Mainos

Paras pizza?

  • 131 803
  • 597

Rocco

Jäsen
Sen jälkeen olen tajunnut pizzan olemassaolon kun söin Italiassa pizzan. Tomaattikastiketta, tuoretta basilikaa, valkosipulia, kaksi siivua parmankinkkua ja juustoa... Eipä muuta tarvinnut.
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Pizzataxista tulee tilattua Kummisetä-pizzaa, aivan loistava setti. Toinen Pizzataxin herkku on Quattro.

Kebabista puhuttaessa katseet kääntyvät usein Tikkurilan Vamosiin, toinen mainio Itäkeskuksen Stadin Chili Kebab.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Sitä itseään

Vaikka kaiken maailman täytteet tekevät kyllä pizzasta maukkaan, niin silti yksinkertainen on kaunista, tai tässä tapauksessa hyvää.
Italiassa viettettyinä aikoina maistoin pizzaa joka vei kielen mennessään.
Pizzahan oli Margarita (tai Margherita, miten vain). Tämä pizza on useiden Italialaisten mielestä SE Ainoa Oikea pizza. Enkä tällä tarkoita mitään karvakäsi- tai Kotipizzan versiota.
Itsetehty ohut, rapea pohja, tuoreet tomaatit kaltataan nopeasti kiehuvassa vedessä, kuoritaan, lisätään vähän mausteita, tilkka öljyä ja viiniä ja tehdään kastike.
Päälle siivutetaan laadukasta Mozzarellaa, tuoretta Basilikaa... hiukan juuri jauhettua mustapippuria..
NAM!
 

Monttu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Keupa, Maajoukkue, kiivaat kannattajat
Kalliossa Kolmas linja, Moinamoti niminen vissiin pakistanin pojan pitämä pieni luukku. Kaikki siellä syödyt lätyt olleet hyviä, erityisesti ne missä on silauksena tuoretta korianteria, antaa loistavan kierteen! Kallio tosin on nyt jäänyt taakse muuton takia. Mutta vielä täytyy siellä käydä tahi noutaa.

Italiassa vuosien mittaan syödyt pizzat ovat olleet lähes poikkeuksetta melko vaisuja, siellä tuntuu jopa perus suolan käyttö olevan suomalaiselle todella niukkaa. Pohjat ovat hyviä, mutta täytteissä ja maustamisessa on melkein aina ollut puuttumista. Tosin paikalliset salamityypit ja juustot on herkkuja. Paras Italiassa syöty pizza sisälsi viittä eri juustoa, tomaattipohjalla, ei muuta. Nami.

Ja ehkä se johtuu paikallisten kavereiden koosta, mutta pizzat ovat siellä tällaselle normikokoiselle, norminälkää kärsivälle olleet todella pieniä :) Ja olut sikahintaista...

Pitänee käydä Napolissa syömässä Napoli? Tai Napoletana.
 

Museoesine

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja muut keskisuomalaiset
Olen tulossa torstaina Helsinkiin ja vinkit hyvistä pizzerioista Kampissa ja Töölössä ovat tervetulleita. Ketjun aikaisemmissa viesteissä on kehuttu ainakin Sanjafinaa, Mamma Rosaa, Villettaa, Benjamin's Bistroa ja Pizza Keskusta, joista kuulisin mielelläni lisää esimerkiksi hinnastojen osalta. Myös Mamma Rosan sijainti kiinnostaa.
 

mikse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juniorijääkiekko
SR kirjoitti:
Olen tulossa torstaina Helsinkiin ja vinkit hyvistä pizzerioista Kampissa ja Töölössä ovat tervetulleita. Ketjun aikaisemmissa viesteissä on kehuttu ainakin Sanjafinaa, Mamma Rosaa, Villettaa, Benjamin's Bistroa ja Pizza Keskusta, joista kuulisin mielelläni lisää esimerkiksi hinnastojen osalta. Myös Mamma Rosan sijainti kiinnostaa.

Mamma Rosa on Töölöntorilla. Esim kolmosen sporalla pääsee. Jos italialaisempi pizza maistuu, niin Ruoholahdesta (yks metropysäkki Kampista) löytyy Basilica, jossa on muutenkin ihan hyvät safkat.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
mikse kirjoitti:
Mamma Rosa on Töölöntorilla. Esim kolmosen sporalla pääsee. Jos italialaisempi pizza maistuu, niin Ruoholahdesta (yks metropysäkki Kampista) löytyy Basilica, jossa on muutenkin ihan hyvät safkat.
Taso laskenut paljon kun jättivät Lauttasaaren, en kyllä enää suosittelisi.

Trattoria Rivoletto tarjoaa oikeasti helvetin hyviä italo-henkisiä pitsoja. Löytyy tietysti kaikki kunnon täytteet mitä vaan kunnon pitsaan voi haluta, parmankinkusta rucolaan. Mestahan on Rivolin vieressä, samaa firmaa, eli Albertinkadun ja Kalevankadun kulmassa, 5-10 minuutin kävely kampista.

Filmitähdessä tuli muuten nähtyä ehkä yksi hauskimmista ideoista pitsan suhteen. Pitsa oli iso ja soikea ja se tuotiin semmoisella hauskalla puutarjottimella. Päällä oli vielä vähän salaattia ja kirsikkatomaatteja sun muuta tuomassa ulkonäköä. Täytteenä oli vain Isoäidin tomaattikastiketta ja juustoa, ja hyvää oli. Ihan hauska idea, vähän uutta ideaa pitsan tarjoiluun. Muutenkin aika hauskoja ideoita oli täytteiden kohdalla, esim. porosalamia ja karpaloita. Muutenkin oli kyllä mainio mesta kaikin puolin.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
SR kirjoitti:
Olen tulossa torstaina Helsinkiin ja vinkit hyvistä pizzerioista Kampissa ja Töölössä ovat tervetulleita. Ketjun aikaisemmissa viesteissä on kehuttu ainakin Sanjafinaa, Mamma Rosaa, Villettaa, Benjamin's Bistroa ja Pizza Keskusta, joista kuulisin mielelläni lisää esimerkiksi hinnastojen osalta. Myös Mamma Rosan sijainti kiinnostaa.
Mamma Rosa on noista tunnetuin ja ehkä tasokkain, hyviä ovat myös Villetta ja Benjamin's Bistrokin. Näistä nimenomaan pizzoista tunnettuja ovat Mamma Rosa ja Villetta. Sanjafiinan nykyinen nimi lienee Zuhat, joka on tunnetumpi kebabista tai sitä ainakin itse siellä aina syön. Mamma Rosan pizzat kympin tietämillä, Villetta varmaan aavistuksen enemmän.
 
Tämän universumin parhaat pizzat löytyy pizzeria Popinosta Hämeenlinnasta. Pohjan paksuus mauserilla mitattuna 2mm.
Helsingissä on hyvä karvakäsipitseria siinä Lönrotinkadun puolivälissä.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raimon Rakuunat
kiwipilot kirjoitti:

Vähän on kaukana. Kuljettaiskohan Lappeenrantaan?

Hauska aina lueskella, että joka paikassa on maailman parhaat lätyt :D Nojoo, tokihan se pitää niin sanoakin. Hymynkare nousee kuitenkin. Onhan noita hyviä lättyjä tullu Lappeenrannassakin syötyä. Kappalemäärissä mennään allekirjoittaneen kokemuksessa jossain nelinumeroisessa luvussa joka todennäköisesti alkaa ykkösellä vielä ja pysyykin, kun en ole enää pizzeriassa duunissa.
 

Jindebyne

Jäsen
SR kirjoitti:
Olen tulossa torstaina Helsinkiin ja vinkit hyvistä pizzerioista Kampissa ja Töölössä ovat tervetulleita. Ketjun aikaisemmissa viesteissä on kehuttu ainakin Sanjafinaa, Mamma Rosaa, Villettaa, Benjamin's Bistroa ja Pizza Keskusta, joista kuulisin mielelläni lisää esimerkiksi hinnastojen osalta. Myös Mamma Rosan sijainti kiinnostaa.

Kampin keskuksen vierestä löytyy Pizzeria Dennis, jota ainakin itse voin suositella jo hieman erikoisempien yhdistelmien puolesta. Eli jos kiinnostaa maistaa muutakin kun kinkku-salami comboa, niin ainakin tuossa on pizzeria josta löytyy monenlaista eri täytettä varmasti jokaiseen makuun. Usein tulee darralätyt haettua kyseisestä paikasta.

Tässä vielä hieman lisää osviittaa ruokalistasta ja ravintolasta muutenkin: http://www.dennis.fi
 

Nicke50

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Turun keskustan Napolissa olen ehdottamasti parhaat pizzani syönyt, välillä tulee oikeen ikävä. Unohdan paikan aina kun satun turussa käväisemään.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pakko tyrmätä tuo edellinen. Turun Napoli on kenties huonoin pizzeria koko kaupungissa. On tullut jonkun verran käytyä, koska asun melko lähellä. Joka kerta on kuitenkin ollut sama tulos.

Pizzat ovat kyllä suhteellisen edullisia (muistaakseni 5,90e), mutta siihen ne hyvät puolet sitten jäävätkin. Näissä pizzoissa ei mikään maistu miltään. Tomaattikastiketta ei edes huomaa, juusto on mautonta (toki sitä on paaaaljon) ja esim. jauhelihaa ei ole maustettu lainkaan. Jopa Kotipizza hakkaa tämän puljun mennen tullen.

Turussa kannattaa mennä Pizzalineen ja ottaa Special.
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Parhaat pizzat löytyy keski-suomen pikkupitäjästä nimeltä Joutsa. Siellä on ravintola nimeltä Alabama, kannattaa koittaa.
 

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
Footless kirjoitti:
Filmitähdessä tuli muuten nähtyä ehkä yksi hauskimmista ideoista pitsan suhteen. Pitsa oli iso ja soikea ja se tuotiin semmoisella hauskalla puutarjottimella. Päällä oli vielä vähän salaattia ja kirsikkatomaatteja sun muuta tuomassa ulkonäköä. Täytteenä oli vain Isoäidin tomaattikastiketta ja juustoa, ja hyvää oli. Ihan hauska idea, vähän uutta ideaa pitsan tarjoiluun. Muutenkin aika hauskoja ideoita oli täytteiden kohdalla, esim. porosalamia ja karpaloita. Muutenkin oli kyllä mainio mesta kaikin puolin.
Juu, tuo oli ihan hauska annos. Ja hyvääkin oli, nimenomaan porosalamilla ja karpaloilla höystettynä.

En jaksa lukea ketjua kokonaisuudessaan tähän hätään, joten en tiedä onko mainittu, mutta loistavat pizzat saa Virgin Oil & Co -ravintolasta.
 

Derby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NJ Devils
Uusi suosikkipitsani:

Tuplajuusto
Kana
Sipuli
Ananas

Kovin on keltainen mutta helvetin hyvää ainakin Jyväskylän Pizzeria Alfassa
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raimon Rakuunat
Derby kirjoitti:
Tuplajuusto
Kana
Sipuli
Ananas

Reilun tuhannen pizzan kokemuksella tuo setti on melko hyvä kunhan kana on vain sitten kunnon filesuikaletta eikä mitään sitkeää kuraa. Ehkä kuitenkin tuplajuuston tilalle ottaisin normijuuston ja fetajuuston. Ja jos ihan hifistelemään sitten haluaisi niin kyllä tuohon settiin kuuluisi vielä yksi kananmuna. Ja raakaa valkosipulia muutama kynnellinen lopuksi päälle.
 

Zuppana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Jokerit
Kebab-liha
Kananmuna
Sipuli
Jalapeno tai Chili
+ helvetisti juustoa ja oreganoa

Se on siinä!
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
mice kirjoitti:
En jaksa lukea ketjua kokonaisuudessaan tähän hätään, joten en tiedä onko mainittu, mutta loistavat pizzat saa Virgin Oil & Co -ravintolasta.
Kiitos, tästä olin tulossa kyselemään tänne juuri. Pitänyt jo pitkään mennä kokeilemaan, mutta on vaan jäänyt. Tosin vähän arveluttaa, kun kyseessä kuitenkin on HOK:n mesta...
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Jyväskylässä taitaa olla aika heikko laatu pizzoissa. Olen kokeillut syksyn aikana Venetsiaa, Monoseraa, Casa Bellaa sekä Salsa Orkideaa, mutta missään ei ole lätty ollut erityisen hyvää. Isoja ja halpoja kaikki pizzat ovat olleet, mutta maku ei ole ollut kuin korkeintaan kohtalainen parhaimmillaankin, Casa Bellan pizzaa en edes mene maistamaan toista kertaa. Olisikohan tässä kyse siitä, että opiskelijakaupungissa on pakko kilpailla hinnalla, jolloin on pakko vastaavasti tinkiä sisällöstä. Esim. Lohjalla pizzat ovat melkein tuplaten kalliimpia, mutta kyllä ne oikeasti maistuivatkin paremmilta. Tässä ei ole kyse mistään muistojen kultaantumisesta, koska vedin keskimäärin pizzan viikkoon Lohjalla noin vuoden ajan, mutta täällä olen vetänyt viiteen kuukauteen neljä pizzaa. Ei vain houkuttele edes noilla hinnoilla syödä silppua.

Edit:
Jaahas, katsoin huvikseni vapaa-aikaviraston sivuilta Jyväskylän pizzerioiden arvosteluja, ja kuinka ollakaan Casa Bella oli haukuttu jokusen muunkin toimesta. Muutkaan kokeilemistani paikoista eivät olleet päässeet keskitasoa korkeammalle, joten ehkä seuraavaksi kokeilen listan kärkipäätä.

Tästä Jyväskylän pizzeriarankingiin. Tuo sivusto on muutenkin näppärä väline, jos haluaa kartoittaa ruokapaikkoja uudessa pitäjässä. Kategorioita on reilusti ja suht hyvin nuo rankkaukset näyttäsivät pitävän kutinsa, mitä ruokaravintoloita, pizzerioita ja kahviloita olen testaillut. Vasemmasta yläkulmasta vain kaupunki ja kategoria halutuksi.
 
Viimeksi muokattu:

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Muinoin oli Porissa Presidentinpuiston pizzeriassa aivan mahtava pizza, niin maultaan kuin kooltaankin. Nimi oli Fantasia 2 ja siinä oli muistaakseni tonnikalaa, katkarapuja, kinkkua ja persikkaa. En tiedä mikä oli, mutta varsinkin tuo persikka tuntui sopivan äärettömän hyvin tuohon täytesekoitukseen.

Nykyisin lisäisin aura-juuston tuohon mukaan, koskapa hyvässä pizzassa pitää sitä olla. Aivan välttämättä. Nih.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös