Ilmoitukset

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Patrik Laine shoots, he scores! – suomalaisen supertähden ura NHL:ssä

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Niksi, 20.10.2016 klo 09.29.

 1. 1000 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Sasha Barkov & Pate Laine
  Onhan toi Paten ketjukin ihan paskaa. Pitkiä hyökkäyspään pyörityksiä ei käytännössä ole saati nopeita omista lähtöjä, jolla saataisiin suorista hyökkäyksistä paikkoja. Vai pelasko Little tai Roslovic jotenkin hyvän matsin?

  Miksei Maurice laita Patee tohon ykköseen Connorin tilalle rakentamaan itseluottamusta takaisin. Ehlers ja Connor pääsee siinä kyllä kokeileen vaikka vetäisi kuinka syvissä, mutta Patee ei vahingossakaan.

  T. fanipoika
   
 2. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Laine on liikaa pelin ulkopuolella, tästä johtuen myös kaikki tilanteet tuntuvat menevän ohi kun Laine ei ole pelissä täysillä mukana koko aika, niin sanotusti aistit eivät pelaa kaiken aikaa täysillä ja tästä johtuu löysät reagoinnit moniin tilanteiseen jne. Liikaa ottanut mallia idolistaan selvästi, mutta tämä hänen idolinsa ei ikinä ollut kuitenkaan näin näkymätön pelistä toiseen ja vanhoina päivinä tämähän on ruvennut jopa luistelemaan omiinkin päin välillä. Pelkkä maalintekijä ei ole hyvä juttu, maalintekoon vaikuttaa niin moni asia ettei edes hyvä maalintekijä voi taata maaleja tulevan illasta toiseen, sen sijaan jonkun Crosbyn ja Bergeronin tyylisten pelaajien taso ei tipu koska se pelaaminen ei nojaa johonkin yhteen osa-alueeseen niin voimakkaasti, varsinkaan pelkästään maalintekoon mihin vaikuttaa niin moni muukin asia kuin pelkkä laukaisutaito. Ei, ei Patesta mitään monipuolista supertähteä saada eikä semmoista toivottavasti lähdetä koulimaankaan, mutta yksinkertaisesti enemmän pitää päästä pelin sisään sitä tässä haen. Vaikka maalinteko on Paten suurin vahvuus ja on sitä (toivottavasti) jatkossakin niin puhtaasti pelkästään maalintekijäksi ei kannata profiloitua vaan kyllä siellä kentällä pitää pystyä ne pienet asiat tekemään myös oikein kuten voittaa nämä viivanpääliset kiekot omissa siniviivan yli jne.

  Jos kausi jatkuu näin tukkoisena tuloksenteon suhteen niin mielenkiintoista nähdä millaisen lapun mies allekirjoittaa...
   
  Gust tykkää tästä.
 3. Van Taimeri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  St. Louis Blues
  Lainaus:
  Laineen tehot...

  kun Auston Matthews on loukkaantuneena:

  35 ottelua, 37+9=46
  1.06 maalia per ottelu
  1.31 pistettä per ottelu

  kun Auston Matthews on pelikunnossa:

  89 ottelua, 31+25=56
  0.35 maalia per ottelu
  0.63 pistettä per ottelu
   
  Naamavelli, 1stApril, Rantojen mies ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 4. Logan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Shannon Szabados
  Eipä Laine nyt niin huonosti pelannu. Ihan kiekko ei totellu, mutta yrittihän se.

  Ei sen pelit oikeesti hirveesti eroa paitsi välillä tulee maaleja välillä ei.
   
 5. Robu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ENCE
  Lainaus:
  Siis tämä on just se paikka, kun missään nimessä Laineen treidaamista ei ajatella. Kaveri laskee arvoaan koko ajan, mutta on kuitenkin tehnyt NHL:ään astumisensa jälkeen toiseksi eniten maaleja. Mahdollisuus on signata tämän hetken parhaimpia maalintekijöitä jopa alennettuun hintaan.
   
 6. Neloskenttä Jäsen

  Jouni Niemiseltä aika osuva kirjoitus Laineesta, miten voi olla, että Lainetta piilotellaan kakkoskentässä vieläkin.
  En laita vedonlyöntisivustolle linkkiä.
   
 7. Simo Silli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kaikki
  Lainaus:
  Samaan olis pystyny varmaan joku 7 kiepinkin varaus?
   
 8. killswitch Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Seuraan suomalaisia
  Olen kuullut joskus sanonnan "ei ne huonoille huutele". Tässä tapauksessa, buuaa.
   
 9. killswitch Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Seuraan suomalaisia
  Tässä samalla kun te monet dissaatte patea ku on taas niin kylmää jaksoa niin aikamme suuruus greit eitti on vetänyt kymmeneen (10) peliin tehot 1+3. Mut hei, mitä väliä kun joukkue pärjää. Kyllä ne sieltä tulee =)
   
 10. Logan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Shannon Szabados
  Lainaus:
  En usko.
   
 11. V-man Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Menee aika reilusti yli taas tämä paskasade Laineen suuntaan. Tämän hetken kakkoskenttä on juuri laitettu kasaan ja homma on ihan hakusessa. Täytyy muistaa ettei Laine ole pelannut vasemmalla pitkään aikaan. Mitään paniikkia ei ole saada Laineelle tehoja niin kauan kuin voittoja tulee muutenkin. Sitten kun Ehlers palaa kokoonpanoon niin on taas eri palikat käytössä ja voidaan tarvittaessa palata esim. Connor-Little-Laine ketjuun tai ketä silloin sitten onkaan käytettävissä.

  Poppareille tai treidi? Juupa juu.
   
 12. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  No se on SE syy.

  Mitä käy caphitille, jos laitetaan ykköskenttään...? Muuttuu epäedulliseksi organisaation pitkän tähtäimen suunnitelmille.

  Nämä Laineen vaikeudet tällä kaudella kääntyvät ainoastaan Jetsin eduksi pitkässä juoksussa.

  Mutta joo, Ovechkin 1 maali 10 peliin ja buuataanko Washingtonissa?
   
 13. 1000 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Sasha Barkov & Pate Laine
  Lainaus:
  Mää oon aina pitänyt tätä cäphittiä vähän salaliittoteoriana, mutta alan myös uskoa siihen. Muut pääsee ykköseen kokeileen, mutta Patelle ovet ei aukea - edes nyt vallitsevassa tilanteessa. Sama kait se olis ollu kokeilla Lainetta tossa Connorin tilalla, kunnes Ehlers saadaan askiin.

  edit. Olis kiva tietää kakkoskentän tilastot vaikkapa viimeisen 10 pelin osalta, montako tehtyä ja montako päästettyä. Mikään ei muutu.
   
 14. Gust Jäsen

  Korvien välihän se on, joka hyvin pitkälle erottaa huippu-urheilussa parhaat yksilöt muista. En tiedä kuinka paljon NHL:ssä käytetään henkistä valmennusta, mutta ihan mutulla voisin sanoa Laineen olevan sen tarpeessa. Pelihuumori ei voi olla niin riippuvainen maaleista, kuin se tuntuu tällä kaudella olevan.
   
 15. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & New Jersey Devils
  Lainaus:
  En ole lukenut juttua, mutta musta tota ei tarvii ihmetellä. Sen verran monta Mauricen haastattelua tullu katsottua että veikkaan että ensinnäkin Maurice ei halua ensinnäkään hajottaa tutkapria Scheifele ja Wheeleriä. Koska Maurice peluuttanut Lainetta oikealla niin on Laine on Jetsien toiseksi paras oikealaita kapteeni Wheelerin jälkeen, ja yleensä parhaat pelaa ykkösessä. Lisäksi ykköskenttä saa myös aina vastaansa vastustajan ykköspakkiparin. Joten kun Laine on kakkos- tai kolmoskentässä niin Laine kohtaa 5 vs 5 pelissä sitten vastustajan kakkos- tai kolmospakkiparin. Ja koska Laine ei ole ollut toivotun tehokas 5 vs 5 pelissä niin kai se on sillon myös parempi juttu että siellä ei ole ne vastustajan tähtipakit vastassa.

  Jotta Laine ansaitsisi paikan ykköskentässä oikeana laitana niin ekaksi pitäisi olla parempi kuin Wheeler 5 vs 5 pelissä, jotta Maurice harkitsisi ton tutkaparin hajottamista. Näillä otteilla tuskin tulee tapahtumaan. Mutta nyt kun Laine on siirretty vasempaan laitaan niin ehkä Maurice katsoo miten Laine siellä pärjää. Voi olla että Maurice antaa Laineelle muutaman pelin aikaa totutella tohon pelipaikkaan ja sitten jossain vaiheessa siirtää sitten hänet Scheifelen ja Wheelerin rinnalle. Draftivuotena Lainehan oli vasen laita sekä Tapparassa että U20-maajoukkueessa ja pelasi mielestäni paremmin sillä puolella kuin sitten aikuisten MM-kisoissa oikeana laitana. Ymärtääkseni Maurice siirsi Laineen oikealle sen takia että Laineen on helpompi kuskata kiekko sisään kun tulee oikeata kaistaa. Ymmärrän ton ratkasun, mutta itsellä on vähän sellainen fiilis että nyt meni lapsi pesuveden mukana koska se Laineen one-timeri on tappava kun se tulee sieltä vasemalta laidalta (siis veskarin näkökulmasta oikealta).
   
 16. Backhander Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Miksi kukaan buuaisi kaverille joka on tehnyt 637 maalia? Ja nosteli kannua kapteenina viime keväänä.

  Vähän perspektiiviä noihin heittoihin, ei Laineen poikaa aivan sovi vertailla modernin NHL:n kovimpaan maalintekijään.
   
  Kapellimestari, Punamusta, Simo Silli ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 17. HekeK Jäsen

  Ehkä Scheifele ja Wheeler haluavat omaan ketjuunsa pelaajan, jolta kiekko tulee hyökkäysalueella joskus takaisinkin. Syöttölautasena toimiminen ei maistu.
   
 18. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  On tuossa pääjutussa sen verran perää että Pate turhautuu turhan helposti jos onnistumisia ei tule, tuota työstettiin jo Tapparassa ja työ jatkuu Jetseissä. Maurice käyttää videolla termiä angry mutta kyllä se turhautumista on.,mielestäni.

  PREGAME | Paul Maurice

  Kannattaa katsella tuo viime peliä edeltänyt pressi, siinä PoMo juttelee pitkät tovit Patesta ja hänen kehityksestään sekä odotuksista jotka häneen kohdistuvat. Tuo kokis-heitto oli aika mainio. :D

  ps. Kannattaisi winnipeggereiden olla kiitollisia että heillä on taas NHL-joukkue pitkästä aikaa ennenkuin alkavat buuailemaan yhtään kenellekään. Jonain kauniina päivänä Moose voi olla ainoa joukkue kenelle pääsevät buuaamaan.
   
 19. Uniquewn Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Flames
  Vaikka Kanadassa ja Winnipegissä poika pelaakin, niin eihän porukka nyt mistään vähästä ala omille pelaajille buuaamaan, varsinkin kun joukkue vielä menestyy. Tai siis aika harvinaisia (mutulla) tällaiset tapaukset on. Toki Laine on itse siihen myös vaikuttanut siten, että on joskus painanut kiekkoa kovaan tahtiin pussiin, joka tietenkin lisää kotiyleisön tämänhetkistä vaatimustasoa. Se nyt on ainakin selvä, että viimeistään keväälle pitää saada homma parempaan kuosiin, on meinaan aika räpellystä tällä hetkellä.
   
 20. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jarmo Kekäläinen
  He has made progress in all the areas we need a 20-year-old to get better at,” said Maurice. “He’s still shooting the puck a ton. He has had his stretches where he’s not scoring. He has had his stretches when he’s absolutely on fire. We’ll take that. So many 20-year-olds can’t produce like he does at times. You’re constantly working his game to get more out of him. Like a lot of these kids that we’ve brought in, he’s been able to produce while they’re learning the game.

  “So he’s getting better. A much, much better five-on-five hockey player than he was a year ago at this time. And as he gets physically stronger, he’ll be a little faster, the reads will come more natural to him. Eventually more zone time. I don’t know what his ceiling is. I wouldn’t be foolish enough to put one on him at this age. Great player, he’s going to get a lot better.”

  Of course, there are things Laine can do better when it comes to his play away from the puck.

  It’s his shot, vision and offensive instincts that are always going to be his bread and butter.

  Because of Laine’s quick release and lethal shot, if he doesn’t score for a game or several, most folks are wondering what’s the matter.

  Are unrealistic expectations part of the issue?

  “Sure, but I’m guilty of that, too. We’re all, I’m trying to find the right word. The one that popped into my head is ‘intoxicated’ by that shot,” said Maurice. “I’m doing it, too. When he crosses the blue line and he’s still four feet from the top of the circle and you know he’s going to shoot, I think there’s a chance this thing is going in. How many guys in the league do you feel that way? If I was crossing the blue line you might as well just go get a Coke, because it’s not happening for you, you’re not missing anything. And then he kind of wears that frustration: ‘I can’t believe it didn’t go in. I’m going to use some Finnish words to describe how my play is.’ Would it be any different than when Connor McDavid winds it up from the tops of the circles and even though there are five guys he’s got to go through you think ‘Hey there’s a chance he could do it’ because you’ve seen it.

  “(Laine) has scored so many goals from places most guys don’t that you are lulled into an expectation possibly that he should score every time he touches the puck, and that’s clearly not realistic.”

  WIEBE’S GAME REPORT: Wheeler’s four points leads the charge in Jets’ win over the Avalanche
   
 21. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Jaa miksi ei sovi vertailla, jos on uransa alusta lähtien tehnyt lähes yhtä paljon maaleja kuin tämä modernin NHL:n kovin maalintekijä.

  Edelleen, pieni reality check:

  Kolme pelaajaa yli sadan maalin siitä hetkestä kun Laine aloitti uransa:

  112 Ovechkin
  104 Laine
  100 Kucherov

  2,5 kautta antaa paljon paremmin perspektiiviä kuin joku yksi kylmä kuukausi.

  Pitääkö tästä oikeasti jankata vähän väliä?
   
  Mängimies, Moses, pikkuvaimo ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 22. lainelaser Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, NHL, Leijonat
  Jos katsotte esim ensimmäisen kauden kaikki maalit ja highlightit niin yritystä oli niin paljon enemmän. Mun mielestä ongelma on Laineen pään sisällä, sillähän oli jo ongelmia 16v jossain joukkueessa. Tuntuu, että jotenkin ei viitsi enää yrittää täysillä kentällä, ei anna kaikkeaan. Ja sit välillä syttyy ja pistää kaiken peliin ja tekee 5 (viisi) vitun maalia yhdessä matsissa.

  Päätohtoriin mars ja suorittaminen joka ilta samalle tasolle ja samalla intohimolla kuin noissa Paten parhaissa matseissa.
   
 23. mixu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hifk
  Laineella oli nuorempana ne omat ongelmansa.
  Lainaus:
  Laine taitaa olla ainoa kaveri vuosikausiin joka maajoukkueesta kesken kaiken on lähetetty kotiin. On kerrottu että hoitoa on ongelmaansa saanut mutta jotenkin tuntuu että ne vanhat ongelmat on edelleen taustalla.
   
 24. Bigmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pata & LAK
  Jos urheilukeskustelussa lakattaisiin käyttämästä yrittämistä/ei-yrittämistä argumenttinä, oltaisiin jo jonkin tärkeän äärellä.

  Yrittämisen korostaminen on olennainen syy siihen, miksi suomalainen pelaajatuotanto oli vuosikausien ajan pelkkiä laurikorpikoskia.

  Jokainen maalintekijätyyppi vaikuttaa kentällä aina vähän tapahtumien ulkopuoliselta hakeutuessaan tilanteisiin, joissa avotila yhdistyy pelivälineseen.

  Laineen pelissä on tälläkin hetkellä kiistattomia puutteita, mutta vastauksen hakeminen yrittämisestä ei vie keskustelua eteenpäin.
   
  Ex, tinkezione, aessi ja yksi muu tykkäävät tästä.
 25. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Itse tykkäsin Brett Hullista, kun sillä ei yritystä ollut juuri ollenkaan. Liukui vaan maalintekijän maalintekopaikkaan ja kun kiekko tuli laadukkaalta playmakeriltä lapaan, ampui verkot tötterölle.