Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Hatchetman tuotanto Jokerit-osiossa on ollut silkkaa flametusta ja ohi aiheen huutelua. Koska aiemmat huomautukset ja viikon pelikiellot eivät ole tepsineet, kyseinen nimimerkki päätyy tällä kertaa kahdeksi viikoksi jäähyaition puolelle.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin ja oikean henkilöllisyyden yhdistäminen (myös huumorilla) tuottaa edelleen yleensä kuukauden pelikiellon. Tällä kertaa kuukauden tauolle jäi NakkiFakiiri.

Nimimerkki kausi pääsee kuukauden rauhoittumislomalle. Katsotaan, jos sen jälkeen TPS-keskustelu onnistuisi ilman viimeisiin lauseisiin pesiytynyttä raivoamista. Aiempi rikehistoria vaikutti loman pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

Patrik Laine shoots, he scores! – suomalaisen supertähden ura NHL:ssä

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Niksi, 20.10.2016 klo 09.29.

 1. Noppa10 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  No, puolitoista vuotta vanhempana. Voidaan aloittaa vertailu siitä reilun 20 vuoden kieppeiltä ja katsoa lopputulema.

  Ja ei, ei voi verrata. Sehän se minun alkuperäinen pointti olikin. Sinähän se itse toit Ovechkinin mukaan vertailuun.

  Lainaus:
  Ja juuri tästä syystä pitäisi löytää niitä muitakin avuja, joilla joukkuetta auttaa. Toistaiseksi niitä ei ole näkynyt, vaan enemmän Jetsiä seuraavatkin ovat sanoneet, että ilman niitä tehtyjä maaleja Laine on enemmän rasite kuin hyöty joukkueelle.

  Lainaus:
  Niin no, tasanhan tuo silti menee, kun lopputulema on kummallakin sama.

  Lainaus:
  Niin, se kausi mihin molemmat lähti 20-vuotiaina (huom, Laine jopa puoli vuotta vanhempana):

  Ovie 81. 52+54= 106 +2
  Pate 82 30+20= 50 -24

  Arvaatko kumman joukkue oli oman konferenssinsa neljäs, ja kumman joukkue koko liigan 27.?

  Lainaus:
  Tässä olen samaa mieltä, tällä on toki iso vaikutus pisteisiin.

  Lainaus:
  Sen takia laitoinkin maininnan tehotilastosta ja joukkueiden sijoituksista kyseisillä kausilla... ;)
   
 2. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Onko tämä nyt siis hyvä vai huono asia? Ja mihin se johtaa kun Laineen veto on jokaisen pelaajan tiedossa? Osaavatko maalivahdit torjua noita nyt paremmin, osaavatko pakit blokata noita paremmin vai mitenkä?

  Siis ilman mitään vittuilua kysyn kun jäi pohdituttamaan tämä.
   
 3. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Lainaus:
  Huono asia sillä, että hänet on merkattu tarkemmin. Toki paljon veti Laine viime kaudella ohi ja yli, ei siinä, toivottavasti ensi kaudella on helpompaa. Tuskin maalivahdit sitä sen paremmin kiinni saa tai kukaan olisi oppimut blockaamaan paremmin.
   
 4. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Ihanko oikeasti tämä viesti ei ole vittuilua? Kyllä sinäkin varmaan aika paljon jääkiekosta tietävänä ja Patrikia paljon nähneenä tiedät, että häntä pidetään aika tiukassa vartioinnissa NHL:ssä laukauksensa takia.
   
 5. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Tiukalla vartioinnilla ei tuntunut olevan ihmeemmin merkitystä viime kauden maali määriin. Viittaan siihen että kun kulki, niin 18 maalia kuukaudessa. Ja sitten kun ei kulkenut, niin ei pitkään aikaan mitään. Tuskin vastustajien vartioinnit vaihteli niinkään paljon.
   
 6. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  En kyllä muista että tässä ketjussa kukaan olisi kirjoittanut että Pate tulee hakkaamaan Ovechikin lukemat mennen tullen joten viestisi on fake news. Moni kirjoitti toki että Laine saattaa pystyä haastamaan Ovien taistelussa Rocketista joka on kokonaan eri asia. Eikä se niin kaukana toissa kaudella ollutkaan. Ja mitä todellisuuteen tulee niin tässä ketjussa moni kirjoittaja vertaili Laineen tulokaskautta Matthewsin vastaavaan, jostain kumman syystä. :D
   
 7. Noppa10 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Myönnän, en jaksanut kaivella, oliko tässä ketjussa vai jossain muualla, mutta muistan vängänneeni tästä samasta asiasta jo Laineen tulokaskaudella muutaman kirjoittajan kanssa... :)

  Joo, Matthews-vertailu toki menee muutenkin, eiköhän noita kahta verrata koko uriensa ajan toisiinsa...

  Se on totta, että Laine saattaa pystyä haastamaan Ovechkinin Rocketista. Nyt vain näyttää kovasti siltä, että Laine on oikeasti se one-trick-pony NHL-tasolla. Mitään viitteitä ei olla saatu mistään muusta. Kaikki koko ajan puhuvat, että muita ominaisuuksia kehitetään. No niin niitä kehitetään monen muunkin pelaajan kohdalla, mutta läheskään aina se ei realisoidu. Kuka muistaa vielä Jonathan Cheechoon? Cheechoon laukauksesta kohistiin silloin, kun kaveri paukutti 41 maalia. No, olihan se laukaus hyvä, mutta kun muut osa-alueet eivät sitten kehittyneetkään odotetusti, tuli NHL-ura aika nopeasti päätökseen.

  Toki, jos Laine sen 30 maalia pätkii kauteen ja pystyy edes hieman parantamaan sitä kiekotonta pelaamistaan (tai siis muita osa-alueita maalinteon ulkopuolella), niin onhan siinä kuitenkin 400-500 maalin ura edessä. Ei huonosti. Siinä on vaan se, että jätkä on nyt sen kolme kautta (okei, viimeinen vähän niin ja näin, koska selkä) vetänyt isossa liigassa, eikä ole oikeastaan kehittynyt tänä aikana millään osa-alueella. Maalintekotaitohan siellä oli jo ennestään, pystytkö nimeämään jonkun toisen osa-alueen, jossa on kehitystä tapahtunut NHL-aikana?
   
 8. Wire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  2016-17 360 laukausta joista huti 80 ja läpi 56,7%
  2017-18 466 laukausta joista huti 116 ja läpi 51.7%
  2018-19 470 laukausta joista huti 109 ja läpi 52.1%

  Eli ei se ainakaan seinille ole enempää vedellyt. Ainakin tällä tilastolla voi päätellä että rookie kauden jälkeen vartiointi on noussut.

  Ne ketkä miettii että 10-12h pelaamista on pahasta. Miettikää mitä esim Haula kokee tulevat kuukaudet. Vauva itkee yöt läpensä, vaimo tarvii apua lapsen hoidossa. Tähän päälle ostari, "hoplop" yms. kissan ristiäiset ja muut ramppaamiset. Miksi näistä ei olla huolissaan? Yritä siinä sitten valmistautua kauteen.
   
 9. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Viime kevään pudotuspeleissä ihan miehekästä peliä, joka ei olisi onnistunut siltä hontelolta tulokas-Laineelta, joka pelasi suojatut minuutit ja sai erivapauksia. Eli kokonaisvaltaisuudessa on kehittynyt.
   
 10. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Uskoisin että voimapuolella on kehitystä tapahtunut, samoin kamppailupelaamisessa. Molemmat osa-alueita joihin Jets-valmennus on keskittynyt. Eikö ole mielestäsi kummallista että Pate ei ole ollut yhtäkään matsia poppareilla kuivista jaksoista huolimatta? Ehkä valmennus tietää jotain mitä me emme ehkä tiedä. Onneksi Paten olkapäät eivät ole lasia kuten saman draftin ykkösellä. :D
   
 11. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  No, voit katsoa sen pelin highlightit missä teki Bluesia vastaan 5 maalia ja miettiä, pidettiinkö sitä Lainetta oikein vaiko ei. Ja totta kai Laine tulee vartioinnista huolimatta tekemään maaleja, mutta se vaatii opettelua ja vähän kovempaa työntekoa.
   
 12. Ippenator Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi, Ilves, Winnipeg, Carolina ja Colorado
  Lainaus:
  Aika hupaisa heitto. Sinänsä noinhan voi sanoa käytännössä jokaisesta pelistä missä kuka tahansa pelaaja on koskaan tehnyt hattutempun tai enemmän maaleja. Eli vastustaja on tuskin onnistunut silloin vartioinnissaan. Toki yksilösuorituksillakin on merkitystä, mutta kyllä nuo monen maalin pelit kuitenkin lähes aina tarkoittavat, että myös vastustajaltakin on ainakin jonkin verran saatu apuja. Ja ainakaan eivät ole mitenkään hyvin onnistuneet puolustuspelissään, mikäli joku hatullisen tai jopa enemmän sylkee maaleja.
   
 13. Maukka187 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Koovee, NHL
  Lainaus:
  Ihanko tosissasi pidät noin 26-vuotiaana Joe Thorntonin reppuselässä pari hyvää suonenvetokautta pelannutta Cheechoota hyvänä vertailukohteena ensimmäisenä kolmena NHL-kautenaan 110 maalia iskeneeseen toisena draftissa varattuun Patrik Laineeseen?
   
  pernavoi ja Ippenator tykkäävät tästä.
 14. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Entäs jos katsoo kaikki 18 viime marraskuun maalia? Ainako oli vartiointi niin huonoa ettei sellaista normaalisti tapahdu?

  Maalinteko kulki Patella putkissa viime kaudella, se on jopa kaikkein ilmeisin asia Laineen viime kaudesta.

  Kuivien kausien aikana ei sitten osunut silloinkaan, kun oli vapaaksi unohdettuna.
   
  Ippenator tykkää tästä.
 15. Tombe76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Unohdit muuton Vegas - Raleigh. Ensiksi pakata talo pahvilaatikoihin ja roudata ne autoon, sitten ajaa Hiacella 3750km ja lopulta kantaa samat kamat hissittömän talon 5 kerrokseen. Eikä varmasti riitä yksi keikka vaan noita edestakasajoja tulee varmasti vähintään 3. Siinä voi budjetoida 20tkm ajoa helposti ja kun reenatakkin vielä pitäisi... Ja voi helvetti jos tuore vaimo vielä harrastaa pianon soittoa. Ei lupaa hyvää tulevaan kauteen.

  Vakavasti puhuen, eiköhän vajaa 3milj kaudessa ansaitseva pelaaja keksi parempiakin tapoja muuttaa ja tuskin se lastenhoidon järjestäminenkään niin hankalaa miljoonamiehelle on. Raha saattaa helpottaa siinäkin. Sitäpaitsi eikös Haula mennyt vain vasta naimisiin? Vai ehtikö jo muksunkin saada? Toki puolison viihdyttäminen se vasta rankkaa ja hermoja raastavaa pahimmillaan voi olla.

  Laineen tapauksessa veikkaan että "vartiointi" on ihan vastaavaa kuin muillakin kovilla maalintekijöillä. Ja eikös tuo koske nimenomaan yv-peliä. Pelataan laukausta pois. Tuskin Patea varjostetaan 5 vs. 5 pelissä. Saa niitä maaleja tasakentällisinkin tehdä.
   
 16. Jymäkkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
  Lainaus:
  Kuivien kausien? Oli se huikea marraskuu, jolloin ilmeisesti itseluottamusboostin takia peli kulki silmin nähden paremmin. Täähän alkoi Helsingin peleistä, joissa Laineella oli kova hinku näyttää. Sen oikeasti näki, kuinka se avausmaali sai miehen lentoon, ja lisämaalien syntyminen oli sen jälkeen selvää kaikille katsomossa.

  Mutta oikeastaan koko loppukausi oli sitä kuivaa, ne n. 10 maalia marraskuusta eteenpäin, vaatii melkoista mielikuvitusta rakentaa noista kovin montaa kuumaa putkea.
   
 17. Noppa10 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  En pidä.

  Se oli vain esimerkki siitä, että kuinka jostain asiasta kohistaan, ei se aina tarkoita asioiden realisoitumista kentälle asti. Cheechoon laukausta pidettiin silloin yhtenä liigan parhaimmista. No ei se sitten ilman niitä huippusyöttöjä niin kovin suurta tuhoa aikaan kuitenkaan saanut.

  Kyllä mä tiedän, että Cheechoo hakkasi parit kaudet pelkästään Thorntonin syöttöjä sisään, mutta kuinkas kävikään kun ne syötöt otettiin pois? Ihan samalla lailla Patrik Laineen pelistä ei ole tällä hetkellä välittynyt mitään sellaista, joka auttaisi joukkuetta kun ne maalit otetaan pois (siis entistä tarkempi vartiointi, jne...). Ja varmaan tehdäänkin töitä, mutta itseäni toistaen, tällä hetkellä se ei ole realisoitunut mitenkään. (Poislukien sitten ehkä nuo pleijarit, joissa näin itse kokonaista yhden Winnipegin pelin. Siinä Pate pelasi ihan ok pelin.)
   
  maken veivi jr. tykkää tästä.
 18. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Lainaus:
  Kyllä mä sanoisin, että viime kaudella se oli ihan Laineesta vain itsestään kiinni. Ovechkinin metkut on tiedetty jo 15 vuotta, mutta niin se vaan edelleen tekee 50 maalia kauteen.
   
 19. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Minä en kyllä itse puhuisi todellakaan mistään hyvästä kaudesta. Joo teki 30maalia ja 50pistettä, mutta. Nuiden kahden aikaisemman kauden osalta odotukset olivat paljon suuemmat. Nuista 30 maalista 18maalia tuli yhden kuukauden sisään. Muina kuukausina taisi tehdä 3-5 maalia/kk joka on maalintekijältä todella vähän (nuin keskiarvoltaan). Tähän päälle joukkueen reippaasti surkein tehotilasto -24. Kun seuraavalla Littlellä -12.

  Joo oli vammaa ja sitä ja tätä mutta mistään HYVÄSTÄ koko kaudesta ei voida puhua ainakaan odotuksiin nähden
   
 20. NakkiFakiiri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers
  Pitäisiköhän pikkuhiljaa jo kääntää sivua ja siirtää fokus Laineen tulevaan kauteen? Kyllähän nuo kolme aiempaa on puitu ja pilkottu jokaisesta mahdollisesta vinkkelistä ja kaikki tietävät miten homma on mennyt, milloin kuumat ja kylmät putket olivat jne ja samat Fortnite-läpät on nähty jo sata kertaa.
   
  Jnnkvst, JMT & Ippenator tykkäävät tästä.
 21. Peltinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Suurin osa angstista syntyy Laineen fanipojista, joiden mielestä Laine on loistava vaikka hiihtelee kaukalossa miten sattuu ja kaikki vaikeudet johtuvat vaan paskoista ketjukavereista, huonosta valmennuksesta ja ties mistä. Ilman niitä kommentointi olisi taatusti leppoisampaa.
   
  Torsti56, Kopteri & Noppa10 tykkäävät tästä.
 22. Ippenator Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi, Ilves, Winnipeg, Carolina ja Colorado
  Lainaus:
  Kertoo kyllä paljon ajattelun tasosta, mikäli jollekin pelaajalle aletaan angstaamaan sen takia mitä hänestä tai hänen potentiaalistaan pitävät ovat mieltä. Melkoista keppihevosta sinänsä tässä rakennettiin. Ei mene kuitenkaan läpi - uusi yritys kiitos.
   
  Ck tykkää tästä.
 23. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
  Lainaus:
  Kumpikaan tilanne ei varmasti ole ammattilaisurheilu-uran ja palautumisen kannalta ideaali, mutta oikeastiko vertaat konsolipelaamista isyyteen? Ei jumalauta.
   
 24. Wire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  En vertaa muuten kuin kuormittavuudessa. Omasta kokemuksesta voi sanoa että pienen lapsen isänä oli aivan hlvetin paljon rankempaa niin fyysisesti kuin henkisesti. Silloin homma ei ole ns. omissa käsissä, pelaamisen suhteen se on.
   
  Ippenator tykkää tästä.
 25. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
  Lainaus:
  Ero on siinä, että isyyden pitäisi olla helvetin tärkeää kaikkien elämässä vaikka olisikin huippu-urheilija. Konsolipelaamisen ei pitäisi olla huippu-urheilijalle niin tärkeää, että se vaikuttaa urheilu-uraan negatiivisesti. Huippu-urheilijan pitäisi tehdä kaikki (ruoka, lepo, treenk yms) 100-prosenttisesti tai ainakin lähelle.

  Voidaan sitten keskustella vaikuttavatko tuollaiset pelimaratonit palautumiseen tai sen voisi tarkistaa joltain ammattilaiselta, joka kertoo, että tietenkin vaikuttaa.

  Toki eivät kaikki huippu-urheilijat ole valmiita antamaan kaikkeaan huippu-urheilulle ja sekin on fine. Pienempi pahe konsolipelaaminen on kuin vaikkapa Karalahden pössyttelyt. Tosin jos pelaaja itse kertoo haluavansa voittaa maalikuninkuuden, eli olla paras maalintekijä, niin silloin pelaajan luulisi tekevän kaikkensa.