New York Rangers 2022–2023 – nousu huipulle?

  • 113 039
  • 458

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
Kyllä koko -94 jälkeinen ysärin aika pesee kaikki Rangersin kokoonpanot. Kiekkoromantikolle semmoisia nimiä, että ei voi kuin ihailla.

On kyllä varaa nyt mistä valita ylivoimakoostumuksia. Saattaahan se olla, että kannattaisi se ainakin kokeilla, että mitenkä Panarin-Kane nykyään luonnistuu. Sen verran murhaava kaksikko oli kyseessä Chicagossa.
Ai saakutti, miten muuten en edes äkkiseltään taas muistanut tuota, että Panarin änäriuransa alkuaikoina veteli nimenomaan Kanen kanssa. Aika jäätävä tuo taidon määrä.

Ja kyllähän Rangersissa on nimekkäitä joukkueita aiemminkin tosiaan ollut. 90-luvulla seurasin Habsin ohella eniten Rangersia ja silloin ennen palkkakattoaikakautta joukkue tihkui tähtisikermiä, mutta silloin ei ikinä saatu joukkuepeliä kuntoon.

EDIT:

Esimerkiksi 94 mestaruuden jälkeen ihan kelpo nippuja:

95/96: Messier, Leetch, Verbeek, Robitaille, Kovalev, Graves, Ferraro, Kurri

96/97: Gretzky, Messier, Leetch, Graves, Sundström, Robitaille, Kovalev, Tikkanen
 

kharon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tps
Kaikkia kenttiä ei varmaan kannata myllätä. Toisaalta Panarin-Mika-Kane voisi olla toimiva, jos Ziba hoitaisi puolustusvelvoitteet ja taiteilijat syöttelisivät keskenään. '

Todellisuuudessa Gallant taitaa nähdä Kreiderin ja Mikan isossa kuvassa erottamattomina.

1. Ylivoima on minustakin aika selkeä, että Kane ottaa Tarasenkon paikan joka tippuu jämäyv:hen. Kakkoa en sieltä lähtisi itse tiputtamaan, koska muutoin ylivoimasta häviää liikaa kiekollista osaamista ja kaksinkamppailuvoimaa kulmista. Tarasenko on ainakin koosteissa tainnut tehdä ylivoimalla aika usein maaleja myös vasemmalta laidalta laukoen.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Ja minä mietin, että onko ylivoimallakaan. 2/2 lajin parasta kiekonkäsittelijää. Vievät toisiltaan paljon pois jos ovat samaan aikaan jäällä.

Tuplauhka ja toimi aika mukavasti aikoinaan Chicagossa. Kyllä tuo kaksikko muutenkin hyötyi toisistaan silloin. Kane pelasi varmasti parasta kiekkoaan eikä Panarinin NHL-uran alulle tehnyt hallaa olla Kanen vierellä.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Kyllä tuo kaksikko muutenkin hyötyi toisistaan silloin. Kane pelasi varmasti parasta kiekkoaan eikä Panarinin NHL-uran alulle tehnyt hallaa olla Kanen vierellä.

Kane on myös myöhemmin todennut, että Panarinin kanssa pelaaminen on ollut hänen uransa parasta aikaa. Kanen mukaan pelaaja, joka ajatteli pelistä samalla tavalla. Mielenkiintoista kuviota on kyllä ollut tuon jälkeenkin
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Tarasenko taisi olla vähän suivaantunut kaikesta Kane-hömpötyksestä ja päätti muistuttaa olemassaolostaan ottamalla koko joukkueen reppuselkäänsä kolmen pinnan ja jatkoaikamaalin muodossa.

Eipä tuo kyllä muilta osin mitään jääkiekon juhlaa ollut ja voitto oli aikamoisen työn ja tuskan takana. 11 hyökkääjällä ja 5 pakilla mentiin taas, ja Flyersin työteliäs ja tortsimainen tyyli tuntui olevan melkoista myrkkyä tälle vajaalle kokoonpanolle. Rangersilta erittäin vahva startti peliin, mutta ekan erän lukuisat jäähyt kadottivat hallinnan ja sitä saatiin kaavittua takaisin vasta kolmannessa erässä. Toki yksittäisiä paikkoja aukesti välillä sieltä täältä, mutta aika ajoin oltiin pahastikin pulassa Flyersin paineen alla, ja taas nähtiin melko järkyttävä määrä aivan hasardeja avauksia omalta alueelta sekä keskialueelle roiskimista, joka ei ole ikinä hyvä merkki. Napsun verran nopeampia ja tehokkaampia jengejä vastaan voi tulla jopa vähän nuha tällä menolla, mutta täytyy toki muistaa millä pakistolla mentiin. Shesty, Hart ja näiden parhaat kaverit tolpat pitivät maalien määrän alhaisena.

Panarin on näyttänyt kyllä Tarasenkon siirron jälkeen hieman energisemmältä ja sähisevämmältä kuin alkukaudesta, ja tuntuu taas taikovan paikkoja kuin tyhjästä ja tekevän melkein mitä haluaa. Viime kevään ja kauden ekojen kuukausien aikana tuli jo vähän uumoiltua että alkaako se ikä pikkuhiljaa näkymään liikkeessä, mutta jostain on löytynyt uusi vaihe ja jalat tikkaavat ja pää pyörii entiseen tapaan. Välillä syöttöjä lähtee kyllä suoraan vastustajankin teippiin kun koittaa hakea vähän turhan kunnianhimoisia poikkikentän passeja, mutta jokaista näitä kohtaan nähdään sitten varmaan kymmenen aivan briljanttia siirtoa, joilla luo tontteja ketjukavereille. Peli-intoa tuskin vähentää tuo ensi yön pelissä rinnalle tuleva vanha ketjukaveri. Jännä nähdä miten homma lähtee toimimaan.
 

Rangersfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rangers
3-2 vs Flyers. Ei taaskaan mikään kaunis voitto.

+ Tarasenko
+ Panarin
+ Kid-line
- ykkösketju ei oikein vieläkään toimi, mutta paransivat kuitenkin viime pelistä
- virheet omassa päässä
- jäähyt tappoivat hyvän alun

Vajaa pakisto hoiti hommansa ihan ok. Harpurilta osui silmään yksi paha ohisyöttö, mutta eivät aiheuttaneet suurempia sydämentykytyksiä. Vajaassa neloskentässä vaihtui aina yksi pelaaja, eikä sen pelaamisesta oikein jäänyt mitään käteen. Motten ja Veseyn peliajat olivat näköjään 5 ja 7 minuuttia, niin ei sinänsä mikään ihme.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Kunhan nyt sen verran pisteitä tulee, että pysytään kolmen kärjessä, niin riittää, mutta mielelläni mä kotiedunkin vielä ottaisin Devilsiä vastaan. Vaikka Rangers tuohon ennakkosuosikkina minusta lähtisikin, niin ei todellakaan mikään varma nakki. Canes on varmaan jo liian kaukana karussa.
 

Rangersfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rangers
3-5 tappio Ottawalle.

Rangersin kokoonpano oli odotettu. Eli Kane laitettiin Panarinin kanssa kakkosketjuun sekä Tarasenkon tilalle ykkösylivoimaan. Tarasenko kakkosylivoimaan. Kakko oli myös siinä mukana 1. erässä ja Lafraniere Kakon tilalla 2. erässä.

Kanen pelissä ehkä vähän hapuilua aluksi, mutta paransi peliään. Pakiston puutteellisuus tuli ilmi, mikä oli ihan odotettu asia. 4:stä ylivoimasta, joista yksi oli 5 minuuttinen, olisi pitänyt ainakin se yksi maali saada. Sillä olisi voitu peli saada käännettyä voitoksi. Ykkösyv:n peli näytti paikoittain tosi hyvältä, mutta tulosta ei vaan tullut. Eli sellaista perus rangers-kiekkoa.
 

JoukaHainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers ja Jaromir Jagr
Toivottavasti Motte on kunnossa lauantaina. Vähän vaikea viikko ollut vajaalla taistella. Olisi kiva, jos ensi viikosta eteenpäin olisi täysi kokoonpano.
Ehkä tänään hommataan pakistoon vielä seiskapakki? Tai sitten ollaan jo done. Ei tästä ota selvää.
Kyllä näillä olisin valmis lähtemään sotaan, jos kaikki on kunnossa. Pakisto ei kestä loukkaantumisia niin kuin nyt viikon sisällä nähty mitä käy, kun top 4 pakeista 2 on sivussa.
 

ipaz

Jäsen
Pakin Rangers vielä tarvitsee, koska nyt tuo ei kestä yhtään loukkaantumisia. Eilen viidellä pakilla Ottawaa vastaan. Fox pelasi lähes 30min, Trouba 26, Mikkola ja Schneider 18-19 ja Harpur ihan liikaa eli 14:30.

Tokihan kun Miller ja Lindgren palaavat rosteriin, niin sillä taas pärjää. Mutta jos joku putoaa pois, niin kusessa ovat. Ehkä joku UFA-pakki Robert Hägg tai Trevor van Riemsdyk sinne tuomaan syvyyttä, jos vaan saavat jotenkin kattoon mahtumaan. Tai Kulikov.
 
Viimeksi muokattu:

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Tuoltahan se vähän näyttää kun vastakkain ovat veitsi kurkulla pelaava joukkue ja toinen jengi joka vielä vähän ihmettelee uusia kiiltäviä lelujaan ja miettii mitä niillä tekisi.

Nojoo, olihan tämä yksi kauden kiinnostavimmista peleistä aikalailla sellainen mitä saattoi odottaa, etenkin Kanen osalta. Hieman tuntui olevan alkuun askeleen jäljellä muiden pelinopeudesta ja kiekko poltteli vähän lavassa ymmärrettävän jännityksen takia, mutta mitä pidemmälle mentiin, sen enemmän alkoi päästä jyvälle ja mahtuihan sinne sekaan muutama hyvin panarinmainen neronleimaus jonka loihti kuin tyhjästä. Paikoitellen nämä kaksi muistuttavat toisiaan kyllä huvittavankin paljon, niin ominaisuuksiltaan kuin ulkoiselta habitukseltaankin. Etenkin alkuun Panarin ja Trocheck olivat turhankin vieraskoreita ja koittivat pelata kiekkoa vähän väkisilläkin uudelle ketjukaverilleen, mutta eiköhän se luontainen virtaus ala löytyä kun saavat kimpassa pari peliä alle. Muutamia erinomaisia tontteja loihtivat jo nyt, vielä kun saisivat tuohon vähän suoraviivaisuutta mukaan.

Suoraviivaisuutta kaipasi myös ylivoima, joka meni liialliseksi kiekon siirtelyksi. Kane istutettiin odotetusti ykköskoostumukseen, mutta kun siellä ovat jo valmiiksi kaksi peliä pyörittävää maestroa eli Fox ja Panarin, kolmannen samanlaisen lisääminen mukaan sai aikaan sen että kiekko toki liikkui näyttävästi, mutta kukaan ei oikein muistanut että sitä pitäisi toimitella sinne maalinkin suuntaan. Kaikki kolme ovat tätä "pass first"-koulukuntaa, ja kun Mika oli tuossa neliön keskellä, sitä vetouhkaa ei ollut mistään suunnasta. Ylivoimaa oli tarjolla reilusti kummallekin uudistetulle viisikolle, mutta tämä meni nyt vähän tällaiseksi treenaamiseksi loppuunmyydyn hallin seuratessa. Ehdottomasti olisi pitänyt kääntää matsi noiden myötä. Ottawalta toki myös erinomaista alivoimapelaamista, ei sieltä mitään pois. Mutta joo, eiköhän se tuoki selkeydy kun saavat jauhaa kuvioitaan harjoituksissa ja katsella vähän videoita että kuka tässä nyt tekee ja mitä.

Oman pään pelaaminen oli taas sitä mitä se on ollut jo tovin, eli aika lirissähän siellä ollaan eikä vähiten näiden olosuhteiden takia. Lindgrenia ja Milleria alkaa olla tosissaan ikävä, ja onhan tuo aika tekemätön paikka kun koitetaan miekkailla viidellä pakilla menemään joista kaksi on vielä Mikkolan ja Harpurin kaltaisia tapauksia. Normaalisti nämä menevät siellä kolmosparissa hieman näkymättöminä oman pään luutina ihan hyvin, mutta nyt kun vastuuta ja jääaikaa on tarjolla normaalia enemmän, puutteet tulevat väkisilläkin esiin. Myös Fox ja Trouba ovat melkoisen kuormituksen alla ja kummallekin jälleen vajaa puolisen tuntia peliaikaa. Miller on sivussa vielä huomisen pelissä ja Lindgrenin tila on täysi mysteeri, joten kyllähän tuonne joku paikon paikko olisi tarpeen saada, ihan siltä varalta jos näitä poissaoloja tulee vielä lisää tosipelien alkaessa. En tosin tiedä löytyykö enää mitään kikkoja millä moisen hankinta saataisiin mahtumaan palkkakaton alle. Vähän kyllä jo pelottaa etukäteen millaista kyytiä nämä viisi tulevat saamaan Bruinsia vastaan huomenna, ja on selvää että Igorilta vaaditaan jälleen yli-inhimillisiä otteita.

Vaimonhakkaaja Watson päätti sitten teloa muutaman viikon takaisen joukkukaverinsa täysin häpeilemättömällä päätällillä, ja kyllähän tuo Motten tilanne näytti vähän huolestuttavalta kun selvästi vähän pää pyörällä nousi jäästä ja suuntasi pukukopin suuntaan. Vuosi sitten hajosi olkapää ja joutui jäämään sen takia sivuun, ja pahoin pelkään että nyt on edessä samanlainen huili. Eli vihdoin minttiin saatu nelosketju on taas yhtä miestä vajaa. Olihan se jo vähän liian hyvä nippu ollakseen totta.

Mutta lopetaan posiin: Tarasenkon ja Zibanejadin yhteinen sävel alkaa selvästi löytyä myös tasakentällisin. Ensinmainitulta yksi kauden hienoimmista Rangers-maaleista kun ujutti kiekon Cam Talbotin taakse kunnon Forsberg-tyyliin, ja faneille tämä aiheutti varmasti Vietnam-henkisiä fläsäreiltä tuolta vuosien takaa, kun sama Tarasenko teki samanlaisen maalin samassa hallissa Rangersia vastaan. Ja kuka olisi silloin kotijoukkueen maalissa? No tottakai sama Cam Talbot.
 

Bob Sacamano

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Joo, toki se korostuu kun pelataan viidellä joista kolme ei osaa avata peliä, mutta kyllähän tuo yhtä seiskapakkia huutaisi. Hyvä tietysti jos rangers nyt viime metreillä havahtuu siihen, että Harpurin ei pitäisi nhl-kiekkoa pelata. Vähän toki epäilen koko havahtumista.
 

Sandersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Porin Ässät
Palkkakattotilaa kun on jäljellä alle 10 000 dollaria, niin sillä ei vaan valitettavasti suurempia peliliikkeitä enää tehdä. Teoriassa esim. Harpur voidaan toki varmasti vaihtaa päittäin johonkin pakkiin, mutta kun palkkaa ei saisi ottaa takaisin yli 750 000 dollaria. Tuosta voi sitten laskea, että yhdellä pidätyksellä 1.5 miljoonan ukko tilalle tai kahdella pidätyksellä 3 miljoonan palkka.

Mutta enpä jaksa ukkoa. Motten loukkaantuminen olisi pienimuotoinen tragedia tähän kohtaan, kun tuota syvyyttä ei tosiaan hirveästi (määrällisesti) ole käytössä. NHL oli ilmeisesti kieltänyt Rangersilta emergency backupin mihin lie syihin vedoten, joten vajaalla jouduttiin vetämään.

Pelistä kirjoitettiin jo vallan hyvin yllä, ihmettelyksi meni. 20 peliä aikaa hioa pakettia kuntoon ja löytää yhteiset kemiat.
 

Craig Berube

Jäsen
Suosikkijoukkue
5th most improved team in the NHL
En ole näköjään vähään aikaan Kanen otteita katsonut mutta onko hän pitkään ollut näin hidas? Johtuuko se siitä lonkasta, vai eikö noilla kilometreillä enää jaksa täysillä painaa? Aika haluttoman näköistä hommaa, mikä aidosti yllätti kun tuota NYR-BOS peliä katsoin. Huikkaan @secord n kommentoimaan, kun hänellä varmaan näkemystä tähän on.
 

JoukaHainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers ja Jaromir Jagr
Turpaan tuli. Oltiin kaksi erää hyvin mukana. Kolmannessa pari turhaa jäähyä, jotka tapettiin. Bruins iskee paikoista kovalla prosentilla ja järkkäilee myös hyvin paikkoja. Tänään tosin niitä oli aika helppo järkätä. Ei tuolta pakistolla voi enempää odottaa. Mikkola pelasi ihan miehekkäästi tänään. Harpur on aika hirveä, mutta paha syyttää miestä näistä peleistä. Miehen oikea paikka on katsomassa tai kutospakkina pienellä peliajalla.
Näille kentille on tehtävä jotain, jos pakiston ollessa kunnossa näyttää samalta. Kane-Panarin kaksikko kumpikaan ei aja suoraviivaisesti maalille ja hyvätkin paikat saadaan pelattua kulmiin tai antamalla vastustajalle kaamea syöttö. Toivottavasti Kane parantaa. Kahden matsin jälkeen -4 ja pelaaminen näyttää niin flekulta, että miehen pitäisi olla jossain höntsäsarjassa.
 

Duke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
En ole näköjään vähään aikaan Kanen otteita katsonut mutta onko hän pitkään ollut näin hidas? Johtuuko se siitä lonkasta, vai eikö noilla kilometreillä enää jaksa täysillä painaa? Aika haluttoman näköistä hommaa, mikä aidosti yllätti kun tuota NYR-BOS peliä katsoin. Huikkaan @secord n kommentoimaan, kun hänellä varmaan näkemystä tähän on.
Sen verran voisin osaltani sivusta huudella, että kyllä Kanen päälle Blackhawks-ketjussa, jos ei nyt mitään synkkää pilveä, mutta pientä yläpilveä kuitenkin kertyi kauden aikana. En nyt äkkiä selaamalla löytänyt, mutta muistelen, että jo viime vuoden puolella osa nimimerkeistä pohti ääneen, että pitääkö Kanesta olla jo huolissaan ja putoaako vaihtoarvo otteiden vuoksi. Sitten osa nimimerkeistä rauhoitteli, että ei Kanesta pidä olla huolissaan vaan toisenlaisessa ja paremmassa ympäristössä taas lähtee entiseen malliin. Ja sitten oli toki myös pohdintaa loukista joka vaatisi leikkausta, mihin tuossa itsekin viittasit.

En tiedä merkitseekö nyt hirveästi mitään, mutta Haukat pystyi tällä kaudella voittamaan pelejä ilman Kaneakin.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Turpaan tuli. Oltiin kaksi erää hyvin mukana. Kolmannessa pari turhaa jäähyä, jotka tapettiin. Bruins iskee paikoista kovalla prosentilla ja järkkäilee myös hyvin paikkoja. Tänään tosin niitä oli aika helppo järkätä. Ei tuolta pakistolla voi enempää odottaa. Mikkola pelasi ihan miehekkäästi tänään. Harpur on aika hirveä, mutta paha syyttää miestä näistä peleistä. Miehen oikea paikka on katsomassa tai kutospakkina pienellä peliajalla.
Näille kentille on tehtävä jotain, jos pakiston ollessa kunnossa näyttää samalta. Kane-Panarin kaksikko kumpikaan ei aja suoraviivaisesti maalille ja hyvätkin paikat saadaan pelattua kulmiin tai antamalla vastustajalle kaamea syöttö. Toivottavasti Kane parantaa. Kahden matsin jälkeen -4 ja pelaaminen näyttää niin flekulta, että miehen pitäisi olla jossain höntsäsarjassa.
Mielestäni peli näytti sille, että Bruins olisi tehnyt pari kolme maalia enemmän heti jo alussa, jos vaan olisi sattunut joku osumaan melkoisista tonteistaan. Tilanteessa 2-1 hämmästelin, että kaksiko ne vasta ovat tehneet. Hyvin mukana, ehkä joo, mutta tuolla menolla voidaan sanoa, että oltiin hyvin mukana playoffeissakin neljä peliä. Noh, Bruins taitaakin olla tämän hetken ns. benchmark NHL:ssä, joten ei varmaan Rangers ole ainoita vastaanottajia.

Mikkolasta taas, vaikka kaikella kunnioituksella haluaisin toivoa parasta suomalaiselle viivamiehelle joukkueessa, niin tuntuu, että mies on aina hankaluuksissa. Välillä omalla pelaamisella, välillä vaan ajautuu niihin, kuten yhdessä maalissa suoraan vaihdosta tullessaan. Etenkin miehensä pitäminen on vaikeaa. Sellainen McIlrath selviytymismeininki paistaa nyt viime peleistä pahasti. Suuri jääaika toki korostaa, sekä varmaan saa nyt vastustajan kovimpia vastaan ykkösparissa Foxin kanssa. Mutta esim. täällä parjattu Harpur ei ole pistänyt tällä tavalla silmiin ja mies jopa avasi kiekkoa ylös.

Kane on ollut kyllä vaisu. Näyttää kuin hänellä olisi joku jetlag, tai krapula, tai joku loukki. Hyvin lähtee vauhdittomana syötöt ja etenkin rystysyötöt, mutta muuten mies seilailee. Lisäksi Panarin nyt hänen laiturinaan yrittää syötellä aivan älyttömistä paikoista Kanelle ja iso osa syötöistä luetaan jo eilisestä lehdestä vastustajan toimesta. Monta kertaa on esim. yrittänyt koko kentän poikkisyöttöä vastustajan ryhmittymää vastaan. Lisäksi myös Kane näkee aina syötön ensin, niin usein tältä ketjulta ei tule edes laukausta.

En kuitenkaan lähtisi mitään ketjurulettia vielä tekemään. Ainakaan kolmosta en tähän sekottaisi, koittakoon sitten vaikka Tarasenkon kanssa päittäin vaihtaa paikkaa. Muuta vaihtoehtoa nyt ei juuri olekaan. Tarasenko on kyllä pelannut lähiaikoina mukavan aktiivisesti ykkösessä.

Ottawa-peli olisi kyllä pitänyt naputella jo niillä ylivoimilla. Boston oli Boston, joka kerta tällä kaudella kuokkaan. Seuraavaksi onkin vasta torstaina Montreal, on aikaa hieroa kuvioita.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
En ole näköjään vähään aikaan Kanen otteita katsonut mutta onko hän pitkään ollut näin hidas? Johtuuko se siitä lonkasta, vai eikö noilla kilometreillä enää jaksa täysillä painaa? Aika haluttoman näköistä hommaa, mikä aidosti yllätti kun tuota NYR-BOS peliä katsoin. Huikkaan @secord n kommentoimaan, kun hänellä varmaan näkemystä tähän on.

@Duke jo tähän hyvin kommentoikin. Kenties siellä lonkissa on sen verran vaivaa, että suorassa luistelussa ei näytä olevan aivan yhtä liukas kuin aiemmin. Toisaalta Kanen pelaaminen ei ole koskaan perustunut kovaan luisteluun ja nopeuteen. Pää ja kädet kyllä käyvät edelleenkin nopeasti, mutta onhan tuossa luistelussa ollut tällä kaudella hieman tahmaisuutta verrattuna aiempaan. Kane on myös hieman sellainen mielialapelaaja, että veikkaan kun tule onnistuminen tai pari Rangersin paidassa, niin yhtäkkiä ne jalatkin sieltä vähän kuin yllättäen löytyvät.
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL, PHI
En katsellut kuin osan peliä, mutta Kanen kehonkieli vaikutti haluttomalta. Eikös miehen pitäisi olla kuin ori kevätlaitumella kun pääsi seuraan, jossa ilmeisesti on aina halunnut pelata?
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
En katsellut kuin osan peliä, mutta Kanen kehonkieli vaikutti haluttomalta. Eikös miehen pitäisi olla kuin ori kevätlaitumella kun pääsi seuraan, jossa ilmeisesti on aina halunnut pelata?

Kane saattaa näyttää haluttomalta suurimman osan ajasta, mutta ei sitä ole. Turhautunut usein kun homma ei kulje toivotulla tavalla ja tämä saattaa näyttää haluttomalta pelaamiselta. Satoja kertoja näyttänyt samalta, mutta sitten kun homma toimii niin voi pojat. Tästä on näyttöjä jo ihan viimeisistä peleistä Blackhawksin paidassa. Kyllä se sieltä vielä tulee kuulkaa. Nyt runkosarjan loppu sisäänajoa uuteen systeemiin ja ympäristöön. Be patient!
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Bruins-matsi jäi näkemättä, mutta kuulostaa vähän siltä kuin etukäteen saattoi uumoilla. Kolmas peli neljään päivään ja vielä tuolla viiden pakin rotaatiolla liigan parasta jengiä vastaan, ei se ihan helpoin rasti. Siihen nähden numerot ovat toki ihan siedettävät, mutta eivät taida antaa ihan parasta kuvaa kenttätapahtumista.

Gallantkin totesi pelin jälkeen että Panarinin ja Kanen peli on melkoista pakottamista ja koitetaan hakea liian vaikeita ja hienoja syöttöjä, kuten tuossa ylläkin jo todettiin. Olivathan ne varmasti hienoja aikoja kun saatiin ilakoida nuorina poikina Blackhawksissa ja mekastaa vailla huolta huomisesta, mutta noistakin ajoista on jo vuosia, ja samalla kun kaksikko on jo vähän ikääntynyt, peli itsessään on nopeutunut vielä entisestään ja vaatimustaso kohonnut entisestään. Toisinsanoen se vanha namuttelu ei enää onnistu eikä se vanha magia ja yhteys palaa tuosta vaan sormia napsauttamalla, vaan nyt pitää sopeutua uuteen tilanteeseen ja pelityyliin. Tämä oli toki selvää jo etukäteen, joten sopii toivoa että kaksikko itsekin toteaa saman jo näiden ekojen pelien herättelyn perusteella. Kanen hidas liike pisti jo silmään tuossa Senators-matsissa, joten toivottavasti pistää vähän pökkyä pesään ja jalkoja liikkeelle.

Nyt on onneksi useampi päivä huilia ennen seuraavaa peliä, ja Millerin pelikieltokin on lusittu. Käsittääkseni Rangers saa nostaa myös seuraavan peliin lisäpelaajan hyökkäykseen, eli sielläkin saadat rivit ja ketjut täyteen.
 

Rangersfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rangers
Peli näytti siltä, että Gallant halusi hitsata yhteen Panarin-Trocheck-Kane -ketjua hinnalla millä hyvänsä. Ketju oli omassa päässä juuri niin huono kuin saattoi odottaa. Hyökkäyspäässä Panarin tuntui hakevan Kanea erittäin vaikeilla syötöillä, joista Boston pääsi helposti kääntämään pelin. Jos Kane ei olisi noin iso nimi, olisi ketjut myllätty hyvin nopeasti uusiksi pelin aikana. Kanella vähän tuntui olevan hakusessa peli, ja haparoi kiekon kanssa varsinkin omassa päässä.

Ykkösketju pelasi ihan kohtuullisesti. Kid-linea ei paljoa peluutettu eikä siten jäänyt paljoa käteen, mutta saivat sentään yhden maalin, kun lopulta pääsivät taas kentälle 3. erässä. Neloskenttä pelasi vaihtuvalla hyökkääjällä, joka näytti ainakin pelin lopussa olleen lähinnä Lafraniere. Paljoa jääaikaa ei nelosellekaan tullut. Pakisto pelasi olosuhteisiin nähden hyvin. Heikoimmat lenkit olivat Harpur ja Schneider puhtaasti fiilispohjalta tilastoja katsomatta.

Pelin lopputulos oli odotettavissa etukäteen sarjan kuuminta joukkuetta vastaan. Odotin ehkä Rangersin olevan vielä enemmän alakynnessä, joten siihen nähden ihan ok peli.
 

Sandersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Porin Ässät
Tietenkin olisi hyvä olla päätymättä liian vakaviin johtopäätöksiin 120 minuutin vajaalla kokoonpanolla pelattujen otteluiden perusteella, mutta Panarin-Kane -kombo ei tunnu hyvältä. En tiedä millaista seksiä ovat keskenään Chicagossa tarjonneet nuorempina versioina itsestään, mutta vähän nyt tuntuu olevan liian pehmeä ketju NHL-jääkiekkoon. Panarin ja Kane ovat molemmat tuollaisia vähän pelin ulkopuolella viihtyviä pieniä pelinrakentajia, niin tuosta puuttuu ne työhaalarit kokonaan. Varsinkin, kun tuntuu ettei kummallakaan putki tunnu hirveän raikkaasti liikkuvan, niin on vähän huono kombo hyökätä kun päätyyn ei voi heittää ja ei oikein jalalla tuominenkaan onnistu. Trocheck ei voi oikein hoitaa kolmen ihmisen hommia, ja tuntui olevan ihan hukassa myös omassa roolissaan.

Varmasti joukkue on nyt hieman sekaisin kun on tuotu sisään pari nimekästä laituria, mutta mielestäni Panarin ja Kane syövät samasta kuormasta. Kääntäisin Kanen ja Tarasenkon paikat päittäin: Kane saisi vierelleen tätä kautta työteliäitä kavereita, jotka hyötyvät kiekonhallintaan kykenevästä pelaajasta. Panarin-Trocheck-Tarasenko tuntui muutenkin toimivan paremmin kuin tämä nykyinen ykkösketju.

Chytil on mennyt nyt 12 peliä ilman maalia, ja Kid Line alkaa jo kärsimään hänen syväjäästään. Joku maali pitäisi nyt edes vahingossa tuottaa, kun tuntuu tuo päämäärätön haahuilu lisääntyvän tuosta itseluottamuksen puutteesta.

Mutta kuten jo aiemmin tuli todettua, Patrick Kane on enemmän luksushankinta toimivaan rosteriin kuin mikään ratkaisu itsessään. Viisikkopuolustamista hän ei auta ja putki ei tunnu kulkevan entiseen malliin. Toivotaan, että kollektiivi saa kuitenkin juonesta kiinni loppukautta kohti.

K'Andre Millerin paluu kokoonpanoon on jo välitön suuri apu, sillä tuo pakiston vasen puoli on ns. kuraa, kun sieltä puuttuu molemmat top 4 -pakit.
 

Bob Sacamano

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Panarin-Kane -kombo ei tunnu hyvältä. En tiedä millaista seksiä ovat keskenään Chicagossa tarjonneet nuorempina versioina itsestään, mutta vähän nyt tuntuu olevan liian pehmeä ketju NHL-jääkiekkoon. Panarin ja Kane ovat molemmat tuollaisia vähän pelin ulkopuolella viihtyviä pieniä pelinrakentajia, niin tuosta puuttuu ne työhaalarit kokonaan. Varsinkin, kun tuntuu ettei kummallakaan putki tunnu hirveän raikkaasti liikkuvan, niin on vähän huono kombo hyökätä kun päätyyn ei voi heittää ja ei oikein jalalla tuominenkaan onnistu. Trocheck ei voi oikein hoitaa kolmen ihmisen hommia, ja tuntui olevan ihan hukassa myös omassa roolissaan.

Mutta kuten jo aiemmin tuli todettua, Patrick Kane on enemmän luksushankinta toimivaan rosteriin kuin mikään ratkaisu itsessään. Viisikkopuolustamista hän ei auta ja putki ei tunnu kulkevan entiseen malliin. Toivotaan, että kollektiivi saa kuitenkin juonesta kiinni loppukautta kohti.
"Nuorempina versiona itsestään" on varmasti se taikasana tässä. Nämä molemmat, varsinkin Kane, olivat aivan eri pelaajia tuolloin eikä minkään tuon ajan erityisyyden uusiutumista kannata odotella. Jos kyseessä olisi sama Kane niin sitä ei olisi siirtopykälistä huolimatta saanut edes lähes tällaisella alennuksella kuin nyt. On hyvä muistaa, että Tarasenko, joka myöskään ei ole nuoruutensa Tarasenko, oli ensisijainen hankinta, koska tuon voidaan olettaa tällä hetkellä olevan Kanea parempi pelaaja.

Nyt tässä on kuitenkin tosiaan taukoa vähän ja katsellaan josko tuo ylivoima voisi ruveta toimimaan paremmin kun pääsevät treenaamaan yhdessä ja saadaanko Kanelle rakennettua joku sellainen suojattu rooli (Panarinin kanssa tai ilman), jossa pääsee toteuttamaan vahvuuksiaan ja piilottamaan heikkouksiaan. Itse saattaisin myös lähteä muilla kombinaatioilla kuin Kane/Panarin, koska kyllähän tuon kaksikon yhteyskyky puolustaa pelottaa aika paljon. Ennen se oli riittävää kun noiden kanssa pelasi Anisimov, nyt en tiedä riittäisikö edes Bergeron.

Suunnittelematon luksushankintahan tuo on (koska jos Rangers olisi ajatellut, että Kane on vielä tähtäimessä Tarasenko jälkeen ei olisi Mottea hommattu silloin kun hommattiin vaan palkkakaton kanssa olisi taiteiltu paremmin) ja aika näyttää saako siitä kaivatun jokerin vaikkei superstara enää olekaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös