Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Karamahti on lopullisesti ohjattu isoista ovista ulos, sillä järkevä keskustelu ja sääntöjen noudattaminen eivät kuuluneet hänen pelikirjaansa. Kamelin selän katkaisi lopullisesti yleisen asiattoman kielenkäytön lisäksi useampi viesti Trumpin ketjuun, joissa ainoana tarkoituksena oli aukoa päätä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Perusjäbä on saanut viikon pelikiellon romaniketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi.

Sulje ilmoitus

Patrik Laine shoots, he scores! – suomalaisen supertähden ura NHL:ssä

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Niksi, 20.10.2016 klo 09.29.

 1. Vatman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Eipä jäänyt hirveitä hurraahuutoja tästä kaudesta Laineelle.

  Ensi vuonna on pakko ottaa jo isoa loikkaa fysiikassa, luistelussa ja henkisessä kasvussa urheilijana, muuten vaikea nähdä kaverin ikinä lunastavan potentiaalia mitä hän itsekin on näillä "moi mä olen patrik laine ja haluan maailman parhaimmaksi jääkiekkoilijaksi"-puheillaan lupaillut. Huolestuttavan vähän on kehittynyt pelaajana NHL:ään tultuaan ja pisteiden valossa otti jopa takapakkia nyt vuotena jolloin varmaan joka toinen pelaaja löi piste-ennätyksensä uusiksi.

  Laine on kumminkin 21-vuotias, joten ei hän mikään poikanen enää ole jonka tekemisiä voitaisiin vielä selitellä nuorella iällä tai huonoilla ketjukavereilla. Laine pääsi kumminkin pelaamaan parhaimpien kanssa tänä vuonna eikä se yhtään paremmin sujunut Scheifelen ja Wheelerin kanssa kuin Littlen ja Ehlersin.
   
 2. Kimmo Stasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Eipä noista Rautalan treeneistä ainakaan Rantasen Mikolle ole haittaa ollut, mutta kaikki ei sovi kaikille.

  Maajoukkueesta nyt vaan hakemaan uutta buustia, kun NHL:kin on Laineen kohdalta tältä kaudelta ohi.

  Niku sieltä vielä mukaan imussa ja kohtapa nuo tippuu Aho, Teräväinen, Mäenalanen ja Granlundkin niin siinähän sitä jo olisi kelpo pelimiehet kasassa, jolla pelastaa vielä murheen laaksossa tällä hetkellä vaeltavan Leijonien A-maajoukkueen maine ja kansansankarin viitta olisi ikuisesti niitattu ylle.
   
 3. Hauntti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Boston Bruins, TPS
  Lainaus:
  Juu heti ilman jatkosopparia maajoukkueeseen riskeeraamaan koko loppu-ura, juuri näin. Muuten on isänmaanpetturi ynnämuuta. Voisitko ihan oikeasti pysyä siellä maajoukkue-osiossa, ei näitä juttuja jaksa täällä kukaan.
   
  teppana, Oskar, Noppa10 ja 12 muuta tykkäävät tästä.
 4. Blackie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Buffalo Sabresin symppaaja
  Lainaus:
  Rantanen on ollut aina ihan taitava luistelija, joten Rautalan treeniohjelma ajaa varmasti asiansa. Laine ei ole pistänyt kesäisin hokkareita jalkaan, mutta nyt olisi aika mielestäni. Ei niitä Rautalan treenejä välttämättä kokonaan tarvitse skipata, mutta tuoda tuota luistelutreeniä mukaan.

  Sopimuksettomia pelaajia ei kannata odottaa kisoihin. Täysin ymmärrettävä syy skipata.
   
 5. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Viimeksi muokattu: 21.04.2019 klo 07.59
  Meiken tykkää tästä.
 6. Ippenator Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi, Ilves, Winnipeg, Carolina ja Colorado
  Olihan Paten kausi kyllä melkoinen pettymys. Ei nuo playoffsitkaan kokonaisuutena kovin hyvin sitten menneet, kun oli selkeä laskusuunta koko ajan. Tosin ilmeisesti oli jotain loukkia päällä. Se on myös kuitenkin hyvä muistaa, että sama tilanne on monella muullakin pelaajalla.

  Rautalan treenien jättämisen meuhkaajien on kuitenkin hyvä muistaa, että kaksi vuotta sitten oli vielä Rantasellakin (kun oli saman ikäinen kuin Laine nyt) samankaltainen jakso päällä, jolloin näytti meno jähmeämmältä aikaisempaan verrattuna. Silloin oli saldonakin vain jotain 40 pistettä (toki tulokaskausi), eivätkä seuraavalla kaudella vielä oikein pleijarit Mikolta sujuneet. Nyt pari vuotta tuosta hiukan ”jähmeämmästä” kaudesta on kuitenkin aivan toinen ääni kellossa. Luistelun räjähtävyys kehittyi Mikolla nimenomaan merkittävästi tälle kaudelle tultaessa.

  Uskon, että olisi virhe nyt juuri vaihtaa treenaussysteemiä. Sama polku kannattaa käydä huolella läpi, jonka Rantanenkin on käynyt läpi aivan loistavalla menestyksellä. Kannattaa tosiaan muistaa, että Rantanen on lähes kaksi vuotta Lainetta vanhempi ja kärsinyt vähemmän pahemmista vammoista kehitysvaiheissaan kuin Laine. Toki jos ensi kausikin menee yhtä takkuisissa meiningeissä Laineella, tai ainakin jos edelleen tulee jopa takapakkia uralla, niin ehkä sitten voi jo alkaa olla syytä miettiä muita keinoja treenauksessa. Ainahan ei tosiaan kaikille sovi välttämättä samanlainen treeni. Hosua ei silti kannata.

  Laineen MM-kisoihin osallistumisesta haaveileville on kyllä pakko todeta, että aika herätä tähän päivään ja realismiin. Olen itsekin todella kova maajoukkuekiekon fani, mutta onhan se silti tajuttava se realiteetti, että pelaajat joilla on sopimus katkolla, eivät todellakaan ole tulossa MM-kisoihin, varsinkaan jos heillä on pientäkään loukkia päällä sillä hetkellä. Ja Laineellahan on, joten lopetetaan ne höpöhöpöpuheet Laineen MM-kisoista.

  Nyt tulee totaaliset välimallin kisat Suomen osalta, kun parhailla pelaajilla ollut sopimuksia katkolla ja loukkejakin monilla heistä päällä. Sinänsä kyllä vituttaa se, että NHL näyttää estävän toiminnallaan järkevien parhaat vastaan parhaat maajoukkueturnausten järjestämisen. Onhan tuo änäri, ja seurajoukkuepelaaminen ylipäätään lajissa kuin lajissa ihan kakkoskorin seurattavaa kunnon merkityksellisiin maajoukkuepeleihin verrattuna. Olympialaiset parhailla pelaajilla, olisi kyllä kiekkoilun juhlaa, mutta joku viimekertaisen World Cupin formaatilla ja joukkueilla järjestetty turnaus olisi vastaavasti aivan järkyttävää maajoukkuekiekon raiskaamista. Melkoiset idiootit olleet kyllä tuota World Cupin formaattia sinänsä suunnittelemassa.
   
  Viimeksi muokattu: 21.04.2019 klo 09.06
 7. Alamummo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Liverpool FC, Miro Heiskanen, Mikko Rantanen
  On kuitenkin hyvä muistaa, että se mikä sopii treeniksi Rantaselle ei välttämättä sovi Laineelle. Jos Pate tulee joka vuosi hitaammaksi ja kankeammaksi kesätreeneissä, niin ne eivät ehkä ole optimaaliset hänelle.
   
  jimmyrecard tykkää tästä.
 8. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Ristolaista kun katsoo, niin ei se ainakaan ole Rautalan kautta lisää jerkkua saanut luisteluun. Kaikki nuo Rautalan kuntopiirin pelaajat ovat aika kankeita, jopa Rantanen. Pojat voisi kysyä Sashalta watsappissa notta mitä teit.
   
 9. bftw Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Thiem
  Pojat pelaa syksyllä ja miehet keväällä vai miten se meni...
   
  holynordic tykkää tästä.
 10. Ippenator Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi, Ilves, Winnipeg, Carolina ja Colorado
  Lainaus:
  Niinhän minäkin viestissäni totesin olevan mahdollista. Mutta jos kehityskaaressa on kuitenkin mahdollisuus olla jotain samaa, kuin Rantasella on ollut, niin silloin mielestäni ihan vielä ei ole tuollaisten johtopäätösten paikka välttämättä. Ensi kaudella voisikin jo olla, jos ei silloinkaan olisi vielä oikein mitään kehitystä tapahtunut.
   
 11. Ippenator Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi, Ilves, Winnipeg, Carolina ja Colorado
  Lainaus:
  Aijjaa? Kyllä olen tuosta kanssasi eri mieltä. Niin isoksi ja skrodeksi kaveriksi luistelee varsin hyvin. On myös yksi NHL:n kovakuntoisimmista ukoista. Pelaajana ei kyllä ole sitten muutoin kyllä juuri kehittynyt, kun peliäly ja tilanteiden lukeminen on NHL-tasolle aika pirun huonoa. Sellaista puutetta ei valitettavasti oikein korjata luistelulla, voimalla tai valtavan kovalla kunnollakaan.

  Ja ei, Rantanen ei todellakaan ole kokoonsa nähden nykyään lainkaan kankea. Ketterästi liikkuu noin isoksi ja vahvaksi mieheksi.
   
 12. Konnamuori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Se mikä johtaa.
  Laineelle viime pelissä tilastojen mukaan 1.46 alivoimaa.
   
 13. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Mun mielestä on aivan sama, mikä on Paten voimataso tai fysiikka yleensä, kun Patesta ei saa millään keinolla Mikkoa. Se juna meni jo. Jos Pate haluaa olla voimahyökkääjä, kestävyyttä tarvitaan lisää. Jos Pate haluaa olla snaipperi, liikkeen pitää parantua roimasti. Ei saa ruveta piiputtamaan yhden taklauksen tai spurtin jälkeen. Eikä tekisi pahaa kehittää myös kiekollista peliä siinä samalla. Kiekon suojaamisessa on isoja puutteita, mutta ehkä se paranee liikkeen mukana.

  Pate kyllä väläyttelee muutenkin kuin laukomalla. Se pitää vaan saada välähdyksistä rutiinitasoksi, jos puheet ovat kilsan päässä teoista.
   
  Jyyd tykkää tästä.
 14. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  MacKinnon liikkuu ketterästi ja nopeasti isoksi ja vahvaksi mieheksi. Samoin vaikka Blake Wheeler. Rantanen ei ole vielä lähelläkään näitä. Tämän lisäksi uskon, että Rantasen parempi liike Laineeseen, Ristolaiseen tai jopa Koivulaan (kaikki Rautalan hoivissa) verrattuna johtuu ihan muusta kuin Rautalasta. Niin ja Ristolainen on hidas, siitä ei voi edes väitellä, kun sokeakin näkee sen kepillä.
   
  lainelaser tykkää tästä.
 15. Ippenator Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi, Ilves, Winnipeg, Carolina ja Colorado
  Lainaus:
  Se oli lopussa varmaankin, kun kapu hölmöili itselleen 4 minuutin jäähyn siinä vaiheessa, kun Jets yritti kaventaa ilman maalivahtia. Yrittivät sitten jäähynkin jälkeen ilman maalivahtia hyökkäävimmillä pelaajillaan tasoittaa pelin, ja pääsivätkin vielä maalin päähän. Tuolloin siis tuli varmaankin Laineelle ne alivoimaminuutit. Ei siis mikään normaali alivoimatilanne kuitenkaan ollut, kun jäällä molemmilla yhtä paljon pelaajia.
   
  Konnamuori tykkää tästä.
 16. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Lainaus:
  Tämä mennee sanakirjan kohtaan Teksti-TV -analyysi.
   
  Walrus21 ja Konnamuori tykkäävät tästä.
 17. Lecavalier Jäsen

  Oli varmaan helpotus Laineelle itselleen tämän kauden päättyminen. Marraskuuta lukuun ottamatta ei tainnut pahemmin nauttia jääkiekosta. Pleijareissa nähtiin keskiverto esiintyminen keskinkertaisen kauden päätteeksi.

  Jotta voitaisiin puhua suomalaisesta supertähdestä, pitäisi ensi kaudella tapahtua. Maaleihin lisäystä 10-20 yksikköä ja pisteisiin 20-40 pongoa. Tätä Laineelta suurin osa odottaa ja varmasti mies itsekin.

  Toivottavasti taso ei vakiinnu tämän kauden kaltaiseksi, vaan kyseessä oli yksittäinen ilmakuoppa matkalla moniin Rocketeihin.
   
  Ippenator tykkää tästä.
 18. Via Dolorosa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko/WPG
  Saattaisi olla Laineen kannalta ehkä käänteentekevä liike, jäädä harjoittelemaan Pohjois-Amerikkaan kesäksi liikettä ja räjähtävyyttä. Tosin en tiedä kuinka yleistä kyseinen asia edes olisi, mutta muistan lukeneeni Tavaresista, kuinka muuttui kesän luistelukoulun aikana huomattavasti.

  Toisaalta oman elämän fysiikkavalmentajia on varmaan koko palsta täynnä ja jokainen näkee eri vaihtoehdon miksi ja mikä olisi Laineen urakehityksen kannalta parasta, vaikkakin syyttävä sormi osoittaa valtaosa kirjoittelijoista Rautalaan.

  Sitä en lähde kiistämään, etteikö se liike olisi karmeaa katseltavaa. Kuitenkin noin 80% Laineen kaikki NHL pelit katsoneena, surullisena totean ainakin tämän kauden menneen fysiikan osalta aivan reisille. Pikakiituria ei miehestä ikinä tule, mutta ollakseen kiistämätön supertähti on liikkeeseen tultava jopa huomattavaa muutosta.
   
 19. Ippenator Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi, Ilves, Winnipeg, Carolina ja Colorado
  Lainaus:
  MacKinnon ei ole iso pelaaja. Hänhän on vain 183 cm pitkä ja painaa 93 kg. Eli hän on n. 10 senttiä Rantasta lyhyempi ja painaakin seitsemisen kiloa vähemmän. Vahva toki kokoisekseen. Mutta MacKinnon on myös näitä syntymässä nopeita lihassoluja paljon saaneita pelaajia MacDavidin tai Ehlersin tapaan. Ei tuollaisia ominaisuuksia valitettavasti ole koskaan aidosti isokokoisilla pelaajilla. Tosin kovalla monivuotisella treenillä voivat jonkin verran saada tilannetta korjattua.

  Ristolainen on toki kankeahko, mutta luistelunopeus on ihan ok tasoa tuon kokoiselle ukolle. Ja Wheeler on muuten ihan pirusti kankeampi luistelussaan kuin Rantanen. Siis suunnanmuutokset sujuvat häneltä ison miehen kankeudella. Toki Wheelerillä on kova lähtökiihdytys niin isoksi mieheksi ja suora luistelu on kyllä nopeaa. Mutta ketterä hän ei todellakaan ole ja häviää kyllä siinä ominaisuudessa Rantaselle, vaikka kiihdytyksessä jonkin verran toki Rantasen voittaakin.
   
  Viimeksi muokattu: 21.04.2019 klo 10.21
 20. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Samalla tavalla iso, kuin vaikkapa Crosby. Todella paljon lihasmassaa ja paino huitelee jossain 95 kilon paikkeilla. Iso mies. Vahva. Wheelerin ignorasit koska se ei tukenut argumenttiasi. Ymmärrän. Muita isoja ja nopeita, vaikkapa Malkin ja Barkov. Ovechkin oli nuorempana myös aika raketti.

  Suomessa ollaan auttamatta jäljessä luistelun opettamisessa kakaroille ja sen takia meiltä näitä Miro Heiskasia harvemmin tulee. Kankeita paskoja 99% pelaajista, jossain kusee ja huolella. Reijo Ruotsalainen puhuu aiheesta tällä videolla.

  Asian suhteen pitäisi herätä, koska jääkiekko on muuttumassa kokoajan nopeammaksi ja luistelu on tärkeämpää kuin koskaan. Kun suomalaisten prospektien heikkouksia luetellaan, niin siellä on luistelu lähes joka kerta mainittuna.
   
 21. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  No sitten on kyllä Tuukka Mäntyläkin iso. Huoh.
   
 22. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Hehe.

  Eiköhän nyky aikana jokaiselle pelaajalle tehdä oma tavoitteellinen harjoitusohjelma. Lähtökohdat ja kehityksen tarpeet kun ovat niin erilaisia jokaisella. Toinen tarvitsee voimaa, toinen kestävyyttä kolmas räjähtävyyttä jne ja kaikkia ei voi samaan kesään treenata. Ne kun osittain poissulkevat toisensa.

  Rautalan opista on tosiaan Ristolainen, Rantanen, Laine, Koivula jne ponnistaneet. Systemaattisesti ovat pojat kehittyneet. Heitä yhdistää se, että kaikki ovat isokokoisia pelaajia. Tästä syystä liike on hieman kulmikasta ja näyttää 10-20cm lyhyempään pelaajaam verrattuna vaikealta. Ja ihmekkös tuo. Youtubesta löytyy esim dokkari Rantasesta. Missä kertoo kasvupyrähdyksen haitanneen aikoinaan niin paljon, että piti opetella luistelemaan uudelleen. Siitä voi jokainen miettiä lähtökohtia uudelleen.

  Nyt vaan tulevana kesänä Laineelle kroppa siihen lähtötilanteeseen, että kunto riittää koko kauteen ja voimatasot ovat riittävällä tasolla kulmapelaamiseen. Sitten vasta se luistelu ja räjähtävyys kondikseen, kun pohjat ovat kunnossa.

  Miettikääpä Granlundia ja Barkoviakin. Vasta vuosi-kaksi sitten oli heilläkin aika panostaa nimenomaan luisteluun. Ja mitenkä hyvä Barkov oli jo tällä kaudella, vaikka pelasi isoja minuutteja.

  Itse luotan ainakin täysin Rautalan järjestelmään ja uskon vahvasti, että ensi kaudella nähdään Laine v2. jäällä.
   
  Ippenator tykkää tästä.
 23. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Meinaatko sinä, että iso mies voi tarkoittaa vain pitkää miestä?
   
 24. Ippenator Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi, Ilves, Winnipeg, Carolina ja Colorado
  Lainaus:
  Siinä on kuule sellainenkin seikka, että suomalaisilla on perinteisesti harvemmin nopeita lihassoluja syntymässä niin paljon keskimäärin kuin esim. amerikkalaisilla. Täältä ei voi siis olettaa ihan hirveästi tulevan noita rakettiyksilöitä. Eihän täältä tule maailmanluokan pikajuoksijoita tai edes juurikaan maailmanluokan pikaluistelijoita. Miksi asetelma olisi kovin erilainen jääkiekossa? Toki mukaan mahtuu sentään välillä poikkeusyksilöitä kuten Ruotsalainen, Selänne tai Heiskanen. Ja muuten Barkov ei kyllä vielä mikään nopea ollut 21 vuotiaana. Nykyään on toki kokoonsa nähden melko hyvä luistelija. Monen vuoden kovan treenin jälkeen hänkin vasta siihen pääsi. Eikä siltikään mikään raketti ole, vaikka isoksi mieheksi suhteellisen hyvin liikkuukin.
   
 25. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Noniin, ja sitten vaikka jonkunlainen linkki missä tämä on tieteellisesti todistettu. On nimittäin aikamoinen väite.
   
  jimmyrecard tykkää tästä.