Mainos

NHL Entry Draft 2009

  • 185 829
  • 545

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Tavares treidattu London Knights:iin mitä vaikutuksia draftiin? Tosin U20-kisojen jälkeen aika kova ehdokas muutenkin 1st overall:ksi.
No varmaan ihan hyvä juttu Tavaresille. London on aika kova jengi ja mahdollisuudet menestyä tällä kaudella ovat korkealla. Tavares ei ole urallaan hirveästi päässyt CHL:n pleijareissa pelailemaan kun Oshawa ei mikään huippujoukkue ole. Joten jos London nyt pääsee pitkälle playoffeissa, saa Tavares mahdollisuuden pelata menestyvässä joukkueessa ja sitä myöten tehdä yhä enemmän pisteitä ja ennen kaikkea päästä näyttämään taitonsa myös pudotuspeleissä. Jos London vaikka voittaisi Memorial Cupin ja Tavares olisi MVP niin olisihan tuo helvetisti parempi hänelle, kuin pelailla loppukausi Oshawassa jossa pelit voivat päättyä jo runkosarjaan.

Itse pidän Hedmania parempana NHL-prospektina, mutta kyllähän Tavares on nyt aika kovassa huudossa scouttien ja GM:n listoilla.
 

TaoTao

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Tavares treidattu London Knights:iin mitä vaikutuksia draftiin? Tosin U20-kisojen jälkeen aika kova ehdokas muutenkin 1st overall:ksi.

Enemmän taitaa olla kysymys siitä, miten Tavareksen tulo vaikuttaa ISSn listalla top10ssä olleen Londonin Nazem Kadrin sijoitukseen. Äkkiä voisi veikkailla, että vaikutus voi jopa olla negatiivinen, jos scoutit ajattelevat Kadrin päässeen loppukauden Tavareksen "siivellä". Itse luulen, että Tavares-Hedman ratkeaa edelleen ihan siihen, mikä joukkue varauksen saa ja mitkä ovat joukkueen tarpeet.

Kova kauppa, London antoi monen vuoden tulevaisuuden loppukauden pelaavasta Tavareksesta. Tosin tuli kaupassa mukana piste per peli tahtia pelannut pakki, Rangersin '08 1. kierroksen mies, Michael Del Zotto.

Näin St. Louisin miehenä on ihan mukavaa, että loistavaa kautta pelaava Basil McRaen poika Philip pääsee nyt soittelemaan kakkosviulua rauhassa, kun Tavares kerää huomion ja paineet.

Kun tuota Londonin joukkuetta katsoo, niin kaikki muut kuin Memorial Cupin voitto on pettymyksiä. Siinä mielessä maalivahti Trevor Cannille täydellisen epäkiitollinen tilanne. Jos mestaruus tulee, on se Tavareksen mestaruus. Jos taas ei, on se tämän Avalanchen vuoden 2007 2. kierroksen maalivahtivarauksen vika.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Itse en kyllä Tavaresta varaisi, kuin ainoastaan jos oma puolustus olisi kunnossa. Hedman on kokoisekseen jo tässä iässä aivan mielettömän hyvä liikkumaan, jonka lisäksi kädet pelaavat hyvin. Tavares sen sijaan on hyvin yhden ulottuvuuden(ainoana lisänä ehkä aloituksissa hyvä) pelaaja. Hän on erittäin hyvä ~5m päässä maalista, mutta sitä kauempana, varsinkin kiekottomana aika turha pelaaja. Liikekkin on vielä heikohkoa, joten huono puolustus vielä täydentää tuota. Uskon että Tavares varataan ensimmäisenä jo pelkän hypen ja kansallisuuden takia(faktahan on se, että eurooppalaisen pitää olla selvästi parempi kuin P-Amerikkalaisen että NHL seura hänet varaisi ensin), mutta itse en varaisi kuin tuossa tilanteessa että muut osa-alueet olisivat kunnossa ja joukkueesta puuttuisi yv-hyökkääjä.

Suomalaisten sijoituksiin jos kisat vaikuttivat niin Kivistön pitäisi pudota ainakin ensimmäiseltä kierrokselta(ihmettelen edelleen mitä siellä teki alunperinkään, jos sitä peilasi muihin suomalaisiin). Rajalan pitäisi nousta(mutta tuskin nousee) ja Nättisen varmaan pysyä suunnilleen samoissa asemissa missä olikin. Uskon että U-18 kisoissa Rajala saadessaan esim. Granlundin vierelleen voisi tehdä todella tuhoisaa jälkeä ja näyttää mihin parhaimmillaan pystyy ja nostaa edelleen osakkeitaan. Toivotaan myös Kivistöltä parempia kisoja(jos noihin karkeloihin pääsee P-Amerikasta) sama koskien Haulaa.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Liikekkin on vielä heikohkoa, joten huono puolustus vielä täydentää tuota.

Jep, vaikka kisat olivatkin Tavaresille menestys, niin silti miinuspuoliakin löytyi. Ainakin THN:ssä siteerattujen scouttien mielestä.

THN kirjoitti:
“When they played the Russians it’s like he had no legs, he’s an average player,” a scout pointed out. “That’s the concern I have. I wonder if that game against the Americans took that much out of him. At the NHL level, that’s the way it is, you’re on the ice all the time and it’s fast. This guy has Sidney Crosby hockey sense and skill, but he doesn’t skate like Crosby.”
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Suomalaisten sijoituksiin jos kisat vaikuttivat niin Kivistön pitäisi pudota ainakin ensimmäiseltä kierrokselta(ihmettelen edelleen mitä siellä teki alunperinkään, jos sitä peilasi muihin suomalaisiin). Rajalan pitäisi nousta(mutta tuskin nousee) ja Nättisen varmaan pysyä suunnilleen samoissa asemissa missä olikin.

Itse näen, että kaikilla meidän huippulupauksilla on vielä hyvät mahdollisuudet 1. kierroksen varaukseksi. Siis seuraavat pelaajat: Joonas Nättinen, Toni Rajala, Erik Haula, Tommi Kivistö ja Nico Manelius ovat 1. kierroksen potentiaalin omaavia pelaajia ehkä myös JYP:in Vatanen pienestä koostaan huolimatta.

Kaikista eniten tähän tulee vaikuttamaan U-18 MM-kisat, jotka arvotetaan scouttien arvostuksessa kovimmaksi tasoksi katsastaa pelaajat, koska lähes kaikki parhaat varausikäiset pelaajat ovat siellä mukana. Monta kertaa on nähty, että näissä kisoissa onnistuminen tai epäonnistuminen on muuttanut jonkun pelaajan arvostusta jopa monien kierrosten nousuilla tai laskuilla riippuen siitä miten kisat on mennyt.

Omasta näkemyksestäni lähimpänä 1. kierrosta ovat Nättinen ja Rajala, joilla varmasti vaikuttavat SM-liigassa sekä A-junioreissa pelaaminen sijoitukseen, mutta jos he pystyvät tekemään esim. yli 10 pistettä U18 MM-kisoissa ja jos ovat vähintään 5 parhaan joukossa pisteissä, niin uskon heidän olevan aika selkeästi 1. kierroksella.

Kivistöllä ja Haulalla vaikuttaa todella paljon jo se, miten he pelaavat ison veden toisella puolella ja vaikka Kivistön 20 vuotiaiden kisat eivät menneet mitenkään vakuuttavasti, niin se on kuitenkin ihan ymmärrettävää iästä johtuen ja uskon jopa, että pelkästään U20-kisoihin osallistuminen pitää hänet ykköskierroksella scouttien papereissa, niin hyvin hänen WHL kausi on mennyt. Haulalla on aikalailla sama homma kuin Nättisellä ja Rajalalla, eli hänen pitää pystyä tekemään U18-kisoissa paljon pisteitä, että hänet valitaan 1. kierroksella, toki plussaa on jo paljon hänen papereissaan, koska pelaa Amerikassa.

Maneliuksella ja Vatasella on ollut loukkaantumisia ja kisoihin osallistuminen sekä siellä top3 puolustajien joukkoon nouseminen on ainoa tapa millä he voivat nousta 1. kierrokselle, toki Manelius ehkä kokonsa puolesta on lähellä tätä muutenkin, mutta ikävä loukkaantuminen on varmasti tiputtanut häntä listalla. Molemmilla on taitonsa puolesta helposti mahdollisuus olla top3 puolustaja turnauksessa, kuten myös Kivistöllä. Kivistön 20 kisoja on täällä arvosteltu aika paljon, mutta itse näin hänessä aika paljonkin potentiaalia vaikka ei 20 vuotiaiden kanssa vielä pärjännytkään kunnolla, toisaalta ei saanut myöskään hirveästi taidollista tai kokemuksellistakaan apua joukkuetovereiltaan, koska sitä ei joukkueessa ollut. Tämä koski myös muita häkkipäitä. Varmasti olisi kaikilla heillä ollut pelaaminen ihan eri tasoa jos vierellä olisi luistellut 4 kpl aikaisempien vuosien 1. kierroksen varauksia kuten vaikka Tavareksellä.
 

kilonkingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Aika mielenkiintoiseksi menee Tavaresin ja Hedmanin taistelu ykkösvarauksesta. Syksyn näyttöjen perusteella vaaka oli kääntynyt jo aika selvästi Hedmanin suuntaan, mutta Tavares tasoitti selvästi puntteja Nuorten MM-kisoissa.

Tavares nakutti kovat tehot kisoissa, mutta pelaaminen kokonaisuudessaan ei kuitenkaan ihmeemmin säväyttänyt. Tavares ei kykene suoranaisesti dominoimaan pelejä, mutta pistää kyllä paikan saadessaan kiekon reppuun. Tavares ei tee ketjukavereistaan parempia, vaan paremminkin hän itse tarvitsee huippuketjukaverit, jotta hän pystyy tekemään tuhojaan.

Nyt onkin mielenkiintoista nähdä, millaiseen lentoon Tavares pääsee seuravaihdon myötä London Knightsissa. Tavaresin pistekeskiarvohan on tippunut OHL:ssä selvästi tällä kaudella, kahdella edelliskaudella Tavares teki tasan 2 p / peli tahtia ja nyt tuo lukema on ainoastaan 1,69 p / peli.

Puolestaan Hedmanilla on nähdäkseni tulevaisuudessa kaikki edellytykset dominoida peliä. Hedmanin luistelu ja kiekolliset taidot yhdistettynä valtavaan kokoon on täysin poikkeuksellista kiekkokaukaloissa. Hedman ei kuitenkaan hyödyntänyt kokoaan parhaalla mahdollisella tavalla, lähes kaksimetriseltä järkäleeltä odottaisi huomattavasti kovempia otteita.

Tiedä sitten vaikuttiko olkapäävamma vielä Hedmanin fyysiseen peliin? Toisaalta tämä kertoo, että Hedmanilla on vielä pelaamisessaan hurjasti käyttämätöntä potentiaalia. Eiköhän tuo tyypillinen ruotsalainen pelimentaliteeti katoa kohtalaisen nopeasti NHL-kaukaloihin siirryttäessä.

Sekin on tietysti mielenkiintoista nähdä, että siirtyykö Hedman jo ensi kaudeksi NHL:ään vai jääkö hän vielä kaudeksi kehittymään MoDo:n riveihin. Tavares tullaan kuitenkin näkemään jo ensi kaudella NHL:n puolella, joten tälläkin asialla voi olla tekemistä sen kanssa, kumpi lopulta huudetaan ensimmäisenä.

NHL-kausikin on jo puolessä välissä, joten sieltä alkaa erottumaan ne joukkueet, joilla on mahdollisuuksia ykkösvaraukseen. Tässä vaiheessa laskisin 7 joukkuetta mukaan: NY Islanders, Ottawa Senators, Atlanta Trashers, Tampa Bay Lightning, St. Louis Blues, Toronto Maple Leafs ja Los Angeles Kings. Tässä siis sarjataulukon häntäpää tällä hetkellä ja eiköhän järjestys tule olemaan runkosarjan loputtuakin hyvin samanlainen. Draft lotteryn myötä on sitten vielä yhdellä joukkueella mahdollisuus nousta 5 pykälää runkosarjan sijoituksesta.

---

Ryan Ellis on tullut nostettua tässä syksyn mittaan TOP-10:n joukkoon, eikä näiden kisojen perusteella tarvitse vetää yhtään sanoja takaisin. Ellis pyöritti häkkipäänä Kanadan yv:tä ja oli lopulta pakkien pistepörssin 4. sijalla. Kiekkolliset taidot ja laukaus aivan huippuluokkaa, pelikäsitys on kuitenkin jopa se paras ominaisuus. Ellis imee vastustajat kiinni itseensä ja tarjoaa juuri oikealla hetkellä kiekon vapaana olevalle joukkuekaverille. Synnynnäinen lahja, joka todella harvalta löytyy. Pieni koko rajoittaa hiukan puolustamista omassa päässä, eikä myöskään luistelu ole aivan terävimillään.

Suomalaisista Rajala ja Nättinen nostivat asemiaan kisanäytöillään, vaikka tehoja ei aivan valtavasti tullutkaan. Rajala väläytteli nopeuttaan ja taitojaan, jolloin hän on aika pitelemätön. Tullut useampaan kertaan jo sanottua, mutta pelaamisen toivoisi lisää rohkeutta (tilanteisiin ja pieniin rakoihin menemistä). Nättinen pelaaminen oli todella kokonaisvaltaista, hän hoitaa jokaisen pelaamisen osa-alueen kunnolla. Erityisesti aloitustilasto pisti silmään, sillä Nättinen oli peräti turnauksen kolmantena Tavaresin jälkeen.

Kivistön kisat ei mennyt kovin nappiin, mutta otteet parantuivat selkeästi kisojen edetessä. Ensimmäiset matsit menivät surkeasti, mutta pistän tämän osin pakkiparina luutineen Gröndahlin piikkiin, ratkaisevassa Slovakia-ottelussa virheitä ei enää tullut ja Kivistö oli Suomen joukkueen parhaimistoa. Lopulta Kivistö oli Niemen lisäksi ainoa suomalaispuolustaja, joka pääsi turnauksen aikana maalin makuun. Eli vaikka kisat ei kokonaisuudessan Kivistöltä ihan nappiin menneet, niin kaikki mahdollisuudet pitäisi olla vielä ensimmäiselle kierrokselle, jos vaan pelaa hyvän loppukauden.

Kivistöstä puheen ollen hänet on valittu mukaan CHL Top Prospects -tapahtumaan, johon osallistuu tulevan kesän varaustilaisuuden kärkinimet. Yksittäisenä otteluna aivan huikea näytönpaikka ja tuossa ottelussa onnistuminen näkyy sitten varmasti myös varauspäivänä. Itsellä tulee armeijaan lähtö, niin en tuota ottelua näe, mutta muiden kannattaa ehdottomasti katsoa, sillä eiköhän tuosta streamikin jostain löydy. Eli ti-ke yönä taitokisat ja sitten ke-to yönä itse peli.

Suomalaisista sitten vielä Haulalla on realisesti katsottuna mahdollisuuksia mahtua ensimmäiselle kierrokselle. Maneliuksen mahdollisuudet aivan huippuvaraukseen taisivat valitettavasti mennä ikävään loukkaantumiseen, mutta sadan joukossa Manelius viedään varmasti. Vatanen olisi puhtaasti taitotasoltaan ykköskierroksen varaus, mutta pieni koko rajoittaa pakilla, niin paljon, että realistisempaa on puhua sadan joukkoon mahtumisesta.

Joni Ortio on nostettava tässä kohdin myös sadan joukkoon, jopa korkeammallekin. Ortio on nimittäin pelannut huikean hienon kauden A-junnuissa ja alle 18-v. maajoukkueessa. Ortio on tällä hetkellä aivan A-SM torjuntatilastojen kärjessä, torjuntaprosentti on 92,2 %, päästettyjen maalien keskiarvo 2,54 ja voittoprosentti 72,22 %.

Kokoakin löytyy ihan mukavasti (185 cm) ja sen perusteella mitä olen nähnyt (ja ymmärrän maalivahtipelistä) myös torjuntatekniikka vaikuttaa oleva kunnossa. Veskareiden varaaminen on sen verran satunaista, että sijoituksista on paha mennä tarkemmin sanomaan, mutta loistavat alle 18-v. kisat ja ykköskierroskin on mahdollinen, kuten Helenius aikanaan todisti.

Viimeisten kierrosten (5-7) suomalaisvarauksista on paha mennä sanomaan, koska nuo alkavat sitten olla pidemmän aikavälin projektipelaajia. Joni Karjalainen on sellainen pelaaja, johon itse käyttäisiin myöhäisen varauksen. Matka NHL:ään pitkä, mutta ei mahdoton. Taitoa riittää, mutta nuorukainen on valitettavan pienikokoinen NHL-uraa silmällä pitäen. Karjalainen menee kuitenkin koostaan huolimatta röyhkeästi tilanteisiin. Kokoakin on tullut viime kaudesta hiukan lisää ja myös luisteluun on tullut kaivattua terävyyttä lisää.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Erittäin asiantunteva kirjoitus kilonkingiltä. Tavares-Hedman ratkesi kanadalaisten mielestä MM-kisoissa oman pojan hyväksi, Brian Burkekin ehti jo julistamaan, että hän varaisi Tavaresin ensimmäisenä ennen Hedmania. Itse taas vakuutuin lopullisesti noiden kisojen perusteella siitä, että Tavares on erityisen lahjakas maalintekijä, mutta muutoin ihan tavallinen kuolevainen. Ei siis mielestäni Gretzkyn tai Crosbyn tasoinen talentti. Tavaresin pelisilmä ei ole mitenkään erityisen maaginen, hänellä on sen sijaan huikea laukaus ja synnynnäinen kyky olla oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Tavares tulee tod.näk. lyhyellä aikavälillä olemaan enemmän impact-pelaaja NHL:ssä kuin Hedman, mutta pitkällä aikavälillä uskoisin tilanteen kääntyvän toisinpäin. Jos olisin siis itse jumbojengin GM, ottaisin Hedmanin.

PS. Tsemppiä kilonkingille armeijaan! Itsellä tuo on vielä tuoreessa muistissa ja voin sen verran sanoa, että paska paikka se on, mutta loppuu kuitenkin sitten joskus :).
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Väliarviot annettu

Central Scoutingin Mid-season rankingit
julkaistu. Eurooppalaisten listalla kahdeksan ensimmäistä ruotsalaisia, ensimmäinen suomalainen Nättinen yhdentenätoista, Rajala neljästoista.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Suoraan sanottuna aivan karmeaa tuubaa nuo CSS:n listat. Tatar 17. tuhannen hurrin, parin venakon ja parin suomipojan takana. Asiantuntevaa, niin asiantuntevaa. Ja kun katsoo noita maakohtaisia preliminary-rankingeja, jotka on tehty kai joskus ennen kautta, niin ei hyvää päivää! Millä logiikalla Josefson on joskus saatu Svensson-Pääjärven edelle? Ja Anton Lander jätetty 10.parhaaksi ruotsalaiseksi? Tai Vatanen Rajalan edelle? Ei voi ymmärtää. Ja P-Amerikan listalla Ryan Ellis listattu 15.? Erittäin...outoa.

PS. Ja Manelius arvostettu syksyllä Suomen 16.parhaaksi pelaajaksi? Sanokaa, että mä olen ymmärtänyt jotain väärin. Eihän nämä voi pitää paikkansa?
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Suoraan sanottuna aivan karmeaa tuubaa nuo CSS:n listat. Tatar 17. tuhannen hurrin, parin venakon ja parin suomipojan takana. Asiantuntevaa, niin asiantuntevaa. Ja kun katsoo noita maakohtaisia preliminary-rankingeja, jotka on tehty kai joskus ennen kautta, niin ei hyvää päivää! Millä logiikalla Josefson on joskus saatu Svensson-Pääjärven edelle? Ja Anton Lander jätetty 10.parhaaksi ruotsalaiseksi? Tai Vatanen Rajalan edelle? Ei voi ymmärtää. Ja P-Amerikan listalla Ryan Ellis listattu 15.? Erittäin...outoa.

Pitäähän nämä rankingit tehdä tarkoituksella päin sitä ihteensä, että listan perusteella draftaavat "newyorkislandersit" pääsevät poimimaan ne flopit välistä.
 
Eurooppalaisten listaa odotetusti miehittävät ruotsalaiset, josta kertoo kahdeksan ensimmäistä sijaa. Kiitettävä saavutus. Nättinen tosiaan parhaana suomalaisen löytyy sijalta 11, Rajala (14.) ja Vatanen (20.) heti perään niskaan hengittämässä. Ihan hyvät saumat kaikilla heillä yltää ainaa ensimmäiselle kierrokselle saakka. Hieman yllättävää on slovakikaksikon Tatar & Panik sijoittuminen sijoille 15+.

Manelius näyttäisi olevan pahasti ala-arvostettu, sen verran varmasta ja monipuolisesta puolustajasta kyse.

Kivistön osakkeet myöskin tippuneet roimasti MM-kisojen jäljiltä, mitä 46.sija pelkästään Pohjois-Amerikan kenttäpelaajien joukossa osoittaa. Myös Haula rankattu hieman aiempaa alemmas (55.).
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Central Scoutingin Mid-season rankingit
julkaistu. Eurooppalaisten listalla kahdeksan ensimmäistä ruotsalaisia, ensimmäinen suomalainen Nättinen yhdentenätoista, Rajala neljästoista.

Ei voi muuta sanoa kuin, että ehkä naurettavimmat listat mitä olen koskaan nähnyt. Jos nämä listat mittaavat tämän hetkistä tilannetta, niin ei varmasti ole nuo kaikki Ruotsalaiset Nättisen ja Rajalan edellä. Ei myöskään potentiaalin, taidon, tulevaisuuden tai tai draft sijoituksen osalta. Eikä edes 18-vuotiaiden MM-kisojen parhaita pelaajia valittaessa. Huoh, miten tällaista tuubaa voidaan tunkea ulos.

Silti olen myös sitä mieltä, että Ruotsalaisilla on järjettömän vahva ikäluokka taidollisesti sekä myöskin laajalla rintamalla vahva. Myöskin Ruotsalaiset ovat yleensä parempia mitä heistä edes odotetaan tulevaisuudessa ja Suomalaiset toisin päin. Silti tuo lista on täysin absurdi ja vielä absurdimmaksi sen tekee se, että Tatar ja Panik ovat myöskin näiden Sweamamman poikien takana.

No, onneksi NHL seuroilla on omat listansa ja scouttinsa ja myöskin se, että näemme monen Suomalaisen vielä nousevan listoilla U18 MM-kisojen jälkeen.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Ei voi muuta sanoa kuin, että ehkä naurettavimmat listat mitä olen koskaan nähnyt. Jos nämä listat mittaavat tämän hetkistä tilannetta, niin ei varmasti ole nuo kaikki Ruotsalaiset Nättisen ja Rajalan edellä. Ei myöskään potentiaalin, taidon, tulevaisuuden tai tai draft sijoituksen osalta. Eikä edes 18-vuotiaiden MM-kisojen parhaita pelaajia valittaessa. Huoh, miten tällaista tuubaa voidaan tunkea ulos.

Silti olen myös sitä mieltä, että Ruotsalaisilla on järjettömän vahva ikäluokka taidollisesti sekä myöskin laajalla rintamalla vahva. Myöskin Ruotsalaiset ovat yleensä parempia mitä heistä edes odotetaan tulevaisuudessa ja Suomalaiset toisin päin. Silti tuo lista on täysin absurdi ja vielä absurdimmaksi sen tekee se, että Tatar ja Panik ovat myöskin näiden Sweamamman poikien takana.

No, onneksi NHL seuroilla on omat listansa ja scouttinsa ja myöskin se, että näemme monen Suomalaisen vielä nousevan listoilla U18 MM-kisojen jälkeen.

Suomi-Ruotsi ottelussa noin esimerkkinä Rajala oli mielestäni kentän paras kenttäpelaaja. Toki vain yksi ottelu, mutta kertonee ettei todellakaan ole noin kaukana suhteessa edes parhaimpiin ruotsalaisiin.

Suomalaisten järjestyksetkin kyllä ovat mitä ovat. Esim. Maneliuksen aiempi sijoitus on täysi vitsi.
 

Somn

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÄSSÄT, Ilves
Aika järjetön tuo lista kyllä on ja taitaa vain ruotsalaisten hyvä sijoitus kisoissa nostaa useita pelaajia liian korkealle. Hedman nyt ilmeisesti se Euroopan ykkönen on, vaikka kisoissa ei ollut edes mielestäni ruotsin paras puolustaja näkemissäni 2 pelissä, ehkä vasta jopa kolmanneksi paras. Kai loukkaantumiset häiritsivät kisoja.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Euroopan listan erikoisuuksia täällä ollaan jo listattu, joten voisi vähän katsoa tuota NA-listaa. Ensimmäiseksi pitää sanoa se, että olen tässä keskustelemassa hataralla pohjalla, sillä en ole nähnyt kaikkien listan kärkeen sijoitettujen pelaajien pelaavan vaihtoakaan. Joudun siis muodostamaan mielipiteeni tilastojen, muualta luetun ja joidenkin kohdalla myös nähdyn perusteella.

1. Tavares, John: F, London OHL

- Odotettu sijoitus. Näytti nuorten MM-kisoissa maalintekijänlahjansa koviksi. Minun silmään edelleen liian yksipuolinen pelaaja ykkösvaraukseksi, mutta näyttää joka tapauksessa tulevaisuuden ykkösketjun pelaajalta, ja sijoitukselta, jonka kanssa ei ainakaan kovin pahasti voida mennä hukkaan.

2. Duchene, Matt: F, Brampton OHL

- Odotettu sijoitus. Taitava, nopea, hyvä peliäly, kova moraali, johtajatyyppi, todellinen urheilija... nähdäkseni varma valinta TOP5 joukkoon. Tekee fyysistä peliä lukuun ottamatta kaiken hyvin. Voiko mikään mennä pieleen hänen kanssaan?

3. Kane, Evander: F, Vancouver WHL

- Pieni yllätys listalla. Yksi Kanadan kolmesta häkkipäästä nuorten MM-kisoissa. Kane on WHL:n kolmonen maaleissa ja omassa joukkueessaan selkeästi paras maalintekijä. Nopeus, röyhkeys ja maalintekotaito isoja vahvuuksia, mutta pelaa itsekkäästi. Onko joukkuepelaaja? Pitävätkö puheet liian ylpeästä luonteesta paikkansa?

4. Schroeder, Jordan: F, U of Minnesota NCAA

- Melko odotettu sijoitus. Katkarapu tekee pisteitä siellä missä pelaa. Taitavat kädet, hyvä peliäly, osaa tehdä peliä, osaa tehdä maaleja... Mutta onko liian pieni noustakseen todelliselle huipulle? Jokaista Martin St. Louisia tai Brian Giontaa vastaan on kymmeniä pieniä pelaajia, joista ei ole tullut NHL:ssä 40 maalin pelaajia.

5. Schenn, Brayden: F, Brandon WHL

- Brayden Schenn on veljensä Luken (Toronton viime kesän varaus) tavoin kovaluontoinen saskatoonilainen. Tekee hyvin peliä, laukoo tulisesti, pelaa kovaa ja tekee paljon töitä - hyvä kokonaispaketti, ja vaikuttaa tulevaisuuden NHL-pelaajalta. Olisi saanut olla alkukaudesta kuitenkin tehokkaampi, jotta olisi noussut listoilla.

6. Despres, Simon: D, Saint John QMJHL

- Iso (6'4, 214), hienosti luisteleva ja erinomaisen peliälyn omistava puolustaja, joka on Q:n ykkösprospecti tulevaan draftiin. Despres on ennen kaikkea hyökkäävä puolustaja, ja vielä hyvin kehittyvä sellainen. Heikkoutena pidetään laukauksen hidasta lähtöä. Projekti, jonka upside on korkealla tasolla.

7. Cowen, Jared: D, Spokane WHL

- Isokokoinen (6'5, 218), voimakas ja kohuttu puolustaja on ennen kaikkea hyvä oman pään pelaaja. Kiekollisia taitoja ja luistelunopeuttakin löytyy, mutta ei niin paljon, että hänet huudettaisiin TOP3 joukossa. Tosin THN:n Mark Seidel oli listannut Cowenin marraskuussa oman listansa kakkoseksi, ohi Tavaresin. Tuohon en enää usko, mutta Cowen on kuitenkin lahjakas puolustaja, joka vaikuttaa olevan melko varman oloinen paketti.

8. Moore, John: D, Chicago Steel USHL

- Jenkkipakki on ollut sarjansa tehokkain puolustaja (pelaa samassa joukkueessa kuin Chris Cheliosin poika Dean). Moore on hyvin luisteleva, hyvin kiekkoa käsittelevä ja hyvin syöttävä puolustaja. Pelin lukemisessa joitakin puutteita, samoin voimapuolessa. Ensi kaudella Moore menee pelaamaan Coloradon yliopistoon. Moore on vähän pidemmän aikavälin projekti ja minulle yllätys näin korkealla (ISS oli rankannut hänet joulukuun listalla sijalle 26).

9. Holland, Peter: F, Guelph OHL

- Guelphin ykköspelaajalla on hyvät ja monipuoliset hyökkäyspään taidot, hyvä ulottuvuus ja kova työmoraali kehittyä. Holland tekee hyvin töitä kumpaankin suuntaan, ja pelaa joukkueessaan kaikkia tilanteita. Hän on mennyt vuodessa paljon eteenpäin ja tuo lupaa hyvää jatkoon. Nousussa.

10. Ashton, Carter: F, Lethbridge WHL

- Isä Brent Ashton oli aikanaan Vancouverin ensimmäisen kierroksen varaus, ja pelasi NHL:ssä noin 1000 peliä. Poika Carter on 190 senttinen kahteen suuntaan uurastava voimahyökkääjä, joka kärsi viime kaudella loukkaantumisista, mutta on ollut tällä kaudella joukkueensa paras maalintekijä. Hyvä ja kehityskykyinen pelaaja, mutta kuuluuko todellakin näin korkealle?

11. Kadri, Nazem: F, London OHL

- Kadri on Londonin libanonilaistaustainen hyökkääjä. Hänellä on hyvät perustaidot hyökkääjänä ja hänen erityisiä vahvuuksiaan ovat nopeus, mailatekniikka sekä taistelijanluonne. Ei kaihda fyysistä peliä. On tehnyt OHL:ssa 30 pelissä 47 pistettä. Saa loppukaudeksi viereensä John Tavaresin, joten piste- ja listakehitys noussee entisestään. Erikoista on se, että on listalla Ashtonin ja Carterin takana.

12. Glennie, Scott: F, Brandon WHL

- Tehnyt Brandonissa enemmän tehoja kuin listan vitonen Schenn, mutta ei pelaa yhtä monipuolista peliä. Glennie on hyvä hyökkäyspään pelaaja erinomaisella luistelulla varustettuna, ja hän pelaa joukkueessaan myös alivoimaa. On pelannut Brandonissa sekä keskellä, että laidassa, mikä kertoo monipuolisuudesta. Tehnyt WHL:n toiseksi eniten voittomaaleja.

13. Ferraro, Landon: F, Red Deer WHL

- Landon Ferraron isä Ray pelasi NHL:ssä 1258 runkosarjan peliä ja teki 11 kautena päälle 20 maalia. Landonin vahvuus on isänsä tavoin maalinteossa, ja tuo on hieno signaali hänet varaavalle NHL-seuralle. Landon on tällä hetkellä WHL:n maalipörssissä kuudentena 25 maalilla, vaikka ei saa joukkueessaan juurikaan hyökkäystukea. Ferraro on kehittynyt kokonaispelissä, mutta hänet varaava joukkue tulee saamaan silti aika puhtaan maalintekijän.

14. Kreider, Chris: F, Phillips Andover High-MA

- Melko isokokoinen hyökkääjä, jolla kerrotaan olevan erinomaiset luistelutaidot ja kova laukaus. Sarjataso suuri kysymysmerkki. Ensi kaudeksi Kreider siirtyy pelaamaan stipendillä Boston Collegeen, ja tuolloin nähdään taso paremmin. Mielenkiintoista on muuten se, että hän on kulkemassa samoja polkuja kuin Vancouverin maalivahtiprospecti Cory Schneider aikanaan: ensin Phillips Andover, sitten Boston College, sitten...

15. Ellis, Ryan: D, Windsor OHL

- Kanadan nuorten maajoukkueessa ylivoimaa hienosti pyörittänyt pienikokoinen puolustaja. Ellis on kiekollisena pakkina harvinaisen lupaava, mutta kysymykseksi saattaa nousta hänen upsidensa ja oman pään peli. Uskotaanko hänestä kasvavan seuraava Denis Potvin, ja ellei uskota, onko tällä hetkellä yksipuolisella puolustajalla riittävästi käyttöä NHL:ssä pitkän sarjan aikana yv-pelaajana (olisin kyllä itse ollut valmis sijoittamaan hänet korkeammalle, sillä hänen kiekolliset taitonsa ovat poikkeukselliset)?

Somn kirjoitti:
Hedman nyt ilmeisesti se Euroopan ykkönen on, vaikka kisoissa ei ollut edes mielestäni ruotsin paras puolustaja näkemissäni 2 pelissä, ehkä vasta jopa kolmanneksi paras. Kai loukkaantumiset häiritsivät kisoja.
Niin, vaikea sanoa noista loukkaantumisista mitään, kun ei tiedä. Mutta ainakin Elitserienissä Hedman on ollut kentällä näkemissäni peleissä näkyvämpi ja joukkueelleen tärkeämpi kuin nuorten kisoissa. Hän oli mielestäni myös jo viime vuonna parempi nuorten kisoissa kuin nyt. Kyllä hän siis selvästi ainakin alle tasonsa pelasi. Kuinka paljon, sitä on vaikea sanoa.
 
Viimeksi muokattu:

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Ei ole tainnut kukaan vielä mainita Pohjois-Amerikan listan suomalaisista mitään: Kivistö 46:s, Haula 55:s. Jos pysyvät samoilla paikkeilla lopullisillakin listoilla, joskus kolmannella tai neljännellä kierroksella on realistista odottaa varausta. Toki 18-vuotiaiden kisat voivat kummankin kohdalla muuttaa paljon.
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Laiskoille lukijoille selvennykseksi suomalaisten rankingsijoitukset Central Scoutingin listalla tällä hetkellä:

11. Joonas Nättinen, kh, Blues
14. Toni Rajala, lh, Ilves
20. Sami Vatanen, p, JYP
26. Kristian Näkyvä, p, Blues
33. Pekka Jormakka, lh, JYP
40. Jere Sallinen, lh, Blues
52. Rasmus Rissanen, p, KalPa
68. Iiro Pakarinen, lh, KalPa
89. Joni Karjalainen, lh, HIFK
102. Tomi Sallinen, kh, Blues
104. Teemu Eronen, p, Jokerit
108. Nico Manelius, p, Jokerit
121. Joonas Rask, kh, Ilves
129. Tony Vidgren, p, Lukko
135. Ville Hyvärinen, p, KalPa

MV:

2. Mikko Koskinen, Blues
8. Joni Ortio, TPS
12. Antti Raanta, Lukko

Pohjois-Amerikan listalla:

46. Tommi Kivistö, p, Red Deer Rebels
55. Erik Haula, lh, Shattuck St.Mary´s

Juu eiköhän nuo sijoitukset vielä aika paljon elä kesään mennessä ja 18-vuotiaiden kisojen jälkeen.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Niin, vaikea sanoa noista loukkaantumisista mitään, kun ei tiedä. Mutta ainakin Elitserienissä Hedman on ollut kentällä näkemissäni peleissä näkyvämpi ja joukkueelleen tärkeämpi kuin nuorten kisoissa. Hän oli mielestäni myös jo viime vuonna parempi nuorten kisoissa kuin nyt. Kyllä hän siis selvästi ainakin alle tasonsa pelasi. Kuinka paljon, sitä on vaikea sanoa.
Jep. Vuosi sitten Hedman oli parempi kuin nyt. Tosin silloin hän tuli enemmän puskista, nyt hän oli kisojen seuratuimpia pelaajia. Vuosi sitten kaikki mitä Hedman teki, tuntui upealta ja hämmästyttävältä. Nyt jos hän teki jotain hyvin, helposti ehkä se ei ollutkaan niin vaikuttavaa sillä sehän oli ihan odotettua. Vastaavasti jos Hedman teki virheen, niin se huomioitiin paljon tarkemmin, koska sellaista ei oltu odotettu. Joten Hedmaniin kohdistetut suuret odotukset helposti vääristävät sitä arviota hänen pelistään näissä kisoissa. Kyllä Hedman edelleen hyvä oli, johtavia pelaajia kisojen toiseksi parhaassa joukkueessa. Mutta mitään sellaista loistoa ei ollut mitä vuosi sitten joten toki hän oli sen vuoksi pieni pettymys. Ei vastannut huutoon samalla lailla kuin Tavares. Saa nähdä tuleeko tuosta olkapää(?)vammasta koskaan mitään tarkempaa tietoa, että kuinka paljon se lopulta häiritsi. Veikkaisin, että enemmän kuin moni uskookaan.
 

Heitinga

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tavaresin siirto Knightsiin näyttää muuttaneen asetelmia taas hieman Kanadan suuntaan, sillä Tavares on nakuttanut 2 pelissä 5+1 ja on muutenkin vakuuttanu suvereeneilla otteillaan sekä maalintekotaidollaan.

No kevät on pitkä.

EDIT. Pro Tavares seurannassa on tullut vuoroon 3. peli ja tehoja kasassa 7+2
 
Viimeksi muokattu:

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Tuossa kun katselin tuota sarjataulukkoa jossa Islanders kymmenen pisteen erolla on ottanut vankan otteen isoihin prosenttimahdollisuuksiin jompaankumpaan suurlupauksista, tuli mieleen että olisiko nykyään käytännössä mahdollista tehdä Lindrosit ja kieltäytyä pelaamasta varaavana toimineessa joukkueessa? Mitä siitä mahtaisi seurata noin yleisellä tasolla nykypäivänä?

Kun en varsinaisesti tasajalkaa olisi ilosta hyppimässä, jos Islandersiin kutsu kävisi huippulupauksena ja varsinkin jos nro 2 "pääsisi" johonkin noista muista, esim. nyt vaikka Ottawaan. Madmike taustalla, hukatut aiemmat lupaukset, maalivahti joka on aina hajalla, pelaajien kierrätys säännöllistä, jne jne... ei kuulosta lupaavalle. No tietenkin apua soisi joukkueelle että sieltä pahnanpohjimmaisesta pääsisi ylös, joka on tarkoituskin, mutta tiedä sitten auttaisiko kuitenkaan mitään.

Toki New Yorkin paikallisvääntöihin tulisi uutta puhtia ja ainakin uusi henkilö jolle buuata, mutta noin muuten.

Miten muuten tarkalleen toi arvonta menee, eli moniko seura on mahdollinen saamaan ykkösvarauksen (5?) ja arvotaanko koko viiden järjestys, vai pelkästään se ensimmäinen ja loput menee runkosarjan käännetyssä järjestyksessä?

ps.Olisiko Islandersissa käyttöä enemmän pakille vai hyökkääjälle? Vai pitäisikö sitä kysyä heidän omasta ketjusta...
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Miten muuten tarkalleen toi arvonta menee, eli moniko seura on mahdollinen saamaan ykkösvarauksen (5?) ja arvotaanko koko viiden järjestys, vai pelkästään se ensimmäinen ja loput menee runkosarjan käännetyssä järjestyksessä?
Oikeastaan ykkösvarausta ei arvota, vaan pudotuspelien ulkopuolelle jääneiden joukkueiden kesken arvotaan mahdollisuus nousta varausjärjestyksessä neljä sijaa ylöspäin. Arvonta on painotettu siten, että todennäköisyys sen voittamiseen on suurin runkosarjan huonoimmalla joukkueella.

Tuo arvonta on kyllä aika heikko tapa estää seuroja häviämästä tahallaan. Parempi olisi esimerkiksi NBA:n systeemi, jossa kaikkien pudotuspelien ulkopuolelle jääneiden joukkueiden vuorot arvotaan, painotetusti toki sielläkin.
 
Suosikkijoukkue
New York Islanders
No tietenkin apua soisi joukkueelle että sieltä pahnanpohjimmaisesta pääsisi ylös, joka on tarkoituskin, mutta tiedä sitten auttaisiko kuitenkaan mitään.

Miksei auttaisi kuitenkaan yhtään mitään? Sehän nyt on aivan varma, jos ja kun Tavares saarelle varataan niin Islandersin mahdollisuudet hankkia ensinnäkin parempaa kalustoa kasvaa jo kertaheitolla. Kukapa nyt ei haluaisi superlupauksen kanssa pelata? Tavaresin mukana Islanders tulee myös saamaan sitä tärkeää medianäkyvyyttä mitä mm. Sidney Crosby antoi aikoinaan ja antaa toki vieläkin Pittsburgh Penguinsille. Uskoisin myös, että Crosbylla oli oma lusikkansa kupissa koskien Pittsburghin uutta hallia. Crosbya varmaan voidaan myös hiukan kiittää ja taputtaa selkään siitä, että hän saapui juuri oikeaan aikaan paikalle ja käänsi päättäjien päät tuon hallin suhteen. Juuri silloin kuin joukkuetta oltiin kauppaamassa muualle. Sama voi tapahtua myös saarella. Tavares voi olla se pala mikä Islandersin pelastaa ja pitää Long Islandilla jatkossakin.

Mad-Mike ajat voi myöskin jo unohtaa, vaikka hankalaahan se on. Viime vuosina pelaajien haluttomuus pelata saarella on johtunut oikeastaan kolmesta asiasta. Kukaan ei halua pelata joukkueessa missä vallitsee ns. epävarma ilmapiiri tulevaisuuden suhteen ja sarjasijoituskaan ei ole sieltä parhaasta päästä ollut. Myöskin jo valmiiksi ainakin paperilla pudotuspeleistä ulos jäävä joukkue ei kovin houkuttelevalta ajatukselta pelaajien päässä tuskin tunnu. Nähtiinhän se miten Ryan Smythin kanssakin kävi. Otti, ei ottanut enää vaan jätti. Tarjotut sopimuksethan ovat viimeisen kahden vuoden aikana olleet todella hulppeita esim. Kristian Huseliukselle tarjottu/huhuiltu 7 miljoonan arvoinen sopimus kaudesta, joten rahasta homma ei ole tosiaankaan kiinni. Pätäkkää kyllä löytyy, koska sen verran syvät taskut Wangilla on, vaikka tekeekin hieman tappiota tämän harrastuksensa kanssa.

Edellisen korjaamiseen näen myöskin oikeastaan vain kaksi asiaa pelastamaan tilanteen. Tavares ja uusi halli, joten vahvasti väitän tai ainakin toivon, jos #1 varaus saarelle tulee niin Islanders saa kiittää hockeygodia siitä, että Tavares osui juuri tähän kriisin keskelle, auttamaan tätä franchisea takaisin mudasta parrasvaloihin.

Siitä, että Tavares menisi ja tekisi Lindrosit ei ole pelkoa. Islanderspointblankin Chris Botta oli puhunut nuorukaisen kanssa junnukisojen aikana monestakin asiasta ja myös siitä, että mitä hän pitää ideasta, että pelaa mahdollisesti New York Islandersissa ensi kaudella. Tavares sanoi tyyliin, että joukkueella ei ole mitään väliä, kunhan hän pääsee pelaamaan NHL:ää ja auttamaan tätä varauksen tehnyttä joukkuetta omalla täydellä panoksellaan pääsemään kohti Stanley Cupin voittoa.

Sitten tuohon kysymykseesi. Ehdottomasti hyökkääjä, toisin sanoen maalintekijää tässä tarvitaan enemmän kuin kukaan muu, eli Tavares sieltä on aivan varmuudella saarelle on tulossa, jos nyt hyvin käy. En toki riko kokonaan pelihousujani Hedmanistakaan, jos arvonnassa tulee käkeen, mutta jos Garth GM Snow menee ja varaa ykkösellä Hedmanin niin näyttöpäätteeseen saattaa tulla reikä, jos kaksikin.
 
Viimeksi muokattu:

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Eipä tossa mitään kummoista ole, Panik on odotetusti tippunut selvästi alaspäin. Tai no en tiedä onko odotettua kun pelasi ihan hyvin nuorten kisoissa, mutta ei hän mielestäni top 15-valinta ole. Schroeder olisi voinut myös olla ehkä vielä vähän korkeammalla. Ja mielenkiinnolla odotan, että valitaanko Cowen tosiaankin lopulta ennen näitä kovia kanadalaishyökkäjiä (Duchene, Kane, Schenn, Kadri), vai liukuuko hän alaspäin lähemmäs top 10-loppupäätä.

Haula sinnikkäästi Rajalan edellä, ihmejuttu. Onkohan tämä enemmän Haulan hyvyyttä vai Rajalan hiipumista scouttien mielestä?
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ja mielenkiinnolla odotan, että valitaanko Cowen tosiaankin lopulta ennen näitä kovia kanadalaishyökkäjiä (Duchene, Kane, Schenn, Kadri), vai liukuuko hän alaspäin lähemmäs top 10-loppupäätä.
Tasainen "taisteluhan" tuo on Hedmanin ja Tavaresin jälkeen. Pakko sanoa, että mitä enemmän olen tämän kauden aikana seurannut Duchenea, sitä enemmän hänen pelistään pidän. Katsokaa vaikka tältä tuoreelta videolta Bramptonin kolmas maali (numero #9), niin saatte kuvaa hänen luistelustaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös