Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Karamahti on lopullisesti ohjattu isoista ovista ulos, sillä järkevä keskustelu ja sääntöjen noudattaminen eivät kuuluneet hänen pelikirjaansa. Kamelin selän katkaisi lopullisesti yleisen asiattoman kielenkäytön lisäksi useampi viesti Trumpin ketjuun, joissa ainoana tarkoituksena oli aukoa päätä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

Patrik Laine shoots, he scores! – suomalaisen supertähden ura NHL:ssä

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Niksi, 20.10.2016 klo 09.29.

 1. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Lainaus:
  Ei se kyllä näin mene. Kuten tuossa muutamassa hyvässä viestissä on kerrottu, niin pääasiallinen kritiikki kohdistuu siihen, että meno kentällä on tasakentin erittäin passiivista ja jopa flegmaattisen oloista. Itseäni turhauttaa esim. yksittäisenä tilanteena karvaus, jossa Laine ensinnäkin reagoi äärimmäisen hitaasti tilanteeseen, jossa pitäisi antaa paine puolustukselle. Toisekseen tämän reagoinnin jälkeen tuntuu, että öljytankkeri kääntyy ketterästi, kun katsoo Paten suunnanmuutosta.

  Toisekseen Laine ei ole liikkeen tai fysiikan osalta ottanut vielä niitä kehitysaskeleita, joita olen itse odottanut. Voi olla, että nämä ovat tulossa, mutta ei voi sanoa, etteikö liikkeen huonous huolestuttaisi. Suoraan sanottuna en voi ymmärtää, että miten meno on niin raskaan näköistä tällä hetkellä, jos vertaa tähän pätkään kahden ja puolen vuoden takaa. Voi toki olla, että takana on joku kultainen suunnitelma liikkeen parantamiseksi esim. ensi kesänä, mutta aika erikoinen ja ainutlaatuinen on valittu tie tässä tapauksessa.

  Uniikista taidosta huolimatta väkisin näkee mielessään myös huonoja skenaarioita kehityksen osalta. Pahimmillaan näen, että Laineesta tulee kiekkokiertolainen esim. Vanekin tyyliin - toki Laine on astetta kovempi maalitykki. Jos löytyy nälkää kehittää itseään ja paikat pysyvät kasassa, niin mikään ei estä Lainetta tavoittelemasta esim. Ovechkinin saavutuksia. Selkeitä merkkejä tästä ei vielä kuitenkaan ole.
   
  lainelaser tykkää tästä.
 2. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Tää nyt on ihan hajanainen huomio ja voi mennä pieleenkin, mutta laitan silti. Paten karvauksesta mulla on sellainen fiilis, että Pate yrittää riistää kiekon yhdellä terävällä sohaisulla. Mä taas tykkään enemmän siitä tyylistä, että luodaan paine siihen kiekolliseen ja luotetaan joukkuekavereihin niin paljon, että lopputuloksena on ennemmin tai myöhemmin se riisto. Mutta Pate yrittää kerran ja sitten ikäänkuin luovuttaa tilanteen, kun ei just tällä kertaa onnistunutkaan, eikä juurikaan auta joukkuekavereitaan niissä jatkotoimenpiteissä. Ihan kuin se kiekoton peli ei olisi kovin hyvin selkäytimessä. Kaikki pitää onnistua heti ja nyt, muuten tuli ohivaihto. En tiedä, onko mitään perää, mutta sellainen perstuntuma on. Pitää katsoa tarkemmin sitä kiekotonta tekemistä seuraavalla kerralla.
   
 3. Jymäkkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
  Lainaus:
  Laineen puolesta todettakoon myös, että jos luistelussa ja liikkeessä on ongelmia, niin ei niitä ole helppo nopeasti korjata, Granlundillakin vei useita kausia. Eli voi hyvinkin olla, että nyt tehdään niitä pohjia tuon hyväksi, ja meno on siksi tukkoista.

  Meno on kuitenkin ollut marraskuuta lukuunottamatta oikeastaan todella heikkoa tällä kaudella, ihan yhtä lailla tilastojen kuin silmänkin perusteella. Ei Laineella ole nyt mikään "normaali" kylmä kausi menossa siinä mielessä.
   
 4. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Eikös tämä nyt ole aika tasaista viimeajat ollut? Mikään ei kelpaa.
   
 5. Mängimies Jäsen

  Tuo @palle fontän linkittämä kooste Laineen pelistä Kanadaa vastaan on huikea. Laskin 6 maalipaikkaa ja 4 kavereille rakennettua maalipaikkaa koosteessa tuohon yhteen otteluun. Ja nuo Kanadan hyvän tason NHL-pelaajia vastaan. Liike oli lainemaisen kulmikasta, mutta kuitenkin ihan eri tavalla raikasta mitä tällä kaudella NHL:ssä on nähty. En osaa sanoa mistä tuo johtuu, mutta ihan erilainen Laine tuolla kentällä hiihtelee tällä hetkellä.
   
 6. RockTheRink Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Itseluottamuksesta, minusta. Sehän heijastuu ihan kaikkeen tekemiseen jäällä, kun ratkaisuja pitää tehdä sekunnin osissa.

  En ole pelannut koskaan jääkiekkoa, mutta uskoisin että on pikkuisen erilaista pelata kun tuntee dominoivansa peliä. Tietää että saa repun heilumaan kun saa pienenkin tilaisuuden. Tietää että yleisö on otteistasi haltioissaan. Tietää että lehdissä urotekojasi ylistetään. Tietää että omat joukkuekaverit pitävät sinua ihan kinginä, valmentajasta puhumattakaan.

  Paten kohdalla on nähty, että hän turhautuu niin hemmetisti jos kiekko ei mene reppuun. Ja jos tätä jatkuu pelistä toiseen, sillä turhautumisella alkaa olla lamaannuttava vaikutus. Pelaaja tuntee että kaikki yllä luettelemani asiat alkavat olla jotenkin vaakalaudalla, olipa se rationaalista ajattelua tai ei.

  Patrik Laine on niin flow-pelaaja kuin voi olla, suurin kehitysaskel hänellä on edessä paineiden käsittelyssä. Nuori sälli vieläpä kun on.

  Minä en usko että Pate on niin huono kuin tällä kaudella on nähty, kiekollisena tai kiekottomana, ihan sen takia että olen nähnyt häneltä myös erittäin hyvää pelaamista aiemmin silloinkin kun maaleja ei ole tullut. Mutta suoritustaso laskee peli peliltä jos verkko ei heilu.

  Joku henkilökohtainen mentori tekisi ehkä Patelle hyvää, joukkueen sisältä tai ulkopuolelta?
   
  Punamusta, jalperi & lainelaser tykkäävät tästä.
 7. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Maalinteon tehokkuuteen itseluottamus tai sen puute vaikuttaa varmasti, muuhun tekemiseen ei niinkään. Minulla on teoria tuosta muun tekemisen puutteista. Tällä kaudella on keskitytty kehittämään 5 vs 5 pelaamista, käyty läpi sijoittumista, karvauspelaamista, luistelulinjoja etc. Jos pelaaminen ei tule selkäytimestä se näyttää hitaalta koska se on sitä. Jokainen varmasti muistaa miltä Suomen pelaaminen näytti World Cupissa syksyllä 2016. Kun uutta omaksuttavaa tulee paljon kerralla pelaaminen menee miettimiseksi, kun pelataan vaistoilla peli tulee selkäytimestä. Uskon että kyse on eräällä tavalla informaatioähkystä.
   
  Ippenator tykkää tästä.
 8. Ogilthorpe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins
  Lainaus:
  Totuuden nimessä kuka on noin väittänyt?

  Edelleen tällä kaudella 30 peliä ja 6 maalia ja 12 peliä ja se kuuma putki ja 18 maalia. Voisin lyödä vaikka veto, että vastaavaa ei tule enää urallaan tekemään. Joten onhan se nyt aika huonoa tekemistä jos tuon marraskuun jättää pois. Plus että se huono tekeminen alkoi jo viime kauden lopulla...
   
 9. PPK Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK
  Lainaus:
  Tuskin siellä buuattaisi nuorelle kaverille, jos edes näyttäisi siltä, että pelaa tosissaan. Asennevamma taitaa edelleen vaivata niin kuin nuorempana. No, ehkä se poika pikku hiljaa aikuistuu ja pelikin alkaa taas kiinnostamaan enemmän. Enkä nyt tarkoita Fortnitea.

  Vertailut Ovechkiniin tai Hulliin jättäisin toistaiseksi pois. Brett Hull oli aivan eri tyylinen pelaaja vaikka laukoikin hyvin suoraan syötöstä kuten Lainekin. Hull ei ollut myösjään kentän nopein kaveri mutta varsinkin nuorempana teki paljon maaleja suoraan luistelusta, joko läpiajosta tai lämäristä siniviivan jälkeen. Laine on korostetun riippuvainen lapaan tulevista syötöistä, kun taas Ovechkin, Hull ja monet muut maalintekijät tekevät itselleen tilaa ja maalipaikkoja. Ovechkinhan oli todella sähäkkä luistelija nuorempana ja on sitä vieläkin. Vertailu Matthewsiin on myös aivan turhaa, tilastojen perusteella vaikuttaisi jopa, että se sekoittaa Laineen oman pelin. Pelaako hän joukkueensa puolesta vastustajaa vastaan vai henkilökohtaisesti Matthewsia vastaan?
   
  Viimeksi muokattu: 10.01.2019 klo 14.18
  HalfMoonRider#0 tykkää tästä.
 10. P3ksi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pens
  Volttilähdöt vauhtiin, kiekon kanssa keskialueen ylitykset ja haastot loppuivat hyvin pitkälti siihen ku Mccabe osui samoille raiteille. Siihen asti nhlssäkin nähtiin tuota ennakkoluulotonta Lainetta, joka oli aktiivinen ja pelin sisällä joka puolella kenttää.

  Kuten vanhoista highlight pätkistä näkee (MM-kisat, liiga), niin kiekollisena keskialueen ylitykset ja haastot ovat olleet aina iso osa Paten peliä. Nyt kun nämä loistavat poissaolollaan niin peli on välillä sen näköistä että eksyksissä ollaan.

  No maaleja syntyy silti, mutta sitä kokonaisvaltaista pakettia mitä odotin ei ole ihan hetkeen näkynyt.
   
  Viimeksi muokattu: 10.01.2019 klo 14.41
  Rene Saari tykkää tästä.
 11. ijuka Jäsen

  Lainaus:
  Todellakin. Juuri nuo haastot ja ajot maalille olivat valtaisa osa Laineen peliä ja jotain, minkä odotin tukevan hyvin hänen NHL-uraansa. Ne ovat jo pitkän aikaa loistaneet poissaolollaan ja hänen peliään on tämän vuoksi huomattavasti tylsempi seuratakin tätä nykyä. Olisi hyvä jos hän saisi tuotua näitä elementtejä jossain vaiheessa peliinsä lisää, on nimittäin valtaisa sääli nähdä hänen pelaavan miten pelaa, vaikka potentiaalia olisi paljon parempaankin.

  Mielestäni kyse ei myöskään ole vain ja ainoastaan hetkittäisestä itseluottamuspulasta, sillä edes hänen dominoivimmillaan kausilla viime aikoina en ole nähnyt niitä hänelle ennen niin ominaisia nousuja, haastoja ja maalille painamista. Täytyy vain toivoa, ettei kyseinen aivotärähdys traumatisoinut häntä lopuullisesti. Olisi kovin sääli, jos Laineen kaltainen pelaaja ei onnistuisi pelaamaan lähellekään potentiaaliaan. Suomeen ei liikaa tämän tason lahjakkuuksia satu - Vaikka viimeaikoina paremmin mennyt onkin.
   
 12. palle fontän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RDS
  Lainaus:
  Laine haastaa ja ajaa maalille lähinnä noustessaan vasenta laitaa. Oikealta sisään tullessa harhautusvalikoima on erilainen.

  Muutoin olen samaa mieltä siitä lainaamasi kirjoittajan kanssa, että tuo aivotärähdys on saattanut vaikuttaa keskialueen peliin.
   
 13. tinkezione Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pens, Ipa, Mif
  Lainaus:
  Teoriasi kuulostaa varsin hyvalta. Periaatteessa Patenhan pitaisi olla sisaistanyt "Meidan Peli" varsin hyvin, joka on lahtojen rytmittamisen ymv. lisaksi hyvin paljon tilanteiden tunnistamista ja niihin reagoimista. Ehkapa se kuuluisa keskustelu pelikaverien kanssa auttaisi tuohon asiaan paremmin kuin posketon informaatiotulva, Pate on kuitenkin kiekkoalykkyydeltaan riittava tuollaiseen pelaamiseen, jota on maajoukkueessakin nahty. Toki pienen kaukalon, mutta ennen kaikkea NHL:n pelinopeuden aikapula tuo omat haasteensa tuohon tunnistamiseen ja reagoimiseen. Mentoreista ylipaataan; NHL:ssahan noita piisaa veteraanipelaajien puolesta joka joukkueessa ja psykologistakin valmennusta on ymmartaakseni joka organisaatiossa tarjolla yllin kyllin.

  Aika nayttaa, ja itse uskon, etta Patesta kehittyy viela melkoinen paallikko, kunhan saa nuo pahimmat lukot avattua.
   
 14. lainelaser Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, NHL, Leijonat
  Lainaus:
  Itse olen monessa viestissä maininnut, että nimenomaan ei ole tuota tahtoa ja halua jäällä, mitä tuolloin oli. Ei ne taidot ole mihinkään kadonnut, mutta kun ei anna 100% niin se on 50% tulos t #lion79. Tuossa pätkässä näkyy Paten HALU päästä paikoille ja kiekkoon ja HALU ratkaista matsi. Tuon näki Areeenalla Floridaa vastaan kun haki hattutemppua, olisi voinut tehdä 5 maalia. Ja sitten myöhemmin tekikin.

  Mutta kun kiertelee ja kaartelee odottaen sitä unelmavedon paikkaa nyt, niin se näyttää juuri siltä. Laineen pitää löytää se liekki vaan uudestaan, kyllä se #lainelaser siellä edelleen on valikoimassa. Nyt pitää vaan tehdä muutakin kentällä.
   
 15. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Kysmys kuuluukin, että miksi ei sitä halua löydy? Eikö jääkiekko ihan oikeasti kiinnosta tällä hetkellä?
   
 16. lainelaser Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, NHL, Leijonat
  Lainaus:
  En tiedä. Maurice viittasi haastattelussa että Laine on turhautunut, että kun ei osu harjoituksissa niin alkaa kiroilla suomeksi. Joku lukko taas miehellä päällä. Itse suosittelisin sitä päätohtoria, siellä voi avata ajatuksia kaikesta. Puolet amerikkalaisista käy, joten siellä varmaan on organisaatiollakin henkisen puolen valmentajat.
   
 17. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Ensi yönä olis taas paikka laittaa verkkoja kireälle. Minnesota vastassa, jolle Laine on muistaakseni ihan kivasti tehnyt maaleja.
   
 18. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Maurice on selittänyt Laineen rookie kaudelta asti tuota "Laine ei osu harjoituksissa ja kiroilee suomeksi, koska odottaa osuvansa joka kerta" - settiä. Aina kun on heikompi kausi, sama tarina.
   
 19. Fancy Jasper Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IceHearts
  Pelaaja voi olla kaukalossa mulkku vaan ei kusipää. Näkisin Laineen maalinteko-ongelmat ennenkaikkea henkisellä puolella. Nuori mies on vasta matkalla aikuisuuteen ja on ihan ymmärrettävää että se kusi nousee hattuun. NHL:ssä ei ole varaa tälläisiin aaltoliikkeisiin. Maksavalla yleisöllä on lupa odottaa maaleja ykköspyssyltä. Haluisin nähdä riistoja pelin ulkopuolisen haahuilun sijaan. Jos hän aikoo jonain päiväna olla parempi kuin AO8, nyt olisi aika ja paikka olla nöyrempi, työteliäämpi ja lojaalimpi. Sen se vaatii. Tilannekovuutta enemmän. Edes Laine ei voi olettaa, ettei hänen tarvitsisi osallistua maalipaikkojen luomityöhön. No nyt tuli vähän paskaa Patun niskaan, ja mielestäni ihan aiheesta.
   
  HalfMoonRider#0 tykkää tästä.
 20. Jippo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Samoilla linjoilla. Musta näyttää, että kun Laineella ei kulje, hänelle menee vääränlainen "moodi" päälle. Tuossa moodissa Laine kenties alitajuisesti ikään kuin säästää energiaa ja keskittymistään seuraavaan maalipaikkaan ja samalla "skippaa" muut pelitilanteet. Usein tekeekin sitten maalin, jos saa sen paikan, mutta yleensä paikkaa ei edes oikein tule.

  Oikea moodi tuossa olisi tietenkin todeta itselleen, että pahus, tänään ei osu, mutta yritänpä auttaa joukkuetta muulla tavalla. Keskittyminen pitäisi suunnata niin, että onnistun seuraavassa suorituksessa, olipa se sitten onnistunut purku, blokki tai vaikka vain pelikaverin hyvä tsemppaaminen. Tällä lailla hän osoittaisi olevansa kiinnostunut pelistä myös omista vetopaikoistaan riippumatta ja hakemalla pienen onnistumisen voisi positiivinen kierre lähteä käyntiin ja johtaa niihin Paten itsensä kaipaamiin mestoihin ja edelleen maaleihin.

  Sehän on nähty, miten kaveri pelaa, kun saa alkuun maalin tai pari. Se syttyminen pitäisi saada tapahtumaan muutenkin kuin verkkoa heiluttamalla.

  Ja McCabe-teoria kuulostaa hyvinkin mahdolliselta. Ei siinä tarvitse kuin olla hiukan varovainen alitajuisesti, ja keskialueen kiekolliset kuljetukset tukahtuvat pois repertuaarista.
   
 21. PPK Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK
 22. Itäpuu Jäsen

  Voisiko olla ihan fyysistä väsymystä Laineella, jos on vetänyt vähän kovempaa reeniä välillä. Ei ole tullut winnipeg-peliä nyt nähtyä vähän aikaan, mutta usein se näyttää haluttomalta ja puolittaiselta, jos koneesta ei vain lähde kaikki irti..
   
 23. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Kyllä se sen verran on karvausta yrittänyt, että on pari jäähyä saanut hankittua ronkkimisillaan viime peleissä. Ei ole ihan kiekonriistotaidot Armian luokkaa (toisaalta kenelläpä olisi) joten ehkä hyvä olla liiempiä yrittämättäkään.

  Oman pään puolustuspelissä näyttäisi odottelevan kiekon tulevan hollille, ei lähde kulmiin kaivamaan ja jahtaamaan kiekkoa. Onko se sitten asenteen puutetta vai koittaako Pate vain pelata "fiksusti" omaa paikkaa puolustuksessa, en osaa sanoa. Joka tapauksessa huonosti taitaa toimia kun omissahan tuo ketju pyörii vaihdosta toiseen.
   
 24. Niilo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Tappara
  Taitaa Laineen kohdalla olla niin että mitä pidempään taas menee ilman maaleja niin sitä isompi apina roikkuu selässä ?

  Vähän on kyllä liian pitkään mennyt tehoitta.
  No josko se nyt ens yönä onnistuisi.
   
 25. PikkuMarkku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  En tiedä, näyttääkö tuo vaan siltä, vai onko se oikeasti tommosta. Tekisi mieli sanoa, että yritä edes. Pahasti on poika lukossa, nimittäin sen verran luulis nälkää löytyvän tässä tilanteessa,mutta ei vaan oikein siltä näytä. No, suuntaa tuosta ei voi kyllä muuttaa kun ylöspäin.