Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Patrik Laine shoots, he scores! – suomalaisen supertähden ura NHL:ssä

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Niksi, 20.10.2016 klo 09.29.

 1. Tombe76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
 2. Ck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
  Lainaus:
  Tuo heikompi jengikin on vähän veteen piirretty viiva. Mieluummin puhuisin hyvistä organisaatioista ja huonoista. Tottakai se vaikuttaa myös, että arvostetaanko sinua miljoonan tai pari per kausi vähemmän siellä nykyisessä jengissä mitä jossain toisessa.

  Ihan näin omalta kohdalta voisin ajatella, että jos joku tarjoaa minulle 0,5-1 miljoonaa enemmän, niin jo pelkästään saisi minut nytkähtämään lähes mihin tahansa muuhun organisaatioon varsinkin kun on kyse Winnipegistä. Respect, money and location.

  Mitä tulee joukkueisiin, joilla on tilaa ja ei ole tilaa capissa, niin niitäkin kai löytyy jopa ihan kärki orgsnisaatioista. Osa organisaatiosta olisi varmasti valmis jopa tekemään capissa tilaa.

  Kuitenkin tämä on nyt keskustelua, kun kukaan meistä ei oikeaa tilannetta tiedä. Heinäkuussa aletaan olla jo ehkä vähän viisaampia. Itse uskon tässä kohtaa, että palkka on yli 7 miljoonaa kaudessa ehkä jopa enemmän.
   
 3. LostHorizon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Colorado Avalanche, Real Madrid
  Laineen sopimusneuvottelut ovat kyllä kaikkein monimutkaisimmat omasta mielestäni. Potentiaalia olisi vaikka mihin, mutta otteet tuntuneet heikentyvän kausi kaudelta. Viime kaudella ilmeisesti loukkaantumiset vaivasivat, mutta silti pelasi 82 ottelua. Tämä on minusta jopa huolestuttavaa, sillä jos loukkaantumiseen olisi selvä ratkaisu, eiköhän se kuntoon hoidettaisi tai lepuutettaisi pelaajaa. Varsinkin, kun Winnipeg oli pudotuspeleihin menossa lähes koko kauden. Ehkä se nyt voi toipua kesällä levätessä, mutta epävarmuus on aina huolestuttavaa.

  Lisäksi Laineen peliin osallistuminen ja kokonaisvaltaisuus on heikentynyt kausi kaudelta. Laukaus on kyllä hyvä, mutta kiekko ei pysy enää varaushetken mukaisella tavalla lavassa. Muutama sivu sitten olikin hyvä video 2016 MM-kisoista. Mitä maksaa yksipuoliselle laiturille, jolla kuitenkin on potentiaalia olla yksi parhaista, jos vain saa paketin kuntoon ja loukkaantumishuolet sivuun? Kuulostaa aika varmalta siltasopimukselta.

  Joka tapauksessa Laineen sopimus ei henkilökohtaisella tasolla kiinnosta, mutta yleisestä uteliaisuudesta nappaan kiinni tuon käyttäjän @Ck heittämän vedon. 7M tai alle tulee soppari olemaan ja 40e kilahtaa tilille.
   
 4. Ck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
  Lainaus:
  No niin puhutaan sopimuksen koko palkan vuosittaisesta keskiarvosta, ei cap? Eli keskiarvo niille vuosille mitä tulee, oli niitä sitten 1 tai 20?

  Ihan hauskaa, harvoin tulee vedeltyä vetoja tai mitään ja edellinen kerta taisi olla lotossa 6 oikein. :)
   
 5. LostHorizon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Colorado Avalanche, Real Madrid
  Lainaus:
  Ei Laineelle voida mitään bonuksia antaa, joten vuosittainen keskiarvo ja cap hit ovat Laineen tilanteessa sama asia. Ei kuitenkaan puhuta sopimuksen kokonaisarvosta.

  Eli jos kokonaisarvo on 8 vuoden sopimuksessa 56M, niin se on sitten vuosittaisena keskiarvona sekä cap hittinä samat 7M. Tai sitten tulee 2v 14M soppari, jolla sama asia.

  E: Jos kuitenkin sopimusneuvottelut venyvät marraskuuhun asti, käytämme sopimuksen seuraavien kausien arvoa, eikä ensimmäistä kautta. Nylander ei siis olisi saanut yli 7M sopimusta meidän säännöillämme.
   
 6. Noppa10 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  My bad. Luetun ymmärtäminen kusi. Ajattelin ensin sinun tarkoittavan tätä kesää...

  Lainaus:
  En sivuuta. Monella joukkueella vaan oikeasti painaa se mahdollinen loukkaantumisriski/historia jonkun verran riskianalyysejä tehtäessä. Voidaan myös miettiä niinpäin, että Laineella on vasta 2 kautta terveenä, ja yksi kausi selkävaivojen kanssa. Entäs jos selässä onkin jotain isompaa feelua, eikä ehjiä kausia enää tule...? Kyllä moni joukkue miettii silloin kahdesti, uhratako niitä asseteja tällaiseen kaveriin, vaiko johonkin toiseen, jolla ei loukkaantumispeikko ole niin suuri. Sitä siis ajoin takaa.

  Lainaus:
  Lainaus:
  Niin, en sinänsä arvioinutkaan kauppahintaa vs. Laineen arvo.

  Se alkuperäinen kommenttini olikin lähinnä siihen liittyvä, että "jos Laine loukkaantuu, saa sen helposti vakuutuksella pois sen rahan". Niin, niitä varausvuoroja ei saa takaisin kuitenkaan. Eli kyllä siellä ihan varmaan funtsitaan näitä asioita kauppoja tehdessä.
   
 7. Naamavelli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jets & Jellonat
  Ei tämä taida ainut kerta maailmanhistoriassa olla, että jollakin on tulokassoppari katkolla ja ekat vuodet ovat menneet ihan hyvin. Jossakin tälläkin hetkellä arvioidaan Laineen markkina-arvoa tarkasti ja sen tietävät varmasti enemmän kuin hyvin Jetsin organisaatio ja Laine agentteineen itse. Tuskin mitään dramaattista tapahtuu. Saa ottaa talteen. :)
   
 8. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Lainaus:
  Offer sheetit menevät läpi ja pelaaja siirtyy tyyliin.. ei koskaan?

  Ensi kaudellakin tulemme näkemään Laineen Jetsien paidassa.
   
 9. Naamavelli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jets & Jellonat
  Lainaus:
  Meni vähän ohi tämä viestisi. Itsellä on sellainen tuntuma, että Laine pysyy Jetseissä ja mitään dramaattista ei tapahdu. Pelaajia on siirtynyt näissä tilanteissa, mutta pelaajia on myös useimmiten pidetty joukkueessa, joka on hänet varannutkin. Varsinkin niitä impact-pelaajia, jonka katsotaan olevan arvokkaita joukkueelle "hinnasta kuin hinnasta".
   
 10. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Lainaus:
  Juu oli ehkä vähän epäselvä viesti minulta. Tarkoituksenani oli korostaa viestistäsi lihavoimaani kohtaa.
   
  Naamavelli tykkää tästä.
 11. Naamavelli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jets & Jellonat
  Lainaus:
  Niinpä. Jetsin toimistossa varmaan ollaan tosi yllättyneitä ja harmitellaan, että kakkosvaraus breikkasi noin hyvin. Olisi ollut mukava, jos olisi tehnyt sellaiset 15+25 tehot joka kaudella ja voisi tarjota edullista sopimusta ja haudata kaveri sinne bottom 6 ketjuihin tuleviksi vuosiksi.

  Nyt sitten yhtäkkiä joutuukin miettimään, että tuollaiselle yli 40 maalin lingolle pitäisi tehdä. Että kuka huolisi, kun pyytää yli 5M vuosituloja. Sentään mikään Little ole, jolle mielellään maksaa sen 5,3M.

  edit. Pieni lisäys viimeiseen lauseeseen.
   
 12. Tombe76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Mulla myös sellainen tuntuma ettei dramaattisia asioita tapahdu. Laineen osalta jopa sellainen ajatus ettei oikein mitään tapahdu pitkään aikaan. Voi jopa jäädä jokunen peli pelaamatta.

  Eikös viimeisin offer sheet ole vuodelta 2013 ja edellinen hyväksytty yli 10v takaa. Joten varmasti näitä spekulaatioita ollut aikaisemminkin.

  .. mutta hauska nähdä mitä tapahtuu ja kuka avaa pelin. Pelaajia ja sopimuksia kuitenkin tullaan vertaamaan toisiinsa. Jostain luin että agentit saattaisivat haluta tehdä sopimuksen ennen kuin Rantasen diili julkistetaan. Siellä kuitenkin Sakic varmasti vetoaa MacKinnonin palkkaan ja saakin ehkä Rantasen sopimuksen hivenen pienemmäksi kuin jossain muualla se olisi. Ja tähän sitten tullaan varmasti myös vertaamaan.
   
  Naamavelli tykkää tästä.
 13. Jesus Shaves Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Dorados de Sinaloa
  Lainaus:
  No eihän tuo tilanne Laineen kanssa ihan täysin ongelmaton ole Jetsin kannalta - ottaen siis huomioon niitä kuivia kausia ja ongelmia pelissä. Mikäli ensi kausi on edellisen kaltainen ja kädessä on pitkä pahvi - on helppo huudella, ettei mennyt täysin maalin. Mikäli taasen tuleva kausin on menestyksellinen, mutta Laineelle onkin annettu käteen lyhyempi pahvi em. syistä johtuen - on jälleen helppo huudella, ettei mennytkään ihan maaliin.

  Todennäköisesti - kuten todettua - mitään kovin dramaattista ei tule tapahtumaan ja Laine jatkaa Jetsissä.
   
 14. Naamavelli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jets & Jellonat
  Lainaus:
  Joo, tilanne on varmasti haastava, siitä ei ole epäselvää. Mutta paremmat neuvotteluvaltit joukkueella on antaa pienempi sopimus eikä varmaan mikään muukaan seura täysin sokeasti ajattele, että kaverille olisi lyödä tolkuttoman offer sheetin eteen. Ajattelen vain juuri sitä, että tuskin Laine mitenkään sen enempää kuin moni muukaan tuossa tilanteessa oleva haluaa pois organisaatiosta, jossa on saanut loistaa ja sai näytönpaikan ottelusta nro. 1 lähtien.

  Toki samalla sanon, että voisihan se tietyllä tavalla olla jopa helpompi tilanne organisaatiolle, jos peli olisi ottanut askeleen eteenpäin tällä kaudella ja voisi aivan hyvillä mielin tarjota sen 10M/kausi ja pelailla muut nappulat sitten sen mukaan. Joskushan se on vielä ideaalimpi tilanne. Tai, että nyt olisi pelannut tuon 30+20 kauden ja ensimmäisillä kausilla vähän samaan suuntaan/heikommin. Olisi helpompi määritellä hintalappua.

  Halusin kuitenkin korostaa juuri sitä, että tuskin kaveri siirtyy mihinkään, vaan hinnasta ja vuosista löytyy balanssi, joka on molemmille osapuolille hyvä. Vaikea uskoa, että Lainekaan ei viime kauden jälkeen voisi olla vähän enemmän jalat maassa omasta tasostaan ja ymmärtävän missä mennään.

  Joku Senators varmaan voi lyödä eteen törkeän summan, mutta pidän silti epätodennäköisenä.
   
 15. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jarmo Kekäläinen & Elias Pettersson
  Moni seura voi lyödä sen offer sheetin, mutta se ongelma on siinä, että ei niitä kuitenkaan huvikseen ruveta lyömään vaan se summa pitää olla semmoinen, ettei Jets siihen kykene vastaamaan. Kun puhutaan nuoresta ja potentiaalisesti pelaajasta niin ihan liikaa ei kannata siihen palkkaankaan juuttua, jos tämmöisen pelaajan saaminen on mahdollista. Taso voi kuitenkin myöhemmin nousta, esim. Barkov, Eichel tai Draisatl. Pitäisi myös miettiä Jetsin kannalta, missä se raja menee, ei voida vaan kuitenkaan yksioikoisesti sanoa, ettei ylihintaa ruveta maksamaan potentiaalin takia, kun pitää myös ajatella miten se raha käytetään, jos Lainetta ei signattaisi. Jos tilalle tulee vaikka Duchene sillä 9,5m lapulla niin onko joukkue parempi seuraavan 3-4 kauden ajan, kun se runko on vielä kasassa on varmaan se oleellisin kysymys. Jetsin tapauksessa toki voi olla, ettei nämä vapaiden isot nimet edes suostu sinne tulemaan kun seura ei ole ollut historiansa aikana kovin houkutteleva kohde.
   
  Naamavelli tykkää tästä.
 16. Ck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
  Lainaus:
  Joo tai voidaan sopia milloin veto raukeaa. Tyyliin marraskuu ja etupainotteinen 15 miljoonaa. Olisiko kauden avaus tai voi olla myöhemminkin?
   
 17. Ck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
  Kyllä, omalla tavallaan kaikista huonoin tilanne myös Jetsille kuten tietenkin myös Laineelle. Silti se oma väitteeni on, että yli 7 miljoonaa tulee ja uskon, että Jets on joukkue. Harvoin offer sheettejä tehdään. Toisaalta, harvoin on tilanteita joissa pelaaja on 21 vuotiaaksi tehnyt 110 maalia ja edellisellä kaudella vähiten, eli 30 joka on aika paljon sekin. Oliko niinkin, että esim. Ovechkin teki ensimmäiset 52 maaliaan 20 vai 21 vuotiaana?
   
 18. LostHorizon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Colorado Avalanche, Real Madrid
  Lainaus:
  Takarajana mielestäni RFA-pelaajien sopimuksen teon takaraja, eli 1.12. Ensimmäisen kauden cap hit sitten muodostuu hiukan erikoisesti, mutta sitä ei huomioida monivuotisessa sopimuksessa. Jos Laine tekee vain puolen vuoden sopimuksen, sitä ei mielestäni huomioida ollenkaan, tai vaihtoehtoisesti jaetaan sopimuksen arvo koko kauden päivillä eikä jäljellä olevilla päivillä.
   
 19. Ck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
  Lainaus:
  Siksi ehdotin juurikin sitä, ett NHL kauden alku tai veto raukeaa. Muutkin vaihtoehdot käy kyllä kunhan ne on molemmin puolin tasavertaiset.
   
 20. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Niin siis offer-sheettejä on voinut tapahtua kulisseissa vaikka joka kesä, mutta pelaajat eivät ole niitä allekirjoittaneet.

  Edellinen hyväksytty offer-sheet on Ryan O'Reillyn vuodelta 2013.

  Edellinen ei-mätsätty offer-sheet on Dustin Penner vuodelta 2007, jossa mies siirtyi Edmontoniin ja Anaheim sai draftipickit 1+2+3 kierroksilta.
   
 21. Leimari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers
  Tuntuu, että jengi on suht kujalla täällä. Tai ylipäätään miten palkat ja palkkakatto kehittyy.

  10 miljoonaa on Laineen lähtökohta ja aivan varmasti lähelle sitä päästään. Offer sheet tulee aivan varmasti, jos Jets himmailee yhtään. Voi mennä ylikin aivan hyvin.
  7 miljoonan puheet ovat mielestäni todella naurettavia.
   
 22. MadSpade Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Habs
  Lainaus:
  7 miljoonaa todellakin on naurettava summa. Kehityskäyrä ja eritoten viime kausi huomioon ottaen.
   
 23. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Lainaus:
  Summista puhuminen on naurettavaa, jos mukaan ei laiteta sopimuksen pituutta.
   
  aessi tykkää tästä.
 24. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Varmaan 5-vuotisella voisi nyt leikkiä, kun se on se josta offer-sheetti lasketaan. Eli jos, jos ja jos, jos Laine offer-sheetin allekirjoittaa, niin hyvin todennäköisesti se on 5 vuoden sopimus.

  Jos taas tekee sopparin ihan normaalisti, niin onhan siinä nyt nuo selkävaivat riskinä ja siten pituus tulee olemaan ei-maksimaalinen. Tässä kohtaa Jetsin täytyy olla järkevä ja mennä jopa lyhyemmän bridgen kautta. Eli tästäkin syystä joku 4-5 vuotinen. Matthews siinä sitten verrokkina ja Jack Eichel toisena. Näistä laskeskellaan sitten caphittiä alaspäin. Matthew Tkachukin paperi ensin syntyessään antaisi alapuolisen verrokin hinnan muodostavalle "taulukolle".

  11.6M - Matthews
  10.0M - Eichel
  X.XM - Laine
  X.XM - M.Tkachuk
   
 25. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Toisaalta Patrikin tapauksessa 7 miljoonaa on naurettavaa, ihan sama minkä pituisesta sopimuksesta puhutaan.