Mainos

OY Suomi AB closed for business perjantaina 18.9.2015

  • 64 130
  • 530

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Niin, Keynes ja hänen oppilaansa... Yhtä moni akateeminen taloustieteilijä on asiasta eri mieltä. Välillä tuntuu, että taloustiede on pahempaa käsien heiluttelua kuin kasvatustiede.

En yritä esiintyä taloustieteen ammattilaisena, mutta eikö suuri osa akateemisista taloustieteilijöistä ole puhunut leikkauksia vastaan tässä taloustilanteessa? Jopa Korkman, jota ei kai voi pitää "keynesiläisenä". Sitä paitsi kun jälkikeynesiläisistä puhutaan, niin harva varmaan tunnustautuu itse Keynesin oppien täydelliseksi tukijaksi, koska osa hänen väitteistään on empirian perusteella kumottu jo 70-luvulta alkaen. Se ei kuitenkaan tee uusklassisen taloustieteen edustajista totuudenpuhujia tai Sipilän insinöörin logiikasta toimivaa.

Keynesläisyys pakataan unohtamaan nousukauden aikana ja aletaan puhumaan jakovarasta. Nousukauden aikana poliitikot eivät saa mitään aikaan.

Tämä on demokratian ja epärationaalisen ihmismielen ongelma, ei taloustieteen per se. Siksi yhteiskunnallisessa keskustelussa pitäisi määrittää enemmän laajoja marginaaleja ja puhua siitä, mihin suuntaan valtiota pyritään kehittämään. Toki on kyseenalaista, onnistuuko massojen sivistäminen millään käytettävissä olevalla keinolla.
 

Fancy Jasper

Jäsen
Suosikkijoukkue
IceHearts
Minusta on toteennäyttämättä, että edes puolen saaaminen tilinpitoon näkyviin on mahdollista.

Vähän tulee sellainen fiilis, että tehtäisiin laskelma, että Suomalaiset ajavat ylinopeutta keskimäärin 2 kertaa viikossa eli 100 kertaa vuodessa. Suomalaisia autoilijoita on 3 miljoonaa, jolloin jos keskisakko olisi 100e, niin tällä voitaisiin kerätä tuloja valtion kassaan 30 miljardia euroa.

Tuo kaksi kertaa viikossa perustaa omaan kokemukseeni, sillä ajoin en eilen epähuomiossa huomannut maantiellä rajoituksen vaihtumista satasesta kasikymppiin kuin vasta juuri ennen tolppaan, jolloin ajoin hetkellisesti 86 km/h nopeudella ja viime keskiviikkona ajoin 40 yleisrajoituksen alueella 45 km/h.

Ontuva vertaus. Ylinopeussakko näin lähtökohtaisesti ei ole mikään tulonlähde valtiolle vaan sillä pyritään ohjaamaan autoilijoiden käyttäytymistä. Jos kuitenkin päätät ottaa itsellesi ylinopeussakon niin ei se ole minulta pois. Toisin kuin konsernin veronkierto.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Mitään en asiasta tiedä, mutta jos ihan lonkalta pitäisi heittää, niin veikkaisin suurimman osan tekaistuista saikkupäivistä liittyvän "laiskuuden" ja järjestelmän ahneen hyväksikäytön sijaan erilaisiin ongelmiin työviihtyvyydessä sekä yleiseen henkiseen uupumustilaan tai masennukseen. Ihmiset ottaa omaa lomaa kokiessaan etteivät yksinkertaisesti kykene menemään töihin. Ja sitten tietysti on näitä päihdeongelmaisia.

Yksi iso ongelma työviihtyvyydessä on myös se, että kun ei siellä tehtaalla ole tekemistä kahdeksaksi tunniksi. Silti sinne on vaan mentävä, koska niin on päätetty miettimättä onko se tarpeellista tai onko siinä järkeä. Osa-aikatyöntekijät joutuvat kerjäämään lisää työvuoroja saadakseen palkkaa ja kokopäiväiset pörräävät netissä, kun ei ole mitään järkevää tekemistä, mutta kotiinkaan tai harrastuksiin ei saa mennä. Koska on työpäivä ja nyt on työpäivä.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nämä päätökset ovat pitkällä tähtäimellä hyödyksi, lyhyellä aikavälillä vaikutukset kokonaistalouteen neutraaleja tai jopa negatiivisia, koska ostovoima selkeästi tulee heikentymään. Kilpailukykyyn ei mitään olennaista vaikutusta, mutta parantaa julkisen talouden tasetta pitkässä juoksussa. Eli kysymys ei ole mistään suurista asioista. Päämäärä osapuolilla ja valtavalla enemmistöllä Suomen kansasta on sama: pohjoismaisen hyvinvointivaltion säilyttäminen. Netissä näkyy paljon pohjoismaisen mallin libertaari-kriitikkoja, mutta todellisuudessa he ovat pieni sirpaleryhmä, ja päämääristä vallitsee siis hyvin laaja kansalaiskonsensus.

Siksi toivoisi malttia eri osapuolilta - ay-liikkeeltä esim. sen suhteen, että mielenosoituksen kulut korvattaisiin niin pitkälle kuin se on mahdollista lisätyöllä tai vaikka palkattomalla päivällä. Hallitukselta toivoisi puolestaan selviä lupauksia esim. näiden tiettyjen erityisalojen erillisestä kompensoinnista, koska leikkaukset todellakin näyttävät kohdistuvan hyvin epätasaisesti eri ammattiryhmiin. EK voisi puolestaan esimerkiksi tulla vastaan vaikka ryhmäkanne-asiassa tai jossain muussa vastustamassaan asiassa, joka ei olennaisesti vaikuta työn kustannuksiin.

Tässäpä tämä olennainen on sanottu mjr:n toimesta ja allekirjoitan viestin täysin. Oma lisäys, että myös suhteettomasti netissä esillä olevat luokkien välistä vastakkainasettelua lietsovat ja kapitalismista ja markkinataloudesta eroon haluavat henkilöt/ryhmät edustavat onneksi marginaalia.

Alla linkki Akateemiseen talousblogiin Niku Määttäsen (Aalto-yliopiston dosentti ja ETLA:n tutkimusjohtaja) kirjoitukseen, jonka lukeminen voi avata värikkäämpää maailmaa sellaisille kirjoittajille, jotka näkevät elvytyksen ja työn hinnan alentamisen jotenkin vastakkaisina ja ristiriitaisina toimenpiteinä, joista toinen, ja vain toinen, on tie onneen. Elvytys vs. kilpailukykyloikka « Akateeminen talousblogi
 
Mitään en asiasta tiedä, mutta jos ihan lonkalta pitäisi heittää, niin veikkaisin suurimman osan tekaistuista saikkupäivistä liittyvän "laiskuuden" ja järjestelmän ahneen hyväksikäytön sijaan erilaisiin ongelmiin työviihtyvyydessä sekä yleiseen henkiseen uupumustilaan tai masennukseen. Ihmiset ottaa omaa lomaa kokiessaan etteivät yksinkertaisesti kykene menemään töihin. Ja sitten tietysti on näitä päihdeongelmaisia.
Silti todennäköisesti suurin osa näistä päivän, kahden saikuista on niitä, kun on mukavampi lähteä reissuun jo keskiviikkona tai torstaina ja lomia ei haluta käyttää. Tai kun sitä mukavaa on jatkunut sunnuntaille, eikä maanantaina työkyky olekaan kohdallaan. Tai kun ei huvita vain maanantaina töihin mennä. Tai kun viikolla hpkhifksaipatapparalukkopelicanskärpät hävisi ja piti kaljaa juoda harmitukseen, niin seuraavana päivänä ei jaksanut töihin mennä.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Silti todennäköisesti suurin osa näistä päivän, kahden saikuista on niitä, kun on mukavampi lähteä reissuun jo keskiviikkona tai torstaina ja lomia ei haluta käyttää.

Tietysti. Minkäs teet, kun on koko ajan joku peli ja tokihan se pitää nähdä paikan päällä. Monet isot finaalit ovat sunnuntai-iltana paikallista aikaa. Jos nuokin siirrettäisiin lauantaille, niin olisi parempi todennäköisyys saada miehiä riviin maanantaiaamuksi.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Tämä on myös hyvä: "hallitus yritti neuvotella, mutta ammattiliitot torjuivat."
Ylläolevaan uskovien sähköposteja anyone? Olisi muutama nigerialaiskirje lähdössä...
Totta. Hallitus ei yrittänyt neuvoitella, sillä se ei ole osapuolena tupossa. Se käydään EK:n ja AY:n välillä. SAK ja STTK ilmoittivat etteivät keinoista tavoitteeseen pääsystä neuvottele.

STTK on sittemmin samanlaisen takinkäännön tehnyt kuin josta Kepua ja Persuja on syytetty.
 

Rainer Zufall

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tätä mantraa hokemalla muuttuu se totuus että entisissä valtion ja kunnan omistamissa laitoksissa yhtiöittämisissä ja yrityssiirroissa palkanalennuksia on toteutettu, osassa useamman kertaa.

Mitä mieltä olet itse ehdotuksestani eli noin 80 %:n sairausajan palkasta kymmeneltä päivältä tms. ilman ensimmäisen päivän karenssia? Olisiko se kohtuuton uhraus heikossa jamassa olevien pienyritysten tarjoamien työpaikkojen säilyttämiseksi, vai pitääkö sairastelijalle maksaa aina yhtä paljon kuin työtä tekevälle? Kaikki yritykset eivät suinkaan havittele vain entistäkin suurempia voittoja vaan yrittävät sinnitellä pinnalla ja työllistää. Voittoa tuottavien pienyritysten tuloksesta taas kilahtaa rahaa yhteiseen kirstuun sitä enemmän, mitä paremmin niillä menee, joten osa sairausajan palkoissa säästetystä rahasta kiertäisi valtion kautta meidän kaikkien hyväksi.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En yritä esiintyä taloustieteen ammattilaisena, mutta eikö suuri osa akateemisista taloustieteilijöistä ole puhunut leikkauksia vastaan tässä taloustilanteessa? Jopa Korkman, jota ei kai voi pitää "keynesiläisenä".

Korkmania kyllä voi mielestäni pitää keynesiläisenä. Tätä käsitystäni tukemaan löytyi äkkiseltään pari Hesarin juttua: Mitä John Maynard Keynes olisi sanonut eurosta? - Korkman - Talous - Helsingin Sanomat sekä Suomi on omituisen talouspolitiikan maa, sanovat Vartiainen ja Pekkarinen - Talouspolitiikka - Sunnuntai - Helsingin Sanomat Jälkimmäisestä lainaus:


"1970-luvulla Helsingin yliopistosta tuli professori Jouko Paunion johdolla keynesiläisyyden kehto Suomessa. Paunion porukassa pyörivät Pekkarinen, Vartiainen ja Sixten Korkman. Myöhemmin piiriin tuli Markus Sovala, valtiovarainministeriön kansantalousosaston nykyinen päällikkö.

Käytännössä kaikki suomalaiset akateemiset taloustieteilijät olivat tässä vaiheessa keynesiläisiä. Politiikkaan opit eivät päätyneet vieläkään."

Niin, ja tuossa sunnuntai-Hesarin jutussa muuten kaksi keynesiläistä taloustieteilijää ymmärtää leikkaustarpeita nykytilanteessa.
 
Viimeksi muokattu:

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Eiköhän se suora yhteys ole se, että nämä kesän unelmoijat (joihin ilmeisesti myös sinä kuulut viestisi perusteella) vastustavat kovasti sitä, että hallitus tekisi mitään leikkauksia. Sitä en käsitä, että millä yhtälöllä teikäläisten mielestä tuo unelmanne monesta sadasta tuhannesta uudesta hyvin ruskettuneesta suomalaisesta toteutuu, jos noin kovasti vastustatte ettei anakaan minun kukkarollani saa käydä. Millä olette ajateleet, että nuo kultuurin rikastuttajat sitten eläisivät? En minäkään noista leikkauksista pidä, mutta jotain tässä pitää tehdä, että suomen talous sataisiin nousuun ja pitkäaikaistyöttömät sekä nuorisotyöttämät sataisiin kortistosta pois. En ole niinkään huolissani miten nuo kultuurin rikastuttajat elävät, koska toivon että luonnollinen poistuminen maasta tapahtuu silloin, jos ja kun suomeen saataisiin toivon mukaan tosi tosi kylmä ja luminen talvi.
Ja kommentti vielä tuohon teikäläisten unelma mielenosoitukseen. Sen verran mitä olen video pätkiä tilaisuudesta nähnyt, niin ei niitä typeriä huuteluja ja buuauksia kai ainakaan ihan selvin päin siellä tehty. Siihen en osaa otta kantaa että oliko kyseessä keskiolut vai oliko kenties pössytelty mielen rohkaisuksi ihan jotain takapihalla kasvatettua tavaraa.
Meillä on unelma-tilaisuudessa oli paikalla läpileikkaus koko Suomalaisesta väestöstä (pl. Persut, natsit ja muu roskasakki) puoluekantaan katsomatta, sillä ryhmällä ei ollut mitään tekemistä talouspolitiikan eikä leikkausten kanssa. Vaikka väen vängällä yrittäisit vääntää, niin tuosta ei saa suoraa yhteyttä tulevan perjantain tapahtumiin. Lauantaina sen sijaan oli jonkunlainen Pakolaiset tervetuloa-tapahtuma, joka varmaankin oli jatkumoa Unelma-mielenilmaukselle, en tiedä, en ehtinyt paikalle. Eikä siellä tilaisuudessa edelleenkään mitään typerää huudeltu, paikalla olleista tuhansista ihmisistä ehkä muutaman kymmenen anarkistin ryhmä buuasi ja huusi julkisuudessa kyseenalaisia mielipiteitä esittäneelle Turkkilalle. Suomessa on käsittääkseni edelleen sananvapaus kaksisuuntaista laatua, vaikka perussuomalaiset yrittävät sitä kumota. Olen nähnyt elämäni aikana aika paljon eri tavoin päihtyneitä henkilöitä, enkä silti nähnyt tuolla tilaisuudessa päihtyneitä ihmisiä. Jännä huomata, kuinka nyt kaikki ovat hirveän huolissaan Suomen nuorista, vanhuksista, kodittomista, työttömistä ym. kun rahaa pitäisi laittaa vähän inhimilliseen apuun turvapaikanhakijoille... Oman maan edusta tuli aika äkkiä ykkösprioriteetti. :D
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Korkmania kyllä voi mielestäni pitää keynesiläisenä. Tätä käsitystäni tukemaan löytyi äkkiseltään pari Hesarin juttua: Mitä John Maynard Keynes olisi sanonut eurosta? - Korkman - Talous - Helsingin Sanomat sekä Suomi on omituisen talouspolitiikan maa, sanovat Vartiainen ja Pekkarinen - Talouspolitiikka - Sunnuntai - Helsingin Sanomat Jälkimmäisestä lainaus:

Nojoo, tarkemmin katsottuani Korkmania todella kuvaillaan keynesiläiseksi. Tätä on kuitenkin jälkikeynesiläisten taholta ainakin jonkin verran kyseenalaistettu (jälkikeynesiläisiähän Korkman ei arvosta pätkääkään.). Lauri Holappa kirjoittaa näin: Sixten Korkman ja Ylen verkkojournalismi - Image-blogit
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
.... Epäilemättä työttömät, eläkeläiset ja opiskelijat ovat se kaikkein heikoin kansanosa. Siinä on kuitenkin sellainen juttu että nämä ryhmät eivät voi käytännössä mennä lakkoon. Et voi kiistää etteikö esim lähihoitajat ole työtätekevistä ihmisistä heikossa asemassa verrattuna vaikka insinööreihin.

Eli tarkoitat, että on ihan ok sanoa, että kyseessä on heikoimmassa asemassa olevat, kun oikeasti tarkoitetaan lakkoon kykenevistä heikoimmassa asemassa olevat. Mielestäni siinä on enemmän kuin sävyero ja tarkoituksena eittämättä on vain käyttää AY-liikkeen propagandakieltä. Sairaanhoitajat esimerkiksi eivät ole todellakaan mitään heikossa asemassa olevia, vastahan ne sai älyttömät korotukset. Eri ammattiryhmien vertaaminen on älyvapaata, koska kuka tahansa voi lukea itsensä insinööriksi, jos työ ja sen mukanaan tuoma palkka kiinnostaa. Ne on ihan valintakysymyksiä.

Toinen tässä keskustelussa oleva vittumainen piirre on nämä yksittäiset kertomukset siitä, kuinka joku ambulanssihoitaja joutuu asiakkaan hengen pelastamiseksi tekemään pari tuntia odotettua pidemmän päivän ja tarina päättyy itkuvirteen: "enkö ole palkkaani ansainnut". No kyllä olet ja sitähän sinulle edelleen maksetaan ja vieläpä aika vähän ollaan siitä leikkaamassa. Toisaalta, jos olet valinnut tuommoisen ammatin ja sinulle tulee yllätyksenä kuvaamasi kaltaiset tilanteet, niin ehkä et ole ihan penaalin terävin kynä ja elämä on varmaan muutenkin vaikeaa. Otan osaa.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Eri ammattiryhmien vertaaminen on älyvapaata, koska kuka tahansa voi lukea itsensä insinööriksi, jos työ ja sen mukanaan tuoma palkka kiinnostaa. Ne on ihan valintakysymyksiä.

Ei tuo ammatinvalinta nyt aivan noinkaan mene. Vai voiko mielestäsi kuka tahansa alkaa ammattilaiskiekkoilijaksi, kun sattuu vain päättämään niin. Jotkut ammatit ovat täysin tavoittamattomissa, kun ei vain riitä kyvyt, vaikka kuinka kiinnostaisi ja haluaisi valita.
 

Centre Bell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Entisaikojen TPS.
muutaman kymmenen anarkistin ryhmä buuasi ja huusi julkisuudessa kyseenalaisia mielipiteitä esittäneelle Turkkilalle. :D
Tuolla lausella todistat että kuulut tähän samanlaiseen mustavalkoiseen ryhmään (enkä tarkoita nyt jääkiekkoseuran värejä) kuin itsekkin (myönnän sen) ettei ole olemassa muuta totuutta kuin se omani. Vai millä perustella Turkkilan mielipiteet olivat kyseenalaisia?

Jännä huomata, kuinka nyt kaikki ovat hirveän huolissaan Suomen nuorista, vanhuksista, kodittomista, työttömistä ym. kun rahaa pitäisi laittaa vähän inhimilliseen apuun turvapaikanhakijoille... Oman maan edusta tuli aika äkkiä ykkösprioriteetti. :D

Eikö sinulle ole oman maan asiat sitten ykkösprioritetti? Vai oletko sinäkin maahanmuuttaja, sitten ymmärrän kantasi? Mitä sitten kun noita elintasoturvapaikanhakijoita on ensi kesään menessä luokka puolesta miljoonasta miljoonaan? Millä ajattelit että sellaisen määrän ihmisiä Suomi pystyy käsittelemään? Jos pelkästään yhden päivän aikana Torniosta tuli maahan yli 500 ihmistä ja tämä on vasta alkusoittoa, niin realistisesti suomessa on ensi juhannuksena yli puolimiljoonaa pakolaista.
Se mitä ihmettelit, että kaikki ovat huolissaan Suomen nuorista, vanhuksista ja työttömistä johtuu varmaankin jokaisen omasta elmäntilanteesta.
Esim. minulla on toinen vanhemmistani muistisairas ja aika huonosti hän saa apua yhteiskunnalta, koska ei ole resursseja. Lisäksi minun lapseni on siinä iässä että opiskelut loppuvat kohta ja töitä pitäisi löytää. Eräs hyvä ystäväni on ollut jo 3 vuotta työttömänä ja kun ikää on yli 50 v niin työpaikan löytyminen on vaikeaa. Kuten huomaat minä ajattelen asioita omalta kannaltani ihan niin kuin sinäkin. Sitä en tiedä mitkä motivaatiot sinulla on puolustaa noita pakolaisia, mutta varmasti sinullakin on siinä asiassa oma lehmä ojassa ihan niin kuin minulla niissä asiossa, mitä minä puolustan. Vastustat hallituksen leikkauksia syystä, että ne mitä ilmeisemmin rokottavat sinua tai lähipiiriäsi. Minä olen taas kerinnyt tähän ikään mennessä keräämään omaisutta sen verran, että pärjään kyllä vaikka nyt vähän leikattaisiinkin. Se miksi minä olen noita pakolaisia ja maahnamuutajia vastaan on se, että haluan jätää lapselleni ja tuleville lapsen lapsille perinnöksi sen saman mukavan rauhallisen maan, jossa itse olen saanut lapsuuteni ja aikuisuuteni ajan kasvaa. Kuten huomaat tällaisia me ihmiset olemme omaa napaa on niin helppo tuijottaa niin sinun kuin minunkin.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Eiköhän se niin ole että ihminen on pohjimmiltaan oman etunsa tavoittelija. Kaiken muun väittäminen on aika naiivia.
 
Suosikkijoukkue
Paikalliset
Eiköhän se niin ole että ihminen on pohjimmiltaan oman etunsa tavoittelija. Kaiken muun väittäminen on aika naiivia.

Kyllä. Sitä kutsutaan taloustieteessä hyödyn maksimoinniksi ja kaikkien oletetaan sitä tekevän. Mikä ei sinänsä sulje pois sitä että ihminen voisi tuntea myötätuntoa myös muita ihmisyksilöitä kohtaan.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Niin. On siinä minustakin kuitenkin semmoinenkin kulma olemassa mukana, että silloin me vasta kusessa ollaankin jos tuo myötätunnon tunteminen toista ihmistä kohtaan kadotetaan kokonaan. Melkoiseen Darwinistiseen anarkiaan mennään silloin. (Tarkoittaatko tuo termi muuten jotain? En tiedä laitoin vain hienoja sanoja peräkkäin, kun Darwiniakin on sen tunnetuimman teoksen verran kuitenkin tullut luettua)
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Eiköhän se niin ole että ihminen on pohjimmiltaan oman etunsa tavoittelija. Kaiken muun väittäminen on aika naiivia.
Eikö ihmisen voisi ajatella olla pohjimmiltaan ryhmäedun tavoittelija? Ainakin evoluutioteorian näkökulmasta se vaikuttaisi todennäköiseltä.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Niin, kyllähän se ryhmäajattelu kuulostaa ihan hienolta. Mutta minkäslainen ryhmäajattelu siellä nyt esimerkiksi tuolla neuvottelupöydissä vallitsee? Ei siellä minusta kauheasti ryhmässä ollaan, vaan ryhmissä. Meidän ryhmä vs. teidän ryhmä.

Mikä sitten sen siirtymän niistä ryhmistä ryhmään loisi, niin jaa a. Onhan tätä samaa vääntöä eri muodoissaan ollut läpi maailman sivun.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Menen töihin ihan normaalisti vaikka oma ammattiliitto lakossa onkin. Olen ymmärtänyt, että koko yrityksen väki on ihan normaalisti töissä lakosta huolimatta. Ihmettelen kyllä kovasti, jos mielenilmaukseen osallistuu AKT:n kaavailemat 100 000. Ehkä puoleen jää.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Niin, kyllähän se ryhmäajattelu kuulostaa ihan hienolta. Mutta minkäslainen ryhmäajattelu siellä nyt esimerkiksi tuolla neuvottelupöydissä vallitsee? Ei siellä minusta kauheasti ryhmässä ollaan, vaan ryhmissä. Meidän ryhmä vs. teidän ryhmä.

No siis ryhmän määritelmä taitaa kaikessa yksinkertaisuudessa olla, että "joukko ihmisiä muodostaa ryhmän". Ryhmät voivat olla toisiaan vastaan, kuten nyt ovat. En ole siis kanssasi eri mieltä vallitsevasta tilanteesta, perimmäisestä ihmisluonteesta kylläkin.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Joo. Se on muuten helppo olla tämmöinen Internet asiantuntija. Vähän sama kuin penkkiurheilu. Kotisohvalta on niin helkkarin helppo olla oikeessa, mutta annas olla kun pitäis ite olla tekemässä ratkaisuja. :D

No tietysti saahan ja pitääkin keskustelua käydä, kun kerran yhteisistä asioista tässä puhutaan ja pitää voida vapaasti esittää omia mielipiteitään.

Vaikka ei siinä, kyllä minusta silti tuntuu että monen "asiantuntijuus" jää tosissaan vain siihen kotisohvalta huuteluun.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Osaako joku kertoa, miten ammattiliitot kompensoivat lakot työntekijöilleen? Maksavatko osan palkasta, koko palkan vai onko ideana vaan jäädä tyhjän päälle, koska yhteinen etu.

Noin yleisesti ottaen lakkokassasta ei koskaan korvata palkkaa täysimäräisenä, ei edes kovin lähelle. Osa palkasta kyllä, jos kassassa on rahaa. Ja mitä tulee tuohon perjantain tapaukseen, niin kyseessähän ei ole lakko. Näin ovat sanoneet käsittääkseni kaikki ay-pomot.
 

Fremont

Jäsen
Mitä mieltä olet itse ehdotuksestani eli noin 80 %:n sairausajan palkasta kymmeneltä päivältä tms. ilman ensimmäisen päivän karenssia? Olisiko se kohtuuton uhraus heikossa jamassa olevien pienyritysten tarjoamien työpaikkojen säilyttämiseksi, vai pitääkö sairastelijalle maksaa aina yhtä paljon kuin työtä tekevälle? .

Ei olisi, myös tietty määrä palkallisia sairauspoissaoloja jonka jälkeen palkanlasku kävisi minulle.
Säätämistä Suomessa on, ei tämä siitä ole kiinni. Itse olen jo pitkään kannattanut esim. irtisanomisperusteiden heikkennyksiä jotta työnanatajilla olisi helpompaa irtisanoa pinnarit, toki en voi tällaisia julkisesti suustani päästää koska olen edunvalvontatoimessa.

Nyt homma alkaa vain mennä ihmeelliseksi puskista huuteluksi ja vastapuolen sormella osoitteluksi. Täysin hölmöä tietyiltä piireiltä esittää että SAK tms. torppasi yhteiskuntasopimuksen. Hallitus antoi ymmärtää että neuvotteluvaraa esitetyistä tavoitteista ei ole, eli jos torppaajia halutaan hakea niin Sipilän lärvi on hyvä vaihtoehto. Toki nyt sitten nähdään mitä tämä ukaasi tuo tullessaan, hyvää vai pahaa, sitä en lähde arvuuttelemaan.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyllä meillä ainakin vaimo allekirjoitti irtisanomislomakkeen, joka oli osoitettu paikalliselle keskussairaalalle.

Hetkinen, sulla siis vaimo oli niiden "marisijoiden" joukossa jokunen vuosi sitten, ja nyt sitten viitsit ihan pokalla kritisoida täällä niitä, jotka "marisevat" etuisuuksiensa puolesta tällä kertaa? Kai sä kritisoit yhtä kovin sanankääntein myös vaimoasi silloin? Vai onko se niin eri asia kun omalle kohdalle sattuu mutta ei haittaa jos muut kärsivät?

edit. Kirjoitit tässä ketjussa myös näin:

Omaan napaa tuijottelu on tämän maan suurin ongelma tällä hetkellä.

Mutta silloin kun siihen omaan napaan tuijottaakin herra TosiFani tai tämän vaimo, niin silloin se on ihan ok ja täysin ymmärrettävää?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös