Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Patrik Laine shoots, he scores! – suomalaisen supertähden ura NHL:ssä

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Niksi, 20.10.2016 klo 09.29.

 1. Naamavelli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jets & Jellonat
  Lainaus:
  Lainaus:
  Kyllä, tätä Scheifelen sopimusta on moneen kertaan tässäkin ketjussa kerrattu ja tiedän hyvin nuo pisteet mitä ekoina vuosina teki. Laineen kolmas kausi toi 50 pistettä eli 11 vähemmän kuin Scheifelella. Tarkoitan lähinnä sitä, että tällaiset asiat voivat silti hiertää vähän pukukopissa, jos Paten kehitys hyytyy. Siksi mainitsin siitä, että jos pari seuraavaakin kautta menee tällaisilla 50-60 pisteen tehoilla. Itsekään en pitänyt/pidä Wheelerin sopimusta liian kovana, kuten jotkut tällä palstalla sen julkistamisen jälkeen. Juurikin siitä syystä, että ajattelin sen tasapainottavan näitä alun tehokkaita ja tärkeitä vuosia, jolloin on varmasti palkkansa väärti. Ehlersin sopimus on aika iso, vaikka sekin tehtiin tilanteessa, jossa alla oli hyvä kausi. Littlen ansaitsee varmaan saada tuon +5milj siinä missä Hayes ensi kaudella ehkä sen 6,5milj.

  Connorin sopimus on vielä asia erikseen. Hän on arvokas pala joukkueen tulevaisuutta ja häneen halutaan varmasti myös satsata aika paljon. Voi käydä niin, että Ehlers yritetään saada kaupattua, mutta helppoa se ei tule olemaan 6 milj. sopimuksella.
   
 2. Tombe76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Mua kiinnostaa Laineen ohessa paljonko Kyle Connor saa. Sanokaa nyt te, jotka olette antamassa Patelle sitä 9-10 miljoonaa tai jopa yli, paljon annetaan Connorille?

  Kyseessä siis Jetsin 1.kierroksen (17.) varaus vuodelta 2015 kun meidän Laine 1.kierroksen (2.) varaus vuodelta 2016. Ikäeroa miehillä 1v 4kk.

  Ja kun 1.vuosi Connorilla meni pääosin AHL:ssä, niin 2. ja 3. vuosi vähän paremmin. Myös saavuttanut ihan hyvin suosiota fanien keskuudessa kuten linkistä voi lukea.

  Äänestyksen yllättävä tulos: Patrik Laine jäi kakkoseksi – Jets-faneilla uusi suosikkipelaaja

  Connor:
  2017-2018: 31+26 = 57
  2018-2019: 34+32 = 66
  yht: 65+58 = 123

  Laine:
  2017-2018: 44+26 = 70
  2018-2019: 30+20 = 50
  yht: 74+46=120

  Ihan samalla lailla muualta voi tulla tarjouksia koskien Connoria jos Laineen sopimus on iso ja Connorin ei. Pakkohan noiden aika lähellä toisiaan on olla vaikka toki Laine varmasti vähän isomman lapun saa. Älkääkä nyt sanoko että Connor tehnyt tehnyt tehoja vain Wheelerin ja Scheifelen takia ja Peten tehot alhaalla koska Little... Kovassa nosteessa oleva kaveri. Ihan hyvin voi ensi kaudella olla lähellä 40 maalia ja 75 pistettä ja olla Laineen edellä sekä maaleissa että pisteissä.

  edit: Connorin varausnumero korjattu
   
  Viimeksi muokattu: 06.06.2019 klo 14.21
  Jan Koller, LostHorizon & Naamavelli tykkäävät tästä.
 3. Naamavelli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jets & Jellonat
  Lainaus:
  Tämä onkin paradoksaalinen tilanne, että Connor saattaa olla tulevaisuudessa kovempi pistenikkari kuin Pate ja ansaitsisi siinä mielessä vähintään saman palkan. Kun mietitään taas niinpäin, että kummalle joku muu seura tarjoaisi 8x9-10milj, niin luulen että Pate kelpaisi paremmin. Syy on se, että Laineen tyylisiä pelaajia ei helposti draftaamalla saa. Siinä täytyy loksahtaa enemmän kuin kaikki palaset kohdalleen. Yleensä tällaiset "poikkeukselliset" pelaajat menevät TOP5:ssa. Sen sijaan Connorin tyylisiä monipuolisia laitureita on tarjolla aina. Joskus arpa tosin ei tuota ihan yhtä hyvää tulosta kuin Jetsien kohdalla Connorin jäädessä 17. (Huom ei 7. varaus) sijalle. Jos Islanders olisi edellisellä vuorolla ottanut Connorin, olisi Jetseille jäänyt ehkä Barzal, joka ei kelvannut Bruinsiin vuoroilla 13-15.

  Connorin arvo Jetseille saattoi olla tällä kaudella isompi kuin Laineen. Voi olla sitä myös seuraavalla kaudella. Mutta myyntiarvona Paten arvo on varmasti edelleen korkeampi. Joku Senators, Canadiens tms. voisi hyötyä enemmän Connorista, kun joukkueessa ei mitään huippusenttereitä ole, mutta suurin osa ottaisi mielellään Laineen tyylisen pelotteen, joka olisi aina uhka ylivoimalla ja taitavan sentterin vierellä myös tasakentällisin.

  Mutta mutta... kaveriin liittyy riski ja se riski on juuri se, että homma ei tulekaan koskaan enää toimimaan aivan kuten se toimi tulokaskaudella. Jänniä juttuja nämä. Jollekin M. Tkachukille ja Duboisille on huomattavasti helpompi sorvata jatkopaperit, kun joksenkin varmasti tiedetään mitä saadaan.
   
  Leimari ja Tombe76 tykkäävät tästä.
 4. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jarmo Kekäläinen & Elias Pettersson
  Scheifelen sopimus olisi jotain 7 milliä kaudessa tulevasta palkkakatosta. 3 edellistä kautta ennen sopimusta tuottivat yhteensä 57 maalia ja Laineen tavoin mies ei tuossa iässä tuonut hirveästi muuta pöydälle kuin tehoja.

  Tekihän se Laine edellisellä kaudella 44 maalia ja oli mielestäni todella hyvä playoffeissa, marraskuussa vai milloin olikaan taisi melkeen 20 maalia tehdä? Ei nämä uhkakuvat nyt ihan hirveän realistisilta vaikuta yhden slumpin takia.
   
 5. Leimari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers
  Laine on priority #1 Connor #2

  Kalliiks tulee joka tapauksessa Jetseille. Hyvien joukkueiden syndrooma.
  Mut Hayesista päästiin jo eroon ja kohta myös Troubasta. Pari alakenttien kauppaa viel ja nuorisoa kehiin. Sit mietitään sitä kakkossentteriä. Vaikea palapeli.
   
  Ck ja Ippenator tykkäävät tästä.
 6. Blackie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Buffalo Sabresin symppaaja
  Lainaus:
  Aivan varmasti löytyy ottajia tuolla cap hitillä. Ihan treidattavissa oleva sopimus.
   
 7. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  En kyllä näe mitään ongelmia Ehlersin kauppaamisessa. 23-vuotias hyökkääjä jolla on alla kaksi 60 pisteen kautta ja kolme peräkkäistä yli 20 maalin kautta. Kyllä hänet saa kaupaksi ihan hyvin ja todennäköisesti tulisi melkoinen tarjouskilpailu.
   
 8. Wire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Ehlers on käytännössä hyödytön pleijareissa 21 peliä 0+7. Vaikka viime kaudella tulikin se 21+16 niin kaverin pelillinen anti on mennyt alaspäin. 6M miehestä pitäisi saada enemmän irti.
   
  Viimeksi muokattu: 06.06.2019 klo 21.35
  Ippenator tykkää tästä.
 9. Deko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit KHL:n jälkeen, St. Louis Blues
  Lainaus:
  23-vuotiaan pelaajan kohdalla kyse on luultavimmin yksittäisestä heikommasta kaudesta, ei pysyvästä tasonlaskusta. Tämä tiedostetaan Winnipegissä ja kaikissa muissakin NHL-organisaatioissa.

  Ei Ehlersin treidaaminen toki poissuljettu skenaario ole, mutta tällöin ensisijaisena motiivina ei ole miehen sopimuksesta eroon pääseminen.
   
 10. Largo Jäsen

  Lainaus:
  En ehtinyt tätä kirjoittamaan, mutta olin tulossa vastaamaan aika lailla samalla tavalla. Ihan kärkipelaajillakin on syystä tai toisesta huonompia kausia. Anze Kopitar ja Jonathan Toews vaikka esimerkkeinä. Toews vei viime kaudella tehopisteiden valossa huonoimman kauden ja heti perään parhaimman. Ei yksi huonompi kausi vielä arvoa radikaalisti tiputa, mutta Laineen kohdalla seuraava kausi onkin mietinnän paikka, mikäli jatkaa tätä rataa. Ehlersin kohdalla ”käytännössä hyödytön”-termi on muutenkin typerää, koska auttaa joukkuetta nopeudellaan jne. Pelin ulkopuolella surffaajat elää tehoista ja näistä on helpompi laskea 1+1. Laine on kuin Dany Heatley, eikä lähellekään kuin Mario Lemieux.
   
 11. Mettis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flyers & Pelicans
  Laine saa ihan maksimissaan 2v ja 8,5m capin. Kaikki ylitykset tuosta ovat idiotismia. Mitään pitkää sopimusta Jets ei tule kirjoittamaan, enkä kyllä usko muihinkaan. Näen jopa Connorin tärkeämpänä palasena Jetsille kuin ailahtelevan mielialapelaajan. Voi olla, että Laine saa sopimuksen marraskuussa, jotta Jets ei maksaisi turhasta.
   
  Torsti56 tykkää tästä.
 12. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  2x8,5 ei ole lähelläkään optimia Jetseille. Laine on suosittu pelaaja, gamebreaker ja todella nuori. 8,5 miljoonaa per 6 vuotta voisi olla realistinen. Kaksi vuotta niin puhutaan 7 miljoonan caphitista.
   
 13. Torsti56 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Stars, Blue Jackets
  Lainaus:
  Samaa mieltä mutta pudottaisin hinnan 7 miljoonaan. Turha pitää pelaajasta kinni jolöa on ( vain yksi) maailman luokanjuttu mutta muut taidot 3-4 työmyyrän tasoa. Parin vuoden siltasopimus ja paikka näyttää taitonsa osaako mitään. Jos Laine tai agentti pyytää enemmän niin siitä vaan Jets on parempi joukkue ilman Lainetta jos tilalle hankitaan 7 miljoonan pelaaja
   
 14. Leimari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers
  "Jeff Skinner signed an eight-year, $72 million contract Friday to remain with the Buffalo Sabres. It has an average annual value of $9 million."

  Alkaa Draisaitl:n sopimus olla liigan parhaita.
  Marner, Panarin, Duchene ja Laine kiittää. Ei varmaan paljon alle 10 lappuu tarvi miettii
   
 15. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jarmo Kekäläinen & Elias Pettersson
  Lainaus:
  No ei edes ole, mutta ihan turhaahan näitä on ruveta vertailemaan. Draisatl ch% on sama kuin tässä Skinnerin uudessa sopimuksessa, ei toki ole epäselvää kumman mielummin ottaisin omaan joukkueeseen.

  Lainaus:
  Ehkä on itsellä jotkut lasit päässä, mutta 7 miljoonalla sai viimeksi vapailta JVR:n tai Statsnyn niin mielummin kyllä Laineen ottaisin.
   
  Razzers, Leimari, Taison ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 16. Jimmy McNulty Jäsen

 17. Ötökkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
  Eikös Ehlers pelannut ison osan kautta siinä toimimattomassa ketjussa Laineen ja Littlen kanssa? Ei tainnut kenellekään olla hyvä juttu tuo ketju ja kaikkien tehot kärsi - myös Ehlerssin.
   
 18. RiverDog Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Tässä ketjussa jengi on kyllä niin sekasin. Miten voi parikymppinen yksi historian kovimmista MAALINTEKIJÄSTÄ ikäisekseen mennä noin pahasti porukan ihon alle. Onneksi Suomessa kasvaa edelleen Iiro Pakarisen ja Joel Armian etc. tyylisiä HMV pelaajia. Ei mulla muuta. Olkaa hyvä ja jatkakaa.
   
  mikko6000, Tornados & Rambokala tykkäävät tästä.
 19. Mettis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flyers & Pelicans
  Lainaus:
  Miksi pitäisi ajatella suomalaisten pelaajien kannalta asioita? Itse näen pelaajan kuin pelaajan samalla tavalla, kansalaisuudesta riippumatta. Laine on ollut rikki, surkea loppukausi (loukkaantumisesta johtuen tai ilman), ehkä olisi pitänyt olla saikulla ensi kauden alkuun asti? Tällöin voisi olla uusi tuleminen 2*7,5m pahvilla ja todistamaan olevansa ehjä.
   
  Torsti56 tykkää tästä.
 20. Jyyd Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ♠, Flyers, Giroux
  Lainaus:
  Sivuhuomiona voisin todeta, että Armia on itseasiassa aika viihdyttävä ja mukava pelaaja seurata. HMV-kuvaus ei tän takia mun mielestä ihan osu.

  Mä veikkaan, että soppari alkaa ysillä.
   
 21. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. KaMa.
  Kyllähän Laine ihan itse alusti nämä asetelmat omalla tekemisellään: olemalla historiallisen tulikuuma marraskuussa ja toisaalta haalea oikeastaan koko muun kauden. Vahvin yläkäsi ja valtit putosivat neuvottelupöytään istuttaessa.

  Silti, yks kaikkien aikojen tehokkaimpia nuoria maalintekijöitä. Mieliä kiihoittava erityistaito laukauksen muodossa. NHL elää nuorista tähdistä. Vaikka joskus joudutaankin tekemään kovia ratkaisuja kokonaisuuden parhaaksi, ei Jets Laineen kohdalla voi tai halua sitä tehdä. Olisi ison luokan pr-tappio.

  Laine poistuu Winnipegistä mikäli menettää kultaisen kosketuksensa ja kehitys jämähtää. Tai sitten kyllästyy elämään mutaisissa vesissä Kanadan keskilännessä.

  Kaiken järjen mukaan tulee pelaamaan tasaisemman kauden ens vuonna. Luistelunsa ottaa pienen askeleen eteenpäin ja on jälleen uhka 5vs5 ja 1vs1. Kypsyy kiekkoilijana ja ihmisenä.

  Toteaisin, että pienimuotoinen Laine-mania tekee paluun, mutta on jo 21, eli nykystandardein lähestyy keski-ikää.
   
 22. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins (Jokerit)
  Lainetta voi ajatella Jetsin silmin vähän muistakin syistä kun pelillisestä perspektiivistä. Laineella on kiistaton erityisominaisuus, Laineella on poikkeuksellinen persoona minkä vuoksi häneltä saa raflaavia haastatteluita. Noista seikoista johtuen Laine on ollut suomalaistenkin medioiden suosikkikiekkoilija NHL-uransa ajan, vaikka Rantanen, Barkov ja Aho olisivat kukin vuorollaan ansainnut myös palstatilaa ihan yhtälailla. Tietämättä asiaa luulisin kolmen viime kauden ajalta Laineen paitamyynnin olleen aika korkealla Jetsin sisällä. Hämärästi muistaisin lukeneeni, että jossakin vaiheessa vain Wheelerin paitoja olisi myyty enemmän. Täytyy olla ihan eri luvuilla esimerkiksi massaan hukkuvan Connorin kanssa, vaikka tämä olikin tehokkaampi edellisellä kaudella ja varmaan teki tärkeitä ratkaisuja sekä on muutenkin hyvä pelaaja. Täsmälleen kuten @aceman81 tuossa ylempänä kirjoitteleekin, Laineen menettäminen satuttaisi kenties vielä enemmän Jetsin pr-puolta kuin kaukalon tuloksia.

  Vaikka kaikkihan me uskomme ja tiedämme, että Laineen viime kausi oli vaisu ja hän tulee parantamaan. Maalimäärä saa vaikka vakiintua 40n, kunhan pysyy pelin sisällä paremmin eikä tee kuukaudessa koko runkosarjan maalejaan.
   
 23. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Ehkä tässä on se ongelma, että jengi arvostaa enemmän Armian kaltaista kulmissa pyörijää joka ei saa kiekkoa reppuun millään, kuin Lainetta joka nyt kuitenkin tekee paskanakin vuotena sen 30 maalia.

  Oliskohan Jetsin pitänyt sittenkin antaa Habseille Pate cap dumpin kanssa, eikä Joelia?

  MacKinnonilla kesti muuten kolme kautta ennenkuin pelasi paremman kauden, kuin rookiena. Jengi on jotenkin ihan liikaa takertunut 21v pelaajan kohdalla yhteen kauteen. Ymmärtäisin jos puhuttaisiin jostain 35v papasta.
   
  Viimeksi muokattu: 09.06.2019 klo 17.02
  Robu ja Ippenator tykkäävät tästä.
 24. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. KaMa.
  Lainaus:
  Kummasti tälläsiä armioita tarvitaan jotta yksipuolisemmat laineet pääsee loistamaan. Kokonaisjoukkuepanos kuitenkin ratkaisee.
   
 25. Tornados Jäsen

  Winnipegissä tuntui olevan ongelmia joukkuehengen kanssa viime kaudella (ainakin itse sain tällaisen vaikutelman). Useampikin pelaaja alisuoritti kauden aikana ja kyvyt riittävät parempaankin. Täten uskon, että Laineen ja Ehlersin kyvyt riittävät parempaankin kunhan joukkuekemiaan liittyvät ongelmat saadaan hoidettua.