Mainos

NFL season 2006–2007

  • 64 313
  • 1 117

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Olipahan paska peli. KC ei saanut mitään aikaiseksi Lawta lukuunottamatta. Coltskin yski, mutta tällä kertaa vähemmän huono voitti kuitenkin. Jaksaisikohan valvoa vielä tuonne kuuden paikkeille...
 

Cube

Jäsen
Larry Johnsonilta ilmeisesti tosiaan aika paha rimanalitus. No kai tuo linjakin on sitten todella huonosti pelannut. Tässähän se NFL:n hieno puoli kuitenkin nousi taas esille. Ennakkoarviot voi heittää roskikseen, kun matsi alkaa. En tiedä mitä helvettiä Indykin oli tehnyt, että sai homman toimimaan noin hyvin, mutta toivottavasti ensi viikonloppuun mennessä on unohtunut jo. Manningilta sentään interit kehiin. Totesin tyttöystävälle matsin alkupuolella, että vaikka Ty Law on hidastunut, on kaverilla vamasti edelleen vaistot tallella, joten eiköhän siltä suunnalta 1-2 katkoa taas nähdä. Ja nähtiin kyllä. Sitä en sitten taas tiedä, että mitä vittua tytölle tuollaista selitin.. Kiinnosti varmaan helvetisti..

Chiefsin kannalta periaatteessa pitkällä tähtäimellä ihan "hyvä", että hävisivät jo tässä vaiheessa. Super Bowlia nyt ei tuolla joukkueella kuitenkaan ole tulossa, joten hyvä vaan, että Larry Johnsonin kausi päättyi tähän ja kaveri pääsee lepuuttamaan yli 400 kannolla rasitettua kehoaan. Ehkä se jopa pysyy kasassa vielä ensi kauden..

Kai se on sitten Colts kohdattava. Toivottavasti vaistot on väärässä tuon matsin suhteen. No ainahan meikäläinen toisaalta tappioita manailee.

EDIT: Pelottaa kuitenkin tuo matsi todella paljon. Olisi se aika kova opetus, jos näin hieno kausi päättyisi heti yhteen pleijaripeliin, mutta sellaista se on. Baltimoressa digataan tästä taisteluparista varmasti ainakin todella paljon.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Hauska oli tuo ~20 jaardin potku tolppaan, repesin hyvin katsellessani. Muuten aika tylsä matsi, Indiana vai ja KC ei edes vikissyt.
 

Cube

Jäsen
eagle kirjoitti:
Hauska oli tuo ~20 jaardin potku tolppaan, repesin hyvin katsellessani. Muuten aika tylsä matsi, Indiana vai ja KC ei edes vikissyt.
Juu vähän tuota tarkoitin eilen, kun kirjoitin niistä paineiden voittamisesta. Tynes nyt ei muutenkaan ole mikään huippupotkaisija, ei nyt ihan avutonkaan, mutta alhaisempaa keskitasoa kuitenkin. Joka tapauksessa, eipä hänkään ollut aiemmin NFL-urallaan mokannut tuolta etäisyydeltä (23/23 20-29 jaardista), mutta nyt ei sitten natsannut, kun olisi ollut pakko laittaa sisään, että matsi pysyy tasaisena Coltsin vyöryttäessä. Toisella puolen taas Adam Vinatieri paukuttaa haarukkaan 50 jaardista.

Voihan tietysti olla, että tuossa oli huono snäppikin tms.. Vaikea sanoa kun en koko matsia nähnyt, mutta aika tekstikirjajäätymiseltä vaikuttaa. Ja vielä domessa, huhhuh.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Ei Hesus sentään, tätäkö nämä NFL:n playoffit ovat! Mun mielestä jo runkosarjamatsit oli aika viihdyttäviä, mutta ei jumalauta mikä peli tuo eilinen Seahawks-Cowboys! Kronologisesti tuo Indy-Chiefs pelattiin ensin, mutta se matsi jäi kyllä eilen pahasti tuon toisen matsin varjoon. Laitetaan siitäkin nyt ne pakolliset pari riviä tuohon viestin loppuun, mutta pakko nyt tähän alkuun paukuttaa tuota toista ottelua.

Siinä kahden jälkeen kelailin että pitäisiköhän mennä nukkumaan. No ajattelin että paskat mitään nukkumaan, kerran näitä pleijareita vaan pelataan (öö, mitenköhän ois ollut ensi vuosi?) eikä huomenna/tänään mitään aikaista herätystä ole. No näinpä sitten aloin katselemaan toistakin peliä.

Alku nyt aika samanlaista varovaista kokeilua kuin ensimmäinenkin peli, pari aikaista inttaria ja näin. Yhdessä vaiheessa jo harkitsin nukkumaan menoa, kun ei tuo peli nyt niin suuria sydämentykytyksiä aiheuttanut. No josko se tästä kohta käyntiin lähtisi.

Joskus 3.neljänneksellä Seattle pääsee vihdoin end zonelle kun Hasselbeck löytää Stevensin, 13-10 Seahawkeille. Seuraavan avauspotkun joku Dallas-nilkki palauttaa suoraan TD:ksi. Vittu. Ei kai eniten liigassa vihaamaani joukkue nyt tällä tapaa voita? 4.neljänneksen alkuun Hasselpähkinä heittää Holmgrenin haastaman inttarin. Haaste ei mene läpi, pallo Dallasille. Voi helvetti. Gramatica potkaisee tilanteeksi 20-13 Cowboysille. Seuraavalla draivilla tuomari liputtaa Dallasille syötönhäirinnän ja sen seurauksena Seahawks pääsee kahden jaardin viivalle. No tästä Alexander varmasti tasoittaa, eikö? Ja mitä vielä, kolmella yrityksellä Seattle pääsee vain taaksepäin. No Holmgren päättää olla potkaisematta potkumaalia ja yrittää TD:tä neljännellä downilla. Ei onnistu. Peli edelleen 20-13 Dallasille ja nyt he saavat pallon oman maalinsa edustalla. Aikaa oli tässä vaiheessa joku 5-6 minuuttia jäljellä.

Dallasin ensimmäinen peli, Romo heittää Glennille joka saa pallon haltuunsa, mutta rähmää sen samantien, pallo lentää end zonelle. Joku Dallasin jamppa ja monta sinipaitaa syöksyvät pallon perään, joku merihaukka kauhoo pallon takaisin kentälle, toinen merihaukka ottaa pallon ilmasta kiinni, TD Seattlelle ja peli 20-20. Parcells haastaa, rähmäys jää voimaan mutta Tatupu/pallo oli end zonella mennyt yli sivurajasta joten touchdown ei jää voimaan, tilanteesta tuomitaan safety ja kaksi pistettä Seattlelle!

Safetyn seurauksena Seattle saa vapaapotkun jälkeen pallon itselleen. Muutamalla pelillä pallo taas Stevensille joka juoksee tilanteeksi 21-20 Seattlelle. 2 point conversion kuitenkin kuihtuu kasaan. Aikaa jäljellä jotain 2-3 minuuttia. Omalla draivillaan Dallas ajaa pallon Seattlen 11 jaardin viivalle. 2 minuutin varoitus tulee ja menee ja Seattle joutuu kuluttamaan aikalisänsä.

Romo löytää Wittenin aivan maalilinjan tuntumasta, mutta Tatupu+3-4 Seahawkkia vääntää äijän maihin ennen maaliviivaa. Pallo ylitti kuitenkin 1 jaardin viivan joten Dallasille uudet neljä yritystä, aikaa jäljellä jotain 1,5 minuuttia eikä Seattlella aikalisiä-->Dallas voi kuluttaa ajan loppuun ja sen jälkeen potkaista helpon potkumaalin ja voittaa koko paskan. Saatanan Dallas. Mitä vielä? Booth review jonka seuraksena Dallas jäi puoli jaardia 1 jaardin viivasta ja edessä on 4th and Inches. Dallas pakotettu potkaisemaan FG.

Jo tähän mennessä peli on ollut aivan helvetin jännittävä, paras on kuitenkin vielä tulematta. Romo (joka on potkuissa holderina) ryssii snäpin ja FG kuivuu kasaan. Romo lähtee juoksemaan pallon kanssa end zonea kohti. Meikä huutaa kotona, koska näyttää siltä että Romo juoksee touchdownin. Ei, hänet taklataan, taas 1,5 jaardia ennen maalia-->rähmäys ja pallo Seattlelle. Varmasti matsi oli nyt tässä? Ehei, Seattle ei saa kuin yhden first downin ja Dallasilla on kaikki aikalisät jäljellä joten Seattle ei saa kulutettua aikaa loppuun. He joutuvat punttaamaan kun aikaa on jäljellä 10 sekuntia. Snap on surkea ja punter melkein rähmää, mutta saa juuri ja juuri pallon ilmaan ja potkaisee sen suoraan sivurajasta yli 50 jaardin kohdalta. Kellossa kaksi sekuntia.

Romo, joka on rähmäyksen jälkeen istunut monta minuuttia jähmettyneenä penkillä katse maassa, tulee takaisin kehiin. Hail Mary tulossa. Seattle laittaa preventin kentälle ja kolme äijää seisoo maaliviivalla. Michaels muistuttaa miten peli ei voi päättyä puolustuksen rangaistukseen. Ei saatana, nyt jätkät ei syötönhäirintää! Pallo Romolle joka etsii vapaata kaveria, pass rushia ei ole koska kaikki miehet ovat maalialueella. Aika on jo loppunut, mutta Romo viskaa epätoivoisen Hail Maryn. Älkää rikkoko! Maalialueella varmaan lähemmäs 15 pelaajaa hyppää pallon perään, mutta jonkun käsistä se tippuu maahan-->peli ohi, Seattle jatkaa.

Kotona sydän hakkaa ihan saatanasti jo kädet on ilmassa vaikka Seattle ei ole edes mikään suosikkijoukkue. Vaikka Dallas on aina ottanut päähän niin jotenkin olen kuitenkin pahoillani Romon ja Big Tunan puolesta. Parcells koutsasi hyvin, mutta tuskin kukaan voi olettaa että ykkös-QB rähmää snäpin tuossa vaiheessa peliä. Romoa, vaikka hänkin on aika ärsyttävä jamppa, on pakko sympata, äijän mokan seurauksena Dallasin kausi päättyy ja hänen virhettään näytetään seuraavana päivän kaikkialla Jenkeissä. Kaveri kävelee kentältä pää alhaalla samalla kun tv-kamera kuvaa metrin päästä. Tough.

On ne pleijarit vähän eri pelejä kuin runkosarjamatsit.
 

jm16

Jäsen
Ei siinä Dallasin FG tilanteessa kylläkään syntynyt rähmäystä, koska "ground can not cause a fumble", vaan Seattle sai pallon yksinkertaisesti siitä syystä, että kyseessä oli 4. yritys ja Romo ei aivan scrämbläyksellään päässyt uusiin yrityksiin. Olen Maddenin kanssa samaa mieltä siitä, että sillä edellisellä kolmannella yrityksellä olisi pitänyt yrittää jo TD:tä heittämällä palloa maalialueen takakulmaan, tai sitten yrittää potkumaalia jo kolmannella yrityksellä. Koska jos se silloin olisi epäonnistunut, olisi sitä neljännellä yrityksellä voinut yrittää vielä uudestaan. No tää on tätä ja jossittelut on tässä vaiheessa turhaa... parempi joukkue voitti.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
jm16 kirjoitti:
Olen Maddenin kanssa samaa mieltä siitä, että sillä edellisellä kolmannella yrityksellä olisi pitänyt yrittää jo TD:tä heittämällä palloa maalialueen takakulmaan, tai sitten yrittää potkumaalia jo kolmannella yrityksellä. Koska jos se silloin olisi epäonnistunut, olisi sitä neljännellä yrityksellä voinut yrittää vielä uudestaan.

Agressiivisemmin olisi td:tä ehkä voinut hakea, vaikka olihan toteutettu peli sellainen josta td:kin olisi voinut syntyä. Kuitenkin aikaa oli liikaa jäljellä kolmannella yrityksellä potkaisemiseen, kolmannella potkitaan yleensä tai se on järkevää silloin kuin on ihan muutamia sekunteja tai korkeitaan parikymmentä aikaa jäljellä. Tuossa oli kuitenkin reilu minuutti ja Seahawksilla yksi aikalisä jäljellä.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Oli kyllä ihan kiva loppuratkaisu tuossa ottelussa tosiaan. Jännitystä riitti, loppuun saakka. Ja tilanne tuntui vaihtuvan kokoajan toisen eduksi.
 

Rocco

Jäsen
Harmittaa kyllä kun nukahdin kesken tuon Dallasin ja Seattlen matsissa. Oli kyllä todella loppuun asti kutkuttava peli.

Tänään sitten jaksoin katsoa loppuun Giants-Philadelphian, ja viimeiseen snappiin ja viimeiseen yritykseen asti sekin meni. Huikeat pari matsia ollut jo tässä vaiheessa, vaikka mennään vasta wild card-kierrosta.

Seuraavat matsit ovatkin ensi lauantaina:

Baltimore-Indianapolis
New Orleans-Philadelphia

Sunnuntaina jatketaan

Chicago-Seattle
San Diego-New England
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Veikataanpas. Wild card-kierroksen veikkaus meni ihan perseelleen(1 oikein). Laitetaan selityksenä, että veikkasin ehkä hieman enemmän tunteella kuin muilla avuilla. No selitykset sikseen ja tulta päin.

Baltimore-Indianapolis 28-35
Indy näytti Kansas Cityä vastaan, että juoksupuolustus toimii sittenkin ja heittohyökkäys lähtee todenteolla käyntiin vain hyytyäkseen seuraavalla kierroksella.

New Orleans-Philadelphia 30-28 OT
Erittäin tiukka matsi, jossa pääosaa esittävät Bush, Westbrook ja safetyn jatkoajalla aikaansaava Saints puolustus.

Chicago-Seattle 17-0
Grossmanilla sellainen kohtalainen päivä eli n. 150 jaardia 1 td ja 2 intteriä. Bears puolustus tekee yhden teedeen ja pistää Seahawksilta valot pois. Seuraavalla kierroksella karhut lopettavatkin sitten mylvintänsä.

San Diego-New England 38-24
Tässä vaiheessa oma suosikkini Superbowlin voittajaksi näyttää voimiaan dynastiaa vastaan. Patsin suht hidas puolustus ei saa pidettyä Tomnlinsonia kurissa ja Rivers osoittaa hallitsevansa hermonsa riittävän hyvin. Merriman ja kumppanit saavat Bradylle luokkaa paremman paineen kuin Jetsin puolustus ja tämän seurauksena Patriotsin hyökkäyksestä tulee yksiulotteinen ja tehoton.

Että tämmöistä...
 

Rocco

Jäsen
Baltimore-Indianapolis - Baltimore voittaa 1-2 TD:n erolla.

Baltimoren puolustus pitää huolen että Manning ei pääse juhlimaan. Vastassa on kova puolustus vastaan kova hyökkäys. Eroksi muodostuu se, että Baltimoren hyökkäys on kovempi kuin Indyn puolustus, joten tässä tulee erot esiin.

New Orleans-Philadelphia - New Orleans vie alle 1TD:n erolla.

Tässä on vastakkain kaksi joukkuetta, joiden hyökkäyksen linjat ovat loistavia. Pelinrakentajilla on hyvin aikaa heittää, ja juoksuille aukeaa hyvin väyliä. Molemmilla on myös monikäyttöinen takamies Bush/Westbrook, joka monipuolistaa hyökkäystä. Erona on se että New Orleansilla on myös McAllister, jota vastaavaa pelaajaa ei ole Phillylla.

Chicago-Seattle - Chicago voittaa alle 1TD:n erolla.

Grossman pelaa surkean pelin ja joutuu varmasti taas väistymään Griesen tieltä. Silti, Chicagon puolustus sulkee Seattlen riittävän hyvin, ja palautuspeli pitää huolen että Chicagon hyökkäys pääsee aloittamaan hyvästä kenttäasemasta. Puolustusvoitto Chicagolle.

San Diego-New England - San Diego voittaa 1-2 TD:n erolla.

Patriotsin puolustus on kyllä varsin hyvä juoksua vastaan, mutta onko se riittävän hyvä LT:tä vastaan? Varsin samankaltaiset joukkueet, mutta se minkä SD häviää pelinrakentajan tasossa, se voittaa keskushyökkääjän tasossa. Tosin, NE:llä on Dillon ja Maroney, jotka jaksavat puskea läpi koko pelin.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Wild cardit takana, divisioonat edessä. Mulla meni itseasiassa kaikki oikein noista Wild Card-peleistä. Tai ehkä Dallasin puolesta olisin laittanut rahat likoon, mutta koska toivoin erittäin hartaasti Seattlen voittoa niin sehän on melkein sama kuin olisi veikannut heidän puolestaan... Juuri tuo Seattle-Dallas nousi kyllä minun silmissäni ensimmäisen kierroksen ehdottomaksi helmeksi. Myös eilinen Philly-NYG oli jännittävä ottelu. Tilanne pysyi tasaisena loppuun asti ja ratkesi Akersin viime hetken potkumaaliin. Mukavasti muuten viasatin signaali ryttyili tuossa matsissa. Sopivasti sitten juuri tuo loppu nähtiin, mutta lähes samantien sen jälkeen ruutu pimeni. Hyvä että sentään tuon potkun ajan kesti. Näissä molemmissa (Dallas, Philly) matseissa sydämeni on hakannut oikein kunnolla vaikka ei edes varsinaista väliä noiden matsien voittajalla ollut. Saa nähdä millaisia fiiliksiä seuraavien kierrosten ottelut aiheuttavat. Kyllä jenkkifutis on mun mielestä paljon jännittävämpi laji kuin esim. jääkiekko. Jotenkin tämä aikaelementti (riittää kunhan saa pelin käyntiin ennen kuin aika loppunut ja ne tietyt tavat miten kellon voi pysäyttää) tuo tähän jotain ihan omia ulottuvuuksiaan. Myös tietynlainen maalinteon "helppous" tuo peliin aina sellaista epävarmuutta. Helppoudella tarkoitan sitä, että vaikka hyökkäys oli edennyt 1 jaardin viivalle, niin yhdellä pallonriistolla puolustus voi juosta 99 jaardia toiseen päähän touchdowniksi. Ja juuri tämä miten yhdellä viimeisellä pelillä voit voittaa koko ottelun. Ja kun nuo pelit ovat vielä tuollaisia pieniä hetkiä joissa ensin odotellaan ja pohjustetaan tilannetta, selostajat alustavat miten kaikki ratkeaa tähän ja päässä pyörii kaikennäköisiä skenaariota. Sitten peli pelataan ja sen jälkeen kaikki on toisin. Lätkässä mennään koko ajan sitä isoa kokonaisuutta niin jännitystä ei ehdi samalla lailla käsitellä.

Eli wild card weekendin matseissa Indy, Seattle, New England ja Philadelphia etenivät jatkoon. Vakuuttavin näistä neljästä oli ehdottomasti New England. Puolustus oli juuri niin perushyvä kuin oletinkin ja Brady oli vakuuttava. Suurin pettymys taas oli Indianapolis. Ei tuo KC-matsi mun mielestä mitenkään parantanut Indyn mahdollisuuksia lyödä Ravens. Juoksupuolustus on toiminut koko kauden kotona hyvin joten en lähtisi tämän yhden pelin perusteella hehkuttamaan mistään suuresta kehityksestä. Mun silmissä tuon Ravens-matsin asetelmat eivät ole muuttuneet yhtään ja edelleen pelottaa tuo Indyn juoksupuolustus. Manning taas heitti aivan käsittämättömästi kolme pickiä, jotain mitä en olisi ikinä uskonut tuossa matsissa tapahtuvan. Vaikka tuo oli vaan yksi yksittäinen ottelu niin ottaen huomioon Peytonin postseason-historian niin täytyy kyllä olla vähän huolestunut. Itse asiassa Ravens-fanina olisin tuon Indy-pelin jälkeen paljon luottavaisemmin fiiliksin kuin ennen tuota matsia.

Divisioonavaiheessa otteluparit ovat siis seuraavat:

Baltimore-Indianapolis
Uskon Baltimoren voittavan tämän ottelun melko helposti. Indyn puolustus vieraissa ei ole samanlainen kuin kotona. Peyton tuskin heittää toistamiseen kolmea inttaria, mutta en oikein usko mihinkään loistopeliinkään häneltä. Toisaalta ei tämä mikään läpihuutojuttu Baltimorelle ole, sillä nyt myös heidän hyökkäyksensä täytyy toimia. Lewisin ja linjan täytyy pystyä vyöryttämään hyökkäystä eteenpäin juoksemalla. Jos ottelusta tulee tasainen niin uskon sen hyödyttävän Indyä. Tiukassa paikassa heidän hyökkäyksensä on selvästi parempi kuin Baltimoren. Toiveet on Coltsin puolella.

New Orleans-Philadelphia
Odotan erittäin tasaista kamppailua. Mun silmissä molemmilla on yhtä hyvät mahdollisuudet edetä konferenssifinaaliin. New Orleansin hyökkäys oli runkosarjassa yksi liigan parhaista, mutta se on myös osoittanut välillä yskimisen merkkejä. Se ei ole Indyn kaltainen takuuvarma yksikkö vaan toimii vaihtelevammalla menestykellä. Hyvänä päivä takoo taululle 40 pistettä, mutta huonona päivänä 10 tekee tiukkaa. New Orleans ei myöskään ole järin kokenut joukkue. Toki konkareitakin on, mutta esim. Bush, Colston, Henderson eivät ole kokeneita pelaajia. Kuitenkin he ovat tärkeässä roolissa. Myöskin Brees on vielä postseasonilla pieni kysymysmerkki. Tavallaan Saintsilla on kaikki eväät mennä pitkälle, mutta heidän täytyy ensin todistaa pystyvänsä voittamaan otteluita playoffeissa.

Philadelphia taas on vähän kokeneempi joukkue. Heidän maksimitasonsa ei ole ehkä yhtä korkealla kuin New Orleansin, mutta jotenkin näkisin Phillyn varmempana suorittajana. Phillyn kannalta olisi parempi jos ottelusta ei tulisi "shootoutia" vaan numerot olisivat vähän tavallisemmat. Kumpi vaan voi voittaa, ihan tunteella veikkaan kuitenkin New Orleansia.

Chicago-Seattle
Aika samoilla linjoilla kuin Troy ja Roccokin. Eli Chicago ei millään muotoa vakuuta, mutta kuitenkin voittaa. Ja myös tuo Griesen näkeminen on ihan mahdollista. Vaikea nähdä, että Seattlen hyökkäys pystyisi tekemään hirveästi pisteitä Bears-puolustusta vastaan. Kaikenkaikkiaan tästä voi tulla vähäpisteinen peli.

San Diego-New England
Itselleni kierroksen tärkein ottelu. Tykkään molemmista joukkueista. San Diego ollut tämän kauden paras joukkue, New England taas on playofflegenda. San Diego ei sinänsä ole mikään erityinen suosikkijoukkueeni, mutta Tomlinson on lempipelaajani. Joukkueena tykkään ehkä jopa New Englandista enemmän. Pelin aikana tunteet ja suosikkijoukkueet luultavasti vaihtelevat moneen otteeseen.

Ottelun lopputulosta on kuitenin erittäin vaikea veikata. San Diego on kyllä monta kertaa osoittanut olevansa huippujoukkue, mutta silti vähän kyseenalaistaisin heitä tässä matsissa. Onko Rivers kuitenkaan niin kypsä kuin runkosarjassa osoitti? Kestääkö hänen päänsä? Chargers on myös New Orleansin tavoin suhteellisen nuori joukkue joten onko tämä mahdollinen riskitekijä San Diegolle? Patriots on erittäin rutinoitunut joukkue, mutta onko se jopa liian kokenut jengi? Löytyykö Bradysta ja kumppaneista samanlaista voitonnälkää kuin San Diegon nuoremmasta sukupolvesta? Kaiken kaikkiaan tämä matsi muistuttaa minua Saints-Eagles parista. Chargersilla on enemmän potentiaalia ja korkeampi maksimitaso, mutta Patriots on ehkä varmempi jengi playoffeissa. Tosi tasainen matsi, mutta taas ihan tunteella veikataan San Diegoa.
 

Cube

Jäsen
Fawkes kirjoitti:
Itse asiassa Ravens-fanina olisin tuon Indy-pelin jälkeen paljon luottavaisemmin fiiliksin kuin ennen tuota matsia.
No en nyt tiedä voiko tässä luottavaisin mielin olla ollenkaan, mutta lohdullista on ainakin se, että Coltsilla on alla neljän pelin tappioputki vieraissa. Pleijareissa tuollaista on aika paha alkaa katkaisemaan - toki tietyllä tavalla myös helpompi, koska näissä peleissä voi sattua mitä tahansa ja kaikki on pienestä kiinni. Ravensin pass rushista tulee kaikki olemaan kiinni. Toki Jamal Lewisin panos on myös oleellinen. Periaatteessa en luottaisi, että hän kovin isoja jaardilukuja takoisi Coltsia vastaan, mutta toisaalta pari viikkoa sitten itse Ron Dayne repi saman puolustuksen auki 150 jaardilla ja kahdella touchdownilla, joten ota siitä nyt sitten selvää.. Samantyylinen RB ainakin, joten ehkä J-Lew jyrää yli samalla tyylillä. Noin paljon jaardeja ei tarvitse todennäköisesti edes tulla, kunhan Coltsin hyökkäys saadaan pidettyä pois kentältä.

Enemmän tästä otteluparista sitten loppuviikosta..
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Cube kirjoitti:
No en nyt tiedä voiko tässä luottavaisin mielin olla ollenkaan, mutta lohdullista on ainakin se, että Coltsilla on alla neljän pelin tappioputki vieraissa. Pleijareissa tuollaista on aika paha alkaa katkaisemaan - toki tietyllä tavalla myös helpompi, koska näissä peleissä voi sattua mitä tahansa ja kaikki on pienestä kiinni. Ravensin pass rushista tulee kaikki olemaan kiinni. Toki Jamal Lewisin panos on myös oleellinen. Periaatteessa en luottaisi, että hän kovin isoja jaardilukuja takoisi Coltsia vastaan, mutta toisaalta pari viikkoa sitten itse Ron Dayne repi saman puolustuksen auki 150 jaardilla ja kahdella touchdownilla, joten ota siitä nyt sitten selvää.. Samantyylinen RB ainakin, joten ehkä J-Lew jyrää yli samalla tyylillä. Noin paljon jaardeja ei tarvitse todennäköisesti edes tulla, kunhan Coltsin hyökkäys saadaan pidettyä pois kentältä.

Enemmän tästä otteluparista sitten loppuviikosta..
Niin no toki kun itse olen tässä otteluparissa Indyn puolella niin ehkä itse vähän pelkään Coltsin tappiota ja samalla vähättelen heidän mahdollisuuksiaan. Samalla sinä teet ehkä vähän päinvastoin. No mutta kuitenkin aika puolueettomasti voidaan kyllä todeta, että tuo juoksupuolustus on ollut eri juoksupuolustus kotona kuin vieraissa. Tosin Sanders oli kyllä lähes koko runkosarjan sivussa ja hän on aivan fantastinen juoksunpysäyttäjä joten hän kyllä parantaa melkoisesti Colts-puolustusta.

Kuitenkin RCA Domessa vastustaja juoksi runkosarjassa keskiarvolta 146 jaardia/peli ja 0,5 touchdownia. Vieraissa samat lukemat olivat 200 jaardia ja 2 TD:tä. Indyn kotirecord oli 8-0, kun vieraissa päästiin 4-4 tilastoon. Ja Peyton teki epätavallisia virheitä Chiefsiä vastaan, joten ei ole älyttömän korkella tunnelmat täälläkään päin. Baltimoren juoksuhyökkäys ei kuitenkaan ole ollut tällä kaudella sen tyylinen, että se mitään 200 jaardia juoksisi joten ehkä Coltsilla on toivoa. No lauantainahan tuo nähdään.
 

Erkkipasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, Buffalo Sabres
-Niks- kirjoitti:
Mahtaakohan superbowl tulla tänä vuonna kolmoselta?

Eipä tulla näkemään Super Bowlia tänävuonna Maikkarilta. Kysäisin tuota suoraan Antti Haajaselta sähköposteitse ja vastauksena tuli, että Suomen NFL-oikeudet ovat tällä kaudella Viasatilla joten eivät voi näyttää tämän kauden Super Bowlia.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Erkkipasi kirjoitti:
Eipä tulla näkemään Super Bowlia tänävuonna Maikkarilta. Kysäisin tuota suoraan Antti Haajaselta sähköposteitse ja vastauksena tuli, että Suomen NFL-oikeudet ovat tällä kaudella Viasatilla joten eivät voi näyttää tämän kauden Super Bowlia.
Tämä on kyllä vähän harmi. Toki itselläni näkyy viasat joten sinänsä en menetä mitään, mutta olisi ollut kyllä ihan kiva jos SB olisi näkynyt Maikkariltakin. Olisi ollut ihan mukavaa vaihtelua vaikka laittaa tuo Maikkarin lähetys levylle ja sitten myöhemmin katsella miten Saari/selostaja olisi suoritunut tehtävästä ja miltä pelin katsominen olisi tuntunut ihan näin Suomi-näkökulmasta. Myös se kommentaattori (Suomen päävalmentaja?) oli ihan asiantuntevan tuntuinen viime vuonna.

Falcons muuten löysi itselleen uuden päävalmentajan. Kaverin nimi on Bobby Petrino ja hänen viimeisin työnantajansa oli University of Louisville. Mulle kaveri on täysi kysymysmerkki kun en ole tähän mennessä collegea seurannut, mutta ehkä asiaan paremmin perehtyneet nimimerkit voivat hänestä kertoa vähän enemmän.
 
Viimeksi muokattu:

Cube

Jäsen
Harmi tosiaan, ettei Maikkarilta NFL:ää enää nähdä. Ei pelkästään sen takia, että itse en nyt sitten välttämättä pelejä näe, vaan myös siksi, että NFL oli jo Suomessa saamassa vähän jalansijaa. Jatkoajan SB-ketjut ovat mielestäni vuosi vuodelta olleet suositumpia ja ainakin omassa tuttavapiirissä myös pienimuotoiset "Super Bowl -bileet" olivat lisänneet suosiotaan viime vuosina. Nyt otetaan taas takapakkia jonkun verran. Paska homma kieltämättä, mutta maksukanavat ovat television - ja varsinkin urheilun - tulevaisuus. Eiköhän tuo Viasat-sopimus palvele kuitenkin pitkällä aikavälillä paremmin lajin ja liigan asemaa Suomessa.
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Cube kirjoitti:
Harmi tosiaan, ettei Maikkarilta NFL:ää enää nähdä. Ei pelkästään sen takia, että itse en nyt sitten välttämättä pelejä näe, vaan myös siksi, että NFL oli jo Suomessa saamassa vähän jalansijaa. Jatkoajan SB-ketjut ovat mielestäni vuosi vuodelta olleet suositumpia ja ainakin omassa tuttavapiirissä myös pienimuotoiset "Super Bowl -bileet" olivat lisänneet suosiotaan viime vuosina. Nyt otetaan taas takapakkia jonkun verran. Paska homma kieltämättä, mutta maksukanavat ovat television - ja varsinkin urheilun - tulevaisuus. Eiköhän tuo Viasat-sopimus palvele kuitenkin pitkällä aikavälillä paremmin lajin ja liigan asemaa Suomessa.

Paras olisi tietty ollut jos jääkiekko ja jenkkifutis olisi saat samaan pakettiin. Onhan Canalilla NASN, mutta kyllä ainakin mulle NFL ja Steelers on kuitenkin se ylivoimaisesti kovin juttu. Uskoisin myös, että jenkkifutis voisi kiinnostaa monia lätkän ystäviä. Viasatillahan tulee jefun lisäksi lähinnä socceria, josta en itse välitä pätkääkään.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Troy kirjoitti:
Paras olisi tietty ollut jos jääkiekko ja jenkkifutis olisi saat samaan pakettiin.

Se on vain jossain määrin vaikeaa ympätä kaikkea samaan pakettiin, Canalilla kun näkyy jo NHL sekä jalkapalloa josta eivät varmasti halua luopua niin kuin siihen vielä lisättäisiin NFL niin alkaisi olla vaikea saada kaikkea mahtumaan kanaville, vaikka nykyisin Canalilla onkin 2 urheilukanavaa.

Itse olen suhteellisen tyytyväinen että nuo näkyvät eri paketeissa, juurikin sen takia että se takaa hyvän näkyvyyden kummallekin. Toki tuo nyt jonkun verran maksaa, itsellä kun on Viasat, Canal+ ja Welhon forte paketti jonka kautta näkyy NASN. Ei mielestäni kuitenkaan mitenkään hirvittävästi, ottaen huomioon kontentin määrän ja kun pystyn nykyisin melkein koko ajan mitä tv:n katseluaikaa jää katsomaan jotain itseäni kiinnostavaa urheilua niin vaikka jonkun verran maksaa niin olen tilanteeseen erittäin tyytyväinen, vähän aikaa sitten ei ollut oikein mahdollisuutta näin laajaan tarjontaan vaikka olisi maksanut mitä.

edit. Mitä tulee tuohon MTV3 ilmoitukseen niin tarkoittaa varmaankin sitten sitä että MTV3:lla ei nähdä NFL:lää seuraavaan 5 vuoteen, eli Viasatin sipimuksen verran ja jos NASN Suomessa pysyy niin voi mennä aika pitkää ennenkuin MTV:llä NFL:lää nähdään. Sinänsä se nyt ei haittaa koska nyt NFL on saatavilla laajemmin, mutta olisihan se ollut ihan mukavaa jos Super Bowl olisi vähän suuremmalle yleisölle näkynyt. MTV3:n NFL lähetyksistä minunkin innostukseni lajiin aikanaan lähti joskus 80-luvun loppupuolella, ei niitä paljon tullut mutta jonkun verran kuitenkin. Vaikken nykyisin enää kanavaa urheilun saralla arvosta ollenkaan, sen tuottaman aineiston takia, niin silloin panostus jenkkifutikseen oli yllättävänkin hyvää ja Vaahteraliigan pelejäkin tuli 90-luvun alussa jonkun verran.

Mitä tulee vielä Canal+:saan, niin en usko että heillä oli ikinä kiinnostusta NFL:lää kohtaan. Mikäli Viasta ei oikeuksia olisi hankkinut, niin luulen että NASN pelejä Suomessa nykyisin näyttäisi.
 
Viimeksi muokattu:

Vee_-

Jäsen
Fawkes kirjoitti:
No heitetään tähän nyt sitten jotain monien vuosien rutiinilla (just joo). AFC:stä vahvoilla on Bengals ja Dolphins. NFC:stä taas Panthers ja Seahawks.
Heh, selailin ketjun ekoja sivuja ja oli pakko takertua tähän. Ei ole tarkoitus vittuilla, sillä tiedän että ensimmäinen Fawkesin seuraama kausi ei ollut edes alkanut vielä, mutta tuo ensimmäinen lause yhdistettynä kahteen viimeiseen muodostaa hauskan kokonaisuuden. Mutta menihän tuossa oikein yksi neljästä.. Noo, minulla ei kai ole lupaa lainata tällaisia, kun itse veikkailin Denverin menevän pitkälle, kiitti Jake the Snake.

p.s. Joulupukki tais luulla olevansa vitsikäs tänä jouluna, sain Plummerin pelipaidan..
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Tulossa erittäin mielenkiintoinen viikonloppu, mielestäni koko kauden paras viikonloppu. Toki ensi viikkokin on hyvä konfferenssifinaalien kanssa, mutta Super Bowl viikolla on sitten vain yksi peli, mutta nyt on vielä 4 neljä mielenkiintoista peliä tänä viikonloppuna. Tuskin malttaa odottaa, toki tuossa on tänä yönä vielä BCS tittelipeli jotan se kyllä lieventää hieman.

AFC:n puolella erityisesti on kaksi kovaa peliä, on ihan perusteltua mielestäni sanoa että liigan neljä parasta joukkuetta on näissä afc:n peleissä mukana.

Indy @ Baltimore (-3.5)

Eli Ravens kotonaan lähtee suosikkina ja veikkaan kyllä että tämän pelin vie, ellei Manning, Harrison ja kumppanit pelaa jotain elämänsä peliä. Paremmin kuin koskaan ovat playoffseissa ennen pelanneet ainakin joutuvat pelaamaan jos meinaavat voittaa, väitän. Baltimoren puolustus nyt on jossain määrin haavoittuvainen hyvälle heittopelille, mutta toisaalta pystyy pallonmenetyksiä hyvin pakottamaan ja on jopa mahdollista että puolustuksellisesti pystyy pisteitä tekemään. Indyn pelaaminen ollut niin selkeästi heikompaa vieraissa ja Baltimore saanut viikon levätä, joten aika luottavainen olen Ravensien suhteen.

New England @ San Diego (-4.5)

Chargers lähtee ennakkosuosikkana, mutta veikkaan kuitenkin että Patriots vie. Tomlinson on kyllä vaarallinen, mutta veikkaan että Patriots pystyy hänet kontrolloimaan, ei nyt kokonaan pimentämään mutta että mitään mieletöntä revittelyä ei kuitenkaan pääse syntymään. Lasken kyllä aika paljon sen varaan että Rivers pettää jossain määrin, eli kokemattomuus kostautuu ja Pats pystyy hänet pakottamaan ratkaiseviin virheisiin ja vaikka Tomlinson hyvän pelin pystyisi pelaamaankin niin en usko että hän kuitenkaan ilman Riversin apua pystyy ratkaisemaan peliä. Mikäli Rivers pelaa jonkun huppupelin niin silloin Pats on pulassa. Rivers mielestäni ehdoton ratkaisupelaaja tässä pelissä.

Toinen juttu on Marty-ball. Miten Schottenheimer valmentaa tässä pelissä, hänethän tunnetaan jossain määrin playoff jäätyjänä vaikka hyvä valmentaja onkin. Peliä on avannut kauden mittaa hänelle epätyypilliseen tapaan, mutta kestääkö hermo kokemattoman qb:n kanssa playoffeissa, eli tuleeko pelaamaan hänelle tyypillistä ylikonservatiivista peliä. Veikkaan että ei ehkä tule, mutta silti valmennuspuolen lasken kyllä selvästi Patsien eduksi. Valmennus on kuitenkin aika ratkaisevaa tässä vaiheessa kautta.
 
Viimeksi muokattu:

Cube

Jäsen
Vee_- kirjoitti:
Mutta menihän tuossa oikein yksi neljästä..
Noh noh, NFL nyt on niin tasainen liiga, että 1/4 on oikein hyvä suhde. Itse nyt en (muisteeksni) sen kummempia veikkauksia ennen kauden alkua tehnyt, mutta tuskin olisi nekään kovin putkeen mennyt, vaikka suht ennalta-arvattavia joukkueita onkin nyt vielä mukana.

Ravensin hyvän kauden tunnustelusta on kuitenkin pakko ottaa vähän kredittiä.. Kyllä tässäkin ketjussa epäilijöitä riitti, kun puhuin Super Bowlista jossain syys-lokakuun tienoilla, mutta mites nyt? ;) No turha tässä nyt on henkseleitä vielä paukutella millään tavalla, koska pitkä matka on niin Baltimorella kuin kaikilla muillakin vielä edessä. Jäljelläolevista joukkueista yllättävin on ilman muuta Saints.
 

13~

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Cube kirjoitti:
Ravensin hyvän kauden tunnustelusta on kuitenkin pakko ottaa vähän kredittiä.. Kyllä tässäkin ketjussa epäilijöitä riitti, kun puhuin Super Bowlista jossain syys-lokakuun tienoilla, mutta mites nyt? ;)
1.10. 13~ kirjoitti:
Mutta McNairin kanssa Super Bowliin asti? En usko.
Ravens-Pats -peliä odotellessa. :)

Asiasta toiseen, Florida näytti taas viime yönä, että hyvä puolustus voittaa myös college-tasolla. Meyerin urakehitys on kyllä ollut aika huimaa, saa nähdä missä vaiheessa kaveri siirtyy NFL:ään.

Tosin toinen Belichickin kaveri, Nick Saban, oli taas hyvä osoitus siitä miten collegevalmennus yksinkertaisesti sopii toisille paremmin. Mielenkiintoista, jos Dolphinsien omista Wayne Huizenga on nyt oikeasti lupaamassa Pete Carrollille puoli valtakuntaa.

Eikä ole helppo duuni Bobby Petrinollakaan, Vickistä pitäisi puristaa jotain oikeasti hyödyllistä irti muutamassa vuodessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös