NFL season 2006–2007

  • 64 610
  • 1 117

Satanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS,Southampton,Chelsea sympatiat Lukko,ifk
Tuosta "blokatusta syötöstä" tulikin mieleen, että Brett Favren ensimmäisen onnistuneen syötön NFL:ssä vastaanotti... Brett Favre itse. Osui muistaakseni linjamieheen ja tippui lähes suoraan Favren käsiin. Toinen syöttö olikin sitten jo TD. Ensimmäinen syöttöyritys nykyfavremaisesti syötönkatko.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Satanen kirjoitti:
Tuosta "blokatusta syötöstä" tulikin mieleen, että Brett Favren ensimmäisen onnistuneen syötön NFL:ssä vastaanotti... Brett Favre itse. Osui muistaakseni linjamieheen ja tippui lähes suoraan Favren käsiin. Toinen syöttö olikin sitten jo TD. Ensimmäinen syöttöyritys nykyfavremaisesti syötönkatko.
Bradley-boy "Notch" Johnson laittoi vuonna 1997 vieläkin paremmaksi kun ottelussa Carolinaa vastaan heitti "blokatun syötön", nappasi sen itse kiinni ja juoksi puutuvat kolme jaardia maalialueelle. Ihan näpäkkä suoritus. Tämähän olisi fantasyssäkin aika mukava tapahtuma, 2x6 pistettä+0.4 pistettä jaardeista=12.4 pongoa yhdellä pelillä. Taitaa muuten olla ainoa QB kautta historian joka on tuossa onnistunut.
 

Rocco

Jäsen
Jatketaan... Eli tässäkin lajissa kun toinen joukkue hyökkää, toinen puolustaa.

Tässä on oikein hyvä kuva tuosta 4-3 puolustuksesta. Tässä siis puolustus kuvassa alhaalla.

Hyökkäyksen linjaa vastaan pelaa neljä puolustuksen linjamiestä. Tässä kuvassa NT ja DT ovat periaatteessa sama, samoin kuin DE:t. NT on Nose Tackle, eli pelaa eniten suoraan pelinrakentajaa kohti. Hänen pääasiallisin tehtävä on tukkia juoksu. Usein tässä pelaa joku 130-140 kiloinen karju, joka sitoo itseensä kaksi hyökkäyksen linjamiestä. DT on periaatteessa samanlainen roolissaan, mutta pelaa hieman sivummalla, eli hyökkäyslinjan vahvalla puolella. (Vahva puoli on aina se kummassako on TE, tai ylipäätään enemmän miehiä) DE:t ovat sitten tuolla linjan päässä. Heidän tehtävä on heittopeleissä ahdistaa pelinrakentajaa, joko kokeilla kiertää ulkokautta, tai päästä ahtautumaan linjan läpi. Tuolla missä selostin hyökkäyksestä, siellä alhaalla on kuva 3-4 puolustuksesta. Siinä on DT korvattu neljännellä tukimiehellä.

Eli, sitten tukimiehiin. LB eli linebacker. Yleensä heitä on kolme, mutta 3-4 puolustuksessa sitten 4. Tätä käyttää mm. Pittsburgh, New England ja San Diego. Tukimiehet ovat sitten niitä pääasiallisia taklaajia. Yleensä he ovat listattu MLB tai ILB, eli middle tai inside. Eli he pelaavat keskimmäisinä. Sitten on OLB eli outside, tai WLB/SLB, eli weak tai strong. Strong pelaa sillä puolella kummassako on TE tai on se ns. vahva puoli ja weak taas sillä heikolla puolella. Puolustuksesta riippuen he pelaavat aluetta, tai heille on nimetty miehet. SLB usein ottaa TE:n, MLB ottaa HB:n ja WLB ottaa FB:n, tms. jotakin tällaista. Vähän sovitusta pelistä riippuen nämä kaverit voivat pudottautua heittopuolustukseen syvälle omalle alueelle, tai he voivat toimia ns. blitz-miehinä ja rynnätä linjamiesten avuksi pelinrakentajan kimppuun. Nämä kaverit ovat usein niitä kaikkein hurjimpia taklaajia. Painoa yli 100 kg, satanen menee n. 11 sekuntiin, kiihdytyksessä vedetään sprinttereiden kanssa tasatahtiin...

Alaluokka DB on sitten puolustuksen takakenttä. Kulmapuolustajat ovat CB eli cornerback. Tässä on sitten kenties lajin nopeimmat ja ketterimmät pelaajat. Nämä miehet pieksisivät Suomen parhaat sprintterit satasella, pituudessa olisivat Evilän jälkeen kakkosia yms. Nämä kaverit ovat usein aika epäkiitollisessa asemassa pelissä. Heidän tehtävä on pelata WR:iä vastaan, usein mies miestä vastaan. Eli koittaa pysyä laitahyökkääjien mukana niin ettei heille heitetä palloa. Jos heitetään niin koitetaan ehtiä palloon ennen heitä, tai jos pallo jää hyökkääjälle niin sitten pitäisi saada taklattua... Virheet näkyy heti taululla.

SS ja FS ovat sitten safety. Eli tästäkin voi päätellä että he ovat takakentän kaksi viimeistä turvaa. FS eli free safety pelaa ns. heikolla puolella ja on pääasiallisesti heittopuolustaja. Pelaa syvällä ja katsoo minne mies on tulossa ja menee mukaan. SS on strong safety ja pelaa vahvalla puolella. Jotkut heistä ovat kuin neljänsiä tukimiehiä, mutta heilläkin on vastuuta syvän alueen puolustuksesta. Juoksupeleissä näitä kavereita ei usein pystytä blokkaamaan ja siksi pystyvät usein vetämään sellaisia 10-20 jaardin spurtteja ennen taklausta... auts.

Tässäpä nämä tärkeimmät kaiketi...
 
Viimeksi muokattu:

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Kiitoksia todella paljon Roccolle vaivannäöstä. Nyt se/ne viikottaiset matsi(t) paljon mukavmpaa katsella, kun osaa hahmottaa vähän paremmin noita joitain rooleja.
 

Rocco

Jäsen
Pelipaikat numeroittain.

Jenkkifutista helpottaa myös se että pelinumerot ovat määritelty pelipaikoittain. Se helpottaa katsomista ja tottakai myös tuomareiden työskentelyä.

Hyökkäys:

1-19: Pelinrakentajat ja potkaisijat
20-49: Keskushyökkääjät
60-79: Hyökkäyksen linja (50-59 myös hyökkäyksen linjan senttereillä)
80-89: Laitahyökkääjät ja sisemmät laitahyökkääjät (10-19 laitahyökkääjillä jos 80-89 on kaikki käytössä. 40-49 sisemmillä jos 80-89 kaikki käytössä)

Puolustus:

20-49: Puolustuksen takakenttä
50-59: Tukimiehet (90-99 myös käytössä jos 50-59 täynnä tai jos pelaaja on vaihtelevassa roolissa välillä tukimies/linjamies)
90-99: puolustuksen linja (60-79 käytössä jos 90-99 täynnä)

Nuo siis NFL:ssä. Yliopistossa oikeastaan vain pelinrakentajien ja hyökkäyksen linjamiesten numerot ovat vakioita. Juuri sen takia koska hyökkäyksen linjamiehet eivät saa noita syöttöjä vastaanottaa. Muutenhan yliopistossa numerot menevät ihan miten sattuu. Monesti on joitakin numeroita käytössä samalla pelaajallakin, toinen pelaa hyökkäystä ja toinen puolustusta.
 

Cube

Jäsen
Get out the motherfucking brooms..

It's a SWEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEPPPPP, bitches!

Täytyy myöntää, että vähän odotin jo häviötä (taas) tänään, koska Steelers nyt vaan on niin vittumainen joukkue, että sen voittaminen kaksi kertaa kaudessa olisi jo ihan liian täydellistä. Mutta mitä vielä! Minä olen selvästi lajista täysin ymmärtämätön idiootti. Kinkunsyönnin taustalla Ravens osoitti aika täysivaltaisesti, että yhtään mitään ei ollut nyt tarvetta jättää sattuman varaan. Kahden matsin yhteenlaskettu tulos oli lopulta 58-7 ja varsinkin tämä jouluvoitto Pittsburghin kotikentällä oli sellainen, että varmaan olisi kyynel vierähtänyt jo silmästä, jos sitä olisi paikan päällä (tai edes telkkarista) saanut todistaa. Us-ko-ma-ton-ta, eipä joka kausi pääse tuhoamaan Pittsburghin playoff-haaveita kahdesti :)

Ok, pakko vielä laittaa.. Ylistetty Big Ben Baltimorea vastaan tällä kaudella:

1: 21/41, 214yds, 0 TDs, 2 INTs...
2: 15/31 156yds, 1 TD, 2 INTs...

Yhteensä: 36/72, 1 TD, 4 INTs

Se siitä Cinderellasta siis. (Juu juu, tiedän että tilastoihin vaikuttaa varmasti moni muukin asia, kuten hyökkäyksen linjan paska peli ja muutenkin koko viestini on ihan överiksi vedettyä hehkutusta, mutta antakaa katkeroituneen Ravens-fanin mellastaa edes hetken verran. :) Ensi kaudella Steelers on kuitenkin taas totutun kova ja toki arvostan seuraa suuresti muutenkin.)

Hyvää joulua itse kullekin!
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Tänään oltiin leipomassa Ravensille todellista jackpottia kun tuon Steelers voiton lisäksi Indy ensin hävisi ja San Diego oli viiem minuuteilla häviöllä Seattlea vastaan. No saivat sitten viimeisellä drivilla vielä td ja voittivat, Chargers häviö olisi tiennyt sitä että Ravens ensi viikolla voitolla Buffalosta olisi ollut 1. sijoitettu ja kotietu koko playoffsien. No hyvä näinkin, voitolla ensi viikolla on bye ja 2. varmistettu, bye on kyllä tuossa vaiheessa erityisen tärkeä.

Olipas aika dramaattinen Cincy-Denver peli. Cincy 40 sekunttia ennen loppu tasoittaa peli, tai ainakin kun lisäpiste potkaistaan, mutta huonon snapin kautta epäonnistyivat sitten potkussa, tai sitä ei ikinä edes saatu ilmaan ja hävisivät pelin. Mahdollisesti maksoi playoff paikan.
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Cube kirjoitti:
It's a SWEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEPPPPP, bitches!

...

Hyvää joulua itse kullekin!

Korostan, että en ole yhtään katkera tästä kaudesta. Joopajoo.

Mukavaa huomata, että minulle niin rakas Steelers on sinullekin noin tärkeässä asemassa elämässäsi. :)

Ensi kaudella sitten uudestaan... Positiivisena puolena ilmeisen hyvä varausvuoro draftissa. Säälittävää.
 

Cube

Jäsen
Troy kirjoitti:
Mukavaa huomata, että minulle niin rakas Steelers on sinullekin noin tärkeässä asemassa elämässäsi. :)

Ensi kaudella sitten uudestaan... Positiivisena puolena ilmeisen hyvä varausvuoro draftissa. Säälittävää.
Niin kuin Ravens on varmasti tärkeä sinulle :) Myönnetään nyt molemmat, että tämä liiga ja laji olisi paljon tylsempi ilman tätä(kin) jo legendaarista taisteluparia. Joku Cleveland voi vetää käteen, AFC Northin kovin joukkue tullaan tästä lähtien mun puolesta aina ratkaisemaan Ravensin ja Steelersin välillä.. No ok, Cincy saattaa silloin tällöin päästä osingoille, mutta se oli niin huono niin pitkään, että ketään ei jaksa ihan vieläkään kiinnostaa.

Ja sen verran pitää myös sanoa, että ei Steelers nyt mitään erityisen hyvää varausvuoroa tule saamaan, koska se lienee lopulta ensimmäisiä joukkueita, jotka pleijareista jäävät rannalle.. Niin lähellä (muka), mutta silti niin kaukana.

Menee vähän yksipuoliseksi taas NFL-puinti nyt, joten todettakoon, että Houstonilla on huonosta kokonaissaldosta huolimatta myös kovia päänahkoja tältä kaudelta: Miami, Jacksonville x2 ja Indy.. Toivottavasti joukkue onnistuu vihdoin ensi kaudella suorittamaan tasaisemmin ja napsimaan myös muita kuin divisioonavastustajien päänahkoja. Ei sikäli, että Texansille erityisemmin hyvää toivoisin, mutta olisihan se hyvä, että sekin pikku hiljaa saisi jotain aikaan.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Eihän tää nyt tänne ketjuun varsinaisesti kuulu, mutta pakko nyt jossain paukutella eikä ketään tosielämässä kiinnosta. Että mun jengi sitten voitti fantasyn. Rookie vei pytyn, enemmän tai vähemmän munkilla mutta voitot lasketaan. Jee. Jos ensi vuonna pistetään liigaa pystyyn niin kai se pitää tulla mestaruutta puolustamaan. Ilmankin liigaa kyllä selviän, mutta onhan tuo tuollainen mukava lisä tuohon sarjan seuraamiseen. Ja pyydetään jo valmiiksi anteeksi tuota allekirjoitusta, mutta pitää sitä vähän aikaa päteä. Jos vaikka vain tämä viikko...
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Cube kirjoitti:
Ja sen verran pitää myös sanoa, että ei Steelers nyt mitään erityisen hyvää varausvuoroa tule saamaan, koska se lienee lopulta ensimmäisiä joukkueita, jotka pleijareista jäävät rannalle.. Niin lähellä (muka), mutta silti niin kaukana.

No ei mitään erityisen hyvää, mutta kuitenkin sellaisen, että listalla on valinnan varaa lähes paikalle kuin paikalle. On se kuitenkin eri asia valita sijalla 15 kuin sijalla 32.

Onnea Fawkesille fantasialiigan voitosta!
 

scholl

Jäsen
Kiva, että Viasatilta tuli minuakin kiinnostava matsi. Se vaan, mikä harmittaa mielettömästi on se, että vaikka Dan Marinoa ei koskaan palkittu Super Bowl voitolla niin hän oli kuitenkin legendaarisen hyvä QB. Nyt ei ole sen jälkeen ollut edes minkään mittapuun mukaan ammattimiestä tuolla tontilla ja menestys karttaa.

Aika vähäpisteinen peli ja tappio vikoilla sekunneilla ei tietystikään lämmitä. Mielenkiintoista oli tosin nähdä Shula haastattelussa.

Aika nihkeä kausi kokonaisuudessaan. Dolphins 6-9 ja Packerskin vain 7-8. No ensi vuonna uudestaan.
 

Puster

Jäsen
Aina kun vilkaisee Ten-NE -matsia, näyttäisi olevan kenttä keltaisena ja syynä jatkuvasti joku typerä pelin jälkeinen töniminen. No onneksi Kansas cityssä on menossa Larry Johnson show. Mitä nyt Quinn Gray pistää ikävästi hanttiin.

Detroitkin osoittaa ihailtavaa loppuunyrittämistä, kun Dallasia kiusaavat. Lionsien voittaessa draftin eka vuoro menisi Oaklandille ja tappiolla saisisivat sen siis itselleen.
 

Puster

Jäsen
20 vuotta NFL:ssä ja joka vuosi vähintään yksi TD heitto, Vinny Testaverde!
Ennätys jota ei ihan heti rikota.

80-luvun puolessa välissä joku kanava näytti Suomessa yliopistopalloa ja niiltä ajoilta olen Miamissa Heisman Trophyn voittanutta Vinnyä seurannut. Alun vaikeudet kannattajien hampaissa Tampassa, Brownsien ja Ravensin kautta Jetseihin missä AFC -finaaliin. Paha loukkaantuminen ja käytännössä yksi kausi kokonaan pilalla (yksi onnistunut TD kuitenkin). Vuosi Dallasissa ja vielä yksi Jetseissä ja nyt siis kausi kolmos QB:nä New Englannissa.

Kahdessa pelissä kentälle ja luultavasti uran viimeisellä heitolla TD.
 

scholl

Jäsen
Laitanpas cheesehatin jo nyt päähän. Palataan sitten lisäjutusteluun tähän samaan viestiin, kun peli on ohi. Tosin jos oikein perverssi haluaisin olla niin laittaisin Chicago Bears t-paidan päälle ja tuon cheesehatin. No ehkäpä pidän tämän Sveitsi-paidan kuitenkin ja pelkkä cheesehat riittää.
 

Vee_-

Jäsen
Uskomaton kierros. Denver haviaa 49ersille, Detroit menettaa draftin ykkosvarauksen voittamalla Cowboysin, Cincy haviaa Steelersille ja Green Bay voittaa sinansa panoksettomassa pelissa da Bearsin.

Broncosilla ei onnistunut vaihteeksi mikaan. Cutler sai aivotarahdyksen ja Jake the Snake "paasee" kentalle. Eihan siita tullut kuin yksi interception, muttei oikein nappiin mennyt muutenkaan.. Cutler tulee takaisin ja heittaa interceptionin josta seuraa TD. Lisaksi tuomareilta kaksi aivan kasittamatonta tuomiota. Ensin tama T. Bellin fumble, jossa tuomari tuli jo viereen seisomaankin ja odottamaan palloa ja siita tuomitaan pallo SF:lle. Seuraavaksi fumble / down by contact, josta tuomitaan challengen jalkeen incomplete pass! Siis mita ihmetta?! Kaveri otti nelja askelta kopin jalkeen ja menetti pallon vasta ollessaan maassa. Eipa siina mitaan, jatkoajalla tuli turpiin ja off-seasonille Cutleria kehittamaan. Uskon etta siita pojasta tulee jotain.

Wild Card -kierroksella mielestani kolme tasaista kamppailua; KC-IND, DAL-SEA ja NYG-PHI. Ainoa "varma" (vahan niinkuin 49ers @ Broncos...) on NYJ-NE, vaikkakin toivon Jetsin voittavan. Mielenkiintoista tulee kuitenkin olemaan.

Ja huomenna toivotaan Boise Staten voittoa Fiesta Bowlista. Tostitos!
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Falcons...

Falconsilla kuulemma pressikonferenssi tänään iltapäivällä Syvän Etelän aikaa. Paikalliset epäilevät koutsinvaihdon olevan käsillä?
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Playoffs, here we come!

Eilen siis saatiin runkosarja päätökseen ja edessä on 12 joukkueen playoffsit. Itselläni on jäänyt nyt oikeastaan kolme viikkoa putkeen viasatin matsit katsomatta päällekkäisten ohjelmanumeroiden :) vuoksi, mutta tulevana viikonloppuna olen varmasti ruudun ääressä kun postseason pyörähtää käyntiin Wild Card Weekendin muodossa. Week 17 oli melkoisen mielenkiintoinen ja monta yllättävää lopputulosta nähtiin. AFC:ssä Cincinnati ja Denver hävisivät yllättäen viimeiset ottelunsa ja jäivät näin ollen pleijareiden ulkopuolelle. Coloradossa ollaan varmasti nyt erittäin pettyneitä, ennen kautta playoff paikkaa pidettiin varmana ja tavoite oli ottaa se viimeinen askel eteenpäin edelliskauden konferenssifinaalitappion jäljiltä. Alkukauden puheenaihe oli loistavasti toiminut puolustus, sen jälkeen valokeilan varastivat Cutler ja Plummer. Viikolla 13 Shanahan teki rohkean ja keskustelua herättäneen päätöksen penkittää Plummer ja ylentää Cutler aloittajaksi. Nyt näin jälkikäteen päätöksen voi kyseenalaistaa (Cutler 2-3, Plummer 7-4), mutta mielestäni Cutler on Snakea parempi QB. En usko että Putkimies pelinrakentajaan Denver olisi edennyt yhtään pidemmälle. Cincy aloitti niin ikään kauden suurin toivein, mutta kausi päättyi katkeraan jatkoaikatappioon pahimmalle viholliselle Steelersille. Voitolla Bengals olisi edennyt jatkopeleihin. NFL.comin peliraportissa on muuten mielenkiintoinen huomio Cincystä: "They were first in line for a wild-card playoff berth with three weeks, but wound up shut out of the playoffs by an 0-3 finish. A week ago in Denver, a bad snap on an extra-point attempt with 46 seconds to play prevented them from clinching a spot." Jos olisi jos niin ne kuuluisat valkoiset eläimetkin lentäisivät, mutta pienestä on loppupeleissä näinkin suuret asiat kiinni.

NFC:n puolella nähtiin melkoisen outo kausi. Chicago oli alusta lähtien melkoisen ylivoimainen, mutta muutoin konferenssi oli varmaankin ennätystasainen. Kovin usein ei 8-8 rekordilla pleikkareihin edetä, mutta tänä vuonna se riitti New York Giantseille. Jos Giants, Panthers, Falcons, Packers, Rams olisivat kaikki hävinneet päätöskierroksella, olisi NYG silti varmistanut Wild Cardin 7-9 rekordilla! Giants kuitenkin voitti lauantai-illan ottelunsa Redskinsejä vastaan ja näin ollen vei suurimman mielenkiinnon sunnuntain matseista. Chicago lisäksi konferenssin puheenaine oli New Orleans Saints jonka kausi on ollut kuin suoraan satukirjasta. Potentiaalista leffakamaa tulevaisuudessa?

Wild Card-matsit pelataan siis tulevana viikonloppuna. KC at Indy ja Cowboys at Seattle pelataan lauantaina, Jets at New England ja NYG at Philly kohtaavat sunnuntaina. Näissä neljässä matsissa tiivistyy mielestäni koko NFL:n hohdokkuus. Ihan mitä vain voi tapahtua. 12 jäljellä olevasta joukkueesta oikeastaan vain San Diego on ollut koko kauden kaikin puolin vakuuttava. Kaikilla muilla joukkueilla on ollut omat ongelmansa ja kysymysmerkkinsä. Kärjistetysti ajeteltuna mitään yllätyksiä ei voi edes tapahtua, koska yksikään joukkue ei ole niin suuri ennakkosuosikki etteikö se voisi hävitä kenelle tahansa. Näistä neljästä ensimmäisestä matsista on aika pahoa oikeastaan yhtään mitään, mutta koitetaan lyhyesti kommentoida jotain.

-Indy-KC, Manning vs Johnson. Indyn juoksupuolustus vs Chiefsin O-line ja LJ on aika selkeä "mismatch", mutta toisaalta Coltseilla on melkoinen hyökkäysase itselläänkin: Manning, Harrison, Wayne-ilmaohjus. Viime kierroksilla Indy ei ole kuitenkaan pystynyt heittämään itseään ulos siitä kuopasta mihin vastustaja on heidät juossut. Chiefs ei ole kuitenkaan mitenkään erityisen vakuuttava joukkue ja Colts on aina parempi kotona (varsinkin puolustusmielessä) joten ehkä Indyllä on vielä toivoa. Ei olisi kuitenkaan mikään suuri yllätys jos KC tämän pelin voittaisi.
-Seattle-Dallas, kahden ailahtelevan powerhouse-joukkueen kohtaaminen. Molemmilla on suuria tähtiä varsinkin hyökkäyksessä ja molempien valmentajat ovat arvostettuja ja kokeneita. Seahawks on pelannut oikeastaan koko kauden melko huonosti, mutta selvisi jatkoon divisioonavoittajana kiitos heikon lohkonsa. Dallas heräsi henkiin Tony Romon tultua pelinrakentajaksi ja oli yhdessä vaiheessa liigan kuumimpia joukkueita. Viimeisillä kierroksilla homma on kuitenkin vähän yskinyt ja heikkouksia on alkanut ilmetä. Dallas-O on vastustajansa tavoin epätasainen, puolustuksessa secondary ei ole ollut liigan eliittiä. Tasainen ottelu jonka toivon Seattlen voittavan, mutta pahoin pelkään Dallasin vievän.
- New England-NY Jets, etukäteen ajateltuna kierroksen "varma", mutta todellisuudessa näin ei ole. Patriotsin postseason-kokemus on jäätävää tasoa ja näin ollen Patsien pitäisi voittaa tämä suhteellisen helposti. Kuitenkin runkosarjan aikana heidän pelinsä taso on heilahdellut suuresti ja varsinkin hyökkäys on yskinyt ajoittain pahasti. Jets on kauden suurimpia yllättäjiä eikä olisi enää mikään suuri yllätys vaikka NYJ tämän pelin voittaisikin. Veikkaan kuitenkin että New Englandin kokemus on valttia tässä ottelussa ja voitto jää Razorille.
- Philadelphia-NY Giants, kauden kolmas kohtaaminen. Giants on ollut kauden puhutuin joukkue ja kausi on ollut myrskyisä. Joukkueessa on kuitenkin potentiaalia (varsinkin jos Shockey on mukana) ja Tiki tulee varmasti olemaan liekeissä pelatessaan uransa viimeisiä pelejä. Phillyn kauden piti olla ohi kun McNabb loukkaantui, mutta niin vain Garcia sai homman toimimaan ja kotkat voittivat koko divisioonan. Eagles tuskin voittaa kannuja tällä kaudella, mutta uskoisin heidän kuitenkin tämän pelin voittavan.
 
Viimeksi muokattu:

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
CorporalSyd kirjoitti:
Tämä on erittäin valitettava juttu. Kaverilla oli ikää vasta 24 vuotta.

Pressiboxi kirjoitti:
Falconsilla kuulemma pressikonferenssi tänään iltapäivällä Syvän Etelän aikaa. Paikalliset epäilevät koutsinvaihdon olevan käsillä?
Niinhän siinä sitten kävi, Mora sai kenkää. 2004 Atlanta voitti vielä divisioonansa (11-5) ja eteni konferenssifinaaliin asti missä Philadelphia oli parempi. 2005 Falcons aloitti hyvin ja oli kauden puolivälissä tilanteessa 6-2. Loppukausi meni sitten täysin päinvastoin (2-6) ja lopputuloksena siis 8-8. Tämä kausi oli kuin toisinto viime kaudesta. Alussa kaikki näytti hyvältä ja Vick-Dunn duo takoi hirveitä lukemia rushing yards-osastolla, mutta sitten loukkaantumiset pilasivat jo toisen kauden putkeen ja loppuen lopuksi Atlanta päätyi 7-9 tilanteeseen. Saa nähdä kenet he hommaavat tilalle, Atlantan head coachin homma ei varmaan ole ihan se kaikkein houkuttelevin työpaikka. QB:nä on Vick mikä tekee hommasta ihan ainutlaatuista. Normaalit jutut eivät Atlantassa toimi vaan koko hyökkäys täytyy sopeuttaa Vickin mukaan. Helpompaahan se melkein olisi vaihtaa QB:tä mutta siihen tuskin Atlantassa lähdetään. Äijällä on kuitenkin kaikkien aikojen miljoonasopimus taskussa ja media-arvo on aika kova. Ja kyllä Vick myös pelata osaa omalla tavallaan, se tapa vaan poikkeaa kovasti perinteisestä pelinrakentajasta.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Fawkes kirjoitti:
Saa nähdä kenet he hommaavat tilalle, Atlantan head coachin homma ei varmaan ole ihan se kaikkein houkuttelevin työpaikka. QB:nä on Vick mikä tekee hommasta ihan ainutlaatuista.

AJC kommentoi tilannetta mm. seuraavasti:
Blank, Rich McKay and a search committee will now begin the process of finding a replacement. The formulation of a candidate list had already taken place before the decision to fire Mora, a team source said last week.

The process could take weeks, as some candidates could be coaching in the playoffs or could be working under uncertain circumstances.

Possible replacements could include: Tennessee Titans offensive coordinator, Norm Chow; University of Louisville coach Bobby Petrino; Jim Caldwell, assistant head coach/quarterbacks coach Indianapolis; Ron Rivera, defensive coordinator, Bears; Cam Cameron, offensive coordinator, Chargers; Mike Tomlin, defensive coordinator, Vikings; Mike Singletary, assistant head coach, LB coach, 49ers; Ken Whisenhunt, offensive coordinator, Steelers; Steve Mariucci, former Lions, 49ers head coach and University of Iowa coach Kirk Ferentz.

Lisää: http://www.ajc.com/falcons/content/sports/falcons/stories/2007/01/01/0102falcons.html
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Myös Arizonan Dennis Green sai kenkää. Kovasti on huhuttu myös Oaklandin erottavan Art Shellin. Muista koutseista varmaan ainakin Clevelandin Romeo Crennel on liipaisimella. Periaatteessa toki varmaan kaikki alle .500 pelanneet jengit miettivät tulevaisuuttaan vähän tarkemmin. Jos joukkue pelasi kauden 2-14, 3-13, 4-12 on koutsin vaihto jopa melko todennäköistä.
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Omalla kohdalla tuo valmentajaruletti on nyt mielenkiintoisin asia jenkkifutiksen suhteen, kun Steelers jäi ulos pleijareista.

Steelersin Bill Cowherin huhutaan lopettavan uransa mahdollisesti tähän kauteen. Sopimustahan hänellä on vielä vuosi jäljellä. Yleensä Steelers on kuitenkin jatkanut valmentajiensa sopimuksia silloin kun niitä on kaksi vuotta jäljellä. Tässä tapauksessa päätös on kuitenkin Cowherin eikä Steelersin.

Mikäli Cowher lopettaa, ykkössuosikit jatkajaksi ovat Steelersin hyökkäyksen koordinaattori Ken Whisenhunt ja kakkos- sekä linjakoutsi Russ Grimm. Ulkopuolisiahan pitää myös haastatella, mutta niistä ei tässä vaiheessa oikein pysty arvailemaan mitään. Todennäkäisempää on, että uusi päävalmentaja on joukkueen sisältä.

Mora ja Green tosiaan saivat jo kenkää. Arizona on varmaan Pete Carrollin perässä ja Atlantan kanditaatit tuossa jo tulikin. Itse en usko, että Crennel saa vielä kenkää, koska Clevelandiin ei ole kovin helppoa houkutella pätevää kaveria tilalle.

Muita mahdollisia muutoksia ovat nähdäkseni ainakin Oaklandin Shell (potkut), Miamin Saban (Alabama), Giantsin Coughlin (sai tosin varmaan jatkoajan pleijaripaikalla), Jacksonvillen Jack Del Rio (USC), Tampa Bayn Gruden (saattaa olla kiinnostunut muista maisemista). Myös Indyn Dungy saattaa olla liipasimella jos menestystä ei tule vieläkään pleijareissa. Runkosarja menee aina hyvin, mutta mites hyytymiset pleijareissa.

Saas nähdä miten nuo nyt lähtee menemään. Tuo Steelersin tilanne tosiaan kutkuttaa aika lailla. Steelersillähän ei ole ollut vuoden 1969 jälkeen kuin kaksi eri päävalmentajaa (Noll, Cowher), joten tuon paikan pitäisi olla melko haluttu kanditaattien keskuudessa. Työrauhaa piisaa vähän eri tavalla kuin useimmissa joukkueissa.
 

Cube

Jäsen
Rex Ryanin nimi kannattaa myös laittaa ylös mahdollisten valmentajakandidaattien kohdalla. Muistaakseni ESPN listasi kaverin liigan ykkösehdokkaaksi mitä tulee koordinaattoreihin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös