Ilmoitukset

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Patrik Laine shoots, he scores! – suomalaisen supertähden ura NHL:ssä

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Niksi, 20.10.2016 klo 09.29.

 1. MadSpade Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Habs
  Lainaus:
  Kaikkien yllätykseksi tullaan taas siihen, että ilmeisesti ketjukaverit ovat epäonnistuneet tehtävässään.
   
  Kapellimestari ja ADX_03 tykkäävät tästä.
 2. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Lainaus:
  No tämä nyt on ihan absurdia ajatus, että kaksi pelaajaa pystyisi voittamaan kulmarallit yhden kelluessa alempana maila pystyssä. Vaatii vähintään kaksi Foppaa samaan kenttään! Siltikin Laineelle tulee paljon tilanteita, jossa saa kiekon lapaansa laidan lähellä, ja ei tekeminen ole mennyt eteenpäin yhtään NHL-vuosien aikana. Sama miekkailu seisovin jaloin nähdään melkein joka kerta, vaikka tuolla rungolla ja ulottuvuudella kiekon suojaamiseen on kaikki eväät olemassa. Toki tähän liittyy myös se puute, että Pate ei saa jalkoja liikkeelle kiekollisena hyökkäysalueella.

  Samaten Laineen yksi näkyvimmistä puutteista on karvaustilanteiden puutteellinen tunnistaminen. Kiekonriistoja ei kertakaikkiaan saada hyökkäysalueella, kun Pate ensin reagoi hitaasti ja tämän jälkeen kääntyminen luistimilla on luokkaa öljytankkeri. Mikään ei ole joukkuepelissä turhauttavampaa kuin vastustajan paineistaminen onnistuneesti, ja tilanteen menettäminen siihen, että yksi kaveri ei hoida omaa tonttiaan! Kasvaa molo otsaan ketjukavereilla.
   
  Kuubextra tykkää tästä.
 3. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Kaikkien yllätykseksi sinulla ei ole mitään annettavaa tähänkään ketjuun. Mutta mikä stten lasketaan epäonnistumiseksi, onhan Patella paikkoja ollut varsinkin ylivoimalla mutta ei vain ole uponnut. Kannattaa ihan oikeasti katsella ja kuunnella noita Mauricen haastatteluja niin ymmärtää miten hän haluaa tuon ketjun pelaavan eikä vain tulla mukahassuttelemaan tänne.
   
  Rene Saari, Liha & Ippenator tykkäävät tästä.
 4. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Lainaus:
  Mauricen jutuissa on vastuu kuulijalla. Ei oikein pysty vakavissaan ottamaan miehen juttuja power forward -kehityksestä, kun Laineen pelityylissä ei aiemmin ole ollut juurikaan tähän viittaavaa. Tulee mieleen lähinnä Milan Lucic tai Rick Nash - pelaajatyyppejä, jotka eivät enää pärjää NHL:n vauhdissa.
   
  Hockey Puck tykkää tästä.
 5. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Patrik Laine's Historic 5 Goal Game vs Blues + Interviews (Nov. 24, 2018) (CBC)

  Katso tämä kooste tuosta viiden maalin ottelusta, kolme viidestä maalista syntyy juuri siten kuin tuon ketjun halutaan pelaavan. Little ja Connor voittavat päätypelin ja toimittavat kiekkoa vetosektoriin. Ei tuolla mitään Foppia tarvita, riittää kuin voittaa oman yksykkösensä. Helppoa kuin miljoonan taalan voittaminen. Tuo kilpailu on muuten ollut käynnissä yli 20 vuotta ja nyt napsahti ensimmäisen kerran.
   
  One-timer tykkää tästä.
 6. chris Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Missä tämä ketjun roolitus/pelitapa on selitetty? Kuulostaa kovin erikoiselta roolitukselta, että kaksi pelaajaa joutuu alivoimaisena hyökkäyspäässä kaivamaan kiekkoa omille, kun yhden tehtävä on ainoastaan pysyä pelin ulkopuolella ja odottaa, että kaksi muuta saavat kaivettua kiekon ja syötettyä paikallaan seisovalle laukojalle. Sattumalta tuollainenkin voi toimia, mutta vaikea uskoa että nuo kaksi pelaajaa pystyisivät jatkuvasti voittamaan alivoimaisena kamppailut hyökkäyspäässä, jotta siitä voisi pysyvää pelitapaa rakentaa.
   
 7. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Maurice on monessa haastattelussa selittänyt miten haluaa Laineen hakeutuvan hyökkäysalueella juuri noille quiet areas:eille joista maaleja tehdään. Katso tuosta yläpuolelta tuo kooste viiden maalin Blues-matsista, kolme niistä syntyy juuri tuon päätypelaamisen kautta. Miten sinä roolittaisit sellaisen ketjun jossa on yksi parhaista laukojista ja maalintekijöistä? Laittaisitko hänet kulmiin kaivamaan kiekkoja? Miten kauan luulet Paten olevan pelaavassa kokoonpanossa jos hän pelitavan vastaisesti kaartelisi p-pisteiden välissä syöttöä haistellen illasta toiseen vaikka valmennus haluaa hänet kulmiin möyrimään?
   
 8. Jippo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Olin näitä samoja maaleja just tulossa muistelemaan. Blues oli sysipaska tuossa matsissa, mutta tuo pelitapakin toimi kerrankin. Laittaisin ison sulan siitä Connorille, jonka kanssa Laineella on muutenkin enemmän kemiaa kuin monen muun Jets-hyökkääjän. Ehlersin poissaollessa Kyle toki on järkevää pitää ykkösessä.

  Mut ehdottomasti dumppaus ja riisto -pelissä Laineen optimaalinen rooli on lukea syöttölinjoja peittoon ja heti irtokiekon tullessa hakeutua vapaaksi. Ei siinä mitään. Kokonaan toinen asia on se, että toimiiko toi pelitapa enää ylipäätään. Kaikki NHL-pakit alkaa olla hyviä liikkumaan ja antamaan ekan syötön omista. Laineesta saisi irti paljon enemmän, jos Jets pääsisi keskialueen yli nopeasti kiekollisena.

  Toinen asia: Kannattaisikohan Laineen kokeilla vähän lyhyemmällä mailalla tovi. Veto ei lähtisi niin hyvin, mutta eiköhän taito riitä silti sillä sektorilla. Lyhyempi maila voisi auttaa laidoissa ja ahtaissa paikoissa, nyt häviää kaksinkamppailut järjestäen.
   
  Rene Saari tykkää tästä.
 9. TrafficIsland Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Tismalleen näin. Laine tuntuu nyt yv-pelotetta ja laukausta lukuunottamatta aivan eri pelaajalta kuin pari vuotta sitten. Tämä YouTube-klippi MM-kisoista 2016 on varmaan tänne linkitetty jo monesti aiemmin, mutta en jaksa olla ihmettelemättä noita mahtavia suorituksia ja valovuoden eroa tämän päivän Pateen: luistelu kulkee, karvauspeli maistuu, syötöt napsuvat hienosti omille, peli-ilo ja luovuus kukoistaa. Ja ottelussa vielä tuli kiikaritehot.
   
  Rene Saari tykkää tästä.
 10. HekeK Jäsen

  Lainaus:
  En omaa noin harjaantunutta silmää, että osaisin nähdä Barkovin liikkeessä edistystä. MG oli melko hintelä tapaus siirtyessään Minnesotaan. Järkevällä lihaskuurilla saa lisää jerkkua potkuihin. Se kuitenkin vaatii sen, että siellä on nopeusominaisuuksia pohjalla.

  Lainaus:
  Isompi kenttä ja huonommat vastustajat. MM-jäitä dominoivia pelaajia on KHL väärällään.
   
 11. MadSpade Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Habs
  Lainaus:
  Kyllähän Barkov otti taannoin ihan selkeän harppauksen terän käytön kanssa. Nykyään liike on isoksi mieheksi Scheifelemäisen sulavaa. Laine keikkuu edelleen miten sattuu tuon "vipuvarsi-luistelunsa" kanssa. Mikä on täysin käsittämätöntä.
   
 12. Vatso Jäsen

  Lainaus:
  Kyllähän esimerkiksi tuo eilinen Buffalon porukka oli tosiaan ihan eri planeetalta kuin Kanada 2016 MM-höntsissä. Ja jos ei muuten niin Kanukit olivat kuitenkin tuolla vain bilereissulla ja eivät pelanneet tosissaan.

  Tuon videon Laine ja tämän kauden Laine ovat kuin eri planeetalta ja itse ainakaan en ymmärrä mitä tässä välissä on tapahtunut. Tällä kaudella Laineella ei ole enää mitään muuta kuin laukaus ja sekään ei enää tunnu toimivan, kun kaikki liike puuttuu täysin.
   
 13. myhyjukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Ehkä se on osittain rautalan pitkän kaavan kesätreeni ohjelma ja Laine ei vieläkään osaa käyttää kerrytettyä lihasmassaansa riittävän hyvin. Toki vähän ihmeellistä että liike tuntuu olevan viime kauttakin huonommalla tasolla kun eikö se pudottanut aika reilusti painoa kesän aikana. Eikä kyse ole pelkästään liikkeestä vaan tuntuu että kiekon käsittely ja pelin prosessoiminen on mennyt tasaisesti hitaammaksi viimeisen parin kauden aikana.
   
 14. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Lainaus:
  Jotenkin tuli mieleen, että onko Patu jatkuvasti pienissä myssyissä?

  Legalizing Recreational Marijuana, Canada Begins a National Experiment

  Nimimerkille @bebeto vastaan tässä sen verran, että en kyennyt vastaamaan, kun en ymmärtänyt, että miten yhden pelin esimerkki (ei kyllä kolmea maalia löytynyt) muuttaa koko kauden perseilyn? Kuulemma helppo homma vielä painia kahdella miehellä päädyssä kaikki pelit.
   
 15. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Ehkä joku diagnosoimaton rappeutumissairaus, ja ura päättyy tähän kauteen?

  Paljon on tässä ketjussa jauhettu samojakin asioita, mutta tätä ei ole taidettu vielä spekuloida ollenkaan.
   
  Rene Saari tykkää tästä.
 16. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Joka sivulle löydetään uusi syy. Ai jummi. Pate on pilvessä, pelikoukussa, sillä on parisuhdeongelmia eikä sillä edes seiso. Se nukkuu liian vähän eikä syö eikä treenaa.... huhhuh.
   
  RäpyläRepe tykkää tästä.
 17. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Kyse oli pelitavasta kun jotkut täällä ovat sitä mieltä että Pate se vaan kaartelee pelin ulkopuolella kun muut painavat hommia niska limassa. Maurice haluaa ketju pelaavan juuri noin eli Little ja Connor/Roslovic kaivavat kiekkoja vetosektoriin ja Pate latoo limppua uuniin, mikä tuossa on niin vaikeaa ymmärtää? 18 maalia marraskuussa on ilmeisesti synonyymi koko kauden perseilylle. Minusta tuntuu että monella tänne kirjoittelevalla on melko köykäinen ymmärrys lajista nimeltä jääkiekko. Maurice ei ole huolissaan maalimääristä vaan nyt laitetaan kiekotonta pelaamista kuntoon. PoMo on monessa haastattelussa todennut että Laineen 5vs5 pelaaminen on valovuoden edellä tulokaskautta. Minulla ei ole mitään syytä epäillä hänen asiantuntemustaan, toisin kuin joidenkin tänne kirjoittelevien nimimerkkien.
   
  1000 ja Ippenator tykkäävät tästä.
 18. metsuri1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Carolina Hurricanes
  Lainaus:
  No joo mutta tuon kaltaisissa kommenteissa on aina myös vähän semmoista makua että kun poika pelaa muuten päin peetä niin sanotaan vaikka jotain positiivista 5vs5 pelistä niin ei ihan pelkäksi negaksi mene.
   
 19. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Lainaus:
  Ei tarvitse painaa hommia niska limassa ja koohottaa. Riittää, että on oikea-aikainen jne.. Laineelta ei löydy raatamista eikä oikea-aikaisuutta.

  Lainaus:
  Sokeakin näkee ilman keppiä, että kentällinen ei pysty pitämään painetta vastustajan päässä juuri lainkaan. Yksiulotteisten pelaajien aika on ollutta ja mennyttä NHL:ssä, toki Laineen erityisosaamista kannattaa hyödyntää, mutta silti kentällisen laita/kulmapeli ei kahdella hyökkääjällä toimi. Maurice puhuu mitä puhuu, ei pelaajia yleensä heitetä bussin alle.

  Laineella on koko kaudella 14 maalia tasakentin, joten en tiedä, että mistä 18 maalista puhut.

  Lainaus:
  Laineen pelaaminen ei tosiaan ole hääviä kiekottomana tai kiekollisena tasakentin. Olkoonkin sitten vaikka valovuoden edellä tulokaskautta. Tätä asiaa ei maalien tuleminen tai tulemattomuus muuta. Jotain on pahasti vialla, kun katsoo miten flegmaattista ja hidasta tekeminen kentällä on. Olkoon sitten fyysistä, henkistä tai molempien yhdistelmä. Olin itse erittäin odottavalla kannalla ennen kauden alkua, kun oli juttua slim-Patesta. Odotin, että nyt sitä liikettä on saatu parannettua, mutta ei sinne päinkään. Olen myös edelleen sitä mieltä, että voiman hankinnan kassa pitää olla erittäin varovainen, kun voiman puute ei ole juuri kenenkään menestystä NHL:ssä rajoittanut, mutta puutteet liikkumisessa ja luistelussa tulee monella vastaan.

  Oma fiilikseni on se, että tällä kaudella ei pelilliselle ilmeelle mitään ihmeitä enää tapahdu, vaikka maaliputkia voidaan vielä nähdä. Kauden jälkeen on aika iso mietinnän paikka, jos mikään fyysinen vaiva ei ole näiden esitysten takana.
   
 20. Jymäkkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
  Aika harvoin se "tila" loppujen lopuksi löytyy pelin ulkopuolella hissukseen hiihtämällä. Se syntyy koko kentällisen yhteispelillä, jossa jokainen hoitaa hommansa. Silloin saadaan hyökkäyksiä, joissa vastustajalla on sen verran kiirus, ettei ehdi Laineen perään katsoa koko ajan, ja "välejä" löytyy oikeaikaisilla ratkaisuilla.
   
  Esteri tykkää tästä.
 21. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Kummasti löytyi kahtena ekana kautena tilaa. Edelleen väitän, että Paten tiltti on henkisellä puolella. Marraskuussa nähtiin, että kyllä se edelleen osaa laittaa kiekon pussiin.
   
  Rene Saari, RäpyläRepe & Esteri tykkäävät tästä.
 22. Esteri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  nooneoyb
  Lainaus:
  Tosi rakentavaa aloittaa keskustelu sanomalla, että eriävän mielipiteen esittävillä tänne kirjoittavilla "on melko köykäinen ymmärrys lajista nimeltä jääkiekko".

  Se nyt vaan on silleen veli Bebeto, että aika monet täällä katselevat Patrik Laineen pelaamista ja osaavat näkemäänsä myös hieman analysoida. Jääkiekkoa on pelattu jo sen verran kauan, että on turha kuvitella, ettei Laineella olisi ollut edeltäjää. Tähdenlentoja on nähty myös ennen. Taiteilijoita, jotka eivät vaan saa kerran levinnyttä ja eri tekijöistä koostuvaa palapeliä uudelleen pakettiin.

  Toivottavasti Patrik Laine nousee tästä suosta, mutta hän ei olisi lajinsa ensimmäinen edustaja, joka ei nouse.
   
 23. Jymäkkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
  Lainaus:
  Niin, minusta Laine ei nyt pelaa yhtä hyvin kuin kahdella ekalla kaudella. Maaginen Marraskuu pitää tilastot vielä pinnalla, mutta 4/5 kuukautta Laine on ollut aika kujalla.
   
 24. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Minusta Laine pelaa pelin alapuolella, ei ulkopuolella. @palle fontän , minä kirjoitin näistä marraskuussa syntyneestä 18:a maalista joka oli vastine sinulle joka kirjoitit jostain koko kauden jatkuneesta perseilystä, ei kovin analyyttistä mielestäni.

  Patrik Laine earns first star of the month for November

  Ja kaikille jotka ovat sitä mieltä että Littlen ja Laineen välillä ei ole kemiaa, te olette yksinkertaisesti väärässä. Kolmikko Connor-Little-Laine näytti minusta melko hyvältä tuolloin marraskuussa, harmittavasti Ehlersin loukkaantuminen sotki kuviot ja Connor laitettiin ykköseen ja Roslovic tuli hänen tilalleen. Kunhan Ehlers on pelikuntoinen niin Connor-Little-Laine rokkaa jälleen. :D
   
 25. Liha Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Siltä se näyttää että lyhyt kevät. Eikö tässä vaiheessa pitäisi kokeilla asioita kun playoff paikka on "varma".
   
  Rene Saari tykkää tästä.