Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Karamahti on lopullisesti ohjattu isoista ovista ulos, sillä järkevä keskustelu ja sääntöjen noudattaminen eivät kuuluneet hänen pelikirjaansa. Kamelin selän katkaisi lopullisesti yleisen asiattoman kielenkäytön lisäksi useampi viesti Trumpin ketjuun, joissa ainoana tarkoituksena oli aukoa päätä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Perusjäbä on saanut viikon pelikiellon romaniketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi.

Sulje ilmoitus

Patrik Laine shoots, he scores! – suomalaisen supertähden ura NHL:ssä

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Niksi, 20.10.2016 klo 09.29.

 1. Tiedote Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Kyllä jonkinlaiset vaivat oli selviö, kun katseli ja vertasi siihen videoklippiin MM 2016 finaalista Kanadaa vastaan Paten tekemistä miehen nykytilaan. Tänne sen klipin joku linkkasi tuossa talvella, jos joku ihmettelee mihin videoon viittaan.

  Toivottavasti syksyllä palaa terve Patrik Laine kaukaloon.
   
  Ippenator tykkää tästä.
 2. Ippenator Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi, Ilves, Winnipeg, Carolina ja Colorado
  Lainaus:
  Sama homma oli muuten Barkovillakin aikoinaan. Kertoi jokin aika sitten (olisiko ollut edellisen vuoden kesänä?) jossakin haastattelussa, että muutti harjoitteluaan niin, ettei selkä rasittuisi kovasta harjoittelusta väärällä tavalla. Taisi kyllä siitäkin jotain sanoa, että selän lihaksia piti kuitenkin myös saada vahvistettua. Käsittääkseni ei ainakaan samaan tapaan ole selkä Barkovilla vaivannut sen jälkeen.
   
 3. Eikka86 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  En ota kantaa noin muuten mutta Laine ja Matthews on tehnyt saman määrän maaleja mutta Laineella vähemmän syöttöpisteitä.

  En sitten tiedä mitä näyttöjä tuolla pitää antaa että se sopimus alkaa kasilla ottamatta huomioon vuosien määrää.
   
 4. maken veivi jr. Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Manchester United
  Lainaus:
  Samaa muistelin. Kertoi lopettaneensa kyykkäämisen raskailla painoilla ja alkoi tehdä enemmän kehopainoharjoittelua esim. yhden jalan pistoolikyykkyä, kertoi tämän parantaneen myös luistelua. Sehän se on suomalaisten jääkiekkoilijoiden tai oikeastaan kuntovalmentajien synti, että 18-20 vuotiaille lyödään liikaa painoa selkään ja sitten ihmetellään kun selkä on kipeä tai tulee rasitusmurtumia.
   
  aessi, Ippenator, Alamummo ja yksi muu tykkäävät tästä.
 5. Carlos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  No ei kuulosta ei. Tässä taas sitten kuittia ihmiselle jotka kyselevät että "no mitä muuta sen pitäisi sitten vapaa-ajallaan tehdä kuin hakata Fortnaittia"? Veikkaan että konsolipelaaminen useita tunteja päivässä ei tapahdu selän kannalta optimi-asennossa, joten osasyy ainakin voi tulla jo pelkästään sieltä. Ja sanoisinko että voisi käyttää vaikka sen pelaamisajan erilaisiin fysioharjoitteisiin joilla venytetään ja vahvistetaan sitä selkää ja sen lihaksia. Liikkeitä on olemassa vähintään kymmeniä erilaisia, ja niihin menee ihan helvetisti aikaa joka päivä jos niitä tekee kunnolla.

  Toinen pointti mikä pistää silmään on Laineelta toistuvat kommentit että "ei paljon kiinnostanut pelata" ja nyt sitten "en halua ajatella jääkiekkoa vähään aikaan". Siis vattöfak? Parikymppinen kaveri on juuri päässyt NHL:aan, peli on lähtenyt kulkemaan ennätyshyvin, ja nyt ei oikeasti kiinnosta? Onko tässä malliesimerkki kaverista joka on siis poltettu loppuun jo juniori-iässsä? Onko Laineen nuoruusvuosina ollut vaan liikaa jääkiekkoa, kyllähän se alkaa ketä vaan kyllästyttää jos 4-vuotiaasta saakka kotona ei puhuta mistään muusta kuin jääkiekosta. En tiedä kaverin kotioloista, mutta hiukan haiskahtaa siltä että olisi pitänyt olla enemmän aikaa todellakin ajatella jotain muutakin kuin jääkiekkoa.
   
 6. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Lainaus:
  Totanoinaan, nyt rupeaa menemään jo semmoiseksi nojatuolipsykologin liirumlaarumiksi, että ei malta olla tarttumatta. Tätä ketjua kun lukee, niin tulee aina välillä mieleen että pysähtyykö ihmiset yhtään miettimään sitä että mitä tänne kirjoitetaan? Syy-yhteyksiä asioihin kaivetaan ihan ihmeellisillä tasoilla.

  Muuan Teemu Selännekin sanoi että jääkiekko tuntuu paskimmalta asialta maailmassa silloin kun peli ei suju.
   
  chauron, Alarik, Ippenator ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 7. Iker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Mitä, ihminenkö haluaa välillä miettiä muuta kuin duuniansa ja lätkänpelaajakin ihan avoimesti haluaa joskus kauden ulkopuolella ottaa happea ja etäisyyttä, perkele ettei mulle tätä ennen kerrottu ja nyt putosi tuokkonen lattialle!

  Näinhän se on ja varsinkin kun miettii mitä rumbaa tuo touhu on matkustamisineen, mediapeleineen ja peleineen ylipäätänsä, niin se että sanoo joskus että nyt just maistuu puulta on pelkästään terve asia.

  Joku Kimi Räikkönenkin on tehnyt aika pitkän ja kunnioitettavan uran terävimmällä huipulla eikä hyytynyt parikymppisenä noissa hommissa, vaikka on aika monesti sanonut eikä varsinaisesti peitellyt sitä, että joku duunihommansa ei kauheasti kiinnosta. Eikä tässä tarvi vain Kimiä toisena esimerkkinä yksilöidä, vaan vastaavia kommentteja on urheilijoilta tullut kuultua ja luettua varmaan tuhat tässä vuosien ja vuosikymmenten aikana.
   
  Ippenator tykkää tästä.
 8. Alamummo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Liverpool FC, Miro Heiskanen, Mikko Rantanen
  Mun mielestäni Laineen kommentti "ettei jääkiekko juuri nyt kiinnosta" on ihan normaali, kun sitä peilaa pitkän ja raskaan runkosarjan pelaamiseen ja playoff-pelien tappion aiheuttamaan kovaan pettymykseen. Ihan hyvä vaan irrottautua hetkeksi koko hommasta. Kyllä lätkä alkaa taas hetken päästä kiinnostaa. Tsemppiä vaan Patelle ja toivottavasti saa selkänsä kuntoon.
   
  Hänski ja Ippenator tykkäävät tästä.
 9. I own your face Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Vai selän kanssa ollut ongelmia kauden aikana, ettei vaan olis Fortnitella osaa noihin vaivoihin? :)
   
 10. Konnamuori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Se mikä johtaa.
  No toivottavasti sen verran kiinnostaisi, että kävisi kesän aikana parikin kertaa luistimilla, toisin kuin viime kesänä.
   
  Alamummo tykkää tästä.
 11. Crapbag Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
  Lainaus:
  Ei se videopelailu ainakaan kovin hyvää lääkettä ole selkävaivoihin, jos niistä oikeasti kärsii.
  Samalla löytyi selitys männä kauden selän suoristeluunkin.. ei vaineskaan, varmasti kesän teemaksi muodostuu näiden tietojen valossa keskivartalon liikkuvuus ja vahvistaminen eikä mikään hullu jalkojen pumppaaminen voi olla nyt ykkösenä? Paljon duunia edessä mutta eiköhän se kultainen keskitiekin sieltä löydy osaavissa käsissä. Onko Rautalan kesäleiri ylipäätään oikea paikka Patelle?
   
 12. Kymppitonni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK ja Philadelphia Flyers
  Lainaus:
  Pelaajien otteissa on kyllä selkeä ero ja se ero on Matthewsin hyväksi. Laine on yksi NHL:n parhaista maalintekijöistä, mutta syy on sama, mistä tässä ketjussa on jauhettu monta sivua, eli Laineen kokonaisvaltaisessa pelissä, sekä tasaisuuden puutteessa. Näkisin tulevan sopparin olevan juurikin se porkkana mihin Paten pitää tarttua saadakseen, se 8-10milj. per kausi. Lisäksi Winnipegissä on ensi kaudella vain kahdella pelaajalla cap hit yli 7milj.

  Olen nähnyt 90% Laineen peleistä NHL:ssä, joten otannasta se ei ole kiinni.
   
 13. Johnnie Jäsen

  Lainaus:
  Ei se selkä mistään raskaista kyykyistä prakaa, jos tekniikka on kunnossa. Valitettavasti monen jääkiekkoilijan voimaharjoittelussa tullaankin juuri tähän - ainakin erilaisten videoklippien perusteella jääkiekkoilijoiden suoritustekniikat raskaissa moninivelliikkeissä ovat harvoin edes sinne päin. Enkä tarkoita tällä mitään liikeratojen laajuuksia, vaan jo perusasento suoritteessa on jo usein huomattavan loukkaantumisaltis. Mikä on todella ihmeellistä siihen nähden, että erilaiset puutteet fysiikassa tai fysiikkaharjoittelussa saattavat maksaa näille kavereille miljoonia.
   
  Gust, Milanista & Alamummo tykkäävät tästä.
 14. agent082 Jäsen

  Lainaus:
  Ei kyllä saa kyykyllä selkäänsä paskottua kovin helposti. Olisiko siellä mavekisaa otettu ja köyryselällä vedetty. Sillä on moni saanut selkänsä rikottua.

  Tässä kyykkyä parin vuoden takaa: Patrik Laine Treenaamassa Punttisalilla Turussa HD ! Kesä 2017 ✱ Osin Kids (linkki vie youtubeen)

  Ei tuo niin huonolta näytä, että selkä hajois. Vyö kyllä näyttää olevan lähinnä koristeena.
   
 15. maken veivi jr. Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Manchester United
  Lainaus:
  Niin ei se liike itsessään tosiaan ole vaarallinen vaan se miten sen tekee.
  Lainaus:
  Ei sitä kyykkyä tarvitse keneltäkään kieltää, mutta ei myöskään kannata verrata ammattijääkiekkoilijan fysiikkaharjoittelua tavalliseen kuntosaliharjoitteluun. Voimaa pitäisi hankkia nopeasti kahden kolmen kuukauden aikana ja muu aika vuodesta pitää se yllä. Lisäksi jääharjoittelu ja aerobinen puoli.
  Vammariski on luonnollisesti kova jos ei ehdi palautua tai treenaa väsyneenä.

  Barkovin kohdalla tuo raskaiden painojen pois jättäminen toimi, muutaman selän rasitusmurtumista kärsineen sm-liigapelaajan kohdalla tiedän saman toimineen ja pelin parantuneen. Kaikista hölmöintä olisi laittaa kaikkien fysiikkaharjoittelu samaan muottiin tai sanoa että kaikkien pitää treenata näin.

  Ruotsissa esimerkiksi nuoret jääkiekkoilijat treenaavat fysiikkaa kiipeilemällä mihin tarvitaan liikkuvuutta, kehonhallintaa ja voimaa. Fysiikkaharjoittelussa voi olla myös luova ja tuloksia saa muillakin keinoilla kuin porrasjuoksulla ja kyykyillä.

  Jos jotain kiinnostaa niin Gary Robertsilta löytyy YouTubesta hyviä videoita erilaisista fysiikkatreeneistä.
   
  Ck, astraljava & Ippenator tykkäävät tästä.
 16. Urmas Kulkunen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Heitän aivan villin ajatuksen, täysin laatikon ulkopuolelta.

  Mitä jos se selkä onkin tullut pipiksi jääkiekon pelaamisen tiimellyksessä :o :o :o
   
  Individual, KaljaVeikko, Gardemaister ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 17. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Matthews on pelannut 212 peliä ja Laine 237. Maali ja piste/peli sarakkeet kavereilla on seuraavat:

  G/G
  Matthews: 0.52
  Laine: 0.46

  P/G
  Matthews: 0.97
  Laine: 0.78

  Eroa tuosta tulee sellaiset 5 maalia ja rapiat 15 pistettä per 82 peliä. Matthews on myös ollut selvästi ketjussaan se peliä määrittelevä pelaaja eikä ole kokenut yhtään samanlaista slumppia kuin Laine tällä kaudella. Tämän lisäksi hänen luistelu on selvästi paremmalla tasolla ja muutenkin ominaisuudet pelaajana selvästi Lainetta edellä. Matthewsin kehitys pelaajana on ollut lähestulkoon lineaarista. Ainoa asia joka mietityttää on loukaantumishistoria.

  Jos sopparit olisi ruuvattu toisen kauden jälkeen, olisi molempien pelaajien summa ollut korkea ja Laine olisi voinut olla jopa suhteellisen lähellä Matthewsin numeroa. Silti olisi ollut jäljessä, mutta ei niin paljon kuin tällä hetkellä.

  Laineen kohdalla näkisin siltasopparin olevan mahdollinen ja tällöin hinta varmaankin pyörii siellä 5-6 millin hujakoilla. Jos taas pitkää sopimusta ruuvataan niin näkisin että silloin lappu voi hyvinkin alkaa sillä kasilla.
   
  bftw tykkää tästä.
 18. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Etteks te tiedä.

  Fortniten pelaamisessa se selkä meni.
   
 19. Kipinä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalaiset
  Lainaus:
  Muutama viesti ylempänä I own your face yritti kanssa tätä huonoa vitsiä, eikä se ketään naurattanut. Jos mahdollista, niin tämä toinen yritys toimii vielä huonommin.
   
  teppana tykkää tästä.
 20. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  En ole mikään specialisti, mutta.

  Eiköhän selkäongelmiin ole useampi syy:
  - Murrosiässä tapahtunut runsas kasvupyrähdys.
  - Lajille omainen jatkuva (samantyylinen rasitus).
  - Raudan kolistelu salilla (huono tekniikka, huono keskivartalontuku jne) mahdollisesti.
  - Konsolien pelaaminen huonossa ryhdissä useita tunteja päivässä/viikossa. Voin sanoa kokemuksesta, että tuota toimintsa ei tunteja tehdä hyvässä peliasennossa. Tämän päälle ravitsemus on usein luokkaa ö nuina tunteina.
  - Useimmilla jääkiekon pelaajilla on selässä silmillä nähtävä epätasapaino. Syynä varustelaukun kantaminen aina samalla puolella. Alakäden, kylen ja muun lihaksiston kallistus aina samalle puolelle. Kierto suuntauu useimmiten samalta puolelta. Toistomäärät näissä vielä kymmeniä tuhansia.

  En usko kuitenkaan, että Laineella on mitään rakenteellista vikaa ollut. Tai että sitä olisi saatu aikaan. Sen verran isosta nimestä kuitenkin kyse, niin luotan, että fysiikkavalmennus on ollut pojalla suurinpiirtein oikeanlaista.

  Näin ollen puhuttaneen nuista harjoittelun, pelaamisen jne mukana tuomista haasteista. Näitä tapoja muuttamalla on mahdollista korjata vikoja ainakin osittain nopeallakin aikataululla. Tähän myös luotan, että nytten viimeistään kiinnitetään isosti huomiota. Kuten Barkov/Barkovinkin kohdalla on tehty parin viime kauden aikana. Vielä välttämättä ensi kaudella ei nähdä vanhaa tuttua Lainetta. Mutta 2-3vuoden päästä uskon että puhutaan taas paljon paremmasta pelaajasta.
   
  Ippenator tykkää tästä.
 21. Konnamuori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Se mikä johtaa.
  Kyllähän paljon istuallaan huonossa asennossa oleminen on kovaa myrkkyä lonkankoukistajille, ja tästä seuraa alaselkäongelmia. Valvomo-/toimistotyötä tekevälle tuttu ongelma, jumppaamalla homman saa hallintaan ja hyvin säädetyllä tuolilla.

  Paten pitää alkaa kuljettamaan kunnon pelituolia mukanaan pelireissulla *hymiö*.
   
 22. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Selkäongelmat ovat usein myös geeneissä. Toki väärä harjoittelu voi olla yksi osasyyllinen. Tai sitten vain huono tuuri. Jos ei ole tarkkaa tietoa, ei ehkä kannata spekuloida. Laittakoot selkänsä kuntoon ihan rauhassa nyt kesällä. Kai se riittää?
   
  Alamummo ja Ippenator tykkäävät tästä.
 23. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
 24. ijuka Jäsen

  Lainaus:
  Vaikka tämä erittäin hauskaa onkin, niin kyllähän se on ihan tieteellisesti todistettua, että liiallinen istuminen tekee muunmuassa selälle pahaa. Mieluiten pitäisi olla liikkeessä, seisaaltaan ja kävellä aika paljonkin, ihan sen treenaamisen lisäksikin. Ei mielestäni tuolilla kykkiminen ja Fortniten pelaaminen ainakaan selälle hyvää tee, varsinkaan jos se on jo valmiiksi kipeä. Tämän vuoksi en oikein ymmärrä tällaista vitsailua.

  Mitä olen Laineen juttuja lukenut, niin ei hän ainakaan kovin optimaalisesti vaikuta treenaavan. En millään jaksa uskoa, että olisi ideaalia vain vetää ne treenikerrat mitä pitää ja lopun aikaa pelailla fortniteä. Kyllä sitä vähemmän intensiivistä treeniä voi tehdä aika paljon enemmänkin, ja tekniikkaa ja taktiikoita voi myös hioa aivan hyvin palautuessakin. Tämän lisäksi esimerkiksi joogasta ja venyttelystä ei ainakaan haittaa olisi, tekisi varmasti reippaasti parempaa selälle ja voinnille ylipäänsä kuin Fortniten tykittäminen.
   
 25. Iker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Tiedätkö, että kaiken sen muun ajan Pate käyttää pelkkään Fortniteen? Mitä jos joka päivä ennen konsolipelaamistansa venyttelee, ja vaikka vielä uudestaan sen jälkeenkin?

  Hyvin täällä kyllä porukka tietää Paten päivärytmit ja jokaikisen asian, mitä kaveri vuorokauden tunneillansa tekee.

  Varmaan on joo parantamisen varaa, en mä sitä sano mutta täällä näitä totuuksia syntyy ja nytkö tiedetään jo sekin, että venyttely on täysin vieras käsite Laineelle.
   
  Jnnkvst ja Ippenator tykkäävät tästä.