Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Hatchetman tuotanto Jokerit-osiossa on ollut silkkaa flametusta ja ohi aiheen huutelua. Koska aiemmat huomautukset ja viikon pelikiellot eivät ole tepsineet, kyseinen nimimerkki päätyy tällä kertaa kahdeksi viikoksi jäähyaition puolelle.

Sulje ilmoitus

Patrik Laine shoots, he scores! – suomalaisen supertähden ura NHL:ssä

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Niksi, 20.10.2016 klo 09.29.

 1. Tevoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings #91 #19 #5
  Lainaus:
  Tuosta pleijari esiintymisestä niin eipä tuo joukkue muutenkaan ollut iskussa (Scheifele&Wheeler mm.) verraten runkosarjaan ja vuoden takaiseen menoon. Nyt saa nähdä reagoidaanko mitenkään esim. valmennus asiaan tämän putoamisen myötä.
   
  Ippenator tykkää tästä.
 2. Konnamuori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Se mikä johtaa.
  Lainaus:
  No ei aivan, nhl.comista katsoin vain tilastot. Nyt kun uudemman kerran tilastot katsoin, niin useammalla pelaajalla oli alivoimaa, ja syykin selvisi ylempänä. Mutta tosiaan, teksitv-analyysiä aidoimmillaan.
   
 3. Ippenator Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi, Ilves, Winnipeg, Carolina ja Colorado
  Lainaus:
  Kaiva sinä mieluummin linkki suomalaisista maailmanluokan pikajuoksijoista.
   
 4. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Lainaus:
  Sekoitat ison ja vahvan. Joku on molempia, joku jompaa kumpaa ja joku ei kumpaakaan. MacKinnon on keskimittainen vahvajalkainen pelaaja. Osaa käyttää vahvuuksiaan. Aho on keskimittainen, ei kovin vanttera. Mutta osaa käyttää silti kroppaansa niin hyvin, että on varsin vaikea irrottaa kiekosta. Wheeler on isokokoinen ja hyvin liikkuva kokoisekseen. Pate on isokoinen, mutta ei oikein osaa käyttää kokoaan hyväkseen. Mikä sun pointti oli. Meni hiukan ohi jo.
   
  Ippenator tykkää tästä.
 5. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Tämä on tätä sun argumentointia. Keksit päästäsi ihan naurettavaa paskaa ja kun todisteeksi pyydetään jotain muuta, kuin oma sanasi, niin homma menee tähän.

  Etsi sinä minulle linkki kanadalaisista maailmanluokan pikajuoksioista. Mielellään sellainen jonka alkuperä on Kanadasta, eikä Jamaicalta tai Haitilta ;)

  Tai sitten ihan vaan linkki joka todistaa tuon naurettavan väitteesi.
   
  Kapellimestari, lainelaser & Breathe tykkäävät tästä.
 6. Ippenator Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi, Ilves, Winnipeg, Carolina ja Colorado
  Lainaus:
  Kyllä tuo ihan yleisesti tunnustettu asia on ollut. Muistaakseni koulussakin tuosta jotain todettiin. Olisiko lukiossa ollut? Minkä minä sille voin, jos et oikein tiedä sitten tuollaisista asioista. Mutta ei se minun hommani ole sinulle opettaa asioita. Jos et usko asiaa, niin sitten et vain usko sitä. Ei sillä minulle ole merkitystä uskotko vai et. Hae itse asiasta tieto, jos haluat kyseenalaistaa väitteeni, tai muuten vain varmistaa asian laidan. Ja ole hyvä mies suuttumatta ja henkilökohtaisuuksiin menemättä please. Lätkästä tässä vaan keskustellaan, ei se nyt ihan niin vakavaa sentään kai ole, että oikein suuttua kannattaa?
   
 7. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Väitteesi on niin naurettava, ettei siihen löydy googlaamalla mitään "tietoa". Tiedät sen itsekin. Argumentointi on sulle helppoa, kun keksit itse totuuden ja jos kukaan ei pysty guuglettamalla sanomaan asiaan vastaan, niin ne on vaan tyhmiä ja tietämättömiä. Niin ja missä ne kanadalaista syntyperää olevat pikajuoksijat?

  HFBoardsilla tuo ulina vastaan hyökkäämisestä toimii ehkä paremmin. Vaikka sielläkin olet kakkua istunut useampaan otteeseen.

  Vai opetettiin lukiossa, että amerikkalaisilla on suomalaisia enemmän nopeita lihassoluja. Aikamoista :)


  E: En nyt uutta viestiä enään kirjoita mutta @Turha Kaukalo linkkasi artikkelin, jossa puhutaan nimenomaan suomalaisten JA MUIDEN valkoihoisten heikosta menestyksestä pikajuoksussa. Kaikki mitä netistä löytää jolla on jotain tieteellistä pohjaa, kertoo että valkoihoisen ihmisen geeniperimä on lähimpänä 50/50 jakoa, mitä tulee nopeisiin ja hitaisiin lihassoluihin. Joten sillä, että Pohjois-Amerikkalaisella olisi jokin etulyöntiasema geeniperimän suhteen, ei ole mitään perää.

  Saati sitten jos alettaisiin keskustelemaan pikajuoksun ja luistelun erosta ja siitä, miten ne ovat kaksi täysin eri asiaa.
   
  Viimeksi muokattu: 21.04.2019 klo 12.07
  lainelaser ja Breathe tykkäävät tästä.
 8. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Minä kun en lukiota tai peruskoulua käynyt kasarilla enkä ysärillä, niin onko muilla kuin @Ippenator :lla jotain sanottavaa mitä siellä opinahjoissa käytiin tuolloin suomalaisten nopeista lihassoluista? Omaan koulutukseen ei nimittäin kuulunut, vaikka mm. biologiaa tuli käytyä viisi kurssia.

  Ilman sarvia ja hampaita tämä kysymys, oli sen verran hyvin argumentoitu, joten aidosti kiinnostaa.
   
  Vislami tykkää tästä.
 9. Moderaattorit Jäsen

  Amerikkalaisten nopeat lihassolut eivät liity tähän ketjuun.

  Nimimerkki @Rambokala ja myös @Ippenator voisivat keskittyä asiaan. Alkaa olla vähän raskasta lukea, kun samat nimimerkit huutelevat toisilleen ketjusta toiseen.

  Moderaattorit
   
  eriatarka, Thombson, pahakurki ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 10. Ippenator Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi, Ilves, Winnipeg, Carolina ja Colorado
  Lainaus:
  Ja sama sävy jatkuu herralla. Olisi kyllä äärimmäisen mukavaa, jos osaisit keskustella asiallisella sävyllä ilman sellaista ikävää angstia. Mutta tarkennan sen pohjalta mitä nyt muistan väittämästäni asiasta. Eli sitä on ensinnäkin tutkittu, että geeniperimästä tulee se onko ihmisellä enemmän nopeita tai hitaita lihassoluja. Selvää on myös, että nopeita lihassoluja on KESKIMÄÄRIN enemmän tummaihoisilla kuin valkoihoisilla ja samassa yhteydessä todettiin, että mitä pohjoisemmassa ihmiset ovat asuneet sekoittumatta kovinkaan paljoa muiden maiden kansallisuuksien kanssa, sen todennäköisemmin on sen kansan edustajilla KESKIMÄÄRÄISESTI yleensä enemmän hitaita lihassoluja kuin nopeita lihassoluja. Ja samassa yhteydessä todettiin, että ylipäätään lämpimämmissä maissa on myös keskimääräisesti ihmisillä enemmän nopeita lihassoluja kuin pohjoisemmassa.

  Toki Kanada on suurelta osin ilmastoltaan Suomen kaltainen, mutta siellä on myös päässyt jo pitkään tapahtumaan tuota kansallisuuksien sekoittumista ja perimän muuttumista USA:n tapaan. Toki USA:ssa on tätä tapahtunut vieläkin enemmän. Mutta onhan Kanadastakin ihan eri tason pikajuoksijoita tullut perinteisesti kuin Suomesta.
   
  Viimeksi muokattu: 21.04.2019 klo 11.57
  Lico tykkää tästä.
 11. Ippenator Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi, Ilves, Winnipeg, Carolina ja Colorado
  Pahoitteluni moderaattoreille. Aloitin kirjoittamaan tuota viimeistä viestiäni ennen kuin laitoitte tuon varoituksenne. Siksi se tuli nyt sitten vielä laitettua.
   
 12. Turha Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat, New York Jets
  Ippenator, Rambokala & Lico tykkäävät tästä.
 13. Tevoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings #91 #19 #5
  Eiköhän noi nopeet solut ole geeniperimää ja siellä tavattu niitä missä on juostu päivällinen kiinni tahi sitten saalistajaa karkuun. Täällä peräpohjolan persjalkasilla nää "nopeet solut" on lähinnä keskittyneet naapurikateuteen ja suun soittamiseen noin yleisesti.
   
  Jyyd tykkää tästä.
 14. 1000 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Sasha Barkov & Pate Laine
  Lainaus:
  Eikös se ole näin, että lähinnä mustilla ihmisillä ovat erilaiset lihassolut (nopeammat tms.) versus valkoiset. Ei mikään Amerikka-juttu.
   
 15. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Nimenomaan. Tämähän on tiedetty hommeli. Mutta kun puhutaan valkoisista jääkiekkoilijoista, niin vähän hämmentää että miten liittyy?

  No, uskon kuitenkin, että ajan kanssa Laineen Patesta tulee vähintään yhtä hyvä luistelija, kuin mitä Barkov on nyt. Hyvin samanlainen askel molemmilla kun luistelevat.

  Tulee kyllä todella mielenkiintoinen kesä, Jets tuskin on valmis maksamaan Laineelle samaa palkkaa kuin mitä vaikkapa Wheeler saa ensivuonna. Ja jos maksaa, niin veikkaan että siitä ei pukukopissa hirveästi tykätä. Kahdenlaista riskiä Jetsille tarjolla: Maksaako potentiaalista ja jos se toteutuu niin soppari näyttää hyvältä vaiko tekee siltasopparin ja maksaa sitten mahdollisesti paljon enemmän parin vuoden päästä.
   
  Viimeksi muokattu: 21.04.2019 klo 12.41
 16. Ippenator Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi, Ilves, Winnipeg, Carolina ja Colorado
  Lainaus:
  Vaan kun USA:ssa sekä Kanadassa on tuo perimä päässyt sekoittumaan jo niin paljon muutamassa sadassa vuodessa siten, että jopa ns. perus valkoihoisilta näyttävillä voi tarkkojen sukututkimusten kautta paljastua jopa kymmenien maiden kansalllisuuksia sekoittuneina.

  Esimerkkinä vaikkapa minä itse. Olen syntynyt Yhdysvalloissa ja minulla on edelleen myös USA:n kansalaisuus. Isäni on jenkki ja hän teetätti pari vuotta sitten juuri sukututkimuksen jonka pohjalta selvisi, että perimää löytyi muistaakseni yhteensä 13 kansallisuudesta. Yllätyksekseni sain kuulla, että niukasti suurin perimä oli portugalilais-taustaista, mutta löytyi myös Norjaan, Saksaan, Puerto Ricoon, Ukrainaan sekä kauas Afrikkaankin asti juuria. Siltikin olen aivan suomalaisen vaaleaihoinen, toki siihen on varmaankin vaikuttanut vahvasti suomalainen äitini. Pointtina vain, että noita perimän muutoksia on ehtinyt tapahtua jo pitkään Amerikassa Suomeen verrattuna. Toki Suomessakin sitä on alkanut tapahtua jo enemmän, mutta ei kuitenkaan siinä mittakaavassa ja niin pitkään kuin Amerikassa.

  Joka tapauksessa aika selkeästi vaikuttaisi olevan niin, ettei ainakaan Patella ole kovin voittopuolisesti noita nopeita lihassoluja, joten hän joutuu tekemään kovan ja pitkällisen työn vahvistaakseen niitä määrällisesti rajallisempia nopeita lihassolujaan. Nopeiden lihassolujen määräähän ei voi varsinaisesti lisätä, vaan se on se mitä on perimästä saatu, mutta niitä olemassaolevia voi kuitenkin kovalla ja oikeanlaisella treenillä suurentaa ja vahvistaa. Näin on käsittääkseni käynyt Barkovin ja Rantasen kummankin kohdalla. Ja samoin kuin sinä, uskon kyllä itsekin Laineen pääsevän ainakin aika lähelle Barkovinkin luistelua. Eikä mielestäni kyllä Rantanenkaan ole kaukana Barkovin luistelun tasosta nytkään, mutta voi hyvinkin vielä jonkin verran siinä kehittyä. Ainakin itse arveli näin jossain kauden aikana näkemässäni haastattelussa.
   
  Viimeksi muokattu: 21.04.2019 klo 13.14
 17. Moderaattorit Jäsen

  Kuten jo ehdimme toteamaan, näistä nopeista geeneistä ei tarvitse Laineen ketjussa keskustella.

  Tällä aiheella keskustelua jatkaneita on muistettu rikepisteellä.

  Moderaattorit
   
  aessi tykkää tästä.
 18. lainelaser Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, NHL, Leijonat
  Lainaus:
  Nyt on sen sortin paskaa sieltä näppäimistöltä, että pitäis jo melkein liputtaa rasimiksi.

  Edit: en ehtinyt lukemaan @Moderaattorit viestiä, mutta jätän nyt tuon oksennuksen näkyville enkä jatka aiheesta enempää
   
  Rambokala tykkää tästä.
 19. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Paten heikko kausi oli Jetsille siunaus. Joku 11M caphitti Matthewsin tasolla, olisi ollut lopullinen ankkuri joka päättää SC-contenderina olemisen. Nyt sieltä tulee järkihintainen lappu, jonka turvin Jets pysyy Centralin kärkitaistossa vielä pitkään. Jetshän on yksi nuorimpia joukkueita, joka kärjessä on viime vuodet pyörinyt.
   
  pahakurki tykkää tästä.
 20. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Patrikin agentti tuskin suostuu pitkään ja halpaan diiliin. Kyllähän siltasoppari pari vuotta auttaa, toki
   
  Viimeksi muokattu: 21.04.2019 klo 15.56
 21. lainelaser Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, NHL, Leijonat
  7,5mil / 2-3v. Oma ihan hatusta heitetty veikkaus
   
 22. P3ksi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pens
 23. Konnamuori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Se mikä johtaa.
  No ei kyllä hyvältä kuulosta jo pari vuotta vaivanneet selkäongelmat parikymppisellä.
   
 24. Jippo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Sinänsä selkävaivat eivät yllätä, kun miettii Paten ruumiinrakennetta. Pitkillä ja vähän honteloilla kavereilla sellaiset ovat käsittääkseni enemmän sääntö kuin poikkeus varsinkin kun omat voimat kehittyvät kovaa tahtia.

  Eli toivotaan näiden vaivojen olevan sellaisia, joihin voidaan puuttua esim. vahvistamalla keskivartalon lihaksia samalla kun jalkoihin tulee jerkkua. Erilaiset kuntoutukset, asentoihin liittyvät korjaukset ja oikeanlainen "huoltokin" voivat auttaa, vaikka tottakai selkäongelmista voidaan maalata myös huolestuttavia uhkakuvia.

  Mutta näin jälkiviisaasti analysoituna, Laineen tämän kauden pahimmat ongelmakohdat ovat mutulla juuri niitä, joita selkäjumin voi ajatella aiheuttavan. Jos ongelmasta päästään eroon, niin vielä on kaikki aika puolella potentiaalin lunastamiseen.

  Täältä varmaan löytyy (kokemus-) asiantuntijoitakin selkävaivoihin liittyen, mun pohdinta on vain asiasta kiinnostuneen mutuilua ilman mitään oikeaa tietoa. Tämä näin varmuudeksi disclaimerina mainittakoon.
   
  Ippenator tykkää tästä.
 25. Kymppitonni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK ja Philadelphia Flyers
  Lainaus:
  Epäilen ettei tule saamaan, lähempänä 6M kuin 7M. Joku 6,5M ja kestoa 2v. Alkaa olla maksimit, mitä Laineen näytöillä Jets suostuu maksamaan.