Ilmoitukset

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Patrik Laine shoots, he scores! – suomalaisen supertähden ura NHL:ssä

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Niksi, 20.10.2016 klo 09.29.

 1. Liha Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Juurihan se All-Stars loma oli. Tuskin pari päivää mitään auttaisi. Ketjujen shufflaaminen kyllä voisi motivoida Patea, eikä se tarkoita sitä että ykkösketjuun tarvitsee koskea joka on ollut hyvä isossa kuvassa.
   
 2. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Niin, tuosta Little-Laine kemiasta on tosiaan näyttöä yhden kuukauden verran. Loput ties kuinka monta kuukautta mennytkin vähän hiljaisemmin. Mites ne otantojen koot? Vituttaa myös se, kun Little saa jossain pelissä syötettyä kiekon omille ja siitä tulee vieläpä maali, niin täällä on irvileuat hymisemässä miten Little on hyvä pelinrakentaja. Ei ole.

  Ja sun narratiivi, että Ehlersin loukkaantuminen sotki jotain, on täysin väärä. Connor-Little-Laine ketju hyytyi ihan omin nokkinensa ja Jets porskutti nimenomaan Ehlersin ja ykkösketjun voimin eteenpäin. Ehlers loukkaantui tammikuun 4. päivä, ennen sitä Jetsin kakkonen oli ehtinyt olla jo kuukauden verran tehoton.

  Mä niin tykkään siitä, miten täällä syntyy näitä urbaanilegendoja kuten esim. se, että Laine olisi pelannut ekalla kaudellaan kakkos YV:ssä suurimmaksi osaksi jne jne.
   
  Viimeksi muokattu: 12.02.2019 klo 00.07
 3. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Olet yksinkertaisesti väärässä, näyttöjä yhteisestä kemiasta löytyy jo Paten tulokaskaudelta.

  https://www.nordicbet.com/fi/blogi/jaakiekko/nhl/nhl-viikon-top-10-19012019/

  Tässä Niemisen Jounin blogi jossa kauniita sanoja Jesperi Kotkaniemestä sekä mielipide Nick Kypreosista joka uumoilee että Pate treidataan veks Jetseistä. Kuten aiemmin kirjoitin, ehkä se viimeinen kasvokontakti jään kanssa oli yksi liikaa.
   
  Wire tykkää tästä.
 4. Jyyd Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ♠, Flyers, Giroux
  Nopealla parin sivun otannalla voisin karkeasti tiivistää, että Laineen helvetin laiskannäköinen pelaaminen selittyy hänen ketjunsa pelitavalla.

  Nyt aloin miettimään voiko tämä teoria pitää oikeasti kutinsa, mutta tuskimpa. Jokin lukko siellä on päällä, henkinen ja fyysinen.
   
 5. Niilo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Tappara
  Lainaus:

  Eiköhän tässä ole kohta 200 sivua väännetty samaa asiaa tosta ketä pitäs olla vierellä jne. Tosin unohdit Fortniten. Laine on paska siinäkin
   
  Aces High tykkää tästä.
 6. HekeK Jäsen

  Lainaus:
  En tiedä mitä on, mutta käyhän näitä KHL:ssa menestyneitä ja MM-kisoissa hyvin pelanneita NHL:ssa epäonnistumassa. Peli on sen verran erilaista.
   
 7. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Lainaus:
  Jotenkin oletin, että on ilmeistä, että tuossa puhutaan ketjun pelin toimimisesta, joten Laineen maalimäärät mukaanlukien ylivoima eivät siihen kuulu. Hyväntahtoisen hymähdyksen aiheuttaa tuo pieni piikkisi analyyttisuuden puutteesta. Kategoriaan huikea menee analyyttinen kommentti siitä, että 'Laine pelaa pelin alapuolella, ei sen ulkopuolella'.

  Kantasi on tullut selväksi. Laineen pelissä on kaikki hyvin, ja poika pelaa kuten valmentaja toivoo. Ja muut ovat tyhmiä.
   
  Aapee79 tykkää tästä.
 8. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Juu, minä muistan ne näytöt. Sekin oli about kuukauden pätkä.

  Line Stats - Natural Stat Trick

  Tässä on Paten ja Littlen statistiikat Laineen uran ajalta. 28 maalia enemmän tehtynä ilman Littleä 5v5 pelissä. Se on aika helvetisti, vaikka pelejäki on vähän enemmän ilman Littleä. Ylipäätään molemmilla kärsii statsit kun pelaavat toistensa kanssa.

  Otetaan tähän myös vaikka Ehlersin statsit Littlen kanssa ja ilman Littleä (edelliset 3 vuotta):

  Line Stats - Natural Stat Trick

  Näille nyt ei voi enään kun nauraa. Little on sellainen kaveri, joka tekee sen 40-50 pojoa kaudessa huolimatta siitä, kenen kanssa pelaa, mutta ei myöskään auta laitureitaan ihan hirveästi. Jos Pate olisi line draiveri niin ei ongelmaa pelata tuossa, mutta nykyisellään tarvisee apua vierelle jos hänestä tahdotaan saada irti maaleja. Ja ei, ei se ole väärin.
   
  Viimeksi muokattu: 12.02.2019 klo 07.27
  Rene Saari ja Ippenator tykkäävät tästä.
 9. Töölön Tavares Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Sharks, Rafael Nadal, Die Mannschaft
  Nyt on Laine ulkona sekä maalipörssin top20:sta että pistepörssin top100:sta. Ei varsinaisesti se, mitä häneltä kauden alussa odotettiin.
   
 10. RäpyläRepe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  William "Bunk" Moreland
  En kyllä pitäisi huonona ratkaisuna, vaikka Laine tiputettaisiin kolmoseen. Littlen kanssa ei vain toimi ja se ei ole kummaltakaan pois. Kenties sillä saisi vähän lisävirtaa Pateen ja voisi myös toisaalta tutustua vähän romuluisempaan peliin pelatessaan suoraviivaisempien ketjunavereiden kanssa, jos niitä voimahyökkäjän ominaisuuksia aiotaan esille kaivaa.

  Ykköstoiveena tietysti edelleen se pelintekijäsentteri, jonka viereen Laineen istuttaa. Kyllähän se maalihana löytyi Stastnynkin tullessa, vaikka yhtä tukkoista meno ei silloin ollut.
   
  Liha tykkää tästä.
 11. Ogilthorpe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins
  Lainaus:
  Ei se stastnysta johtunut. Ne maalihanat aukesi jo ennen kuin stastny oli Jetsissä.
   
 12. RäpyläRepe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  William "Bunk" Moreland
  Lainaus:
  Niin taisi sitä ennen pari hyvää peliä ollakin, mutta tahti kyllä kiihtyi Stastnyn tultua, mikäli en ihan väärin muista.

  Edit. Lisätty perään vastuuvapautuslauseke.
   
  Liha tykkää tästä.
 13. Ogilthorpe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins
  Lainaus:
  Jep.. Ennen Stasnyn tuloa 6 maalia 5 peliin ja stastnyn kanssa 13 maalia 19 peliin joista 4 yvllä ja viimeiset 10 peliä 1 maali.
  Minä en allekirjoita tuota sentteri vaikutusta Laineen peleihin. Kun näyttää siltä, että kun se suonenveto iskee, niin asia toimii niin littlen kuin coppin kanssa yhtä lailla kuin Stastnynkin.
   
  Noppa10 ja Petr T. tykkäävät tästä.
 14. Tombe76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Mä laskin tämän näin, Paul taisi jonkun pelin missata pikkuvamman takia.

  16.2-24.2 (ennen Stastnyä)
  Laine 5 peliä, 6 maalia

  27.2-18.3 (nyt tuli huippusentteri)
  Laine 10 peliä, 12 maalia

  Loppukausi (runkosarja + pudotuspelit)
  Laine 27 peliä, 6 maalia.

  Näiden tilastojen valossa aina ihmettelen sitä kun uutisoidaan ja kirjoitetaan että mistä uusi Stastny Laineelle. Tuo viime kauden loppu meni ainakin ihan penkin alle, ja eikös silloin ne tärkeimmät pelit pelata.
   
 15. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  12 pistettä ekoihin playoffeihin ei kyllä ollut ollenkaan huono suoritus.

  Vähän tuntuu, että Laine herää aina kun tulee joku tuollainen muutos (Connor samaan ketjuun, Statsny tuli, eka kerta kun pääsi Littlen kanssa pelaamaan) kakkosketjuun. Sitten hetken päästä meno hyytyy. Jännä ilmiö.

  Vähän kanssa ihmettelen sitä, miksei Lainetta ole jo kokeiltu jossain muussa ketjussa. Kauden alussa Maurice ei katsonut edes kuukautta tuota menoa ennen kuin heitti Paten kolmoseen. Miksi nyt kestää niin kauan?
   
  Rene Saari ja Liha tykkäävät tästä.
 16. RäpyläRepe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  William "Bunk" Moreland
  @Ogilthorpe @Tombe76 Seison korjattuna.

  Jonkun sytykkeen se taitaa Pate kuitenkin vaatia, että nousisi nyt tuolta varjojen rajamailta pois. Samaa ihmettelen kuin @Rambokala että miten Lainetta ei ole jo viikkoja sitten tiputettu kolmoseen.
   
 17. W4ltsu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Eikös ennen Helsingin pelejä Laine juuri kolmoseen siirretty, ja silloin ainaki se hyvin toimi mitä pelejä tuli katsottua vai muistankohan minä kentät väärin.Toisaalta ymmärrän sen, että nykyinen kolmonen on Mauricen taktiikassa suuressa roolissa eikä sitä haluta väkisin sotkea.
   
 18. Tombe76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Mun mielestä se oli heikko suoritus. Ei se selittelemällä parane. Tai sillä että sanotaan että oli ekat nhl pudotuspelit.

  Jos koko liigan yksi kovimmista maalintekijöistä tekee 17 peliin 5 maalia niin ei varmasti ollut itsekään tyytyväinen. Vaikka ne 7 syöttöpistettä saikin lisäksi. Mieheltä nimenomaan kuitenkin odotetaan niitä maaleja ja mm. tuossa kauden päättäneessä Vegas-sarjassa meno oli todella vaisua.
   
 19. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Otappa tästä vaikka perspektiivi asioihin.

  19-Year Old NHL Players - Playoff Stats

  Löytyy varmaan tähänkin joku selitys. Musta tuntuu, että sulla on realiteetit hukassa. Ja aika monella muullakin tässä ketjussa.

  Tämäkin on ihan hauska statti:

  20-Year Old NHL Players - Cumulative Regular Season Stats

  Jengin kannattaa muistaa, että nyt ei keskustella mistään tusinapelaajasta. Vaikka tämä kausi menisi loppupäästäkin täysin penkin alle, mitään ei ole menetetty. Jumaliste että on nuori jannu vielä kyseessä. Varmaan hämmentää montaa suomalaista, kun ei näin nuoret jannut yleensä meillä pelaa änärissä ja vieläpä menesty siellä.
   
  Rene Saari, mikko6000, Wire ja yksi muu tykkäävät tästä.
 20. Tombe76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Voi olla, mutta välillä tuntuu siltä että tässä suurimmat Paten fanit pelaavat kaksilla korteilla. Eli aina tuodaan esille se kuinka Laine on viimeisen 3 kauden aikana ollut NHL:n 2.paras maalintekijä tai on rikkonut teiniennätyksiä.

  Mutta sitten kun ei kuljekaan (tai kulkenut) ollaan äkkiä postaamassa linkkejä jossa osoitetaan ettei kovin moni muukaan pelannut paremmin saman ikäisenä kuin Laine.

  Laitetaan esille myös tuo 19v tilasto runkosarjan osalta. Jos siinä pesee Lemieuxit ja kumppanit (82 peliä 44 maalia) niin ei varmasti tyydytä pudotuspelien 17ottelua ja 5 maalia. Tai ei ainakaan pitäisi.

  19-Year Old NHL Players - Regular Season Stats

  Toki 5 maalia pudotuspeleihin (17 peliä) on kova suoritus jos vertaa johonkin rivipelaajaan tai vaikka Laineen tämän talven otteisiin (32 peliä 4 maalia), mutta ei varmasti mitä mieheltä odotetaan ja mitä mies itse viime keväänä odotti. Eikä tuon loppukevään perusteella voida ainakaan Stastnyä nostaa miksikään sateentekijäksi (vs.Little).
   
 21. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Onko nuo tuossa listassa rivipelaajia? Ei ole. Laineella on menossa huono kausi, voi voi ja lämmin leipä. Ei maailma tai Patrikin ura siihen kaadu ja kuten sanoin, mitään ei ole menetetty. Kaikki spekulaatio jollain peliaddiktioilla sun muulla on naurettavaa.
   
  Ippenator ja RäpyläRepe tykkäävät tästä.
 22. Largo Jäsen

  Lainaus:
  Maailma ja ura ei tuossa kaadu, eikä varsinaisesti mitään ole menetetty, jos ei tulevan sopimuksen arvoa tällaiseksi luokittele.

  Laine on erilainen pelaaja. Muut tekevät sopimuskautensa aikana kaikkensa saadakseen ison tilipussin, mutta Laine luonnollisesti hoitaa tämän vain eri lailla.
   
 23. Tombe76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Ei tässä kukaan ole uran kaatumisesta puhunutkaan. Tässä puhuttiin siitä menikö viime kauden pudotuspelit Laineelta hyvin. Minä sanoin että meni heikosti ja sinä sanoit ettei mennyt heikosti. Ja perustelit sanomalla ettei ne muutkaan 19-vuotiaat... vaikka runkosarjassa meni paljon paremmin suhteessa niihin muihinkin junnuihin.

  Linkissä Laineen omat kommentit ennen viime kauden huipennusta. Olikohan itse tyytyväinen lopulta 5 maaliin?

  Mestaruuksia ratkoneelta Patrik Laineelta tervettä uhoa NHL:n pudotuspelien alla: "Monella alkaa käsi täristä, kun pelejä aletaan ratkoa"

  edit: Annetaan Laineen itsensä vastata (linkit Yle/Iltalehti)

  Mitä Patrik Laineelle tapahtui pudotuspeleissä? Koko ketjulla todella karut tilastot: ”Olen turhautunut itseeni”
   
  Viimeksi muokattu: 12.02.2019 klo 13.32
 24. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Katsoitko muuten ne Winnipegin playoff pelit?
   
  Rene Saari tykkää tästä.
 25. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Lainaus:
  Mitään ei ole menetetty, mutta huolissaan voi olla silti. Vaikea nähdä, että missään olisi menty eteenpäin näiden kolmen NHL-kauden aikana. En tiedä, että mistä johtuu, mutta itselläni on jo jonkin aikaa ollut sellainen pelko, että Laine ei pistä 100% uraansa. Esim. katselin tuossa Veitolan ohjelman, jossa oli Markkasen luona. Lauri totesi, että hänen arjessaan kaikki palvelee 100% koripalloa ja siinä kehittymistä. Olisi mukava kuulla tuollaista myös Laineen suusta. Samaten olisi mukava kuulla pelikavereilta ja valmennukselta kommentteja siitä, miten määrätietoisesti Laine harjoittelee ja kehittää ominaisuuksiaan. En ole kuitenkaan tällaisia kommentteja nähnyt - monista muista pelaajista näitä on näkynyt.

  Ja loppuun vielä kommenttina sen verran, että luonnollisesti kyseessä on asia, joka ei ole 100% fakta, mutta olisi mukava saada positiivista signaalia Laineen panostuksesta jääkiekkoilijana kehittymiseen. En laske kommentteja Laineen kiroilusta treeneissä tähän kategoriaan.
   
  Alamummo, Jan Koller & red.machine tykkäävät tästä.