NFL season 2006–2007

  • 64 047
  • 1 117

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
sininen kirjoitti:
Veikkailu on sinänsä turhaa, kun faktaakin on tarjolla. Valmentajien palkkojen keskiarvot collegessa ovat selvästi NFL:n alapuolella, vaikkakin muutamien palkat, kuten Sabanin, alkavat nyt olla jo NFL:n mittapuullakin kovaa luokkaa. Ennen Sabanin (ilmeisesti noin 4 miljoonaa taalaa per kausi) kovimmat palkat olivat Oklahomassa ja Notre Damessa (n. 3.5 milj/vuosi), kun NFL:ssä esimerkiksi Cowher Pittsburghissa on tienannut 4 miljoonaa vuodessa ja Holmgren Seattlessa jopa 8 milliä.

Okei. Noh koripallossa kuitenkin oli tapauksia missä yliopistossa oli aivan älyttömiä palkkoja valmentajilla. Kuten olen aiemmin jo todennut, niin NFL'stä tai jenkkifudiksesta en paljoa tiedä. Mutta kiitos korjauksesta.

Tosin ei kai keskiarvoilla ole väliä, jos parhaat voivat silti saada yli NFL-palkkojen.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
No kun puhutaan esimerkiksi Notre Damesta ja Charlie Weisista niin palkka on kyllä ihan kohdallaan siinä tapauksessa.

ND on kuitenkin se legendaarinen Fighting Irish ja Charlie Weisin olisi ottanut mikä tahansa NFL-joukkue sen menestyksen jälkeen mitä hänellä New Englandissa oli. College football on kuitenkin niin iso juttu, että onhan se monella tavalla eri asia nostaa Notre Dame takaisin loistoon kuin valmentaa esimerkiksi Miami Dolphinsia -- yhtään Dolphinsia väheksymättä.

Ja mitä Sabaniin tulee niin kaveri on kyllä täysin college-valmentaja ja sellaiseksi varmaan tästä eteenpäin jääkin.
 

Vee_-

Jäsen
jm16 kirjoitti:
Jos ihan tarkkoja ollaan, niin Zabransky sanoi matsin jälkeisessä haastattelussa, että "our back-up qb added the fake to the play", eli tarkoitti varmaankin sitä pumppaamista ja pallon ojentamista kroppansa kiertäen running backille siinä viimeisessä 2-pisteen pelissä. Eiköhän ne pelikutsut kuitenkin tulleet koutseilta :)
Juu näin sanoi Zabransky, sen muistan itsekin, mutta olen siinä uskossa, että Petersen puhui backuppien olleen suuressa osassa _näissä_ peleissä, taisi olla maininta ainakin paikallislehdessä. Voin toki tarkistaa jossain välissä.

EDIT: Ainakin tässä videossa sanotaan Chris Petersenin sanoneen, että back-up QB(:t) kutsui(vat) ainakin "hook-and-ladder" -pelin.
 
Viimeksi muokattu:

Vee_-

Jäsen
Fawkes kirjoitti:
Muutenkin on mielenkiintoista tuo valmentaminen tuollapäin. High school-valmentajatkin ovat täysammattilaisia ja reissaavat ympäri maata työn perässä. Valmentaja on ammatti siinä missä opettaja tai rehtorikin ja valmentajana voi rakentaa kunnon uran etenemällä high school-joukkueen special teams-valmentajasta NFL-jengin head coachiksi.
Niin no, en koko maan tilanteesta tiedä, mutta meidän koulussa (Centennial High School, Boise, ID; 2000+ oppilasta) lajien valmentajat toimivat yleensä esim. opettajina samassa koulussa työn ohessa, eli ei se täysammattilaisuutta ole. Tänä vuonna kouluni joukkue hävisi kahdella pisteellä välierän osavaltion mestaruudesta. Luultavasti asia on eri joillain tunnetulmilla, kansallisilla rankingeilla varustetuilla high schooleilla (en edes tiedä onko high schooleilla kansallisia rankingeja, osavaltion mestaruus on paras), joiden ohjelmat ovat tunnettuja pelaajien kehittäjiä. Laji onkin sitten tunnetusti suuri asia high school -maailmassa, meidän homecoming-pelissä oli yli 5000 henkeä katsomassa, enempää ei varmaan mahtunut..

En kyllä pysty edes kuvittelemaan millaista vuoristorataa Broncos-fanin fiilikset tuossa pelissä kävivät.
Minä pystyn kun sitä hengitystä pidättäen TV:stä katselin, valitettavasti matka paikan päälle ei onnistunut. Tässä luultavasti erittäin sekava kertaus:

1. Ensimmäisellä neljänneksellä 14-0. Alkoi heti tuntumaan todella hyvältä ja vaikka OU tulikin 7 pisteen päähän, ei pelko hiipinyt vielä puseroon.

2. Vähän puoliajan jälkeen tilanteeksi 28-10, uskomatonta! Seuraava hyökkäys kun saadaan pidettyä kurissa, jopa FG veisi meidät kolmen TD:n päähän. Hieno fiilis.

3. Saadaan pysäytettyä OU ja he joutuvat punttaamaan. Ollaan päästämässä pallo touchbackiksi, mutta yllättäen se pomppaa taaksepäin BSU-pelaajan pohkeeseen ja Oklahoma saa pallon n. 10-15 jaardista. Syvä hiljaisuus ja: "...SHIT!" -> 28-17, enää 11 pistettä ero

4. OU pääsee 8 pisteen päähän ja pääsee tekemään TD:n 77 jaardin draivin jälkeen. Kaksi lisäpistettä tehdään kolmannella yrityksellä, 6½ jaardin päästä syöttämällä neljän oman pelaajan väliin. Hiljaisuus syvenee.

5. Zabransky heittää INTterin, OU palauttaa sen TD:ksi. Upeaa. Vielä edellistä kohtaakin hiljaisempaa ja ärsyttää, kun heitettiin voitto pois. Eniten ärsyttää koulun, kaupungin ja koko osavaltion puolesta.

6. Uskomaton tasoitus 7 sekuntia ennen loppua, 4th-and-18, sitä tunnetta ei osaa sanoin kuvailla kun näki että Rabb juoksee endzonea kohti, jatkoaika WUHUU.

7. Adrian Petersen juoksee ekalla pelillä 25 jaardin TD:n, sepä oli nopeaa.

8. 4th-and-2, oon ihan varma että Perretta juoksee kivimuuria päin, mutta heittääkin TD:n!! Loistaavaa........hetkonen, BSU koittaa kahta??!

9. Ian Johnson juoksee aivan vapaasti vasemmalle ja pääsee koskemattomana endzonelle. Hurja tuuletus ja pihalle laulamaan BSU:ta.. Poliiseilla oli muuten kiireistä sinä yönä ja tänään lehdessä luki, että ihmisten myöhästyneisyys lisääntyi huomattavasti seuraavana aamuna, wonder why..
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Vee_- kirjoitti:
Niin no, en koko maan tilanteesta tiedä, mutta meidän koulussa (Centennial High School, Boise, ID; 2000+ oppilasta) lajien valmentajat toimivat yleensä esim. opettajina samassa koulussa työn ohessa, eli ei se täysammattilaisuutta ole. Tänä vuonna kouluni joukkue hävisi kahdella pisteellä välierän osavaltion mestaruudesta. Luultavasti asia on eri joillain tunnetulmilla, kansallisilla rankingeilla varustetuilla high schooleilla (en edes tiedä onko high schooleilla kansallisia rankingeja, osavaltion mestaruus on paras), joiden ohjelmat ovat tunnettuja pelaajien kehittäjiä.

Toki suurimmaksi osaksi eri lajien valmentajat High School tasolla toimivat opettajina, mutta kyllä silläkin tasolla ammattivalmentajia on, nyt kun puhutaan erityisesti jenkkifutiksesta ja koripallosta muut lajit ovat sitten vähän erikseen, tai valmentajia jotka ehkä saattavat joitain ihan hajatunteja pitää ja perjaatteessa ovat toimessa valmentamisen takia. Kyllähän Bobby Knightin muistaakseni Indianassa opetti jotain muutakin aina, toki hän oli tietenkin koripallon valmentaja mutta sama tilanne kuitenkin.

Kansallisia rankingeja pidetään High Schooleistakin, tietenkin suhteellisen epävirallisia koska pelejä nyt oikeastaan pelataan vain osavaltioiden sisällä joten mitenkään merkittäviä nuo rankigit eivät ole. USA Today ainakin tälläistäkin rankkausta kuitenkin tekee.

High School tasollahan osavaltion sisälläkin saattaa sitten olla useita eri tasoja eli aika yleinen käytäntö on Divisiooneittain 1,2,3 tai jotkut kuten Pennsylvania käyttää A,AA,AAA tasoja. Idahon tilanteesta en tiedä, siellä päin voi noita tasoja olla vähemmän ja jos koulussasi on 2000 oppilasta niin Idahossa varmaankin ylimmälle tasolle menee.
 
Viimeksi muokattu:

sininen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
JLand kirjoitti:
ND on kuitenkin se legendaarinen Fighting Irish ja Charlie Weisin olisi ottanut mikä tahansa NFL-joukkue sen menestyksen jälkeen mitä hänellä New Englandissa oli. College football on kuitenkin niin iso juttu, että onhan se monella tavalla eri asia nostaa Notre Dame takaisin loistoon kuin valmentaa esimerkiksi Miami Dolphinsia -- yhtään Dolphinsia väheksymättä.

Legendaarinen Notre Dame kyllä on ja sen takia rankingissakin tuppaa olemaan vähän Notre Dame-hyvitystä. Tänä vuonna Notre Dame kuitenkin hävisi kolmelle kovimmalle vastustajalleen (LSU, USC, Michigan) ihan pystyyn. Ehkä se tulee näkymään lopullisessa rankingissa nyt kun se tapahtui kolmannen kerran viime yönä.

Minun tulee seurattua collegepalloa jopa NFL:ää enemmän johtuen siitä, että aikanaan Louisianassa ja LSU:ssa opiskelin. Tähän vuoteen asti näkyvyys on Suomessa ollut ihan Internetin highlightien varassa, mutta nyt koitti kulta-ajat, kun NASN tuli tarjolle. Toivottavasti vaan NASNin tarjonta säilyy yhtä hyvänä myös ensi vuonna, vaikka ESPN sen itselleen ostikin.

Saapa muuten nähdä, että harppasiko LSU:n QB JaMarcus Russell viime yönä esityksellään koko tulevan NFL-draftin ykköseksi. Voisi kuvitella, että ensimmäisenä varaava Oakland ottaa joka tapauksessa QB:n ja ainakin viime yönä Russell oli aiempaa draftisuosikkia Notre Damen Quinnia hyvin paljon vakuuttavampi. Russell tosin voisi jatkaa myös collegessa vuoden, mutta enpä usko, että jatkaa nyt kun arvo nousi pilviin.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
sininen kirjoitti:
Minun tulee seurattua collegepalloa jopa NFL:ää enemmän johtuen siitä, että aikanaan Louisianassa ja LSU:ssa opiskelin. Tähän vuoteen asti näkyvyys on Suomessa ollut ihan Internetin highlightien varassa, mutta nyt koitti kulta-ajat, kun NASN tuli tarjolle. Toivottavasti vaan NASNin tarjonta säilyy yhtä hyvänä myös ensi vuonna, vaikka ESPN sen itselleen ostikin.
Tämä NASN on siis tänä vuonna näkynyt Suomessa Canal+ kautta? Ihan perus canalin vai canal digitalin kautta? Jos systeemi pysyy samana ensi kaudellakin niin pitää ihan vakavissaan harkita tuon paketin hankkimista. Collegefutis alkaa nimittäin ihan oikeasti kiinnostamaan. Toisaalta ei mulla kyllä taida olla varaa pitää sekä viasatia että canalia. Köyhä kun olen. Mitäs muuten tuolla jossain ketjussa oli puhetta että NASN siirtyisi 1.3.07 johonkin urheilupakettiin? Onko kenelläkään tästä enempää tietoa vai oliko vain jotain huhupuhetta?
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Canal+:salla ja NASN:nillä on sopimus että Canal+ näyttää jotain NASN materiaalia, mutta siis varsinaista NASN kanavaakin saa Suomessa. Canal Digitalin satelliitin kautta, tai Welho:n kaapelissa pääkaupunkiseudulla. Mikäli on mahdollista NASN hankkia, niin kyllä kannattaa ennemmin kuin Canal+, mikäli siis jennkiftuista haluaa katsoa.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
steepler kirjoitti:
Canal+:salla ja NASN:nillä on sopimus että Canal+ näyttää jotain NASN materiaalia, mutta siis varsinaista NASN kanavaakin saa Suomessa. Canal Digitalin satelliitin kautta, tai Welho:n kaapelissa pääkaupunkiseudulla. Mikäli on mahdollista NASN hankkia, niin kyllä kannattaa ennemmin kuin Canal+, mikäli siis jennkiftuista haluaa katsoa.
Juu juu. Melkoiselta unelmakanavalta tuo NASN kuulostaa. Itse en kyllä ainakaan vielä pääkaupunkiseudulla asu joten pitäisi hankkia tuo Canal Digital mikä saattaa kyllä jäädä haaveksi rahoitussyistä. Mites, anteeksi tyhmä kysymykseni, onko tuo Welhon kaapeli siis joku erillinen maksullinen paketti vai ihan perus "ilmainen" kaapeliyhtiö? Kuten sanottua, en ole paikallisia joten en myöskään ole näihin perehtynyt.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Kauden palkitut

NFL:ssä on sitten alettu jakamaan kauden parhaiden pelaajien palkintoja. MVP, Offensive ja Defensive Player of the Year, Coach of the Year ja Walter Payton Man of the Year on vielä jakamatta, mutta seuraavat pystit ovat jo löytäneet uudet omistajansa.

Comeback Player of the Year
Chad Pennington, QB, NY Jets

Äänestyksessä seuraavaksi eniten ääniä saivat Drew Brees, QB, New Orleans ja Carson Palmer, QB, Cincinnati.

Mielestäni Pennington voitti pokaalin ihan oikeutetusti, koska Brees ja Palmer eivät mun mielestäni olleet oikeita comeback-pelaajia. Toki molemmilla paha loukkaantuminen, mutta comeback tarkoittaa mun mielestä että olet peleistä sivussa loukkaantumisen takia. Käsittääkseni pokaalin voi voittaa myös jos tekee muuten vaan paluun huipulle parin heikon vuoden jälkeen. Eli ei tarvitse edes loukkaantua. McNabb olisi aika varmasti voittanut tämän palkinnon ellei olisi loukkaantunut uudestaan kesken kauden.

Offensive Rookie of the Year
Vince Young, QB, Tennessee

Pahimmat haastajat olivat Marques Colston, WR, New Orleans ja Maurice Jones-Drew, RB, Jacksonville.

Tämän palkinnon olisi voinut antaa kyllä useammallekin kaverille. Young on ihan hyvä valinta, koska pelinrakentajana hänellä oli aika suuri merkitys Tennesseen loistavassa loppukaudessa. Voitti aika monta peliä ihan omalla panoksellaan. Toisaalta heittotilastot eivät ole kovin häävit, mm. QB rating 66.7 ja TD-INT ratio heikko 12-13. Toisaalta Young juoksi 552 jaardia ja 7 TD:tä joten sillä saralla oli loistava. Colston olisi luultavasti viennyt pytyn ellei olisi kärsinyt loppukaudesta loukkaantumisista. Jones-Drew taas kasasi loistavat tilastot: yhteensä 1377 jaardia (rush+receive) ja 16 TD:tä (13 rush, 2 rec, 1 ret).

Defensive Rookie of the Year
DeMeco Ryans, LB, Houston

Äänestyksen seuraavat sijat menivät Mark Andersonille, DE, Chicago ja A.J. Hawkille, LB, Green Bay.

Tämä oli aika selvä valinta jo etukäteen, sillä Ryans oli todellinen kone tulokaskaudellaan tilastoiden 155 taklausta (125 solo, 30 ass.), 3.5 säkkiä, 1 inttarin, 1 FF:n ja 1 fumble recoveryn. Koko liigan taklaustilastossa oli kakkonen Miamin Thomasin jälkeen ja soolotaklaukset voitti ylivoimaisesti. Andersonin vahvuus oli säkityksissä joita hän kasasi 12 kpl. Viime kesän 5.varaus Hawk taas pelasi vahvaa peruspeliä kasaten mm. 119 taklausta ja 2 inttaria.

MVP menee luultavasti Tomlinsonille kuten myös Offensive Player. Defensive Player menee todennäköisesti joko Baileylle, Urlacherille, Merrimanille tai Taylorille. Coach on varmaan Payton. Walter Payton Award taas taitaa olla eräänlainen lohdutuspalkinto loistotyypille joka ei muita palkintoja saa joten se menee todennäköisesti jollekin staralle. Lisää näistä kunhan palkinnot virallisesti jaetaan.

PS. NFL:ssä kyllä tulokkaat lyövät itsensä aika nopeasti läpi. Toki lätkässäkin jotkut Crosbyt ja kumppanit takovat välittömästi hirveitä tehoja, mutta jotenkin tuntuu että jefussa nämä huiput nousevat collegesta nopeammin ihan liigan eliittiin. Toki pelinrakentajilla menee vähän pidempään ja eihän Bushkaan nyt aivan heti tähdeksi ponkaissut, mutta noin muuten. En tiedä, saatan olla ihan väärässäkin. Samahan se on kai muissakin lajeissa joten vähän turha huomio.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Fawkes kirjoitti:
PS. NFL:ssä kyllä tulokkaat lyövät itsensä aika nopeasti läpi. Toki lätkässäkin jotkut Crosbyt ja kumppanit takovat välittömästi hirveitä tehoja, mutta jotenkin tuntuu että jefussa nämä huiput nousevat collegesta nopeammin ihan liigan eliittiin. Toki pelinrakentajilla menee vähän pidempään ja eihän Bushkaan nyt aivan heti tähdeksi ponkaissut, mutta noin muuten. En tiedä, saatan olla ihan väärässäkin. Samahan se on kai muissakin lajeissa joten vähän turha huomio.

Eikös tässä ole vaikuttavana tekijänä ikä? Siis NFL rookiethan ovat 20+, kun NHL:ssä suurin osa on nuorempia. Ja veikkaan että muutenkin collegesta on aina pienempi hyppäys kuin junnusarjoista.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
eagle kirjoitti:
Eikös tässä ole vaikuttavana tekijänä ikä? Siis NFL rookiethan ovat 20+, kun NHL:ssä suurin osa on nuorempia. Ja veikkaan että muutenkin collegesta on aina pienempi hyppäys kuin junnusarjoista.


Näinhän asia aika pitkälle on, NFL:ssä on sääntö että pelaajan tulee olla kolme vuotta luokion päättymisestä ennen kuin voidaan varata. Pelaajat siis tulevat liigaan tosiaan jo hieman kokeneempina ja college peli on myös aika kovatasoista koska koko lajin tuon ikäiset huiput siellä pelaavat. NFL:ssä ei varsinaisesti ole farmisarjaa myöskään joten mikäli joukkueeseen ylipäätään pääsee on jo aika kovan tason pelaaja.
 

Trojan

Jäsen
Fawkes kirjoitti:
Defensive Rookie of the Year
DeMeco Ryans, LB, Houston

Äänestyksen seuraavat sijat menivät Mark Andersonille, DE, Chicago ja A.J. Hawkille, LB, Green Bay.

Tämä oli aika selvä valinta jo etukäteen, sillä Ryans oli todellinen kone tulokaskaudellaan tilastoiden 155 taklausta (125 solo, 30 ass.), 3.5 säkkiä, 1 inttarin, 1 FF:n ja 1 fumble recoveryn. Koko liigan taklaustilastossa oli kakkonen Miamin Thomasin jälkeen ja soolotaklaukset voitti ylivoimaisesti. Andersonin vahvuus oli säkityksissä joita hän kasasi 12 kpl. Viime kesän 5.varaus Hawk taas pelasi vahvaa peruspeliä kasaten mm. 119 taklausta ja 2 inttaria.

Joo, tama oli aika mielenkiintoinen valinta silla Houstonin ja koko NFL:n viime kauden ykkosdrafti Marion Williams ei tainnut olla edes ehdolla Texansista parhaaksi puolustuspelaajaksi. Ihmettelen vielakin Houstonin logiikkaa draftata Williams 1. vuorolla.
 

Rocco

Jäsen
steepler kirjoitti:
NFL:ssä ei varsinaisesti ole farmisarjaa myöskään joten mikäli joukkueeseen ylipäätään pääsee on jo aika kovan tason pelaaja.
NFL:llä on NFL Europe minne lähetetään pelaajia hakemaan peliaikaa. Tosin NFLE pelataan kesällä milloin NFL on lomalla. Varsinkin pelinrakentajia on NFLE:ssä käynyt hakemassa peliaikaa, ja on siellä muutama aloittava linjamieskin käynyt. Mutta silti hekin ovat oikeastaan suoraan Collegesta varattu NFL:ään. NFLE:stä ei ole käytännössä kukaan noussut suoraan NFL:ään.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
NFL Europe tosiaan on jota käytetään pelaajien kehitykseen, mutta juurikin tarkoitin sitä että NFLE:tä ei voi oikein vaikka AHL:lään verrata koska sieltä ei kauden aikana nousta vastaavasti. Eli pelaajan pitää olla harjoitusleirillä tarpeeksi hyvä päästäkseen joukkueeseen mukaan joka tarkoittaa sitä että ne tulokkaat jotka joukkueisiin pääsevät ovat suhteellisen kovaa tasoa jo.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Tomlinson valittiin liigan MVP:ksi ja Miamin Jason Taylor kauden parhaaksi puolustuspelaajaksi. Kaikki tietävät Tomlinsonin saavutukset, mutta Taylor ei kyllä jää paljoa jälkeen. Vai miltä kuulostavat 13,5 säkkiä, 9 forced fumbles ja 2 inttaria jotka hän molemmat palautti TD:ksi. Ihan ok kausi uskaltaisin sanoa. Tomlinson sai muuten 50 mahdollisesta äänestä 44.

Muita päivän uutisia Isosta Liigasta:

Art Shell ei jatka Raidersien päävalmentajana. Ei kovin suuri yllätys. Mitäköhän Adam Schefter tähän kuittailee?
Cowher vetäytyy todennäköisesti tänään Steelersin valmennusjohdosta viettääkseen enemmän aikaa perheensä kanssa. Ei kovin suuri yllätys tämäkään.
 

Cube

Jäsen
Fawkes kirjoitti:
Tomlinson valittiin liigan MVP:ksi ja Miamin Jason Taylor kauden parhaaksi puolustuspelaajaksi. Kaikki tietävät Tomlinsonin saavutukset, mutta Taylor ei kyllä jää paljoa jälkeen. Vai miltä kuulostavat 13,5 säkkiä, 9 forced fumbles ja 2 inttaria jotka hän molemmat palautti TD:ksi. Ihan ok kausi uskaltaisin sanoa. Tomlinson sai muuten 50 mahdollisesta äänestä 44.
Hyvät valinnat. Taylorin tilalle ehkä Bailey minun kirjoissani, mutta kunhan Urlacher ei voita, niin asia on ok.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Täällä kun ilmeisesti porukka on aika hyvin perillä noista collegeympyröistä niin osaisiko joku vastata sellaiseen kysymykseen, että täytyykö jenkeissä olla tietyn ikäinen että voi mennä collegeen? Toki USA:n koulusysteemi eroaa Suomesta jo siinä, että oppilaat jaetaan vuosiluokkiin vähän eri lailla kuin Suomessa (esim. heinäkuu 87-heinäkuu 88 tai jotain sinnepäin), mutta eikös high schoolista päästä yleensä sinä vuonna kun täyttää 18 (jos syntynyt alkuvuodesta)? Ja sitten samana syksynä mennään yleensä collegeen jos mennään? Kuitenkin lätkän puolella esim. Jonathan Toews (synt. 29.4.1988) pelasi jo kaudella 2005-2006 University of North Dakotassa. Eli 17-vuotiaana. Ellei Kanadassa ole eri koulujärjestelmä kuin jenkeissä niin eihän hän olisi ehtinyt edes valmistua high schoolista tuossa vaiheessa. Sama tilanne on Jan-Mikael Juutilaisella (88-synt Jokeri-juniori) jonka on tarkoitus ensi kaudella siirtyä pelaamaan University of Nebraska-Omahan riveihin. Ja koska hän siirtyi jo täksi kaudeksi USHL:ään ja jätti lukion Suomessa kesken niin eihän hän mitenkään ehdi valmistua ylioppilaaksi Suomessa ennen ensi kautta. Joten eikö periaatteessa tarvitse olla mitään valmista tutkintoa päästäkseen collegeen? Toki urheilijoilla voi olla vähän eri systeemit, mutta kyllähän heidänkin pitää myös opiskella. Menee vähän ohi aiheesta nyt, mutta liittyy tämä jenkkifutikseenkin.

steepler kirjoitti:
NFL:ssä on sääntö että pelaajan tulee olla kolme vuotta luokion päättymisestä ennen kuin voidaan varata.
Mitenköhän tämä toimii jos pelaaja ei koskaan valmistu high schoolista? Onko tällöin mahdollista päästä collegeen? Eli vaatiiko yliopisto-opiskelu mitään virallista alempaa tutkintoa vai käsitelläänkö jokainen tapaus erikseen?
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Fawkes kirjoitti:
Mitenköhän tämä toimii jos pelaaja ei koskaan valmistu high schoolista? Onko tällöin mahdollista päästä collegeen? Eli vaatiiko yliopisto-opiskelu mitään virallista alempaa tutkintoa vai käsitelläänkö jokainen tapaus erikseen?

En tiedä asiasta mitään, mutta kyllä muistelisin että jossain ottelussa oli ainakin pari kaveria joilla ei ollut ollenkaan Collegea mistä olisivat valmistuneet, että taustana oli vain HS. Tosin en sitten tiedä olivatko jättäneet Collegen kesken tms.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
eagle kirjoitti:
En tiedä asiasta mitään, mutta kyllä muistelisin että jossain ottelussa oli ainakin pari kaveria joilla ei ollut ollenkaan Collegea mistä olisivat valmistuneet, että taustana oli vain HS. Tosin en sitten tiedä olivatko jättäneet Collegen kesken tms.
Niin en tiedä tarkoitatko että jostain listassa luki näin vai miten, mutta noissa tv-matseissa mitä tulee niin ainakin NBC:n lähetyksissä (se missä Michaels ja Madden) pelaajat esittelevät itse itsensä ja sanovat nimensä perään collegen nimen niin jotkut saattavat sanoa high schoolin ihan jo sen takia etteivät muistele collegea kovin hyvällä. Ainakin Willie Parker on muistaakseni tehnyt joskus näin ja häntähän ei käsittääkseni kovin hyvin North Carolinassa kohdeltu. Toinen tapaus on San Diegon tähti-TE Gates joka ei kai pelannut koko collegessa jenkkifutista vaan keskittyi koripalloon. Sitten collegen jälkeen ura NBA:ssa ei auennut ja hän käänsi katseensa NFL:ään. Hän taisi mennä ihan kylmästi San Diegon tryoutille ja sitä kautta pääsi jengiin. Näiden tapahtumien vuoksi Gates itse aina sanoo tuon high schoolin nimen, koska ei jefua collegessa pelannut. En usko että tuo collegen nimen puuttuminen johtuisi siitä että he olisivat jättäneet sen kesken. Näinhän tekevät nykyään monet ykköskierroksen varaukset, jotka osallistuvat draftiin sophmore tai junior kauden jälkeen. Tai ehkä jos pelaaja keskeyttää collegen vähän vähemmän loistokkaissa olosuhteissa (esim. lentää pihalle) niin siinä tapauksessa collegen nimeä voidaan vähän piillotella? Tämä on kyllä ihan spekulointia.
 

Cube

Jäsen
Saintsin Michael Lewis ei ainakaan ole käynyt collegea.

EDIT: Jetsin punter Ben Graham on toinen tällainen kaveri, koska on tullut NFL:ään Australiasta.

Muita ei-college-taustaisia ei sitten tällä hetkellä ilmeisesti olekaan.
 

Cube

Jäsen
Meikäläinen on aikamoinen tilastonarkkis, joten lievitetääs vähän vierotusoireita. Eräältä toiselta palstalta Ravensin cornereiden heittopuolustusta koskien. Luvut ovat ilmeisesti vain yhden tyypin kasaamia ja sikäli todennäköisesti puutteellisia ja ehkä jokseenkin virheellisiäkin. Varmasti ne kuitenkin suuntaa antavat.

" Chris McAlister
Thrown at: 98
Completions: 43 (43.8% completion)
Yards: 639 (6.5 yards per attempt)
Big Plays (25+ yards): 6
Touchdowns: 2
Pass Defenses: 24
Interceptions: 6

Samari Rolle
Thrown at: 89
Completions: 60 (67.4% completion)
Yards: 835 (9.3 yards per attempt)
Big Plays: 13
Touchdowns: 8
Pass Defenses: 13
Interceptions: 3

Corey Ivy
Thrown at: 22
Completions: 10 (45.4% completion)
Yards: 130 (5.9 yards per attempt)
Big Plays: 2
Touchdowns: 0
Pass Defenses: 5
Interceptions: 1

Evan Oglesby
Thrown at: 17
Completions: 10 (58.8% completion)
Yards: 128 (7.5 yards per attempt)
Big Plays: 1
Touchdowns: 2
Pass Defenses: 2
Interceptions: 0

Ronnie Prude
Thrown at: 16
Completions: 4 (25% completion)
Yards: 52 (3.25 yards per attempt)
Big Plays: 0

Touchdowns: 0
Pass Defenses: 5
Interceptions: 2

Derrick Martin
Thrown at: 2
Compleitions: 1 (50% completion)
Yards: 7 (3.5 yards per attempt)
Big Plays: 0
Touchdowns: 0
Pass Defenses: 0
Interceptions: 0
"

Muutamia huomioita näiden pohjalta:

1. Rolle on tosiaan tuon puolustuksen heikoin lenkki, vaikka onkin skarpannut merkittävästi kauden jälkimmäisellä puoliskolla. Samalla kaveri on suurin syy siihen, että Indyn mahdollinen kohtaaminen huolestuttaa meikäläistä. Luotan siihen, että C-Mac pitää Harrisonin/Waynen kurissa ja pimentää Chargersin/Patsin ykkösrissut (jotka ovat muutenkin huonoja) täysin, mutta Coltsilla olisi aina jompikumpi kaveri käytettävissä. Jälki saattaisi hyvinkin olla samanlaista kuin tuossa jälkimmäisessä Cincy-pelissä, jossa Ocho Cinco ja Houshomo nakuttelivat varsinkin ensimmäisillä neljänneksillä todella vakuuttavasti jaardeja.

2. No tämä nyt ei noihin tilastoihin liity, mutta potentiaalisessa Indy-pelissä pelottaa myös se, että Coltsin heittopuolustus ei ole ollut tällä kaudella hullumpaa. Toki iso syy tälle lienee se, että Coltsia vastaan voi juosta miten tahtoo, jolloin heittäminen ei aina ole kannattavaa, mutta yhtä kaikki: On täysin mahdollista, että Indyn voittaminen jäisi Jamal Lewisin vastuulle, joka nyt ei kamalasti houkuta.

3. Ronnie Prudelta tilastojen valossa ainakin aika vakuuttavaa peliä. Toivottavasti kaveri saa ensi kaudella (miksei pleijareissakin) mahdollisuuden näyttää paremmin, että mihin pystyy.

4. Chris McAlister on kyllä kuningas, mutta olisi mielenkiintoista nähdä miten hänen tilastot kestävät vertailussa NFL:n muihin huippu-cornereihin. Normaalistihan katsotaan, että C-Mac eroaa esim. Champ Baileysta ainakin siinä, ettei ole samanlainen pallohaukka, mutta tällä kaudella noita syötönkatkojakin on tullut ihan mukavasti.. Ja toisaalta C-Mac vie kyllä pallon suhteellisen usein aina touchdowniksi asti, kun sen katkon onnistuu ottamaan. Oli miten oli, NFL:n 3-5 parhaan CB:n joukkoon menee mielestäni. Saattaa jopa olla Baileyn jälkeen heti kakkosena, jos katsotaan vähän pidemmän aikavälin perusteella.

Wild Card -viikonlopun alkua odotellessa.. Chiefs ja Pats vie AFC:n puolella.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Kun tilastoja löytyy, niin onkos tilastoa parhaasta potkaisijasta? Tai parhaista. Lähinnä siis kickereistä, ei puntereista. Samoin olisi kiva tietää pisin potku tällä kaudella(ja mites yleensä)?
 

Satanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS,Southampton,Chelsea sympatiat Lukko,ifk
eagle kirjoitti:
Kun tilastoja löytyy, niin onkos tilastoa parhaasta potkaisijasta? Tai parhaista. Lähinnä siis kickereistä, ei puntereista. Samoin olisi kiva tietää pisin potku tällä kaudella(ja mites yleensä)?

Tampan Matt Bryantilla taitaa olla pisin tällä kaudella. Potkumaalin pituudeksi tuli 62 jaardia. Toinen 60 jaardin ylittäjä tällä kaudella on Titansin Bironas.

Harjoitusottelut mukaan lukien pisin onnistunut potkumaali on Ruotsin Ola Kimrinillä, 65 jaardia. Runkosarjassa pisimmät potkumaalit ovat Tom Dembseylla ja Jason Elamilla. Molemmilla 63 jaardia.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Satanen kirjoitti:
Tampan Matt Bryantilla taitaa olla pisin tällä kaudella. Potkumaalin pituudeksi tuli 62 jaardia. Toinen 60 jaardin ylittäjä tällä kaudella on Titansin Bironas.

Harjoitusottelut mukaan lukien pisin onnistunut potkumaali on Ruotsin Ola Kimrinillä, 65 jaardia. Runkosarjassa pisimmät potkumaalit ovat Tom Dembseylla ja Jason Elamilla. Molemmilla 63 jaardia.

Kiitoksia, nuo alkavat ollakkin ihan hyviä etäisyyksiä sitten jo.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös