Katkerakin voi olla oikeassa. Ainakin tässä kirjoituksessa.Soini voisi tosiaan lanseerata plokinsa uudelleen Katkeruus Korneriksi.
Katkerakin voi olla oikeassa. Ainakin tässä kirjoituksessa.Soini voisi tosiaan lanseerata plokinsa uudelleen Katkeruus Korneriksi.
Katkerakin voi olla oikeassa. Ainakin tässä kirjoituksessa.
En sitä tiedä, mutta arvio Peltokankaasta ja Tynkkysestä vaikutti oikealta. Saa nähdä, miten nuo sopeutuvat hallituspuolueen kansanedustajiksi.On oikeassa aina kun Perussuomalaisia mollaa, eikö niin?
Vaikka Soini takinkääntäjä onkin, niin se tuskin automaattisesti tekee hänen näkemyksistään vääriä?Johan nyt. Täällä jo kehutaan Soinia, tuota kaikkien aikojen pahinta takinkääntäjää. Kaikenlaista sitä saa lukea.
Vaikka Soini takinkääntäjä onkin, niin se tuskin automaattisesti tekee hänen näkemyksistään vääriä?
Tekee se niistä ainakin kohtalaisen koomisia. Eri asia jos Soini joskus myöntäisi vastuunsa PS:n tiukentuneen linjaan, mutta hänestä ei siihen ole. Eräänlainen politiikan Kari-Pekka Kyrö huijaristatuksensa kiillotuksen suhteen. Toki sillä erolla että Kyröä ihan oikeasti kohdeltiin kaltoin, Soini ei vain kestänyt hillotolppansa vaarantumista.Vaikka Soini takinkääntäjä onkin, niin se tuskin automaattisesti tekee hänen näkemyksistään vääriä?
Vaikka Soini takinkääntäjä onkin, niin se tuskin automaattisesti tekee hänen näkemyksistään vääriä?
Ilman muuta nämä Purran ja persujen ristiriitaiset kommentit ovat kritiikin arvoisia. Jos olisi vain Purra laittanut sen hyvän anteeksipyynnön eetteriin heti ilman selittelyjä, ja muut kansanedustajat olisivat tästä hiljaa, niin hallituskumppaneilla ei olisi suurempia ongelmia.Jos Soini ei kestänyt hillotolppansa vaarantumista niin vastaavasti Purra aloittanut syömällä sanojaan. Ensin ei missään nimessä voinut pyytää anteeksi ja sitten heti kohta pitikin jo pyytää. Koska ministerin paikka oli liipaisimella.
Ilman muuta nämä Purran ja persujen ristiriitaiset kommentit ovat kritiikin arvoisia. Jos olisi vain Purra laittanut sen hyvän anteeksipyynnön eetteriin heti ilman selittelyjä, ja muut kansanedustajat olisivat tästä hiljaa, niin hallituskumppaneilla ei olisi suurempia ongelmia.
…Mutta kun eivät pysty olemaan hiljaa.
En sitä tiedä, mutta arvio Peltokankaasta ja Tynkkysestä vaikutti oikealta. Saa nähdä, miten nuo sopeutuvat hallituspuolueen kansanedustajiksi.
Johan nyt. Täällä jo kehutaan Soinia, tuota kaikkien aikojen pahinta takinkääntäjää. Kaikenlaista sitä saa lukea.
PS:n johto vaihtui demokraattisessa vaalissa ja lopputulos ei kelvannut Soinille, mutta hinku ministeri-Audin takapenkille oli niin kova, että oli valmis niihin toimiin, jotka silloin nähtiin. Soinillehan kelpasi Keskustan ja Kokoomuksen puolelta mikä tahansa, kunhan vaan sai kauan himoitsemansa viran ja oli täten valmis myymään kaikki periaatteensa, sikäli kun niitä edes oli. Halla-ahohan vaati ainoastaan kirjoitetun hallitusohjelman noudattamista, mutta se ei kelvannut Keskustalle ja Kokoomukselle. Siniset oli noille kahdelle helppo ottaa mukaan, koska heillä ei ollut sen kummemmpia vaatimuksia, kunhan vaan saivat pitää ministerinsalkkunsa.Itse en sanoisi takinkääntäjäksi. Takinkääntäjiä olivat pikemminkin Halla-aho ja kumppanit, jotka kaappaisvat puolueen Soinilta. Eikä tämä tarkoita, että säälisin Soinia tai edes arvostaisin häntä kovin korkealle. Hän itse otti mukaan ns nuivat ja maksoi siitä lopulta aika kovan hinnan.
Tämä on ilmeisesti PS:n kannattajien hyvin yleinen ja suosittu näkökulma.PS:n johto vaihtui demokraattisessa vaalissa ja lopputulos ei kelvannut Soinille, mutta hinku ministeri-Audin takapenkille oli niin kova, että oli valmis niihin toimiin, jotka silloin nähtiin. Soinillehan kelpasi Keskustan ja Kokoomuksen puolelta mikä tahansa, kunhan vaan sai kauan himoitsemansa viran ja oli täten valmis myymään kaikki periaatteensa, sikäli kun niitä edes oli. Halla-ahohan vaati ainoastaan kirjoitetun hallitusohjelman noudattamista, mutta se ei kelvannut Keskustalle ja Kokoomukselle. Siniset oli noille kahdelle helppo ottaa mukaan, koska heillä ei ollut sen kummemmpia vaatimuksia, kunhan vaan saivat pitää ministerinsalkkunsa.
Eipä tässä muuhun johtopäätökseen voi tulla kuin siihen, että Soini oli valmis kääntämään takkinsa ja Halla-aho jatkoi ja jatkaa edelleen aiemmalla linjallaan. Sittenminhän kansa puhui vaaleissa ja lopputuloksen tiedämme. Halla-aho toimii eduskunnan puhemiehenä ja Perussuomalaiset ovat eduskunnan toiseksi suurin puolue, Soini taasen räksyttää ja mollaa katkerana PS:ää kaikissa käänteissä blogissaan sekä iltapäivälehtien sivuilla ja onhan hänet päästetty näsäviisastelemaan myös Ylen Jälkiviisaisiin, jota voi myöskin pitää kaikkena muuna kuin puoluepoliittisesti puolueettomamana ohjelmaosiona Ylen aamussa.
Jaa, olen sitten näköjään vaihteeksi taas PS:n kannattaja...Tämä on ilmeisesti PS:n kannattajien hyvin yleinen ja suosittu näkökulma.
Näin ei-PS-äänestäjänä, näin Siniset paljon positiivisempana ilmiönä, koska se koostui henkilöistä, jotka oli jo ministereitä ja osoittautuneet mainstream kansalle olevansa maltillisia henkilöitä. Esimerkiksi Jussi Niinistö hoiti hommansa oikein hyvinkin, sitä ei liene PS:läisetkään voi kiistää.
Toisin sanoen, Siniset ei aiheuttaneet vastaavia ongelmia Sipilän hallitukselle mitä nyt on nähty Orpon hallituksessa, eikä se liity hallitusohjelmaan.
Esimerkiksi Jussi Niinistö hoiti hommansa oikein hyvinkin, sitä ei liene PS:läisetkään voi kiistää.
En mä osaa sanoa onko opposition ja lehdistön liioittelua PS:sta kirjoitetut analyysit vai ollaanko oikeasti tilanteessa jossa on syytä olla tarkkana.
Fasismin viisi vaihetta:
1. Älyllinen tutkiskelu, jossa pettymys yleiseen demokratiaan ilmenee keskusteluna menetetystä kansallisesta elinvoimasta.
2. Juurtuminen, jossa fasistinen liikehdintä saa poliittisen umpikujan ja vastakkainasettelun siivittämänä kansallista näkyvyyttä.
3. Valtaannousu, jossa konservatiivit pyrkivät hillitsemään vasemmisto-opposition nousua jakamalla vallan fasistisen liikkeen kanssa.
4. Vallan käyttö, jossa liike ja sen karismaattinen johtaja hallitsevat valtiota yhdessä valtiokoneiston, kuten poliisin, sekä perinteisen eliitin kuten papiston ja talouselämän merkkihenkilöiden kanssa.
5. Radikalisoituminen tai hajaannus, jossa valtio radikalisoituu Natsi-Saksan tapaan tai lipuu perinteiseen autoritaarisuuteen fasistisen Italian tavoin.
Robert O. Paxton, The Five Stages of Fascism, The Journal of Modern History 70, 1998
Tämän listan varmasti olette viime päivinä alustoilla nähneet.
No siinähän se on. Unkarissa näin jo kävi.
Fasismin viisi vaihetta:
Minusta merkittävin Suomessa tapahtunut muutos on yleistävän ajattelun julkinen hyväksyminen. Tämä koskee myös maahanmuuttoa. On tullut yhä hyväksytymmäksi leimata kokonainen ryhmä erottelematta sen yksilöitä toisistaan.
On totta, että maahanmuutto aiheuttaa paljon ongelmia ja kuluja ja kuormittaa runsaasti esimerkiksi oikeuslaitosta. Tosiasia kuitenkin on, että suuri osa maahanmuuttajista ei ongelmia aiheuta.
Kun tällainen epäanalyyttinen leimaaminen hyväksytään, niin sen jälkeen ihmisiä on helppo ohjailla. Kun viholliseksi voidaan nimetä kokonaiset ryhmät, ollaan vaarallisilla vesillä.
Leimataanhan kaikki persut sen perusteella mitä muutama sanoo. Ainii eriasia, sori unohtui.
Jos sinulla on työpaikalla rasistinen työntekijä ja sinä et ota lopputiliä, sinä olet rasisti. Asia selvä.Ei kaikkia persuja leimata vaan puolue leimataan. Silloin kun puolue ei näkyvästi irtisanoudu sen jäsenten harjoittamasta syrjivästä puheesta, on täysin perusteltua puhua koko puolueesta.
Samalla tavalla on perusteltua todeta, että kokoomus hyväksyy syrjinnän ja rasismilla flirttailun, koska se ei kaada hallitusta. Kokoomus hyväksyy rasismin, eikä siitä mihinkään pääse. Asia on täysin selvä.
Kaikki kokoomuslaiset eivät tietenkään hyväksy, mutta kokoomus puolueena hyväksyy. Jatkossa kokoomusta voi täysin huoletta nimittää puolueeksi, joka ei tuomitse rasismia. Siihen on vakuuttavat perusteet.
Jos sinulla on työpaikalla rasistinen työntekijä ja sinä et ota lopputiliä, sinä olet rasisti. Asia selvä.