Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Nyt vituttaa!

Viestiketju osiossa 'Jokerit' , aloittajana Swearengen, 18.10.2011 klo 21.54.

 1. YamahaGPR Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  No tietenkin vituttaa että Jokerit ei ole mukana. Mutta kun niitä finaaleja katsoo niin tajuaa tyhmempikin että joskus noissa peleissä pelaaminen vaatii 100% onnistumisen toimistolta, joukkueelta, ihan kaikilta faneja myöten. Nyt jotkut lampaat on päästänyt housuihin, jättänyt Jokerit ja itsesäälissä dissataan kaikkea Jokereihin liittyvää kun pitäisi puhaltaa yhteen hiileen talvisodan hengessä ja näyttää noille ryssille miten suomipoika ei anna senttiäkään periksi vaan taistellaan illasta toiseen viimeiseen mieheen.

  Tämä altavastaaja asetelma tästä tekee mielenkiintoista. Saadaan huikeassa ympäristössä nähdä taidokasta kiekkoa ja kyllä se päivä vielä koittaa kun Narri nauraa ja ollaan kaikki toivottavasti vielä yhtä Jokerit perhettä!
   
 2. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Jos et kuuntele logiikkaa siitä, miksi Jokerit ei tule koskaan voittamaan tuossa sarjassa mitään merkittävää, varsinkaan mestaruutta, niin kuuntele edes Hjallista. Se sanoi käytännössä ihan suoraan sen, ettei Jokereiden ole edes tarkoitus menestyä pleijareissa. On paljon rohkeampaa sanoa asiat suoraan kuin mamistella väkisin mukana uskaltamatta myöntää itselleenkään kuinka asiat ovat.

  Lainaus:
  Jokerit ei ole KHL:n menestyksen suhteen altavastaaja, vaan ulkopuolinen. Ja mistään Jokeriperheestä on turha puhua ennen kuin organisaatio on sellaisessa tilassa, jossa sen edustusjoukkueen ensimmäinen ja tärkein tehtävä on haalia urheilullista menestystä. Herätys!
   
 3. Mike Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KäPa, NUFC
  Lainaus:
  No ei varmaan suurimmalle osalle yhtään mitään, mutta ne joita itse laji viehättää paljon, niin katselevat varmaan ihan mielellään.
   
 4. McMulligan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Jokerit on edelleenkin KHL:n SaiPa. Kummallakin on tismalleen samat noin 1-2% menestysmahdollisuudet, jos menestyksen mittari on mestaruus. Mitenhän ne SaiPan fanit jaksaa olla niin lojaaleja seuraansa kohtaan kaudesta toiseen? Arvostan. Ei tulisi Jokereissa kuuloonkaan.
   
 5. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Harva taitaa nähdä sotia ja sodan henkeä Jokerien osallistumisessa. Pidän itse outona perusteena, sillä noilla lähtökohdilla olisi varmaan helpompi olla KHL.n ulkopuolella.

  Lainaus:
  Samaa mieltä. Itsekin olen seurannut KHL:n konferenssifinaaleja ja finaaleja alusta asti. Ei siihen ole tarvittu Jokerien pelaamista KHL:ssä, jotka eivät niissä pelaa.

  ***

  Olen maksanut lähipiirin kausareita ja lippuja Jokerien peleihin. Heitä kiinnostaa yhä vähemmän. Tällä kaudella ei juuri lainkaan. Pojan Jokereita pitkään kannattanut kaveri totesi, että kun pelattiin HIFK:ta ja HPK:ta vastaan. työpaikalla sai aina hyvät väännöt molempien kannattajien välillä. Ja jos ei ollut ottelua, väännettiin siitä, kenen joukkue saa eniten pelaajia NHL-varauksiin. Nyt Jokerit ei hänen mukaansa kiinnosta ketään ulkopuolista ja joskus harvoin joku saattaa kysyä lähinnä kohteliaisuudesta, miten Jokereilla menee.

  Arvaisin, että tuossa on syy, miksi Harkimo puhuu koko Suomen Jokereista. Nykyisistä, liiga-ajan Helsingin ja lähialueiden kannattajista on päästävä eroon, koska heistä iso osa ei koe voivansa enää sitoutua Jokereihin. He kokevat, että seura on hylännyt perintönsä ja perinteikkäät kannattajansa. Nämä puheet koko Suomen Jokereista ovat niin onttoja.

  ***

  Itse seuraisin ja seuraan Jokereita KHL:ssä. Mutta kyllä mä kärsin siitä, että ennen liigakaudella Jokereissa pelasi huipputalentteja tai huippupelaajia, joiden juuret olivat Jokereissa ainakin jostain B:sta alkaen. Olen suonut sen itselleni, että pelin taso merkitsee paljon ja nimenomaan Jokerien pelaamisen taso. Kun lähdettiin KHL:ään, kuvittelin Jokerien olevan kakkostaso NHL:n jälkeen. Eipä ole ollut. Ykköskategoria lähtee Suomesta NHL:ään, kakkoskategoria KHL:ään. Mutta ei Jokereihin, vaan muihin KHL-seuroihin. Tämä on pettymys, sillä se johtaa eräänlaiseen kasvottomuuteen ja pahimmillaan siihen, että jokin osa-alue (tällä kaudella sentterit Reginin jälkeen) on heikompi kuin jopa liiga-aikoina. Ja liigan finaaleissa näkee parempia pelaajia kuin Jokereissa pelaa KHL:ssä. Kyse on rahasta. Mopolla on hieman karrikoiden mielestäni turha pyöriä moottoritiellä, vaikka se moottoritien päällyste upea olisikin.

  (Politiikasta pidän lupaukseni muutaman viikon takaa: ei Jokerien yhteydessä, ellei jotain uutta ilmene).
   
  Viimeksi muokattu: 10.04.2017 klo 07.53
 6. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Tämä ei perustu hyvään arvioon! Jokerit ei todellakaan ole KHL:n SaiPa, ei missään nimessä!

  SaiPan pelaajabudjetti huitelee vajaan kahden miljoonan tietämillä, kun varakkaimmat seurat laittavat likoon kolme tai vähän reilun kolmen miljoonan pelaajabudjetit. Suomen verotus huomioiden Jokereiden maksukyky on suhteessa sarjan tasoon huomattavasti alhaisempi kuin yhdelläkään Liigan köyhemmistä joukkueista. Lisäksi, kuten Pelicansin, KalPan ja SaiPan esimerkit ovat näyttäneet, hyvällä valmennuksella ja scouttauksella sekä pitkäjänteisellä kasvatustyöllä pystyy saamaan oikeaa menestystä ilman suuria varoja. Jokereilla tätä mahdollisuutta ei todellakaan ole, ei edes 1-2%, vaan pyöreä (soikea) 0%.

  SaiPa on pysynyt aitona. SaiPa taistelee joka vuosi vertaisiaan vastaan ja sillä on oikea yllätysmomentti muhimassa melkein joka kaudella, kuten moni meistä muistaa jo viime vuosituhannelta.
   
 7. joceri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Tästä tismalleen samaa mieltä. Paljon mieluummin katselisi Olli Juolevin dominointia Liigassa Jokeripaidassa kuin jotakin EHT-tason Ville Lajusen koomailua puolustuspäässä.

  Tälläkin kaudella oltaisiin voitu seurata miten Linus Nyman tai Sami Moilanen nappaa pelipaikan Jokerikokoonpanosta. Sen sijaan nähtiin Roope Talajan ja Masi Marjamäen päätöntä koohottamista sekä Mika Niemen ja Sakari Salmisen uhrautumista Jokerilogolle.

  Jos haluan katsella hyvätasoista kiekkoa, niin katselen NHL:ää, enkä mitään Metallurg Magnitogorskia.

  Tuohon aikaisemmin esitettyyn typerään SaiPa-vertaukseen riittää vastaukseksi Ville Koho. 16 kautta Liigaa peräkkäin SaiPassa. Tähän se tunneside joukkueen seuraamiseen ja kannustamiseen perustuu ainakin omalta osaltani.
   
 8. McMulligan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Mikään kausi historiassa ei ole todistanut, että SaiPalla olisi Liigassa yhtään paremmat menestysmismahdollisuudet kuin Jokereilla KHL:ssä, huolimatta sarjojen sisäisistä budjettieroista. Täydellisellä nappikaudella SaiPa on päässyt välieriin, joka Jokereilla tarkoittaisi konferenssifinaaleita. Välieriin SaiPa on päässyt jopa huimat kaksi kertaa (98-99 TPS finaaliin 3-0 voitoin, 13-14 Kärpät finaaliin 4-1), joista ei ole ollut mitään mahdollisuuksia ponnistaa finaaliin asti. Nappikaudella Jokerit voi myös aivan hyvin yltää konferenssifinaaliin.

  Parhaalla kaudellaan runkosarjassa SaiPa on löytynyt sijalta 4, kun taas Jokerit parhaalla kaudellaan KHL:ssä sijalta 2.

  Mä en näe historian valossa yhtään syytä, miksi SaiPalla olisi jotain oikeita menestymisen mahdollisuuksia Liigassa, kuten en näe niitä KHL:ssä Jokereillakaan. Budjeteilla ja niiden erolla sarjan suurimpiin voi toki täällä vängätä, kuten myös farmitoiminnalla, mutta todellisuus mahdollisuuksista näkyy aika hyvin historiasta ja tilastoista ja mikään niistä ei tue SaiPan menestymismahdollisuuksia parempina kuin Jokereitten. Myöskään muut joukkueet Liigan historiassa ei ole pystynyt SaiPan budjetilla juurikaan parempiin tuloksiin, joten sieltäkään saa aika huonosti tukea väitteelle. Kummankin joukkueen kohdalla mestaruuden todennäköisyydet on jossain Leicesterin viime kauden mestaruuden todennäköisyyksien tasolla.

  Lainaus:
  Ymmärrän täysin henkilöt, jotka perustelevat kiinnostuksen lopahtamista Jokereita kohtaan tunnesyillä, jotka johtuvat esimerkiksi seuran perinteiden kadottamisesta tai omien kasvattien näkemisen puutteesta tai VilleKohojen puutteesta. Menestyksen mahdollisuuden tai mahdottomuuden takia kiinnostuksen menettäneet fanit taas ovat aivan puhtaita gloryhunttereita. Ei tarvitse katsoa kuin Lappeenrantaan miten siellä tuetaan joukkuetta, vaikka menestymismahdollisuudet ovat minimaaliset ja käytännössä joka kausi päättyy suureen tai suurempaan pettymykseen.
   
 9. Sturm Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1967
  Lainaus:
  Olen samaa mieltä tästä, kuten varmaan moni muukin, mutta uskoakseni kiinnostavuuden lopahtaminen, tai vähentyminen on paljon syvällisempien asioiden motoroima (niinkuin tuossa tunnesyyt mainitsitkin). En jaksa niitä tähän listata kun kaikki varmaan tietää mitkä nämä syyt ovat. Ne ovat täällä jo monesti listattu monissa viesteissä.

  Jokereiden menestymisen vaikeus KHL:ssä kertoo kylläkin sarjan kovasta tasosta, sekä hyvin kyseenalaisesta ja epäreilusta talouspohjasta.

  Toivottavasti uudet hankinnat saavat kauden mielenkiintoiseksi ja jääneet flopit saavat kurssin käännettyä.
   
 10. DR_J Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Länsi-Lontoon Siniset
  Lainaus:
  Mikähän mahtoi olla Ässien budjetti mestaruuskaudella 2012-2013? Väitän, ettei kovin paljoa SaiPan vastaavaa kummempi. Eli kyllä liigassa voi yltää ihan mestaruuteen asti pienemmällä budjetilla, jos muut asiat tehdään hyvin.
   
 11. Clubittaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Minäkään en tajua ns vähää alusta, että miten pitkällä matematiikalla Saipan ja Jokerien mestaruudet saa yhtä todennäköisiksi? Saipan budjetti on n. 60-70% varakkaimpien joukkueiden budjeteista, kun Jokerien budjetti taitaa olla alle 10% SKA:n/Magnitkan jne budjetista.
   
 12. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Jos flopit saa jatkaa, niin se kertoo siitä, että organisaatiota ei kiinnosta. Kunhan käyvät pellailemassa. Miksi siis pitäisi kannattajia kiinnostaa yhtään enempää?

  Tässä vaiheessa olisi sopimusten purut tiedotettu ja siten annettu pelaajille paremmat apajat uuden seuran hakemiseen. Joten on perusteltua olettaa, että ens kausi ei ole yhtään päättynyttä parempi.
   
 13. Mordjinn Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Olisin voinut lainata pari viimeisintä kirjoitustasi kokonaan, täysin samoilla tunnoilla ja jopa samalla laskevalla fiiliskäyrällä mennään.

  Kyse ei ole ainoastaan urheilullisista menestysmahdollisuuksista tai pelaajien taustoista tai seuran identiteetistä tai fanien kohtelusta, vaan näiden synnyttämästä kokonaisuudesta. KHL on systemaattisesti tuhonnut jokaista ylläolevaa osa-aluetta ja suoraan sanoen nykyinen johto on harmaa seinätapetti joka tanssii täysin joukkueen juuria ja historiaa halventavien tai siitä piut paut antavien omistajien pillin mukaan.

  Liiga-aikana Jokereilla oli vaikutusvaltaa ja merkitystä toimintaympäristössään ja osaltaan mahdollisuuksia vaikuttaa asioihin. Nykytilanteessa koko organisaatio on täysi rukkanen, jolla ei ole minkäänlaista sanavaltaa siihen minkälaisessa ympäristössä toimii. Jokereiden toiveet ja halut eivät merkitse venäläisille yhtään mitään. Ensimmäisellä kaudella sitä jotenkin sinisilmäisenä uskoi propagandan että Jokerit olisi KHLlälle jotenkin merkityksellinen. Ei ole.

  Tämä on useallakin tavalla miltei merkityksellisempää kuin se että voittaako vai häviääkö Jokerit jääkiekossa. Vaikka valot välkkyisivät ja joukkue onnistuisi saavuttamaan urheilullista menestystä sisältö puuttuu. Ihmiset vaistoavat tällaiset asiat ja Jokereista onkin tullut tyhjänpäiväinen hittiartisti, joka ei ärsytä ketään ja jota ei rakasta kukaan. Helppoa kertakäyttöviihdettä, joka on helppo heittää pois kun jotain uutta ilmestyy taivaanrantaan. Viimeaikoina se viihdepuolikin ja ne hittibiisit ovat loistaneet poissaolollaan...

  Ainoa asia jossa Jokereiden Liigajoukkueita suuremmat resurssit voisivat ihan aidosti oikein kohdistettuna saada suuren muutoksen aikaan on junioritoiminta. Mutta käsittääkseni junnutoimintaa hoidetaan edelleen "liigatasolla", koska omistajia ja KHLlää juniorityö ei kiinnosta eikä hyödytä. Jos rahavirtaa allokoitaisiin laajempaan ja laadukkaampaan junioritoimintaan liigavuosia vastaavaava prosentuaalinen määrä toisi se todella merkittävän piristysruiskeen Suomen juniorikiekkoiluun. Toki rahan lisäksi tarvittaisiin Keklu-tyyppinen johtaja jolla olisi mandaatti ja näkemystä. Ymmärrettävistä syistä ainakaan 49% nykyisestä omistajapohjasta ei tätä kuitenkaan halua ja sille 51%:lle Jokereiden tai suomalaisen jääkiekkoilun urheilullinen hyvinvointi taitaa tällä hetkellä olla täysin yhdentekevää.
   
 14. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Enää junnujoukkueisiin ei tarvita karsintoja -> junnut tietää, että taso on romahtanut.
   
 15. McMulligan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Vähän odotin, että joku ottaa Ässät esiin, jonka voitto ei sekään kovin todennäköinen ollut. Ylen mukaan budjetti kauteen lähdettäessä 2,15 milj. €. Liigan kärjellä 3 milj. € ja SaiPalla sillä kaudella 1,35 milj. €. Joten kyllä se aika merkittävästi isompi oli Ässillä. Tässä vielä linkki Ylen tarinaan:

  http://yle.fi/urheilu/3-6289292

  Jos tätä verrataan taas SaiPan suuremman budjetin kausiin niin esimerkiksi kaudella 15-16 SaiPan budjetti oli suurempi, mutta edelleen selvästi pienempi kuin Ässien mestaruuskauden budjetti. SaiPa 15-16 budjetti 1,8 milj. €, kun Liigakärjellä 3,2 milj. € (linkki alla).

  http://liiga.fi/uutiset/2015/09/04/liiga-joukkueet-isoilla-satsauksilla-kauteen-2015-16

  Lainaus:
  Sillä, onko se todennäköisyys 1 vai 2 % ei nyt ole kovin paljoa merkitystä, kun mahdollisuus on käytännössä olematon niin Jokereilla kuin SaiPalla. Budjeteilla voi toki asiaa yrittää muuksi selittää moneenkin kertaan, mutta kun historian tarjoamat tilastot eivät anna SaiPalle mitään menestymisenmahdollisuuksia, niin en nyt oikein tiedä millä matematiikalla ne SaiPan mahdollisuudetkaan siitä kovin paljoa nousisi. Puhdasta urheiluromantiikkaa väittää SaiPalla olevan mahdollisuuksia mestaruuteen nykyisessä Liigassa ilman merkittävää pelaajabudjetin nousua. Tuon tason budjetilla ei ole Liigassa pärjännyt niin SaiPa kuin mikään muukaan joukkue parin vuosikymmenen aikana. Kannattaa myös huomioida, että historian perusteella Jokerit on menestynyt KHL:ssä jopa paremmin kuin SaiPa Liigassa. Budjetit ovat yksi asia ja todellisuus ja tilastot toinen, vaikka siellä usein aika suora korrelaatio tuleekin. Lilliputtibudjetilla et pärjää Liigassa sen enempää kuin KHL:ssä. SKA:n ja Magnitogorskin ylivoimaa budjetin takia myös yliammutaan aika reilusti täällä. KHL:n kahdeksasta mestaruudesta on kyseiselle kaksikolle mennyt ruhtinaalliset 3 kpl. Kahdeksan kauden aikana KHL:n on voittanut viisi eri joukkuetta, joten ei sekään mikään pelkkä kahden jättiläisen taistelukenttä ole.
   
 16. Masentaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Mutta ei kertaakaan joukkue Venäjän ulkopuolelta.
   
 17. C.Orr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit 1979-2013, Frölunda Indians
  Mielestäni Saipalla on selvästi realistisemmat mahdollisuudet voittaa Liigamestaruus kuin Jokereilla Gagarin Cup. Ei se mahdollisuus SaiPallakaan kovin kummoinen ole, mutta mahdollisuus kuitenkin. Jokereilla sitä mahdollisuutta ei käytännössä ole. Jokerit joutuvat kilpailemaan oman sarjansa kärkijoukkueita vastaan noin 9 kertaa pienemmällä pelaajabudjetilla. Kun Jokereiden mahdollisuutta menestymiseen rajoittaa lisäksi farmijoukkueen puuttuminen joka jo sinänsä antaa varsin mittavan etulyöntiaseman sarjan muille joukkueille.

  Mikäli Saipa joutuisi operoimaan Liigassa yhtä pienellä budjetilla verrattuna Liigan kärkeen kuin mitä Jokerit joutuvat operoimaan suhteessa KHL:n kärkeen olisi Saipan pelaajabudjetti luokkaa 350 000€.
   
 18. McMulligan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Puhtaita mielipideasioita, joilla ei ole mitään tekemistä faktan kanssa. Mitään realismia kummankaan joukkueen oman sarjan mestaruus ei ole. SaiPan mestaruushaaveet Liigassa ovat pelkkää urheiluromantiikkaa alusta loppuun ihan siinä missä se on KHL:ssä Jokereillakin. Jokereiden toimista tosin puuttuu suurelta osin minkäänlainen romantiikka. Pienempi prosentuaalinen budjettiero sarjansa suurimpiin ei tee näiden kahden joukkueen kohdalla menestymismahdollisuuksien osalta mitään eroa, kun kummallakaan ei vaan niitä ole. Mikään, siis yhtään mikään, ei Liigahistorian viimeisen parin-kolmenkymmenen vuoden katsonnalla tue minkäänlaisten mestaruushaaveiden elättelyä SaiPan kohdalla. Pienemmät budjettierot suhteessa KHL:ään se ei ole, koska noilla budjeteilla ei ole koskaan Liigassa menestytty. Kertokaa toki joku oikeasti mestaruusmahdollisuuksia puoltava asia, joka perustuu joihinkin ihan oikeisiin faktoihin, eikä vain mututuntumaan "pienemmistä budjettieroista". Jonkun toisen sarjan (tässä tapauksessa KHL) isommat budjettierot ei ole millään tavalla korrelaatiossa SaiPan mestaruusmahdollisuuksien nousulle, joka tällä hetkellä on jotakuinkin 1 %.

  Kun KHL:n materiaalieroja täällä niin paljon ihan syystäkin korostetaan, niin kannattaa muistaa, että myös Liigassa tulee materiaalissa aika iso ero parin miljoonan budjettierolla. Tai siis ratkaiseva ero. Ota Tapparalta, Kärpiltä tai IFK:ltä kaksi kärkiketjua pois, siirrä nykyinen kolmonen ja nelonen kärkiketjuiksi ja tuo perään kaksi ketjua mestis-pelaajia. Eiköhän noi IFK:n, Tapparan ja Kärppien kaksi kärkiketjua irtoa jotakuinkin parilla miljoonalla, niiden ketjujen pakit mukaanlukien. Näyttääkö jo SaiPan materiaalilta ja sellaiselta, jolla olisi mahdollisuus voittaa mestaruus? Eipä näytä ja ylläripylläri eipä sellaisella olla koskaan Liigassa menestystä saatukaan, eikä tulla saamaan jatkossakaan, vaikka yleinen taso Liigassa meneekin alaspäin kuin spitaalisen lehmän häntä.
   
 19. C.Orr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit 1979-2013, Frölunda Indians
  Lainaus:
  Niin itse näen, että SaiPalla on huomattavasti suuremmat mahdollisuudet kuin Jokereilla kaventaa budjettieroa oman sarjansa kärkeen sellaiselle tasolle jossa menestyminen on mahdollista. Kun lisäksi Liigan luonne kasvattajasarjana on KHL:ää selkeämpi ja jossa lupaavalla juniorilla on paremmat mahdollisuudet lyödä läpi tarkoittaa se samalla sitä, että raha ja sitä kautta pelaajabudjetti ei ole Liigassa yhtä merkittävässä roolissa kuin KHL:ssä.

  Jos kävisi niin (ja nämä seuraavat eivät ole edes epärealistisella tasolla), että SaiPa kasvattaisi muutaman kauden aikana omista junioreistaan pari kolme-neljä huippuluokan junioria, onnistusi nappiin ulkomaalaisvahvistuksissaan ja onnistuisi kasvattamaan pelaajabudjettiaan 10-15%:lla näkisin SaiPalla olevan suurempi mahdollisuus Liigamestaruuteen kuin tuo povaamasi 1%. Jokereilla jos kävisi tuo sama, mahdollisuudet oman sarjansa mestaruuteen olisivat edelleen olemattomalla tasolla.
   
  Viimeksi muokattu: 10.04.2017 klo 15.29
 20. Gemondo Jäsen

  Lainaus:
  Ja kuinka todennäköisesti boldaamani osuus nähdäksesi tapahtuu vaikkapa seuraavan 20 vuoden aikana?
   
 21. C.Orr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit 1979-2013, Frölunda Indians
  Lainaus:
  Enpä minäkään olisi lyönyt vetoa Ässien tai HPK:n mestaruuksille vuonna 2002, että ne tulevat tapahtumaan kymmenen vuoden sisään. Molemmat.

  Vastaus kysymykseesi: Todennäköisemmin kuin se, että Jokerit pelaavat KHL:n finaalissa.
   
  Viimeksi muokattu: 10.04.2017 klo 15.38
 22. McMulligan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  @C.Orr HPK voitti mestaruuden kaudella 2005-2006. En löytänyt pikaisella etsimisellä tuon kauden budjetteja, mutta muutama kausi aikaisemmin HPK:n budjetti oli noin 1,48 milj € ja Liigan suurimpana Jokerit 2,0 milj € budjetilla eli puhutaan kuitenkin 75% kärjen budjetista, kun SaiPalla se usein on ollut alle 50%. Todennäköisesti luvut ovat tuossa suhteessa pysynyt mestaruuskaudellakin, kun HPK:lla oli menestysvuodet päällä. Eli taas aivan erilaisella budjetilla on mestaruus voitettu SaiPan budjetteihin verraten. Ässien budjetti tulikin jo mainittua ja siinä sama juttu.

  On pelkkää saivartelua sanoa SaiPan mahdollisuuksia paremmaksi kuin Jokereiden, kun molemmilla se mahdollisuus on jotakuinkin nolla. Todennäköisyys nousee tottakai heti tuolla skenaarion huippujunnusumalla, vahvistusten onnistumisella ja budjetin selvällä kasvattamisella. Viimeisin vielä lisää aika paljon vahvistusten onnistumisen todennäköisyyttä noin sivuhuomiona... Niinhän tosin alunperinkin mainitsin, että nykytilanteessa ilman budjetin kasvattamista todennäköisyys mestaruudelle on jotakuinkin nolla. Toisaalta, nouseehan Jokereidenkin mahdollisuudet heti dramaattisesti, jos oligarkki päättääkin moninkertaistaa budjetin jollekin kaudelle. Jos ja jos ja jos (tune: Juha Sipilä). Mä pysyn mielummin todellisuuden puolella näissä asioissa.
   
 23. haukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Euroopan no 1: Jokerit
  Mielenkiintoista seurata, kun aikuiset (tai en minä tiedä, ovatko kaikki aikuisia) kaverit kinaavat siitä, kenen mutu on todennäköisempi. Minun mutuni on se, että Saipa ei tule ikinä voittamaan Liigaa, kun taas Jokerit tulee voittamaan KHL:n seuraavan viiden vuoden aikana. Ja tämä tapahtuu vielä ilman farmiseuraa ja ilman merkittävää pelaajabudjetin nostoa sekä ilman omia junnupelaajia. Kyllä näin on, uskokaa pois.
   
 24. Gemondo Jäsen

  Lainaus:
  Uskallatko mitään prosenttimäärää heittää?
   
 25. DR_J Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Länsi-Lontoon Siniset
  Lainaus:
  Eihän näihin pitäisi ikinä tarttua, mutta paljonko olet valmis lyömään vetoa tästä asiasta?