NFL season 2006–2007

  • 63 163
  • 1 117

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
steepler kirjoitti:
edit. Tuosta näkee ainakin noita vapaita agentteja aika hyvin analyysin kera.

http://www.footballsfuture.com/2007/nfl/freeagents.html
Juuri olin tulossa laittamaan tämän saman linkin tänne, mutta ehdit tekemään sen nopeammin. Näitä UFA-hemmoja saa kai vielä signata, en tiedä mikä on takaraja, joten vielä ei kannata käydä juhlimaan että "jee nyt mun jengi ottaa tosta Thomaksen tai Briggsin" :).

EDIT. Tuo vaikuttaa muutenkin oikein hyvältä sivustolta. Siellä on mm. Team Needs-osio jossa on arvioitu mihin osastolle mikin joukkue tarvitsee täydennystä. Ainakin Atlantan osalta arviot olivat hyvin asiantuntevia.
 
Viimeksi muokattu:

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Fawkes kirjoitti:
Näitä UFA-hemmoja saa kai vielä signata, en tiedä mikä on takaraja, joten vielä ei kannata käydä juhlimaan että "jee nyt mun jengi ottaa tosta Thomaksen tai Briggsin" :).

No kyllä nämä kovimmat kaverit varmasti tulevat kuuntelemaan tarjouksia useilta seuroilta vaikka tietenkin saattavat myös nykyisen joukkuuensa kanssa tehdä sopimuksen. Sitten on myös tuo Franchising kuvio, joka saattaa rajoitta joidenkin näistä saatavuutta. Nyt en vain tähän muista mitkä ne tarkat stipuloinnit millä sitä voi käyttää ovat ja kenelle näistä kovimmista kavereista sen mahdollisesti voi lätkäistä. Sen muistan että sitä voi vain käyttää kerran pelaajan uralla.

Kyllähän nuo kovimman UFA:t löytyy puolustuksen puolelta, Lance Briggs, Nate Clemens, Adalius Thomas, Dwight Freeney, Jared Allen tulevat kaikki kyllä saamaan hyviä diilejä, ja on siellä muitakin. Hyökkäyksen osalta ei oikein ihan saman tason kavereita ole saatavilla. Mielenkiintoista kyllä nähdä mihin Tomlinsonin tuuraaja Turner päätyy.
 

13~

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
steepler kirjoitti:
No kyllä nämä kovimmat kaverit varmasti tulevat kuuntelemaan tarjouksia useilta seuroilta vaikka tietenkin saattavat myös nykyisen joukkuuensa kanssa tehdä sopimuksen. Sitten on myös tuo Franchising kuvio, joka saattaa rajoitta joidenkin näistä saatavuutta. Nyt en vain tähän muista mitkä ne tarkat stipuloinnit millä sitä voi käyttää ovat ja kenelle näistä kovimmista kavereista sen mahdollisesti voi lätkäistä. Sen muistan että sitä voi vain käyttää kerran pelaajan uralla.

Kyllä franchise-tagin voi lyödä vaikka joka vuosi, mutta se käy loppupeleissä kalliiksi. Vinatieri oli Patseissa franchise-pelaaja useamman vuoden.

Each Club can designate one of its players who would otherwise be an UFA or RFA as a Franchise Player each season. Any Club that designates a Franchise Player as "exclusive" shall be the only Club with which that Franchise Player may negotiate or sign a contract. In order to designate an UFA or RFA as a Franchise Player, the team must tender the player a one year contract that is the minimum of the average of the five largest salaries (as of April 15) for players at the position at which he played the most games during the prior year, or 120% of his prior year salary, whichever is greater. Here is the kicker: if the team elects to name the player "non-exclusive" then the player shall be permitted to negotiate a contract with any Club as if he were an UFA; however, Draft Choice Compensation of TWO first round draft selections shall be awarded to the prior club in the event that he signs with the new club. If the player elects to play with the prior club (the team that designated him with the Franchise tag) and does not negotiate another contract with that team, then the one year salary is guaranteed. Also, if the prior club elects to withdraw the qualifying offer, the player becomes an UFA. The distinction between the "exclusive" versus "non-exclusive" designation is that, for a "non-exclusive" Franchise Player, the team must tender an offer that is the minimum of the average of the five largest prior year salaries for players at the position at which he played the most games during the prior year, or 120% of his prior year salary, whichever is greater.

Each Club can also designate one UFA or RFA as a Transition Player. - - - Any Club that designates a Transition Player shall receive the Rights of First Refusal. In order to designate an UFA or RFA as a Transition Player, the team must tender the player a one year contract for the average of the ten largest prior year salaries for players at the position at which he played the most games during the prior year, or 120% of his prior year salary, whichever is greater.
 

Art Vandelay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Lions, Flyers, Florida Gators, Ässät
Näitä UFA-hemmoja saa kai vielä signata, en tiedä mikä on takaraja, joten vielä ei kannata käydä juhlimaan että "jee nyt mun jengi ottaa tosta Thomaksen tai Briggsin" :).


Tällä hetkellä ei voi signata toisten UFA-pelaajia ainoastaan omia (mutta tuskin monikaan tekee muutenkaan sopimusta, vaan haluaa arvioida arvonsa vapailla markkinoilla), jotta jo pelinsä lopettaneet eivät saa etua niihin joukkueisiin nähden kenellä on vielä pelejä jäljellä. UFA signing period alkaa muistaakseni n. 2 viikkoa super bowlin jälkeen.
 

Rocco

Jäsen
Voi voi voi... Katselin vasta eilen uusintana San Diego-New England ja Chicago-Seattle ottelut.

Chicago meni jatkoon kuten ounastelin. Mutta mitäpä tässä voisi sanoa San Diegon hölmöilystä mitä ei olisi jo sanottu... Kaikki avaimet oli käsissä, mutta täysin omaa hölmöyttä mennään häviämään.

Nyt sitten tietää että toisen konferenssin finaali on väritön matsi, kun taas toisessa on mukana enää mielenkiintoinen joukkue, eli New Orleans.

Jaa jaa... Täytynee keskittyä tästä eteenpäin isommalla mielenkiinnolla draftia kohti.
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Free agent asiaan sen verran, että näin Steelersin kannattajana ei valitettavasti tarvitse haaveila kovin suurista kaloista sillä saralla.

Mitä tuohon Ray Lewisiin tulee niin en väitä etteikö Ray olisi joukkuepelaaja tai liigan kovimpia puolustuspelaajia. Minun mielipiteeni on, että se keuhkoaminen ja ylimääräinen show voisi jäädä vähemmällekin. Omassa suosikkitiimissä tällainen persoona on Joey Porter, jonka paskanjauhamistaidot eivät ole koskaan minua kiinnostaneet vaikka läppä onkin tarkoitettu oman joukkueen tsempaamiseksi ja vastustajan psyykkaamiseksi. Keskittyisi olennaiseen.

En muuten oikein ymmärrä logiikkaanne tuossa Rayn ja Ravensin puolustuksen ruotimisessa. Toteatte, että Ray tarvitsee dominoivan puolustuksen linjan, jotta peli kulkee ja sen jälkeen sanotte, että Ray on se, joka puolustuksen tason nostaa.

Esim. vuonna 2003 puolustuksessa olivat Adalius Thomas, Terrell Suggs, Bart Scott, Edgerton Hartwell, Peter Boulware, Marques Douglas, Anthony Weaver, Gary Baxter, Chris McAlister, Will Demps, Ed Reed ja Greggillä oli muuten paras kautensa tuolloin. Ei mikään paska paikka pelata.

Tällä kaudella Lewisin ympärillä hääri Pryce, Gregg, Ngata, Suggs, Scott, Thomas, McAlister, Reed, Landry ja Rolle. Ei mitään kovin heikkoja tiimikavereita tämäkään porukka mielestäni.

Ponttinani siis, että Lewisillä on kyllä parhaina vuosinaan ollut aika perkeleen kovat kaveritkin. Jos nyt pidetään yllä tuota vertailua Urlacheriin niin mielestäni esim. hän ei ole saanut pelata uraansa ihan yhtä kovien jätkien kanssa.

Se mitä tuohon Ray Rayn kommentointiin tulee niin ihan samaa mieltä olen miehestä ollut aina. Se miksi en kommentoi jatkuvalla syötöllä noita juttuja johtuu siitä, että NFL:ssä olisi aika paljon kommentoitavaa.

Alkuperäinen postaukseni oli siis oodi Urlacherille Viikonlopun pelin jälkitunnelmissa eikä suinkaan Lewisin lyttäystä. Lewis tuli mukaan kuvioon ainoastaan siksi, että hänestä oli hiljattain täällä kommentteja esitetty.

Ja jotta se nyt ei jää epäselväksi niin pidän Lewisiä yhtenä parhaista puolustuspelaajista NFL:ssä vaikka en hänen johtamistyylistään tykkääkään tai usko sen optimaalisuuteen joukkueen johtamisessa. Pidän myös Urlacheria parempana pelaajana kuin Lewisia pohjautuen näköhavaintoihin näkemissäni peleissä (joita ei tietenkään liikaa ole varsinkaan sieltä menneiltä kausilta).

Olisihan liigassa muitakin pelaajia tähän vertailuun kuten esimerkiksi Zach Thomas, mutta ei taideta alkaa syventämään tätä asiaa enää.
 

jm16

Jäsen
@ Cube: En tosiaankaan "vihaa" R. Lewisia pelaajana ja olen kyllä myös lukenut netistä, niin kuin tietenkin sinäkin, että kaikki kehuvat häntä joukkuepelaajaksi ja erinomaiseksi hengen luojaksi ja pakkohan se on uskoa, koska kukaan ei ole mitään muutakaan väittänyt. Tiedän myös olevani sen verran "oldschool" (lue "vanha pieru"), että en aina vaan oikein jaksa ymmärtää tätä "mäddenimäisyyteen" menoa. Vaikka siinäkin on kyllä ehdottomasti omat hyvät puolensa (esim. se tapa miten FOX kuvaa ja näyttää peliä sky view kameralla), niin en vaan jaksa innostua esim. just noista sisääntulotansseista. Mutta se on vaan meikäläisen oma mielipide ja moni niistä varmaan jotain lisä kicksejä kyllä saa. Pidät mua sit kuinka tylsänä tyyppinä tahansa, mut mulla ne ei saa muuta kuin niskakarvat korkeintaan pystyyn.

Ja oli se R. Lewis sitten kuinka joukkuepelaaja tahansa, niin toi sen meuhkaaminen ei vaan istu mun kuvaani siitä miten todellinen joukkuepelaaja käyttäytyy... Mutta ei tästä aiheesta sen enempää, ryömin tästä takaisin kolooni josta tulen korkeintaan sitten taas siinä vaiheessa ensi kautta esiin, kun täällä hehkutetaan sitä miten M. Vick johdattaa joukkueensa SB:iin :)

Sitä mä vaan jäin miettimään et miks jollain on jo nyt sellanen asenne et AFC:n finaalista tulis tylsä???! Mulla itsellä on ainakin ihan päinvastaiset odotukset, kaks tämän hetken kolmesta parhaasta QB:stä repii hajalle vastustajan puolustusta sen minkä kerkii ja se kolmaskin yrittää parhaansa liigan parasta puolustusta vastaan siinä toisessa matsissa :))))))
 

Rocco

Jäsen
jm16 kirjoitti:
Sitä mä vaan jäin miettimään et miks jollain on jo nyt sellanen asenne et AFC:n finaalista tulis tylsä???! Mulla itsellä on ainakin ihan päinvastaiset odotukset, kaks tämän hetken kolmesta parhaasta QB:stä repii hajalle vastustajan puolustusta sen minkä kerkii ja se kolmaskin yrittää parhaansa liigan parasta puolustusta vastaan siinä toisessa matsissa :))))))

Varmaan itselläni juuri sen takia että kummassakaan joukkueessa ei ole mitään ylimääräistä "väriä". Molemmat joukkueet ovat tietyllä tavalla konemaisia, eikä joukkueissa ole Reggie Bushin, Tomlinsonin tai Hesterin kaltaisia väriläiskiä.

Colts on oikeastaan Manning-show, ja vähän samalla tavalla Patriots on Brady-show. Eli joukkueet yksilöityyn vain pelinrakentajaan, syystä tai toisesta. Lisäksi kun molemmat ovat värikkäitä kuin röntgenkuva, ei oikein saa tästä matsista mitään erikoista irti.

Ainut ketä matsissa seuraan on Indyn TE Dallas Clark. Jotenkin aliarvostettu omalla alallaan, vaikka on oikeastaan yhtä monipuolinen kuin Antonio Gates, tosin on paljon parempi blokkaaja.
 

st.lemiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Ravens, #52, #20, BSHU
Troy kirjoitti:
En muuten oikein ymmärrä logiikkaanne tuossa Rayn ja Ravensin puolustuksen ruotimisessa. Toteatte, että Ray tarvitsee dominoivan puolustuksen linjan, jotta peli kulkee ja sen jälkeen sanotte, että Ray on se, joka puolustuksen tason nostaa.

Hmm. Mielestäni tässä on ehkä kyseessä se että Ray pystyy omalla johtamisellaan, esimerkillään ja puheellaan saamaan ympärillä olevistä jätkistä kaiken irti. Se on tietysti faktaa että tavarasta joka tulee peräpäästä ei saa kultaa tekemälläkään, eli pitäähän ne kaverit siellä puolustuksen linjassa olla semmosia että homma ei ihan täysin sieltä vuoda. Se on sitten sama ketä siellä linjan takana seisoo jos linja on täyttä huttua.

Vaikka Rayn ura alkaa olla enemmän takana kuin edessä ja kun vrt. Ray 2000 vs. 2007 niin huomaa että iän myötä on kankeutta tullut, mutta vaikuttaa edelleen siltä miehellä on juurikin tuolla johtajan paikalla vielä paljon annettavaa. Miksei tietysti myös kentälläkin, ei hän huonoa kautta tänä vuonna pelannut.

En tiedä sitten, näyttää että ko. henkilö jakaa mielipiteitä tällä puheen pitämisellä/lässyttämisellä ja muutenkin aika rankasti, mutta minusta homma toimii.


EDIT: tulevaa draftia jo silmällä pitäen.. onko tietoa minkälaiseen ratkaisuun Raiders on päätymässä? QB:ta luulisi että joukkue tavoittelee. Brady Quinn, Brian Brohm, Troy Smith vai JaMarcus Russell? Onko kellään aavistusta?
 
Viimeksi muokattu:

13~

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
st.lemiin kirjoitti:
tulevaa draftia jo silmällä pitäen.. onko tietoa minkälaiseen ratkaisuun Raiders on päätymässä? QB:ta luulisi että joukkue tavoittelee. Brady Quinn, Brian Brohm, Troy Smith vai JaMarcus Russell? Onko kellään aavistusta?

Al Davis varmaan vetää nimen hatusta 5min ennen draftia, ellei sitten ole ehtinyt kuolemaan.

Quinniahan sinne on veikkailtu pitkin kautta, mutta tässä vaiheessa olisi paha lätheä arpomaan tarkemmin, vaikke omistaja ei olisi seniili. :)
 

Rocco

Jäsen
st.lemiin kirjoitti:
Brady Quinn, Brian Brohm, Troy Smith vai JaMarcus Russell? Onko kellään aavistusta?
Brohm se ainakaan ei ole, sillä hän jää Louisvilleen viimeiseksi kaudekseen. Hän on draftissa vasta kesällä 2008.
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
st.lemiin kirjoitti:
En tiedä sitten, näyttää että ko. henkilö jakaa mielipiteitä tällä puheen pitämisellä/lässyttämisellä ja muutenkin aika rankasti, mutta minusta homma toimii.

Siis pelaajanahan mies on todella hyvä, sitä ei pitäisi kenekään kieltää. Itse pidän enemmän toisenlaisista pelaajista nimenomaan tuon kentällä käyttäytymisen osalta, mutta ei se Lewisin hyvyyttä mihinkään muuta. Säälihän se on, että joidenkin pelaajien edesottamukset kentällä jäävät sen kaiken muun varjoon (TO). Tässä ei sitten ole tarkoitus vertailla Lewisia ja TO:ta. Halusin vain antaa parhaan mahdollisen esimerkin siitä, kun pelaajan kentän ulkopuolinen toiminta sumentaa katsojan silmissä kaiken muun mitä tämä tekee.

st.lemiin kirjoitti:
EDIT: tulevaa draftia jo silmällä pitäen.. onko tietoa minkälaiseen ratkaisuun Raiders on päätymässä? QB:ta luulisi että joukkue tavoittelee. Brady Quinn, Brian Brohm, Troy Smith vai JaMarcus Russell? Onko kellään aavistusta?

No fanit tuntuvat olevan satalasissa Russellin kannalla. Vähän epäilyttää, että voisiko pelaaja nousta tuolla tavalla puskista piikkipaikalle. Combinessa Russell laittaa varmasti tauluun sellaset tulokset, että valinta on entistä vaikeampi. Varsinkin jos wonderlic menee hyvin.

Quinnin osakkeet laskivat vähän bowl matsissa, mutta onhan hän edelleen yksi kuumimmista nimistä. Yksi todella todennäköinen valinta, kun ottaa huomioon Raidersin tilanteen pelinrakentajaosastolla.

Brohm ilmeisesti jää koulun penkille.

Jäähän vielä sellainen vaihtoehto, että treidaavat alas ja ottavat esim. Smithin myöhemmin. Smith on näillä näkymin vasta kakkoskierroksen varaus, joten voihan olla, että ottavat esim. Johnsonin ekalla ja Smithin kakkoskierroksella. Tuossa tapauksessa Mossin ja/tai Porterin treidauskin olisi entistä todennäköisempää jolloin saisi taas lisää varausvuoroja ekalle päivälle.

Eli laitetaanpa kuviitteellinen Raider mock:

Tradet:
Jerry Porter Atlantaan 2. ja 4. kierroksen varauksia vastaan.
Randy Moss Redskinsiin 3. kierroksen varausta ja Randle Elia vastaan.

Draft:
1. kierros
#1: Calvin Johnson, WR
2. kierros
#33: Troy Smith, QB
#42:Kenny Irons, RB
3.kierros:
#65: Tanard Jackson, CB
#70: Jason Hill, WR
 

Art Vandelay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Lions, Flyers, Florida Gators, Ässät
st.lemiin kirjoitti:
EDIT: tulevaa draftia jo silmällä pitäen.. onko tietoa minkälaiseen ratkaisuun Raiders on päätymässä? QB:ta luulisi että joukkue tavoittelee. Brady Quinn, Brian Brohm, Troy Smith vai JaMarcus Russell? Onko kellään aavistusta?


Veikkaisin että JaMarcus Russell, Al Davis haluaa QB:n joka pystyy pelaamaan ns. "vertical passing attack" tyylisessä hyökkäysfilosofiassa, jota Raiders käyttää. BCS title pelissä selostajat sanoivat että Russell kuulemma pystyy heittämään isuvaltaan 40 jaardin heittoja, joten kaverilla on aika kova heittokäsi.

Itse veikkaan, että Raiders ei ota QB:ta koska Al Davis olisi voinut varata Matt leinartin viime vuonna mutta ottikin safetin sen sijaan. itse pistäisin rahat likoon WR Calvin Johnson:in puolesta, jos Raiders saa treidattua Randy Moss:in tai Jerry Porter:in. Tai toinen vaihtoehto on Oklahoman RB Adrian Peterson. Tänä vuonna ei ole yhtää puolustuspelaajaa jonka oletetaan menevän 1. varauksena.
 

Cube

Jäsen
jm16 kirjoitti:
@ Cube: En tosiaankaan "vihaa" R. Lewisia pelaajana ja olen kyllä myös lukenut netistä, niin kuin tietenkin sinäkin, että kaikki kehuvat häntä joukkuepelaajaksi ja erinomaiseksi hengen luojaksi ja pakkohan se on uskoa, koska kukaan ei ole mitään muutakaan väittänyt. Tiedän myös olevani sen verran "oldschool" (lue "vanha pieru"), että en aina vaan oikein jaksa ymmärtää tätä "mäddenimäisyyteen" menoa. Vaikka siinäkin on kyllä ehdottomasti omat hyvät puolensa (esim. se tapa miten FOX kuvaa ja näyttää peliä sky view kameralla), niin en vaan jaksa innostua esim. just noista sisääntulotansseista. Mutta se on vaan meikäläisen oma mielipide ja moni niistä varmaan jotain lisä kicksejä kyllä saa. Pidät mua sit kuinka tylsänä tyyppinä tahansa, mut mulla ne ei saa muuta kuin niskakarvat korkeintaan pystyyn.

Ja oli se R. Lewis sitten kuinka joukkuepelaaja tahansa, niin toi sen meuhkaaminen ei vaan istu mun kuvaani siitä miten todellinen joukkuepelaaja käyttäytyy... Mutta ei tästä aiheesta sen enempää, ryömin tästä takaisin kolooni josta tulen korkeintaan sitten taas siinä vaiheessa ensi kautta esiin, kun täällä hehkutetaan sitä miten M. Vick johdattaa joukkueensa SB:iin :)
Juu, no sikäli olemme näköjään ihan samaa mieltä asioista. Eli "maddenmäisyys" vituttaa täälläkin, enkä voi melkeinpä sietää sitä huomiota, mitä esim. Reggie Bush ja Mike Vick saavat pelitaitoihinsa nähden. Näyttävä pelaaja ei ole sama asia kuin hyvä pelaaja (toki Bush ja Vick ovat hyviäkin pelaajia, mutta turha mielestäni hehkuttaa niin paljon ennen kuin näytöt ovat kunnossa).

Samalla on kuitenkin hyvä noteerata, ettei Ray ole kuitenkaan mikään TO ja nuo kaikki alkuspektaakkelit sun muut on tarkoitettu nimenomaan siihen yleisön herättelyyn ja oman joukkueen psyykkaamiseen. Voisi sanoa, että Ray kiinnittää huomion itseensä, että muut tajuisivat seurata hänen esimerkkiään. Esimerksi tällä kaudella Trevor Pryce sanoi, että hän (siis Pryce) on aika huono motivoitumaan, mutta Ray Lewisin herättelyjen jälkeen ei hänenkään ole todellakaan vaikea päästä pelifiilikseen. Kyllä nämä asiat mun mielestä aina kannattaa suhteuttaa ja muutenkin ihan tervetullutta, että puolustuspelaajatkin ottavat välillä roolia liigassa, joka taitaa mennä aina vaan hyökkäyspeliä enemmän suosivaan suuntaan (se vasta vituttaakin).
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Troy kirjoitti:
Tradet:
Jerry Porter Atlantaan 2. ja 4. kierroksen varauksia vastaan.
Randy Moss Redskinsiin 3. kierroksen varausta ja Randle Elia vastaan.

Onko nämä itse kehittelemiäsi tradi vaihtoehtoja vai jotain jossain on huhuiltu laajemminki. Sinänsä kyllä ainakin Raidersin kannalta ihan hyvän oloisia, Porterilla ja Mossilla ei oikein nyky Raiderisissa mitään tee. Tiedä sitten olisiko Atlantalla tuollaista hintaa halua maksaa, toki Porterilla on potentiaalia. Tiedä sitten olisiko Moss Redskinseillekään mikään erityisen hyvä ratkaisu, mutta jossain määrin Redskinsmäinen hankinta kyllä, ainakin jos puhutaan näin Snyderin aikakaudella.
 
Viimeksi muokattu:

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
steepler kirjoitti:
No kyllä nämä kovimmat kaverit varmasti tulevat kuuntelemaan tarjouksia useilta seuroilta vaikka tietenkin saattavat myös nykyisen joukkuuensa kanssa tehdä sopimuksen. Sitten on myös tuo Franchising kuvio, joka saattaa rajoitta joidenkin näistä saatavuutta. Nyt en vain tähän muista mitkä ne tarkat stipuloinnit millä sitä voi käyttää ovat ja kenelle näistä kovimmista kavereista sen mahdollisesti voi lätkäistä. Sen muistan että sitä voi vain käyttää kerran pelaajan uralla.

Kyllähän nuo kovimman UFA:t löytyy puolustuksen puolelta, Lance Briggs, Nate Clemens, Adalius Thomas, Dwight Freeney, Jared Allen tulevat kaikki kyllä saamaan hyviä diilejä, ja on siellä muitakin. Hyökkäyksen osalta ei oikein ihan saman tason kavereita ole saatavilla. Mielenkiintoista kyllä nähdä mihin Tomlinsonin tuuraaja Turner päätyy.
Myös Buffalon London Fletcher(-Baker) on aika kova. Ei ole isossa mediassa niin hehkutettu kuin Briggs tai Freeney, mutta kuitenkin aika kova sälli. Oli tänä vuonna liigan taklaustilaston kolmonen. Hänellä on ikääkin vasta 31 v joten kolme-neljäkin vuotta voisi olla vielä huipputasolla edessä. Ja kuten 13~ tuossa jo korjasikin niin kyllä saman pelaajan voi vaikka joka vuosi pitää riveissään Franchise Tagin avulla. Kalliksi se kyllä käy eikä pelaajan moraali välttämättä tykkää hyvää. Sellainen rajoitus kuitenkin on, että jokaisella seuralla on käytössään vain yksi Franchise Tag eli vain yksi pelaaja vuosittain voidaan tällä tapaa pitää.

Netistä on kyllä yllättävän vaikea löytää varmasti paikkansa pitävää tietoa oikeastaan mistään sopimuskuvioihin liittyvästä. CBA:ta koitin vähän selailla ja siitä ei kyllä selkokielistä saa tekemälläkään. Tuokaan footballsfuture-sivusto ei ole täydellinen, sillä heidän listoillaan ei ole kaikkia tulevia vapaita agentteja. Esim. Atlantan Patrick Kerneystä taitaa ainakin jonkinlainen vapaa agentti tulla. Ei nyt ehkä liigan kovin DE, mutta aika hyvä kuitenkin. Turner taas taitaa olla RFA eli samassa tilanteessa kuin Schaub. Todennäköisesti Burner Turner vaihtaa maisemaa, mutta uuden jengin täytyy kai vastapainoksi antaa Chargersille joku varausvuoro. Kenelläkään muuten tietoa miten tämä varausvuoro määräytyy? Varmaan niin että mitä kovempi kaveri niin sitä alhaisempi varaus, mutta kuka määrittelee kuinka kova kaveri Turner on?

Art Vandelay kirjoitti:
Näitä UFA-hemmoja saa kai vielä signata, en tiedä mikä on takaraja, joten vielä ei kannata käydä juhlimaan että "jee nyt mun jengi ottaa tosta Thomaksen tai Briggsin" :).


Tällä hetkellä ei voi signata toisten UFA-pelaajia ainoastaan omia (mutta tuskin monikaan tekee muutenkaan sopimusta, vaan haluaa arvioida arvonsa vapailla markkinoilla), jotta jo pelinsä lopettaneet eivät saa etua niihin joukkueisiin nähden kenellä on vielä pelejä jäljellä. UFA signing period alkaa muistaakseni n. 2 viikkoa super bowlin jälkeen.
Joo juuri tota mä tarkoitin. Sanamuoto oli vähän huono. Eli omia tulevia UFA-hemmoja saa vielä signata jonkun aikaa. Ja tuo UFA-signing periodin alkaminen 2 viikkoa SB:n jälkeen on hyvä tieto. Kiitos siitä.

Rocco kirjoitti:
Chicago meni jatkoon kuten ounastelin. Mutta mitäpä tässä voisi sanoa San Diegon hölmöilystä mitä ei olisi jo sanottu... Kaikki avaimet oli käsissä, mutta täysin omaa hölmöyttä mennään häviämään.

Nyt sitten tietää että toisen konferenssin finaali on väritön matsi, kun taas toisessa on mukana enää mielenkiintoinen joukkue, eli New Orleans.

Jaa jaa... Täytynee keskittyä tästä eteenpäin isommalla mielenkiinnolla draftia kohti.
Ei tähän muuta voi sanoa kuin että niinpä! Konferenssifinaaleista mä taas odotan enemmän AFC-matsia. Toki Saintsin kausi on ollut jo tarina sinänsä, mutta jengeinä Colts ja Pats kiinnostaa enemmän. Mun unelmafinaali olisi Colts-Saints. Olen lähes satavarma että New Orleans voittaa Bearsin ja pääsee uransa ensimmäiseen Super Bowliin. Lähes yhtä varma olen kuitenkin että he häviävät sen. Eli Colts tai Patriots voittaa SB:n tänä vuonna. Tämä on mun veikkaus. Tuosta viimeisestä linesta vähän samansuuntaiset fiilikset. Pleijareita odotin kuin kuuta nousevaa, mutta jotenkin nyt on vähän sellainen hällä väliä-fiilis. Oikeastaan yhtään inhokkia ei ole enää mukana eikä yhtään sellaista jengiä jonka voittoa toivoisin yli kaiken. Kaikki on hyviä jengejä joissa on hyvät ja huonot puolensa. Aika sama kuka voittaa, mutta jos johonkin järjestykseen nämä pitäisi tänä vuonna rankata niin ehkä seuraavanlaiseen jengit laittaisin: 1) Colts 2) Saints 3) Patriots 4) Bears. Draft sen sijaan alkaa joo kiinnostamaan ihan kunnolla.

jm16 kirjoitti:
Mutta ei tästä aiheesta sen enempää, ryömin tästä takaisin kolooni josta tulen korkeintaan sitten taas siinä vaiheessa ensi kautta esiin, kun täällä hehkutetaan sitä miten M. Vick johdattaa joukkueensa SB:iin :)
Äläs nyt! Kyllä mä veikkaan että Mike on kauden MVP ja vie Falconsit aina Glendaleen asti!
 
Viimeksi muokattu:

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
steepler kirjoitti:
Onko nämä itse kehittelemiäsi tradi vaihtoehtoja vai jotain josita on huhuiltu laajemminki. Sinänsä kyllä ainakin Raidersin kannalta ihan hyvän oloisia, Porterilla ja Mossilla ei oikein nyky Raiderisissa mitään tee. Tiedä sitten olisiko Atlantalla tuollaista hitaan halua maksaa, toki Porterilla on potetiaalia. Tiedä sitten olisiko Moss Redskinseillekään mikään erityisen hyvä ratkaisu, mutta jossain määrin Redskinsmäinen hankinta kyllä, ainakin jos puhutaan näin Snyderin aikakaudella.

Ihan hatusta vedin. Siis herrojen lähtemisestähän on huhuja ollut, mutta ei itse treideistä.

Atlanta siksi, että kaipaisivat osaavia pelimiehiä laitahyökkääjäosastolle ja Skins nimenomaan Snyderin takia, sieltä voi odottaa mitä vain.
 

Art Vandelay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Lions, Flyers, Florida Gators, Ässät
Troy kirjoitti:
Tradet:
Jerry Porter Atlantaan 2. ja 4. kierroksen varauksia vastaan.
Randy Moss Redskinsiin 3. kierroksen varausta ja Randle Elia vastaan.


Molemmat treidit ovat epätodennäköisiä, Al ei tule ikinä saamaan noin paljon kummastakaan hemmosta. Itse veikkaisin seuraavaa:

Jerry Porter 2. kierroksen varausta vastaan.
Randy Moss 3. kierroksen varausta vastaan. Moss:in markkina-arvoa tiputtaa hemmon asenne, joten en usko että mikään tiimi on valmis antamaan 3. kierroksen varausta enempää.
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Fawkes kirjoitti:
Kenelläkään muuten tietoa miten tämä varausvuoro määräytyy? Varmaan niin että mitä kovempi kaveri niin sitä alhaisempi varaus, mutta kuka määrittelee kuinka kova kaveri Turner on?

Varausvuoro määräytyy uuden sopimuksen mukaan.

Hommahan menee niin, että liigalla on kaava jolla nämä niin sanotut compensatory pickit määrätään. Siinä otetaan huomioon joukkueen menettämät pelaajat ja sen saamat pelaajat. Pelaajat siis arvioidaan uusien sopimuksien mukaan. Ja kyse on siis restricted free agenteista.

Kaava laskee sitten millaista hyvitystä joukkue saa. Enimmillään noita voi yksi joukkue saada muistaakseni 4 kappaletta ja yleensä ne sijoittuvat kierroksille 4-7. Tosin ei esim. 3. kierroskaan harvinaista ole.

Nämä hyvitysvuorot lisätään draftissa normaalien varauskierroksein loppuun kuten tästä näkyy: http://www.nfl.com/draft/drafttracker/round/round4

Tuossa esim. Pittsburghin vuorot ovat seurausta mm. Burressin siirrosta Giantsiin. Vuorothan siis ovat mukana aina seuraavan vuoden draftissa. Eli tämän vuoden free agencyn määrittämät pickit tulevat vuoden 2008 draftiin.

Selvenikö yhtään?
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Art Vandelay kirjoitti:
Molemmat treidit ovat epätodennäköisiä, Al ei tule ikinä saamaan noin paljon kummastakaan hemmosta. Itse veikkaisin seuraavaa:

Jerry Porter 2. kierroksen varausta vastaan.
Randy Moss 3. kierroksen varausta vastaan. Moss:in markkina-arvoa tiputtaa hemmon asenne, joten en usko että mikään tiimi on valmis antamaan 3. kierroksen varausta enempää.
Jos olisin GM niin en kyllä antaisi Porterista 2.kierroksen varausta. Tämän kauden tilastot (1 rec, 19 yds) ovat sitä luokkaa että kannattaisi vähän miettiä sen joukkueen joka hänet olisi valmis signaamaan. Vapaana agenttina ei olisi niin hirveä hankinta, mutta 2.kierroksen varausta vastaan Porter-trade olisi melkoisen yksipuolinen kauppa. Ei ainakaan Atlantaan jos multa kysytään.
 

Seagal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Seattle Seahawks, Seattle Kraken
Sainpahan minäkin vihdoin eilen katsottua boksilta Pats-Chargers pelin. Loppuratkaisu ja itse asiassa pelin taso oli pettymys, mutta syitä onkin ruodittu täällä jo hyvin (aikalisän outo tuhlaus huonolla challengella yms). LT:n puolesta harmittaa todella paljon.

Inhokkini Patriots menee siis toista inhokkia Coltsia vastaan; mitenkä valita suosikki eli pienempi kahdesta pahasta?? En olisi ikinä uskonut voivani olla Peytonin puolella, mutta joukkueet henkilöityy mulla pitkälti juuri quarterbackkeihin, ja kyllä se Peyton sitten tuntuu ehkä kuitenkin paremmalta kuin Brady. Sen naamaa SB:n voittajana en haluaisi enää nähdä ikinä.

Eagles-Saints peli oli mun mielestä mukavan viihdyttävä; OK, puolustukset ei ehkä loistaneet, mutta Colts-Ravens pelin päälle oli ihan mukavaa katseltavaa. Saintseilta olin nähnyt runkosarjasta vain loistavan nousun Bengalsia vastaan, niin oli kiva nähdä niiltä toinen peli. Sean Paytonin innovatiiviset play callit ja "jännittävät" pelaajat kuten Brees, Colston, Bush ja McAllister sai mun sympatiat matsissa aika pian NO:n puolelle. Ja toivon myös, että menevät Super Bowliin asti!

Mulla oli sitten suurimmat tunteet mukana Seahawks-Bears pelissä. Nähtyäni kaikki 18 Seattlen peliä tällä kaudella täytyy sanoa, että lopussa paketti alkoi tulla kasaan ja on ihan hyvä lähteä offseasonille ajatellen, että ilman loukkaantumisia ensi vuonna voisi jatkaa menestyksellä siitä mihin nyt jäätiin. Muutenkin oli kivempi päättää kausi hyvään esitykseen, kun kauden varrella tuli aika pahasti rävellettyäkin. Juoksupuolustus toimi mielestäni ihan hyvin, mutta cornerback-aukko löytyi, kuten pelkäsinkin, eli Chicago sai muutaman hyvän pitkän syötön Berrianille, missä rookie Kelly Jennings oli kahvilla. Alexander alkoi vilautella taas parasta osaamistaan, mikä oli ilo silmälle. Holmgrenistä tykkään kyllä; täytyy sanoa, että runkosarjassa ei läheskään yhtä rohkeasti yritetä 4th downeilla. Mutta oli siis tosi positiivista, että nyt ei arkailtu niissä tilanteissa. Runkosarjassa oli pelejä, missä oltiin tappiolla ja ei paljoa aikaa jäljellä, mutta silti valittiin punt ja verenpaine kotikatsomossa nousee. Vikalla neljänneksellä Seattle ei saanut paljoa hyökkäyspäässä aikaiseksi vaikka tilaisuuksia oli, eli kaipa se tappio on siksi hyväksyttävä. Hasselbeckin säkitys siinä vaiheessa, kun piti valmistella hyvä field position Brownille, löi naulan sitten arkkuun :( Koko kaudesta voisi vielä kommentoida, että Deion Branchin rooli oli jotenkin pienempi, kuin kauden alussa odotin. Ei ollut mikään super-näkyvä hahmo oikein missään pelissä.

Ensi sunnuntaina on peukut sitten Saintsin ja Coltsin puolella. Indyllä onneksi kotiottelu, kun Patriots osoitti playoff-vahvuutensa vieraissakin... Jos peli olisi Indylle vieraissa, en jaksaisi uskoa niiden mahdollisuuksiin viime viikonlopun pelit nähtyäni.

Mitä draftiin tulee, University of Hawaii'lla on mielenkiintoinen QB joka on rikkonut ties mitä NCAA ennätyksiä tällä kaudella, ja ilmoittaa nyt torstaihin mennessä, onko jo tänä vuonna mukana vai pelaako UH:ssa vielä ensi kaudella. UH:n valmentaja uskoo, että hänellä on käsissään suurikin tulevaisuuden stara. Jampan tarina on hyvinkin erikoinen, eli ilman tätä valmentajan uskoa ei olisi todellakaan siinä, missä nyt on. Pelasi muuten Matt Leinartin backuppina high schoolissa. Hyvin summeeraava juttu tästä Colt Brennanista:

http://sports.espn.go.com/ncf/columns/story?columnist=schlabach_mark&id=2705343
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Art Vandelay kirjoitti:
Molemmat treidit ovat epätodennäköisiä, Al ei tule ikinä saamaan noin paljon kummastakaan hemmosta. Itse veikkaisin seuraavaa:

Jerry Porter 2. kierroksen varausta vastaan.
Randy Moss 3. kierroksen varausta vastaan. Moss:in markkina-arvoa tiputtaa hemmon asenne, joten en usko että mikään tiimi on valmis antamaan 3. kierroksen varausta enempää.

No tuota laatimaani äärimmäisen paikkaansa pitävää mockia ei muuta mihinkään ja itseasiassa viimeinen varaus on entistä todennäköisempi juuri pelipaikan osalta noin.

Ja ei tosiaan ollutkaan tarkoitus olla mikään jumalan totuus tuo. Kunhan heitin tylsyyttäni jotain. Sen verran kuitenkin puolustelen, että Snyder voi helposti antaa Mossista mitä vain.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Troy kirjoitti:
Selvenikö yhtään?
Joo selveni. Olin noista comp.pickeistä selvillä, mutta en osannut yhdistää näitä heti toisiinsa. Vielä sellaista kysyisin että jakaako liiga siis nuo varausvuorot? Eli jos esim. Cleveland nappaisi Turnerin riveihinsä, ei Brownsejen tarvitsi omista varausvuoroistaan antaa Chargerseille yhtään vaan tämä vuoro tulisi liigan "ylimääräisten" vuorojen joukosta?
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Fawkes kirjoitti:
Joo selveni. Olin noista comp.pickeistä selvillä, mutta en osannut yhdistää näitä heti toisiinsa. Vielä sellaista kysyisin että jakaako liiga siis nuo varausvuorot? Eli jos esim. Cleveland nappaisi Turnerin riveihinsä, ei Brownsejen tarvitsi omista varausvuoroistaan antaa Chargerseille yhtään vaan tämä vuoro tulisi liigan "ylimääräisten" vuorojen joukosta?

Juuri näin. Eli nuo varausvuorot tulevat ylimääräisinä mukaan, niitä ei viedä miltään joukkueelta.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Seagal kirjoitti:
Koko kaudesta voisi vielä kommentoida, että Deion Branchin rooli oli jotenkin pienempi, kuin kauden alussa odotin. Ei ollut mikään super-näkyvä hahmo oikein missään pelissä.

Ensi sunnuntaina on peukut sitten Saintsin ja Coltsin puolella. Indyllä onneksi kotiottelu, kun Patriots osoitti playoff-vahvuutensa vieraissakin... Jos peli olisi Indylle vieraissa, en jaksaisi uskoa niiden mahdollisuuksiin viime viikonlopun pelit nähtyäni.
Branchista ja hänen roolistaanhan on ollut paljonkin puhetta. Kyllä Branch mun mielestä ihan hyvä pelaaja on, mutta jotenkin vaan homma ei toiminut kunnolla tällä kaudella. Ensi kaudella hänen täytyisi olla isommassa roolissa. Kaveri kuitenkin hankittiin ykköskierroksen varausta vastaan, joten ei oikein #2 tai #3 receiveri saisi olla.

Tulevan sunnuntain suhteen ollaan samoilla linjoilla. Juuri tuon kotiedun vuoksi uskon Indyllä olevan hyvät saumat voittaa. Kauden kotirekordi on 9-0 ja heidän pelinsä näyttää kotona ihan erilaiselta kuin vieraissa. Mun mielestä Indy on nyt samassa tilanteessa kuin SD viime viikolla. Coltsilla on paremmat pelaajat ja heidän ihan oikeasti kuuluisi voittaa tämä matsi. Brady on kuitenkin Brady ja Belichik on Belichik joten pidän Patseja ennakkosuosikkina tässä ottelussa. Indianapoliksen voittoa kuitenkin toivon. Ensinnäkin Peytonin ja koko Colts-joukkueen puolesta ja toisekseen sen vuoksi etten haluaisi että Patriots voittaisi SB:n taas kerran. Ei mulla mitään heitä vastaan ole, mutta toivoisin vähän vaihtelua näihin voittajiin. Pidän ihan Bradystäkin, mutta ei kai Patsien nyt joka helvetin vuosi tarvitse voittaa?

Troy kirjoitti:
Juuri näin. Eli nuo varausvuorot tulevat ylimääräisinä mukaan, niitä ei viedä miltään joukkueelta.
Menee jo vähän liialliseksi chattailuksi, mutta voiko joukkue siis etukäteen tietää minkä pickin mistäkin pelaajasta saa? Ilmeisesti ei? Eli SD tai Atlanta ei voi taktidoida Turnerin ja Schaubin suhteen tulevaa varausta silmällä pitäen? Esim Schaubin tilanteessa Atlantan kannattaisi pitää hänet jos hänestä saisi esim vain 4.kierroksen varauksen. 3.kierros on vähän siinä ja siinä. Jos hänestä saisi 2.kierroksen varauksen niin sitten kannattaisi varmaan antaa kaverin mennä. Mutta jos nämä päätetään vasta jälkikäteen niin aika paha siinä on lähteä taktikoimaan.

PS. Branchista vielä sen verran, että toisaalta eihän tuo 725 jaardia 14 pelissä ole ollenkaan huono määrä ottaen huomioon, että hänen hänen oma ennätyksensä on 998 jaardia/16 pelissä. TD:tä tuli tosin vain 4 mikä ei hirveästi ole.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös