Miksi se pitäisi tehdä koulussa? Täällä on ehdotettu, että paikallinen seurakunta voisi järjestää kouluajan ulkopuolella kirkossa tilaisuuden, jossa kaikki halukkaat pääsevät laulamaan Suvivirren. Eikö tuo mahdollistaisi sen perinteen vaalimisen? Vai käykö niin, että niitä halukkaita perinteen vaalijoita ei vapaa-ajalla olisikaan kovin paljon.
Missaako jengi tahallaan nuo kaikki aiemmin kirjoittamani perustelut, ja tarttuu aina vain siihen yhteen viimeiseen lauseeseen?
Todella moni tykkää siitä perinteestä, että
koulun kevätjuhlassa (ei kirkon, vaan koulun) lauletaan se Suvivirsi. Kuten aiemmin jo mainitsin, ei sitä varmaan monikaan puolestapuhuja edes miellä uskonnollisesti, vaan nimenomaan kiinteänä osana sitä kohta 100 vuotta jatkunutta perinnettä, jossa joukko oppilaita kirmaa kesälaitumelle ja koulu jää pariksi kuukaudeksi taka-alalle.
Se, mikä varmaan (ainakin monia persukannattajia) monia tässä hiertää, on se, että ei se tosiaan aiemminkaan ole ollut ongelma, vaikka meillä on ollut ateisteja sekä muita uskontoja läsnä. Se on ollut osa sitä perinnettä. Nyt jostain kumman syystä halutaan miellyttää niitä kulttuurimme ja uskontomme ulkopuolelta tulevia heittämällä yksi osa suomalaista perinnehistoriaa romukoppaan. Miksi näin ylipäätään tehdään? Jos joku ei halua siellä kevätjuhlassa kuulla sitä suvivirttä, ei sen sinne ole pakko tulla. Pitää saada samanarvoinen kohtelu? No sellainenhan on. Ihan se kantasuomalainenkin voi halutessaan sen juhlan jättää väliin. Pitää saada kaikille sopiva perinne? Miksi? Ei ne siellä Kiinassakaan muuttele omia uuden vuoden perinteitään, vaikka joku niistä tuntuisikin eurooppalaiselle maahanmuuttajalle omituiselta.