e: kielellä tarkoita esimerkiksi Pohjoismaiseen demokratiaan kuuluvan Tanskan pääministeri Mette Frederikseniä, joka sanoi hallituksellaan olevan tavoitteena 0 turvapaikanhakijaa ja lisäsi "meidän pitää olla varovaisia, ettei maahamme tule liikaa ihmisiä, sillä muuten sosiaalinen yhteenkuuluvuutemme ei säily. Se on jo uhattuna".
Fredriksen sanoi ääneen sen, mitä moni poliitikko ainakin keskustaoikealla ajattelee, mutta ei voi tai uskalla sanoa. Auttaminen tulee tapahtua pääosin muuten kuin turvapaikanhakijoita ottamalla, koska se jakaa kansaa. Tämä on nähtävissä myös Suomessa.
Purra lainasi Fredrikseniä tultuaan valituksi puheenjohtajaksi. Olisi Purra voinut todeta myös sen, että Tanska maksaa kehitysapua jatkuvasti sen 0.7 prosenttia, koska haluaa auttaa ihmisiä heidän maissaan ja lähimaissa.
Toisekseen näiden pakolaisten kanssa saa ihmetellä sitä, että miksi amerikat ja venäjät saa mellastaa maailmalla, aiheuttaa ongelmia mutta he eivät sitten ala kantamaan vastuuta lopputulemasta. Minun mielestäni nykyiset pakolaiset afganistanista, syyriasta ja irakista saisivat mennä suoraan venäjälle sekä jenkkeihin.
Isosta osaa afrikan mantereelta samoin mutta lisänä siellä saa olla kiina.
Miksi täällä pitää osallistua parantamaan asioita jotka aiheuttaa muut?
Jenkit taloussaartoon näin aluksi, hehän muutenkin asuvat omalla "saarellaan". Venäjällehän painetta on jo annettu, mutta heillä on niitä rajanaapureita niin paljon joiden kanssa käydään kauppaa siltikin.
Pakolaisuutta on ollut maailman sivu, ja yleensä ei ole mahdollista "auttaa ihmisiä siellä missä he ovat" tai pakottaa sotkun aiheuttajaa siivoamaan jälkiä itse.
Esimerkiksi Irlannin suuri nälänhätä 1800-luvulla epäilemättä oli Brittien epäinhimillisen ja sydämettömän politiikan aiheuttama katastrofi. Mutta Brittien imperiumi oli suurin ja vahvin jonka ihmiskunnan historia on nähnyt, joten ei ollut mitään keinoa ulkopuolelta sekaantua asiaan ja pakottaa heidät lopettamaan, tai muutoin auttaa irlantilaisparkoja siellä missä olivat.
Irlantilaiset paljolti kuolivat nälkään, tai lähtivät pakolaisiksi Pohjois-Amerikkaan. Missä heitä ei haluttu myöskään, koska olivat likaisia, köyhiä, tautisia, kouluttamattomia, ja muutoinkin kaikin tavoin vastenmielisimpiä vieraita mitä kuvitella saattaa. Heidän uskottiin laajalti olevan laiskoja, epäluotettavia ja rikollisuuteen taipuvaisia. Ei niinkään erilaisia ennakkoluuloja kuin pakolaisista nykyisinkin ajatellaan. Osa peloista varmaan toteutuikin, mutta Yhdysvallat kuitenkin salli heidät maahan ja töitäkin oli tarjolla, ja irlantilaisia menestystarinoita seurasi.
Noiden maahan tulleiden irlantilaisten jälkeläisistä on tullut mm. Yhdysvaltain presidenttejä. Kuten esim. se nykyinen heppu.
Jos tätä pakotietä ei olisi ollut (jos esim. USA olisi käännyttänyt pakolaiset) niin Irlannissa olisi vain kuollut enemmän ihmisiä nälänhätään, ja USA:kin olisi kai jotain menettänyt tässä vaihtoehdossa. Lose-lose. Mutta sellainen ratkaisu olisi ollut täysin Perussuomalaisten linjoilla perusteltavissa 1800-luvun Yhdysvalloissa.
Ymmärrän, että asioita (kuten pakolaisten päästäminen maahan) on historiassa hyvin harvoin tehty humaanista ihmisrakkaudesta, tai ainakaan se ainoana vaikuttimena. Mutta jos emme usko hädässä olevien ihmisten auttamiseen, vaan kylmään oman edun tavoitteluun, niin mistä me Venäjää oikein kritisoimme? Jos ei ole moraalia, niin ei murhaava, valehteleva ja alueita valloittava Venäjäkään ole mikään paheksuttavaa paskavaltio, vaan menestyjä jonka metodeita kannattaisi jäljitellä.
Jos taas emme lähde Venäjän tielle, niin joudumme miettimään miksi pakolaiset niin kiihkeästi haluavat lähteä kotiseudultaan, ja eikö olisi humaania antaa heille mahdollisuus uuteen alkuun jossain muualla missä on vakaammat olot kuin kotimaassaan ja tilaa.
Pelot että pieni määrä tulijoita johtaa kohdemaan sivilisaation romahdukseen tuntuu historian valossa erittäin epätodennäköiseltä lopputulemalta.