Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Nyt vituttaa!

Viestiketju osiossa 'Jokerit' , aloittajana Swearengen, 18.10.2011 klo 21.54.

 1. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Budjetti on lyöty lukkoon ilman vähemmistöomistajan vaihdosta seuraavaksi 5 vuodeksi, joten indeksien verran otetaan takapakkia joka vuosi.

  Liigassa budjetit on sen verran pieniä, että kärkihankinnat on aina joko eilisen tähtiä tai arpoja myös rikkaamilla seuroilla, joten sitä taustaa vasten saipalla on mahdollisuus. Kohelon isot ostaa isoon rahaan laatua.
   
 2. haukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Euroopan no 1: Jokerit
  Lainaus:
  En harrasta vedonlyöntiä, sitä vastoin pokeria kylläkin. Pokerissa on tullut lyötyä montakin ryssää viime vuosien aikana, mutta se siitä. Oletin kylläkin, että viestini olisi mennyt perille ilman selityksiä. Halusin vaan tähdentää kirjoituksellani sitä, että jos täällä kymmenkunta kaveria väittää viiokosta ja vuodesta toiseen, että Jokerit ei koskaan voita KHL:n finaalia, niin se ei siitä muutu todeksi, vaikka sitä kuinka vängättäisiin. Aivan hyvällä omallatunnolla voin väittää, että kyllä voittaa. Tämä on sitä mutua.
  Eli, kun vitutusketjussa ollaan, niin tämä juuri vituttaa, että muutama täällä esitetty mutumielipide koetaan joidenkin aivoissa faktaksi. Näin se ei ole. Tuolla jatkoajan kirjoittelupalstan ulkopuolella saattaa olla tuhansia, jotka uskovat Jokerien finaalivoittoon. Sekään ei ole faktaa, mutta uskon että heitä on kuitenkin paljon enemmän, kuin nämä kymmenkunta täällä ja:ssa.
   
 3. YamahaGPR Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Minkäs takia sä NHL kiekkoa sitten katsot?
   
 4. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Älä irrota kontekstista:

  Lainaus:
  Tiedoksi: ei Jokerit ole NHL:ssä mukana.
   
 5. Valle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit ,Ottawa, SJK
  Pitkät tulee olemaan seuraavat viisi vuotta jos sama meno täällä jatkuu. Fakta on se että Jokerit pelaa KHL:ssä seuraavat viisi vuotta. Koittakaa nyt hyväksyä se ja lopettakaa se jatkuva valitus joka on jatkunut jo 2-3 vuotta. Mitä tulee menestymismahdollisuuksiin niin ensimmäisellä kaudella toisella playoff-kierroksella Moskovassa oltiin todella lähellä varastaa ensimmäinen peli ja tiedä miten se sarja olisi muuttunut siitä. Silloin toinen peli oli sitten seuraavana päivänä ja tuli liian nopeasti raskaan pettymyksen jälkeen. Toisella kaudella oltiin runkosarjan yksi parhaimmista jengeistä, mutta valitettavasti joukkue oli aivan rikki tärkeimmällä hetkellä. Viime kausi meni vihkoon ennen kuin se alkoikaan. Aivan liikaa hutihankintoja. Pointti oli se että menestyminen tässä sarjassa on haastavaa ja se vaatii kaiken menevän täysin nappiin että se on mahdollista. Muutama miljoona budjetissa lisää tekisi jo paljon.
   
 6. YamahaGPR Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:

  En viitsinyt koko litaniaa lainata. Mutta siis ns. syntax error?

  Mitä vitun järkeä katsoa KHL kiekkoa kun Jokerit ei ole mukana? Sun perusteluja yllä...

  Mitä vitun järkeä katsoa NHL kiekkoa kun Jokerit ei ole mukana? Ei vastausta.
   
 7. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Jotenkin on outoa, että ihan perusasiatkin on hukassa. Kirjoitin, että liiga-aikana kiinnostus loppui siihen, jos Jokerit putosi. En mä juossut jossain SaiPa-ketjussa kertomassa, kuinka hienoa kiekkoa ne pelaa ja välierät ilman Jokereita on loistavaa viihdettä, kun Jokerien kesäloma alkoi. Ei tuosta liiga-ajasta niin kauan ole, luulisin sinunkin nuo ajat vielä muistavan.

  KHL ei kiinnosta pätkän vertaa ilman Jokereita. Voisi koko sarjan lakkauttaa. Miksi? Koska Jokerit. Ja koska NHL niin paljon parempi kuin KHL, jos ihan kiekko haluaa katsoa. Ja mä haluan.

  Mutta. Jokainen kannattaa mitä haluaa. Minä Jokereita, joku KHL:ää.

  Ihme juttu, että KHL-puolustelijat ovat vitutus-ketjussakin melskaamassa. Luulisi vituttavan :)
   
 8. Micqou Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Avs, Mikko Rantanen
  Loppuukohan tämä vänkääminen täällä vielä jonain päivänä? Joku seuraa jääkiekkoa koska Suomi, toinen koska Jokerit, kolmas koska NHL, neljäs koska KHL ja viides koska Liiga. Jokaisella on eri syyt seurata lätkää ja kunnioitetaan jokaisen omaa mielipidettä.
   
 9. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Näin juuri. Olisi ihan fiksua, jos jokaisella olisi oikea mielipide, koska jokaisella on mielipiteeseensä oikeus. Siihen kuuluu myös oikeus vaatia samanlaiset olosuhteet kuin KHL-seuroilla on ja oikeus vaatia riittävän kokoinen pelaajabudjetti. Tästähän pitkälti on kyse.

  Sinä hetkenä kun Harkimo kertoisi farmiasian olevan kunnossa, rosterin käsittävän 30 pelaajaa ja pelaajabudjetin olevan 25 miljoonaa eli verotus huomioiden jossain keskitasolla, moni kannattaja olisi enemmän kuin iloinen ja aikamoinen määrä suhtautuisi vähintäänkin suopeasti toimintaan.
   
 10. C.Orr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit 1979-2013, Frölunda Indians
  Lainaus:
  Ymmärtääkseni tuolla kaudella sarjan suurimmalla budjetilla operoineella seuralla (HIFK 2,5M€) oli noin miljoona euroa suurempi pelaajabudjetti kuin HPK:lla. Prosentuaalisesti tuo lukema on kohtalaisen merkittävä. Noin suurinpiirtein samaa luokka kuin SaiPalla tänäpäivänä Liigan kärkeen.

  Lainaus:
  Varmasti näin tämänhetkisillä asetuksilla. Painotan nyt vielä kerran sitä, että SaiPalla tuo mahdollisuus kaventaa sellaisia muuttujia, joilla menestystä on mahdollista saavuttaa (kuten esim. pelaajabudjetti) on Jokereihin verrattuna monta astetta helpompi. Liigassa huippulupaavalla juniorilla on lisäksi paljon parempi/helpompi alusta tehdä merkittävääkin jälkeä tuloksen kannalta kokonaisuutena kuin KHL:ssä. Vaikka joku oligarkki tuplaisi tuon Jokereiden pelaajabudjetin (joka on epätodennäköisempää kuin SaiPan pelaajabudjetin kasvattaminen 10-15%:lla) olisi ero sarjan kärkeen edelleen noin viisi kertaa pienempi. Sillä ei edelleenkään pötkittäisi edes konferenssifinaaliin. Puhumattakaan finaaleista ja sen voittamisesta.
   
  Viimeksi muokattu: 10.04.2017 klo 21.51
 11. Palokan Keisari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
  Lainaus:
  Ei tämä ihan näin mustavalkoista ole. KHLssä suurin osa venäläisjoukkueista maksaa aivan järkyttävää ylihintaa pelaajan tasoon nähden, joten on tyhmää verrata suoraan budjetteja ja niiden eroja. Ei esimerkiksi Lokomotivin neljä kertaa isompi palkka tee Brandon Kozunista yhtään sen parempaa pelaajaa, kuin oli Jokereissa neljä kertaa pienemmällä palkalla.

  Eli kyllä (valitettavasti joillekin kirjoittajille) joutuu toteamaan, että Jokerit voi kaikkien hankintojen ja tähtien osuessa kohdalleen tälläkin budjetilla menestyä KHLssä.
   
 12. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Nyt tarvitsen tarkennusta tähän logiikkaan!

  Miten tästä päättelyketjusta
  Lainaus:
  ...seuraa tämä päätelmä
  Lainaus:
  Jos nyt ollaan sen verran anteliaalla tuulella, että unohdetaan muutama pikkuseikka kuten se, ettei Kozun välttämättä saa nelinkertaista palkkaa vaikka Lokomotivin pelajaabudjetti onkin nelinkertainen (jos ei huomioida verojen vaikutusta - niiden kanssa se on tietysti suurempi) sekä se, että Lokomotivilla on heittää jokaiseen ketjuun parempia ketjukavereita, joiden kanssa hioa peliä, niin tarkoitatko todella, että jos Jokerit onnistuu hankkimaan joukkueeseensa täydelliset 25 pelaajaa (jokainen oman paikkansa "Kozun"), sillä olisi mahdollisuudet mestaruuteen? Että pystyttäisiin kuromaan vajaan kymmenen pelaajan ja reilun 30 miljoonan euron gäpit ihan vaan scouttaamalla ja tsägällä?
   
 13. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lev Praha oli erittäin lähellä Gagarin Cupia 16 miljoonan euron pelaajabudjetilla. Siinä mielessä nämä joidenkin höpinät siitä, että Jokerien pitäisi vähintään tuplata budjettinsa, jotta sillä olisi mahdollisuuksia pärjätä, on aika lailla paskaa.

  Edelleenkin Jokereilla on iso kilpailuetu suhteessa venäläisiin seuroihin siinä, ettei Jokereilla ole mitään ulkkarirajoituksia. Nuo rajoitukset nostavat venäläisten laatupelaajien palkkatasoa siten, että 12-15 miljoonan euron pelaajabudjetilla operoivien venäläisseurojen on vaikeaa kasata yhtä hyvää joukkuetta kuin mitä Jokerit tai Minsk pystyvät tekemään halvemmalla.
   
 14. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  En Kozounin palkkaa tiedä, mutta onhan siellä paljon kehitettävää tällä saralla. Sanotaan nyt vielä kerran:

  1. Kyse on pelaajien osalta tietenkin nettopalkoista. Jokereissa pelaajien nettopalkat ovat jossain 4.0-4.5 miljoonan euron kohdilla. Yhteensä.
  2. Kyse on pelaajien kunnosta playoffien aikaan. Kurrin mukaan toissa playoffeissa yli 18 pelaajaa oli loukkaantuneita, joista seitsemän pelasi.

  Ilman farmia riskit ovat vaan suuremmat siitä, että pelaajat pelaavat loukkaantuneina myös runkosarjassa. Kun pelataan väsyneinä, aikaerojen rasittamana paljon otteluita, loukkaantumisalttius kasvaa.
   
 15. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Rahasta vastasinkin yllä: pitää verrata nettopelaajabudjettia, jos vertaillaan. En tunne Tsekin verotusta, mutta oisko 16 miljoonan euron pelaajabudjetti olisi nettona jotain 11 vs Jokerien 4.5/4.0 + Levillä päälle todennäköisesti isot bonukset.

  Lainaus:
  Venäläiset KHL-seurat ovat etuasemassa Jokereihin nähden. Kumpikin menettää parhaat NHL:ään, mutta sitten tulee kaksi isoa eroa:

  1. Venäläisseuroilla on mahdollisuus joihinkin jättinimiin ohi tai osittain ohi oman budjetin, jotka tienaavat yksin jopa miljoonia:
  2. Venäläisseuroilla on käytettävissään venäläisistä NHL:n jälkeen seuraava huipputaso, Jokereilla ei ole samaa suomalaisista, vaan vasta B-taso. NHL:n ulkopuolinen suomalainen A-taso pelaa kyllä KHL:ssä, vaan ei Jokereissa. Kyse rahasta.

  Kaikki perusasioita, moneen kertaan käyty läpi, mutta aina nämä pulpahtavat uudelleen.
   
 16. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  No aika harhaan johtavaa yleistämistä. Tämä on tilanne SKA:lla ja varauksin Magnitogorskilla, Kazanilla, Omskilla ja TSSKA:lla, mutta valtaosa venäläisistä seuroista joutuu kaapimaan venäläispelaajansa huomattavasti kauempaa alelaareista kuin mitä Jokerit joutuu tekemään suomalaispelaajien kohdalla. Esimerkiksi Jokerien viime kauden joukkueen lähtökohtaisessa nelosketjussa pelasivat Wirtasen ja Anttilan kaltaiset MM-kisakokemusta omaavat yksilöt. Vaikkapa Jokereita paremmin menestyneen Torpedon joukkueessa on vastaavissa rooleissa pelaajia, jotka eivät voi edes uneksia maajoukkuepaidasta.

  Isossa kuvassa on niin, että Jokerien mestaruus KHL:ssä on hyvin epätodennäköinen, mutta ei suinkaan mahdoton skenaario. Lisäraha tietenkin auttaisi, mutta jo nykyresursseilla voisi yltää huomattavasti parempaan. Esimerkiksi tälle kaudelle Jokerien uudet pelaajahankinnat menivät suurelta osin päin persettä. Enkä ole ihan vakuuttunut, että valmennustiiminkään kokoamisessa onnistuttiin. Noin lähtökohtaisesti valmennuksen ja sitä kautta yhteistyön jääkiekon saralla Jokereilla pitäisi olla kaikki edellytykset olla sarjan paras joukkue, mutta tällä kaudella Jokerit ei kyllä saanut minkäänlaista kilpailuetua tuolla rintamalla.
   
 17. Aleksandros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Lainaus:
  Viestistä olen pääpiirteissään samaa mieltä, mutta onhan tuo propagandaa puhua Wirtasen ja Anttilan MM-kisakokemuksesta ja verrata sitä venäläispelaajien vastaavaan. Lienee aika selvää, että Suomen MM-joukkueeseen pääsee aika paljon huonompia pelaajia kuin Venäjän vastaavaan. Varsinkin kun sekä Wirtanen että Anttila eivät lähtökohtaisesti kuulu Suomen MM-joukkueeseen kuin "alelaari"vuosina. Eikä heillä olisi mitään asiaa Venäjän EHT-joukkueisiin, vaikka Venäjän passin sattuisivat omistamaankin.
   
 18. Mike Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KäPa, NUFC
  Lainaus:
  Totta puhut rajoituksista. Tuo sääntö mielestäni paskaa, vaikka Jokereiden kannalta se onkin tietysti hyvä. Ei sarjoissa voi olla sellaisia sääntöjä, jotka eivät koske kaikkia joukkueita. Kiintiöt pois, tai samat kiintiöt koskemaan kaikkia. Kun puhutaan ammattilaissarjasta, niin itse sanoisin että kaikki kiintiöt pois. Ainoa sarja johon niitä kannatan on kotimainen Veikkausliiga, jossa pitäisi olla nollatoleranssi ulkomaalaisten palkkaamiselle.

  Kun tässä on Jokereiden ohuita saumoja itketty, niin harvemmin tulee ajatelleeksi, että noiden kiintiöiden takia ne ovat vielä pienemmät todella monella muulla joukkueella. Maajoukkuetasoiset kaverit pelaavat 4-5:ssä seurassa ja loput ovat pakotettuja palkkaamaan rivikavereita/nuoria, koska ulkomaalaista ei voi ottaa. Sikäläiselle pelaajakehitykselle hieno asia, mutta pienempien joukkueiden kilpailukyvyn kannalta ei. Noihin kiintiöihin perustui aika pitkälti myös Jokereiden ja TPS:n pitkä dominanssi liigassa 90-luvulla. Molemmilla kotimaisia maajoukkuemiehiä rosterit täynnä, ja kilpailijoilla ei tiukkojen kiintiöiden takia mahdollisuutta tasoittaa eroa palkkaamalla vastaavan tasoisia ulkomaalaisia, vaikka niitä siihen aikaan olisikin ollut suomeen saatavissa.
   
 19. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  1, Todellisuudessa SKA, CSKA, Magni ja Omsk pelaavat samassa sarjassa Jokerien kanssa, joten joukkueet ovat Jokerien tiellä matkalla loppuun asti, ja huomattavalla lisäedulla.
  2. Wirtanen ja Anttila eivät olisi Liigan huippujoukkueissa vahvistuksia niillä paikoilla, joilla Jokerit heitä joutui myös peluuttamaan. Wirtasta tulossentterinä ylemmissä ketjuissa ja Anttilaa yv-pakkina viivassa.
  3. Liigassa pelaa paljon pelaajia, jotka mahtuisivat heittämällä Jokereihin. Ei venäläisseuroila ole tällaista ongelmaa.

  Isossa kuvassa näen asian vain Jokerien kautta. Lähtökohtani ei silloin ole se, että pitäisi tyytyä nykyisiin armopaloihin rahassa. Miksi? Pääomistaja on yksi Suomen rikkaimmista, toinen omistaja yksi Venäjän rikkaimmista ja päärahoittaja on Forbesin mukaan maailman TOP-100 listalla. Jos haluavat olla Jokereita, olkoot sitten kunnolla!

  Uskonpa, että olemme samaa mieltä asiasta. Jokereille lisää rahaa joko omistajien tai bisneksen kautta.
   
 20. sntr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Washington Capitals
  Lainaus:
  On rajoituksia; itseasetettu päästös olla hankkimatta venäläisiä pelaajia. (Tämä täysin ilman provoa) Jokereiden tulisi tehdä Detroitit ja hankkia yksi ketjullinen venäläisiä pelaajia ja antaa heidän tehdä mitä osaavat. Venäläiset kuitenkin oikeasti osaa pelata hyvää joukkuepeliä ja tietää mitä KHL:ssa tarvitaa menestykseen: maali tai kaksi toiseen päähän ja sen jälkeen peli niin puuroksi, ettei vastustaja saa enää mitään aikaan omilla vahvuuksillaan.
   
 21. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Varsin ymmärrettävästi Kunlunista löytyy jokunen, mutta Riikassa 1, Zagrebissa 2, Jokereissa 0, Minskissa 0. Bratislavassa 0. Vaikuttaisi siltä, että kyseessä ei ole yksin Jokerien näkemys, vaan rahoittajien tai KHL:n pyrkimys rakentaa ei-venäläiset seurat ilman venäläispelaajia.
   
 22. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Mutta se tekee Kossusta Lokon pelaajan. Kozun on laadukas kaveri ja narrien rahat eivät kilpailussa riittäneet.
  Lainaus:
  Voi olla myös näin, mutta ulkomaalaiskiintiöiden takia venäläiset ovat huomattavan kovilla liksoilla Venäjällä. Joten raha ei ole ulkomaiden puolella. Montas venäläistä pelaa liigassa?
   
 23. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Onko niistä liksoista mitään näyttöä TOP-6 seurojen ulkopuolella? Venäläismediakin on kertonut kovista palkoista (Sportfakt, Tsempionat jne), mutta samalla se on kertonut, että maakuntaseuroista valtaosa on täysin valtion tuen varassa. Tuloskenttien ulkopuolella taitaa korvaukset olla todellisuudessa pienet ja joku 18 000 000 ruplaa pelkkä haavekuva. Summa vastasi joku aika sitten noin 300 000 euroa.
   
 24. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Ei ainakaan minulla. Mut yleinen käsitys tuo kai lienee, joten näytöt vastaan olisi kiinnostavia.
   
 25. Juzsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Real Madrid, Espanja, Raul
  Lainaus:
  Wirtanen ja Anttila mahtuisivat jokaisen liigajoukkueen 3-4 ketjuun ja olisivat siellä erittäin kovia vahvistuksia. Pääsääntöisesti nämä kaverit sitä roolia vetivät tai sitten olen katsonut pelejä kännissä. Pääsääntöisesti nämä kaverit vetivät kyllä alivoimaa, eikä ylivoimaa.