Wikipedia antaa tuollaisen vastauksen: http://en.wikipedia.org/wiki/Regular_Season_(NFL)Lapster kirjoitti:Voisiko joku selittää miten tuo runkosarja oikein pelataan. Pelejä kertyy 17, mutta millä perusteella valitaan vastustajat?
Tarkemmin sanottuna peliviikkoja on 17, mutta jokainen joukkue saa keskellä kautta yhden vapaaviikon. Eli joukkueille tulee 16 matsia per naama.Lapster kirjoitti:Voisiko joku selittää miten tuo runkosarja oikein pelataan. Pelejä kertyy 17, mutta millä perusteella valitaan vastustajat?
Rocco kirjoitti:Tarkemmin sanottuna peliviikkoja on 17, mutta jokainen joukkue saa keskellä kautta yhden vapaaviikon. Eli joukkueille tulee 16 matsia per naama.
Tuli noista ottelusysteemeistä mieleen vielä sellaista, että tämä SoV tiebrearkerina on mielestäni hyvä systeemi nimenomaan siksi, että joukkueiden otteluohjelmat vaihtelevat niin paljon. Eli silloin tärkeimmäksi ominaisuudeksi muodostuu se, että miten kovia joukkueita on kauden aikana kaatanut.steepler kirjoitti:Joo niinhän se tietenkin on että Strenght on Victory liittyy vastustajien voittoprosenttiin. Mielestäni hieman epämääräinen tie-brakeri noinkin aikaisessa vaiheessa, kyllä mielestäni pisteerot ja vastaavat olisivat parempia tie-breakereita. Tuossa tilastossa ongelma on se että itse et voi niinkään vaikuttaa siihen miten muut joukkueet muita vastaan pelaavat, täytyy vain toivoa että pelaavat hyvin mutta oikeastaan mitään et voi asialle tehdä. Myöskin on aika joukkueita joissa tulee kauden mittaan pahoja loukkaantumisia ja vastaavia jonka taso vaihtelee suuresti kauden aikana.
Cube kirjoitti:Tuli noista ottelusysteemeistä mieleen vielä sellaista, että tämä SoV tiebrearkerina on mielestäni hyvä systeemi nimenomaan siksi, että joukkueiden otteluohjelmat vaihtelevat niin paljon. Eli silloin tärkeimmäksi ominaisuudeksi muodostuu se, että miten kovia joukkueita on kauden aikana kaatanut.
Cube kirjoitti:Joidenkin mielestä tuollainen on varmasti turhaa, mutta minun mielestäni kyseessä on hieno tapa, joka todennäköisesti katoaisi, jos piste-eroja alettaisiin enemmän katselemaan.
Ei saakeli kun meni melkein koko peli sivu suun. Oli siinä juuri katsellut urheiluleffan Glory Road kun huomasin, että sieltähän tulee NFL Highlights ja sen jälkeen ATL-DAL. Olin elänyt koko ajan siinä uskossa, että matsi tulisi vasta tänään kuten muutkin ottelut. Pakkohan se oli sitten katsoa (kuudelta nukkumaan, haloo onko järkeä?) ja jo hetken näytti, että Atlanta voisi jopa voittaa. Nyt nähtiin että kyllä se Vick heittää osaa kun laiturit kerrankin saivat palloja kiinni. Sitten lopussa kaverin pisteet kyllä laski aika pahasti kun jätti viimeisen draivin kesken nivusvamman (?) takia. Tietysti en voi tietää kuinka pahasta vammasta on kyse, mutta näytti kuitenkin ihan normaalisti kävelevän. Toki jos nivunen on paskana niin paha siinä on koittaa pelata, mutta kuten Deion ja Marshall siinä haastelivatkin, niin ei kovin hyvältä näytä jos QB jättää vapaaehtoisesti kauden tärkeimmäin ottelun viimeisen draivin kesken oli matsi sitten vaikka jo ratkennutkin. Pleijarit Atlantalta menee taas sivusuun, toivottavasti nyt Vick edes saisi sen tuhat jaardia rikki. Näinköhän Atlantasta koskaan tulee mitään? Näyttävät ihan junnujoukkueelta, kaikki tärkeät äijät on vielä nuoria (Vick, Crumpler, laiturit, Hall, Norwood, Griffith). Toki kaikki ovat ensi vuonna vuoden kokeneempia, mutta Atlantalta puuttuu rutiinia. Ihan käsittämätöntä miten heillä ei ole ollenkaan ihan perusheittopeliä. Puolustuskin vuotaa aika pahasti joskin ottavat ihan hyvin noita syötönkatkoja ja fumble recoveryja. En tiedä, tuntuu vaan niin toivottamalta seurata punaisten toimintaa. Ehkä sitten joskus.Puster kirjoitti:Kaikkien aikojen eniten pisteitä NFL:ssä tehnyt pelaaja on nyt sitten taskalainen Morten Andersen joka kahdella toisen neljänneksen extra pointilla siirtyi kokonaispistemäärään 2435.
Edit: sieltä tuli sitten jo seuraavakin eli nyt on jo 2436
Eikös Tomlinson myös rikkonut jonkun yhteispisteiden kausiennätyksen tjsp? Ensi viikolla Vickillä (jos pelaa) menee erittäin suurella todennäköisyydellä rikki 1000 jaardin raja ja näin ollen hänestä tulee ensimmäinen yli tuhat jaardia juossut pelinrakentaja. Samalla hänestä ja Dunnista taitaa tulla vasta kolmannet seurakaverit jotka juoksevat molemmat yhdellä kaudella yli tuhat jaardia.Lapster kirjoitti:Ja ennätyksiä rikottiin taas kierroksella. Favre ohitti Marinon syötöissä. Favre uhkaa myöst Marinon ennätystä Touch down syötöissä. Tähän on matkaa 8 syötön verran. TD puolestaan muokkasi yhden kauden TD-ennätystä jo 33:een. Andersonin ennätys tulikin jo mainittua. Vick rikkoi 34 vuotta vanhan QB rushing recordin.
13~ kirjoitti:Olettaen, että englanti taipuu:
http://en.wikipedia.org/wiki/American_football_positions
eagle kirjoitti:Olisikohan jollain asiantuntijalla aikaa selittää kaikki pelaajien paikat läpi. Lähinnä siis kyse on siitä että itselleni ei ole ollenkaan selvä mikä on jonkun TE(tight end?) rooli. Eli jos vain joku viitsisi vaivautua ja selittää kaikki nuo lyhenteet läpi. Semmoisen listan voisi pistää itselle talteen ja sitten muistuttaa itseään. Yv:lläkin saa laittaa, mutta ehkä en ole kuitenkaan ainoa joka tahtoisi tietää muttei kaikkien rooleja tiedä, vai olenko?
Näidän sällien rooli on todella aika omituinen jos ajattelee yleisiä pallopelien sääntöjä, koska kaverit eivät sääntöjen mukaan SAA koskea palloon. Ei mitään etteivät yleensä koske vaan se on säännöissä kielletty. Tai jos etukäteen ilmoittaa tuomarille niin yksittäisen yrityksen ajaksi linjamies voi tulla "pelattavaksi", mutta näin tapahtuu hyvin harvoin. Mutta noin ajatuksena on varmasti muita pallopelejä seuranneille aika outo ajatus, että kaveri pelaa amerikkalaista jalkapalloa, mutta ei saa koskaan koskea palloon. Linjamiehet ovatkin yleensä aikamoisia karjuja jo ihan ulkonäönkin perusteella. Joitain tyyppejä ei oikeasti voisi uskoa huippu-urheilijoiksi, mutta kovaa hommaa tuo blokkaaminen on. Hyökkäyksen linjamiehen rooli on muuten nykyään varmaan ainoita pelipaikkoja missä valkonaamoja on vielä yhtä paljon tai enemmän kuin tummaihoisia. Pelinrakentaja ja potkijat ovatkin sitten ne muut. Muilla pelipaikoilla ei hirveästi valkoihoisia enää näy, joitan laitureita, tight endejä ja fullbackeja taitaa kyllä vielä olla. Ei sinänsä että näillä seikoilla mitään väliä olisi, mutta ihan mielenkiintoisia huomiota.Rocco kirjoitti:Sitten C (center), G (guard) ja T (tackle) ovat viisi hyökkäyksen linjan pelaajaa. He eivät saa vastaanottaa syöttöjä, joten heidän tehtävä on oikeastaan vain blokata. Joko juoksupeleissä tehdä tilaa ja avata juoksuväylä, ja heittopeleissä tehdä heittosuoja eli "pocket" pelinrakentajalle. C on se pelaaja joka ottaa pallon ja antaa QB:lle aloitussyötön.
Näinkö on? No joo kyllähän tuo on ihan järkeenkäyvää. Unohdin tuosta myös sen, että rähmäyksen jälkeenhän myös hyökkäyksen linjat saavat palloa kantaa. Ei ole kyllä koskaan sattunut silmään, että joku pallon guardille tai tacklelle vapaaehtoisesti antaisi :). Eteenpäinsyötöissä sääntö on kuitenkin tiukka, pallo ei saa edes vahingossa koskettaa linjamiestä. Rangaistus tästä 5 tai 10 jaardia, en muista kumpi. Mites muuten tämä "ineligible receiver downfield"-juttu menee? Eli toteutuuko tämä jos linjamies ylittää line of scrimmagen vai täytyykö hänen koskea palloon?jm16 kirjoitti:Siis ei sitä ole kylläkään säännöissä kielletty etteikö myös hyökkäyksen linjamiehet saisi koskea palloon. Mutta he eivät saa koskettaa, saati ottaa kiinni etäänpäinsyöttöä. Tosin tällähän nyt sinänsä ei ole tänä päivänä kovin suurta merkitystä, koska palloa ei oikeastaan koskaan enää taakse päin yrityksen aikana heitellä. Mutta esim. Minnesota Vikingsien pelinrakentaja Fran Tarkenton (-70 luvun alkupuolella) oli tunnettu siitä, että hän saattoi aivan älyttömän scrämbläyksen päätteeksi ja vieläpä aivan normaalin yrityksen aikana, syöttää pallon taaksepäin jopa linjamiehelle.
Fawkes kirjoitti:Rangaistus tästä 5 tai 10 jaardia, en muista kumpi. Mites muuten tämä "ineligible receiver downfield"-juttu menee? Eli toteutuuko tämä jos linjamies ylittää line of scrimmagen vai täytyykö hänen koskea palloon?
Fawkes kirjoitti:Mites muuten tämä "ineligible receiver downfield"-juttu menee? Eli toteutuuko tämä jos linjamies ylittää line of scrimmagen vai täytyykö hänen koskea palloon?