Patrik Laine shoots, he scores! – suomalaisen supertähden ura NHL:ssä

  • 4 689 494
  • 17 056

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Edit: Poistettu (kirjoittajan itsensä toimesta) yksi tarkoituksella hyvinkin provokatiivisesti kirjoitettu teksti, katsotaan kuuluuko määrätystä suunnasta asiaan liittyen jotain jahka podcasteja tulee julki?
 
Viimeksi muokattu:

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
En tiedä olenko tämän ihmettelyni kanssa yksin, mutta menköön...

About viikko sitten tuli täyteen kaksi vuotta Paten isän yllättävästä kuolemasta, mikä takuuvarmasti on edelleen Patelle todella kova paikka ja vaikea asia! Itse olen osimoilleen saman ikäinen kuin Paten faija oli, ja Pate taas samaa ikäluokkaa kuin oma poikani, joten voinen hiukan ehkä samaistua tuohon tilanteeseen. No miten Pate sitten muistaa tätä? Julkaisemalla SoMessa isästään kuvan jonkun fucking Ferrarin vierellä patsastelemassa... Jos tuota poikaa edes joku vähän opastaisi tuossa julkikuvan luomisessa niin eikä sieltä nyt olisi löytynyt joku vähemmän pinnallinen otos, vaikka pikku-Pate iskän sylissä tms.? Jotenkin todella outo fiilis jäi tuosta, sekö oli se tärkein juttu isässä? Ferrari?

Mutta juu, eipä tässä, kukin tavallaan ja tyylillään, sano...
Kai se on aika henkilökohtainen juttu miten edesmenneitä rakkaitaan muistelee. Jos on ollut sellainen henkilö jolle Ferrarin kanssa oleilu on ollut sykähdyttävä hetki, niin ei kai se sitten ihme ole jos sitä muistellaan.

Ja olisihan se aika feikkiä pohdiskellä jopa tällaista asiaa sen kautta, että miten tämä nyt edesauttaa julkisuuskuvaani.
 

Nick Neim

Jäsen
Niin ja kun kuvan taustaa ei tarkalleen edes tiedetä, niin Ferrarin nostaminen kuvan "pääpointiksi" tuntuu kyllä vähintäänkin hölmöltä. Mitä jos se olikin viimeinen otettu kuva isästä? Jos se olikin kuva isän viimeiseltä jenkkireissulta?

Toinen näkee kuvan Ferrarista, toinen näkee kuvan menehtyneestä isästä. Ferrari siinä taisi olla aika sivuroolissa.
 

Rick Rother

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Kärpät
En tiedä olenko tämän ihmettelyni kanssa yksin, mutta menköön...

About viikko sitten tuli täyteen kaksi vuotta Paten isän yllättävästä kuolemasta, mikä takuuvarmasti on edelleen Patelle todella kova paikka ja vaikea asia! Itse olen osimoilleen saman ikäinen kuin Paten faija oli, ja Pate taas samaa ikäluokkaa kuin oma poikani, joten voinen hiukan ehkä samaistua tuohon tilanteeseen. No miten Pate sitten muistaa tätä? Julkaisemalla SoMessa isästään kuvan jonkun fucking Ferrarin vierellä patsastelemassa... Jos tuota poikaa edes joku vähän opastaisi tuossa julkikuvan luomisessa niin eikä sieltä nyt olisi löytynyt joku vähemmän pinnallinen otos, vaikka pikku-Pate iskän sylissä tms.? Jotenkin todella outo fiilis jäi tuosta, sekö oli se tärkein juttu isässä? Ferrari?

Mutta juu, eipä tässä, kukin tavallaan ja tyylillään, sano...
Piti lähteä metsästämään ko. kuvaa. En löytänyt Instagramista ja kun X-filesiin ei ole tiliä, en pääse näkemään sieltä. Korostiko itse kuvatekstissään Ferrarin merkitystä kuvassa vai oliko omaa tulkintaasi?
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Morjens vaan kaikille lätkäfaneille täältä Pirkanmaan rannoilta. Synnyin silloin, kun ammatilaiset pelas ilman kypärää ja Vietnamin sodassa mentiin eteen- ei taaksepäin. Jenkkipurkan jääkiekkokeräilykuvaalbumiin on omin käsin liimattu kypärättömän Vellun kuva. Lajia siis on seurattu puoli vuosisataa ja nähty niin Kurrin, Tikin, Selänteen, Koivujen kuin lukemattomien muiden kehitys ja nousu junnuista Amerikan ihmemaahan. Penkkiurheilijana toki, vain mediasta ja kaukalon laidalta seuraamalla eikä ketään pelaajaa henkilökohtaisesti tuntien.

Tässä muutamia melko kriittisiäkin huomioitani Patrikin uran varrelta. Moni varmasti suuttuu ja tulisi ylle, mutta uskon paljon elämää nähneen, lajia hiukan tuntevan ja hvin eri tavoin menestyneiden ihmisten kanssa 40 vuotta työskennelleen kirjoittajan huomioilla olevan käyttöä keskustelun rakennuspuiksi.

Alkuun: Laine ei ole enää mikään nuori, suurta kypsymätöntä potentiaalia pillotteleva tulevaisuuden lupaus. Hän on 25-vuotias aikuinen mies lajissa, missä eturivin tekijöillä tuossa iässä on poikkeuksetta 20 vuoden lajikokemus. Mies parhaassa työiässä. Ihmisenä 25-vuotias toki on nuori, mutta jo kyllin kehittynyt osatakseen säätää tekemisiään, oppiakseen virheistään ja nopeasti adaptoituakseen uudelleen muuttuvaan ympäristöön ja sen vaikutukseen suorituksiinsa. Sitä sanotaan elämänkokemukseksi ja viisaalla ihmisellä sitä 25-vuoden iässä jo on ja kokemukseen liittyvään korkoa korolle -ilmiön vuoksi koko ajan enemmän vuosien edetessä. Viisaalla ihmisellä kirjoitin. Tunnen kymmenittäin eläkeiän kynnyksellä keikkuvia puupäitä, jotka eivät ole saaneet elämässään mitään muuta kuin vihaa ja katkeruuttaa kasaan hassattuaan koko korkoa korolle ilmiön elämänkokemuksen keräämisessä ja itsensä kehittämisessä. Aina joku muu on syypää. Koskaan ei oikein sieltä syvältä munaskuista ole kouraissut, että "Nyt mä vittujen vittu mokasin big time! Miksi mokasin, mitä tein väärin, mitä pitää tehdä toisin jatkossa, jotta kuopasta päästään ylös ja eteen?" Omat henkiset siivet eivät oikein koskaan ole kantaneet kunnolla edes vaakalennossa sen jälkeen, kun kotipesä jäi taakse.

Ensimmäisen kriittisen huomioni Patrik Laineesta tein, kun vuonna 2014 16-vuotiaana hänet lähettiin kotiin nuorten maajoukkueen turnauksesta näytettyään keskisormea päävalmentajalle ja ladeltuaan hänelle tappouhkauksia. Tappouhkauksia!? 16-vuotiaana nuorten maajoukkepelaajana päävalmentajalle lajissa, johon oli panostanut 12 vuotta eli 3/4 siihenastisesta elämästään. Tuo on sen luokan ylilyönti, ettei se selity ikään vetoamalla. Se kertoo pahasta asennevammasta tai mahdollisesti jopa lievästä luonnehäiriöstä. 16-vuotias on kyllin kypsä ymmärtämään missä kehissä liikutaan, kuinka paljon on panostettu ja mitä tehdään ja mitä varsinkaan ei tehdä. Siinä ei ole yhtään ymmärtävän mussutuksen sanan sijaa. Jos sen ymmärtää jokainen tasapainoisen kotikasvatuksen saanut ja suomalaisen peruskoulun suorittanut amis- tai lukionuori, pitää se kymmenkertaisella vastuulla ymmärtää hänen, joka on helvetisti panostanut siihen mitä tekee ja johon on paljon panostettu sidosryhmien toimesta. Patrik ei sitä osannut ja sama piirre omasta rajattomuuden tunteesta kulkee mukana nyt yhdeksän (9!) vuotta myöhemmin.

Yllä kirjoitin siipien kantamisesta ja kotikasvatuksesta. Oikeaan aikaan on hyvä lähteä pois äidin siipien suojasta. Kaikesta kodin tarjoamasta hyvästä huolimatta siellä jos missä usein jää se kipeimmin tarvittava kritiikin kipeä kärki saamatta. Vanha sanonta kertoo: jos kotona ei kasvateta, katu kyllä kasvattaa. Työpaikka oli jo, varallisuuttakin jo oli ja suuri tulevaisuus omin erityislahjoin oli saavutettavissa 18-vuotiaana. Siinä herkässä iässä. missä ihmisellä vielä on pieni mahdollisuus muuttaa itseään ja suuntautua elämässään itsetuntemisen suuntaan jos kiinnostusta on ja tarve ilmenee. Poikkeuksetta se tapahtuu vastoinkäymisten kautta. Mennään kontalleen, saadaan kritiikkiä, kyvyt olivat taas haluja pienemmät sillä viikolla tai sinä päivänä. Normaalisti tuossa iässä ollaan esimerkiksi muutettu opiskelupaikkakunnalle tai menty ensimmäiseen oikeaan työpaikaan ja muutettu omilleen. Totutut rakenteet elämästä on murrettu, ne korvataan uusilla ja sitä myötä ollaan persoonana auki ja muutostilassa kulloistenkin vaatimusten mukaisiksi. Siinä vaiheessa Atlantin taakse mukana muuttava oma äiti voi olla todellinen kuoleman suudelma tulevaisuuden haaveille. Joka ilta kotoa löytyy se olkapää, joka kertoo, että kyllä sä olet kuitenkin paras. Menestykseen tarvitaan niitä lukemattomia iltoja ja unettomia öitä, kun ymmärtää, että muut ovat parempia ja he ovat parempia siksi, että tekvät jotakin eri tavalla ja paremmin. "Mitä se on? Se mun pitää löytää ja oppia itse tekemään samoin, perkele!"

Superhyvä ampu ja nuoruuden suurlupaus. Siinä 25-vuotiaan Patrikin tämän hetken anti lajille. Kaikki muu pitää nyt opetella ja nopeasti. Uskon kaverissa olevan ruutia ja riittävästi älyäkin, että haaste ei ole ylittämätön, mutta nähdäkseni tarvitaan perustavanlaatuista asennemuutosta, ei lajiin vaan koko elämään liittyen. Syvältä persoonallisuuden perusteista lähtevää muutosta. Sellainen ei ilman ammattilaisen apua onnistu, mutta esikuvia onnistumisista löytyy niin urheilun kuin liike-elämänkin parista.

Kaikesta kirjoittamastani huolimatta uskon, että hän onnistuu ja toivon sydämestäni Laineelle kaikkea hyvää matkalla Hall of Fameen!
 
Viimeksi muokattu:

acido

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus
En kyllä lähtisi ihmisen persoonallisuutta arvostelemaan 16v saadun verbaalisen raivokohtauksen takia.
Kaveri tekee käsittääkseni paljon hyväntekeväisyyttä. Haluaa (kai) olla myös hyvä esimerkki junnuille. Tästä tuoreimpana esimerkkinä kaulasuoja. Eikä myöskään käsittääkseni dokaa.

En ymmärrä myöskään mistä on tullut käsitys, että Pate ei kritisoi itseään, vaan hakee syitä muista? Winnipeg ajat kenties?
Esim tänä vuonna ennen luokkaantumista totesi: 'en osuisi tolppien väliin vaikka henkeni riippuisi siitä'.
Penkitysen jälkeenkin totesi, että ei oo varaa itkeä, kun omat peliesitykset ei anna siihen aihetta.
Matseja jos kattoo, niin niissä myös usein toinen selostajista toteaa; kukaan ei ole ankarimpi Patelle kuin Pate itse.

Omaan silmään Columbuksen projekti tehdä Patesta jotain muuta, ku mitä Pate on alkaa näyttää epäonnistumisen merkkejä. Toki ei niillä ollut muuta mahdollisuutta tolla rosterilla kuin yrittää. Toivotaan että palataan edes viimme vuoden tasolle nopeasti.
 

Captain J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Jackets
En itsekään sanoisi, että Pate muita syyttelee jos ei itsellä kulje. Enemmänkin oma peli meni väkinäiseksi tai ainakin väkinäisen näköiseksi. Myös tuossa tilanteessa (kun verkot ei meinaa millään mennä tötterölle) kaveri yrittää olla seuraava Gretzky ja jakelee kavereille tontteja paikoista, joista hyvän flown ollessa päällä laukoo - ja vieläpä maaliin.

Tässä tullut viime päivinä katseltua maalikoosteita Laineen ekoilta kausilta, niin varsinkin ekalla kaudella oli sitä aktiivista liikkumista yyveellä (ja myös hyökkäyspäässä muutenkin) jotta Wheeler/Scheifele/Buff pystyivät tarjoamaan one-timeria. Välillä mentiin myös maalin eteen maskiin ja ohjailemaan kiekkoa reppuun, tai ajettiin maalille ja laitettiin reboundit sisään. Tässä ekan kauden maalikooste:




Kyllä tuota pätkää katsoo useammin kuin kerran.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Joopa joo. 16-vuotiaalla pojalla jos menee pelissä hermo ja se näyttää herranen aika sentään keskisormea ja vielä uhkailee päälle jotain perusteetonta ölinää, niin luonnehäiriö se on, epänormaalia ja poikkeavaa käytöstä, roskiin tämmöset ihmiset. Jokunen vuosi sitten täällä tiedettiin että silloisen Laineen vaisumman kauden takana oli Patrikin erektiohäiriöt, koska silloinen tyttöystävänsä oli muuttanut takaisin Suomeen vai mikähän lie johtolanka silloin ongelman paljastikaan. Nyt sitten on analysoitu että koska 16-vuotiaana kiukkusi niin päässä on vikaa.

Ja kun 18-vuotiaana oli vielä äiti laittamassa ruokaa niin siinä oli sitten se lopullinen kuoleman suudelma. Kaikki normaalit 18-vuotiaat ovat jo muuttaneet kotoa pois, niillä on ammatit, perheessä on jo ainakin puolitoista lasta ja kultainen noutaja ja Volvon kuvastosta selataan sopivampaa farmarimallia. On on. Ne jotka on muunlaisia, niin ne on pilalla. Siitä ei sitten puhuta yhtään että vaikkapa Barkovilla oli kanssa äiti mukana alkukausina NHL:ssä. Barkov ei näyttänyt keskisormea 16-vuotiaana ni se on siksi ehkä eri juttu.

Ja Lainehan ei muuta tunnu tekevänkään kun itseään ruoskivan silloin kun ei kulje. Jos täällä nyt kerran tempaistaan psykoanalyysejä ihan tuulesta, niin minäkin sitten: Patrik on jopa aivan liian ankara itselleen, ja saa epäonnistumisten jälkeen tölvittyä itsensä niin syöksykierteeseen että sieltä on vaikea saada itseään enää tyytyväiseksi mihinkään. Näin se on, minulla oli ainakin kolme Kari Takon Liiga-suklaapatukoista saatua tarrakuvaa, joita olisin halunnut vaihtaa mutta kaikilla muillakin oli jo Takon tyhmä kolmihuulinen naama kokoelmissaan. Joten minä tiedän. Olen myös katsonut Youtubesta videoita, joissa Patrik Laine on maalin tehtyäänkin usein naama norsunvitulla, täydellinen todiste oikeassaolostani.

Kaikkea sitä. No Hall of Famessa sitten uran jälkeen Laine nähdään. Darren Boykolta vois kysyä jotain alennusta pääsylipuista, eiköhän sieltä Laineelle ja hänen uransa pilanneelle mutsilleenkin saada piljetit sopuhintaan.
 

Alejandro

Jäsen
Ja Lainehan ei muuta tunnu tekevänkään kun itseään ruoskivan silloin kun ei kulje. Jos täällä nyt kerran tempaistaan psykoanalyysejä ihan tuulesta, niin minäkin sitten: Patrik on jopa aivan liian ankara itselleen, ja saa epäonnistumisten jälkeen tölvittyä itsensä niin syöksykierteeseen että sieltä on vaikea saada itseään enää tyytyväiseksi mihinkään.
En itse haluaisi osallistua näihin keittiöpsykologileikkeihin, mutta kun kerran mensan jäsen on samoilla linjoilla kanssani, niin pakkohan se on avata sanainen arkkuni: Olen täysin samaa mieltä lainauksen kanssa.

Katsoin myös tuon yllä olevan maalikoosteen ja voi hittolainen, että Laine OLI hyvä. Toivottavasti kaikki vielä järjestyy parhain päin. NHL on tylsempi liiga ilman vireessä olevaa Patrik Lainetta.
 

HaPo

Jäsen
En itsekään sanoisi, että Pate muita syyttelee jos ei itsellä kulje. Enemmänkin oma peli meni väkinäiseksi tai ainakin väkinäisen näköiseksi. Myös tuossa tilanteessa (kun verkot ei meinaa millään mennä tötterölle) kaveri yrittää olla seuraava Gretzky ja jakelee kavereille tontteja paikoista, joista hyvän flown ollessa päällä laukoo - ja vieläpä maaliin.

Tässä tullut viime päivinä katseltua maalikoosteita Laineen ekoilta kausilta, niin varsinkin ekalla kaudella oli sitä aktiivista liikkumista yyveellä (ja myös hyökkäyspäässä muutenkin) jotta Wheeler/Scheifele/Buff pystyivät tarjoamaan one-timeria. Välillä mentiin myös maalin eteen maskiin ja ohjailemaan kiekkoa reppuun, tai ajettiin maalille ja laitettiin reboundit sisään. Tässä ekan kauden maalikooste:




Kyllä tuota pätkää katsoo useammin kuin kerran.


Puuttuuko Laineelta nöyryys harjoittaa niitä heikkouksia? Jetsien ajoilta pate sai paljon kritiikkiä kokeneilta pelaajilta työmoraalista ja laiskuudesta.
 

Oopse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Älkäähän nyt, kaveri on kuitenkin tehnyt 40 vuotta menestyneiden ihmisten kanssa töitä niin on meriittejä harjoittaa keittiöpsykologiaa. Analyysista unohtui vain Paten Fortniten pelaamisen aiheuttamat ongelmat.

Mutta joo, itselläkin jäänyt semmoinen kuva, että Patrik on todella ankara itseään kohtaan ja kliseisesti on itse pahin vihollisensa. Eikä sovi unohtaa, että on melkein jokaisella kaudella ollut jotain loukkaantumista tai muuta vastoinkäymistä, kuten isänsä menehtyminen.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Toki pitää olla keittiöpsykologiassa varovainen, mutta kyllähän Laine on melkoisen mieslapsen vaikutelman antanut itsestään.

Ensinnäkin on romahtanut sekä kolmannella että viidennellä NHL-kaudellaan täysin. Ei näytä olevan mitään työkaluja vastoinkäymisten käsittelyyn. Kuluvan kauden voi vielä kääntää, mutta ennusmerkit ovat pahat. Kerran on jo pistetty poppareille, parit filautukset ja mailaa pistetty silpuksi huolella.

Mieslapseutta tuo esille myös se, miten vähän Laine kiinnittää huomiota pelin yksityiskohtiin. Moni 16-vuotias pelaa kypsemmin jääkiekkoa kuin Laine. Samaa tarinaa kertoo myös se, miten vähän Laine ymmärtää oman pelaamisensa puutteita. Se, että tunkee itseään sentteriksi kertoo tästä sekä siitä, että ymmärrys NHL:n vaatimustasosta 200 jalan pelissä puuttuu kokonaan.

Enkä minä ole nähnyt Laineen vaativan mitään itseltään. Lapsi kiroilee ja parjaa itseään, kun homma ei toimi. Aikuinen analysoi ja tekee määrätietoisesti hommia tullakseen paremmaksi ja ymmärtää sen, että matka on tärkeämpi kuin määränpää. Oikea vaatiminen on pitkäjänteistä työntekoa.

Mutta ai saatana... Ei vaan ole toista pelaajaa, joka on samalla tavalla sähköistänyt koko hallin, kun pääsee vastahyökkäyksessä nousemaan sinisen yli kiekon kanssa.
 

Straight Edge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Leafs, Jokerit
Laine toki teki maalin läpiajosta - laukaus kylläkin epäonnistui, ja meni säkällä sisään. Mutta maali on aina maali.

Muuten oli kyllä todella epävarma. Ei juuri vaarallisia laukaisupaikkoja, kiekko pomppi aivan saakelisti, ja osassa Montrealin maaleista oli vähintäänkin osasyyllinen. Ei ole helppoa nyt, ei tuntunut maali vapauttavan ollenkaan.
 

Mattila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset
Laine toki teki maalin läpiajosta - laukaus kylläkin epäonnistui, ja meni säkällä sisään. Mutta maali on aina maali.

Muuten oli kyllä todella epävarma. Ei juuri vaarallisia laukaisupaikkoja, kiekko pomppi aivan saakelisti, ja osassa Montrealin maaleista oli vähintäänkin osasyyllinen. Ei ole helppoa nyt, ei tuntunut maali vapauttavan ollenkaan.
Samaa katselin. Kiekko karkailee jatkuvasti helpoissakin paikoissa, ylivoimalla ei saa viivaa pidettyä vaikka kiekko tulisi rännistä 1:tä.
Ylivoimalla tosin ihmettelin kun oli oikealla, lapa laidan puolella, kuuluisi kyllä vasemmalle. Laukaus on kyllä kadonnut täysin, roiskii mihin sattuu. Peliaika putoaa, mutta en kyllä ihmettele yhtään noilla suorituksilla.
Maalikaan ei tosiaan avannut mitään lukkoa, hienosti tuossa kyllä purjehti lähes läpi kentän.
 

Straight Edge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Leafs, Jokerit
Samaa katselin. Kiekko karkailee jatkuvasti helpoissakin paikoissa, ylivoimalla ei saa viivaa pidettyä vaikka kiekko tulisi rännistä 1:tä.
Ylivoimalla tosin ihmettelin kun oli oikealla, lapa laidan puolella, kuuluisi kyllä vasemmalle. Laukaus on kyllä kadonnut täysin, roiskii mihin sattuu. Peliaika putoaa, mutta en kyllä ihmettele yhtään noilla suorituksilla.
Maalikaan ei tosiaan avannut mitään lukkoa, hienosti tuossa kyllä purjehti lähes läpi kentän.
Joo totta muuten tuo ylivoima. Mitä hittoa, miksi oikealla? Liukui sitten pari kertaa oikean pakin paikalle sekä neliön keskellekin. Miksei ollenkaan vasemman laidan puolelle?
 

acido

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus
Omaa silmää näytti, että käytetään syöttinä yv:ssä.
Mut vtt miksi oikealla? Joka toinen päivä pelit, ei aikaa treenata, niin eikö se laukaus ja itseluottamus pitäisi peleissä laittaa kuntoon.

Ekan 15min koko joukkueelta hyvää peliä. Loppu täysi huti kaikilta.

Vielä on kesää..., eiku kautta jäljellä!
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Mitenhän pitkällä mailalla Laine pelaa verrattuna muihin tuon kokoisiin? Peruspelaaminen on monesti jotenkin kömpelön näköistä erityisesti pienessä tilassa, kun maila näyttää suhteettoman pitkältä.
 

Luge H

Jäsen
Suosikkijoukkue
80
Pelin jälkeen Laine antoi jälleen haastattelun jossa haukkui oman esityksensä. Laine tosiaan itse on suurin kriitikkonsa. Yöllä pelin jälkeen oli päällimmäisenä mielessä että olipa Laine jälleen huono, varmasti syö nämä lopussa tulevat tappiot, mutta näin tuskaista suomalaispelaajaa en muista nähneeni.

Haastattelussa Laine totesi maalinteon tuntuneen hyvältä mutta sen jälkeen fiilis lähtikin syöksymään ja ettei näillä minuuteilla ole helppoa saada peliään kasaan.
Laine-Fantilli-kaksikko pitäisi rikkoa ja jälleen etsiä uudet hyökkäysketjut. Fantillille edelliset viisi peliä ovat olleet vaikeita ja statistiikan mukaan nämä kaksi alkavat olla huonoiten suorittavat pelaajat kentällä.
Tämä on sääli sillä Fantilli oli kauden alussa ainoa valopilkku Blue Jacketsin riveissä. Vertailun vuoksi suojatuilla minuuteilla pelannut Texier-Fantilli-Laine-kolmikko hävisivät 5vs5-pelissä tilanteet 11-1, maalin syntyessä tasavajaalla.

Toivottavasti taustalla olisi jotain virityksiä palkasta huolimatta. Laine ja CBJ on kuin parisuhde jossa kumpikaan ei ole hyväksi toiselleen.


Edit. Näköjään Laine saa treeneissä toiselle laidalle Danforthin. Hetken jo jännitti joutuuko Laine taas sentteröimään kun Sillinger on sivussa.
 

Petros

Jäsen
Suosikkijoukkue
42 Stars
Mitenhän pitkällä mailalla Laine pelaa verrattuna muihin tuon kokoisiin? Peruspelaaminen on monesti jotenkin kömpelön näköistä erityisesti pienessä tilassa, kun maila näyttää suhteettoman pitkältä.
Mittasin Paten mailan ja noin 168cm about. Aikalailla miehen mitalle sopiva ja leuka/nenänpää lähellä.
Saattaa olla pituudessa tullut heittoa vuosien mittaan mutta tuskin paljoa. Jäykkyydet taas normipeli/yv asia erikseen.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Pelin jälkeen Laine antoi jälleen haastattelun jossa haukkui oman esityksensä. Laine tosiaan itse on suurin kriitikkonsa. Yöllä pelin jälkeen oli päällimmäisenä mielessä että olipa Laine jälleen huono, varmasti syö nämä lopussa tulevat tappiot, mutta näin tuskaista suomalaispelaajaa en muista nähneeni.

Laine haukkuu toki itseään usein julkisesti, mutta NHL-uran aikana ei ole vaikuttanut millään tavalla siltä, että Laine olisi kriittinen omaa peliään kohtaan. Puutteet kaksinkamppailuissa ja kiekkovarmuudessa ovat niin valtavia, että pelaajan tulisi ne ymmärtää. Kiekkovarmuus tässä tapauksessa ei tarkoita sitä, että Laine pompottelee kiekkoja, vaan mies ajautuu hankaliin tilanteisiin, koska kyky suojata kiekkoa on nolla. Ja myös mediassa on kuiskuteltu, että valmennuksen mielestä Laine ei ymmärrä saamaansa palautetta. Joku syy sille on olemassa, että Laine ei ole heikkouksiaa ole pystynyt kehittämään ja käytännössä nämä heikkoudet ovat tiellä sen suhteen, että Laine voisi olla ketjua kantava pelaaja.


 

xkouhiax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers
Ja myös mediassa on kuiskuteltu, että valmennuksen mielestä Laine ei ymmärrä saamaansa palautetta.
Jos nyt vedit tämän johtopäätöksen tuosta Twitter-viestistä, niin onhan tässä mielestäni kaksi täysin eri asiaa, että ymmärtääkö Laine penkityksensä tarkoitusta ja ymmärtääkö hän saamaansa palautetta. Lainehan itse kommentoi medialle, että hänen mielestään penkitys ei auta häntä itseluottamuksensa kanssa, mistä suurimmat ongelmat pelissä johtuvat.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös