NFL season 2006–2007

  • 64 754
  • 1 117

jm16

Jäsen
Ma ei ees tiada miks, mut mul on heti viime vkl:sta lähtien ollu sellanen tunne et AFC:n finaalissa ovat vastakkain Pats ja Colts ja NFC:n vastaavassa Saints ja Bears... Ja fiktiivisinä perusteluina Manningin ja Bradyn kokemus, Breesin loistava peli ja Bearsien puolustus :)
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Trojan kirjoitti:
Mulla on vahan sellainen fiilis etta Petrino on nahnyt Atlantan tan hetkisessa kakkos-QB:ssa, Matt Schaubissa, jotain minka varaan han alkaa rakentamaan Atlantan tulevaisuutta. Vick pelaa viela ensi kauden Atlantassa, mutta treidataan kauden paatteeksi viimeistaan johonkin muualle.
En tätä kyllä valitettavasti ihan suorilta käsin pysty kiistämään. Vick on kuitenkin ollut liigassa jo kuusi vuotta (pelaamaan päässyt viitenä) joten tuloksia olisi tultava. Pari viime kautta eivät missään nimessä ole olleet sellaisia mitä vuoden 2001 ykkösvaraukselta voidaan odottaa. Monet ovat jo Vickin haudanneet menetetyksi lupaukseksi. Itse olen sitkeästi koittanut hokea (vaikka se välillä vaikeaa onkin), että Vick on omalla tavallaan aivan ainutlaatuinen pelaaja. Kuten ex-koutsi Mora joskus sanoi, Vick pystyy tekemään asioita joita kukaan toinen pelinrakentaja koko NFL:n historiassa ei ole pystynyt tekemään. Kuitenkin parina viime kautena on käynyt ilmi, että pelkillä juoksuilla ei pelinrakentaja voi joukkuettaan voittoihin johdattaa. Pro-pelinrakentajan täytyy myös osata heittää. Vickillä on se legendaarinen "strong arm" mistä kaikki asiantuntijat aina jaksavat pelirakentajista puhuttaessa jauhaa. Vick pystyy heittämään aivan huikeita pitkiä heittoja, usein vielä liikkeestä. Vickin heikkous on kuitenkin lyhyet ja keskipitkät heitot. Tarkkuus ei ole liigan huippuheittäjien luokkaa. Myös Vickin lyhyys (6-0) tuo omat ongelmansa.

Vick on heittänyt uransa neljällä täydellä kaudella (joista kolmella hän pelasi 15 peliä) n.2534 jaardia/kausi. Lukema on melkoisen heikko. Kaikkea ei kuitenkaan voida kaataa Vickin niskaan. Näkemykseni mukaan Atlanta on tällä hetkellä melkoisessa oravanpyörässä. Ensimmäisenä ongelmana voidaan pitää Vickin ei niin loistavaa heittotarkkuutta. Toinen ongelma on laitahyökkäjien jatkuva alisuorittaminen. Näiden seikkojen yhtälönä heittopelistä puuttuu jatkuvuus. Niinpä vastustajien puolustukset voivat keskittyä huoletta juoksupeliin. Duckettin treidaamisen jälkeen Atlantalta puuttuu kuitenkin powerback, joka pystyisi juoksemaan taklaajien yli. Tämän seurauksena myöskään juoksupelillä on vaikea saada ottelua hallintaan. Näin ollen draivit jäävät lyhyiksi. Jostain kumman syystä Atlanta kuitenkin pääsi menneellä kaudella kohtuu usein red zonelle (hyvät kenttäasemat?). Ongelmaksi muodostui kuitenkin jälleen goal line-RB:n puute. Dunn on erittäin hyvä keskushyökkääjä, mutta hän ei vaan yksinkertaisesti ole rakennettu goal line-tilanteita varten. Tämä taas näkyi mennellä kaudella erittäin heikkona red zone-TD prosenttina ja liian usein jouduttiin tyytymään potkumaaliin.

Näiden seikkojen valossa voidaan aivan aiheellisesti kysyä, että miksi Vick sitten kuitenkin saa edelleen jatkaa pelinrakentajana? Minun vastaukseni tähän on käyttämätön potentiaali. Vaikka Vickin heittopelissä on toivomisen varaa, on hänessä kuitenkin sellaista potentiaalia mitä Matt Schaubissa ei yksinkertaisesti ole. Vickissä on niin paljon potentiaalia ja mahdollisuuksia että häneen kannattaa uskoa jopa pienellä heittopelin kustannuksella. Menneellä kaudella heittopeli oli kuitenkin niin heikkoa, että kovin pitkään Atlantassa ei voida enää odotella. Tulevalla kaudella homman on muututtava. Vickin on parannettava heittoja ja laitureiden on saatava ne kiinni. Jos näin tapahtuisi ja Vickin ottelukohtaiset jaardimäärät nousisivat 150:stä lähelle 200:taa ja heittoprosentti 60:ntä oltaisiin aika hyvässä tilanteessa. Tällöin uskoisin että Vick tekisi sen viimeisen läpimurtonsa ja aika monen epäilijän suu saataisiin suljettua. Vick ei tule ikinä heittämään 4000 jaardia kaudessa, mutta mielestäni hänen ei tarvitsekaan. Minulle riittäisi jos hän heittäisi sen 3200 jaardi/kausi ja juoksisi n.700 jaardia/kausi. Tällöin hän olisi takavuosien "double threat" hehkutuksen arvoinen eikä kukaan vaatisi Schaubia tai ketään muutakaan kentälle. Tuleva kausi on kuitenkin vedenjakaja Vickin uralla. Ensi kaudella homman on toimittava, sillä seuraava kautta ei välttämättä enää tule. Toivottavasti Mike ja Petrino saavat homman toimimaan, sillä Vickissä on potentiaalia jäädä historiankirjoihin kaikkien aikojen parhaana double threat-pelinrakentajana. Muussa tapauksessa hänet muistetaan maailman parhaana juoksevana QB:nä, mutta ei sen enempänä. Toivottavasti tuo potentiaali ei valu hukkaan.

steepler kirjoitti:
Vick on vaan pirun vaikea keveri ulostettavaksi suuren sopimuksensa takia ja muutenkin omistaja Arthur Blank on se joka jostain tuollaisesta päätökset tekee, Vickillä on kuitenkin markkinoinnillinen arvo aika suuri. Schaubista kommentaattorit Falcons-Eagles pelin aikana puhuivat kun hän pelasi lopussa, puhuivat että Falcons kauppaisi kaverin tämän off-seasonin aikana. Sopimusta oli ilmeisesti kausi vielä jäljellä, no tilanne tietenkin muuttuu jos Petrino hänestä haluaa ykkösen tehdä, mutta se voi kyllä olla aika hankala myytävä omistusportaalle.
Tämä on myös ihan totta. Tuskin yksikään joukkue liigassa on halukas ottamaan Vickiä näillä näytöillä ja tuolla sopimuksella. Ja aivan kuten steepler tuossa jo sanoi, on Vickin markkina-arvo aika iso. Aivan niin iso nimi Vick ei enää ole kuin pari kautta sitten, mutta edelleen uskoisin Atlantan paidan #7 olevan melkoisen kysytty fanituote. Vaikka Vick ei olekaan mikään varsinainen linssilude tai jatkuvasti televisiossa esiintyvä "manningmainen" supertähti, on hän kuitenkin ylivoimaisesti Atlantan tunnetuin pelaaja. Atlanta menettäisi melkoisesti medianäkyvyyttä jos Vick ei siellä pelaisi.

Mitä taas tulee Schaubin treidaamiseen niin siitähän oli puhetta jo ennen tätä kautta. Huhujen mukaan moni jengi oli halukas hänet riveihinsä signaamaan, mutta Falcons ei halunnut häntä vielä treidata. Cube tuossa jo kertoikin, että hänestä tulee nyt kauden päätteeksi RFA. Olettaen että NFL:ssä tämä tarkoittaa samaa kuin NHL:ssä, Atlanta saisi pidettyä Schaubin riveissään pienellä palkankorotuksella. Mielestäni hänelle tulee tätä myös tarjota. Jos sopimus olisi jatkunut, olisi trade ollut ihan hyvä vaihtoehto vaikkapa varausvuoroa vastaan. Toki jos Atlanta haluaisi olla oikein paskamainen, voisi se tehdä ensin Schaubin kanssa jatkodiilin ja sitten myydä hänet... Kai tuo ihan mahdollista olisi.

Cube kirjoitti:
Tiedän, että joitain ärsyttää tällainen hehkuttaminen, mutta yrittäkää ymmärtää, että tämä ei ole mitään leijumista ennen tosipelien alkamista, vaan yksinkertaisesti ajanvietettä, koska nuo matsit pyörivät jo mielessä oikeastaan jatkuvasti.
Etpä ole kyllä ainoa kellä matsit pyörivät päässä. Lisää vaan viestejä ja keskustelua tänne niin fiilis nousee siinä samalla. Olisipa jo lauantai :).

EDIT. Meni näköjään vähän liialliseksi runoiluksi. Ja samalla vähän ohi Trojanin quotesta. No toivottavasti coach Petrino on mun kanssa samaa mieltä jolloin teksti ajaisi asiansa. Prosenttihan tälle on erittäin korkea...
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Pannaan nyt vielä tähän erilliseen viestiin Atlantan tärkeät teemat ensi kaudeksi. Tietenkin nämä ovat vaan minun omia näkemyksiäni eivätkä välttämättä ole ollenkaan sitä mitä Petrion ja kumppanit ajattelevat, mutta fanina minulla on oikeus yrittää olla fiksumpi kuin oikeasti olenkaan.

Atlantan off seasonin päätavoitteet
1. heittopeli suurempaan rooliin hyökkäysstrategiassa
2. enemmän kokeneita veteraaneja joukkueeseen tuomaan vakautta
3. paremman short situation-RB:n hankinta
4. luotettavan WR:n hankinta. Kaverin ei tarvitse olla supertähti vaan ennen kaikkea perusvarma pallonkoppaaja. Tämä hankinta mielummin free agencyn tai traden kuin draftin kautta.
5. voittamisen kulttuuriin pyrkiminen.
 
Viimeksi muokattu:

Cube

Jäsen
Lapster kirjoitti:
Nyt kun on puhuttu niin paljon Ravensin super-puolustuksesta niin miten on Ravensin hyökkäys? Sen nyt on varmaa ettei se yllä Coltsien tasolle mutta saisko hieman infoa Ravensin hyökkäyksestä. Katselin hieman tilastoja ja Ravens ei ollut mikään erityishuippujoukkue sen suhteen. Vai olenko taas väärässä?

*Jää odottamaan Cuben hehkutusta* :)
No noita tilastojahan laittelin hyökkäykseltäkin jo ja samalla vähän perustelin, että miksi ne ovat alhaisemmalla tasolla kuin mitä joukkue todellisuudessa tällä hetkellä pelaa. Rocco puolestaan selvitti jo hyvin Ravensin pelityylistä. Laitan kyllä pe-la enemmän juttua tästäkin osa-alueesta, kunhan ehdin/jaksan kirjoittaa ennakointia pelistä enemmän. Ei tuossa hyökkäyksessä varsinaisesti mitään hehkuttamista ole, mutta ei kyllä enää haukkumistakaan. Kyseessä on paras (tai ainakin monipuolisin) hyökkäys mitä Ravensilla on Billickin aikana ollut.
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Fawkes kirjoitti:
Mitä taas tulee Schaubin treidaamiseen niin siitähän oli puhetta jo ennen tätä kautta. Huhujen mukaan moni jengi oli halukas hänet riveihinsä signaamaan, mutta Falcons ei halunnut häntä vielä treidata. Cube tuossa jo kertoikin, että hänestä tulee nyt kauden päätteeksi RFA. Olettaen että NFL:ssä tämä tarkoittaa samaa kuin NHL:ssä, Atlanta saisi pidettyä Schaubin riveissään pienellä palkankorotuksella.

Tässä selvitys lontooksi tuosta RFA:na hengailusta.

Restricted Free Agents (RFA) are players who have completed three accrued seasons of service and whose contracts have expired. They have received qualifying offers from their old clubs and are free to negotiate with any club until April 21, at which time their rights revert to their original club. If a player accepts an offer from a new club, the old club will have the right to match the offer and retain the player. If the old club elects not to match the offer, it may receive draft-choice compensation depending on the level of the qualifying offer made to the player.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Sähkeitä NFL- ja collegemaailmasta

Elikkäs laitetaan tähän muutamia tämänpäivän (ja ehkä vähän eilisen) jenkkifutisuutisia, lähteinä monet nettisivut:

- Atlantan uusi päävalmentaja Bobby Petrino nimesi itselleen uudet koordinaattorit. Hyökkäystä hoitaa jatkossa entinen Cincinnatin WR-coach Hue Jackson ja puolustuksesta vastaa entinen Dallas D-coordinator Mike Zimmer. Elikkäs aika puhtaalta pöydältä lähtee Falcons ensi kauteen. Innolla odotan mitä enemmän hyökkäyssuuntaunut coach Petrino saa aikaan puolustusmielisen coach Moran jäljiltä.
- ei varsinainen uutinen, mutta Steelers valinnee uuden koutsinsa omasta leiristään. O-coordinator Ken Whisenhunt ja O-line coach Russ Grimm ovat suurimmat suosikit Cowherin seuraajaksi. Nämä ovat kuitenkin vasta huhuja, koska Steelers ei ole ilmoittanut vielä mitään varmaa. Whisenhunt ja Grimm ovat ehdolla myös monen muun joukkueen päävalmentajiksi, mm. Arizonan huhutaan olevan kiinnostunut vähintään jommasta kummasta.
- Coughlin jatkaa Giants head coachina. Mitäköhän NYG-fanit tykkäävät tästä uutisesta?
- Romeo Crennel saa jatkaa ilmeisesti Clevelandissa.
- Miamissa pakka on melko sekaisin. Dolphinsit ovat lehtijuttujen mukaan haastatelleet jo 12 valmentajaa ensi kauden päävalmentajavalintaa silmällä pitäen.
- Denver antoi kenkää sekä puolustuskoordinaattorilleen että D-line koutsilleen.
- USC:n quarterbacks coach Steve Sarkisiania pidetään ykkösvaihtoehtona Oaklandin uudeksi päävalmentajaksi.
- Snake Plummer lähdössä Denveristä. Huhut vievät mm. Jacksonvilleen ja Houstoniin.
- LSU:n tähti-QB JaMarcus Russell ilmoittautui kesän draftiin, kuten myös USC:n WR Dwayne Jarrett ja Louisvillen RB Michael Bush.
- Eaglesin Pro Bowl-CB Lito Sheppard ja Pats safety Rodney Harrison eivät pelaa viikonloppuna. Colts safety Bob Sandersin sen sijaan odotetaan pelaavaan.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Troy kirjoitti:
Tässä selvitys lontooksi tuosta RFA:na hengailusta.

Restricted Free Agents (RFA) are players who have completed three accrued seasons of service and whose contracts have expired. They have received qualifying offers from their old clubs and are free to negotiate with any club until April 21, at which time their rights revert to their original club. If a player accepts an offer from a new club, the old club will have the right to match the offer and retain the player. If the old club elects not to match the offer, it may receive draft-choice compensation depending on the level of the qualifying offer made to the player.
Asia selvä. Sotkin sitten johonkin toiseen sopimustyyppiin. Tuskin Schaub mitään huipputarjousta saa, mutta luulisi hänen kuitenkin olevan ihan kiinnostava vaihtoehto muille vähän heikommille joukkueille. Falconsin kannattaa tehdä vastatarjous jos se pysyy järkevissä rajoissa. Mitään ufopalkkaa ei tietenkään kannata kakkos-QB:lle maksaa. Jos Falcons Schaubin vapaaksi päästäisi, täytyisi tilalle hankkia uusi kaveri.
 

Satanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS,Southampton,Chelsea sympatiat Lukko,ifk
Pääsisiköhän Art Monk tänä vuonna vihdoin Hall Of Fameen? Jos Michael Irvin pääsee Monkia ennen niin HOF on pelkkä vitsi.
 

Trojan

Jäsen
Fawkes kirjoitti:
- Coughlin jatkaa Giants head coachina. Mitäköhän NYG-fanit tykkäävät tästä uutisesta?
- Miamissa pakka on melko sekaisin. Dolphinsit ovat lehtijuttujen mukaan haastatelleet jo 12 valmentajaa ensi kauden päävalmentajavalintaa silmällä pitäen.

Kasittamaton homma miten Coughlin saa jatkaa. Pidin ihan varmana etta joko Coughlin tai Manning lahtee. Giantsin johto ilmaisi vaan olevansa erittain huolestuneita Manningin kaanteisesta kehityksesta...Uskon kylla Elinkin pysyvan Giantsissa ainakin viela vuoden. Sama tilanne vahan kuin Vickilla. Nayton paikka.

Dolphinsien pakka on todellakin sekaisin. Hyvana esimerkkina tasta on joukkueen omistajan Mr. Huizengan suora kysymys lehdistotilaisuudessa, josko lehdistolla olisi ehdotuksia mm. uudesta paavalmentajasta. Eipa silti, en pitanyt tuota mitenkaan pahana vetona. Mies teki sen mista moni GM haaveilee, mutta ei uskalla tehda.

Dallasissa odotellaan edelleen Parcellsin paatosta. Erityisin tukalaksi Parcellsin odottaminen on coaching staffille, ketka eivat voi hakea uutta tyopaikkaa ennen kuin Big-Bill tekee paatoksensa. Avoimet tyopaikat NFL:ssa vahenevat kuitenkin paiva paivalta. On spekuloitu Billin hakevan avoinna olevaa NYG:n GM paikkaa, mika ei valttamatta ole kaukaa haettu ajatus. Lahipaivat nayttavat miten kay.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Trojan kirjoitti:
Giantsin johto ilmaisi vaan olevansa erittain huolestuneita Manningin kaanteisesta kehityksesta...Uskon kylla Elinkin pysyvan Giantsissa ainakin viela vuoden. Sama tilanne vahan kuin Vickilla. Nayton paikka.
Joo myös mun mielestä tässä on selkeitä yhtäläisyyksiä. Molemmat ykkösvarauksia kovilla odotuksilla, mutta kumpikaan ei ole lyönyt itseään ihan lopullisesti läpi NFL:ssä. Tai no Vickin läpilyönnistä voi olla montaa mieltä. Onhan hän kuitenkin jonkinluokan stara ja saa julkisuutta tuolla juoksemisellaan. Ehkä heittomielessä ei ole vielä lyönyt läpi. Vickillä tietysti ehkä vielä tärkempi kausi tulossa kuin Elilla, sillä Mikella lähtee jo seitsemäs kausi. Manning aloittaa neljättään joten ehkä hänelle annetaan vielä pari kautta aikaa. Tosin jos ensi kausi menisi yhtä ketuilleen kun tämän kauden loppupuoli niin voi olla ettei kärsivällisyys Isossa Omenassa riittäisi. Kyllä Elilla mun mielestä kykyä ja taitoa on ja uskoisin hänen pelaavan ihan pitkän uran NFL:ssä. Eri asia on sitten tuleeko hänestä ihan tähteä ja pelaako hän Giantseissa koko uraansa. Ei välttämättä.
 

Cube

Jäsen
Eli Manning <-> Philip Rivers, Shawne Merriman & Nate Kaeding

Kumpi voitti? Melkein tekisi mieli kaivaa jonkun vuoden takaiset keskustelut aiheesta esiin, mutta odotetaan nyt vielä pari kautta ennen haavojen suolaamista. :) Aika kamala treidi näyttää joka tapauksessa olleen Giantsin kannalta, mutta sellaista se on. High risk, high reward.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Cube kirjoitti:
Eli Manning <-> Philip Rivers, Shawne Merriman & Nate Kaeding

Kumpi voitti? Melkein tekisi mieli kaivaa jonkun vuoden takaiset keskustelut aiheesta esiin, mutta odotetaan nyt vielä pari kautta ennen haavojen suolaamista. :) Aika kamala treidi näyttää joka tapauksessa olleen Giantsin kannalta, mutta sellaista se on. High risk, high reward.
Oli kyllä todella vatipäinen treidi Giantseilta. Siis ei pelkästään jälkikäteen ajateltuna vaan jo periaatetasolla. Manning <--> Riversiin sekä 2004 kolmoskierroksen varaukseen, 2005 ykkös- ja kolmoskierroksen varauksiin. Haloo? Siis ylipäätään tuskin edes Elin ja Phillip ero niin suuri tuolloin oli. Ja kaupan päälle kolme varausvuoroa liigassa, jossa tulokkaat nousevat nopeammin isoihin rooleihin kuin muissa suurissa ammattilaissarjoissa, mikä taas johtaa varausvuorojen tärkeyden kasvamiseen.
 

Cube

Jäsen
Fawkes kirjoitti:
Oli kyllä todella vatipäinen treidi Giantseilta. Siis ei pelkästään jälkikäteen ajateltuna vaan jo periaatetasolla.
Joo näinhän se on, mutta kyllä näissä draft-jutuissa yksi jos toinenkin syyllistyy virheoletuksiin vuosien varrella. Mieleen tulee esim. seuraavat sitaatit:

25.4.2004:
Edelleen sanoisin, että kolmesta viime draftista paras QB prospect on Byron Leftwich.
26.4.2004:
en ollut enkä ole vieläkään kovinkaan vakuuttunut Bengalsin päätöksestä varata Palmer.
Kuka kirjoitti? No minä tietenkin. Ehkä tässä olisikin syytä keskittyä vain omien haavojen suolaamiseen :)

No onneksi jotain "fiksuakin" tuli tuon tapauksen yhteydessä näköjään sanottua:

Cube kirjoitti:
Mutta tuota ”normaalia ykkösvarausta lupaavampi” -kommenttia ei ollut tarkoitettu loukkaukseksi. Kuten olen jo todennut, Eli on erittäin lahjakas pelaaja - normaalin ykkösvarauksen tapaan. Ei kuitenkaan misään nimessä samalla tavalla omaa luokaansa kuin esim. Lebron James tai Alexander Ovechkin. Tästä olen varma.
Edelleen olen tällä kannalla, mutta onhan Elilla edelleen toki aikaa näyttää minun olevan väärässä.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Satanen kirjoitti:
Pääsisiköhän Art Monk tänä vuonna vihdoin Hall Of Fameen? Jos Michael Irvin pääsee Monkia ennen niin HOF on pelkkä vitsi.

No kyllä itse pidän Irviniä parempana pelaajana, toki Monk ei ole ihan yhtä tuttu itselleni. Jossain määrin erityylisiä pelaajia kuitenkin.
 

Rocco

Jäsen
Cube kirjoitti:
Eli Manning <-> Philip Rivers, Shawne Merriman & Nate Kaeding

Kumpi voitti? Melkein tekisi mieli kaivaa jonkun vuoden takaiset keskustelut aiheesta esiin, mutta odotetaan nyt vielä pari kautta ennen haavojen suolaamista. :) Aika kamala treidi näyttää joka tapauksessa olleen Giantsin kannalta, mutta sellaista se on. High risk, high reward.
SD voitti ilman muuta, ainakin kun nuo draftit osui kohdilleen. Muutenhan on aika turhaa verrata tällaisissa tapauksissa pelaajia jotka on varattu kaupan jälkeen. Nythän periaatteessa kauppa oli "vain" Manning <-> Rivers + mahdollisuus varata hyviä pelaajia. Olisihan noilla drafteilla voitu ottaa Merrimanin ja Kaedingin sijaan vaikka pelaajat tyyliin Tom Cousineau ja Steve McLaughlin :)
 

Cube

Jäsen
Rocco kirjoitti:
SD voitti ilman muuta, ainakin kun nuo draftit osui kohdilleen. Muutenhan on aika turhaa verrata tällaisissa tapauksissa pelaajia jotka on varattu kaupan jälkeen. Nythän periaatteessa kauppa oli "vain" Manning <-> Rivers + mahdollisuus varata hyviä pelaajia. Olisihan noilla drafteilla voitu ottaa Merrimanin ja Kaedingin sijaan vaikka pelaajat tyyliin Tom Cousineau ja Steve McLaughlin :)
Tottakai asia on näinkin, eikä Giantsia tietyllä tapaa edes haittaa San Diegon vahvistuminen, koska pelaavat eri konferensseissa.. Mutta silti, olihan tuo aika vientiä. Tällä hetkellä vaikuttaisi jopa siltä, että pelkkä Manning <-> Rivers kääntyisi San Diegon voitoksi, mutta sen kohdalla on vielä liian aikaista puhua. Muutenkin pelinrakentajan suoritukseen vaikuttaa niin moni tekijä, ettei voida varmaksi sanoa olisiko tilanne sama mikäli Eli olisi jättänyt kitinät väliin ja mennyt kiltisti Chargersiin.
 

Satanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS,Southampton,Chelsea sympatiat Lukko,ifk
steepler kirjoitti:
No kyllä itse pidän Irviniä parempana pelaajana, toki Monk ei ole ihan yhtä tuttu itselleni. Jossain määrin erityylisiä pelaajia kuitenkin.

Irvinkin oli toki loistava pelaaja. Ei ole harvinaista, että Monk ei ole tuttu. Ei pitänyt suurta numero itsestään peliuransa aikana eikä sen jälkeen. Irvinistä ei voi sen sijaan sanoa niin.

Kenelläkään Hall Of Famessa ei ole yhtä paljon kinniottoja kuin Art Monkilla.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Satanen kirjoitti:
Irvinkin oli toki loistava pelaaja. Ei ole harvinaista, että Monk ei ole tuttu. Ei pitänyt suurta numero itsestään peliuransa aikana eikä sen jälkeen. Irvinistä ei voi sen sijaan sanoa niin.

Niin siitä nyt ei ole kyse että olisiko pitänyt itsestään numeroa vai ei, vaan ihan siitä että pelasi uransa parhaat vuodet sellaiseen aikaan jolloin itsellä ei ollut mahdollisuutta NFL:lää kovin hyvin seurata. Irvin taas pelasi sellaiseen aikaan että hänen pelejään olen humattavasti enemmän nähnyt.

Satanen kirjoitti:
Kenelläkään Hall Of Famessa ei ole yhtä paljon kinniottoja kuin Art Monkilla.

Kyllä kiinniottojen määrä on vakuuttava, mutta HoF äänestäjät nyt katsovat muutakin kuin uran kokonaistilastoja. En minäkään väitä että Monkia ei absoluuttisesti kuuluisi Hall of Fameen valita, mutta en kyllä pitäisi minään vääryytenä jos Irvin sinne aiemmin pääsisi.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Fawkes kirjoitti:
Ensi kaudella homman on toimittava, sillä seuraava kautta ei välttämättä enää tule. Toivottavasti Mike ja Petrino saavat homman toimimaan, sillä Vickissä on potentiaalia jäädä historiankirjoihin kaikkien aikojen parhaana double threat-pelinrakentajana. Muussa tapauksessa hänet muistetaan maailman parhaana juoksevana QB:nä, mutta ei sen enempänä. Toivottavasti tuo potentiaali ei valu hukkaan.
Karkasi nähtävästi taas eilen vähän mopo käsistä näissä kirjoituksissa. Oma perisyntini on mahtipontisten teesien ja kliseiden ylihehkuttaminen mihin eilenkin vähän sorruin. Eli eihän Vickin ura missään nimessä ole tuollainen joko tai-vaihtoehto. On ihan mahdollista että hän pelaa tuollaisen tasainen uran, ei liigan paras mutta kuitenkin ihan kohtuu hyvä pelinrakentaja. Toki hän tuon pelityylinsä takia jää jossain määrin historiaan vaikka ei pelaisi enää peliäkään. Eikä tuleva kausi sinänsä ole mikään "do or die"-kausi. Vaikka tuleva kausi olisikin toisinto menneestä kaudesta niin uskoisin hänellä jostain päin liigaa pelipaikan kuitenkin löytyvän. Atlantan kannalta ensi kausi on kuitenkin elintärkeä. Ja jos Vick haluaa joskus kuulua liigan todellisiin huippupelinrakentajiin (myös heittopelin osalta), on ensi kausi viimeisiä näyttöpaikkoja. Toki hän voi pelata uransa loppuun asti heittämälle alle 3000 jaardia, ei siinä mitään, mutta siinä tapauksessa häntä ei kyllä uran jälkeen hirveästi muistella vaan hän olisi vain yksi muiden joukossa. Eli tiivistetysti Atlantan ja Vickin yhteiselon sekä Vickin supertähtipotentiaalin kannalta alkaa ensi kausi olla viimeisiä mahdollisuuksia saada oikeasti jotain aikaiseksi. Kuitenkaan mikään maailmanloppu ei olisi jos näin ei tapahtuisi. Todennäköisesti vain joku muu saattaisi toimia Atlantan pelinrakentajana vuosimallia 2008 ja Vickin ura alkaisi pikkuhiljaa kääntyä laskusuuntaan. Eihän se toki mikään katastrofi olisi, onhan hän jo nyt pelannut ihan hyvän uran. Uskoisin kuitenkin että Vick haluaisi että hänet muistettaisiin uransa jälkeen erityisenä pelaajana. Sen suhteen hiekka tiimalasissa alkaa käydä vähiin.

Eilen illalla lievittelin vähän lauantai-illan odotusta katselemalla viime vuoden Super Bowlia nauhalta. Itsellenihän tuo matsi oli Se Ottelu Josta Kaikki Alkoi. On kyllä sen verta monta kertaa tullut tuo ottelu läpi katsottua että alkaa melkein ulkoa muistamaan millä heitolla ne inttarit ja touchdownit tulivat. Toki niitä ei montaa ollut joten urakka ei ole vaikea :). Kyllä tuossa Steelersissä on sitä jotain. Vaikka olen fanina uusi enkä ole elänyt tuota jenkkifutishistoriaa samalla lailla kuin jotkut täällä ovat eläneet, niin kyllä Steelersistä huokuu ne perinteet ja historia. Tosi outo juttu ja vaikea selittää, mutta kyllä se vaan tuntuu ihan eri jutulta katsoa jotain Pittsburghin peliä kuin vaikka jotain Buffalon tai Detroitin touhua (sinänsä kyllä huonot esimerkit että molemmilla on kuitenkin perinteitä, toisin kuin näillä jollain laajennusjengeillä). Olen koko vuoden etsinyt itselleni suosikkijoukkuetta ja alan pikkuhiljaa kallistumaan Steelersin puoleen. Se vaan tuntuu kaikkein läheisimmältä, pitkälti varmasti juuri tuon Super Bowl voiton ansiosta. Itseäni Steel Curtainissa ei kuitenkaan vedä puoleensa tuo viime vuoden menestys vaan se koko organisaatio pitkine historioineen. Pitää tässä off seasonilla seurailla tarkasti Steelersin toimia niin ehkä se suhde vielä siitä syvenee. Saisivat kyllä vähän enemmän palata tuohon juoksupeliin. Vaikka isot heitot ovat näyttävämmän näköisiä, tykkään enemmän näistä old school-joukkueista jotka pelaavat tiukkoja pelejä ja panostavat sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa juoksupeliin.

PS. Pitääkin muuten kohta mennä katsomaan peli loppuun. Eilen jäin johonkin kolmannen neljänneksen puolivaiheille. Ei ole edes Randle El vielä nakannut kuningasheittoaan.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Oijoi, monet naurut sain kun lueskelin noita ketjun ensimmäisen sivun juttuja. Omia viestejä oli kiva lukea ja muistella millaiset tunnelmat tuolloin olivat. Ensin Super Bowlin jälkeen kun tunne oli melkein kuin olisi rakastunut (uuh), sitten piinaavat pari kuukautta odotellen sarjan alkua, Viasatin liian hyvää ollakseen totta-ilmoitus, Viasatin alkuvaikeudet joista nimimerkki toisensa perään antoi omaa rakentavaa palautettaan :), sitten vko 38:n ihmeparantuminen ja taas homma toimii, tuskailut Viasatin mainosten kanssa...

Ainakin seuraava oma kirjoitukseni nostatti hymyn huulille:

Fawkes kirjoitti:
Seuraava peli tv:stä tulee sitten ilmeisesti sunnuntaina iltana (Dal-Jac). Yöllä tulee sitten Manning Bowl (hehe). Toivottavasti pelejä tulee mahd. paljon ja usein. Parin päivän tauko tähän on vähän liian pitkä :). Addiktiota voisi lievittää katselemalla SB XL:n nauhalta noin sadannen kerran... Jee, on se sitten kivaa olla fani.
Olihan siellä myös muutama avautuminen mm. Roccolta ja Troylta :). Melkoista vuoristorataa viiasatti on meille tarjonnut, mutta onneksi homma toimi loppukaudesta ihan kohtuullisesti. Muuten noista Super Bowleista puheen ollen, mitäs veikkaatte näyttääkö Viasat pelkän pelin vai myös kaikki oheishässäkät? Maikkarilta kun tuo peli tuli viimeksi niin näyttivät kaikki alkujutut (alkuhehkutusvideoklipit, MVP esittelyt, joukkueiden kentälle tulot, kansallislaulu, teikkaus) kuten myös väliaikashown (viime vuonna Rollarit, tänä vuonna kai Prince). Olisi lähes katastrofi jos viasat näyttäisi vaan pelkän ottelun. Tai siis tottakai se on se pääjuttu, mutta kyse on kuitenkin Super Bowlista. Lähetys on pakko aloittaa vähintään puoli tuntia ennen jotta katsojat pääseväät oikeaan tunnelmaan. Puoliaikashowsta en itse pahemmin välitä, mutta olisi sekin mukava nähdä. Eli ehdottomasti lähetys täytyisi aloittaa vähintään 30 min ennen matsin alkua ja näyttää sellaisenaan CBS:n kuvaa ihan lähetyksen loppuun asti. Mieluiten mainoskatkotkin pysyttäisiin stadionilla, vaikka jo nyt tiedän että näin ei tulla tekemään. Eli ehdottomasti tulee näyttää kaikki mitä jenkeissäkin. Itselleni varsinkin tuo alkualustus on olennainen seikka, MVP esittelyt jne. nostavat tunnelman aivan taivaisiin. Olisi melkoisen kökköä jos näyttäisivät vain pelkän ottelun.

On oikeastaan aika harmi ettei Maikkarilla ole tänä vuonna oikeuksia näyttää SB:tä. Saaren ja Heikkisen juttuja olisi ollut kiva kuunnella. Heikkisellä on tietenkin asiantuntemusta ja on aika virkistävää kuulla välillä noita suomenkielisiä termejä eikä aina vain lontoonkielisiä. Saari nyt oli vuosi sitten tietysti vähän pihalla, mutta minua hänen puheensa ei häirinnyt vaikka usein mulla leikkaa kiinni näiden selostajien kanssa. Saari myös ihan hyvin pyrki välittämään kuinka isosta jutusta oikein onkaan kyse. Todennäköisesti kyllä jenkeilläkään ei ole ongelmia tämän asian suhteen. Viasatissa kyllä vähän pelottaa että käyttävät nuo tauot niihen vanhoihin filmipätkiin. Tosin Thanksgiving ottelussa kyllä näyttivät puoliaikashown joten ehkä myös SB hoidetaan kunnialla. Luulisi viasatin pomojenkin tajuavan kuinka isossa juttussa he oikein ovat mukana ja toimivan sen mukaisesti. Kuitenkin kun kyse on viasatista ei mikään ole varmaa.

PS. Niin siis toki olisin suorana katsonut originellin, mutta maikkariversion olisi voinut laittaa levylle talteen ja katsella sitten joskus myöhemmin.
 

Cube

Jäsen
Fawkes kirjoitti:
Muuten noista Super Bowleista puheen ollen, mitäs veikkaatte näyttääkö Viasat pelkän pelin vai myös kaikki oheishässäkät? melkoisen kökköä jos näyttäisivät vain pelkän ottelun.
Toivottavasti näyttäisi pelkän pelin ja asiaankuuluvat ennakot ja jälkipyykit. Alkaa tuo sirkusmeininki vituttamaan vuosi vuodelta enemmän. Monelta osin Super Bowl on kauden paskin peli.
 

Cube

Jäsen
Baltimore Ravens-Indianapolis Colts

Nyt siis sitä lupailemaani pientä ennakontynkää. Tästä matsista on toki jo jauhettukin paljon, mutta yritetääs vielä saada ajatukset aiheesta koottua pariin viestiin. Aikamoista jaarittelua varmaan luvassa, mutta ehkä sieltä jokunen ajatuskin löytyy. Lukekaa, jos jaksatte/kiinnostaa.

Kuuma ottelu siis kyseessä, kun Colts palaa Baltimoren kaupunkiin, josta se riistettiin yli 20 vuotta sitten maaliskuisen yön pimeydessä vuonna 1984. Baltimore on jo saanut uuden rakkaan joukkueen, mutta kaupungin asukkaita ja etenkin vanhoja Colts-faneja nakertaa edelleen tapa, jolla muutto tapahtui, kuten myös se, että Baltimore Coltsilta ryövättiin sen historia (esim. Johnny Unitas esitetään Hall of Famessa vastoin hänen toiveitaan Indianapolis Coltsin pelaajana).

No, se oli silloin ja nyt on nyt. Tämä tarina kuitenkin taustaksi sille, miksi lauantain ottelu ei ole Baltimoressa normaali peli, edes playoff-standardien mukaan. Se on paljon muutakin. Itse en kuitenkaan tästä asetelmasta erityisemmin huumaa ota, koska en ole sellainen ihminen, joka revittelee kannattamansa joukkueen historialla (köhköh, Liverpool-fanit..). Ymmärrän kuitenkin kaupungin inhon nykyistä Coltsia (lähinnä omistajia ja johtoporrasta, ei kannattajia) kohtaan ja olisihan se varmasti hieno silaus lähettää voiton myötä Indy lomille ja varmistaa, että ainoa Super Bowlin voittanut Colts on jatkossakin Baltimore Colts.

Tietenkään tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Indianapolis Colts on kohdannut Ravensin tai edes ensimmäinen kerta, kun tämä on tapahtunut Baltimoressa. Indy ja Ravens ovat kohdanneet kolme kertaa aiemmin ja Indy on voittanut näistä peleistä jokaisen – kahdesti vieraissa vieläpä. Myös Peyton Manning on menestynyt näissä peleissä hyvin. Ensimmäinen kohtaaminen oli hänen tulokaskaudellaan 1998, toinen kaudella 2002 ja viimeinen kauden 2005 avauspeli. Näissä kolmessa pelissä Manningin tilastot ovat seuraavanlaiset: 78/118 (=66%), 895 Yds. (298/peli), 6 TDs & 2 Ints… Varsin vakuuttavaa. Kuitenkin ainoa peli, jolla nykytilanteen kannalta on varsinaista merkitystä, on tuo kauden 2005 avauspeli, joka oli Rex Ryanin ensimmäinen ottelu Ravensin puolustuksen koordinaattorina. Silloin Manning heitti kovan paineen alla 21/36, 254 jaardia ja kaksi touchdownia. Tony Dungyn sanoi, että tuo peli oli ehkä paras, minkä Manning oli siihen mennessä urallaan pelannut. Peytonin pitää pystyä melkeinpä vastaavaan huomenna - ehkä jopa parempaan - mikäli hän haluaa voittaa ja pysyä vielä mukana taistelussa mestaruudesta.

Kuten olen jo sanonut, Colts muistuttaa mielestäni nykyään monelta osin Cincinnati Bengalsia, joten voin hyvinkin nähdä lauantain ottelun seuraavan tämän kauden Ravens-Bengals –pelien kaavaa. Silloin pelkona on tietysti se, että Peyton Manning saa samanlaisen vireen päälle kuin Carson Palmer jälkimmäisessä Cincy-pelissä ja repii nopein heitoin Ravensin puolustuksen auki. Toki on huomioitavaa, että Palmer teki tämän kotikentällä ja että tehokkaan näköisestä – lähestulkoon dominoivasta – esityksestä huolimatta Bengals jäi vain 13 pisteeseen ainoan TD:n syntyessä trikkipelin seurauksena. Baltimoressa Palmerin QB Rating oli puolestaan surkea 52,4 ja hän jäi alle 200 jaardin. Tällä saattaa olla merkitystä siinä mielessä, että vielä edelliskaudella (sama kausi, jolta Manningin edellinen Ravens-kohtaaminen siis on) Palmerkin myllytti Ravensia niin kotona kuin vieraissa.

Coltsin runkosarjapeleistä parhaiten tätä matsia saattaa ennakoida Jags-pelit. Jacksonville on ollut tällä kaudella vähän sellainen ”köyhän miehen Ravens”, joskin huomattavasti paremmalla juoksupelillä varustettuna. Ainakin toivottavasti näistä peleistä voidaan jotain päätellä, koska Peyton oli aika vaikeuksissa Jaguarsia vastaan molemmissa peleissä.

Käännetääs kuitenkin tässä vaiheessa tähänastinen tarkastelutapa päälaelleen: Kaikkihan nyt tietävät Indyn hyökkäyksen, mutta mitä sen puolustuksesta voisi sanoa? Yllättävin asia lienee se, että Colts heittopuolustus on jaardimäärältään liigan toiseksi kovin (159 YPG). Tähän Indyn hyvät uutiset meinaavat loppuakin tällä saralla. Lähempi tarkastelu nimittäin paljastaa, että suuri(n?) syy Coltsin korkealle ranking-sijoitukselle on juoksupuolustuksen täydellinen kyvyttömyys. Miksi heittää, kun voi juosta? Ei asia ihan näinkään mustavalkoinen tietenkään ole, sillä Colts päästämät 16 touchdownia ilmassa on viidenneksi vähiten liigassa, eikä vastustajan 6.52 jaardia heittoyritystä kohden ole sekään huono lukema Coltsin kannalta. Huippupuolustukseksi ei Coltsia kuitenkaan voi sanoa ja esim. Football Outsidersin tilastot rankkaavat sen heittopuolustuksen vasta sijalle 18. Varsinkin syötönkatkoja ja säkityksiä Indyn puolustuksella on aivan liian vähän – säkityksiä peräti toiseksi vähiten koko liigassa (25, joista vain kuusi vieraissa), vaikka joukkueelta löytyykin tämän osaston supermies Dwight Freeney.

Freeneyn panos onkin ollut yksi suurimmista puheenaiheista peliä edeltävinä päivinä. Ravensin Jonathan Ogden on yksi kaikkien aikojen parhaita left tackleja, mutta aikaisemmat kohtaamiset Freeneyn kanssa ovat jokseenkin synkkä lisä hänen muutoin niin upealla urallaan. Freeney tuntuu tietävän keinot, joilla JO:n kykenee päihittämään ja asiaa tuskin parantaa tällä kertaa se, että Ogden on kärsinyt varvasvammasta, joka rajoittaa hänen liikkumistaan ikävästi. JO:n pelaaminen ei vieläkään ole täysin varmaa, mutta vaikea uskoa, ettei hän peliä alottaisi, joten eiköhän tämä revanssi pääse toteutumaan.

Muutoin loukkaantumiset ovatkin enemmän Indyn riesa tällä hetkellä. Olennaisista pelaajista Joseph Addai, Ryan Diem, Ryan Lilja, Robert Mathis, Gary Brackett, Nick Harper ja Bob Sanders ovat kaikki enemmän tai vähemmän ”banged up”. Heistäkään tuskin moni (jos kukaan) jättää peliä väliin, mutta kyllä tämäkin Indyn peliä varmasti vaikeuttaa, kuten myös viime viikonlopun KC-pelin rasitus. Ravens puolestaan on saanut valmistautua peliin ja latailla akkujaan rauhassa ylimääräisen viikon verran. Ravens on historiallisesti menestynyt erinomaisesti Billickin alaisuudessa bye-viikon jälkeisissä peleissään. Tälläkin kaudella asiasta on muutama hyvä esimerkki: Virallisen bye-viikkonsa jälkeen Ravens kävi pöllyttämässä Saintsia New Orleansissa ja toisen ”byen” jälkeen katkaisemassa Chiefsin kotiputken Kansas Cityssa (ei ollut tietenkään varsinainen bye, mutta jälkimmäinen Cincy-peli pelattiin jo torstaina, joten Ravensille jäi muutama ylimääräinen päivä palautumiseen ja valmistautumiseen).

Mutta nyt takaisin Coltsiin. Sen puolustuksen suurin ongelma on, että se on todella pienikokoinen. Erityisesti Raheem Brock (6-4, 274lbs.) puolustuslinjan keskellä aiheuttaa ihmetystä ja auttaa ymmärtämään, miksi joukkueet ovat tällä kaudella hakanneet palloa niin tehokkaasti keskeltä läpi. Itse asiassa, koko linja on naurettavan pienikokoinen ainakin ilmoitettujen mittojen mukaan: Robert Mathis (6-2, 245lbs.), Anthony McFarland (6-0, 300lbs.), Brock ja Dwight Freeney (6-1, 268lbs.) on nelikko, jolla saattaa olla ongelmia Jamal Lewisin (5-11, 245lbs.) ja Ravensin suht isokokoisen linjan kanssa… Eikä asiaa auta se, että myös Coltsin linebackerit ovat kovin pieniä (Gardner: 6-1/228, Brackett: 5-11/235, Morris: 6-2/245, June: 6-0/227). Verratkaapa edellisiä kavereita seuraavaan ryhmään: Tony Pashos (6-6, 320lbs.), Keydrick Vincent (6-5, 325lbs.), Mike Flynn (6-3, 305), Jason Brown (6-3, 320) ja Jonathan Ogden (6-9, 345lbs.). Ravensin juoksuhyökkäys on ollut surkea keräämään jaardeja koko kaudella, mutta eihän tuollainen kokoetu yksinkertaisesti voi olla näkymättä. Ok, samainen Coltsin linja pysäytti viime viikolla Larry Johnsonin täysin, mutta se sai todella paljon apua koko puolustusyksiköltä. Tällä viikolla ei kuitenkaan vastassa ole tärisevä ja arka Trent Green, vaan koko kauden rauhallisesti esiintynyt Steve McNair kotikentällään. Jos Colts suuntaa kaikki voimavaransa juoksun pysäyttämiseen, kuten viime viikolla, niin uskon kyllä, että McNair saa homman hoidettua.

Katsotaas siis seuraavaksi McNairia ja Ravensin hyökkäystä. Toki siihen ollaan jo viime päivinä kiinnitetty huomiota, mutta lähinnä McNairiin ja Lewisiin keskittyen. Tuo hyökkäys on kuitenkin paljon muutakin. Esimerkiksi edellä esitelty linja on parantanut heittosuojaustaan todella paljon ja Ravensin pelinrakentaja säkitettiinkin vain 17 kertaa tällä kaudella. Isoksi osaksi tämä on myös McNairin liikkuvuuden ja vaistojen ansiota. Juoksublokkaus on sen sijaan huonontunut paljon, kuten on jo useampaan kertaan mainittu.

Jim Fasselin lähdön jälkeen Ravensin hyökkäyksessä on moni muukin pelaaja noussut esille kuin McNair. Tällä hetkellä Ravensilla on viisi mainitsemisenarvoista asetta heittohyökkäyksessä: Todd Heap, Derrick Mason, Michael Clayton, Demetrius Williams ja FB Ovie Mughelli. Näistä Heap on oman pelipaikkansa parhaimmistoon kuuluvana luonnollisesti ensimmäisenä esittelyssä. Colts on ollut tällä kaudella aika huono tight endejä vastaan, joten veikkailisin Heapille n. 40-60 jaardia ja touchdownia. Ravensin hyökkäys ei kuitenkaan perustu korkeisiin jaardimääriin, vaan pallon hallussapitoon. Siinä Derrick Mason on parhaimmillaan ja varsinkin 3rd down –tilanteissa hän on mielestäni aivan liigan eliittiä.

Clayton ja Williams ovat puolestaan erittäin lupaavia kavereita, jotka ovat nostaneet tasoaan mitä pidemmälle kausi on edennyt. Nämä kaksi tulevat olemaan erityisen tärkeitä, jos Ravens ajautuu pahaan takaa-ajotilanteeseen ja joutuu hakemaan pitkiä heittoja. Toivottavasti tällaista tilannetta ei kuitenkaan nähdä.

Mughelli on Ravens-hyökkäyksen musta hevonen, jota käyetään vähän, mutta harkiten. Älkää kuitenkaan unohtako häntä kokonaan, koska Ovien rooli on kasvanut koko ajan ja hänelle yritetään varmasti saada muutama kosketus myös Colts-pelissä.

Lupaan päästä seuraavassa viestissä jo asiaan..
 

Cube

Jäsen
Eiköhän tuossa ollut jo riittävästi bullshittiä ottelun sivujuonista. Kaikki kuitenkin tietävät mikä tämän pelin ”tarina” tulee olemaan, joten siirrytään jo siihen: Peyton Manningin johtama Indianapolis Coltsin hyökkäys vs. Baltimore Ravensin puolustus.

Ihan alkuun muutama sana Coltsin linjasta, jota arvostan kyllä todella. Jos NFL:ssä on yksi O-Line, joka saattaa tyrehdyttää Ravensin pass rushin, on se eittämättä Coltsin. C Jeff Saturday on Manningin tavoin kova kaveri jakelemaan ohjeita ennen snäppiä ja hänen roolinsa korostuu nyt vieraskentällä kovassa melussa. Indyn linja ei muun joukkueen tavoin ole kovinkaan fyysinen, vaan perustaa käsittääkseni pelinsä enemmän hyvään liikkuvuuteen ja tekniikkaan. Se vähän huolestuttaa kieltämättä, koska Ravensin puolustus saa niin ikään atleettisena ryhmänä usein etua siitä, että yksinkertaisesti sykkii itsensä vastustajan pelinrakentajan syliin. Coltsin linja on kuitenkin niin taitava ja kontrolloitu, että sen saaminen epätasapainoon ja ongelmiin ei varmastikaan ole yhtä helppoa kuin – oh, let me say - Pittsburghia vastaan.

On olemassa ennen kaikkea kaksi syytä miksi luotan peloistani huolimatta Ravensin voittoon viikonlopun ottelussa. 1) Indyn juoksupuolustusta ei oikeasti vielä korjattu Chiefs-pelissä ja 2) Peyton Manning tekee virheitä paineen alla. Ja Ravens pystyy kyllä painetta tarjoamaan. Luodakseni selkeämmän ”esityksen” siitä, miksi Manningille saattaa tulla pitkä päivä ja jatkaakseni numeroimisteeman parissa, laitan alle listan siitä mitä Ravensin pitää tehdä voittaakseen.


1. Hyökkäyksen pitää pysyä kentällä. Toivon pallonhallintaa kovalla kädellä, mielellään n. 35 minuuttia hyökkäysaikaa. Ihan sama tuleeko se heittäen vai juosten. Pisteiden tekeminen ei ole aina edes välttämätöntä, kunhan puolustus saa lepoaikaa sivurajoilla ja Colts joutuu aina aloittamaan pitkä kenttä edessään. Kunnon grindausta, tästä amerikkalaisessa jalkapallossa on kyse ;)

2. Nollata Joseph Addai. En usko, että tämän suhteen tulee valtavia ongelmia, mutta vaikea sanoa. Toki Addai jotain jaardeja tulee saamaan, mutta tuskin hänestä pahemmin on apua Manningille, ainakaan juoksemalla. Tästä nyt en voi mennä takuuseen, koska en tarkkaan edes tiedä minkä tyylinen RB Addai on. Eikö hän kuitenkin ole vähän sellainen hitaampi versio Willie Parkerista paremmilla käsillä varustettuna? Jos näin, niin tosiaan vaikea nähdä Addain ottavan roolia samalla tavalla kuin viime viikonloppuna. Kaverilla on koko kauden ajaltakin vain 3 20+ jaardin juoksua. Lisäksi heittopeliin osallistuvien running backien pysäyttämisessä ei (tilastojen mukaan) Ravensia parempaa joukkuetta NFL:ssä ole. Jos Ravens saa otettua juoksu-uhan pois, vaikeuttaa se Manningin työtä olennaisesti, koska hän ei voi enää käyttää tarvitsemaansa play actionia tehokkaasti. Siinä vaiheessa Peyton on viimeistään täysin omillaan pelin voittamisen suhteen.

3. Rex Ryanin filosofian mukaisesti: Blitzata, blitzata, blitzata… Paljon, mutta ei ihan jatkuvasti, vaan yllätyksellisesti. Luovaa vaihtelua kolmen, neljän, viiden (pääpaino), kuuden ja jopa seitsemän miehen blitzien välillä ja paljon pre-snap movementia, jolla saadaan Peyton epävarmaksi. Manning saa yleensä etua siitä, että hän osaa lukea puolustuksia niin loistavasti ja muokkailee sitten hyökkäyksensä kuviot valmiiksi juuri ennen snäppiä. Ravensia vastaan tämä on paljon vaikeampaa kuin ketään muuta, koska Ravensin puolustuskin tekee hyvin aktiivisesti omaa hienosäätöä. Puolustuksella ei varsinaisesti ole mitään selvää perusmuodostelmaa, vaan se käyttää kaikenlaisia eri ryhmitelmiä, joista ei joskus pysty tekemään etukäteen oikein minkäänlaisia päätelmiä. Ravens käyttää pre-snap movementia varmaan yli 50% peleistä hyväkseen ja uskoisin, että tämä saa Peytonissa aikaan suurta hermostuneisuutta. Manning on toki pelannut hyvin Baltimore vastaan ennen, mutta koskaan aiemmin ei Ravens olekaan blitzannut näin armottomasti. Terrell Suggs, Adalius Thomas, Trevor Pryce ja Bart Scott tulevat luomaan painetta ja paineen alla pelaamisesta Manningilla on huonoja kokemuksia. Jos Peyton vain saadaan liikkeelle ja pois pocketista, Colts tuskin pystyy voittamaan peliä.

4. Vaikka Peyton heittäisi jaardeja, pisteet on pidettävä minimissä. Ravensin Red Zone –puolustus on sekin niin kova, että voittaakseen Manningin on todennäköisesti heitettävä touchdowneja (myös) kauempaa ja mahdollisesti useampi kappale vieläpä. Toki Coltsin RZ-hyökkäys on myös niin kovatasoinen, että se pystyy haastamaan Ravensin, mutta tuskin kuitenkaan enempää kuin kahden TD:n verran. Kolme touchdowniakin Ravens ehkä kestää, mutta jos Colts tekee yli 21 pistettä, sanoisin, että joku on mennyt pieleen ja aika pahasti. Manning tulee kuitenkin varmasti hakemaan pitkiä heittoja silloin tällöin, vaikka kokonaisuutena hänen pelinsä perustuukin nykyään lyhyempiin syöttöihin. Todennäköisesti Manning yrittää alussa paljon lyhyitä syöttöjä useammalle eri vastaanottajalle, mutta jos Ravens tekee sen virheen, että antaa hänelle liikaa aikaa ja tilaa, lähettää Peyton varmasti Marvin Harrisonin monimutkaiselle deep routelle, jonka seurauksena taululle saattaa hyvinkin ilmestyä kuusi uutta pistettä.

5. Olen peruspessimistinä laskenut tilanteen siten, että Colts tekee yhden touchdownin läheltä (Manning to Wayne) ja yhden kauempaa (Manning to Harrison). Siihen lisäksi vielä pari potkumaalia, niin ikään läheltä ja kaukaa, niin kasassa on 20 pistettä. Ravensin hyökkäyksen tehtäväksi jää päihittää nuo pisteet, puolustuksen mahdollisesti auttaessa. Hyökkäyksen pisteet olen laskenut seuraavasti: Yksi Jamalin juoksu-TD läheltä sisään ja yksi McNair to Heap –touchdown vähän kauempaa Indyn pelatessa juoksua liiaksi. Siihen päälle sitten vielä toinen TD McNairilta tai Ed Reedin palautus ja potkumaalia tai kaksi varmuuden vuoksi. Lopputulos 24/27-20 ja voitto jää Baltimoreen :)

Eiköhän nyt mennyt jo liialliseksi nämä spekulaatiot :) Parempi siirtyä siis odottamaan lauantai-iltaa ja siirtää puheenvuoro pikkuhiljaa komeljanttareille, pääosan esittäjille, eli pelaajille (© Pentti Salmi). Loppuun vielä muutama lause siitä, keihin kannattaa huomenna suunnata katseet. Ehkä lopullinen ratkaisijakin löytyy näiden kymmenen nimen joukosta..?

Yksi viesti vielä siis, että saa hommat pakettiin..
 
Viimeksi muokattu:

Cube

Jäsen
Seuraa heitä:

Indianapolis Colts:

- Peyton Manning, QB: Ilmiselvä valinta. Manning on täysin selvästi tämän pelin tärkein pelaaja, jonka mukana Colts joko voittaa tai häviää. Toivottavasti Indy-fanit ja muut malttavat kuitenkin pitää mahdollisen häviön koittaessa syytöksensä kurissa. Jos Colts kaatuu, niin se tuskin kaatuu Peyton Manningiin, vaan siihen, että Manningilta pyydettiin taas kerran liikoja. Ketään pelinrakentajaa ei pitäisi laittaa tilanteeseen, jossa hänen pitää voittaakseen oikeastaan dominoida liigan ykköspuolustusta. Manning taitaa kuitenkin jälleen olla siinä tilanteessa. Eipä käy kateeksi, mutta jos jollain pelinrakentajalla on lahjoja suoriutua tällaisesta tehtävästä, niin Peytonilla. Vaan onko myös henkistä kanttia?

- Reggie Wayne, WR: Toki katse kannattaa suunnata myös Marvin Harrisoniin, mutta Waynen nimi on tässä, koska hänellä on nyt mahdollisuus todella isoon peliin. Wayne asettuu Ravensin puolustuksen kenties ainoaa ”heikkoa lenkkiä”, eli Samari Rollea, vastaan ja on aika selvä, että Colts pyrkii hyödyntämään tätä mismatchia aikaisin ja usein. Ihan samanlaista myllytystä tuskin nähdään kuin 2004 pleijareissa Denveriä vastaan (221 yds, 2 TDs), mutta n. 100 jaardia ja TD saattaisi Waynesta irrota. "Did you know?" -kategorian tietoiskuna mainittakoon, että tällä kaudella Harrisonilla ja Waynella on (tässä järjestyksessä) NFL:n rissuista ensimmäiseksi ja toiseksi eniten first downeja tilillään.

- Dwight Freeney: Freeney on tosiaan saanut paljon julkisuutta vietyään Ravensin legendaarista Jonathan Ogdenia enemmän tai vähemmän muutamaan kertaan. Nyt Ogdenilla on revanssin paikka ja Freeneylla paikka kohennella tilastollisesti vaisua kauttaan. Runkosarjassa Freeney keräsi vain 5,5 säkitystä, mutta Wild Card –matsissa Kansas Citya vastaan hän sentään skarppasi kahden säkityksen verran. Freeney on todella nopea ja ketterä, mutta myös tavattoman yksipuolinen. KC-pelissä hän sai Rob Morrisilta taustatukea hyvin paljon juoksun varalta. Saa nähdä jatkuuko sama huomenna, vaikka vastassa ei olekaan enää Larry Johnsonin tasoinen RB.

- Bob Sanders, S: Palannut sairastuvalta Indyn juoksupuolustuksen pelastajaksi. Paljon on hehkutettu, nyt nähdään onko mies sellainen playmaker, mitä parhaimmillaan uhotaan. Sulkeeko Sandersin tuki Jamal Lewisin juoksuväylät vai käykö Bobille sittenkin ”polamalut” ja Ravens vie kuin kuoriämpäriä loukkaantumisten vielä kiusatessa?

- Adam Vinatieri, K: Legendaariseen asemaan jo noussut kicker, joka on ratkaissut ties miten monta isoa ottelua urallaan. Myös Ravensin Matt Stover on todella tarkka ja kylmäpäinen potkaisija, mutta Vinatierin jalka on vahvempi. Tämä mies on syy, miksi haluan Ravensin johtavan yli neljällä pisteellä ottelun lähestyessä loppuaan.


Baltimore Ravens:

- Mark Clayton, WR: Todella kovassa nousussa oleva kaveri jolla on tältä kaudella jo neljä yli 100 jaardin peliä. Milloinkohan Ravensissa on viimeksi joku rissu kyennyt samaan? Onkohan koskaan? (Kysymys oli retorinen, mutta hain vastauksen silti: Kyllä on – Michael Jackson(!!!) vuonna -96. Muut kovat kaverit ovat jääneet kolmeen 100 jaardin peliin). Claytonista vielä sellainen mielenkiintoinen yksityiskohta, että hän on Yards After Catch –tilastossa tällä kaudella koko NFL:n 19. ja AFC:n viides 384 jaardillaan. Ainoat hänen edelle menevät WR:t ovat Donald Driver, Anquan Boldin, Steve Smith, Andre Johnson ja Terrell Owens, joten kovassa seurassa Clayton on. Ensi kausi on hänen kolmas NFL:ssä, jolloin on todennäköisesti jo ison läpimurron aika. Todellinen Playmaker. (Kannattaa pitää silmällä myös tulokas-WR Demetrius Williamsia. Hänessä on potentiaalia varmaan yhtä paljon Claytonissa ja todella pehmeät kädet myös.)

- Haloti Ngata, DT: Tulokaspelaaja hänkin. Ngata on valtava jässikkä (6-4, 340lbs.) puolustuslinjan keskellä, joka sitoo koko ajan pari vastustajaa itseensä. Draftin aikaan ja sen jälkeen puhuttiin, että Ngatalla olisi asenneongelmia siinä mielessä, ettei hän aina pistä parastaan kentällä, mutta jos kaveri jaksaa jatkossakin tsempata samalla tavalla, saattaa hän nousta pelipaikkansa kirkkaimpaan kärkeen vuoden tai kahden sisällä. Ngatan ”henkilökohtainen YPA” on tällä kaudella alhaisin koko Ravensin puolustuksesta. Tahtoo sanoa siis sitä, että vastustajat keräsivät vähiten jaardeja yritystä kohden juuri Ngatan ollessa kentällä.

- Adalius Thomas, OLB, (DE): AD pelaa paljon muitakin paikkoja kuin endiä ja linebackeria… Itse asiassa, hän on tainnut pelata lähes joka paikkaa puolustuksessa. Iso mutta nopea sekä valtavan monipuolinen kaveri, joka valitettavasti taitaa pelailla viimeisiä pelejään Ravensissa. Kauden jälkeen UFA ja siirtynee tekemään isompaa tiliä muualle. Tämä on täysin ymmärrettävää, koska AD nousi huippupelaajaksi suht myöhäisellä iällä, eikä ole vielä päässyt keräämään rahoja yhdestäkään isosta sopimuksesta. Ikävä kyllä tulee, mutta nautitaan nyt kun vielä voidaan…

- Ray Lewis, MLB: Jos oli Manning luonnollinen valinta Indysta, niin Ray Ray on sitä Ravensista. Näin yön pikkutunneilla voisi jopa sanoa, että ”Ray puts the ’Ra’ in Ravens”, vaikka tietenkään mikään pelaaja ei ole joukkuetta suurempi. Jos Saku Koivu on johtajana ”yksi miljardista”, niin Reiska on sitten varmaan yksi triljoonasta. Nykyinen Ray Lewis ei ole fyysisesti enää yhtä kova pelaaja kuin se Ray Lewis, joka 2000 johdatti Baltimoren SB-voittoon, mutta voitontahtoa häneltä saattaa löytyä nyt jopa enemmän (jos se ylipäätään on mahdollista), koska Ray varmasti tietää, että mahdollisuudet SB-voiton uusimiselle alkavat käydä vähiin. Täysi sekopää koko mies oikeastaan, mutta eihän häntä voi kuin ihailla ja rakastaa.

- Ed Reed, S: Reed on saanut kauden mittaan silloin tällöin faneilta huonoa palautetta, koska on ollut edellisvuosia näkymättömämpi. Tämä on osaksi totta, mutta samalla Reed on antanut hyvin taustatukea tulokas Dawan Landrylle, jota kannattaa muuten myös pitää silmällä. Ed Reed on ehkä kovin pallohaukka ja playmaker koko liigassa ja lauantain peliä silmälläpitäen hyvinkin vahva ehdokas ”uudeksi Ty Law’ksi”.

Eiköhän tämä ollut nyt tosiaan tässä. Virheitä saa korjata ja keskustelua tulee herätellä. Kiitos ja anteeksi. Nyt öitä.

EDIT: Niin joo, lopputulosveikkaus vielä. Sanotaan nyt sitten se 24-20. Indy yrittää loppuun asti kovaa, mutta viimeinen touchdown ei synny sitten millään.
 
Viimeksi muokattu:

Cube

Jäsen
Vielä eilen näytti lupaavalta sen suhteen, että saisin pelin Viasatilta katsottua, mutta se suunnitelma kuivui sittenkin lopulta kasaan. Täytyy siis viritellä muita ideoita. Yksi mahdollisuus olisi hypätä bussiin, käydä Helsingissä baarissa katsomassa peli ja yöbussilla sitten takaisin kotiin. Sports Academy on vissiin ainakin sellainen paikka, missä tuon voisi nähdä, mutta pari kysymystä varmistavaa siitä olisi vielä:

1. Olenko käsittänyt oikein, että Sports Academy on rempassa, mutta sen matsitarjonta on siirtynyt väliaikaisesti Amarilloon?

2. Voiko siihen luottaa täysin, että peli näytetään tuolla?

3. Voiko siihen luottaa täysin, että peli näytetään tuolla loppuun?

Tuollainen reissu houkuttelisi kyllä kovasti, vaikka taloudellisesti siinä ei oikein mitään järkeä olisikaan. Toinen vaihtoehto on sitten alkaa säätämään TVU Playerilla. Muuten ihan jees, mutta meikäläisen kone ei aikaisemmin ole ollut kovin yhteistyöhaluinen TVU:n kanssa ja lisäksi liittymänopeus on sen verran alhainen, että kuva tulisi kyllä parhaimmillaankin pätkimään jonkun verran.

Se nyt ainakin on varma, että jos ensi kauden alkaessa Suomessa satun olemaan, niin Viasat on jo pakko ottaa. Eihän tästä meinaa tulla mitään ilman sitä, kun ei satu tuntemaankaan ketään viasattilaista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös