NFL season 2006–2007

  • 64 055
  • 1 117

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Kahden ottelun, puoli seitsemään valvotun yön ja vähän yli kuuden tunnin unien jälkeen pää on vähän jumissa, mutta koitetaan nyt jotain järkevää puristaa ulos. Eilen illalla Balt-Indy matsin jälkeen oli kyllä paljonkin sanottavaa :)...

Ravens-Colts 6-15
Eli Colts pystyi siihen mihin ei kovinkaan moni uskonut eli voitti playoff ottelun vieraissa ja vielä Ravensin maasta taivaisiin hehkutettua puolustusta vastaan. Sinänsä kyllä Cube on ihan oikeassa, että Baltimorelle jäi kyllä hirveästi jossittelun varaan. Kaiken järjen mukaan Baltimoren olisi pitänyt voittaa tämä matsi. Manningin postseason-kirous jatkui, milloinkohan hän olisi viimeksi jäänyt ilman TD:tä? Peyton ei yksinkertaisesti ole sama Peyton playoffeissa kuin runkosarjassa. Aina puhutaan miten Colts on yhtä kuin heittohyökkäys. No nyt Indy eteni ilmateitse hihkiset 170 jaardia ja menetti pallon kahdesti. Eihän Colts koskaan pelaa tilastollisesti noin huonosti. Silti se voitti joukkueen jolla oli kaiken järjen mukaan täydellinen joukkue Super Bowl-voittoa silmällä pitäen? Miten tämä on mahdollista?

Itse näkisin tuon pelin niin että siinä missä Manning pelasi omaan tasoonsa nähden huonosti, paransi muu joukkue aivan helvetisti. Colts puolustus oli todella hyvä. Vai miltä kuulostavat playoff ottelu vieraissa, kausi katkolla, 83 juoksujaardia ja 173 heittojaardia? Aivan, aika perkeleen hyvältä. Eli Manning alisuoritti, mutta muu joukkue, puolustus etunenässä otti isoa roolia. Varsinkin tuo cover 2-puolustusfilosofia näytti omat hyvät puolensa. Aina oli monta ukkoa nopeasti taklaamassa pallonkantajaa eikä Baltimore saanut oikeastaan yhtään isoa peliä. Ensimmäisellä puoliajalla Lewis näpäytti meikäläistä ja osoitti olevansa oikeasti hyvä RB, eikä vain iso puupökkelö millaisena olin häntä pitänyt. Toisella puoliajalla Baltimoren juoksupeli ei kuitenkaan ollut enää niin iso tekijä, suurilta osin siksi että Indy hyökkäys veti pitkiä kelloa kuluttavia draiveja. Baltimoren puolelta taas puolustus oli juuri niin kova kuin etukäteen pelkäsinkin. Aivan fantastinen puolustusmiehistö, melkein kuin pro bowl-puolustus. Jos tuo puolustus ei ollut Super Bowl-luokan puolustus niin ei sitten mikään. Eikä hyökkäyskään oikeastaan mitenkään hirveästi jäänyt Indyn hyökkäyksen varjoon. Kumpikaan hyökkäys ei päässyt kertaakaan end zonelle ja ratkaisu syntyi potkumaaleilla. Vinatieri pelasi maineensa veroisesti ja pommitti viisi kertaa kolme on viisitoista. Toisaalta Stover onnistui myös sataprosenttisesti joten kaipa ratkaisu sitten löytyi kenttäasemista ja siitä että Indyn hyökkäys oli ratkaisevan siivun verran parempi ja Indy pääsi useammin potkumaalietäisyydelle.

Sekavaa spekulointia, mutta huomaan etten oikein edelleenkään löydä mitään syytä miksi Baltimoren matsin hävisi. Tai no tietenkin syy on tuo 6 tehtyä pistettä, mutta ei Ravens pelillisesti ollut Indyä huonompi. Molemmat puolustukset pelasivat helvetin hyvin, Indyn hyökkäys oli sitten vähän terävämpi. Niin ja toki Vinatieri on aivan uskomaton jätkä. Ei omaa ehkä vahvinta jalkaa, mutta on aivan uskomaton jäämies. Kaveri on ihan omassa zonessa noissa tilanteissa. Ei varmaan hermostuisi vaikka joku pitäisi asetta hänen ohimollaan potkun ajan. Vanderjagt ei olisi ikinä onnistunut viittä kertaa näin tärkeässä matsissa. Vinatieri, I think I love you. Ja mitä koutsaamiseen tulee, niin eipä kyllä Billick hirveästi nostanut osakkeitaan mun silmissä. En ole aikaisemminkaan, jostain mielivaltaisesta syystä, pitänyt häntä oikein minään. Eilen pelasi melkoisen konservatiivisesti, mm. ensimmäisen puoliajan lopussa oli lähes minuutti aikaa vielä yksi draivi mutta Billick ei edes yrittänyt. Ja sen yhden kerran ensin aikoi go for it on 4th down, mutta sitten aikalisän jälkeen meni pupu pöksyyn ja punttasikin pois. Tiedän että hän on voittanut Super Bowlin ja näin on varmasti hyvä valmentaja, mutta itse en kyllä häntä kovin korkealle rankkaa.

Ja mitä noihin jossitteluihin tulee niin se nyt on ihan turhaa. INTtareita olisi Ravens voinut saada kaksi lisää mutta molemmat muuttivat heidän kannaltaan harmittavasti suuntaa Rayn sormenpäistä. Vastaavasti Sanders missasi yhden satavarman INTin Coltseilta. Rähmäyksiä on mun mielestä turha spekuloida, niitä tulee kun on tullakseen. Reedin lateralista sen verran että on totta että tuomarit vihelsivät pelin poikki liian aikaisin, mutta toisaalta samalla hetkellä Indy lopetti pelaamisen joten ei palloa olisi välttämättä kovin pitkälle palautettu. Se jääköön ikuiseksi mysteeriksi. Ja tuo Addain rähmäyksen jälkeinen peittotilanne niin Utecht vaan oli kaikken valppaimpana siinä. Ravens miehillä pallo poltti käsissä liikaa.

Ja Ed Reedistä sen verran että hän on todellakin aivan uskomaton pelaaja. Juoksupuolustamisesta en vielä tuon pelin perusteella hirveästi osaa sanoa, mutta äijä omaa kyllä aivan käsittämättömät pallovaistot. Aivan hirveä kaveri vaistoamaan nuo potentiaaliset syötönkatkot ja tulee kirjaimellisesti lentäen paikalle. Ainakin yhden hulppean pomminkin veti joten myös taklaaminen lienee kunnossa. Ehdottomasti liigan top 3 safetyjen joukossa.

Niin ja vielä Ray Raysta pari sanaa. Vaikka pelasikin eilen omalta kannaltani vastustajan riveissä, ei kaveria kyllä voi kuin ihailla. Voi kuulostaa vähän kornilta ottaen huomioon hänen kentän ulkopuolisen menneisyyden, mutta on se hieno mies. Kuten Cube sanoi, johtajana yksi tsiljoonasta. Saakeli mitkä fiilikset tuli kun tuo eilinen lähetys alkoi, siihen alkuun hyvät alkuhehkutukset CBS:ltä. Sitten Reiska tulee kentälle ja vetää oman tanssinsa ja näytetään tuo Ravensin kuuluisa "piirileikki" jossa Ray vetää showta keskellä. Jumalauta että meni kylmät väreet. Toinen vähän samantyylinen kaveri on Philadelphian Brian Dawkins. Tulee ihan helvetin näyttävästi kentälle ja pitää koko ajan omaa showtaan käynnissä. Nämä sällit eroavat kuitenkin joistain hyökkäyksen pelleistä (Owens...) siinä että he ovat joukkuepelaajia ja tarkoituksena on saada seurakaverit ja yleisö fiiliksiin eikä vetää huomiota itseensä.

Niin ja vielä viimeiseksi, kyllä sillä Indyllä taitaa sittenkin olla joku paikka mun sydämessä. Aikaisemmin olen vain kuvitellut seuraavani heitä Peytonin takia, mutta eilen Manning vitutti mutta silti jännitin ihan viimeistä päivää Indyn puolesta. Vinatierin viimeisen potkumaalin jälkeen oli pakko vähän hihkaistakin vaikka kello oli jo yli kaksi yöllä. Piti sitten tyytyä hiljaisiin voitontuuletuksiin. Saints-Eagles matsista sitten seuraavassa viestissä...
 

Cube

Jäsen
Fawkes kirjoitti:
Sekavaa spekulointia, mutta huomaan etten oikein edelleenkään löydä mitään syytä miksi Baltimoren matsin hävisi. Tai no tietenkin syy on tuo 6 tehtyä pistettä, mutta ei Ravens pelillisesti ollut Indyä huonompi.
On hyvä huomata, että sentään joku on kanssani samaa mieltä tästä. En minäkään ymmärrä, en sitten alkuunkaan. Karu tosiasia kuitenkin on, että pelejä on helvetin vaikea voittaa, jos häviää turnoverit. Ensi vuonna valppaampana sitten taas niiden suhteen.. 13-3 ei tule enää toistumaan (pitkään aikaan), mutta joku 9-7 ja Wild Card -paikka saattaisi olla mahdollinen.

Vähän tekisi mieli kyllä potkia Billick vittuun ja ylentää Rex Ryan päävalmentajaksi ennen kuin hänet menetetään muualle, mutta tuskinpa se tapahtuu. Ja ihan ok niin, kyllä Billick ylikonservatiivisuudestaan huolimatta on hyvä valmentaja. Joku oikea OC olisi kuitenkin kiva saada hyökkäystä pyörittämään ensi kaudella, varsinkin kun silläkin puolella palloa alkaa olemaan nykyään aika paljon lahjakkuutta.

Ja olihan Ravensilla muuten noita paikkoja syötönkatkoihin enemmän kuin kaksi, joten sikälikin vaikea nähdä Manningin pelanneen kokonaisuutena kovin hyvin. Voitti kuitenkin.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Saints-Eagles
Eroa tällä matsilla Rav-Col matsiin oli kuin yöllä ja päivällä. Balty ja Indy tarjosivat kunnon playoff väännön, missä kenttäasemat näyttelivat suurta roolia ja pisteillä ei juhlittu. Peliä voisi kuvailla sanoilla puolustus -tai viivytystaistelu. Kaksi kovaa puolustusta estivät hyökkäysjuhlat. Saints ja Eagles taas tarjosivat kunnon pistetehtailut. Molemmat puolustukset olivat ihan tuuliajolla ja varsinkin kolmannella neljänneksellä molemmat jengit vetivät vuorotellen isoja pelejä. Big Play Game olisi sopiva nimi tälle matsille. Vaikka isoja hyökkäyspelejä on niitäkin mukava katsoa, hävisi tämä jälkimmäinen ottelu kuitenkin jännittävyydessä satanolla ensimmäiselle matsille. Toki suurin osa tästä mun kohdalla johtui siitä että Ravens-Colts matsissa mulla oli selkeä suosikkijoukkue, Saints-Eagles matsissa tykkäsin molemmista yhtä lailla joten suurta väliä ei voittajalla ollut. Kuitenkin Saints-Eagles muistutti ihan liikaa normaalia runkosarjapeliä. En tykkää kun puolustukset ovat pelkkiä pujottelukeppejä, jos playoffeissa haluaa tehdä ison pelin, niin kyllä sen pitäisi olla hyökkäyksen hyvyyttä eikä puolustuksen huonoutta.

Peli tosiaan alkoi Sheldon Brownin hirveällä pommilla Bushia kohtaan. Ei helvetti että teki pahaa, hidastuksesta näki miten puun takaa Brown tuli ja koko Bushin keho melkein taittui kahtia. No ei ehkä ihan mutta kauden kovin pommi kuitenkin. Ensiksi näytti että Bush jopa yskii verta mutta ei siinä onneksi pahemmin kuitenkaan käynyt. 1.neljännes oli vähän nihkeää mutta sitten padot aukesivat ja shootout sai alkaa. Molemmat vetelivät TD-draiveja vuorotellen ja ottelu oli täynnä isoja hyökkäyspelejä. Garcia to Stallworth 75 yard TD pass, Westbrook 62 yard TD run, Bush 25 yard run hajonneesta pelistä ja 4 yard TD-run myös hajonneesta pelistä. Deuce McAllister pelasi aivan loistavan ottelun, kaikki mitä hän teki onnistui. Asiaan kyllä auttoi Philly-puolustus joka oli kuin reikäjuustoa. Tämän pelin perusteella olisi helppo hehkuttaa Saints-hyökkäystä, mutta vaikka se monipuolisen potentiaalinen onkin, ei tuollainen jaardi-iloittelu olisi tullut kyseeseenkään Baltimorea tai edes eilistä Indyä vastaan. Peli sitten lopulta ratkesi Phillyn viimeiseen FG:hen päättyneeseen draiviin. Sitä ennen viimeiset 3-4 draivia olivat päättyneet vuorottaisiin touchdowneihin, mutta Eagles joutui tyytymään potkumaaliin vaikka pääsivät jo yhden jaardin päähän maaliviivasta. Näin ollen Philly jäi ratkaisevasti kolme pistettä jälkeen. Lopussa Saints vielä antoi oljenkorren Eagleseille Brees-Bush fumblen muodossa mutta Eagles ei käyttänyt tätä hyväkseen. Tosin heillekin jäi kyllä spekuloitavaa. 4th and long tilanteessa Garcia sai blitzin naamalleen, mutta löysi kuin ihmeen kaupalla Reggie Brownin kentän pinnasta first downin arvoisesti. Hetken näytti että Philly oli vielä hengissä, mutta sitten holding penalty back up-guardille ja peli mitätöitiin. Sen jälkeen Reed päätti puntata eikä Philly enää saanut palloa takaisin.

Fawkes kirjoitti:
Colts @ Ravens. Spekulointi on ohi, on tekojen aika. Baltimoren puolustus on kova, mutta ei tarpeeksi kova. Indy voittaa 20-17. Indy 2 TD:tä ja 2 Vinatieri FG:tä. Baltimore 1 hyökkäyksen TD, 1 puolustuksen TD (tai sitten tosi lyhyt kenttä hyökkäykselle) ja 1 Stover FG. Peyton ei loista, mutta pelaa hyvin. Lewis juoksee himpun verran alle 100 jaardia, mutta Colts puolustus saa silti kiitettävät paperit.

Eagles @ Saints. New Orleansin fairy tale jatkuu. Ensimmäinen puoliaika mennään tasaissa merkeissä, toisella puoliajalla Saints karkaa. Breesiltä ei mitään uskomatonta ilmaesitystä, mutta 250 jaardia ja 3 TD:tä. Bush on myös tässä matsissa jonkinlainen "factor". Westbrook tekee minkä pystyy, mutta se riitä. Garcian käsi loppuu kesken ja heittää ainakin yhdin INTin. Lopussa ero yli 7 pistettä.
Tuollaiset viime hetken veikkaukset heitin 23.25 eilen. Ihan kohtuu hyvin osuivat kohdalleen. Balty-Indy tietenkin oli tietenkin vähäpisteisempi kuin odotin mutta muuten aika hyvin kohdalleen uumoiluni osuivat. Saints-Eagles napsahti sekin kohdalleen. Peli oli tasaisempi kuin ajattelin, mutta nuo yksilöveikkaukset olivat aika lähellä. Garcia tosin pelasi tosi hyvin eikä häntä voi syyttää tappiosta tippaakaan. Ehdottomasti pelaavan pelinrakentajan paikan arvoinen eikä missään nimessä kuulu ensi kaudella penkille. Saint Reggiestä mulla on aika ristiriitaiset fiilikset. Toisaalta hän on aivan poikkeuksellinen urheilija á la Mike Vick. Toisaalta hän on kuin pikkupoika isojen miesten seassa. Vaikka FOX:in Johnson yritti kovasti eilen vakuutella että Bushista tulee vielä every down back, niin ei hän sitä ainakaan vielä ole. Parin vuoden päästä voi hyvin ollakin, mutta nyt Bush on vielä liian kevyt kaveri runnomaan palloa äijien yli. Avoimella kentällä hän onkin sitten ihan puhdas taikuri. Aivan uskomattoman hienot kaksi juoksua eilen täysin ohi olleista tilanteista. Koska hän ei ole mikään iso ja painava kaveri, hän on salamannopea. Varmaan yksi liigan nopeimmista ja räjähtävimmistä running backeista. Vickin ja Tomlinsonin ohella yksi liigan sähköisimmistä hyökkäyspelaajista seurata.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Cube kirjoitti:
On hyvä huomata, että sentään joku on kanssani samaa mieltä tästä. En minäkään ymmärrä, en sitten alkuunkaan. Karu tosiasia kuitenkin on, että pelejä on helvetin vaikea voittaa, jos häviää turnoverit. Ensi vuonna valppaampana sitten taas niiden suhteen.. 13-3 ei tule enää toistumaan (pitkään aikaan), mutta joku 9-7 ja Wild Card -paikka saattaisi olla mahdollinen.

Vähän tekisi mieli kyllä potkia Billick vittuun ja ylentää Rex Ryan päävalmentajaksi ennen kuin hänet menetetään muualle, mutta tuskinpa se tapahtuu. Ja ihan ok niin, kyllä Billick ylikonservatiivisuudestaan huolimatta on hyvä valmentaja. Joku oikea OC olisi kuitenkin kiva saada hyökkäystä pyörittämään ensi kaudella, varsinkin kun silläkin puolella palloa alkaa olemaan nykyään aika paljon lahjakkuutta.

Ja olihan Ravensilla muuten noita paikkoja syötönkatkoihin enemmän kuin kaksi, joten sikälikin vaikea nähdä Manningin pelanneen kokonaisuutena kovin hyvin. Voitti kuitenkin.
Joo näin on. En haluaisi vääntä puukkoa haavassa mutta tällä Baltimore jengillä oli "Super Bowl written all over it". Billick oli mun silmissä ainoa heikko lenkki, vaikka objektiivisesti katsottuna onhan hän varmasti hyvä valmentaja. Toisin kuin keskinkertaisella QB:lla, ei keskinkertaisella koutsilla voi Super Bowlia voittaa. Ei valmentajan välttämättä tarvitse mikään velho olla, mutta täytyy hänen kuitenkin saada jengi runkosarjan aikana vireeseen joka matsia varten ja kutsua sopivia pelejä ottelun aikana. Pleijareissa fiilis tulee varmasti jo itsestään, koutsin tehtäväksi jää pitää huoli ettei lataus mene yli. Pelikutsut ovat toki myös tärkeässä osassa ja näissä Billick ei ehkä ollut ihan ajantasalla. Vaikka nimenomaan juosta Ravensin etukäteen täytyikin, niin ehkä jossain vaiheessa olisi Ravens voinut hyökätä vähän aggressiivisemmin. Vaikka ottelut olivatkin aivan erilaiset eikä tilanteita voi suoraan toisiinsa verrata niin jos ajattelee miten Billick toimi ja vertaa sitä Holmgrenin koutsaamiseen Dallas-pelissä niin kyllähän niissä selkeä ero on. Toinen jatkaa, toinen ei. No mutta tilanteet olivat todella erilaiset joten vertailu ei ole reilua. Kuitenkin koska mitään muuta syytä Ravensin tappiolle en löydä, on pakko syyttää Billickiä. Indy puolusti todella hyvin, mutta ei kuitenkaan pelannut voittamattoman hyvää peliä. Terävämmällä hyökkäyksellä (aggressiivisemmilla pelikutsuilla?) Ravens olisi voinut edetä useammin FG-etäisyydelle ja näin ollen pitää pelin tasoissa. No mutta kuten todettua, jossittelu on turhaa. Ravens-faneja kuitenkin vituttaa varmasti armottomasti. Super Bowl-puolustus, SB-tyylinen hyökkäys, kaikki elementit mestaruuteen, mutta sitten kausi katkeaa ensimmäisessä playoff-pelissä Indylle joka on tänä vuonna täysin voitettavissa oleva joukkue. Ja seurojen historiat vielä päälle. Rankkaa.

Indyn osakkeet sen sijaan nousivat melko korkealle mun silmissä tämän voiton perusteella. Nyt puolustus on pelannut kaksi loistavaa ottelua putkeen ja ehkä nyt uskaltaa jo vähän vahvemmin uskoa siihen että kehitystä on tapahtunut. Edelleen on olemassa riski että milloin tahansa juoksupuolustus voi revetä auki, mutta vähän luottavaisemmin fiiliksin tässä uskaltaa hengittää. Peyton sen sijaan on ihan jäässä. Sekä Chiefs että Ravens matseissa hän heitti heti alkuun syötönkatkon ja näytti ihan eri äijältä kuin runkosarjassa. Otteluiden loppuvaiheilla hän sitten todella kypsästi alkoi pelaamaan varman päälle eikä ottanut riskejä. Tästä annan hänelle kyllä suuresti respektiä, helposti tuon tason kaveri voisi lähteä yrittämään oman egon kiillotusta yrittämällä paikata virheensä ja voittaa peli isoilla heitoilla. Manning kuitenkin hyväksyi virheensä, laittoi joukkueen edun edellä ja tyytyi potkumaaleihin. Eivät nämä heikot playoff matsit kuitenkaan enää mitään sattumaa voi olla ja uskon Peytonin tietävän sen itsekin. Varmasti hän lähtee aina otteluun luottavaisesti puhtaalta pöydältä, mutta kun heti alkuun tulee syötönkatko, alkaa varmasti pääkopassa pyörimään kaikenlaiset ajatukset. Varmasti raskasta kun epäonnistumiset seuraavat toisiaan. Tai no eihän Manning varsinaisesti epäonnistunut eilen, johdatti Indyn viisi kertaa FG-etäisyydelle. Sitä ei voi kuitenkaan kukaan kiistää etteikö hän pelaisi ihan eri lailla nyt kuin runkosarjassa. Tuolloin hän oli itse varmuus eikä oikeastaan koskaan pelottanut kun hän heitti palloa. Nyt melkein jokainen vähän pidempi heitto on riski ja aiheuttavat sydämentykytyksiä. Enpä olisi ikinä uskonut että jonain päivänä Peyton Manning tuntuisi olevan suuri este Indianapolis Coltsin Super Bowl-haaveille. Monta kautta putkeen hän on kantanut koko runkosarjan koko joukkuetta harteillaan. Indyssä se on aina mennyt niin, hyökkäys on voittanut pelit ja puolustus on ollut se kivireki jota on raahattu perässä. Sama juttu tällä kaudella, joka pelissä Coltsin täytyi tehdä enemmän pisteitä kuin vastustajan kun esim. Ravens tai Bears pystyivät lähtemään otteluun tietäen että n.20 pistettä riittää voittoon. Nyt kun Indy on vihdoin voittanut playoff ottelun vieraissa ja kahden vuoden tauon jälkeen edennyt konferenssifinaaliin, suurin kysymysmerkki on Manning ja hyökkäys.

Jos konferenssifinaalissa tulee vastaan Patriots, pelataan ottelu RCA Domessa ja uskon Indyn puolustuksen pärjäävän aivan tasapäisesti Pats hyökkäykselle. Eniten pelottaa pystyykö Manning voittamaan omat haamunsa ja kaatamaan Patriotsin pudotuspeleissä. Jos vastaan tulee Chargers, pelataan matsi Qualcomm Stadiumilla ja vastaan tulee LaDainian Tomlinson. Tässä tapauksessa Colts puolustus joutuisi elämänsä testiin. Hyökkäyksellä taas olisi ehkä vähän helpompaa, sillä Peytonilla ei olisi omia traumojaan ja Chargers-secondary ei ole liigan parhaita. Pass rush sen sijaan on. Kaikenkaikkiaan konferenssifinaali on Coltseilta oikein hyvä saavutus ja kausi on jo nyt ollut kohtuu hyvä. Kuitenkin jos matka nyt katkeaisi, jäisi Peytonille ja koko joukkueelle yhä todistettavaa. Ja kuten Cube ennakoi Ravensin kohdalla, Indyllä ei välttämästi ole enää kovin montaa vuotta aikaa voittaa sitä mestaruutta. NFL:ssä on miltei mahdotonta kasata dynastiaa tai edes monivuotista menestysjoukkuetta. Patriots on siihen pystynyt, Indyn kanssa on niin ja näin. Toki he ovat joka vuosi edenneet playoffeihin, mutta kahtena viime kautena matka on tyssännyt jo divisioonavaiheeseen. Ehkä tämä vuosi ei vielä ole "nyt tai ei koskaan"-tilanne Peytonilla ja Coltseille, mutta viimeisiä mahdollisuuksia kuitenkin.

EDIT. Kappas keppanaa, NFL:kin ylitti Suomen uutiskynnyksen. Kaksi viimeistä Suomessa uutisoitua positiivista imagoa luovaa uutista olivatkin Williamsin kuolema ja Owensin itsemurhayritys. Eihän tuossa ole kuin ottelutulokset mutta silti. Edistystä.

http://www.mtv3.fi/urheilu/muutlajit/uutiset.shtml/arkistot/muutlajit/2007/01/497088
 
Viimeksi muokattu:

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Cube kirjoitti:
Mites muuten draft-gurut: Olisiko Ravensilla mahdollista saada Michael Bush ensimmäisen kierroksen lopulta? Mitä muita potentiaalisia kavereita sieltä voisi löytyä? Ainakin Justin Blalock on sellainen, jota on tullut katseltua.

Bush on joidenkin arvioiden mukaan 3. kierroksen varaus, joten eiköhän se ykkösen lopulla ainakin listoilla ole mukana.

Blalock on yksi Steelersin targeteista. Tosin uskon, että Steelers varaa jonkun OLB:n.
 

Cube

Jäsen
Troy kirjoitti:
Bush on joidenkin arvioiden mukaan 3. kierroksen varaus, joten eiköhän se ykkösen lopulla ainakin listoilla ole mukana.
Jaaha, vai että noin alas on tippunut.. Itse käsitin aiemmin, että olisi joku 1-2 kierroksen varaus, mutta voi vielä workouteissa nostaa osakkeitaan paljon. Jos kaverin voisi kerran kakkoskierroksellakin vielä saada, niin Bush voisi olla oikein hyvä ehdokas jamaliksi Jamalin paikalle.

No, kaipa Ozzieen uskaltaa taas näissä asioissa luottaa. Eihän viime draftista tullutkaan kuin Ngata, Demetrius Williams, Dawan Landy ja Sam Koch.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Cube kirjoitti:
Ja steeplerille vielä yksi kysymys myös: Luuletko, että Ravensin ikkuna Super Bowlin tavoittelemisen suhteen sulkeutui tämän häviön myötä? Itsellä ainakin on vähän sellainen fiilis, että vaikka AD, Ogden, Lewis ja kumppanit vielä takaisin ensi kaudella tulisivatkin kaikki, niin alkaa ikärakenne olemaan sen verran heikko, että ei tuolla materiaalilla kuuhun enää mennä..

Sitä nyt on aika vaikea arvioida koska nyky NFL:ssä vaihtuvuus on aika suurta luokkaa, viime kaudella 6-10, tällä kaudella 13-3, ensi kaudesta veikkaan vähän vaikeampaa, mutta kyllä se nyt on ihan mahdollista että jollain kaudella homma menee nappii. Sinänsä voi ehkä sanoa että jos Ravens vielä Super Bowlin vie niin juurkin Lewis, Odgen ja nämä vähän vanhemmat pelaaja eivät siinä joukkueessa enää ole mukana. Kaikenkaikkiaan NFL:lää on vaikea ennakoida, organisaatio ratkaisee aika paljon ja se kuitenkin on mielestäni Ravensilla kohtuullisen hyvin kunnossa, varaaminen ainakin toimii hyvin. Eli vaihtuvuus pelaajistossa voi olla suurtakin, mutta tuloksia silti tulee, toki joku kovantason qb olisi hyvä olla ja se nyt onkin ollut Patriotsilla tai vaikka Indylla koko ajan sama vaikka muuten pelaajistossa onkin ollut vaihtuvuutta.

Saa nyt sitten nähdä mitä tulee tässä off-seasonilla tapatumaan, en ole niin seurannut sopimustilanteita että mikä siellä on tilanne. Onko odotetttavissa jotain pahoja menetyksiä?. Jatkaako McNair, ilmeisesti kuitenkin, sinänsä hyökkäyksessä on kuitenkin potentiaalia, Claytonista voi tulla sellainen kovan tason laitahyökkääjä jota Ravensilla ei ole oikeastaan koskaan ollut ja Heap on hyvä, saako sitten Lewis nostettua vielä tasoaan se on jonkun tason kysymysmerkki. McNair nyt on sitten vähän siinä ja siinä mitä voi odottaa, toisaalta vielä hyvällä tasolla pelaava, mutta tason pudotus voi olla jyrkkäkin.

No eiliseen peliin ei nyt sen kummemmin enää viitsi palata, koko pelin olin aika pessimistisellä päällä kun peli lähti niin nihkeästi käyntiin. Toisella neljänneksellä kun Ravens pystyi tuottamaan hyvän drivin hieman piristyin, mutta se päätyi sitten syötönkatkoon mikä saattoi olla aika ratkaiseva. Ketutti kyllä se tuomarivirhe Ed Reedin toisessa katkossa jossa oli hyvät mahdollisuudet tehdä pitkä palautus tai ehkä jopa td, laskeskelin tuossa vaiheessa että tähän peliin tarvitaan joku puolustuksen pistesuoritus tai pitkä palautus ja kun se sitten näytti siltä että se tulee niin tuomarivirhe esti sen ja vielä sellainen tilanne jota ei haastolla voinut kumota. No sinänsä on sitten kuitenkin mahdotonta ennakoida mitä olisi tapahtunut jatkossa.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Sen verran kuluttavaa touhua oli tuon Baltimore-Indianapolis ottelun ennakkospekulointi, itse pelin seuraaminen ja jälkipyykki että alkaa olla kone vähän tyhjä, mutta koitetaan vähän alustaa tämän illan otteluitakin. Elikkäs kaksi peliä olisi illan ohjelmassa: Seahawks @ Bears ja Patriots @ Chargers. Mulla pääpaino on jälkimmäisessä matsissa koska tykkään ihan molemmista joukkueista. Suurin syy Chargersin seuraamisen on toki Tomlinson, mutta on jengissä monta muutakin hyvää pelaajaa. Rivers (joka muuten muistuttaa vähän Bradya) on nuori pelinrakentaja josta voi tulla parin vuoden sisään iso tähti, Gates liigan parhaita tight endejä ja puolustus on raudanluja johtajinaan linebackerit Merriman, Edwards ja Phillips. San Diegon puolustus muistuttaa aika paljon Baltimoren vastaavaa. Secondary ei ole yhtä kova ja juokseminen heitä vastaan on ehkä vähän helpompaa, mutta toisaalta Merriman ja Phillips ovat aivan liigan kärkeä pass rushissa joten kovin kauas Chargers D ei Ravens D:stä jää. Patriotsista huomio kiinnittyy tietenkin Bradyyn, josta olen oppinut kauden mittaan pitämään. Myös rookie-RB Maroney kuuluu omiin suosikkeihin.

San Diego Chargers-New England Patriots
Runkosarjan ykkösjoukkue Chargers saa vastaan kauden mittaan hitaasti lämmenneen kestomenestyjä Patriotsin. SD ei ole menestyksellä hirveästi menneisyydessä juhlinut jo seuran historian ainoa mestaruus on AFL:n ajoilta. Viimeisen viiden vuoden aikana seura on edennyt playoffeihin vain kaksi kertaa (tämä vuosi mukaan lukien) joten kausi on ollut heille melkoinen jackpot. Nälkä kasvaa kuitenkin syödessä ja tappio tänään olisi megaluokan pettymys. Rosteri on melko nuori mutta aivan käsittämättömän lahjakas. Merriman, Rivers, Phillips, Castillo, Jackson, Hardwick, Kaeding, McNeill ovat kaikki vielä nuoria pelaajia pelaavat maksimissaan kolmatta kauttaan NFL:ssä (Jackson ja McNeill ensimmäistään). Myös Tomlinson, 27v ja Gates, 26v ovat vielä nuoria ja heillä on vielä parhaat vuodet edessään. Mielestäni ei ole epäilystäkään etteikö San Diego olisi näistä kahdesta parempi joukkue runkosarjassa, mutta New Englandin playoffhistoria muuttaa tilannetta olennaisesti. Liigassa ei yksikertaisesti ole parempaa valmentaja-pelinrakentaja yhdistelmää, varsinkaan pudotuspeleissä, kuin Belichik-Brady. Myös suuri osa puolustuksesta, varsinkin D-line ja linebackerit ovat niin kokeneita kettuja postseasonilla että heitä ei voi koskaan aliarvioida. San Diegon pitäisi kaiken järjen mukaan tämä matsi hoitaa, mutta silti New England taitaa olla jopa jonkinnäköinen suosikki tähän otteluun. Erittäin paljon riippuu Riversistä. Vaikka joukkueessa on monia muitakin nuoria pelaajia, ei yksikään heistä ole yksinään niin suuressa roolissa kuin pelinrakentaja Rivers. Runkosarjassa hän pelasi erittäin varmasti ja kypsästi, saa nähdä miten hän suoriutuu New Englandin veteraanipuolustuksen edessä. Ainakin hänen kannattaa varoa Asante Samuelia joka nappasi 10 syötönkatkoa runkosarjassa ja onnistui kertaalleen myös viikko sitten Jetsejä vastaan. Tuon inttarin hän palautti jopa TD:ksi asti.

Chicago Bears-Seattle Seahawks
Matsi pyörähtää käyntiin 5 min päästä. Bears oli alkukauden ykkösjoukkue, sitten S Brown ja DE Harris loukkantuivat ja QB Grossman kadotti pelinsä. Suuri kysymysmerkki on miten Grossman onnistuu tänään. Jos hän rajoittaa pallonmenestysten määrän maksimissaan yhteen ja onnistuu heittämään 1-2 touchdownia, Chicago luultavasti voittaa tänään. Seattle ei ole sama joukkue kuin vuosi sitten ja selvisi playoffeihin osittain heikon divisioonansa vuoksi. Chicago voi hävitä tämän ottelun oikeastaan vain omiin virheihinsä, sen verran parempi joukkue heillä on. Itse liputan ehkä kuitenkin vähän Seattlen puolesta. Seahawkeilla tulee aina olemaan paikkansa mun sydämessä viime vuoden Super Bowlin ansiosta. Tykkään myös Holmgrenistä, Alexanderista ja Tatupusta. Toivottavasti Seattle voittaa vaikka ei varsinaisesti ole mitään Chicagoakaan vastaan.
 

Sheed

Jäsen
Noin, hyvin lähti Bearsin peli käyntiin: heti ekasta draivista TD. Grossman osoitti hyviä elkeitä loppupeliä ajatellen. Niin, eihän tässä ole peliaikaa enää kuin 55min jäljellä.
 

Cube

Jäsen
steepler kirjoitti:
Sinänsä voi ehkä sanoa että jos Ravens vielä Super Bowlin vie niin juurkin Lewis, Odgen ja nämä vähän vanhemmat pelaaja eivät siinä joukkueessa enää ole mukana. Kaikenkaikkiaan NFL:lää on vaikea ennakoida, organisaatio ratkaisee aika paljon ja se kuitenkin on mielestäni Ravensilla kohtuullisen hyvin kunnossa, varaaminen ainakin toimii hyvin.
Nimenomaan tuota pelkään, että Super Bowl -tasolle Ravens pääsee seuraavan kerran vasta Lewisin ja Ogdenin yms. aikakauden jälkeen. Aika haikeat fiilikset sikäli, että nämä pelaajat, joita on tullut seurattua ja kannatettua koko omalla NFL:n seuraamisuralla alkavat nyt hiljalleen lopettamaan. Onneksi kuitenkin Raylla ja JO:lla molemmilla sormus jo on, joten sikäli tuo toinen voitto olisi vain kuorrutusta kakun päälle. Ed Reedillä sormusta puolestaan ei ole ja jos se jäisi saamatta, niin kyseessä olisi jo todellinen harmi, koska niin uskomaton pelaaja on kyseessä.

Toivottavasti Ray jää kuitenkin Ravens-organisaatioon hommiin uransa jälkeen.

Saa nyt sitten nähdä mitä tulee tässä off-seasonilla tapatumaan, en ole niin seurannut sopimustilanteita että mikä siellä on tilanne. Onko odotetttavissa jotain pahoja menetyksiä?
Adalius Thomas ja Jamal ilmeisesti nyt ainakin ovat mennyttä.. AD hakee ison sopimuksensa jostain muualta ja Ravensin ei siihen hintasotaan ole järkeä lähteäkään, koska kyseessä on jo suht vanha pelaaja ja Ravensilla on melkeinpä väkisin muutaman vuoden sisään edessä jonkinlainen uudelleenrakennusvaihe. Tietysti Thomasista voisi tehdä kaudeksi vielä franchise-pelaajan, mutta Baltimoresta on kuulunut sellaista huhuilua, että johtoporras ei tätä välttämättä kovin mielellään tule tekemään, koska AD on kuitenkin ollut uskollinen pelaaja organisaatiolle jo useampia vuosia. Nyt hänet halutaan päästää siis testaamaan markkinoita, kun hänellä vihdoin on mahdollisuus lunastaa jostain isot rahat. Tietysti neuvotteluja tullaan käymään jatkosta, mutta eiköhän joku toinen seura lataa sellaiset rahat pöytään, että siihen on mahdoton vastata. Ja hyvä ostos kaveri varmasti on, mutta ei Ravensille tällä kertaa. Thomasin ikää ei muiden kannata ainakaan liikoja pelästyä, koska kaverin keho on varmaan vielä suht tuoreessa kunnossa, koska häntä on alettu käyttämään enemmän vasta myöhemmällä iällä.

Jamal puolestaan saattaa jatkaa, jos suostuu neuvottelemaan sopimuksensa uusiksi ja ottamaan huomattavan palkanalennuksen. Tuossakin tapauksessa jatko saattaa olla aika epävarmaa, koska J-Lew ei nyt vaan ole enää sama pelaaja kuin joskus aikaisemmin. Ravensilla on Jamalin kohdalla mahdollisuus vapauttaa todella huomattava määrä palkkakatosta (cap saving 8,3 milj.), joten varmaan olisi paras sanoa kiitos ja näkemiin.

Derrick Mason on myös mielenkiintoinen tapaus. Kaverihan on kauden mittaan mussuttanut vähän väliä siitä, että häntä käytetään liian vähän, eikä arvosteta tarpeeksi. Mitenköhän mahtaisi Derrick sopeutua #2 tai jopa #3 WR:n rooliin? Clayton nyt tullee ainakin olemaan depth chartissa Masonin edellä, mahdollisesti myös D-Wil. Williamsin route running -kyvyistä en tosin ole ihan vielä täysin vakuuttunut (nopeasti katsottuna näytti vähän siltä, että veti oman juoksunsa vähän pitkäksi esim. tuossa McNairin toisessa syötönkatkossa), joten sikäli Masonille varmasti on edelleen paikka tarjolle, jos se herralle vaan kelpaa. Toisaalta capin alle saisi vähän tilaa heittämällä Mason muualle valittamaan.

McNairinkin tilanne on mielenkiintoinen. Vähän yhden kauden palkkasoturina olin häneen suhtautunut, mutta eiköhän tässä vielä toinenkin (ainakin) kausi McNairin alaisuudessa mennä. Tietysti tuo tasonlasku on jo todellinen vaara nyt ja muutenkin on kyseenalaista, että miten hyvin McNair sopii Clayton/Williams -kaksikon pelinrakentajaksi, koska pitkä pallo ei enää lähde kädestä kuin joskus ennen. Toisaalta myös Boller oli tällä kaudella yllättäen ihan ok silloin kun pääsi pelaamaan, joten ehkä hänet voisi pitää varalla ja antaa mahdollisuus sitten, jos McNairin kanssa ei enää onnistu. Toisaalta Boller ei liiku pocketissa ollenkaan yhtä mestarillisesti kuin Steve ja rähmää pallon säkitysten yhteydessä kuin Kurt Warner konsanaan. Myös playoffeissa pelaaminen olisi Bollerin kanssa aika hasardia touhua varmasti, mutta en silti ole vielä ihan valmis luovuttamaan hänen suhteen, koska kaksi hyvää matsia Boller tällä kaudella kuitenkin pelasi. Kaipa hän jotain on McNairilta ehtinyt kauden aikana oppimaan vahingossakin.

Muita mahdollisesti liipasimella olevia pelaajia ovat Samari Rolle, Keydrick Vincent, Mike Flynn ja Edwin Mulitalo. Näiden lisäksi en osaa oikein kuvitella muita lähtijöitä, ja tästä viimeisestäkin listasta lähtee maksimissaan varmaan vain muutama nimi.

Odotan kyllä tästä pettymyksestä huolimatta aika innolla ensi kautta. Joukkueessa on nyt aika jännä yhdistelmä huippuluokan kokemusta ja nuoria lahjakkuuksia. Tähän vielä päälle Ozzielta vähän taikoja ja draftista taas 3-5 kaveria, joista on hyötyä jo ensi kaudella, niin kyllä tämä tästä vielä iloksi muuttuu.

EDIT: Tämän kauden osalta toivon nyt, että Super Bowlin vie Joku NFC:n puolelta.. Seattle suosikkina, mutta ei New Orleans tai Chicagokaan olisi huonoja vaihtoehtoja. AFC:n puolella en osaa toivoa menestystä oikein kellekään, mutta Coltsin haluan nähdä vielä häviävän. Ei mitään henkilökohtaista, mutta Baltimore Colts säilyköön jatkossakin tosiaan ainoana SB-voittaja Coltsina.
 
Viimeksi muokattu:

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Cube kirjoitti:
Ken Whisenhuntista tulee sitten Arizonan uusi päävalmentaja. Ihan hyvä ratkaisu Cardsilta ja Whisenhuntilta, mutta mites Steelersin nyt sitten käy? Varmaan talon sisältä aikovat silti ylentää jonkun, vai?
Offensive line coach Russ Grimm tai sitten joku ulkopuolelta.

Chicago-Seattle oli sitten sellainen peli. Ihan jännä ja viihdyttävä. Kyllä oikea joukkue voitti. Vaikka itse toivoin Seattlen voittoa niin kyllä Bears oli parempi. Seattle on mun mielestä pelannut koko ajan ihan äärirajoilla ja jo playoffeihin pääsy vaati vähän onnea. Wild card peli nyt oli ihan legendakamaa ja jos tämän olisivat voittaneet niin olisi kyllä ollut melkoinen postseason-venyminen Seattlelta. Jos on mahdollista fanittaa jotain valmentajaa niin mä kyllä fanitan Holmgreniä. Tykkään todella sen tyylistä, heitetään paljon mutta ei kuitenkaan yltiöpäisesti. Oikeastaan aika tasapainoista hyökkäystä. Ja rohkeasti vaan 4th and 1 tilanteissa yritetään ottaa se first down. Tossa normipeliajan lopussakin oli hyvä veto yrittää. Noin se pitääkin valmentajan toimia, yritetään itse ratkaista ottelu eikä vaan odotella ja toivoa että vastustaja tekisi virheen. Go Mike!

PS. Pitäisköhän ryhtyä potkaisijaksi? Vähänkö unelmahomma, käyt silloin tällöin kenkäisemässä joukkueen jatkoon playoffeissa ja olet joukkueen suosituin kaveri. Koskaan ei tule paskaa niskaan eikä kukaan kuittaile sulle koskaan. Helppo homma...
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Voi paskat. Tippui sitten Seattle. Noh, ei kai sille mitään voi, sanotaan vaikka, että Trufantin kanssa tulos olis todennäköisesti ollut toinen, sen verran heikko oli Babineux(kirjoitetaan?).
 

Sheed

Jäsen
JEAH!

Kyllä oikea joukkue voitti Windy Cityssä, mutta Bearsin pitää parantaa peliään vielä selkeästi.

Turha siitä on sen enempää jauhaa: "Winners win, losers talk."

Matka Miamiin jatkuu. Oikein.
 
Viimeksi muokattu:

speksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, TPS
Niin putosi myös Chargers jatkosta vaikka peli olikin pitkään hallussa. Loistava toinen puoliaika Bradyltä! Kokemus näyttää olevan aika tärkeä asia pudotuspeleissä. Paljon tuli hänellekin virheitä mutta tärkeät pelit lopussa onnistui osin tuurillakin. Harmittaa kyllä kovasti kun Cincinnatin pudottua oli San Diego ehdoton suosikkini. Oli muuten jännittäviä matseja kaikki tämän viikonlopun mittelöt!
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Hallelujah! Nyt ei pysty oikein tekeen kun analyysia pelistä mutta on pakko sanoa että kolme ensimmäistä neljännestä olin erittäin huolissani Bradyn "päivän kunnosta" Mutta kuten niin monta kertaa ennenkin Mr.Brady nosti tasoaan ja näytti miten pelataan. Uskomattoman jännä ottelu oli loppuun asti. Hattua pitää nostaa Riversille. Hyvin pelasi vielä viimeisellä draivilla.

Kovasti Chargers blitzas ja monesti tultiinkin läpi kohti Bradya. Olihan Chargers paras säkittämään runkosarjassa.

Vielä pitää hehkuttaa LT:tä. Lupaan että tämä on viimeinen kerta tällä kaudella. Chargersin offensive line nätisti blokkaa tietä LT:lle ja vauhtiin päästyään uskomattoman luja menijä, pari kertaa sattui Patsien kaveri roikkumaan perässä ja silti mentiin vielä muutama jaardi. Ja siinä missä suurin osa porukasta olisi pysähtynyt ekaan ukkoon niin LT juoksi "läpi käsien".

Olin enemmän huolissani tästä pelistä kuin viikon päästä Coltseja vastaan pelattavasta pelistä. Nyt minulla on täysi luottamus Patseihin SB:iin asti. Ainoa joka voi Patsit pysäyttää on se tiimi joka asettuu Miamissa vastaan...

Nyt nukkumaan ettei ihan liikaa revitellä.
 

Cube

Jäsen
Todella kovan tempun meni Patriots taas kerran tekemään. Tomlinsonin kannalta vähän sääli, mutta toivoin kyllä pohjimmiltaan kuitenkin New Englandin voittoa. Aloitin kyllä seuraamisen ihan neutraalisti, mutta jossain vaiheessa huomasin sympatioiden siirtyneen Patriotsin puolelle. Kumma juttu sikäli, että koskaan tätä kautta ennen en ole tuosta joukkueesta tykännyt ja Super Bowleissakin on saanut aina olla toivomassa vastustajan voittoa. En tiedä onko siis "perisuomalaista" kateutta vai mitä, mutta ihan jees, että Ravensin lisäksi joku muukin ennakkosuosikki meni sössimään itsensä ulos viikonloppuna. Mutta tosiaan: Tomlinsonin takia harmi. San Diegolla on kuitenkin nuori jengi, joten eiköhän se ensi vuonna ole taas näissä samoissa kahinoissa mukana.

Ensi viikonloppuna sitten ainakin New England jatkoon. NFC:n puolella ei kamalasti väliä, mutta olisihan se tavallaan aika hienoa, jos Sexy Rexy johdattaisi Chicagon aina Super Bowliin asti. Loppuisi ehkä edes hetkeksi se iänikuinen hössöttäminen pelinrakentajista ja heidän merkityksestä. Muutenkin Chicago olisi oikein hyvä mestari, koska puolustuksellahan nämä hommat tulee hoitaa. En tiedä miksi, mutta ei noille hyökkäyspään "näyttäville" megatähdille jaksa lämmetä ollenkaan ja ajatus jostain Reggie Bushista ramppaamassa myöhäisillan talk show't läpi Super Bowl -voiton jälkihuumassa on aika vastenmielinen, vaikka New Orleansille kaupunkina tällä hetkellä kaikkea hyvää tietysti toivoisikin.
 

13~

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei helvetti. Olo on aika euforinen ja humalainen tällä hetkellä, ehkä kovin voitto Patseilta ikinä.

LdT:llä meni hermot, mutta kannattaa kaverin muistaa - vaikka saatanan kova ja normaalisti classy pelaaja onkin - että turha se on Merrimaninkin keulia, jossei sitten tosipaikassa pärjää.

Belichick pleijareissa 12-2, Schottenheimer 5-13.

Nyt vielä hetki WEEI:n parissa.
 

jm16

Jäsen
jm16 kirjoitti:
Ma ei ees tiada miks, mut mul on heti viime vkl:sta lähtien ollu sellanen tunne et AFC:n finaalissa ovat vastakkain Pats ja Colts ja NFC:n vastaavassa Saints ja Bears... Ja fiktiivisinä perusteluina Manningin ja Bradyn kokemus, Breesin loistava peli ja Bearsien puolustus :)

OHO!!! ;)
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Fawkes kirjoitti:
Offensive line coach Russ Grimm tai sitten joku ulkopuolelta.

Grimm oli myös assistant head coach mikä on suuri etu hänelle. Chan Gailey on myös ollut aika vahva ehdokas ja jossain vaiheessa oli liikkeellä huhu, että haastattelisivat Shermania. Kyllä minä kallistun Grimmin puoleen ja toivon, että saavat hyvät assistantit.

Fawkes kirjoitti:
Jos on mahdollista fanittaa jotain valmentajaa niin mä kyllä fanitan Holmgreniä.

Minä en voi sietää Holmgrenia niiden Cartmanmaisten itkupotkuraivareiden takia. Valmentajana on toki hyvä ukko, mutta se naama punaisena kiukuttelu ei oikein sovi hänelle. =)
 
Suosikkijoukkue
HIFK, NFL, Roosters
Elämä on epäreilua

Näinhän siinä sitten kävi. Fortunan lempilapsi, Patriots, yritti kaikkensa osoittaakseen ettei kuulu konferenssinsa mestaruusotteluun, mutta muutama Chargersin pelaaja vastasi huutoon aivan käsittämättömillä pallonmenetyksillä ja 15 jaardin henk. koht. lipuilla.

Ja näin jälleen kerran lehdistö voi ylistää oksettavaa Tom Bradya, joka pelasi suht paskan pelin vaikka yhden TD:n nakkasikin. Merriman saatiin pidettyä kurissa koko ottelun ajan, tosin muut LB:t antoivat hyvin painetta Patsien vatipää QB:lle.

Tässä käy vielä niin, että Super Bowlista tulee maksimi painajainen allekirjoittaneelle, NE vs Chi, jonka se-jonka-nimeä-en-halua-edes-mainita ratkaisee jollain mäihäheitolla end zonen takakulmaan Daniel Grahamille ja omistaa jälleen yhden rinkulan enemmän.

Nyt pitää sitten odottaa ihmettä, jotta saataisiin Indy vs Saints tai vähintään Indy vs Chi Super Bowliin, jottei tarvitse jättää niin hienoa tapahtumaa katsomatta vain sen takia, että toinen pelaavista voittaessaan aiheuttaisi veritulpan.
 

st.lemiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Ravens, #52, #20, BSHU
Noniin, viikonloppu ohitte ja tunnelmat maassa täälläpäin. Ensin Ravens, sitten Eagles. Mitä näihin nyt sanoisi. Ravens ei vaan pystynyt saamaan pisteitä kasaan. Puolustus hoiti hommanssa pääsääntöisesti hyvin, hyökkäys ei. Vieläkään en ole vakuuttunut Coltsin puolustuksesta. Katotaan sitten Patriotsin pelin jälkeen, sitten on jo pakko myöntää, jos he pystyvät Patsit pitämään samoissa lukemissa kuin mitä KC:n ja Ravenssit. Ne parit intterit jäivät harmittamaan, jotka Ravenssin piti saada. Ei voi mitään, R.Lewis hoitaa hommansa liian hyvin. Ja Vinatierille kaikki kunnia, hyvällä potkaisijalla on myös tuuria mukana.


Eagles sen sijaan oli liian kipeä omaan matsiin. Andrewsin loukattua niskansa tilalle tullut Young otti penaltyn liian ratkaisevassa paikassa Oikein sydäntä riipi kattella kun sieltä tulee loppuhetken turnover ja eagles kehiin, 4th-10 ja Garcia löytää liki potkumaalietäisyyksiltä Brownin ja catch. Ja eikös mitä siellä oli lippu kentällä kun Young oli etuajassa liikenteessä.

Yksi rangaistuksista, illegal contact (Jones), jäi kyllä ylitse muiden harmittamaan. Kolmas neljännes, 1st-20 ja oliko se Cole kuka säkitti Breesin. Oltiin Eaglesin puolella, mutta Brees tiputtautui syvällä liki puoleen väliin kenttää, 2th-30 tasoa. Sieltä jostain tuomarit kaivavat lipun kentälle siinä vaiheessa kun Brees on maannut suunnilleen kaksi minuuttia säkin jälkeen maassa. Niillä hidastuksilla mitä oli itsellä tarjolla näytti kyllä siltä että ei siellä mitään illegal contactia ollut, mutta kai ne tuomarit sitten näkee siellä kentällä paremmin. 5 yard penalty, automatic first down. Ja se drive päättyi sitten NO:n TD:hen. Tuo oli sellainen selkärangan napsahdus Eaglesin puolustukselle. Sen jälkeen tuntui että kaikki mitä NO tekee menee Eagles puolustukselle läpi (pl. turnover lopussa).

Ei voi mitään, niinkuin joku totesi "Winners win, losers talk". Pitää tyytyä osaansa ja puhua. Siellä on nyt AFC:ltä ne kaikista pahimmat joukkueet jatkossa, ns. inhokit. Ja NFC:ltä jatkaavat Bears, jota Grossmanin takia ei voi kannustaa ja Saints, jolle ei ainakaan vielä voi toivoa voittoa. Ehkäpä muutaman päivän päästä voi taas kattella eri tavalla tilannetta, mutta tällä hetkellä on aika samantekevää kuka tänä vuonna potin korjaa.
 

Sheed

Jäsen
Chargers putosi menetysten takia; koko kaudella ne menetti pallon 15 kertaa, eilen 4 kertaa. Viimeisenä vielä se INTin jälkeinen fumble, joka piti Patsien draivin elossa. Brady pelasi silloin hyvin, kun joukkue sitä eniten tarvitsi - se riitti voittoon, mikä on tässäkin lajissa tärkeintä.

Jäi mietityttämään se, että miksi Pats aina ottelun voitettuaan apinoi vieraskentällä kotijoukkueen brändi-tuuletusta? Taannoin ne matki TO:n "fly eagle fly" -tuuletusta, ja nyt kohteena oli Merrimanin nimikkotuuletus, jonka hän tekee jokaisen säkityksen jälkeen. Ja vielä Boltsin logon päällä, mikä NFL-joukkueille melko pyhä symbooli.

LT menetti hermot tästä heti pelin jälkeen ja sanoi: "When you go to the middle of our field and start doing the dance Shawne Merriman is known for, that is disrespectful. They showed no class and maybe that comes from the head coach."

Yleensä en noteeraa häviäjien puheita, joissa on hieman itkun makua, mutta tämä oli kyllä LT:ltä asiallinen kommentti.

Näkikö kukaan muu tilannetta? Mielipiteitä? Mun mielestä se oli voittavalta ja kokeneelta joukkueelta - tai siis itse asiassa tietyiltä marginaalipelaajilta, jotka leimaavat koko joukkueen - turha loppushow.


Pats-Colts ja Saints-Bears - odotan innolla teidän kattavia analyysejanne.
 

Leiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SuKiKa
Patriots!!

Uskomatonta, niin uskomatonta. Pienessä mielessäni toivoin eilen, että ottelu kääntyisi Patsin voittoon. Niinhän siinä sitten perhana kävi ja seuraavaksi yritetäänkin sitten edetä Super Bowliin, kun vastaan asettuu Indianapolis Colts. Mielenkiintoista kyllä nähdä kumpi vie taiston pelinrakentajien osalta, kun vastakkain asettuvat Tom Brady ja Peyton Manning. Ei tullut Patsin ottelua nähtyä, mutta onneksi nfl.comin video-osio tarjoaa muutaman minuutin koosteen ottelun maaleista. Sekin helpottaa jo vähän tätä tuskaa.

ty Pats.
 

jm16

Jäsen
13~ kirjoitti:
LdT:llä meni hermot, mutta kannattaa kaverin muistaa - vaikka saatanan kova ja normaalisti classy pelaaja onkin - että turha se on Merrimaninkin keulia, jossei sitten tosipaikassa pärjää

Näin on. Ja minkälaisen syyn takia, kun joku Patseista oli mennyt tekemään ja imitoimaan "Lights Outin" säkkitanssia boltsien logon päälle matsin jälkeen... Hehheh... ei voi muuta ku vahingonilosesti nauraa nyt kun kaikki nää "lights outit" sun muut pellet, kuten R. Lewis on ulkona. Hyvää kesälomaa vaan ja muistakaa treenata sitä sisääntulomarsianne taas sit off seasonilla. Eihän se noilla kahdella valopäällä tälläkään hetkellä kestä ku sen verran ku muulla joukkueella yhteensä!!!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös