Patrik Laine shoots, he scores! – suomalaisen supertähden ura NHL:ssä

  • 5 304 111
  • 19 357

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Jääkiekkohan on siitä hieno laji, että joukkue voi syöttää parhaan ampujansa korpeille, lähettää parhaan jäljestäjänsä kotiin, ja silti saada saalista, voittaa. Kuten Bruins treidattuaan Kesselin ja menetettyään Savardin sairastuvalle.

Miten voi väittää ymmärtävänsä joukkueurheilusta yhtään mitään, kun on ensin pelkistänyt siinä saavutettavan menestyksen yksilöiden suorituksiksi? Miten ihminen selviää aikuiseksi saakka hengissä noin tyhmänä?
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Analogia toimii mainiosti ja voisit yrittaa tarjota oman selityksesi sille miksi suurin osa nuolista annetaan vanhalle jaaralle joka ampuu puolet huonommalla tuloksella? Jos tarkoitus on nalanhata niin sitten tietysti tuo on ihan loogista.
Sun ongelma on se, että sä et ymmärrä jääkiekosta kovinkaan paljon. Jetsin ykkösketjun yksi luonteenpiirre on se, että Connorin ollessa kolmantena pyöränä pitkien hyökkäyspyöritysten todennäköisyys kasvaa. Kaikki kolme ovat sellaisia pelaajia, jotka pystyvät pitämään yllä sitä pyöritystä ja kaikilta löytyy ratkaisuvoimaa. Vastustaja väsyy herkemmin ja virheiden todennäköisyys kasvaa. Ja sitä jääkiekko nykypäivänä on, virheiden hyväksikäyttöä. Jos Pate olisi siellä ykkösessä, siellä olisi yksi virhealttiimpi pelaaja seassa, mutta valitettavasti omalla puolella. Paten kiekollinen varmuus ja liike eivät valitettavasti ole vielä riittävällä tasolla. Anna kiekko Patelle ja valmistaudu lähtemään puolustukseen tai tuulettamaan. Jos se onnistumisprosentti on kymmenen luokkaa, tuulettamisen mahdollisuus on pienempi kuin pelin kääntymisen. Karrikoituna siis, ei kaikki ole ihan näin suoraviivaista. YV:llä tilanne on eri. Silloin niitä onnistumisen paikkoja on helpompi luoda. Tasakentällisin riskit kasvavat. Siinä on uskoakseni suurin syy, miksei Pate pelaa vielä ykkösketjussa Scheifelen kanssa.

Edelleen se avainsana on ketjukemia. Tähän asti antamillasi näytöillä et sen merkitystä kykene ymmärtämään. Johtunee siitä, ettei sille ole keksitty numeerista arvoa. Toinen avainsana on joukkueen menestys. Sitä tässä yritetään optimoida eikä yhden risuparran tilastoja. Mielestäni on aika hyvin onnistuttukin. Patesta on onnistuttu ulosmittaamaan aika liki optimisuoritus. Peliajan kasvattaminen ei välttämättä korreloisi positiivisesti joukkueen hyväksi. Olen kuitenkin toiveikas sen suhteen, että parin vuoden sisään tilanne voi olla toinen. Se tullee tapahtumaan heti, kun Pate on siihen valmis.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Miten voi väittää ymmärtävänsä joukkueurheilusta yhtään mitään, kun on ensin pelkistänyt siinä saavutettavan menestyksen yksilöiden suorituksiksi? Miten ihminen selviää aikuiseksi saakka hengissä noin tyhmänä?
Tyhmäksi en ketään lähtisi haukkumaan, mutta kun tätä keskustelua on nyt viime aikoina enää korkeintaan syrjäkarein selaillut, niin on kyllä tullut samanlainen vaikutelma. Jotenkin tässä ollaan jo menty niin kauas todellisuudesta kaikkien noiden tilastohäkkyröiden jankkaamisen kanssa, että ei tähän ole huvittanut enää aikoihin oikein osallistuakkaan.

No mutta tätä tämä nettikeskustelu kaiketi vaan on. Livenä ihmisten kanssa pitää ainakin joskus pystyä myöntämään olevansa itse väärässä, muuten ei pitkälle pötki. Netissä sitä ei oikein tarvitse kasvottomana tehdä. Siksi tuo oikeassa olemisen pakkomielle muistuttaa jo joidenkin nimimerkkien kohdalla jonkinlaista sairautta.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Puuttumatta muuten keskusteluun niin onhan Laineen ura alkanut häikäisevästi, aivan uskomattoman hyvin. Vielä ei ihan ole kasvanut kroppaansa eikä liike kehittynyt huippuunsa mutta siitä huolimatta on siis jo ihan häkellyttävällä tasolla. Psykologisesti myös erittäin hyvä tilanne kun joukkueen menestys ei (vielä) ole hänen harteillaan.
 
Viimeksi muokattu:
Laine launches rocket on power play as Jets extend lead in Game 1 - YouTube

@lämmi, en ole varma oletko ihan vakavissasi verratessasi maalintekoa syöttämiseen. Sille on syynsä miksi NHL:n paras maalintekijä palkitaan kauden päätteeksi Rocketilla. Maalinteko on vaikeaa ja sitä arvostetaan juuri siitä syystä enemmän kuin syöttämistä.

Näinpä. Ihme juttu miksi sellaiset pelaajat kuin Joe Thornton, Adam Oates, Henrik Sedin, Peter Forsberg ja Igor Larionov saivat niinkin paljon arvostusta, vaikka herrojen maalimäärät eivät kovin häävejä olleetkaan. Esim. Forsberg valittiin jopa 100 kaikkien aikojen parhaan NHL-pelaajan joukkoon ja hänestä puhutaan Viaplayn mainoskatkoinserteissä yhä jonain suurpelaajana, mikä on melko naurettavaa, kun Foppa teki parhaimmillaankin yhdellä kaudella vain 30 maalia. Aivan kuten Paul Mauricen, noidenkin valitsijoiden olisi kannattanut konsultoida psychodadiä, niin näkisivät asiat kirkkaammin.
 
Viimeksi muokattu:
Mika on jaakiekkopelin voittamisen ensimmainen edellytys?

Jos sulla on 10 nuolta ja 5 metsastajaa ja tarkoitus tuoda mahdollisimman monta kuollutta elukkaa heimolle, kannattaako suurin osa nuolista antaa ylivoimaisesti parhaalle metsastajalle, vai kannattaako ne jakaa tasaisesti kaikille tunareille?

Mitä jos on 2 huippumetsästäjää (Laine&Scheifele), kannattaako automaattisesti antaa kaikki nuolet yhdelle yksikölle vai kannattaako jakaa nämä parhaat tappajat kahteen tiimiin, jolloin molemmille saadaan hyvät aseenkantajat? Mahdollisesti tuloksena enemmän tappoja.

Siinahan se merkityksellisin asia tulee eteen joten onhan se selvaa etta paras maalintekija on joukkueen arvokkain pelaaja, jos se pelaaja pystyy myos pitamaan positiivisten ja negatiivisten maalien eron parempana kuin muut. Ja Scheifelen kanssa Laine on siihen pystynyt jo 18 vuotiaana joten jatkossa mennaan viela paljon lujempaa.

Laineen ja Sceifelen yhteispeliotanta on edelleen aika pieni, mutta varmasti tuohon koostumukseen mennään ennemmin tai myöhemmin. Syitä sille, miksi Laine on toistaiseksi laitettu eri ketjuun, voi olla muitakin kuin Jetsin johdon täysi ymmärtämättömyys pelistä: esimerkiksi Laineen kunto ja/tai puutteet kokonaisvaltaisuudessa, ketjukemiat, vastustajan peluutuksen vaikeuttaminen. On minusta aika yksisilmäistä väittää, että on aina paras ratkaisu laittaa niin sanotusti kaikki munat yhteen koriin.

Pidan hyvin todennakoisena etta pysyy ja ero kasvanee viela. Ellei sitten tapahdu jotain pahaa loukkaantumista joka vaikuttaa kehitykseen. Kehitysvuosittain verrattuna Laine on ollut noita jannuja edella koko ajan teinina enka nae mitaan syyta miksi se ero kavenisi. Laine on tehnyt ensimmaisella kahdella kaudellaan 2-3 ketjun peliajoilla enemman maaleja kuin kumpikaan esimerkkisi jotka ovat fyysisen kehityksensa huipulla nyt ja pelaavat ykkosketjussa, yhdessa. Miksi tuo muuttuisi heille edulliseksi? Kucherovilla on viela aikaa kehittya hivenen fyysisesti mutta Stamkos on jo huipullaan kaynyt. Laine on vasta alkutaipaleilla ja hanella on helvetisti varaa kehittya ja isompi aihio kuin kummallakaan esimerkilla. Laine tulee kylla jatkossa pelaamaan ykkosketjun minuutteja ja pidennettyja ylivoimia, vaikka Maurice onkin kaavoihinsa kangistunut veteraanien selanpesija. Jossain vaiheessa hanenkin on pakko hyvaksya todellisuus ja antaa vetovuoro parhaille kombinaatioille eika miettia jonkun esimerkillisen duunarin statsien ponkittamista. Silloin Laineen (ja Jetsien) tehokkuus luonnollisesti kasvaa.

Tämä oli hyvin perusteltu, enkä tosiaan itsekään pidä mahdottomana että sama meno jatkuu. Se tarkoittaisi vain sitä, että Laine saattaa olla kaikkien aikojen paras maalintekijä! Herkullinen ajatus.

Ei tama oikeasti ole niin vaikeata. Niiden pitaisi pelata eniten jotka vaikuttavat eniten positiivisesti jaakiekkopelin voittamiseen. Tama tarkoittaa pelaajia joiden ollessa jaalla joukkue tekee suhteessa eniten maaleja ja pitaa oman maalin puhtaana parhaiten suhteessa omaan tuotantoon.

Mitaan jarkiperaista perustetta ei sille ole, etta parhaalle metsastajalle annetaan vahemman nuolia kuin muille jos kerran tarkoitus on ruokkia mahdollisimman monta suuta. Optimaalisesti parhaan metsastajan pitaisi saada kaikki 10 nuolta ja muut tekisivat sitten avustavaa tyota. Silla saadaan parhaat tulokset. Tuotannon optimointi.

Todella simppeli juttu, miksi tasta taytyy jauhaa maassa jossa pitaisi olla maailman paras koulutussysteemi?

Täällä on esitetty järkiperusteisia spekulaatioita sille, miksi Jets peluuttaa niin kuin peluuttaa. Se, että olet asiasta eri mieltä, ei tarkoita automaattisesti sitä, että kaikki muut ovat typeriä. Argumentit uppoaisivat muutenkin paremmin, jos ei samalla loukkaisi muiden keskustelijoiden älykkyyttä. Tiedän, että olet saanut itsekin osaksesi henkilöön menevää arvostelua, mikä ei koskaan ole asiallista. Voisit jättää itsekin pois nuo jatkossa.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Metsästysanalogia on parhautta. Itse asiassa tulee mieleen yksi toinen ketju, jossa olen monta kertaa törmännyt vastaaviin analogioihin. Siis sellaisiin, joissa nyt vaan ei ole sitä oikeaa vastaavuutta. Yleensä tällaisen täysin luokattoman analogian perään vielä heitetään lauma solvauksia muuta kirjoittajakuntaa kohtaan ja ihmetellään, että eikä tällainen yksinkertainen esimerkki muka avaa asiaa tyhmimmällekin?

Onneksi ensi yönä on the Pate taas tulessa, niin pääsee tekemään sitä eye testiä.

P.S. Tietääkö joku, että mikä oli Paten ja Scheifelen GF/60 tällä kaudella? Kun viime kauden lyhyestä yhdessäelosta on ollut niin paljon puhetta...
 

Jippo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos Laine ja Wheeler nyt vaihdettaisiinkin päittäin, niin ei kai ole sanottua, että Pate saisi siltikään yhtä paljon "nuolia"? Ei kai lisääntynyt peliaika lineaarisesti lisää vetojen määrää, ainakaan välttämättä.

Mutuiluna sanoisin lisäksi, että Wheelerin laukausprossaa saattaa heikentää "veteraanin fiksut ratkaisut" kuten kiekon neppaaminen vastustajan maalivahdille pitkän vaihdon päätteeksi. Sillä hankitaan hyökkäyspään aloitus, mutta tilastoihin tulee tahra.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
P.S. Tietääkö joku, että mikä oli Paten ja Scheifelen GF/60 tällä kaudella? Kun viime kauden lyhyestä yhdessäelosta on ollut niin paljon puhetta...
52:55 yhteistä peliaikaa viidellä viittä vastaan GF/60 3.4. Noin pienestä ajasta en kyllä tekisi mitään päätelmiä.

Edelliskaudella 536:24 yhteistä peliaikaa ja GF/60 oli 4.25, mutta GA/60 oli rapeat 3.02.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Näinpä. Ihme juttu miksi sellaiset pelaajat kuin Joe Thornton, Adam Oates, Henrik Sedin, Peter Forsberg ja Igor Larionov saivat niinkin paljon arvostusta, vaikka herrojen maalimäärät eivät kovin häävejä olleetkaan. Esim. Forsberg valittiin jopa 100 kaikkien aikojen parhaan NHL-pelaajan joukkoon ja hänestä puhutaan Viaplayn mainoskatkoinserteissä yhä jonain suurpelaajana, mikä on melko naurettavaa, kun Foppa teki parhaimmillaankin yhdellä kaudella vain 30 maalia. Aivan kuten Paul Mauricen, noidenkin valitsijoiden olisi kannattanut konsultoida psychodadiä, niin näkisivät asiat kirkkaammin.

Yrityksesi olla hauska ei nyt oikein onnistunut mikä ei varsinaisesti yllätä. Hyvät keskushyökkääjät tuppaavat saamaan arvostusta, se että heille kertyy syöttöpisteitä edellyttää kuitenkin että joku lapioi sen kiekon uuniin. Joka on se vaikein asia jääkiekossa.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
... edellyttää kuitenkin että joku lapioi sen kiekon uuniin. Joka on se vaikein asia jääkiekossa.
Sanoi takatolpalla lapa jäässä seisova Jonathan Chechoo, jonka ilmiömäinen viimeistelykyky sai Joe Thorntonin kaltaisen turhakkeen näyttämään NHLn eliittiä olevalta pelintekijäsentteriltä parin kauden ajan.
 

TuH0

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Vancouver Canucks
Aikamoista vääntöä täällä, joten heitetään omakin lusikka soppaan. Ensimmäisenä sanon, että NHL pelejä en pysty juurikaan elämäntilanteen takia seuraamaan, mutta nostan pari seikkaa esiin siitäkin huolimatta.

Ensinnäkin tilastot eivät valehtele, mutta ne eivät myöskään kerro koko totuutta. Mitä monet korostavat: Jääkiekko on joukkuepeli, jossa yksilöillä on rajallinen mahdollisuus vaikuttaa pelin kulkuun ja jossa pelaajat usein toteuttavat jotakin pelisuunnitelmaa ja omaa roolia siinä.

Loppujen lopuksi joukkueen tavoite on aina voittaa ja pelisuunnitelma luodaan tätä tavoitetta silmällä pitäen, joko lyhyemmällä tai pidemmällä aikavälillä. Toisten pelaajien rooli on hyökkäävämpi, toisten puolustavampi ja nämä roolit usein asettuvat pelaajien vahvuuksien mukaan ja joskus ketjut rakennetaan monipuolisemmaksi sekoittelemalla eri roolien pelaajia keskenään. Toisinaan joku ketju rakennetaan yhtä tarkoitusta varten.

Kuten on havaittu, pelaajan rooli vaikuttaa tuloksiin. Yhdestä pelaajasta saadaan enemmän irti pienemmillä minuuteilla, toisesta suuremmilla ja kokonaisuus rakennetaan niin, että joukkueen kokonaispanos kasvattaisi mahdollisimman paljon voiton todennäköisyyttä tai käännettynä häviämisen todennäköisyyden pienenemistä. Itsellä ei ole tarvetta arvottaa pelaajaa sen mukaan, lisääkö hän voiton todennäköisyyden kasvamista vai vähentääkö hän häviämisen todennäköisyyttä pimentämällä vastustajien ykkösnyrkkejä. Näiltä osin mielestäni Laine on roolitettu _tällä hetkellä_ juuri oikein ja tätä tukee myös se tosiasia, että joukkue voittaa. Tulevaisuudessa rooli voi olla tietenkin kokonaisvaltaisempi.

Sitten niiden syöttöjen arvottamiseen. Totta kai syötön laadulla ja kokonaistilanteella on valtava vaikutus maalin syntymiseen. Taitava syöttäjä onnistuu peittämään omaa syöttöä ja täten syöttö vaikuttaa maalin syntymiseen aina, kun sellainen maaliin merkitään. Joskus syöttö voi olla ratkaisevassa osassa maalin synnyssä ja ilman taidokasta syöttöä maali voi jäädä syntymättä. Vapaan syöttölinjan hakeminen, parhaan syötön arvioiminen, syötön ajoitus, syötön peittäminen, syötön tekninen suorittaminen, syötön voimakkuus ja kokonaisuudessaan koko pelin rytmittäminen pelaajien ja kiekon liikkeen avulla eivät ole yhtään sen vähemmän arvokkaita taitoja kuin taidokas laukaus. Esimerkiksi jos pelaajan X laukaus on tasoltaan aina ”samanlaatuinen”, voi laukauksen lopputulos olla hyvinkin riippuvainen itse syötöstä: Syöttö voi olla liian hidas, kova, väärin ajoitettu tai ilmiselvä, jolloin maalia ei synny samankaltaisilla laukauksilla, toisin kuin laadukkaalla syötöllä.

Mielenkiinnolla seuraan, mihin saakka Laineen kyvyt riittävät. Parhaimmillaan hänestä tulee NHL dynastian keulakuva ja johtohahmo, mutta yhtälailla hänen rooli voi olla jäädä NHL:n keskikastin joukkueen muista pelaajista riippuvaiseksi maalinsylkijäksi, joka jää historiankirjoihin Stanley Cupin voittamisten sijaan henkilökohtaisista maalipörssien voitoista. Antaa ajan ja pojan näyttää. Peace and love. (hymiö)
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Metsästysanalogia vei keskustelun aivan uudelle levelille. Levelille, jota en pitänyt mahdollisena. Aikamoista.

@Leon :lta hyvä viesti. Joukkueen dynamiikan kannalta uskon, että nykyinen ykkösketju on parempi vaihtoehto kuin täällä pitkälti yhden käyttäjän esittämä.
 

WildThing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät ja Minnesota Wild
Tämä keskustelu alleviivaa itselleni tilastojen hyödyllisyyttä vain antamaan suuntaa tietyillä osa-alueilla. Luotan paljon enemmän silmätestiin.
Toivottavasti Laine onnistuu kehittämään ketteryyttä ja kiihtyvyyttä riittävästi. Kuten on miljoona kertaa todettu niin maksiminopeus on hyvä, mutta kiihtyvyys(räjähtävyys) ei kyllä näytä siltä.
Lisäksi Laine vois katsoa mallia Rantasesta miten suojataan kiekkoa kropalla.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Metsästysanalogia vei keskustelun aivan uudelle levelille. Levelille, jota en pitänyt mahdollisena. Aikamoista.

@Leon :lta hyvä viesti. Joukkueen dynamiikan kannalta uskon, että nykyinen ykkösketju on parempi vaihtoehto kuin täällä pitkälti yhden käyttäjän esittämä.

Teilla on usko, mina perustan nakemyksen faktaan. Jos tulokset olisivat Scheifelen kanssa huonommat kuin Scheifele-Wheeler parin kanssa niin kannattaisin heidan peluuttamistaan. Mitaan nayttoa siita ei ole etta tama peluutus olisi dynamiikan kannalta parasta. Siita taas on nayttoa yli vuoden takaa etta ykkosketju Laineella on paljon parempi tekemaan positiivista tulosta luin nykyinen.

Joku puheli tuossa "kaikki munat samaan koriin" ei ole hyva taktiikka (samaa mielta) tarkoittiko tuo siis sita etta myonnat Laineen olevan enemman "muna" tuossa jengissa kuin Wheeler? Jos niin on mielestasi niin olemme ainakin paasseet jostain asiasta yhteisymmarrykseen.

Uskon Wheelerin tai Connorin tekevan tulosta kakkosketjussakin, ei ne mitaan lapasia ole.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Ja ikiliikkuja pyörähti jälleen alkuasentoonsa. Kuinka moni jaksaa seuraavan kierroksen?
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Jaakiekko on joukkuepeli. Siina ei ole mitaan havettavaa etta yrittaa ymmartaa joukkueen osia parhaalla mahdollisella tarkkuudella

Autoa ajavat mutta niista mitaan tietamattomat ajattelevat etta "auto on rikki" kun se ei kaynnisty.

Mekaanikkoa kiinnostaa etta mika yksittainen osa isossa kokonaisuudessa johtaa siihen etta se ei kaynnisty. Ovatko mekaanikot tyhmia kun haluavat ymmartaa auton joka osan jotta voivat korjata viat?

Sen nakee selvasti etta monille analytiikka jaakiekossa on turhaa hifistelya...Juti lamaa ja den glider in vittu saatana perkele. Se on sitten jokaisen oma preferenssi etta haluaako kuunnella niiden mielipiteita, vai niita analyytikkojen tyokaluilla saatuja tuloksia.

Analyytikkoja palkataan organisaatioihin tuomaan etua joukkueelle muihin nahden. Mita parempi ja tarkempi kuva sinulla on joukkueen kaikista osista, sita enemman saat siita irti. Niita yksinkertaisten miesten yksinkertaisen pelin nimeen vannojia ei niin kauheasti palkkailla joukkueisiin tana paivana koska ne on turhanpaivaisia dinosauruksia jolla ei nykypaivan kiekossa ole mitaan paikkaa.
 
Viimeksi muokattu:

Steeger#23

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kovalchuk, Zinovyev, Morozov, Zherdev & Versteeg
Ihan mielenkiinnosta onko ne käyty läpi, että minkälaisilla ylempien kenttien kombinaatioilla on yhteensä parhaat kaikenmaailman tilastot, eikä vain sen ykköskentän kohdalta?
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Ihan mielenkiinnosta onko ne käyty läpi, että minkälaisilla ylempien kenttien kombinaatioilla on yhteensä parhaat kaikenmaailman tilastot, eikä vain sen ykköskentän kohdalta?

Ei ole ollenkaan dataa siita miten esim. Wheeler toimisi Stastnyn kanssa kakkosessa koska sita ei ole kokeiltu.

Sehan olisi ainakin itselleni ollut elintarkeaa dataa jonka olisin tsekannut runkosarjassa jotta olisin saanut tiedon siita tuottavatko karkiketjut paremmin Laineen ollessa ykkosessa vai kakkosessa.

Se tiedetaan etta Laine-Scheifele on paras kaksikko yhdessa, mutta jos taas esim Wheeler-Stastny olisikin niin surkea etta tama muutos vaikuttaisi negatiivisesti Jetsin kokonaiskuvaan, silloin pitaisi palata vanhaan tai kokeilla muita kombinaatioita.

Nyt emme tieda, koska Maurice ei tehnyt tuota tutkimystyota silloin kun se oli viela suhteellisen harmitonta. Nyt se on vain epatoivoisessa tilanteessa kayttoon otettava vaihtoehto ja sita kaytetaan liian myohaan. Nashvillen ollessa 0-2 johdossa neljannessa ottelussa Laine nostettiin ykkoseen kolmannessa erassa. Lopun pelia Laine oli selvasti nakyvin Jets palaaja ja yritti tasoittaa. Teki yhden ja jarjesti pari muuta paikkaa ja laukoi vaarallisesti useamman kerran. Muut eivat tehneet pelissa mitaan, eika Lainekaan ennen kuin hanelle annettiin siihen tyokalut.
 

Steeger#23

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kovalchuk, Zinovyev, Morozov, Zherdev & Versteeg
Ei ole ollenkaan dataa siita miten esim. Wheeler toimisi Stastnyn kanssa kakkosessa koska sita ei ole kokeiltu.

Sehan olisi ainakin itselleni ollut elintarkeaa dataa jonka olisin tsekannut runkosarjassa jotta olisin saanut tiedon siita tuottavatko karkiketjut paremmin Laineen ollessa ykkosessa vai kakkosessa.

Se tiedetaan etta Laine-Scheifele on paras kaksikko yhdessa, mutta jos taas esim Wheeler-Stastny olisikin niin surkea etta tama muutos vaikuttaisi negatiivisesti Jetsin kokonaiskuvaan, silloin pitaisi palata vanhaan tai kokeilla muita kombinaatioita.

Nyt emme tieda, koska Maurice ei tehnyt tuota tutkimystyota silloin kun se oli viela suhteellisen harmitonta. Nyt se on vain epatoivoisessa tilanteessa kayttoon otettava vaihtoehto ja sita kaytetaan liian myohaan. Nashvillen ollessa 0-2 johdossa neljannessa ottelussa Laine nostettiin ykkoseen kolmannessa erassa. Lopun pelia Laine oli selvasti nakyvin Jets palaaja ja yritti tasoittaa. Teki yhden ja jarjesti pari muuta paikkaa ja laukoi vaarallisesti useamman kerran. Muut eivat tehneet pelissa mitaan, eika Lainekaan ennen kuin hanelle annettiin siihen tyokalut.

Kiitos tästä, ei runkosarjassa tullut muutamia eriä enempää katsottua Jetsin matseja joten ei tullut mieleen ettei ole testattu ollenkaan esim Stastny-Wheeler paria.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Teilla on usko, mina perustan nakemyksen faktaan. Jos tulokset olisivat Scheifelen kanssa huonommat kuin Scheifele-Wheeler parin kanssa niin kannattaisin heidan peluuttamistaan. Mitaan nayttoa siita ei ole etta tama peluutus olisi dynamiikan kannalta parasta. Siita taas on nayttoa yli vuoden takaa etta ykkosketju Laineella on paljon parempi tekemaan positiivista tulosta luin nykyinen.

Kaivahan nyt sitten faktaa pöytään jokaisen ketjun osalta, jos joukkuedynamiikasta puhutaan. Onko sulle niin vitun vaikeaa ymmärtää, että jääkiekko on muutakin kuin tilastoja? Mitäs jos Laine on sanonut, ettei tykkää pelata Scheifelen kanssa? Ja/tai päinvastoin? Pitäisikö Mauricen silti lyödä päätä seinään, ja pistää nämä kaksi samaan kenttään...

Winnipeg Jets on kolmen voiton päässä Stanley Cup-finaaleista, ja sinä edelleen kyseenalaistat valmentajan päätökset...?

Sehan olisi ainakin itselleni ollut elintarkeaa dataa jonka olisin tsekannut runkosarjassa jotta olisin saanut tiedon siita tuottavatko karkiketjut paremmin Laineen ollessa ykkosessa vai kakkosessa.

Ehkäpä Paul Mauricella on sinua enemmän kompetenssia lukea peliä muutenkin, kuin data-analytiikan kautta?
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Jaakiekko on joukkuepeli. Siina ei ole mitaan havettavaa etta yrittaa ymmartaa joukkueen osia parhaalla mahdollisella tarkkuudella

Autoa ajavat mutta niista mitaan tietamattomat ajattelevat etta "auto on rikki" kun se ei kaynnisty.

Mekaanikkoa kiinnostaa etta mika yksittainen osa isossa kokonaisuudessa johtaa siihen etta se ei kaynnisty. Ovatko mekaanikot tyhmia kun haluavat ymmartaa auton joka osan jotta voivat korjata viat?

Onko Winnipeg Jets kuin rikkinäinen auto? Ei käynnisty ollenkaan? Tämä rikkinäinen auto -analogia ei sinänsä auennut minulle ihan täysin, kun Jets on kuitenkin konfrenssin finaaleissa pelaamassa. Olen kyllä ihan samoilla linjoilla siitä, että aina pitää olla tilaa keskustella siitä, että voiko asiat tehdä paremmin, vaikka tekeminen olisi muutoinkin hyvällä tasolla. Rikkinäinen auto -analogiassa en kuitenkaan näe mitään vastaavuutta jääkiekkojoukkueen pelin kehittämiseen. Se auto melko lailla joko käynnistyy tai ei - yksiselitteisesti. Ei ole paljon debatille tilaa.

Patelle nuolia ja PoMolle jakoavain!
 

Micqou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Avs, Mikko Rantanen, (HPK)
Ei jumalauta tää ketju on mennyt ihan lukukelvottomaks

Ja jottei menis ihan ohi aiheen ni Laineelle häränkullin kokoinen peukku, kova jätkä!
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Onko Winnipeg Jets kuin rikkinäinen auto? Ei käynnisty ollenkaan? Tämä rikkinäinen auto -analogia ei sinänsä auennut minulle ihan täysin, kun Jets on kuitenkin konfrenssin finaaleissa pelaamassa. Olen kyllä ihan samoilla linjoilla siitä, että aina pitää olla tilaa keskustella siitä, että voiko asiat tehdä paremmin, vaikka tekeminen olisi muutoinkin hyvällä tasolla. Rikkinäinen auto -analogiassa en kuitenkaan näe mitään vastaavuutta jääkiekkojoukkueen pelin kehittämiseen. Se auto melko lailla joko käynnistyy tai ei - yksiselitteisesti. Ei ole paljon debatille tilaa.

Jetsin tilanteessa voidaan kayttaa sellaista esimerkkia etta sulla on V12 jonka pitaisi tuottaa 800 hevosta ja kiihtya ekoilla vaihteilla sataseen 3 sekunnissa, mutta dyno nayttaa 650 hevosta ja kiihtyvyys on 4 sekuntia sataseen. Silloin on syyta selvittaa mista nama ongelmat johtuu, onko valitykset huonot? Onko kaasutin pullonkaula?

Kyse on siis siita etta paremmalla ymmarryksella saadaan parempia tuloksia. Mita paremmin tunnet autoja, sita enemman saat niista irti.

Valmentamisessa sama homma.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Jetsin tilanteessa voidaan kayttaa sellaista esimerkkia etta sulla on V12 jonka pitaisi tuottaa 800 hevosta ja kiihtya ekoilla vaihteilla sataseen 3 sekunnissa, mutta dyno nayttaa 650 hevosta ja kiihtyvyys on 4 sekuntia sataseen. Silloin on syyta selvittaa mista nama ongelmat johtuu, onko valitykset huonot? Onko kaasutin pullonkaula?

Kyse on siis siita etta paremmalla ymmarryksella saadaan parempia tuloksia. Mita paremmin tunnet autoja, sita enemman saat niista irti.

Valmentamisessa sama homma.

Herää kysymys, mikset sinä ole valmentamassa Jetsiä Mauricen sijasta, jos kerran tiedät asiat paremmin kuin se...

edit. Kerro nyt vielä kerran, että miten (tai oikeastaan miksi) Jetsin tulokset tästä saadaan paremmaksi...? Joukkue on kolmen voiton päässä finaaleista, ihan hyvin näyttää nykytaktiikka toimivan...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös