Ilmoitukset

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Patrik Laine shoots, he scores! – suomalaisen supertähden ura NHL:ssä

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Niksi, 20.10.2016 klo 09.29.

 1. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Lainaus:
  Tuohon aikaan sillä pelityylillä vielä pärjäsi.
   
  Vatman tykkää tästä.
 2. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Kyllä, juuri näin. Pään sisällä on pakko olla vielä jotain ongelmia, kun on tehnyt 104 maalia 197 NHL-otteluun.

  Onko näytellyt Mauricelle keskisormea?
   
 3. mixu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hifk
  Lainaus:
  No mikä siellä mättää? Siellä tampereella on kuulemma joku fysiikkanero joka kausi toisensa jälkeen laittaa pelaajat fyysiseen kuntoon. Tässä koulussa Laine on ollut eli fysiikasta ei ole kiinni. Jos fysiikasta ei ole kiinni niin mistä sitten. Onko taidot kadonneet vai vanhat ongelmat nousseet pintaan? Vai Turussa se taisikin asustaa se kaikkien fysiikkavalmentajien äiti.
   
 4. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Häpeäisit. Turku kun ei ole Tampere.

  IL: Patrik Laineen kesäharjoittelu Turussa on alkanut

  Mitä tapahtui Turussa? Patrik Laineesta muskelimies parissa kesässä - Arvokisat
   
 5. Ogilthorpe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins
  Lainaus:
  Hah...hauska tyyppi.
  Ihan vakavasti, Laine on tämän kauden maaleista tehnyt marraskuun käsittämättömän 12 ottelun putken aikana 18. Lopuissa 30 ottelussa 6 maalia. Onhan se nyt omituista, koska tuskin tulee vastaava kuukautta pelaamaan enää koskaan,joten kyllä niitä maaleja vaan pitäisi kyetä tekemään hieman tasaisemmin.
   
 6. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Tämä on muuten tosi erinomainen puheenvuoro, mutta kyllähän kaikki näkee silmällä, että Patrikin 5v5 peli ei ole kehittynyt, vaan se on jopa vähän huonompaa kuin aikaisemmin. Myös edistynyt statsitiikka tukee tätä, se on nimittäin juuri nyt surkeinta koskaan Patrikilla.
   
 7. Jymäkkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
  Lainaus:
  Laineella ei myöskään ole menossa kylmä kausi, vaan koko kausi on ollut kylmää marraskuun kuumaa kautta lukuunottamatta. En epäile oikeastaan, etteikö Laine tuolta nouse, mutta aika käsittämättömiä on nämä mielipiteet, että pelaa ihan hyvin ja maalit tulee kyllä, kunhan vaan jatkaa samaa rataa. Ei se palopostin esittäminen tule riittämään edes tuolla laukauksella yv-peliä lukuunottamatta. Enemmän työntekoa ja liikettä, niin tulee paremmin niitä paikkoja ja tietysti maalejakin.
   
 8. Tombe76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  En tiedä pitäisikö? En tiedä buuattiinko Ovielle kun oli tehnyt reilu 100 maalia urallaan ja kun oli vähän vaisumpi vaihe menossa. Ehkä, fiksummat voivat kertoa.

  Tällä hetkellä, tammikuussa 2019, jääkiekoilijat Laine ja Ovechkin eivät kuitenkaan ole vertailukelpoisia, jos mietitään sitä buuaako kotiyleisö huonoille suorituksille vai ei.
   
 9. Backhander Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Niin ja Laine on tehnyt 104 maalia Ovechkinin uran alusta lähtien, OV taas on tehnyt 637 kappaletta.

  637>104

  Toistakymmentä vuotta kun pitää tuollaista maalitahtia (varsinkin kun suurin osa pelivuosista sattuu alle 3gpg-ajalle), sinulle ei buuata.

  Laineen tämän hetken saavutukset eivät ole vielä yhtään kummemmat kuin Jonathan Cheechoolla, ylivoimalla tulee maaleja, mutta muuten huitelee pelin ulkopuolella. Silloin saatetaan välillä buuata.

  Siksi ei sovi vertailla, koska Ovechkin on modernin ajan paras maalintekijä, Laine ei. Laineella on ollut kova maalitahti 2,5 kautta, Oviella 13,5 kautta mikä on käsittääkseni aika paljon enemmän.

  Onko jotain epäselvää vielä siinä miksi Laineelle buuataan ja Ovielle ei?
   
  HalfMoonRider#0, 5hole, lainelaser ja yksi muu tykkäävät tästä.
 10. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Jees. Palataan asiaan vuonna 2040 ja kurkataan miltä tilastot näyttää.
   
 11. Parker27 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -
  Tällä nykyisellä tahdilla ei kovin kummoisilta.
   
  Goner ja aessi tykkäävät tästä.
 12. Iker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  No ihan samalla logiikalla miksi kukaan buuaisi 20-vuotiaalle kaverille, joka on 2,5 kauden aikana tehnyt yli 100 maalia ja on nyt keskellä vaikeampaa jaksoa.

  Yli 100 maalia 20-vuotiaana, tälläkin hetkellä 40 maalin kausitahdissa kokonaisuutena. Nyt vaan kun ei kulje niin Pate yllättäen on paskinta ikinä. Kohta kun kuitenkin jossain vaiheessa hanat aukeaa siihen omaan ns. normitahtiinsa, niin ei se niin paska ollutkaan ja ehkä se sittenkään ei pelaa kaiket yöt konsoleilla. Kunnes taas tulee seuraava kylmempi jakso jne jne..

  Eli joo, varmaan uunompikin tajuaa että Ovetshkin ja reilut 600 maalia on enemmän kuin Patella, mutta muutama uuno ei tunnu hahmottavan että Patella on se 20 vasta ikää. Jutin sanoin se menee eteenpäin tästä vielä.
   
  Viimeksi muokattu: 09.01.2019 klo 21.56
  Rene Saari, Punamusta, Vislami ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 13. Sir Markku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Junnon kirjekuoret, Markku-liitto
  Lainaus:
  Taasko se näytteli sitä keskisormea? Kuka näki?! Kuka näki?!

  Laineen ylimaallista maalintekotaitoa ei kiistä kukaan. Tai, jos kiistää, niin ei tiedä, mistä puhuu tai harrastaa älyllistä epärehellisyyttä.

  Sen sijaan kritiikki maalinteon tasaisuutta kohtaan ja peliotteita noin yleisesti, on perusteltua. Muistaakseni Wayne Gretzkyn suuhun on soviteltu, jotain sen suuntaista, että jos maalintekijä tekee 40 maalia, hän tekee ne n. 25-30 pelissä. Merkityksellistä on, että mitä hän tekee kauden muissa peleissä. Laine ei tee mitään. Onko hän uhka? Laine ei ole todellinen uhka kuin hyvin rajallisesti tällä hetkellä. Maaleista huolimatta. Sen verran on eye-testiä tältä kaudelta, että senkin perusteella voi sanoa.

  Mitä buuaukseen tulee, kertoo se nimenomaan odotuksista Lainetta kohtaan. Kaikille ei buuata.

  Onneksi poika on vielä nuori ja tulee kehittymään varmasti huimasti. Uskon, että jossain vaiheessa Laine on voittava ja eron tekevä pelaaja NHL:ssä. Uskon sen kuitenkin ottavan aikaa. Itse Ovyllakin otti. Hänenkin kohdallaan jotkut ynseät jauhavat edelleen läppää heikosta kokonaisvaltaisuudesta, suorasta selästä ja paskasta johtajuudesta. Ovyn kohdalla kyse on menneisyydestä Laineen kohdalla nykyisyyttä.
   
 14. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Onkstää sitä kvartaalitaloutta? Tulos tai ulos. Ovielle on sentään annettu rauha tehdä sitä tulosta 13,5 vuotta. Ja veikkaan kyllä, että Jetsin valmennus ja johtoporras ajattelevat myös tämän kvartaalin yli tätä asiaa. Pate kehittyy vielä pelaajana ja on ymmärtääkseni valmis myös tekemään töitä sen kehityksen eteen. Olen melko luottavainen sen suhteen, että niitä kuumia kausia tulee jatkossa tiheämmin ja kylmät kaudet jäävät lyhemmiksi. Ei välttämättä vielä tällä kaudella. Mutta ei sitä aikaa kovin pitkään tarvinne odotella. Varmaan sitä ykkösketjunkin aikaa alkaa siunaantua, kunhan vielä hiukan jaksaa kehittää paria osa-aluetta.
   
  tinkezione tykkää tästä.
 15. Kuubextra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes
  Lainaus:
  Oviella näytti prikulleen nyt Paten ikäisenä tältä: Alex Ovechkin Amazing Goal vs Phoenix Coyotes 2006 (All Camera Angles)
  (linkki youtubeen, jossa venäläisen maali)

  Jos silminnähden liikkuminen Patella näyttäisi vähän paremmalta kuin jonkin 3-divaritiimin pakilta, niin tuskinpa näin paljon lokaa saisi niskaan.
   
  lainelaser ja HalfMoonRider#0 tykkäävät tästä.
 16. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Toisella kaverilla on jonkin verran enemmän historiaa tuloksen teosta.
   
 17. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Ovechkin oli lähempänä 300 maalia kun uran ensimmäinen "vaisumpi" hetki tuli. Laineen ja Ovechkinin vertailu on jotain mitä en koskaan ole ymmärtänyt. Laine on yksi lempi pelaajistani, mutta tasoero kasiin on useampi porras. Toinen on top-20 pelaaja kautta aikojen ja toinen on top-20 laituri omalla aikakaudellaan. Molemmat hienoja pelaajia, mutta helvetinmoinen tasoero.
   
  Goner ja HalfMoonRider#0 tykkäävät tästä.
 18. adolf Jäsen

  Sikäli mikäli kohta taas hanat aukeaa, niin kaikki kriitikot hiljenee, pate on parasta ikinä ja voittaakohan sittenkin sen maalipörssin? Siitä sitten vielä ehtii pidempi viileäkin jakso tähän kauteen ja sitten taas kaikki "liike 3. Divarin pakilta" kaverit ryömii ulos koloistaan.

  Tätä aaltoliikettä jatkunee niin pitkään kun tuo kaveri oppii jakamaan ne 40-60 maaliaan hieman tasaisemmin pitkin kautta.
   
 19. Vatman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Mulle on ainakin ihan sama jos niitä pisteitä ei tulisi kymmeneen otteluun kunhan kaveri taistelisi kaukalossa niin kuin muut, mutta en pysty yhtään hyväksymään tuota selän suoristelua ja liikkeen vähäyttä kentällä.

  Paskaa kuuluukin saada niskaan työssä kuin työssä jos et anna parastasi, etenkin huippu-urheilussa jossa vaaditaan lähes päivittäin itsensä ylittämistä. Siihen on syynsä miksi sulle maksetaan helvetinmoisia summia. Et sä toimistosihteerin työpanoksella tule pärjäämään maailman kovimmassa urheiluliigassa.

  Totta helvetissä Laineen ura ja palkintokaappi näyttää hienolta kun kaveri on 35v, mutta se vaatii sen, että kaveri löytää sen todellisen huippu-urheilijan itsestään ja alkaa oikeasti paiskimaan hommia niin kuin lajin parhaimmat. Tässä ainakin itse vain toivon, että siihen ei menisi sitä viittä tulevaa kautta vaan prosessi oikeasti alotettaisiin vaikka jo seuraavassa pelissä, jossa näkyisi taisteleva ja taklaava Laine.
   
  lainelaser, Jnnkvst, Gust ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 20. Kari Runk Jäsen

  Kyllähän sitä ihan rehellisesti voi todeta, että tulokaskaudella sitä mehusteli ajatuksella, miltä Paten peli tulee näyttämään vaikkapa parin vuoden päästä. Oli ns. "hyviä aihioita" havaittavissa. Nopeasti on se pari vuotta ehtinyt kulumaan. Niin paljon hyvää oli tulokaskaudella nähtävissä, vaikka tietyissä asioissa Pate olikin aika raakile. Spekuloitiin sillä, kuinka pari hyvin treenattua kesää tekee hyvää liikkeelle, kokemus laitapelaamisesta ja kroppaan saatu lisävoima auttaa kaksinkamppailupelaamisessa jne. Kaikkia ihan normaaleja odotuksia, joita poikkeuksellinen suomalaisteini sai isossa osassa katsojia aikaan.

  Senkin voi ihan rehellisesti todeta, että kovinkaan kummoista muutosta tai kehitystä pelaamisessa ei ole parin vuoden aikana tapahtunut. Oli se sitten tukkoisuutta, asenteellista ongelmaa, tai oikeastaan ihan mitä vaan, niin ero esimerkiksi tulokaskauteen ei ole mitenkään merkittävä, mitä se useimmilla tuon ikäisillä on, ja mikä monella on kuitenkin tavoite. Sille, joka väittää näiden kahden kesän ja niiden jälkeisten otteiden menneen jotenkin alkuperäisien odotuksien mukaisesti, voi lyödä ison "VALEHTELIJA" leiman otsaan ja laittaa nurkkaan häpeämään. Ei ole mennyt, ja vaikka maalimäärät ovat edelleen ihan hyvällä mallilla tämänkin kauden osalta, ovat otteet kentällä olleet jonkin asteisia pettymyksiä. Suorastaan huonoja pelejä mahtuu tähän kauteen kuitenkin useita, kohtalaisiakin jonkin verran. Ja on siellä toki niitä joitain hyviäkin joukossa, vaikka tehojakaan ei olisi tullut.

  On kyllä mielenkiintoista nähdä, että mitä parissa seuraavassa vuodessa tapahtuu.
   
  lainelaser, Gust, Naamavelli ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 21. Naamavelli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jets & Jellonat
  Piste-/maalivertailu 2000-luvun kakkosvarauksiin + toisena valittuun hyökkääjään (jos kakkosvaraus on ollut draftin ensimmäinen hyökkääjä). Tätä tilastoa voi nyt sitten päivittää seuraavat 15 vuotta ja katsotaan miten Paten käy muihin verrattuna. Filatov on varmuudella ainakin takana ja Reinhart, Upsall, Horton, van Riemsdyk, J. Staal ja Ryan lienee aika helppo ohittaa kohtuullisella uralla, ainakin maaleissa. Kovin paljon en löisi rahaa myöskään Nolan Patrickin Rocket-metsästyskausien puolesta. Aktiivipelaajat boldattu.

  Pisteet:
  975 Yevgeni Malkin (#2 2004)
  948 Eric Staal (#2 2003)
  909 Jason Spezza (#2 2001)
  815 Marian Gaborik (#3 2000)
  791 Dany Heatley (#2 2000)
  713 Jonathan Toews (#3 2006)
  547 Tyler Seguin (#2 2010)
  530 Bobby Ryan (#2 2005)
  519 Matt Duchene (#3 2009)
  493 Jordan Staal (#2 2006)
  421 Nathan Horton (#3 2003)
  407 James van Riemsdyk (#2 2007)
  390 Gabriel Landeskog (#2 2011)
  292 Aleksander Barkov (#2 2013)
  285 Scottie Upshall (#6 2002)
  276 Alex Galchenyuk (#3 2012)
  259 Leon Draisaitl (#3 2014)
  226 Jack Eichel (#2 2015)
  180 Sam Reinhart (#2 2014)
  166 Patrik Laine (#2 2016)
  41
  Nolan Patrick (#2 2017)
  20 Jesperi Kotkaniemi (#3 2018)
  19 Andrei Svechnikov (#2 2018)
  14 Nikita Filatov (#6 2008)

  2000 ykkösvaraus maalivahti
  2002 kakkosvaraus maalivahti, varaukset 3-5 puolustajia
  2003 ykkösvaraus maalivahti
  2006 ykkösvaraus puolustaja
  2008 varaukset 2-5 puolustajia
  2009 kakkosvaraus puolustaja
  2012 kakkosvaraus puolustaja
  2014 ykkösvaraus puolustaja
  2018 ykkösvaraus puolustaja

  Maalit:
  408 Eric Staal (#2 2003)
  407 Marian Gaborik (#3 2000)
  383 Yevgeni Malkin (#2 2004)
  372 Dany Heatley (#2 2000)
  330 Jason Spezza (# 2 2001)
  309 Jonathan Toews (#3 2006)
  246 Tyler Seguin (#2 2010)
  241 Bobby Ryan (#2 2005)
  219 Matt Duchene (#3 2009)
  211 Jordan Staal (#2 2006)
  207 James van Riemsdyk (#2 2007)
  203 Nathan Horton (#3 2003)
  170 Gabriel Landeskog (#3 2011)
  138 Scottie Upshall (#6 2002)
  117 Aleksander Barkov (#2 2013)
  115 Alex Galchenyuk (#3 2012)
  104 Patrik Laine (#2 2016)
  98
  Leon Draisaitl (#3 2014)
  88 Jack Eichel (#2 2015)
  74 Sam Reinhart (#2 2014)
  18 Nolan Patrick (#2 2017)
  11 Andrei Svechnikov (#2 2018)
  6 Nikita Filatov (#6 2008)
  4 Jesperi Kotkaniemi (#3 2018)

  2000 ykkösvaraus maalivahti
  2002 kakkosvaraus maalivahti, varaukset 3-5 puolustajia
  2003 ykkösvaraus maalivahti
  2006 ykkösvaraus puolustaja
  2008 varaukset 2-5 puolustajia
  2009 kakkosvaraus puolustaja
  2012 kakkosvaraus puolustaja
  2014 ykkösvaraus puolustaja
  2018 ykkösvaraus puolustaja

  Ensimmäiset 3 vuotta draftin jälkeen:
  201 Eric Staal (#2 2003)*
  191 Yevgeni Malkin (#2 2004)**
  177 Jack Eichel (#2 2015)
  168 Marian Gaborik (#3 2000)
  166 Patrik Laine (#2 2016)
  156 Dany Heatley (#2 2000)***
  150 Matt Duchene (#3 2009)
  137 Leon Draisaitl (#3 2014)
  134 Gabriel Landeskog (#3 2011)****
  131 Nathan Horton (#3 2003)*
  123 Jonathan Toews (#3 2006)***
  121 Tyler Seguin (#2 2010)****
  119 Jordan Staal (#2 2006)
  119 Aleksander Barkov (#2 2013)
  104 Alex Galchenyuk (#3 2012)*
  90 Sam Reinhart (#2 2014)
  76 Jason Spezza (# 2 2001)***
  41 Nolan Patrick (#2 2017)
  35 James van Riemsdyk (#2 2007)*****
  25 Scottie Upshall (#6 2002)*
  20 Jesperi Kotkaniemi (#3 2018)
  19 Andrei Svechnikov (#2 2018)
  13 Nikita Filatov (#6 2008)
  10 Bobby Ryan (#2 2005)*****

  * välissä lockout, huomioitu 3 kautta
  ** huomioitu vain kaksi kautta, välissä lockout + locoutin jälkeen kausi KHL:ssä
  *** huomioitu vain kaksi kautta, ensimmäinen kausi AHL:ssä/OHL:ssä/NCAA:ssa
  **** yksi kausi "lockout/tynkäkausi" (48 ottelua)
  ***** huomioitu vain yksi kausi, kaksi ensimmäistä kautta AHL:ssä/OHL:ssä/NCAA:ssa

  Pahoittelut, jos joitakin tilastot ahdistavat. Voitte vastata viestiin vaikkapa LeKi-hassuttelulla.

  Edit: Lisäsin vielä jokaisen kohdalla pisteet NHL:ssä ensimmäisen kolmen vuoden sisällä draftista. Ihan ei vielä onneksi tarvitse puhua Paten kohdalla menetetystä lupauksesta, kun voi nousta koko listan kärkeen. Voisin päivittää tilaston myös 4:n kauden jälkeen 2019-20 kauden päätteeksi. Saa nähdä mikä on trendi.
   
  Viimeksi muokattu: 10.01.2019 klo 10.30
  bebeto ja tinkezione tykkäävät tästä.
 22. Jymäkkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
  Lainaus:
  Loistava kirjoitus, ja hyvin lähellä sitä mitä itsekin ajattelen. Ei kaikki ole nytkään ihan paskaa tietenkään, mutta terävimmälle huipulle nousemiseksi ei riitä kaartelu ja vapaan jään etsiskely. Mitä nopeammin huomaa sen itsekin, sen parempi. Lainehan voi edelleen jopa viedä maalikuninkuuden tällä kaudella, mutta melkoista itsepetosta on luulotella, että se voisi tapahtua nykyisillä otteilla tuurin vaan kääntyessä.
   
 23. tinkezione Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pens, Ipa, Mif
  Lainaus:
  On, mutta kylla sinnekin sekaan kylmia jaksoja mahtuu, niin kuin aivan kaikille pelaajille. Paten pitaisi vaan hakata hattutemppua ilta toisensa jalkeen ettei taalla oltaisi heti soihdut ja heinahangot ojossa vaahtoamassa miten Pate kuuluisi poppareille tai LeKiin.
   
 24. Töölön Tavares Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Sharks, Rafael Nadal, Die Mannschaft
  Mikä ehkä itseä eniten hämmentää Laineen kehityksessä ei ole niinkään Laineen ”streakiness”, vaan se, että kaveri ei saa itse luotua omia paikkojaan yhtään sen paremmin kuin tulokaskaudellaan. Mikään kiirehän tässä ei luonnollisesti ole, mutta kyllähän kaverin olisi pitänyt sillä kuuluisalla eye-testilla mitaten joitain edistysaskelia edellä mainitulla saralla ottamaan.

  Edellä kirjoittamani vuoksi tuntuukin todella erikoiselta, että edelleen valitetaan siitä, kun kaveri ei Scheifelen vitjassa pelaa. Jos Laineen tehot/peliotteet ovat noin riippuvaisia ketjukaverista, kyseessä ei tule ikinä olemaan supertähti, vaan ainoastaan ketjukaverinsa tuote.
   
 25. teppana Jäsen

  Lainaus:
  No ei tuo kyllä pidä paikkansa. Kumpaankaan suuntaan. Ovechkin ei ensimmäiseen viiteen vuoteen pelannut yhtä huonosti kuin Laine on pelannut tällä kaudella. Eikä täällä kukaan ole vaatimassa hattuja joka ilta. Enimmäkseen näen että täällä on asiallista kritiikkiä Laineen pelistä ja muutama kirjoittaja kärjistää samalla tavalla kuin sinä nyt.

  Suurin osa Laineen faneista on tyytyväinen vaikka 0+0 peliin jos tekeminen on hyvää. Nyt se ei ole ollut, eikä syy ole Littlessä, Mauricessa tai kenessäkään muussa kuin Laineessa.