NFL offseason 2007

  • 45 682
  • 665

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Lueskelin tuossa artikkelia si.com:sta ja tällainen iski silmään. Hymy oli kyllä herkässä.

I can just feel Mike Holmgren fuming. He's thinking: Last year we let Steve Hutchinson go for $7 million a year, and now $7 million is the going rate for a guard who can walk and chew gum at the same time.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Cube kirjoitti:
EDIT: Toivottavasti tämä nyt johtaa siihen, että Browns draftaa esim. Brady Quinnin Adrian Petersonin sijaan..
Siltä se kyllä vähän vaikuttaa. Cleveland on parina viime vuotena tehnyt ihan ok-varauksia: Kellen Winslow, Braylon Edwards, Kamerion Wimbley. Kyllä heillä on ihan kohtuu lahjakkaita pelaajia. Silti kaikenlaista vastoinkäymistä on Browns-leirisssä ollut, mm. ökysopimuksen saanut C Bentley loukkaantui saman tien eikä välttämättä enää koskaan pelaa. Sitten on ollut jotain hemmetin sairaalabakteria jne. Potentiaalia jengissä kuitenkin on jos jatkavat vaan hyvien varausten tekemistä. Tätä edesauttaa aina alhainen varausvuoro. Winslow 6.pickillä, Edwards 3.pickillä ja Wimbley 13.vuorolla. Kahden ensimmäisen pään nestetasapainosta on liikkunut jotain huhuja, mutta talentia molemmilla kyllä on. Periaatteessa Peterson olisi loistava lisä tähän jengiin. Ellei loukkaantumiset tuhoa hänen uraansa, tulee hän varmasti olemaan yksi liigan parhaista RB:stä moneksi vuodeksi eteenpäin. Toisaalta kun se QB on niin tärkeä äijä futisjoukkueessa niin Quinnin varaaminen olisi myös aika järkevää. Frye ei ehkä ole ihan Grossman tasoa, mutta ei nuo viime kauden 10 TD/17 INT myöskään hirveästi vakuuta. Joten sinänsä sen puhki kulutetun franchise QB:n hankinta olisi ehkä tänä vuonna paikallaan. RB:itä tuntuu nykyään kasvavan joka oksalla, mutta QB:en kohdalla tilanne nyt ei ole ihan sama. Nykyliigasta mun mielestä Manning, Palmer, Brady, täysin terveena oleva McNabb ja ehkä Brees kuuluvat siihen osastoon jotka johtavat jenginsä voittoon jos muu joukkue sen vaan millään muotoa mahdollistaa. RB:stä taas sellaisia jotka pystyvät kantamaan joukkuettaan hartioillaan on liigassa lukuisia. Joten järkeilen Bradyn draftaamisen olevan hyvä veto, sillä tekosyyllä että QB on RB:tä arvokkaampi pelaaja. Ja uskon kohtuullisen vakaasti, että Quinn tulee pelaamaan melkoisen hyvän uran NFL:ssä. Tuskin hänestä ihan all time-legendaa tulee, mutta varma ykkös-QB kuitenkin. Parempi kuin Frye. Joten jos tämä J-Lewn hankinta tarkoittaa, että Browns varaakin nyt Quinnin niin mielestäni tämä on hyvä veto. Jos varaus taas kohdistuu johonkin muuhun pelaajaan (poislukien C.Johnson), on Petersonin sivuuttaminen suuri virhe.

Jeremy kirjoitti:
Jep, aikas halvalla lähti Jones. En tiedä vaikuttiko Thomas Jonesin ikä sitten asiaan, mies kuitenkin täyttää tänä vuonna 29 vuotta ja alkaa vähitellen olemaan backiksi aikas vanha. Tosin Jones on ollut aikas hyvässä vireessä viimeiset pari kautta ja ei ainakaan vielä ole näyttänyt hidastumisen merkkejä, melkeinpä päinvastoin. Kenties Chicago ei ollut valmis sitoutumaan mieheen pitkällä sopimuksella, Jets kuitenkin antoi hänelle 4-vuoden sopimuksen. Tiedä häntä, mutta mielestäni oiva kaappaus Jetsiltä, varsinkin kun Curtis Martininkin ura lienee väistämättä ohi.
Lähti halvalla joo. En vielä Jonesia kovin vanhana pitäisi. Esim. Tomlinson on vain vuoden nuorempi. Kyllä Jones vielä pari-kolme vuotta pystyy vetämään ihan nykyisellä tasollaan, ja pari-kolme vuotta on aika pitkä aika NFL:ssä. En Jonesin myyntiä sinänsä ihmettele, sopimus oli loppumassa ja mies itse pyysi siirtoa. Mutta mitä järkeä on myydä hänet noin halvalla? Aivan pakolla he olisivat saaneet Jonesista enemmänkin. Nythän he käytännössä vaan nousevat kakkoskierroksella ylöspäin. Ok, he olisivat varanneet 2.kierroksen toiseksi viimeisenä ja nyt he nousivat kakkoskierroksen 5:ksi, mutta silti. Kyllä siellä kakkosen lopullakin olisi vielä hyviä pelaajia ollut jäljellä. Elleivät sitten tehneet siirtoa joku tietty pelaaja mielessä, jota eivät usko enää kakkosen lopulla saavan. Jetseiltä ilman muuta oiva kaappaus. Joukkue on menossa hyvään suuntaan. Mangini vaikuttaa pätevältä kaverilta ja pelaajistossakin alkaa olla nuoria lahjakkuuksia. Puolustuksessa Vilma ja Rhodes sekä hyökkäyksessä Coles ja Cotchery. Linjassa Mangold ja D´Brickashaw. Tähän päälle Jones ja Pennington niin aika hyvältä alkaa hiljalleen rosteri vaikuttamaan.

EDIT. Vedetään sanoja sen verran takaisin, että Lewisin sopimus Clevelandin kanssa näyttää olevan vain yhden vuoden mittainen. Joten jos tässä haetaan vaan hyvää back upia "AD":n rookievuodeksi. En kyllä tiedä olisiko Lewis tällaiseen rooliin suostunut, ehkä ei. No oli miten oli. Jos Browns vielä Petersonin ottaisi niin olisihan siinä aika paljon rahaa kiinni keskushyökkääjissä: Peterson, Lewis, Droughns. Tai no ei kukaan näistä nyt varmaan ihan älyttömän kallis ole, mutta ei kaikkia kolmea kyllä rosterissa voi pitää.
 
Viimeksi muokattu:

Cube

Jäsen
Nyt se on sitten vihdoinkin varma: Willis McGahee siirtyy Baltimoreen. Jostain syystä tuo ESPN:n uutinen aiheesta ei suostu meikäläisellä just nyt aukeamaan, mutta linkitän sen kyllä hetken päästä.

Vaihdossa Buffaloon lähti ilmeisesti tämän kauden kolmannen ja seitsemännen kierroksen varaukset sekä vielä ensi kauden kolmannen kierroksen varaus. Ehkä hieman enemmän kuin olisin halunnut maksaa, mutta ei huono hinta liigan Top10-RB:stä (jään odottelemaan vastalauseita tietystä suunnasta..).

EDIT: http://sports.espn.go.com/nfl/index

Au au auuuu, kyllä kelpaa! Run the ball, stop the run.
 
Viimeksi muokattu:

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Cube kirjoitti:
Nyt se on sitten vihdoinkin varma: Willis McGahee siirtyy Baltimoreen. Jostain syystä tuo ESPN:n uutinen aiheesta ei suostu meikäläisellä just nyt aukeamaan, mutta linkitän sen kyllä hetken päästä.

Vaihdossa Buffaloon lähti ilmeisesti tämän kauden kolmannen ja seitsemännen kierroksen varaukset sekä vielä ensi kauden kolmannen kierroksen varaus. Ehkä hieman enemmän kuin olisin halunnut maksaa, mutta ei huono hinta liigan Top10-RB:stä (jään odottelemaan vastalauseita tietystä suunnasta..).

EDIT: http://sports.espn.go.com/nfl/index

Au au auuuu, kyllä kelpaa! Run the ball, stop the run.
Congrats, hyvä hankinta korpeilta. McG ei ole yhtä hyvä lyhyen matkan murjoja kuin J-Lew mutta muutoin on ihan eri tason kaveri. Kuten tuossa espn:n jutussa todetaankin, Lewis on nykyään melkoinen kömpelö puujalka. Keskeltä pystyy vielä hyvin murjomaan ja pystyy "siirtämään kasaa", mutta ulospäin juokseminen Lewisiltä on vähän sama kuin meikäläinen yrittäisi pyörittää Indyn hyökkäystä muuttamalla pelejä scrimmagessa. Kaksi kolmospickiä on tietysti ihan kohtuu hinta, mutta lyhyellä tähtäimellä pakkohan Baltimoren oli RB itselleen hankkia. Tähän vielä jatkodiili päälle niin Newsome ja kumppanit voivat ainakin vähän aikaa olla tyytyväisiä.

Niin ja uskon että Mike Anderson pystyy myös ottamaan ensi kaudella isompaa roolia kuin menneellä kaudella. Toissa kaudella paineli vielä yli 1000 jaardia Denverin paidassa joten kykyä kyllä on. Olkoonkin että Denver nyt on melkeinen 1000+ jaardin RB-tehdas, kyllä siinä jonkinlainen pelaajakin pitää olla, joka sitä systeemiä sitten pystyy hyödyntämään.

Muissa uutisissa Atlanta signasi vihdoin Joe Hornin. Mielestäni oikein hyvä lisä Petrinon hyökkäykseen. Jos kerran koko systeemi meinataan järjestää uudestaan niin juuri Hornin kaltainen kokenut laitahyökkääjä oli hankittava. Atlantan WR-varaukset tiedetään ja muutenkin draftin kautta rakentaminen vie aina vähän aikaa. Horn tuo osastoon välittömän parannuksen ja pystyy ehkä osaltaa auttamaan myös Whitea ja Jenkinsiä. Vielä kun Finneran tekee paluun polvivammansa jäljiltä niin ehkä ne pallot alkavat pikkuhiljaa tarttumaan Atlantassakin.
 

st.lemiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Ravens, #52, #20, BSHU
Kyllä kelpaa. Lewis on kuitenkin ollut jo hyvän aikaa varjo siitä mitä joskus oli. Eniten taisi faneja ym. vihastuttaa sellainen epäröinti kun saavutti linjan tason, joka johti siihen että mies ei sitten saanut kasaan kuin niitä yardin - kahden pelejä. Lisäksi havaittavissa oli myös selkeetä räjähtävyyden puutetta aukkoihin syöksyttäessä, juuri sitä mikä teki Lewisista aikoinaan huippu backin. Pitkin kautta oli (ainakin noilla ravenssien fanipalsoilla) puhetta kuinka Anderson juoksee agressiivisemmin ja kovempaa kuin Lewis ja ansaitsisi isompaa roolia, mutta Lewis ei halua jakaa kantoja.

No kuitenkin, nyt on yksi päänvaiva vähemmän, McGahee nostaa täyttä luottoa ainakin meikäläisen suunnasta. Kohtalaisen nuori kaveri, jolla on tosiaan vielä muutama vuosi jäljellä ihan lajin terävimmällä huipulla. Ilmeisesti Ravenssin juoksutyyli sitten muuttuu, kun heivasivat Mulitalonkin pihalle. Selityksenä oli että haluuvat tilalle jonkun nuoremman ja enemmän atleettisen kaverin (tietysti vaikuttavana asiana on se cap space ja sinne tilan tekeminen). Eli ehkä siitä murjomisesta siirrytään nyt monipuolisempaan juoksupeliin. McGahee ainakin mahdollistaa tuon, joka ei varmasti ole huono juttu yhtään. Jotenkin Indyä vastaan pleijareissa hävitty peli tavallaan symboloi tilannetta hyvin. Juoksussa ei oikein ollut mitään erikoista, melko samalla tavalla Ravens juoksi pyrkien keskeltä läpi, lyöden pääasiassa päätä seinään => heittopelikään ei auennut. Nyt monipuolisemman, nopeamman ja tuoreemman backin kautta uskoisi että heittopelikin aukeaa entistä helpommin.

Mitä McGaheen kentän ulkopuolisiin asioihin tulee, niihin en osaa ottaa kantaa, mutta en jaksa uskoa niiden olevan ongelma. Aika näyttää.
 

Cube

Jäsen
NFL-maailman idiootti Pete Prisco on taas vauhdissa McGahee-kauppaa analysoidessaan. No ok, ehkä vähän tylysti sanottu, mutta vuosien varrella alkanut ärsyttää tuo koko äijä ja hänen lyhytnäköinen QB-keskeisyys enemmän ja enemmän. Voisin vastata "Priscolle" pariin kohtaan tuossa tekstissä, kun kaverilla tuntuu tosiaan olevan vaikeuksia tämän siirron ymmärtämisessä:

The latest is Baltimore, forced to do so because its own castoff, Jamal Lewis, was signed by the Cleveland Browns.
"Forced" on aika tyhmä sanavalinta, koska Ravens olisi saanut Jamalin kyllä pidettyä helposti, jos sitä olisi kiinnostanut. Tätä uskoani vahvistaa vieläpä se, että J-Lew suostui lopulta menemään Clevelandiin yhden vuoden sopimuksella. Käsittääkseni tuossa onkin käynyt niin, että Ravens on vetänyt pois jopa tämän "ota tai jätä" -tarjouksensa siinä vaiheessa, kun McGahee saaminen alkoi näyttää todennäköiseltä.

Drafting running backs is the way to go -- the only way.
Kenet Ravensin olisi pitänyt draftata? Kuka Ravensin draftaama olisi ollut parempi kuin McGahee? Baltimoren ikkuna sulkeutuu todella nopeaa vauhtia ja ensi kausi on hyvin suurella todennäköisyydellä joukkueen viimeinen vakavastiotettava SB-yritys muutamaan vuoteen. Ray Lewis on ensi kauden alkaessa 32-vuotias, Steve McNair 34, Derrick Mason ja Jonathan Ogden 33, Trevor Pryce 32, Matt Stover 39, Samari Rolle 31 ja Chris McAlisterkin 30. Tuossa on aikamoinen lista pelaajia, joita ei ihan tuosta vain paikata. Jos Ravens haluaa heillä vielä voittaa, niin mukaan joukkueeseen oli tuotava paras saatavilla oleva RB. Edelleen, kuka olisi ollut parempi kuin McGahee?

When the Arizona Cardinals signed away Edgerrin James from the Indianapolis Colts last year, it started a frenzy in Indy. General manager Bill Polian was ripped. The Colts, many said, couldn't win without James.

At the time, I laughed at that talk and wrote that way in a column.
VÄHÄN eri asia. Edgerrin Jamesilla oli tilillään tuossa vaiheessa seitsemän kautta ja yli 2000 kantoa NFL:ssä ja hän oli 28-vuotias. McGaheella puolestaan on tilillään neljä kautta (joista tulokaskausi meni kuntoutuksessa) ja alle tuhat kantoa. McGahee on 25-vuotias. Jepjep, ihan vertailukelpoinen tilannehan tämä on, Pete..

Nauroikohan Prisco omahyväisenä kolumninsa äärellä myös silloin, kun Marshalla Faulk siirtyi Ramsiin, tai Curtis Martin Jetsiin? Ei, en vertaa näitä McGaheeta näihin pelaajiin, mutta onhan tuo Priscon lähestymistapa tähän asiaan täysin idioottimainen.

The 2006 season was the year of the rookie runner. In addition to Addai, you had Reggie Bush in New Orleans, Laurence Maroney in New England, Maurice-Jones Drew in Jacksonville and Leon Washington with the Jets. Carolina's DeAngelo Williams, another first-round pick in 2006, had four good games in his last six and looks ready to take over as the feature back.

You can find backs.
Tietysti viime vuonna näin olikin ja se tiedettiin jo ennen draftia. Edelleen palaan sen kysymyksen äärelle, että kenet Ravensin olisi pitänyt hankkia tässä tilanteessa? Tämä kysymys jää Priscolta, NFL:n ammattitaidottomilta toimittajalta, yllättäen vastaamatta.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
st.lemiin kirjoitti:
Ilmeisesti Ravenssin juoksutyyli sitten muuttuu, kun heivasivat Mulitalonkin pihalle. Eli ehkä siitä murjomisesta siirrytään nyt monipuolisempaan juoksupeliin. McGahee ainakin mahdollistaa tuon, joka ei varmasti ole huono juttu yhtään. Nyt monipuolisemman, nopeamman ja tuoreemman backin kautta uskoisi että heittopelikin aukeaa entistä helpommin.

Mitä McGaheen kentän ulkopuolisiin asioihin tulee, niihin en osaa ottaa kantaa, mutta en jaksa uskoa niiden olevan ongelma. Aika näyttää.
Niin ei McG ainakaan ole Lewisin kaltainen bruiser joten hänen vahvuutensa ovat enemmän ulkopuolella. Tai toki hän on monipuolinen ja pystyy juoksemaan myös sisälle, mutta se ei kuitenkaan ole hänen vahvin osa-alueensa. Ehkä tuo juuri tuo sitä monipuolisuutta ja mielikuvituksellisuutta Baltyn hyökkäykseen.

Cube kirjoitti:
Kenet Ravensin olisi pitänyt draftata? Kuka Ravensin draftaama olisi ollut parempi kuin McGahee? Baltimoren ikkuna sulkeutuu todella nopeaa vauhtia ja ensi kausi on hyvin suurella todennäköisyydellä joukkueen viimeinen vakavastiotettava SB-yritys muutamaan vuoteen. Ray Lewis on ensi kauden alkaessa 32-vuotias, Steve McNair 34, Derrick Mason ja Jonathan Ogden 33, Trevor Pryce 32, Matt Stover 39, Samari Rolle 31 ja Chris McAlisterkin 30. Tuossa on aikamoinen lista pelaajia, joita ei ihan tuosta vain paikata. Jos Ravens haluaa heillä vielä voittaa, niin mukaan joukkueeseen oli tuotava paras saatavilla oleva RB. Edelleen, kuka olisi ollut parempi kuin McGahee?
Kyllä McGaheen hankkiminen tässä vaiheessa oli ihan oikea ratkaisu. Hiekka tiimalasissa on tosiaan käymässä vähiin ja menestystä on tultava nyt. Toki tämä on mahdollista rookie-RB:n kanssa kuten Addai, Maroney ja Jones-Drew menneellä kaudella osoittivat, mutta onhan McGahee varmempi nimi tässä vaiheessa. Ja jos draftista meinattaisiin feature back hankkia niin sitten pitäisi melkein saada Peterson tai Lynch. Baltimore varaa niin toivottoman myöhään että tämä kaksikko on jo siinä vaiheessa mennyt. Joten McGahee on hyvä hankinta mielestäni.
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Browns kauppaa Droughnsia muualle mikä viittaisi vahvasti siihen, että meinaavat kuitenkin draftata backin. Droughns pois ja Lewis tilalle ei ainakaan meikäläisen mielestä mikään maata mullistava ratkaisu back-tilanteeseen ja varsinkin kun sopimus on vain yksi vuotinen.

Miten olisi Peterson ekalla ja Smith toisella kierroksella? Tai treidaaminen alaspäin ja Lynch ekalla?

Tuon Ravensin kauppojen järkevyyden näkee sitten ensi kaudella. Itse olen pitänyt McGaheeta aina lupaavana tapauksena, mutta ei hän ainakaan toistaiseksi ole oikein puhjennut kukkaan. Kaksi kolmos kierroksen varausta on kuitenkin aika paljon. Minkälainen sopimus McGaheella lienee voimassa? Siinä mielessä Priscolla on pointti, että draftista voi saada hyvän juoksijan paljon pienemmällä panostuksella. Näin myös tänä vuonna. Silti ukon jutuista kyllä paistaa läpi jonkinlainen vittuilun maku. Liekö samanlainen kaikkia joukkueita kohtaan? Toisaalta Cuben esittämä SB-ikkunateoria puoltaa tuota kokeneen juoksijan hankkimista. Oikeastaan ainoa kysymysmerkki onkin, että saako McGahee homman hoidettua.
 

Cube

Jäsen
Fawkes kirjoitti:
Niin ei McG ainakaan ole Lewisin kaltainen bruiser joten hänen vahvuutensa ovat enemmän ulkopuolella. Tai toki hän on monipuolinen ja pystyy juoksemaan myös sisälle, mutta se ei kuitenkaan ole hänen vahvin osa-alueensa. Ehkä tuo juuri tuo sitä monipuolisuutta ja mielikuvituksellisuutta Baltyn hyökkäykseen.
McGahee ei oikein taida itsekään tietää, että millainen juoksija hänen pitäisi olla. Ainakin käsittääkseni on ollut vähän jojoilua tuon painon kanssa ehkä välillä, kun ei osaa päättää haluaako olla vahva vai nopea. Kyllähän Willis tietysti on sekä vahva että nopea, mutta ei kummassakaan mitään liigan kärkeä. Kokonaispakettina kuitenkin potentiaalia on. Toivottavasti Baltimore ja Ravens tarjoavat sellaisen ympäristön, jossa McGahee viihtyy ja joka motivoi häntä, niin nähdään mihin kaveri todellisuudessa pystyy.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Troy kirjoitti:
Browns kauppaa Droughnsia muualle mikä viittaisi vahvasti siihen, että meinaavat kuitenkin draftata backin. Droughns pois ja Lewis tilalle ei ainakaan meikäläisen mielestä mikään maata mullistava ratkaisu back-tilanteeseen ja varsinkin kun sopimus on vain yksi vuotinen.

Miten olisi Peterson ekalla ja Smith toisella kierroksella? Tai treidaaminen alaspäin ja Lynch ekalla?

Tuon Ravensin kauppojen järkevyyden näkee sitten ensi kaudella. Itse olen pitänyt McGaheeta aina lupaavana tapauksena, mutta ei hän ainakaan toistaiseksi ole oikein puhjennut kukkaan. Kaksi kolmos kierroksen varausta on kuitenkin aika paljon. Minkälainen sopimus McGaheella lienee voimassa?
Ja ilmeisesti jos kauppaa ei synny niin Droughns ihan kylmästi leikataan pihalle. Ja samaan lopputulokseen päädyin itsekin eilen, ei Lewis yksivuotisella diilillä voi olla kiistaton ykkösback. Jos Browns tosiaan varaisi Petersonin, olisi heillä erittäin hyvä kaksikko kantamassa palloa. Olisi se kuuluisa lightning and thunder yhdistelmä, tosin Lewis ukkosominaisuudet ovat aika pahasti hiipumassa. Ja vaikka juttua on ollut miten Lewis ei haluaisi jakaa kantoja niin näinköhän yksikään jengi liigassa on valmis lupaamaan hänelle viime kauden näyttöjen jälkeen kiistaton ykkösen roolia? Epäilen vahvasti. Kuten jo eilen yritin järkeillä niin mun mielestä Petersonin varaaminen olisi hyvä veto Brownseilta. Jos häntä ei oteta niin sitten kääntyisin Quinniin. Jos taas AD menee Ohioon niin Troy Smith voisi tosiaan olla hyvä vaihtoehto kakkoskierroksella. Tässä on sitten ratkaisevaa kuinka paljon Crennel ja Savage vielä uskovat Fryehen, tahtovatko vielä yrittää hänellä vai draftaavatko Smithin, joka ei hänkään ole mikään varma tapaus NFL:ssä.

Ja tuohon sopimukseen niin vuoden päästähän se loppuisi, mutta NFL:n sivuilta tuosta yhdestä Schefterin jutusta tällaisen pätkän löysin:
Running back Willis McGahee and the Baltimore Ravens have reached agreement on a seven-year, $40.12 million contract that includes $15 million in bonuses. McGahee's base salaries in the seven years of the contract are $595,000, $605,000, $620,000, $3.6 million, $6 million, $6.5 million, and $7.2 million. The trade, once McGahee passes his physical, will become offiicial. Buffalo will receive Baltimore's third- and seventh-round draft choices this year and the Ravens third-round pick next year.
Ei kai tätä vielä julkistettu ole, mutta pitänee paikkansa. Tuosta vaan taas pisti silmää kuinka naurettavia nuo sopimukset ovat. Esim. tuo 40 milj./7 vuotta, luuleko joku tosiaan, että McG joskus tuon 7.2 milj. kotiin kantaa. Jos McGahee on Raven vielä 2010 niin eiköhän diili pistetä uusiksi siinä vaiheessa. Melkoisen alhainen on kyllä tuo ensimmäisen vuoden base joten ei hän hirveän kallis mies ole. Kaupan järkevyys mun silmissä sen kun kasvaa.
 

Jeremy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, ManU, NYY, NYR, NYG, Houston Rockets,
Tämä ESPN.comista:
"McGahee will receive an initial signing bonus of $7.5 million and subsequent option bonuses of $6 million after the 2007 season and $1.5 million following the 2008 season, for a total of $15 million. The base salaries are $595,000 (2007), $605,000 ('08), $620,000 ('09), $3.6 million ('10), $6 million ('11), $6.5 million ('12) and $7.2 million ('13)."

Joten jälleen kerran ei kannata liikaa keskittyä noihin sopimuksen alkuvuosien peruspalkkoihin. Ihan hyvältä diililtä näyttäis, ainakin McGaheen kannalta.
 

Cube

Jäsen
Troy kirjoitti:
Tuon Ravensin kauppojen järkevyyden näkee sitten ensi kaudella. Itse olen pitänyt McGaheeta aina lupaavana tapauksena, mutta ei hän ainakaan toistaiseksi ole oikein puhjennut kukkaan. Kaksi kolmos kierroksen varausta on kuitenkin aika paljon. Minkälainen sopimus McGaheella lienee voimassa? Siinä mielessä Priscolla on pointti, että draftista voi saada hyvän juoksijan paljon pienemmällä panostuksella. Näin myös tänä vuonna. Silti ukon jutuista kyllä paistaa läpi jonkinlainen vittuilun maku. Liekö samanlainen kaikkia joukkueita kohtaan? Toisaalta Cuben esittämä SB-ikkunateoria puoltaa tuota kokeneen juoksijan hankkimista. Oikeastaan ainoa kysymysmerkki onkin, että saako McGahee homman hoidettua.
Vähän tässä ikävä kyllä tulee mieleen SB:n jälkeinen kausi, jolloin Ravens hankki suurin odotuksin Elvis Grbacin heittämään palloa ja Leon Searcyn blokkaamaan. Mestaruuden uusiminen näytti kesällä erittäin hyvältä, mutta Jamal Lewisin ja Searcyn loukkaantumiset vesittivät nuo pyrkimykset lopulta täysin (tai no, ihan hyvän kauden Ravens kyllä joka tapauksessa pelasi).

Eli olivat hankinnat miten hyviä tahansa, niin kyllä ne aina parilla loukkaantumisella saa mitätöityä. Sikäli hommassa on aina paljon kiinni tuuristakin.

Itse en kyllä allekirjoita välttämättä tuota, että tämän kaupan järkevyyden näkee vasta ensi kaudella. Jälkiviisastelu on tietysti helppoa, mutta kyllä minä jo tässä vaiheessa tämän kaupan nimeän onnistuneeksi. Jos McGahee pettää, niin sitten pettää. Ozzie kuitenkin suoriutui taas kerran mallikaasti siinä, että löysi etukäteen ajatellen parhaan mahdollisen vaihtoehdon Baltimoren kannalta ja käytti tämän hyväkseen. Ehkä joku kolmannen kierroksen varaus syttyy ensi kaudella NFL:ssä liekkeihin ja juoksee 1500 jaardia ja 10 touchdownia. Ei sellaisella jossitteleminen kuitenkaan kovin hedelmällistä ole (ei sikäli, että niin valmistautuisit tekemäänkään), koska siinä missä tuo nuoren kaverin draftaaminen on aina iso riski, ei McGaheen hommaaminen sitä mielestäni ole. Ainakaan samassa määrin. Kyllä tämä oli tilanne huomioiden Ravensilta paras mahdollinen ratkaisu, kävi McGaheen kanssa lopulta miten tahansa.

Ja tosiaan, tuo huhuiltu diili on käytännössä 3-4 vuoden sopimus. Jos nyt olen oikein ymmärtänyt, niin nuo cap-luvut menisivät tuossa sopimuksessa (kutakuinkin) seuraavalla tavalla:

2007: 1,865,000
2008: 2,855,000
2009: 3,170,000
2010: 6,150,000
2011: 8,550,000
2012: 9,050,000
2013: 8,500,000

Nyt täytyy vielä toivoa, että Ogden palaa takaisin.
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Cube kirjoitti:
Ozzie kuitenkin suoriutui taas kerran mallikaasti siinä, että löysi etukäteen ajatellen parhaan mahdollisen vaihtoehdon Baltimoren kannalta ja käytti tämän hyväkseen. Ehkä joku kolmannen kierroksen varaus syttyy ensi kaudella NFL:ssä liekkeihin ja juoksee 1500 jaardia ja 10 touchdownia. Ei sellaisella jossitteleminen kuitenkaan kovin hedelmällistä ole (ei sikäli, että niin valmistautuisit tekemäänkään), koska siinä missä tuo nuoren kaverin draftaaminen on aina iso riski, ei McGaheen hommaaminen sitä mielestäni ole. Ainakaan samassa määrin. Kyllä tämä oli tilanne huomioiden Ravensilta paras mahdollinen ratkaisu, kävi McGaheen kanssa lopulta miten tahansa.

No sepä tässä juuri homman nimenä onkin, että toisten mielestä se ei näin etukäteen ajatellen ole se paras mahdollinen vaihtoehto eikä ainakaan ainoa vaihtoehto. Eli pointtina on siis se, että toistaiseksi McGahee ei ole ollut urallaan mikään suuri onnistuja. Ei siis voida pitävästi olettaa, että hän onnistuisi sen paremmin Ravensissakaan. Tai jos oletetaan niin yhtä hyvin voidaan olettaa esim. Droughnsin, Tony Huntin tai Chris Henryn onnistuvan samalla tavalla. Jones-Drew varattiin viime vuonna kakkoskierroksella ja hän oli todella hyvä tänä vuonna. Vaihtoehtoina olisi ollut myös esim. Thomas Jonesin värvääminen.

Eli siis tässä mielessä ei minun mielestäni voida tässä vaiheessa julistaa tämän olleen paras mahdollinen vaihtoehto, mutta Ravensin kannalta toivotaan sen kääntyvän sellaiseksi. Ja voidaan toki rauhallisin mielin todeta, että tämä oli hyvä veto näin etukäteen ajatellen. Tuskin McGaheesta mitään täydellistä floppia saa aikaan vaikka mitä tekisi. Itse tosin ajattelen asioita erään toisen joukkueen kannalta ja siksi toivon, että mies floppaa. =)

Kävi miten kävi niin en aio jälkiviisaaksi alkaa, koska ei näistä koskaan tiedä. Aikoinaan pidin erään Ducen siirtoa Steelersiin hyvänä vetona, kun tämä oli kaksi vuotta aiemmin vetäissyt tuollaisen McG tyyppisen kauden ja edellisellä kaudella jakanut peliaikansa kahden muun silloin todella hyvän backin kanssa. Toisaalta erästä Jeromea pidettiin aikanaan pelkkänä ylijäämänä kun tämä siirtyi Burghiin.
 

Cube

Jäsen
Muutamia pointteja vielä, koska tuntuu vähän siltä, ettet näe koko kuvaa tai sitten et halua tarkastella tilannetta objektiivisesti.

1. Maurice Jones-Drew varattiin tosiaan toisella kierroksella. Ravens luovutti Buffalolle kolmannen kierroksen varauksen. Viime vuonna kolmannella kierroksella varattiin Brian Calhoun ja Jerious Norwood, joista mielestäni kumpikaan ei olisi riittävän hyvä RB Baltimoren tarpeisiin nähden ainakaan vielä tulokaskaudellaan. Myös Musa Smith oli aikanaan kolmannen kierroksen varaus. Katso millainen huippu-RB hänestäkin on tullut, olkoonkin että loukkaantumiset ovat vaikuttaneet asiaan paljon.

2. Viime vuoden draft oli käsittääkseni running backien suhteen selvästi kovempi kuin tämä vuosi. Jos katsotaan drafteja pidemmällä aikavälillä, on ihan yhtä mahdollista, että Ravensin haaviin olisi tarttunut joku "ericshelton" tai "j.j. arrington " kuin "mauricejonesdrew" tai "clintonportis". Tämä siis toisen kierroksen varauksista. Kolmannelta kierrokselta on vielä vaikeampi löytää kaveria, jolle voisi antaa heti vastuuta ja peliaikaa.

3. Kyse ei ole myöskään pelkästään siitä, että rosteriin saadaan joku mitat täyttävä RB, vaan tulijan on oltava avainpelaaja joukkueessa, koska McNair alkaa vanhenemaan, eikä pysty enää heittämään yhtä paljon ja monipuolisesti kuin ennen.

4. Millaisella paketilla ajattelet, että Ravens olisi saanut esim. Thomas Jonesin? Pelkkä kakkoskierrosten vaihtaminen ei olisi ainakaan onnistunut tässä tapauksessa. Lisäksi Jones on kolme vuotta vanhempi kuin McGahee.

5. Ravens haluaa käyttää ensimmäisen ja toisen kierroksen varaukset muille pelipaikoille. Jos niistä olisi jompikumpi käytetty running backin varaamiseen, olisi esim. O-Line kärsinyt. Nyt Ravens saa otettua ensimmäisellä kierroksella vaikkapa linjamiehen ja toisella pelinrakentajan. Ensi kauden kolmannen kierroksen varauksen menettäminen on ikävää, mutta ei vaikuta mitenkään tämän kauden menestykseen.

6. Ravensin suurin tavoite tällä hetkellä on voittaa heti. Kun tämä otetaan huomioon, ei mielestäni nyt ollut parempaa vaihtoehtoa kuin McGahee saatavilla. Mielestäni kyseessä on liigan top10-RB, eikä tämä johdu edes siitä, että Willis pelaa ensi kaudella Ravensissa. (Jos ei usko, voi vaikkapa muistella viime kauden Fantasy Football -liigaa :)
 

st.lemiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Ravens, #52, #20, BSHU
Cube kirjoitti:
6. Ravensin suurin tavoite tällä hetkellä on voittaa heti. Kun tämä otetaan huomioon, ei mielestäni nyt ollut parempaa vaihtoehtoa kuin McGahee saatavilla.

Juurikin tältä kantilta (tulevaa kautta ajatellen) katsasteltuna kauppa oli kannattava. Tulevaisuutta ajatellen ei asia välttämättä ole näin. Eli tosiaan tuo Cuben mainitsema SB-ikkuna tällä kokoonpanolla on sulkeutumassa vuoden kahden sisällä. Jos Ravens haluaa nyt voittaa, niin RB oli hankittava, sellainen jossa on selkeää potentiaalia ja kokemusta hyvässä määrin, sellainen joka pystyy olemaan selkee ykkönen. Draftista olisi saattanut tulla sitä potentiaalia tai sitten ei. Jos homma olisi pelattu siten että Anderson, Smith ja joku draftista, oltaisiin voitu haukata sitä itteään aika isosti, jos draftista ei olisikaan saatu pelimiestä. Aika vaikeaa on sanoa olisiko Andersonista tai Smithistä sitten ollut aloittajaksi. Mitä nyt Ravenssien toimintaa kattoo, niin ei siellä hirveesti taideta ko. kaksikkoon aloittavina uskoa.

Kolikon kääntöpuoli on sitten tuo pickien menettäminen, joita Ravens tarvitsee kipeästi, kun katsotaan pitemmälle tulevaisuuteen. Muutaman kauden sisällä joukkue tulee menettämään reilusti avauksen miehiä. Tältä kannalta ajateltuna kauppa oli Ravenssin kannalta tappio. Toisaalta jos hyvin käy, niin McGaheen kautta Ravenssin RB-tilanne on selvitelty pariksi-kolmeksi vuodeksi eteenpäin. Nää on näitä jossitteluita.

Mieluummin itse näkisin näitten pitkänlinjanveteraanikulmakiviravens-pelaajien voittavan SB:n ensi kaudella, kuin sitten muutaman vuoden päästä aivan eri miehillä. Siksi kauppa mielestäni oli kannattava.

Asiaan vielä liittyen jos vertaillaan buffalon ja baltimoren o-linjaa, pystyykö vertaamaan ja jos pystyy kummalla on parempi? Bills on melko tuntematon joukkue itselle, joten en osaa verrata yhtään. Jos joku osaa niin valaiskoot tilannetta. Ihan vaan ajatellen mitä McGahee ensi kaudella saa aikaan. Tuoko joukkueen vaihdos lisää yardeja vai ei, jos kuvitellaan että Willis juoksee samalla "tasolla" kuin mitä viime vuonna Billseissä.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Cube kirjoitti:
2. Viime vuoden draft oli käsittääkseni running backien suhteen selvästi kovempi kuin tämä vuosi. Jos katsotaan drafteja pidemmällä aikavälillä, on ihan yhtä mahdollista, että Ravensin haaviin olisi tarttunut joku "ericshelton" tai "j.j. arrington " kuin "mauricejonesdrew" tai "clintonportis". Tämä siis toisen kierroksen varauksista. Kolmannelta kierrokselta on vielä vaikeampi löytää kaveria, jolle voisi antaa heti vastuuta ja peliaikaa.
Mm. Curtis Martin ja Frank Gore varattiin aikanaan kolmoskierroksella. Jälkimmäinen olisi kyllä mennyt jo korkeammalla ilman loukkaantumisia. Ei liity mihinkään, mutta piti vaan leijua turhalla tiedolla.

Jos McGaheeta Thomas Jonesiin verrataan niin pidän Jonesia kyllä parempana ja varmempana tapauksena kuin McGaheeta, mutta kuten Cube jo kirjoitti niin samalla kakkospickien vaihtamisella Baltimore ei Jonesia olisi saanut. Joten kaikin puolin McGahee on mun mielestä hyvä hankinta. Draftistakin pystyy helmiä löytämään kolmoskierroksellakin, mutta onhan McG paljon valmiimpi pelimies ja pystyy tosiaan tuomaan sitä menestystä nyt eikä vasta huomenna.

st.lemiin kirjoitti:
Asiaan vielä liittyen jos vertaillaan buffalon ja baltimoren o-linjaa, pystyykö vertaamaan ja jos pystyy kummalla on parempi? Bills on melko tuntematon joukkue itselle, joten en osaa verrata yhtään. Jos joku osaa niin valaiskoot tilannetta. Ihan vaan ajatellen mitä McGahee ensi kaudella saa aikaan. Tuoko joukkueen vaihdos lisää yardeja vai ei, jos kuvitellaan että Willis juoksee samalla "tasolla" kuin mitä viime vuonna Billseissä.
No kai jotain kertoo se, että Bills kulutti tsiljoona dollaria kolmeen linjamieheen juuri äskettäin joten ihan tyytyväisiä linjapeliin ei Buffalossa oltu. Tilastojen valossa jos asiaa katsoo niin McNair&Boller säkitettiin menneellä kaudella 17 kertaa kun vastaavasti Losman säi säkin päähänsä 47 kertaa joten kyllähän noissa linjoissa pikkuinen ero on. Juoksupelissä Baltimoren linja blokkasi J-Lew´n, Andersonin ja Musan edessä 1468 jaardia kun taas Buffalon linja mahdollisti McGaheen&A-Trainin yhdistetyt 1368 jaardia. Oman näkemykseni mukaan tuon Baltimoren linjan takana olisi kyllä kuka tahansa muu kun Lewis juossut enemmän jaardeja, sen verran kankean näköinen hän muutamissa näkemissäni peleissä oli. Toisaalta sitten nuo Lewisin 9 TD:tä on ihan hyvin vaikkei mikään monsterilukema olekaan. Olisin myös ollut ihan varma, että Lewis ei montaa kertaa rähmännyt, mutta näköjään kuitenkin neljästi pallon menetti, kaksi näistä päätyi vastustajalle.
 
Viimeksi muokattu:

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Cube kirjoitti:
Muutamia pointteja vielä, koska tuntuu vähän siltä, ettet näe koko kuvaa tai sitten et halua tarkastella tilannetta objektiivisesti.

Koko kuva on hallussa ja käsittääkseni meistä kahdesta minun pitäisi pystyä myös objektiivisempaan mielipiteeseen tässä asiassa. =) En oikein ymmärrä miksi tästä pitää taas vääntää, koska en tietääkseni ole missään vaiheessa siirtoa haukkunut lähinnä pohdiskellut sitä vain hieman maltillisemmalla sävyllä kuin sinä.

Cube kirjoitti:
1. Maurice Jones-Drew varattiin tosiaan toisella kierroksella. Ravens luovutti Buffalolle kolmannen kierroksen varauksen. Viime vuonna kolmannella kierroksella varattiin Brian Calhoun ja Jerious Norwood, joista mielestäni kumpikaan ei olisi riittävän hyvä RB Baltimoren tarpeisiin nähden ainakaan vielä tulokaskaudellaan. Myös Musa Smith oli aikanaan kolmannen kierroksen varaus. Katso millainen huippu-RB hänestäkin on tullut, olkoonkin että loukkaantumiset ovat vaikuttaneet asiaan paljon.

Ravens luovutti kaksi kolmannen kierroksen varausta ja yhden seitsemännen. Varmuuttahan ei draftissa koskaan ole edes ykköskierroksen varausten kanssa, mutta olisihan siellä ollut varamiehenä se Andersonkin jos tulokas olisi flopannut.

Cube kirjoitti:
2. Viime vuoden draft oli käsittääkseni running backien suhteen selvästi kovempi kuin tämä vuosi. Jos katsotaan drafteja pidemmällä aikavälillä, on ihan yhtä mahdollista, että Ravensin haaviin olisi tarttunut joku "ericshelton" tai "j.j. arrington " kuin "mauricejonesdrew" tai "clintonportis". Tämä siis toisen kierroksen varauksista. Kolmannelta kierrokselta on vielä vaikeampi löytää kaveria, jolle voisi antaa heti vastuuta ja peliaikaa.

Mielestäni siellä on kolmannen kierroksen targetteina juuri nuo mainitsemani pelimiehet edelleen. Sitten on vielä Bush ja Irons siellä kärjen ja heidän välimaastossa. Kyllä kahdella kolmoskierroksen varauksella olisi backin saanut draftistakin.

Cube kirjoitti:
3. Kyse ei ole myöskään pelkästään siitä, että rosteriin saadaan joku mitat täyttävä RB, vaan tulijan on oltava avainpelaaja joukkueessa, koska McNair alkaa vanhenemaan, eikä pysty enää heittämään yhtä paljon ja monipuolisesti kuin ennen.

Kts. seuraava kohta.

Cube kirjoitti:
4. Millaisella paketilla ajattelet, että Ravens olisi saanut esim. Thomas Jonesin? Pelkkä kakkoskierrosten vaihtaminen ei olisi ainakaan onnistunut tässä tapauksessa. Lisäksi Jones on kolme vuotta vanhempi kuin McGahee.

Paha sanoa, mutta kyllä Jones on mielestäni paljon vakuuttavampi pelaajakin ja olisi vastannut mielestäni paremmin tuohon edellisen kohdan huutoon. Ja ei Jones todellakaan mikään ikäloppu ole.

Cube kirjoitti:
5. Ravens haluaa käyttää ensimmäisen ja toisen kierroksen varaukset muille pelipaikoille. Jos niistä olisi jompikumpi käytetty running backin varaamiseen, olisi esim. O-Line kärsinyt. Nyt Ravens saa otettua ensimmäisellä kierroksella vaikkapa linjamiehen ja toisella pelinrakentajan. Ensi kauden kolmannen kierroksen varauksen menettäminen on ikävää, mutta ei vaikuta mitenkään tämän kauden menestykseen.

Tässä tuleekin parhaiten esille koko tämän asian eri puolet. Suurin osa ihmisistä tekisi varmaan niin, että panostaisi sinne tulevaisuuteen varsinkin, kun joukkueen suurimmat starat alkavat ikääntyä. Siinä valossa kahden ensimmäisen päivän varausvuoron menettäminen ei tunnu hyvältä. Ymmärrän kuitenkin tuon ikkunapointin ja sillä tämä siirto on selitettävissä. Mutta miksi ei panostettu sitten samantien kunnolla tuohon hommaan? Luulisi, että tuolla logiikalla sen toisen kierroksen varauksen olisi voinut käyttää backiin ja ottaa kolmannella sen pelinrakentajan. Mahdollisuuksia on siis useita. Et siis varmaan meinaa, että Ravens saa ekan ja tokan lopulla ensi kaudella aloittavat linjamiehen ja kuupan?

Cube kirjoitti:
6. Ravensin suurin tavoite tällä hetkellä on voittaa heti. Kun tämä otetaan huomioon, ei mielestäni nyt ollut parempaa vaihtoehtoa kuin McGahee saatavilla. Mielestäni kyseessä on liigan top10-RB, eikä tämä johdu edes siitä, että Willis pelaa ensi kaudella Ravensissa. (Jos ei usko, voi vaikkapa muistella viime kauden Fantasy Football -liigaa :)

Jaardeissa sija 24. ja maaleissa 20. Sori vaan, mutta vaikka pidän Willistä todella lupaavana ja on ollut lempipelaajiani NFL:ssä Steelersin ulkopuolelta siitä asti kun tuli liigaan niin en saa hänestä näillä näytöillä top-10 miestä. Onko tuo sitä objektiivista tarkastelua?

En tästä halua kinata, mutta kuten tässä nyt on tullut moneen kertaan todettua niin vaihtoehtoja toimia on satoja ja noita McGaheen tuloksia ja hintaa sekä siirron perusteluja tarkastellessa en voi tässä vaiheessa sanoa, että tuo oli paras mahdollinen veto tässä vaiheessa. Silti totean edelleen, että varmasti vähintään ok siirto ja mahdollisuuksia vaikka mihin.
 

Cube

Jäsen
Troy kirjoitti:
Koko kuva on hallussa ja käsittääkseni meistä kahdesta minun pitäisi pystyä myös objektiivisempaan mielipiteeseen tässä asiassa. =) En oikein ymmärrä miksi tästä pitää taas vääntää, koska en tietääkseni ole missään vaiheessa siirtoa haukkunut lähinnä pohdiskellut sitä vain hieman maltillisemmalla sävyllä kuin sinä.
No onhan se jo nähty, että sun anti-Baltimore-lasit vastaavat meikäläisen pro-Baltimore-laseja :)

Paha sanoa, mutta kyllä Jones on mielestäni paljon vakuuttavampi pelaajakin ja olisi vastannut mielestäni paremmin tuohon edellisen kohdan huutoon. Ja ei Jones todellakaan mikään ikäloppu ole.
Mielipiteitähän nämä, mutta uskallan kyllä väittää, että McGaheeta pidetään yleisesti Jonesia parempana pelaajana. Jones on vaan saanut juosta Chicagossa hieman paremman linjan takana. Viime kaudella kuitenkin ihan yhtä paljon (tai vähän) maaleja kuin McGaheella, jos tilastoja halutaan tarkastella. Jaardeja/ottelu myös yhtä paljon (/vähän).

Ei Jones uraloppu ole, mutta kolme vuotta McGaheeta vanhempi joka tapauksessa. Lisäksi hänellä on 500 kantoa enemmän urallaan, mikä ei voi olla tuntumatta.

Painotan kuitenkin, että itse pidän myös Jonesia erittäin kovana kaverina (tämänkin olen tuonut jo monta kertaa esille aiemmin) ja olisin ottanut hänet Ravensiin toisiksi mieluiten heti McGaheen jälkeen.

Tässä tuleekin parhaiten esille koko tämän asian eri puolet. Suurin osa ihmisistä tekisi varmaan niin, että panostaisi sinne tulevaisuuteen varsinkin, kun joukkueen suurimmat starat alkavat ikääntyä. Siinä valossa kahden ensimmäisen päivän varausvuoron menettäminen ei tunnu hyvältä. Ymmärrän kuitenkin tuon ikkunapointin ja sillä tämä siirto on selitettävissä. Mutta miksi ei panostettu sitten samantien kunnolla tuohon hommaan? Luulisi, että tuolla logiikalla sen toisen kierroksen varauksen olisi voinut käyttää backiin ja ottaa kolmannella sen pelinrakentajan. Mahdollisuuksia on siis useita. Et siis varmaan meinaa, että Ravens saa ekan ja tokan lopulla ensi kaudella aloittavat linjamiehen ja kuupan?
Ei ensi kauden aloittavan QB:n, mutta kaudelle 2008 toivottavasti. Tämä olisi kuitenkin aika tärkeä juttu, koska McNair tuskin yhtä kautta enempää jaksaa enää. Mitä tuohon kysymykseesi tulee, niin taitaa kakkoskierroksella vähän varmemmin saada sen tulevaisuuden QB:n kuitenkin? Tähän viittasin jo viime viestissä, eli jos nyt oltaisiin käytetty se kakkonen esim. Michael Bushiin, olisi samalla esim. QB-osasto kärsinyt.

Jaardeissa sija 24. ja maaleissa 20. Sori vaan, mutta vaikka pidän Willistä todella lupaavana ja on ollut lempipelaajiani NFL:ssä Steelersin ulkopuolelta siitä asti kun tuli liigaan niin en saa hänestä näillä näytöillä top-10 miestä. Onko tuo sitä objektiivista tarkastelua?
Objektiivista oli draftata Buffalo-McGahee viime kauden Fantasy Footballissa kolmantena pelaajana joukkueeseeni :) No ok, se oli paska ratkaisu, mutta kuten jo sanoin, mielipiteeseeni tästä kaverista ei vaikuta se, että hän on nyt Ravensin mies.

Ja mitä tulee noihin tilastoihin, niin tokihan huomioit, että McGaheelta jäi menneellä kaudella kaksi (tai no, käytännössä kolme) peliä väliin loukkaantumisen takia? Vastassa olisi ollut Indyn, Houstonin ja Green Bayn raudankovat juoksupuolustukset. Noista matseista saaduilla jaardeilla McGahee olisi todnäk päätynyt sinne kymmenen sakkiin jaarditilastoissa. Kai huomasit objektiivisuudessasi myös sen, että loukkaantuessaan McGahee oli n. viidentenä jaardeissa koko liigassa?

Ja ihan mielenkiinnosta (jos jaksat vastata), ketkä kaikki sun papereissa McGaheen edelle oikein menee? Itse saisin seuraavanlaisen listan (ei järjestyksessä):

LaDainian Tomlinson
Steven Jackson
Brian Westbrook
Frank Gore
Willie Parker
Larry Johnson (kovan luokan riski kantomääriensä takia tosin)
Clinton Portis (jos pysyy taas kasassa)
Shaun Alexander (iso kysymysmerkki hänkin tässä vaiheessa uraa)
Deuce McAllister
Reggie Bush varauksin..

Sitten alkaisikin pikku hiljaa olemaan McGaheen aika.

En tästä halua kinata, mutta kuten tässä nyt on tullut moneen kertaan todettua niin vaihtoehtoja toimia on satoja ja noita McGaheen tuloksia ja hintaa sekä siirron perusteluja tarkastellessa en voi tässä vaiheessa sanoa, että tuo oli paras mahdollinen veto tässä vaiheessa. Silti totean edelleen, että varmasti vähintään ok siirto ja mahdollisuuksia vaikka mihin.
En missään vaiheessa ole sanonut, ettei vaihtoehtoja olisi monia. Päin vastoin, olen koko ajan mielestäni korostanut sitä, että Ravens kyllä jostain sen backinsa saa ensi kaudeksi. Olen kuitenkin myös sanonut, että tämä oli vaihtoehdoista mielestäni paras. Ole rauhassa eri mieltä, mutta luotan kuitenkin enemmän Ozzien track recordiin näissä jutuissa :)

Eikä muakaan huvita kinastella mitenkään erityisemmin, mutta jos jotain väitteitä alkaa esittämään, niin tokihan ne on hyvä myös perustella kunnolla. Puolin ja toisin.
 

st.lemiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Ravens, #52, #20, BSHU
http://www.nfl.com/teams/story/OAK/10050730

Rhodesista tuli sitten Raiderssin mies. Kyllä tuolla siirrolla Raiders meni ihan oikeaan suuntaan. Jeremy Newberry oli ihan hyvä hankinta myös, ilman suurien dollareiden kuluttamista. Muutenkin homma siellä suunnalla näyttää vähän järkevöityneen Lane Kiffinin astuttua kuvaan. Porterkin puhuu uudesta asenteesta jne. Hyvä drafti tähän ja Green KC:stä QB:ksi mentoroimaan J.Russelia niin ehkäpä ensi vuonna liigan viimeine sija muuttuu. Ei välttämättä kovin paljon ylöspäin, mutta kuitenkin. Vielä kun Mossin tilanteeseen saisi jonkun selkeän ratkaisun tehtyä.

EDIT: oakland on sitten tosissaan riehunut markkinoilla. FB Justin Griffith kirjoittii joukkueen kanssa 3 vuoden sopimuksen. TE Bob Wakefield ja Tony Stewart liittyivät myös joukkueeseen.
 
Viimeksi muokattu:

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Cube kirjoitti:
Mielipiteitähän nämä, mutta uskallan kyllä väittää, että McGaheeta pidetään yleisesti Jonesia parempana pelaajana. Jones on vaan saanut juosta Chicagossa hieman paremman linjan takana. Viime kaudella kuitenkin ihan yhtä paljon (tai vähän) maaleja kuin McGaheella, jos tilastoja halutaan tarkastella. Jaardeja/ottelu myös yhtä paljon (/vähän).

Ei Jones uraloppu ole, mutta kolme vuotta McGaheeta vanhempi joka tapauksessa. Lisäksi hänellä on 500 kantoa enemmän urallaan, mikä ei voi olla tuntumatta.

Ja mitä tulee noihin tilastoihin, niin tokihan huomioit, että McGaheelta jäi menneellä kaudella kaksi (tai no, käytännössä kolme) peliä väliin loukkaantumisen takia? Vastassa olisi ollut Indyn, Houstonin ja Green Bayn raudankovat juoksupuolustukset. Noista matseista saaduilla jaardeilla McGahee olisi todnäk päätynyt sinne kymmenen sakkiin jaarditilastoissa. Kai huomasit objektiivisuudessasi myös sen, että loukkaantuessaan McGahee oli n. viidentenä jaardeissa koko liigassa?

Ja ihan mielenkiinnosta (jos jaksat vastata), ketkä kaikki sun papereissa McGaheen edelle oikein menee? Itse saisin seuraavanlaisen listan (ei järjestyksessä):

LaDainian Tomlinson
Steven Jackson
Brian Westbrook
Frank Gore
Willie Parker
Larry Johnson (kovan luokan riski kantomääriensä takia tosin)
Clinton Portis (jos pysyy taas kasassa)
Shaun Alexander (iso kysymysmerkki hänkin tässä vaiheessa uraa)
Deuce McAllister
Reggie Bush varauksin..

Sitten alkaisikin pikku hiljaa olemaan McGaheen aika.
In my opinion, Jonesia kyllä pidetään McGaheeta parempana varsinkin tämän kauden jälkeen joka Jonesilla meni vähän paremmin kuin McGaheella. Mutta tämä nyt on vain mun uskomus miten asiat jenkkilässä nähdään.

Ja kun listat on niin kivoja niin nakkaanpa sekaan omaan kyhäelmäni:

Top RB:t in National Football League
1) LaDainian Tomlinson
2) Steven Jackson
3) Larry Johnson
4) Shaun Alexander
5) Brian Westbrook
6) Frank Gore

Tuon jälkeen listan jatkaminen alkaa menemään vaikeaksi kun äijät on sen verran tasaisia ja on vaikea arvioida kuinka paljon linja vaikuttaa ja kuinka paljon on pelaajaan omaa kykyä löytää reikiä ja räjähtää niiden läpi. Goren tilastot edellyttäisivät korkeampaan sijaan, mutta en ole häneltä nähnyt oikeastaan yhtään kunnon peliä niin mulla ei ole oikein kunnon kuvaa hänestä. Portista taas en ole nähnyt oikeastaan koskaan joten häntä en lähde edes rankkaamaan. Tuon kuuden kärjen jälkeen tulisivat sitten ainakin Willie Parker, Thomas Jones, Joseph Addai, jne. Rankingia on myös vaikea tehdä kun pelaajat ovat niin erityylisiä. Esim. Westbrook ei puhtaana RB:nä ole mitenkään erityinen, mutta kun siihen yhdistää hänen syöttöpeliosaamisensa ja open field-juoksunsa, nousee hän listoilla korkealle. Samoin Reggie Bushia on vaikea rankata kun RB:nä hän oli mun mielestä jopa alle keskitason viime kaudella, mutta kuten Westbrook niin slotissa ja tai muuten vaan vastaanottajana ja open field-juoksijana hän on aivan loistava.

st.lemiin kirjoitti:
Muutenkin homma siellä suunnalla näyttää vähän järkevöityneen Lane Kiffinin astuttua kuvaan. Porterkin puhuu uudesta asenteesta jne. Hyvä drafti tähän ja Green KC:stä QB:ksi mentoroimaan J.Russelia niin ehkäpä ensi vuonna liigan viimeine sija muuttuu. Ei välttämättä kovin paljon ylöspäin, mutta kuitenkin. Vielä kun Mossin tilanteeseen saisi jonkun selkeän ratkaisun tehtyä.
Mä en kyllä ole vielä mitenkään vakuuttunut että Oakland on ensi kaudella paljoakaan parempi kuin tällä kaudella. Tai kyllä he todennäköisesti enemmän kuin kaksi peliä voittavat, mutta olen 90% varma että jäävät alle .500. Koko organisaatio oli ihan sekaisin viime kauden jäljiltä, eikä 31-v Kiffinin tulo valmentajaksi mun mielestä hirveästi asiaa selkiytä. Taisi olla joku viides ehdokas jota hommaan pyydettiin, mutta sai lopulta paikan kun muut kieltäytyivät. Käsittääkseni hän ei ole edes koskaan aikaisemmin ollut head coach edes collegessa. Tuskin mikään jengi ihan avutonta kaveria päävalmentajakseen palkkaa, mutta ei hirveästi vakuuta vielä tässä vaiheessa. Rhodes on ehkä parempi kuin LaMont Jordan, mutta ei noilla kuuhun mennä. En tiedä onko tämä Trent Green huhuissa kun hänet kerran mainitsit, mutta hän toisi jengiin mielestäni jo vähän uskottavuutta. Draftihan sitten aika pitkälle määrittää mihin päin Raiders on parin seuraavan kauden aikana menossa. Russell tai Johnson sieltä varmaan tulee. Russellin varaaminen on mun mielestä aika sellainen high risk, high reward-tapaus. Eli hänellä on hirmuinen upside ja hänestä voi tulla tosi iso supertähti... tai sitten hän voi myös flopata aika pahasti. Quinn on paljon turvallisempi ja varmempi tapaus, en näe että hänestä tulisi uutta Harringtonia. Toisaalta en myöskään näe että hänestä mitään Peyton Manningiakaan tulisi. Saa nähdä mitä Davis tekee draftissa.
 

Cube

Jäsen
Fawkes kirjoitti:
In my opinion, Jonesia kyllä pidetään McGaheeta parempana varsinkin tämän kauden jälkeen joka Jonesilla meni vähän paremmin kuin McGaheella. Mutta tämä nyt on vain mun uskomus miten asiat jenkkilässä nähdään.
No itse rankkaan ainakin McGaheen korkeammalle, koska siihen on olemassa ihan selvät syyt miksi Jonesin tilastot näyttävät McGaheeta paremmalta (näyttävätkö ne edes?). Ensinnäkin, Chicagolla on huomattavasti Buffaloa parempi linja. Toiseksi, Chicagon ohjelma oli todella paljon helpompi. Siinä missä Buffalo ja McGahee joutuivat pelaamaan liigan kovimpia juoksupuolustuksia vastaan paljon, oli Chicagon vastustajat pääasiallisesti keskikastia ja alempaa keskikastia.

Buffalon viime kauden otteluohjelmassa (McGaheen pelaamista peleistä) 10/13 peliä oli seuraavia joukkueita vastaan.

Minnesota (x2): Kovin juoksupuolustus
Baltimore: 2. kovin juoksupuolustus
Jacksonville: 4. kovin juoksupuolustus
New England: 5. kovin juoksupuolustus
Chicago: 6. kovin juoksupuolustus
San Diego: 7. kovin juoksupuolustus
Miami (x2): 8. kovin juoksupuolustus
...
(Detroit: 21. kovin juoksupuolustus)
(Jets x2: 24. kovin juoksupuolutus)

Otetaan vertailukohdaksi vaikkapa Chicagon otteluohjelma:

MINx2 (1.)
NE (5.)
MIA (8.)
GBx2 (13.)
NYG (14.)
ARI (16.)
TB (17.)
SF (19.)
DETx2 (21.)
SEA (22.)
NYJ (24.)
BUF (28.)
STL (31.)


Tilastojen mukaan Jones oli joo ehkä parempi, mutta katsokaa tuota listaa ja sanokaa mulle vakavalla naamalla, että McGahee ei ole yhtä hyvä tai parempi pelaaja kuin Thomas Jones.

En nyt oikein ymmärrä miksei McGaheeta pidetä täällä mitenkään kummempana pelaajana. 2004 ekalla pelikaudellaan 11 startissa (toki pelasi muissakin peleissä vähän) 1128 jaardia ja 13 touchdownia. 2005 taas yli tuhat jaardia huonon (surkean?) linjan takana. Nyt vähän vaisumpi kausi liigan kitsaimpia puolustuksia vastaan juostessa ja loukkaantumisen kanssa painiessa ja McGahee ei mahdu enää kymmenen parhaan joukkoon? Pakko olla yksinkertaisesti eri mieltä. Tämän kaverin kun laittaa oikeaan ympäristöön, niin tuloksia tulee ihan siinä missä muillekin huipuille. Toivottavasti Baltimore nyt vaan on sellainen ympäristö, vaikka eipä Ravensin linjakaan päätä huimaa.
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Cube kirjoitti:
LaDainian Tomlinson
Steven Jackson
Brian Westbrook
Frank Gore
Willie Parker
Larry Johnson (kovan luokan riski kantomääriensä takia tosin)
Clinton Portis (jos pysyy taas kasassa)
Shaun Alexander (iso kysymysmerkki hänkin tässä vaiheessa uraa)
Deuce McAllister
Reggie Bush varauksin..

Lisäisin tähän seuraavat pelaajat, joista kaikilla on hyvät tilastot ja parempi keskiarvo kuin McGaheella. Eri pelaajista voi olla toki mitä mieltä tahansa ja voin rehellisesti sanoa, että minulla ei ole kovin hyvää kuvaa esim. Travis Henryn edesottamuksista. Heidän osaltaan puhuvat tällä kertaa kuitenkin tilastot puolestaan.

Thomas Jones
Joseph Addai
Ronnie Brown
Warrick Dunn
Fred Taylor
Ahman Green
Travis Henry
Chester Taylor
Ladell Betts
Tiki Barber (lopettanut)

Kaksi pelaajaa, joiden tilastot eivät tee mielestäni heille oikeutta, mutta joita pidän tällä hetkellä McGaheeta parempina:

Edgerrin James
Michael Turner

Tämän hetkisillä näytöillä ja meikäläisen tiedoilla Willisin kanssa ihan samoilla sijoilla taistelee myös ainakin seuraavat pelaajat:

Julius Jones
DeShaun Foster
DeAngelo Williams
Tatum Bell
Mike Bell
Rudi Johnson (tuskin enää paljon paremmaksi tulee, mutta hoitanee hommansa myös ensi kaudella)
Brandon Jacobs

Tällaisia listoja on toki aina vaikea tehdä enkä nyt edes väitä, että kaikki tuosta ekastakaan porukasta olisivat takuuvarmasti McGaheeta parempia. Nuo nyt kuitenkin pystyy noilla tilastoilla perustelemaan ja siksi voin tälläisen listan mielestäni hyvällä omalla tunnolla esittää. Ensi kauden jälkeen tilanne voi toki olla toinen. Siitä olen kuitenkin satavarma, että McGahee ei ole top10-RB.

Mitä minä nyt olen keskusteluja seurannut niin ei McGaheeta tuolla rapakonkaan takana pidetä top-10 miehenä.

Cube kirjoitti:
En missään vaiheessa ole sanonut, ettei vaihtoehtoja olisi monia. Päin vastoin, olen koko ajan mielestäni korostanut sitä, että Ravens kyllä jostain sen backinsa saa ensi kaudeksi. Olen kuitenkin myös sanonut, että tämä oli vaihtoehdoista mielestäni paras. Ole rauhassa eri mieltä, mutta luotan kuitenkin enemmän Ozzien track recordiin näissä jutuissa :)

Hoitakoon Ozzie hommansa ja katsotaan vuoden päästä kuka onnistui ja kuka ei. Asioistahan saa ja pitää olla eri mieltä. Tylsäähän se muuten elämä olisi. Eiköhän kuitenkin jätetä tämä asia nyt unholaan kun mielipiteitämme emme varmasti ala tässä muuttamaan kuitenkaan.



Sitten seuraavaan asiaan. Steelers oli näköjään signannut Bucsin Sean Mahanin kilpailemaan sentterin paikasta Okobin ja Simmonsin kanssa. Ilmeisesti ei draftista välttämättä kannata sentteriä ainakaan odottaa. Ja koska myös Mahan voi pelata myös guardina niin olisikohan se eka varaus varmistumassa nyt sinne puolustuksen puolelle. Mikään sateentekijähän Mahan ei ole, mutta Steelersille tyypillinen halpa, mutta ilmeisesti ihan ok pelaaja. En tosin sopimuksen suuruutta tiedä, mutta tuskin kovin isoista rahoista puhutaan.
 

Cube

Jäsen
Troy kirjoitti:
Kaksi pelaajaa, joiden tilastot eivät tee mielestäni heille oikeutta, mutta joita pidän tällä hetkellä McGaheeta parempina:

Edgerrin James
Michael Turner
Tekevätkö tilastot mielestäsi McGaheelle oikeutta? Katso nyt sitä edellistä viestiäni vielä. Kuka muu joutui juoksemaan noin kovia puolustuksia vastaan viime kaudella? Esim. Willie Parkerin tilastot näyttävät varmasti oikein kivoilta Clevelandeja sun muita vastaan, mutta oikeasti kovia joukkueita (top10-juoksupuolustukset) vastaan ei hän ainakaan viime kaudella ollut yhtään McGaheeta kummempi tapaus.

Luulisi nyt, että sen verran jefumies olet, että ymmärtäisit, että pelaajan tasoa ei voi määritellä pelkästään tuijottelemalla sokeasti tilastoihin.
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Aaah kyllä kelpaa. Patriots vahvisti 6.vuoden sopimuksen WR Donte Stallworthin kanssa.

Nyt näyttää hyvältä. Viimeinkin saatiin WR osastolle hyvää materiaalia.

Patriots alkaa näyttää taas Super Bowl tiimiltä. Kyllä kelpaa. Kiitos vaan.
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Cube kirjoitti:
Tekevätkö tilastot mielestäsi McGaheelle oikeutta? Katso nyt sitä edellistä viestiäni vielä. Kuka muu joutui juoksemaan noin kovia puolustuksia vastaan viime kaudella? Esim. Willie Parkerin tilastot näyttävät varmasti oikein kivoilta Clevelandeja sun muita vastaan, mutta oikeasti kovia joukkueita (top10-juoksupuolustukset) vastaan ei hän ainakaan viime kaudella ollut yhtään McGaheeta kummempi tapaus.

Luulisi nyt, että sen verran jefumies olet, että ymmärtäisit, että pelaajan tasoa ei voi määritellä pelkästään tuijottelemalla sokeasti tilastoihin.

Ymmärrän toki ja mielestäni sen edelliseen viestiini kirjoitinkin. Ei asioita voi ajatella mustavalkoisina. Kyllä tilastoilla silti jonkinlaista totuuspohjaa on.

Edge ja Turnerin pelejä olen nähnyt kohtalaisesti ja olen muodostanut mielipiteeni kavereista sillä perusteella. Siksi heidän kohdallaan tilastoilla ei ole minulle väliä. Väitätkö itse, että McGahee on esim. Edgeä parempi RB?

McGahee juoksi ainoat yli sadan jaardin matsinsa Jetsiä vastaan kahdesti. Eli olisi senkin asian voinut sieltä esille poimia jos asiaa alkaa perinpohjaisemmin selvittää. Esim. Minnesotaa vastaankin McGahee juoksentelikin sitten hulppealla 2,8 jaardin keskiarvolla. Eli vaikka esittämästäsi statistiikasta voi nähdä McGaheen kohdanneen hyviä puolustuksia niin voi sieltä nähdä myös tuloksen olleen huonon. Eli ei tuo nyt minun silmissäni nosta millään tavalla McGaheen osakkeita. Jos hän olisi paukuttanut tuosta huolimatta kunnon lukemia tauluun niin sitten se olisi ihan eri asia.

Parkerin peliä voisi analysoida samalla tavalla kuin McGaheen silloin pari vuotta sitten. Pelasi umpisurkean linjan takana. Siitä huolimatta mies juoksi kuitenkin sen 1500 jaardia mitä kai pidetään melko hyvänä suorituksena noin yleisesti. McGahee saa varmasti samanlaisen arvostuksen heti kun pelaa samanlaisen kauden.

Minä voisin sanoa tuohon viestisi viimeiseen lauseeseen vastaukseksi, että luulisi sinun olevan sen verran jefumies, että et edes yrittäisi tehdä keskitason backista top-10 miestä tuijottelemalla tilastoihin.

Joidenkin pelaajien kohdalla näkee jotain positiivista heidän pelaamisessaan vaikkeivat tilastot näyttäisikään hyvältä. McGahee ei vain ole toistaiseksi tehnyt minuun eikä ilmeisesti kovin moneen muuhunkaan top-10 statuksen arvoista vaikutusta. Edge puolestaan pelasi tilastollisesti huonon kauden, mutta kaikki tietävät minkä tasoinen RB hän on.

Sanot, että McGahee juoksee hyvässä joukkueessa samalla tasolla kuin muutkin huippubackit. Se voi olla, mutta toistaiseksi sitä ei ole tapahtunut ja siitä tässä on kyse. Yhtä hyvin voisin alkaa väittämään kenestä tahansa, että hän tekee sitä ja tätä jos pääsee sinne ja tänne. En väitä etteikö McGahee voisi nousta suurten joukkoon ja olen sen jo moneen kertaan sanonutkin, mutta toistaiseksi sitä ei ole tapahtunut.


Edit: jaahas tästä viestistä tippui näköjään osa pois jostain syystä.

Eli Steelers signasi OG/C Sean Mahanin Bucsista. Aloittanut siellä ilmeisesti loukkaantumisten vuoksi sekä sentterinä, että guardina. Ilmeisesti halpa mies ja tarjoaa syvyyttä linjaan. Vaikka on pelannut aloittavana niin ilmeisesti ei mikään sateentekijä ole. Ainakin Bucsin foorumilla ei kommentit mitään mieltäylentäviä olleet vaikkei se tietysti välttämättä paljoa kerrokaan.

Edwards meni takaisin Kansas Cityyn mikä parantaa kyllä Kansas Cityn puolustusta kummasti. Alkaahan miehellä ikää jo olla, mutta virtaa riittänee kuitenkin.

Stallworthin sopimus New Englandin kanssa puolestaan tekee Patsien heittoaseesta taas melkoisen pelottavan ensi kaudelle. Wes Welker ei oikein vakuuttanut, mutta Stallworth on kyllä kova sana.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös