Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

Paras pizza?

  • 132 127
  • 597

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
sampio kirjoitti:
Jyväskylässä taitaa olla aika heikko laatu pizzoissa...
80/90 lukujen taitteessa Jyväskylän parhaat (ja suurimmat) pizzat oli Hurtti-ukossa, taitaa olla jo lakkautettu vai lieneekö muuttanut nimensä Pizza-Hurtiksi.
 

Charlie Horse

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Monttu kirjoitti:
Italiassa vuosien mittaan syödyt pizzat ovat olleet lähes poikkeuksetta melko vaisuja, siellä tuntuu jopa perus suolan käyttö olevan suomalaiselle todella niukkaa. Pohjat ovat hyviä, mutta täytteissä ja maustamisessa on melkein aina ollut puuttumista.

Tästä olen samaa mieltä, vaikkakaan en voi väittää, että omaisin mitään massiivista kokemuspohjaa asiaan. Ainakin paikallisissa ravintoloissa on jostain syystä aika huonot pizzat suomalaiseen makuun. Suomalainen pizza taitaakin olla enemmän jenkki-tyyliä kuin mitään italialaista. Lähes poikkeuksetta parhaat pizzat Italiassa löytyy mielestäni sellaisista oikein pika-pika-pizzapaikoista. Niissä on usempaa pizzaa isoina levyinä valmiina, joista voi lasin läpi kuikuilemalla valita haluamansa kokoisen palan haluamaansa laatua ja tarvittaessa voi pyytää sen lämmitettynä. Ne on ihan ok, mutta muuten en oikein voi suositella italialaisten pizzoja. Paitsi jos jonkun mielestä on Italiassa käydessä pakko mennä pizzalle ihan vaan kokemuksen takia...
 

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Charlie Horse kirjoitti:
Ne on ihan ok, mutta muuten en oikein voi suositella italialaisten pizzoja. Paitsi jos jonkun mielestä on Italiassa käydessä pakko mennä pizzalle ihan vaan kokemuksen takia...
Joo, samaa mieltä. Suurin ero taitaa olla siinä, että siinä missä Suomessa pizzanpäälliset ovat pientä puperrusta (esim. kinkkumurua jne) niin Luigit heittää päälle isoa siivua. Toki tietenkin on niin, että suikaleihin ja muruihin on helpompi piilottaa heikompilaatuista tavaraa mukaan eikä kukaan huomaa mitään.

Sitäpaitsi, italialaisten pizzat ovat omien kokemusten mukaan rasvaisempia ja suolaisempia kuin täkäläiset. Vaikkei heti uskoisi.
 

Dynamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Helsingin Kalliossa, Hämeentie 20, on pizzeria Mare Chiaro Secondo. Erinomaiset pizzat, eivätkä todellakaan ole hinnoilla pilattuja. Paikka on tosi pieni, olisiko siellä 6 pöytää. Suosituimpaan lounasaikaan paikka on usein täynnä, ja silloin kokki-omistaja heittää tulossa olevat asiakkaat samantein pihalle, välillä tylystikin. Itsekin kokenut tämän kohtalon pariin kertaan.

Paikan sisustus on hmm... erikoinen. Tätä paikkaa ei ainakaan muoviseksi voi haukkua. Seinät ovat täynnä postikortteja ja kaikenlaista pikkusälää vuosien (tai vuosikymmenten) takaa. Oma suositukseni on paikan omaa nimeä kantava Mare Chiaro pizza.

Täytynee lopuksi todeta, etten ole pariin vuoteen paikassa enää käynyt, kun asun nykyään toisella puolen kaupunkia. Tätä paikkaa Kalliosta jäin kaipaamaan. Pitäneekin tehdä Kallioon turistireissu ja käydä siellä pizzalla.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Jos ostetaan karvahändyn vääntämä pitsa niin silloin seuraavat täytteet:

Tonnikala
Ananas
Katkarapu
Tomaatti

Mutta jos tehdään pitsa itse, pohja mukaan lukien niin täytteet ovat:

Jauheliha
Herkkusieni
Suolakurkku
Ananas
Sipuli
Paprika
Tomaatti
Juusto
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pikaisella vilkaisulla ja haulla ei löydy majoneesipizzojen ystäviä Jatkoajasta. Käykääpä pizzerioiden luvatussa kaupungissa Oulussa vierailulla esimerkiksi Da Maxissa tai Riccionessa, ja tilatkaa majoneesipizzaa. Maxin pizzassa ohut ja rapeampi pohja, Riccionessa taas paksumpi. Oma suosikki tällä hetkellä Max.

Itselleni uppoaa siis vaikkapa seuraavanlainen kokoonpano:
Kebab
Ananas
Aurajuusto
Majoneesi

Ja on hyvää, nam.
 
Viimeksi muokattu:

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Tulipa tänään syötyä parhaat pitsat vähään aikaan. Lahdessa oltiin käymässä ja torin reunalla olevaan italialaiseen pasta&pitsaravinteliin eksyttiin.

+ Pohja oli oikeasti _ohut_. Ei mitään turkishsentinpaksuinenpullapohjaperussettiä, vaan pohja oli oikeasti n.1mm paksu. Silti kestävä, ja maistui erittäin hyvälle.
+ Tomaattikastike oli maukasta, juusto maistui ihan oikeasti mozzarellalle ja täytteitä oli vallan sopiva määrä. Itse otin vähän täytteiksi suomalaismallisen rapulaliha-sydämenräjäyttäjän (salami, kinkku ja pekoni ainakin oli ja toki gorgonzola), vaimo parmankinkulla, rukolalla, tuoreella tomaatilla ja parmesanilastuilla täytetyn pitsan. Vähän kadutti valinta ku vierestä seurasin tuon toisen pitsan hupenemista (Toki omakin oli siis vallan mahtava).
+ Iloinen henkilökunta, suurinosa ihka oikeita italialaisia, paikan pomolla mafiosolasit <3.
+ Italialaista jäätelöä.
+ Pitsa tarjoiltiin sopivan lämpöisenä, eli kuumana, muttei suuta polttavana. Samoin kypsyysaste oli täydellinen.

- Seinällä oli HPK:n paita. :o

Hintataso oli abaut kotipitsan tasolla, joten mieluusti tuommoisesta 2-4 euroa enemmän pitsasta maksaa, kuin perus karvakäsiräiskäleestä. Tuntui olevan suosittu paikka, paikka oikeastaan kokoajan täynnä ja paljon pöytävarauksen kanssa tulleita ihmisiä.

Poikkean varmasti uudelleen.

EDIT: Paikan nimeä en tietenkään muista, joku Mamma M**** taisi olla.
 

Rocco

Jäsen
Pakko myöntää, mutta Rabbe-konsernin (Koti-Pizza) uusi ravintola Vaasan torilla tekee hyviä pizzoja. Periaatteessa se on sama kuin Koti-Pizzan tuote, mutta se tehdään puu-uunissa. Siihen tulee aivan omalaatuinen maku, ja se on todella hyvä.

Olen myös yllämainitussa lahtelaisessa ravintolassa syönyt, tosin vedin pastaa. Täytyy sanoa että oli aivan erinomainen ravintola!
 

Kaiser Soze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rontti's potatoes, whiners and wankers
mikko6000 kirjoitti:
Toinen oma suosikkini on Munkkivuoressa sijaitsevan Hauler-pitserian loistava Special Smetana.


Hauler sijaitsee kylläkin etelä-haagassa, ei munkkivuoressa. Loistomesta toki on kyseessä. Lähes neljä vuotta tuli tuota käytettyä vakimestana, ennen kuin tuli muutto mualle päin.
 

Aatos

Jäsen
Tähänhän täytyy heittää oma suosikki Tampereelta. Ja tätä voi suositella täällä kävijöillekin. Eli Ravenna Koskikeskusta vastapäätä Sipulikirkon kupeessa.

Siisti lätty, hyvällä kastikkeella. Erittäin siisti paikka, mukava henkilökunta ja hintakaan ei ole paha. Opiskelijakortilla saa alennusta. Suosittelen.
 

Speedye

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, CR7, AO, Härski
Tpip kirjoitti:
Tulipa tänään syötyä parhaat pitsat vähään aikaan. Lahdessa oltiin käymässä ja torin reunalla olevaan italialaiseen pasta&pitsaravinteliin eksyttiin.

+ Pohja oli oikeasti _ohut_. Ei mitään turkishsentinpaksuinenpullapohjaperussettiä, vaan pohja oli oikeasti n.1mm paksu. Silti kestävä, ja maistui erittäin hyvälle.
+ Tomaattikastike oli maukasta, juusto maistui ihan oikeasti mozzarellalle ja täytteitä oli vallan sopiva määrä. Itse otin vähän täytteiksi suomalaismallisen rapulaliha-sydämenräjäyttäjän (salami, kinkku ja pekoni ainakin oli ja toki gorgonzola), vaimo parmankinkulla, rukolalla, tuoreella tomaatilla ja parmesanilastuilla täytetyn pitsan. Vähän kadutti valinta ku vierestä seurasin tuon toisen pitsan hupenemista (Toki omakin oli siis vallan mahtava).
+ Iloinen henkilökunta, suurinosa ihka oikeita italialaisia, paikan pomolla mafiosolasit <3.
+ Italialaista jäätelöä.
+ Pitsa tarjoiltiin sopivan lämpöisenä, eli kuumana, muttei suuta polttavana. Samoin kypsyysaste oli täydellinen.

- Seinällä oli HPK:n paita. :o

Hintataso oli abaut kotipitsan tasolla, joten mieluusti tuommoisesta 2-4 euroa enemmän pitsasta maksaa, kuin perus karvakäsiräiskäleestä. Tuntui olevan suosittu paikka, paikka oikeastaan kokoajan täynnä ja paljon pöytävarauksen kanssa tulleita ihmisiä.

Poikkean varmasti uudelleen.

EDIT: Paikan nimeä en tietenkään muista, joku Mamma M**** taisi olla.

Kyseessä Mamma Maria.. Siinä torin kupeessa. Aivan uskomattoman hyvä paikka ja myös pastat ovat suussasulavia. Ja niinkuin mainitsit.. se jäätelö on ilmeisesti omatekemää ja aivan loistavan makuista. Pizzat ovat hinnoiltaan jopa naurettavan halpoja verrattuna siihen miten hyviä ne ovat. Yksi vakiopaikoistani aina kun Lahdessa käyn.
 
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukilahden Työväen Ampujat
Onkohan Malminkartanossa vielä Villihanhi tjsp. niminen kuppila? Sieltä sai helvetin hyviä pizzoja joissa oli mm. juuri tuota paljon mainostettua smetanaa. Sopii kankkuspizzaan kuin nyrkki silmään.

Muistaakseni hinnat olivat hieman korkeammat kuin muualla mutta maussa voittivat selvästi.
 

Capele

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pittsburgh Penguins
Sivuraiteelta Kinkku-Aura-Ananas -jättipizza. Tosiaan, kyllä oli nimensä veroinen, kun ei mahtunut edes lautaselle, vaan jäi roikkumaan vielä joku halkaisijaltaan 15cm pöydän päälle. Hintakaan ei ollut paha, vain joku 4 euroa tais olla.

Jos Raumalla joku sattuu piipahtamaan, niin pizzat kannattaa ahmita Pizzeria Rivierassa: Oma "kantapaikkani" ja ehdottomasti parhaat pizzat kaupungissa.

Parhaita "täyteyhdistelmiä" ovat ehkä:
Aurajuusto-Kinkku-Ananas
Tonnikala-Feta-Simpukka
Kebab-liha-Jalopeno-Suolakurkku
Jauheliha-Herkkusieni-Suolakurkku
 

KuKKaKeppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KYRöskosken PÄrske
Pizzan pitää olla ehdottomasti tulinen joten:

Kebab
Aurajuusto
Jalobeno
Sipuli

Siinä pizzojen pizza!
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Jakke Huuliparta kirjoitti:
Onkohan Malminkartanossa vielä Villihanhi tjsp. niminen kuppila? Sieltä sai helvetin hyviä pizzoja joissa oli mm. juuri tuota paljon mainostettua smetanaa. Sopii kankkuspizzaan kuin nyrkki silmään.
Pitäisi olla. Tosin en ole ihan hiljattain poikennut paikan päällä tarkistamassa miten ravintolalla menee kun asun sen verran etäällä nykyään. Paikalliset voivat kertoa lisää.

Villihanhessa tuli käytyä jo 90-luvulla kun asuin karkeasti ottaen tuolla päin. Kerta kaikkiaan loistavat pizzat joissa oli sekä määrää että laatua! Muukin ruoka oli ravintolan lähiömäisen ankeisiin puitteisiin nähden erinomaisen maittavaa, mutta pizzaa tuolla osattiin ennen kaikkea tehdä. Myöhemmin Espoonlahden suunnalle muutettuani kävin usein Villihanhessa pizzatankkauksella kun tuli asiaa vähänkään samalle seudulle. Hinta/laatu-suhde oli hienosti kohdallaan ja taso pysyi ilahduttavan hyvänä vuodesta toiseen. Toivottavasti linja on pitänyt.
 

Hammer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, Black & Gold (Who Dat Nation), WHUFC
sampio kirjoitti:
Jyväskylässä taitaa olla aika heikko laatu pizzoissa. Olen kokeillut syksyn aikana Venetsiaa, Monoseraa, Casa Bellaa sekä Salsa Orkideaa, mutta missään ei ole lätty ollut erityisen hyvää. Isoja ja halpoja kaikki pizzat ovat olleet, mutta maku ei ole ollut kuin korkeintaan kohtalainen parhaimmillaankin, Casa Bellan pizzaa en edes mene maistamaan toista kertaa.
Taitavat meidän makuaistimme olla aika eri planeetoilta, koska juurikin Salsa Orkidean pizza on ihan parhaiden joukossa, mitä olen Jyväskylässä (/ylipäätään Suomessa) syönyt. Parhaimmat Salsa Orkideassa syömäni pizzat ovat lähennelleet täydellisyyttä niin makunsa kuin kokonsakin puolesta. Toinen erityisen vaikutuksen tehnyt pizzeria on Tampereella Pakkahuoneen läheisyydessä sijaitseva Lempi, jossa olen syönyt lähes elämäni parhaimmat pizzat.

Hintalaatusuhteeltaan lienee paras Helsingin "Tekno Kebab" (en muista oikeaa nimeä), josta saa 7-8 eurolla päivän pizzan+litran tuopin!. Kyseisessä pizzeriassa tulee asioitua yleensä aina ennen Helsingin metallikeikkoja, vaikka en taustamusiikkina kuuluvasta teknosta pidäkään. Heh.

Omaan suosikkipizzaani tulisi täytteiksi ainakin:
Salami
Valkosipuli
Ananas
Loput mahdolliset täytteet valitsen fiiliksen mukaan.
 

scholl

Jäsen
Paras pizza, mitä olen vähän aikaan syönyt on Bolkerstraßen Lupon Vulcano, joka on periaatteessa niinkuin prosciutto funghi. Erittäin mehukas, hyvä pizza puu-uunista ja palvelukin pelasi kuin rasvattu.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Paras pizza on yksinkertainen, ilman turhaa täytteillä pelleilyä. Pizzan kotimaassahan, jossa muuten pizzat on oikeasti hyviä, on aika harvoissa pizzoissa enempää kuin 1-3 täytettä. Quattro stagioni on yksi poikkeuksista, siinä on neljä täytettä, mutta nekin on jaettu omiin neljänneksiinsä. Ei niinkuin esim. Suomessa, jossa kaikki quattron täytteet vedetään sekamäläksi ympäri pizzaa.

Hyvän pizzan edellytys on mozzarellan käyttö. Pohjois- ja Keski-Euroopassa törmää joskus - jopa aika usein siihen - että pizzajuustona käytetään jotain Goudaa tai muuta vastaavaa "kuivaa" juustoa. Ei toimi pizzan kanssa.

Sanottakoon nyt kuitenkin, että pizza on myös Suomessa hyvin usein erinomaisen makuista.
 

scholl

Jäsen
BitterX kirjoitti:
Sanottakoon nyt kuitenkin, että pizza on myös Suomessa hyvin usein erinomaisen makuista.

Tuosta olen hieman eri mieltä. Aiemmin ajattelin sen johtuvan siitä, että pizzan paistajat eivät ole täällä Italiasta, mutta näin myöhemmin olen tullut siihen tulokseen, että se johtuu siitä, että harvalla on puu-uuni.

Toki hyvää pizzaa Suomestakin saa, mutta erinomainen on todella harvassa.

Ja se mikä suomalaispizzerioissa ihmetyttää on se, että miksi täytteet pitää pilkkoa niin pieneksi silpuksi
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
scholl kirjoitti:
Ja se mikä suomalaispizzerioissa ihmetyttää on se, että miksi täytteet pitää pilkkoa niin pieneksi silpuksi

Koska suurimmaksi osaksi suomalaispitserioissa käytetään halvinta mahdollista "purkkikamaa", joka on valmiiksi jo silppua.

Laadukas pitsa tosiaan ei montaa täytettä tarvitse, hyvä pohja, maukas tomaattikastike ja mozarella riittävät jo todella pitkälle.
 

Jeffrey

Jäsen
BitterX kirjoitti:
Pizzan kotimaassahan, jossa muuten pizzat on oikeasti hyviä,

Tästä olen täysin erimieltä. Uskallan väittää, että olen syönyt pizzoja useammassa maassa ja kaupungissa kuin kovin moni muu Jatkoaikalainen. Ja ne huonoimmat olen saanut Italiassa. Muistikuvieni mukaan olen Italiassa syönyt pizzaa viisi (5) kertaa ja kolmena kertana en ole halunnut syödä pitsaa loppuun asti. Kerran oli oikeasti hyvä pizza ja kerran semmoinen kotipizza pizzaan verrattavaa kamaa. Tietysti italiassa on sen verta monta variaatiota nuihin pizzoihin, että ehkäpä minulla on vain käynyt huono tuuri pizzojeni suhteen. Toisaalta olen kuullut monilta muiltakin, että eivät aijo enää italiassa pizzaa syödä.

Schollin tapaan olen törmännyt keskieuroopassa loistaviin pizzoihin. Viimeksi joulun aikoihin Sveitsissä ja Itävallassa söin oikeasti maukasta pizzaa, jotka eivät olleet edes hirveän rasvaisia, toisin kuin perus ählämi lätyt. Olen kuitenkin yhä sitämieltä, että Suomesta saa yhdet maailman parhaista pizzoista, ainakin noin keskiarvollisesti. Suomessa olen ollut vain muutaman kerran pettynyt pizzaan ja silloinkin lähinnä sen kokoon.

Niin ja olen löytänyt myös italiassa pisimmän karvan, mihin olen ikinä pizzassa törmännyt.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Jeffrey kirjoitti:
Tietysti italiassa on sen verta monta variaatiota nuihin pizzoihin, että ehkäpä minulla on vain käynyt huono tuuri pizzojeni suhteen. Toisaalta olen kuullut monilta muiltakin, että eivät aijo enää italiassa pizzaa syödä.

Voi olla, että on käynyt huono tuuri, mutta voi myös olla, ettet pidä "siitä tietystä mausta", mikä mielestäni yleisesti ottaen italialaisissa pizzoissa on. Se on makuasia, sano koira kun... jne...

Asustelen Keski-Euroopassa ja yleisesti ottaen täällä saa erinomaista pizzaa. Mikä häiritsee on se, että joka kerta uuteen pizzeriaan mennessä pitää kysyä mitä juustoa ne iskee siihen lättyyn. Kun se on pirun usein just sitä goudaa, joka sopii sulaessaan hyvin toasteihin tai uunileipiin, mutta ei helvetissä pizzaan.


scholl kirjoitti:
Ja se mikä suomalaispizzerioissa ihmetyttää on se, että miksi täytteet pitää pilkkoa niin pieneksi silpuksi

Näin on. Jopa kinkkukin on silppuna eikä siivuina. Nimim. Tpip:n esittämässä syyssä saattaa olla perää, mutta ei nyt luulis, että parhaimpienkin pizzerioiden tarvitsisi tehdä niin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös