Lapster kirjoitti:
Ravens on täysi musta hevonen minulle, en nähnyt yhtään peliä enkä oikein tiedä mitään koko joukkueesta. Kova tilasto runkosarjassa mutta kun katsoo niin Ravens pelasi kaikki pelit 50% voittoprosentin omaavia tai huonompia vastaan. Ainoa huomioitava voitto oli Saintseja vastaan. Tosin voitto on aina voitto, ei siitä pääse mihinkään. Mutta silti on sellainen fiilis ettei Ravens pysty yllättämään.
Nyt joku on antanut sulle väärää tietoa:
- @ Tampa Bay (4-12): W 27-10 - Bucs oli huono tällä kaudella, mutta nolla on aina nolla ja varsinkin vieraskentällä kova temppu.. Tämä oli ensimmäinen kerta Tampan historiassa, kun se on jäänyt kotona ilman pisteitä.
- Oakland (2-14): W 28-6 - Ok, tämä nyt oli ihan perusvoitto liigan huonointa joukkuetta vastaan. Täytyy kuitenkin muistaa, että Chargersille tätä paskaa oli tarjolla kaksi kertaa kaudessa :)
- @ Cleveland (4-12): W 15-14 - Voitto ei ollut erityisen vakuuttava, mutta tyyli millä se otettiin oli. Viimeisen minuutin drive ja Matt Stoverilta potkumaali haarukkaan 52-jaardista viime sekunneilla.
-
San Diego (14-2): W 16-13 - Tomlinson alle 100 jaardia ja kotivoitto AFC:n tulevaa
runkosarjaykköstä vastaan.
- @
Denver (9-7): L 3-13 - Pakko sitä on joskus hävitä ja Mile High on hyvä paikka tehdä niin.
- Carolina (8-8): L 21-23 - Mielestäni ainoa tahra Ravensin tämän kauden recordissa. Tätä peliä ei olisi koskaan pitänyt hävitä, eikä ainakaan tällä tavalla (Delhomme 365 jaardia). Pitää kuitenkin muistaa, että Carolina oli todella kovassa kunnossa tuohon aikaan ja tämä voitto oli sille neljäs putkeen.
- @
New Orleans (10-6): W 35-22 - Jim Fassel sai väistyä ja Brian Billick otti myös hyökkäyksen pyörittämisen harteilleen. Tästä matsista alkoi todenteolla Ravensin nousu mestariehdokkaaksi.
- Cincinnati (8-8): W 26-20 - Tämä peli ei oikeastaan edes ollut niin tiukilla, mitä loppunumeroista saattaisi päätellä. Carson Palmerille kauden huonoin QB rating. Tämän matsin jälkeenhän Cincyn hyökkäys syttyikin sitten aivan liekkeihin ja takoi todella kovia numeroita parin viikon ajan. (Esim. seuraavalla viikolla Carson Palmer 440 jaardia ja 3 TD Chargersia vastaan.)
- @ Tennessee (8-8): W 27-26 - Ravensilla ei tässä matsissa ollut oikeastaan edes käytössä MLB:tä loukkaantumisten takia, mikä osaltaan selittää Travis Henryn onnistumista. Jälleen kuitenkin viimehetken voitto FG-blokilla. Seuraavalla viikolla alkoikin sitten Titansin kuuden matsin voittoputki.
- Atlanta (7-9): W 24-10 - Aika perusvoitto ja Ravensilta hyvä pallonhallintapeli.
- Pittsburgh (8-8): W 27-0 - Steelers-murskajaiset osa 1. Joidenkin lähteiden mukaan yksi Ravensin kaikkien aikojen parhaista peleistä, ellei jopa paras. Big Ben säkitettiin 9 kertaa, mikä on uusi ennätys Ravensille.
- @ Cincinnati (8-8): L 10-13 - Lyhyellä viikolla (peli pelattiin torstaina) turpaan vieraissa todella kovassa kunnossa olevalta Bengalsilta. Vitutti kyllä, mutta ymmärrettävä häviö. Ravens näytti haluttomalta. Tämä oli ensimmäinen ja toivottavasti pleijarit mukaanlukien ainoa häviö sen jälkeen, kun Billick otti hyökkäyksen haltuunsa.
- @
Kansas City (9-7): W 20-10 - Todella dominoiva voitto ja Chiefsin ainoa TD tuli roska-ajalla. Kansas Citylle ensimmäinen joulukuinen kotitappio sitten vuoden 1996.. 18 matsin voittoputki muistaakseni meni siis rikki.
- Cleveland (4-12): W 27-17 - Jälleen aika perusvoitto ja tällä kertaa kakkospelinrakentajalla. Vähän turhankin tiukoille meni, mutta Cleveland-matsit ovat aina todella vaikeita ja Ravens saa olla tyytyväinen, että onnistui niistä molemmat tällä kaudella voittamaan.
- @ Pittsburgh (8-8): W 31-7 - Myös Pittsburgh-matsit ovat yleensä vaikeita, mutta tällä kaudella näin ei oikein ollut, vaan voitot tulivat peräti helposti. Steelers ulos pleijareista kahdesti saman kauden aikana, on se kyllä edelleen nättiä :)
- Buffalo (8-8): W 19-7 - TAAS aika perusvoitto kotona varmistelevan konservatiivisella taktiikalla. Bills pelasi kuitenkin oikein hyvän pelin.
Eli kokonaisuudessa Ravens pelasi tällä kaudella neljä peliä yli 8 voittoa ottaneita joukkueita vastaan - niistä tuli kolme voittoa ja yksi häviö. Tällä kaudella pleijareihin asti selvinneitä joukkueita vastaan Ravens on puolestaan 3-0 tähän asti.
Kahdeksan peliä
tai enemmän voittaneita joukkueita vastaan Ravens on puolestaan pelannut tällä kaudella 10 peliä ja voittanut niistä seitsemän. Mielestäni tuo on oikein hyvä suhde, kun ottaa huomioon vielä sen, että kaksi noista häviöistä tuli vielä siinä vaiheessa, kun Fassel oli hyökkäyksen koordinaattori. Hyökkäyksen ollessa Billickin alaisuudessa Ravens on ollut
lähes voittamaton.. Joten tervetuloa mukaan bandwagoniin, tilaa on kyllä edelleen ;)
Itse asiassa laskin juuri, että Ravensin Strength of Schedule oli kovempi kuin San Diegon.. Marginaalisesti, mutta silti. Indylla ja New Englandilla ollut kuitenkin selvästi kovemmat ohjelmat kuin kummallakaan, joten sikäli viestissäsi on kyllä varmasti pointtia. Ei Ravens kuitenkaan ole helpolla selvinnyt, eikä sen voitto olisi missään nimessä yllätys, koska tilastotkin tukevat sitä aika hyvin. Lisäksi on syytä huomioida, että Baltimoren neljästä heikoimmasta vastustajasta tällä kaudella (lasken Clevelandin kahdesti) Ravens kohtasi kolme heti ensimmäisen kolmen viikon aikana. Eli kovia pelejä (ja voittoja) on kyllä alla ja Ravens on muutenkin ollut hyvässä vireessä loppukauden. Saa nähdä miten käy.