Nuori Suomi ry

  • 1 002 503
  • 5 368

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Toki tavoitteita pitää olla ja varmasti II-divaripelaajat voivat olla isojakin idoleita paikallisille nassikoille. Mutta jos vaikkapa nyt isän tavoite oli oikeasti valmentaa pojistaan 3./4. sarjatasonpelaajia, niin että hommaan tosissaan panostettiin ja vielä koulunkäynnin kustannuksella, on asetelma jotenkin vääristynyt ja koominen. Kyllä ne tavoitteet pitää olla jossain muualla, jos harjoitellaan tosissaan vaikka 4-5 kertaa viikossa ja pelit vielä päälle ja ainakin seuran pitäisi tarjota jotain muutakin polkua kovasti kehittyville pojille ja opsataa tietämätöntä isää. Sitten jos ei tavoitteet täyty voi harrastusta jatkaa siellä edarissa. Toki sekin vaatii kohtuullista panostusta, jos ja kun samalla tekee täyttä työpäivää.

He eivät vain voineet, vaan he olivat sillä Imatran paikallisella tasolla, suuria idoleita. Ketterähän alkoi satsata kaikin puolin kovasti jääkiekkoon ja varsinkin Enso Gutzetin ja muun yrityselämän avulla myös nousu Mestikseen toteutui, kun Junnu Neimala, Gutzetin johtajia, veti seuraa ja talkoilla katettiin Näreharjun tekojää. Junnun poika oli hyvä juniorijääkiekkoilija ja nykyisin menestynyt juristi. Satsaus jääkiekkoon ei mennyt hänen osaltaan hukkaan, vaikka panostikin kovasti jääkiekkoon juniorina.

Minä en valmentanut koskaan poikiani. Loin vain olosuhteita hyville urheiluharrastuksille. Yleisurheilussa hankin Kurrin Veikon (Jarin setä) innoittamana tuomarikortin ja olinkin Veikon apuna monissa isoissakin yu-kisoissa lähinnä hyppytuomarina. Jalkapallossa kuskasin PaSan harjoituksiin ja muuten pojat pelasivat kesäisin tuntikausia sitä Jukolan kentällä. Näin sitten Joensuussa, kun jääkiekon ammattilainen, Hannu Kapanen, ohjasi poikiaan vahvasti lajiasiantuntemuksellaan. Hannes antoi arvokkaita vinkkejä myös meidän pojille jääiekkoilun harjoitteluun. Nythän sieltä on Kasper seuraamassa isoisänsä ja isänsä jalanjäkiä. Tiedän sen, että kiveäkään ei ole jätetty eikä jätetä kääntämättä, kun Kasperista tehdään seuraavaa Kapasen suvun NHL-pelaajaa.
 

msg

Jäsen
Mikäli kirjoitat Toni Sihvosesta, niin, miten oli mahdollista hänen osaltaan voittaa EHT-turnauksen pistepörssi?

Vau! Tony on siis voittanut yhden pilipaliturnauksen pistepörssin yhden kerran!
Kun näihin kolmen matsin harkkaturnauksiin mahtuu mukaan sellaisia suuruuksia kuin Niklas Hedberg ja Juha Gustafsson, en pidä noita minkäänlaisena mittarina. Tonyn pistekeskiarvo SM-liigassa on muuten 0,33 pinnaa per pelattu matsi. Divarissa vastaavat tehot olivat 0,49 pinnaa per matsi. Ei noilla tehoilla olisi pärjätty ennen kuin Purkka-Pena ensimmäisenä huippukotsina ymmärsi roolituksen merkityksen.
 

wanhaa gauraa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
....
Jääkiekon huippujuniorituotannon heikentäminen aloitettiin toden teolla 1995 keväällä saavutetun MM-mestaruuden jälkeisellä kaudella 1995-1996. Kauden puolivälissä TV1:n Vekkari-ohjelmassa (28.1.1996) Jääkiekkoliiton Nuori Suomi-ohjelman läpiviennistä vastaava Eero Lehti sanoi, minulle kohtalokkaat sanat, juniorin äidille:"Pyritään jatkossa siihen, että poikia peluutetaan kauden aikana tasapuolisesti". Tämä lausuma koski silloin 1984 jälkeen syntyneitä kiekkojunioreita ja sen seurauksena yritetään nyt korjata silloin tehtyjä virheitä. ...

Peluuttaminen on eri asia kuin harjoittelu?

Ei kai Nuori Suomi ole missään vaiheessa estänyt mitenkään sitä miten lajin harjoittelu toteutetaan? Valmentajien taitotaso on se, joka ratkaiseen pelaajien kehittymisen joukkueharjoituksissa.

Nuori Suomen myötä pelaaminen on ollut tasapuolisempaa ja tarjonnut etenkin nuorimmissa ikäluokissa kaikille mahdollisuuden osallistua vaikka taidot ovat vielä heikommat kuin parhailla...

Jossain vaiheessa uraa kuitenkin vain "parhaat" jäävät edustusjoukkueisiin?
 

msg

Jäsen
Eräs 80-vuotissynttäreitään juhlinut koripalloseura sai juhlissaan Nuori Suomen sinetin. Tässä seurassa ei ole kielletty lahjakkaiden juniorien talenttitreenejä eikä ole kielletty nuorempia pelaamasta ja harjoittelemasta vanhempien ikäluokkien mukana.
Valmennuksessa on mukana sellaisiakin valmentajia, joiden peli- ja valmennusuran rinnalla olisi häpeällistä edes mainita tätä johtavaksi itseään kutsuvaa.
Mainittakoon vielä, että eräs seuran kasvatti on yksi niitä harvoja suomalaisia urheilijoita, joka on ollut mukana NCAA:n Final four -turnauksessa, joka taitaa olla Super Bowlin jälkeen suurin yksittäinen urheilutapahtuma Yhdysvalloissa.

Ohessa muutama sihvola-ormolaisia varmasti kauhistuttava lainaus seuran sivuilta:

- Seuralla ei ole varsinaisia aikuisten edustusjoukkueita, vaan toiminnan painopiste on laadukas lasten ja nuorten toiminta.

- Haluamme, että myös jatkossa jokaisella lapsella ja nuorella on mahdollisuus olla mukana seuramme toiminnassa

-Toiminnan on oltava tasavertaista ja turvallista. Jokaisella on oltava oikeus olla mukana taustastaan riippumatta.

Minusta on hienoa, että seura ja sen 500 aktiivia haluavat antaa kaikenikäisille (2 v - 80 v) mahdollisuuden nauttia koripallosta. Seura ei varmaan tuota tuontolinjoillaan huippuja luikihihnalta, mutta ei se taida olla seuran olemassa olon tarkoituskaan. Estääkö tämä seuran valitsema toimintamalli sitten pelaajia nousemasta huipulle (vrt Nuori Suomi tuhoaa kiekon -lahko)? En kyllä usko, että estää.

Pitäiskö näiden satojen harrastajien ja vapaaehtoisten sitten sihvola-ormolaisten mielestä antaa salivuorot huippu-urheilujatuotannon käyttöön ettei vaan jää se yksi huippu tuotamatta?
 
Mutta Urheilulehdessähän on enemmänkin näitä omalla urheilu-urallaan epäonnistuneita ja yhteistä tuntuu olevan suuri suu, mutta heikko menestys.

Antaa se minusta sentään vähän pohjaa kirjoitella urheilusta, jos ihmisellä on ollut se ura, jolla epäonnistua. Minulla ja valtaosalla tämän palstan kirjoittajista (sekä esim. iltapulujen jääkiekkotoimittajilla) ei ole koskaan edes ollut sitä urheilu-uraa joka sössiä. Taitaa koskea myös sinua.
 
Viimeksi muokattu:

msg

Jäsen
Antaa se minusta sentään vähän pohjaa kirjoitella urheilusta, jos ihmisellä on kuitenkin ollut se ura, jolla epäonnistua. Minulla ja valtaosalla tämän palstan kirjoittajista (sekä esim. iltapulujen jääkiekkotoimittajilla) ei ole koskaan edes ollut sitä urheilu-uraa, jota sössiä. Taitaa koskea myös sinua.

Niin sitten kun minäkin ryhdyn Röngän rakkikoiraksi, niin sitten voi minukin uraani ja kompetenssiani arvostella. Nykyisellään olen vain marginaaliselle kiekkopalstalle kirjoittava anonyyminettinimimerkki. Sihvola ja Seppänen taasen yrittivät huipulle, mutta olivat liian laiskoja päästäkseen urheilun saralla pidemmälle kuin Röngän paska-aviisiin.
 

Fordél

Jäsen
Niin sitten kun minäkin ryhdyn Röngän rakkikoiraksi, niin sitten voi minukin uraani ja kompetenssiani arvostella. Nykyisellään olen vain marginaaliselle kiekkopalstalle kirjoittava anonyyminettinimimerkki. Sihvola ja Seppänen taasen yrittivät huipulle, mutta olivat liian laiskoja päästäkseen urheilun saralla pidemmälle kuin Röngän paska-aviisiin.

Hienoa, että sentään yrittivät huipulle. Minusta ei ollut edes siihen. Hienoa myös, että saavat työssään olla tekemisissä yhden elämänsä suurimman intohimonsa eli jääkiekon kanssa. Se on aika harvinaista herkkia. Lisäksi aika harva meistä pääsee esimerkiksi valmentamaan liigajengiä. Sun mielestä he voivat olla täysin epäonnistuneita, itse näen täysin päinvastoin.

Mitä tulee epäonnistumisiin niin kyllä, heiltä on jäänyt se kovin onnistuminen tekemättä, mutta monesti myös epäonnistumisesta on ammennettavissa vaikka kuinka paljon viisautta.

Ja loppuun vielä, että en ymmärrä miten vaikka Sihvosen EHT-pisteet liittyy enää mitenkään otsikkoon eli kenties voisimme palata pikku hiljaa keskustelemaan nuorista ja heidän urheilustaan.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Mikä heikkous mielestäsi Suomessa on juniorituotannossa, kun massaa on reilusti enemmän kuin Sloveniassa? Itse pidän itsepäisesti kiinni noista meidän pohjoisista olosuhteista, mitkä eivät mahdollista samoja toistomääriä pallon kanssa lapsesta lähtien kuin lämpimissä maissa on mahdollista.

Jääkiekossa Suomi ja Ruotsi ovat rekisteröityneiden pelaajien määrillä samalla, noin 63 000, tasolla. Ruotsi ajoi jääkiekon huippujunioreiden tuotannossa meistä ohi muuttamalla juniorijärjestelmänsä. Suomi on tehnyt alustavat muutokset. Epäilen, että ne eivät ole kuitenkaan riittävän suuret Ruotsin etumatkan saavuttamiseksi.

Olosuhteet ovat merkittävä tekijä laajemmassa mittakaavassa, mutta eivät yksittäisten seurojen/junioreiden kohdalla. Esim. pääkaupunkiseudulla jollain KäPa:lla on erinomaiset olosuhteet, verrattuna vaikka sinne Sloveniaankin.

Itse näen useita syitä. Yksi on kulttuurinen. Sloveniassa on ihan luonnollinen valinta keskittyä huippu-urheiluun ja jalkapalloon, Suomessa taas harva katsoo sitä ns. ykkösvaihtoehdoksi. Se on sitten jokaisen omasta mielipiteestä riippuvaa että onko tämä hyvä vai huono asia.

Sloveniassa myös resurssit ovat hyvin keskitetty. Suomessa Palloliitolla on aika hyvin rahaa, mutta sitä ei valu ns. kentälle juurikaan. Seurat toimivat suurimmaksi osaksi vanhempien rahoilla, aivan toista kun vaikks Sloveniassa.

Tämän lisäksi nuo numerot ei kerro aina kaikkea. Vähän sama kuin Venäjällä ei jääkiekossa rekisteröityneissä pelaajissa ole läheskään samaa massaa suhteessa, kuin voisi olettaa. Eli Suomessa taas rekisteröityneitä fudispelaajiakin on valtavasti sellaisia joita ei niillä tasoilla edes Sloveniassa lasketa. Siellä myös lahjakkuudet kerätään akatemia-tyyliin(sama Venäjällä ja useissa muissakin maissa) ja sitten näihin ryhmiin riittää panostusta, se mitä resursseja löytyy.

Lyhyesti siis olosuhteet vaikuttavat, mutta eivät estä kuitenkaan toimintaa(ainakaan esim. pk-seudulla). Kilpailu vaikuttaa(jääkiekko vie Suomessa suhteessa esim. Ruotsiin huomattavasti enemmän lahjakkuuksia), resurssit seuratasolla ovat huonot ja niitä ei osata kohdistaa oikein(mallia hankitaan 8 nigerialaista kesken kauden) sekä Suomessa elämä on vain sellaista että fokus urheiluun ja omaan treenaamiseen ei ole samanlaista kuin monissa ns. jalkapallomaissa. Ja tietenkin valmennus on aika heikkoa, mikä tosin jo sinänsä sisältyy tuohon resurssien kohdentamiseen.
 

ultras

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tampere
Ervin saavutti 6. sijan Lontoossa. Kun selvität sen, miten paljon ja miten oikeaoppisesti hän oli harjoitellut uintia lapsena, niin kommentoin tuota lahjakkuusasiaa enemmän. Sekin selviää, onko hän niitä poikkeuslahjakkuuksia, vaan tehokkaan amerikkalaisen uintijärjestelmän tuote.

En löytänyt googlettamalla ikää milloin urheilemisen aloitti. Tälläisen artikkelin nyt heitän sinulle ainakin Anthony Ervin: Comeback kid - Shes Game Sports.

Mitä mieltä olet seuraavasta pienestä lainauksesta "As a child, his parents enrolled him in swim classes because of behavioral problems. He soon learned he had a talent, but still hated swimming as he began to win races."

Mielestäni väistelet siis hienosti sen tärkeimmän pointin. Jos nuori poika ja ihminen vihaa harrastustaan niin miten hänestä voi tulla huippu ilman lahjakkuutta? Vieressä ui toinen poika jolle uinti on koko elämä mutta siltikään ei tule menestystä. Niinkuin Petterillä ja monella pikku pojalla siintää/siinsi NHL-silmissä, mutta taso jäi piirikunnallisiin. Miksi siis näin jos lahjakkuudella ei ole merkitystä? En oikein millään jaksa uskoa Ervinin uintikilometriin lapsena olleen tärkein tekijä menestykseen jos poikaa ja miestä ei kiinnosta uiminen yhtään. Olet kuitenkin mainostanut, että kovalla työnteolla ja harjoittelulla vain voi päästä menestykseen, vaikea uskoa Ervinillä näin olleen.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Ja loppuun vielä, että en ymmärrä miten vaikka Sihvosen EHT-pisteet liittyy enää mitenkään otsikkoon eli kenties voisimme palata pikku hiljaa keskustelemaan nuorista ja heidän urheilustaan.

Minustakin voitaisiin keskustella Jääkiekon valitsemasta Nuori Suomi-järjestelmästä vaikkapa verrattuna kilpailijamaiden juniorijärjestelmiin. Tosin ei siinäkään taida olla mitään uutta keskusteltavaa. Täällä oli 1,5 kuukauden paussi kirjoituksista. Otin tuon sattumoisin kuulemani Ormon puheenvuoron täällä esille ja keskustelua on ollut hienot 13 sivua, mikä osoittaa, että jääkiekon juniorijärjestelmämme tehokkuus huippujunioreiden tuottamisessa kiinnostaa. Samoin kiinnostavat ns. lapsiurheilulajien ja myöhemmin valittavien urheilulajien erilaisuudet. Minun väitteenihän on ollut, että jääkiekko taitoa, nopeutta ja kestävyyttä vaativana lajina vaatii yhä enemmän harjoittelua lapsina ja se lajina lähestyy muita ns. lapsiurheilulajeja.

Lähinnä täällä kyse on ollut huippujääkiekkojunioreiden tuottamisesta järjestelmän avulla. Minulle on täysin selvää Nuori Suomen merkitys kansakunnan liikuntaharrastuksen edistäjänä ja arvostan sitä erityisen korkealle. Minusta oli jopa yllättävää Jussa Pekkalan maininta siitä, että juuri nyt urheiluseuroissa on yhteensä enemmän harrastajia kuin koskaan aiemmin. Senkin olen tuonut monia kertoja esille, että harrastus- ja huippu-urheilun yhteiselo ei ole yksinkertaisesti järjestettävissä. Huiput tarvitsevat harrastajia. Harrastajia ei käsittääkseni riittäisi nykyistä määrää, mikäli heiltä jo lähtökohtaisesti evätään mahdollisuus päästä huippu-urheilijoiksi. Jääkiekossa Mestikseen pääsyä pidän jo lähellä huippu-urheilua.

Nyt on toisten vuoro käynnistää uusi keskustelu. Katson, että olen tehnyt oman osuuteni tällä kertaa ja jään odottamaan uusia avauksia. Pianhan katseet on käännettävä pelikirjoihin, niiden sisältöihin ja toteutuksiin.
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Minustakin voitaisiin keskustella Jääkiekon valitsemasta Nuori Suomi-järjestelmästä vaikkapa verrattuna kilpailijamaiden juniorijärjestelmiin. Tosin ei siinäkään taida olla mitään uutta keskusteltavaa. Täällä oli 1,5 kuukauden paussi kirjoituksista. Otin tuon sattumoisin kuulemani Ormon puheenvuoron täällä esille ja keskustelua on ollut hienot 13 sivua, mikä osoittaa, että jääkiekon juniorijärjestelmämme tehokkuus huippujunioreiden tuottamisessa kiinnostaa. Samoin kiinnostavat ns. lapsiurheilulajien ja myöhemmin valittavien urheilulajien erilaisuudet. Minun väitteenihän on ollut, että jääkiekko taitoa, nopeutta ja kestävyyttä vaativana lajina vaatii yhä enemmän harjoittelua lapsina ja se lajina lähestyy muita ns. lapsiurheilulajeja.

Ennen kuin lähdet takavasemmalle, niin et kommentoinut sanallakaan tuota Selänteen urapolkua, joka ainakin Ilmari Selänteen mukaan kulki aivan eri lailla kuin mitä täällä yritit esittää? Pidit sitä jopa samankaltaisena kehumaasi kanadalaisen valmennusjärjestelmän kanssa.
 
Niin sitten kun minäkin ryhdyn Röngän rakkikoiraksi, niin sitten voi minukin uraani ja kompetenssiani arvostella. Nykyisellään olen vain marginaaliselle kiekkopalstalle kirjoittava anonyyminettinimimerkki. Sihvola ja Seppänen taasen yrittivät huipulle, mutta olivat liian laiskoja päästäkseen urheilun saralla pidemmälle kuin Röngän paska-aviisiin.

Toki hienompaa olisi se, jos urheilutoimittajina olisi Suomessa entisiä maailman huippuja. Siinä on vain pari ongelmaa. Ensinnäkään maailman huipulla käyneet urheilijat harvemmin osaavat kirjoittaa kunnollista suomen kieltä, ja toiseksi heillä yleensä on parempaa tekemistä kuin toimia urheilutoimittajana. Siksi minusta on hyvä, jos toimittajalla on ylipäätään jonkinlaista kokemusta urheilemisesta.

Esim. Aki Riihilahtihan on kirjoittanut jopa arvostettuun englantilaislehteen kolumneja, muttei hänkään englantia kunnolla osaa, vaan jonkun on pitänyt ne jutut stilisoida.
 
Mutta Urheilulehdessähän on enemmänkin näitä omalla urheilu-urallaan epäonnistuneita ja yhteistä tuntuu olevan suuri suu, mutta heikko menestys.

Pakko sanoa, jos on päässyt pelaamaan ja myös valmentamaan sm-liigaan niin missä sulla menee se epäonnistumisen ja onnistumisen raja? Aika vähän on meinaan sitten onnistuneita jos se rajaa menee jossain änärin liepeillä.
 

msg

Jäsen
Pakko sanoa, jos on päässyt pelaamaan ja myös valmentamaan sm-liigaan niin missä sulla menee se epäonnistumisen ja onnistumisen raja? Aika vähän on meinaan sitten onnistuneita jos se rajaa menee jossain änärin liepeillä.

Sihvola-ormolaislahkon mukaan järjestelmän pitäisi tuottaa huippuja. Jääkiekossa pari hassua kautta liigaa paskoilla tehoilla ja yksi vajaa kausi valmentajana selkäänpuukottajakakkosena on suomalaisen jääkiekon mittapuulla pirun kaukana huipulta.
Ei ollut Nuori Suomea ja oli vielä innokas isi ja tuloksena piirikunnallinen pelimies. Olisi sihvola-ormilais-hengessä kannattanut sekin jääaika antaa jollekulle treenilahjakkaalle pelaajalle.
 
Sihvola-ormolaislahkon mukaan järjestelmän pitäisi tuottaa huippuja. Jääkiekossa pari hassua kautta liigaa paskoilla tehoilla ja yksi vajaa kausi valmentajana selkäänpuukottajakakkosena on suomalaisen jääkiekon mittapuulla pirun kaukana huipulta.

Kovat on kriteerit. Sen sanon että älä helvetissä lähde junnukoutsiksi valmentamaan kun parhaatkin epäonnistujat pääsee vain sm-liigaan. Vois olla vähän lamauttava asenne.
 

msg

Jäsen
Kovat on kriteerit. Sen sanon että älä helvetissä lähde junnukoutsiksi valmentamaan kun parhaatkin epäonnistujat pääsee vain sm-liigaan. Vois olla vähän lamauttava asenne.

Voin paljastaa, että minäpä en olekaan Sihvola-Ormo -lahkoa. Minä en vaadi mitään järjestelmän tehotuotantoa. Itse asiassa koko sana 'pelaajatuotanto' kuullostaa sihvola-ormolaiselta järjestelmäuskovaisuudelta. Johtavaksi itseään kutsuva kaikkien alojen asiantuntija on suomalaisessa kiekkoskenessä piirisarjatason kaveri, jolla on vain vitun suuri suu. Myöhemmin syntyneet voivat sentään aina vedota Sihvolan tapaan Nuori Suomen tasapäistävään vaikutukseen, mutta Petterin kohdalla siitäkään ei voi olla kysymys.
Minusta Nuori Suomi ei estä eikä nosta huippuja. Jokaisen yksilön on huipulle noustakseen se työ tehtävä järjestelmästä ja Kummolasta ja Eero Lehdestä riippumatta. Ei se järjestelmä tule järkkäämään kotipihalle pihapelejä ja eipä se toisaalta tule niitä kieltämäänkään.
 
Johtavaksi itseään kutsuva kaikkien alojen asiantuntija on suomalaisessa kiekkoskenessä piirisarjatason kaveri, jolla on vain vitun suuri suu.

Kysytäänpä lisää rajoja, Sihvosella on toimittajaksi siis liian mitätön ura jääkiekon parissa. Hassua sinänsä että taitaa olla kaikista mittavin, varmaan suurehkolla erolla. Millaisella uralla toimittaja saa siis aukaista suunsa?
 

msg

Jäsen
Kysytäänpä lisää rajoja, Sihvosella on toimittajaksi siis liian mitätön ura jääkiekon parissa. Hassua sinänsä että taitaa olla kaikista mittavin, varmaan suurehkolla erolla. Millaisella uralla toimittaja saa siis aukaista suunsa?

Saahan sitä suunsa aukaista ja kyllä maailmaan tekstiä mahtuu.
En minä tietääkseni ole ollut kieltämässä Sihvolan isää ja poikaa suoltamasta tätä Nuori Suomi tuhoaa kaiken -jankkaustaan tänne, PAF:n blogiin tai Röngän paska-aviisiin.

Toteanpa vain, että en ole oikein samaa mieltä Petterin kanssa siitä kuinka kova lätkäjätkä hän itse omasta mielestään on. Enkä minä Petteriä toimittajanakaan pidä eikä taida Petteri itsekään pitää. Piirisarjatason blogisti, joka uskoo olevansa paljon enemmän kuin on.
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, Jokerit
Melkoista pelleilyä taas koko ketju. Heti kun siffan keppihevosena käyttämistään referaattien tulkinnoista todistetusti alkaa löytymään suuria, kiistattomia aukkoja, hän häipyy, ja kun P.Sihvonen joutuu p.elikieltoon eikä voi puolustautua, alkaa vanhojen kaunojen ulostaminen.
 

Japi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh, Jokerit, Saipa, Jokipojat, Titaanit
Enkä minä Petteriä toimittajanakaan pidä eikä taida Petteri itsekään pitää. Piirisarjatason blogisti, joka uskoo olevansa paljon enemmän kuin on.

Harvan jääkiekkotoimittajan kirjoitukset ovat olleet jonkin gradun päämateriaalina. Sihvosen kirjoitukset ovat olleet.
 

Chilango

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpat, Les Habs
Harvan jääkiekkotoimittajan kirjoitukset ovat olleet jonkin gradun päämateriaalina. Sihvosen kirjoitukset ovat olleet.

En minakaan missaan nimessa hanen taitojaan toimittajana arvostele vaikka en hanen tyylistaan pidakkaan. Itseasiassa uskon etta hanella olisi kapasiteettia huomattavasti parempaan toimittajana, toisaalta se vaatisi hanelta hieman enemman toimittajan tyota kuin nykyinen linkkien ja aiheiden kopiointi JA:sta ja FF:sta.

Varmaan tuo arsyttaminen ja provosointi on ihan laskettua ja toimiinkin usein eli silla myydaan. Saali etta han "tyytyy" tuollaiseen.

Kirjoitusten sisalto taas on toinen juttu.

Mielenkiintoinen juttu sinallaan, onko toimittaja huono jos kirjoitusten sisalto on taytta paskaa vaikka ihan hyvin kirjoitettukin?
Taitaa olla? Ja tama oli aivan rehellinen kysymys.
 

Japi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh, Jokerit, Saipa, Jokipojat, Titaanit
En minakaan missaan nimessa hanen taitojaan toimittajana arvostele vaikka en hanen tyylistaan pidakkaan. Itseasiassa uskon etta hanella olisi kapasiteettia huomattavasti parempaan toimittajana, toisaalta se vaatisi hanelta hieman enemman toimittajan tyota kuin nykyinen linkkien ja aiheiden kopiointi JA:sta ja FF:sta.

Varmaan tuo arsyttaminen ja provosointi on ihan laskettua ja toimiinkin usein eli silla myydaan. Saali etta han "tyytyy" tuollaiseen.

Kirjoitusten sisalto taas on toinen juttu.

Mielenkiintoinen juttu sinallaan, onko toimittaja huono jos kirjoitusten sisalto on taytta paskaa vaikka ihan hyvin kirjoitettukin?
Taitaa olla? Ja tama oli aivan rehellinen kysymys.

Niin siinä gradussa, jossa Sihvosen kirjoitukset ovat päämateriaalina tutkitaan nimenomaan kirjoitusten sisältöä, ei niiden kieltä. Sihvonen on takuuvarmasti provosoiva kirjoittaja ja on sitä hyvin luultavasti tarkoituksella, mutta kyllä hänen kirjoituksissaan sisältöä on. Ja en pidä Sihvosen kirjoituksia tyylillisesti mitenkään loistavina. Pikemminkin päin vastoin. Sisältö puolestaan on muihin jääkiekkotoimittajiin verrattuna laadullisesti mielestäni hyvää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös