New York Rangers 2022–2023 – nousu huipulle?

  • 112 554
  • 457

JoukaHainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers ja Jaromir Jagr
Kreider (onko jokin loukki vai miksi on niin vaisu?) ja Zibanejad pitäisi myös herättää. Tarasenko ollut hyvä vaikean alun jälkeen. Toivotaan, että Kanella sama homma. Kokeilisin Kanea ykköseen. Tuntuu, että Kreider ja Ziba voisi olla just sitä mitä Kane tarvitsee. Tarasenko oli muutaman hetken hyvä Panarinin ja Troin kanssa. Kid line ei ole oikein ehjää peliä saanut. Mikäli saadaan täyskokoonpano Montrealia vastaan niin antaisin sen vielä kid linella aikaa. Kakko ja Chytil vetäneet aika syväjäässä ja voisi myös koittaa herättää laittamalla Kakko ykköseen (toimi hyvin aikaisemmin myös) ja Kane/Tarasenko Chytilin ja Laffyn kanssa.
Lafrenierellä oli muuten aika synkkä jakso joskus joulukuussa ja hfboardsilla revittiin jo pelihousuja sen Devils-pelin jatkoajan 2v1 kämmistä. Sen jälkeen ollut jengin parhaimpia. Harmi, kun Kakko eikä varsinkaan Chytil ole saanut pitkään aikaan mistään sisään. Ite pitäisin kaikin keinoin Laffystä kiinni. Mikäli pitää jossain vaiheessa rosteria karsia niin mielummin Kakko/Chytil kaupaksi, vaikka näistäkin pitäisin toki kiinni. Vähän aikaista tässä vaiheessa miettiä kesän liikkeitä ja loppukausi varmasti näyttää ketä kannattaa pitää. Goodrow on tärkeä pelaaja ja uskon, että kelpaa tolla sopparilla muille myös. Ehkä vähän liian luxus tähän Rangersin palkkatilanteeseen ja olisi omalla listalla ensimmäinen, josta voisi kesällä tehdä tilaa.
Aika hiljaista ollut Igorin otteista puheet. Mikäköhän miestä vaivaa? Olisi melkein pakko saada mies pelaamaan paremmin, jos tässä halutaa pelata pitkää kevättä.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Kreider (onko jokin loukki vai miksi on niin vaisu?) ja Zibanejad pitäisi myös herättää.

Onko Kreider ollut vaisu? Pisteiden valossa menossa 31-vuotiaana kohti uransa toiseksi parasta kautta ja on ylittämässä 30 maalia toisen kerran urallaan. Lähinnä siis haen sitä, että onko viime kauden jäljiltä odotukset kohdallaan, kun tuo suoritus löytynee esimerkkinä sanakirjan kohdasta suonenveto. Jos Kreider painaa sen 30+ maalia per kausi, niin tämä on enemmän kuin on odotettu vuonna 2020, kun sopimus tehtiin.
 

JoukaHainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers ja Jaromir Jagr
Onko Kreider ollut vaisu? Pisteiden valossa menossa 31-vuotiaana kohti uransa toiseksi parasta kautta ja on ylittämässä 30 maalia toisen kerran urallaan. Lähinnä siis haen sitä, että onko viime kauden jäljiltä odotukset kohdallaan, kun tuo suoritus löytynee esimerkkinä sanakirjan kohdasta suonenveto. Jos Kreider painaa sen 30+ maalia per kausi, niin tämä on enemmän kuin on odotettu vuonna 2020, kun sopimus tehtiin.
Meno näyttänyt kentällä vähän siltä, että joku vaivaa. Esim. omalla alueella seisovin jaloin saa syötön ja tuntuu, että olisi jossain mudassa, kun pääse mihinkään. Kaveri kuitenkin on suht räjähtävä, vaikka enemmän vahvuus onkin suoraan kovaa luistelu.
Muutenkin jotenkin jäänyt kuva, ettei ihan 100 lasissa mene kulmiin vääntämään, vaikka sekin yksi Kreiderin vahvuuksia.

Pisteisiin pitää kait olla suht tyytyväinen, vaikka eihän toi yv ole toiminut samanlailla kuin viime kaudella.
 

Vatso

Jäsen
Entä onko Kidline ollut sittenkään niin huono, kun viime pelissä vaikka kaikkien peliajat sen 11-13min ja ainoastaan muutama vaihto yhdessä, Kaapolla ja Chytilillä toisessa erässä sen 4 vaihtoa ja erän viimeiseen 10 minuuttiin eivät päässeet kertaakaan kentälle? Ainakin Boston pelissä ehdottomasti surkeimmat esitykset oli akselilla Kane-Panarin-Trocheck ja Tarasenkoa ei näkynyt koko pelissä missään.

Tämän ketjun peliajat sitten kuitenkin 21-22 min (pl. Tarasenko) ja saavutuksena mitä, muutama maali omiin? Tekee varmaan taas tosi hyvää joukkuehengelle, kun ne pahimmat alisuorittajat ja surffaajat palkitaan vain lisääntyvällä peliajalla.

Rangerin ykkösmiehet ovat ainakin juuri nyt aika raskaalla jalalla liikkeessä, kyllä siinä voi tulla kiire kun Carolina/NJ tulee vastaan ekalla kierroksella, toki tässä voi olla "Tampa" ilmiötä, eli playoff paikan ollessa varma, ei juuri nyt kiinnosta jättää kentälle yhtään ylimääräistä energiaa. Muutama tappio tähän vielä ja siellä onkin yllättäen Islanders ja muut jo hengittämässä niskaan ja voidaan uusiksi arvioida myös sen playoff-paikan varmuus.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Aika hiljaista ollut Igorin otteista puheet. Mikäköhän miestä vaivaa? Olisi melkein pakko saada mies pelaamaan paremmin, jos tässä halutaa pelata pitkää kevättä.
Igor ei ole ollut tosiaan viime kauden tasolla, mutta eipä tuolle tasolle yllä yleensä juuri kukaan ja tässä vaan korostuu kuinka älytön tuo viime kausi oli hänen kohdallaan tilastojen valossa. Nyt on palattu ehkä enemmän sinne normaalien kuolevaisten tasolle ja esim. päästettyjen maalien keskiarvo on suht linjassa Shestyn aiempien, viime kautta edeltäneiden lukujen kanssa. Huonoja pelejä ei viime kaudella juuri nähty, nyt niitä on tullut useampikin, kuten aikalailla jokaiselle muullekin veskarille tulee väistämättä pitkin kautta. Voittoja hän on kaikesta huolimatta kerännyt maalivahdeista kolmanneksi eniten heti Ullmarkin ja Vasilevskin jälkeen, eli kyllä Shestyn kausi edelleen vahvasti plusmerkkinen, vaikka se ei kyllä siltä ole viime aikoina tuntunut. Kyllähän tuo poikkeuksellinen viime kausi väkisillä hämärtää vähän arviointia, ainakin omalla kohdallani.

Mutta se on toki selvää että nyörejä pitää kiristellä kevättä kohti, niin Igorin kuin koko joukkueen. Viime aikojen viisikkopuolustamisella ja Igorin epätasaisilla otteilla ei ole kyllä mitään palaa nopeampaa Devilsiä vastaan, joka on näyttänyt jo pitkään päivänselvältä vastustajalta ekalle kierrokselle. Tosin hekin ovat enää kaksi pinnaa Canesin perässä, eli sitä ei tiedä vaikka nuo vielä ehtisivät vaihtamaan paikkaan loppukauden aikana. Eipä sillä että vastus siinä mitenkään helpottuisi.

Viikonloppuna on kyllä luvassa jännää ohjelmaa, kun la-su yöllä klo 00.00 pelataan Sabresia vastaan, ja heti sunnuntai-iltana vastassa on Pens klo 22.00 alkaen. Pätkiikö mulla muisti vai onko tämä ensimmäinen kerta tällä kaudella kun pelataan käytännössä kaksi peliä vuorokauden sisään? Back-to-backeja on toki ollut vaikka kuinka paljon, mutta niissäkin on yleensä vähän enemmän sitä palautumisaikaa. Pari tuntia enemmän nyt ainakin, heh.
 

Sandersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Porin Ässät
Kyllä tuo Igorin vire on tuntunut nostattavan tuntosarvia hörölle faneissa. Eihän tuo mitenkään huonosti ole tilastojen puolesta pelannut, torjunut maalejakin odottaman yli +12,5 maalin verran (oikeuttaa sijalle 11. koko liigan maalivahtitilastoissa). Mittatikku asetettiin toki ns. hieman korkealle tuolla viime kauden historiallisen suorittamisella, nyt ollaan enemmän taas muiden kuolevaisten tasolla.

Nythän verrattuna viime kauteen ei ole enää odotusarvo ennen avauskiekon putoamista, että otetaan pelillisesti vastaan ja Igorin pitää seisoa päällään. Rangers antaa vähemmän laukauksia, mutta mututuntumaltakin uskallan heittää väitteen että laukausten laatu lienee vastustajalla vaarallisempaa. Mielestäni viime kaudella ei vuodettu esimerkiksi näin paljon ylivoimahyökkäyksiä, johtuen toki siitäkin että jääkiekkoa pelattiin vastustajan hyökkäysalueella huomattavasti vähemmän. Ehkä nämä kaikki sitten yhteisvaikutuksena tekevät hänestä haavoittuvamman. Onhan se helpompi pelata kiekkosateessa keskittymisen puolesta, nyt tuntuu nukahduksia tulevan.

Ja jos nyt vedetään siviilielämäkin mukaan, niin ilmeisesti siellä on Shesterkineillä alle vuoden ikäinen muksu kotona. Pitäisiköhän se hereillä? Vierastilastot ainakin näyttävät hieman paremmilta. Hymiö.

Kreiderin osaltahan tuota loukkaantuneena pelaamista spekuloitiin paljon myös viime keväänä, mutta eipä ole missään kohtaa tainnut veitsen alle päätyä. Hänen fyysinen pelaamisensa on ollut viime vuosina säännöllisen epäsäännöllistä, eihän se siellä mikään pommikone ole ikinä ollut vaikka työkaluja löytyisi. Tasakentällisinhän hänen tehoilunsa ei ole edes merkittävästi viime kautta jäljessä tai mitään muitakaan kausia, mutta nimenomaan YV:llä tuntui onnistuvan viime kaudella kaikki ja vähän enemmän. Ylittää kyllä odotukset vrt. sopimuksen allekirjoitushetki, vaikka tulevaisuudessa voikin olla palkkakaton uhri.

Varmasti myös viime kauden konferenssifinaalit ja turvallinen runkosarjasijoitus vaikuttavat osaltaan siihen, että ihan veren maku suussa ei paineta. Sinänsä luonnollinen kehityskaari menestyvälle joukkueelle: odotellaan oikeita pelejä, ja ollaan niissä sitten hyvässä iskussa.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Tällaisilla ylivoimakoostumuksilla menty tänään harjoituksissa:
Harmittaa Kakon puolesta, mutta noin niinkuin tuntuvat olevan hieman enemmän balanssissa kuin parissa aiemmassa pelissä nähdyt koostumukset. Trouban roolia tuolla en kyllä ihan täysin ymmärrä, ellei ole tarkoituksena että yhden rooli on ampua kiekkoa ohi maali tai ensimmäiseen blokkaajaan toistuvasti.

Brodzinski nostettu myös Hartfordista, eli Motte ei ihan pelikuntoinen. Mukana kuitenkin harjoituksissa mikä on ihan rohkaiseva merkki, mutta ymmärrettävästi keltainen paita yllä. Lindgren oli käynyt kuulemma yksikseen luistelemassa Gallantin mukaan, eli oletettavasti häntäkään ei kannata odotella ihan heti palaavaksi. Mikkola stunttaa Foxin rinnalla.

Hyökkäysketjuissa ei muutoksia Brodzinskin neloseen hyppäämisen lisäksi, eli Kanen annetaan totutella menoon vielä odotetusti Panarinin ja Trocheckin rinnalla. Taisivat olla muuten hänen ensimmäiset kunnon harjoituksensa Rangersin kanssa.

Pääasia joka tapauksessa että Millerin ja Brodzinskin paluiden myötä rivit ovat taas täynnä ja seuraavaan peliin päästään pitkästä aikaa täydellä rosterilla, ja toivottavasti tuossa matsissa Montrealia vastaan nähdään muutenkin kunnon ryhtiliike.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS

Bob Sacamano

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Panarinilla on ollut erinomainen laukaus, mutta on pelannut niin monta vuotta erilaisessa roolissa, että ei välttämättä enää toimi samalla tavalla.Ehkä se huoli on enemmän tuossa toisessa ylivoimassa, jossa ei ole tällä hetkellä oikein pelinpyörittäjää. Tilannetta vielä pahentaa se, että viivalla on tuo lämärikone, jolle ei ole kukaan sanonut, ettei ehkä pitäisi laukoa niin paljoa (varsinkaan ylivoimalla).
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Ehkä se huoli on enemmän tuossa toisessa ylivoimassa, jossa ei ole tällä hetkellä oikein pelinpyörittäjää. Tilannetta vielä pahentaa se, että viivalla on tuo lämärikone, jolle ei ole kukaan sanonut, ettei ehkä pitäisi laukoa niin paljoa (varsinkaan ylivoimalla).

Kyllä, näinhän sinä sanoit, mutta minä en sitä näemmä niin lukenut :)
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Orastava tappioputki poikki, mutta suoraansanoen aika karmivan esityksen jälkeen. Okei, tekeminen näytti ihan pätevältä aina kun peliväline pysyi vastustajan hyökkäysalueella, mutta auta armias missä lirissä Rangers oli samantien kun Canadiens sai kiekon ja lähti kääntämään peliä. En jaksanut edes laskea montako ylivoimahyökkäystä vastustaja sai jo ensimmäisen erän aikana, ja omalla alueella peli on edelleen käsittämättömän pelokasta, hidasta ja arkaa. Jätkät ovat kuin peurat ajovaloissa heti kun vastustaja pistää karvausta päälle, ja jälleen nähtiin melkoinen määrä käsittämättömiä avausyrityksiä ja roiskimista. Välillä tuntuu että jokaisella on vähän hakusessa että kuka pitää ketäkin ja missä pitää olla milloinkin, ja tukitoimet pettävät tuon tuosta. Enkä pistä tätä siis pelkästään pakiston piikkiin, kyllä homma on hakusessa koko viisikolla. Erittäin hälyyttävää touhua tässä vaiheessa kautta, mutta pitää vain toivoa että tätä saadaan kuntoon viimeiseen vajaan parinkymmenen pelin aikana ja Lindgrenin paluun (ehkä jo tällä viikolla?) myötä pakkiparitkin taas loksahtavat uomiinsa. Toki tässä on vähän kärjistystäkin mukana koska eihän tämä paniikki alkanut jokaisen Canadiensin hyökkäyksen aikana, mutta joka tapauksessa näitä tilanteita on tullut viime viikkojen peleissä silmiinpistävän paljon aiempaan verrattuna.

Mutta olihan siellä posiakin, top kutosen peli alkaa näyttää tasakentällisin hyvältä ainakin tosiaan siellä hyökkäysalueella, ja molemmilta hyvää rakentelua ja pyörittämistä ilman sitä hampaat irvessä-pakotusta mitä nähtiin esim. Kanen ja Panarinin välillä vielä viime viikolla. Paikkoja syntyi ihan luontaisen virtauksen myötä ja paremmalla viimeistelyllä tämä olisi hoidettu jo varsinaisella peliajalla, mutta toisaalta miksi tehdä asioita helposti kun ne voi tehdä vaikeasti. Montenbeault pysyy kyllä edelleen pienenä mörkönä, vaikka tällä kertaa irtosikin voitto. Isoja torjuntoja jälleen. Kanelta aivan kammottava kiekonmenetys ennen Canadiensin alivoimamaalia, mutta paikkasi mokansa onneksi heti perään ja nuo pinnat tulivat varmasti tarpeeseen. Igor oli rankkareilla jäätävä.

Lafrenieren viime aikojen hyvästä maalivireestä huolimatta kakaraketju on ollut kyllä viime viikot aika heikko etenkin omalla alueella, ja Chytilin ja Kakon pelaamisesta paistaa läpi jo pieni pakottaminen kun tehot ovat jääneet piippuun. Toivottavasti tuokin kolmikko saa taas peliin rullaamaan entiseen tapaan sillä Rangers laskee selvästi sen varaan että tuo top ysin vyöryttäminen ja tulivoima riittää kaatamaan kovempiakin porukoita. Nyt kun tehoja ei tulekaan, puolustuspelaamisen puutteet tulevat vielä karummin esiin, ja saavat koko touhun vaikuttamaan huojuvalta korttitalolta joka voi romahtaa milloin vaan.

Vkl jatketaan sitten veitsi kurkulla pelaavia Sabresia ja Pensiä vastaan. Toivottavasti noususuhdanteisesti.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Alan jo miettimään onko Kane enemmän rasite kuin apu joukkueelle. Rehellisesti sanottuna tuohon suoritukseen olisi pystynyt kuka vain, joka nostettaisiin Panarinin ja Trochekin kanssa pelaamaan kakkoseen, sekä isolle ylivoima-ajalle. Pakkohan miestä on nyt pakottaa joukkueeseen, mutta sitä päivää en haluaisi nähdä, kun olisi aika koittaa jotain muuta hänen tilallaan. Joten toivon pikaista heräämistä, koska mitään ns. pilkettä paremmasta en juuri nyt oikein näe.

Varsinkin sellaisessa tahdossa ja kamppailussa miehessä on eroa kuin yöllä ja päivällä Tarasenkoon, jonka nyt otin esimerkiksi, kun ei hänelläkään ole tykkikausi alla.

Mietin myös, että aika tekemätön paikka, jos Mikkola on Foxin parina pudotuspeleissä, mutta unohdin ihan Lindgrenin. Ei siis hätää, vaan roolit ovat hänen paluunsa jälkeen oikeat.

Huomasin samalla vasta nyt, että Rangers luovutti Gustav Rydahlin kanssa AHL-siirrossa Coloradoon. Se siitä sitten.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Aika surullisen näköstä meno tällä hetkellä. Maalipaikat tulee jostain kuljetuksista tai pitkistä avauksista. Ketjumuutokset sotkeneet kärkiketjujen kemiaa ymmärrettävästikin, mutta samassa limbossa toisaalta kidlinekin. Buffalo olisi oikeastaan voiton ansainnut varsinaisella, mutta Kanen tuurimaali ja Shestyn hyvä peli(tämä oli posia pelissä) pelastivat jatkoille ja siellä voittoon.

Onhan tässä hyvin aikaa vielä saada palikat ojennukseen, mutta ohuesti huolissaan tässä on. Tällä pelillä ei pitkälle mennä. Tänään Pens primessa.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Jollain ilveellä viikonlopun pisteistä napattiin 5/6, vaikka peli on kyllä paikoitellen niin järkyttävää sontaa että on suorastaan hämmentävää etteivät Sabres ja Pens hoitaneet voittoja kotiin varsinaisella peliajalla. Sama perkeleen roiskiminen ja laiskanpulskea pyöriminen tuntuu vaivaavan edelleen koko kollektiivia, ja se kuukauden-parin takainen vauhdikas ja työtätekevä Rangers on tuntunut olevan vain kaukainen muisto. Liekkö nämä siirtorajan tähtihankinnat sitten sokaisseet koko joukkueen ajattelemaan että tässähän sitä vain rallatellaan ja pudotellaan kohti kevättä, mutta jos touhu ei ala pikkuhiljaa muuttua niin sitä pudotuspelipaikkaakaan ei voi kauaa pitää minään itsestäänselvyytenä. Toki se vaatisi jo aivan totaalista kompurointia, mutta tästä kun esimerkiksi Pens nappaa ne pari muutakin viikon sisään tulevaa kohtaamista niin ovat parin pinnan päässä. Nelosketjua lukuunottamatta aika harva jätkä on ollut tasollaan viime aikoina.

Hopeareunuksena nostettakoon esiin tämä Penguins-pelin kolmas erä, jossa nähtiin pitkästä aikaa sitä taistelua ja vauhtia mikä toi voittoja aiemminkin. Melko pudotuspelihenkistä vääntöähän tuo oli, ja ehkä tarvittiin juuri tällainen peli ja tämä vastustaja että saatiin veri kuohumaan ja tunnetta pintaan, ja sitä myöten joukkue hereille.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Siitä jatkettiin mihin tuossa Pensin pelin kolmannessa erässä jäätiin, eli Caps saatiin niskalenkkiin heti ekassa puhtaasti luistelun ja työnteon määrällä. Taitotasolla Rangers ja etenkin top ysi on pakattu niin täyteen kuin mahdollista, mutta sillä ei ole mitään väliä jos kaikilta muilta osin jää vajaaksi. Nyt luistin tuntui liikkuvan joka jätkällä huomattavasti vilkkaammin mitä pariin viime viikkoon, ja se realisoitui puhtaana dominointina ja peli näytti olevan ohi jo ensimmäisessä erässä.

Pieni ulospuhallus ja jalan nostaminen kaasulta muutti kuitenkin pelin hengen heti toisessa erässä, ja Caps pääsi touhuun mukaan. Igor oli hereillä, mutta noille kolmelle maalille hänkään ei voinut mitään ja kaikissa noissa vastustajan äijä pääsi ampumaan metrin-parin päästä kaikessa rauhassa. Pieniä uinahduksia tapahtuu siis edelleen ja yksi oli seurausta aina yhtä turhauttavasta vaihtovirheestä, mutta muilta osin puolustuspelaaminen oli huomattavasti tiiviimpää kuin viime aikoina yleensä. Vielä kun näistä satunnaisista lapsuksista päästäisiin eroon eikä annettaisi niiden myötä vastustajalle liikaa siimaa ja mahdollisuutta päästä mukaan.

Ketjut olivat samat kuin edellisen matsin lopussa ja ainakin tällä otannalla Kane tuntuu istuvan parhaiten tuohon Kreiderin ja Trocheckin rinnalle. Kun kyseessä on aika hitaasti liikkuva elämäntapataitelija, rinnalle tarvitaan näköjään pari työteliäämpää kaveria balansoimaan tuota. Panarin-Zibanejad-Tarasenko tuntuu myös klikkaavan aika hyvin, joten jospa näillä mentäisiin nyt edes muutama peli eikä palasia tarvisi enää siirrellä uusiksi harva se matsi. Kid Linelta jälleen pirteää tekemistä, mutta tehojen suhteen jatketaan edelleen siinä syväjäässä missä ovat olleet ties kuinka pitkään. Chytil taisi ampua maalikiintiönsä täyteen sen kuuman putkensa aikana, eikä muilla ole ollut sen helpompaa. Jos unohdetaan nuo Lafrenieren pari ylivoimamaalia, tämän kuukauden seitsemän pelin aikana kolmikko on saanut aikaiseksi yhteensä tehot 1+2. Kyllä, kolme tehopistettä. Lienee sanomattakin selvää että myös tämän ketjun pitää ruveta tuottamaan kevään mittaan jos halutaan edes elätellä toiveita pitkistä pudotuspelisarjoista.

Tähän viikkoon mahtuu vielä kaksi matsia Penguinsia vastaan. Jos noihin päästään lähtemään samalla hökällä kuin tähän peliin, pari revenssia tuosta viime viikonlopun nököilystä pitäisi olla hyvinkin otettavissa.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Tähän viikkoon mahtuu vielä kaksi matsia Penguinsia vastaan. Jos noihin päästään lähtemään samalla hökällä kuin tähän peliin, pari revenssia tuosta viime viikonlopun nököilystä pitäisi olla hyvinkin otettavissa.
Hyvä tekeminen jatkui tässäkin pelissä ja sieltä se ensimmäinen revanssi tuli. Täysin sinipunavalkoisin lasein tarkasteltuna tuo 4-2 jopa mairittelee Penguinsia, niin tuhdisti kotijoukkue oli kuskin paikalle etenkin ensimmäisessä erässä ja jokainen ketju tuntui tuottavan laatupaikkoja vähän väliä, mutta hereillä ollut Jarry piti pingviinit mukana pelissä. Ilman häntä peli olisi voinut olla ihan hyvin 4-0 kotijoukkueelle jo ekan erän jälkeen.

Tuon jälkeen pinkutkin piristyivät ja vähemmän yllättäen Crosbyn johdolla, mutta eipä tuossa nyt isompaa hätää tainnut missään vaiheessa oikein olla. Edelleen pieniä uinahduksia omassa päässä ja osa pakistosta tuntuu edelleen jäätyvän täysin kun pitäisi antaa se helppo eka syöttö, ja esimerkiksi Millerin peli näyttää jostain syystä vieläkin pieneltä pakottamiselta kun koitetaan väkisin painaa syöttöä tai sitten yksinään kiekon kanssa läpi vastustajan pelaajista. Heillehän se kiekko noista päätyy lähes joka kerta ja sitä myöten paine pysyy omassa päässä, joten toivottavasti Miller pääsee tuosta tavastaan eroon. Kolkutteleeko se tuleva sopimus sitten jossain takaraivossa ja sitämyöten yliyrittää välillä, tiedä häntä.

Motte sai taas osumaa päähän kun Penguinsien Joseph päätti lähteä kuittamaan aiempaa tilannetta jossa Motten kyynärpää osui vahingossa Petryn naamaan, mutta onneksi tuosta selvittiin säikähdyksellä kun Motte palasi askiin suht pian, ja karma osoitti taas tehonsa kun samainen Joseph hölmöili kiekon kanssa omalla alueella jonka seurauksena Motte pääsi tuikkaamaan kiekon ohi Jarryn.

Ketjut tuntuvat tosiaan klikkaavan nyt melko hyvin ja uudet hankinnatkin ovat löytäneet paikkansa sekasortoisempien viime viikkojen jälkeen, kun vedettiin vajaalla miehistöllä ja koitettiin etsiä näille uusille kiiltäville leluille oikeitapaikkoja. Aikansa se otti, mutta toivotaan että tässä olisi nyt ne koostumukset millä voidaan mennä sitten pudotuspeleissäkin. Työmoraali tuntuu olevan myös juuri nyt kohdillaan, ja se lienee vielä isompi tekijä tässä yhtälössä.

Touhu jatkuu lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, jolloin kohdataan vielä kerran Pingviinit. Ekaan peliin he tulivat selvästi aktiivisempana osapuolena, tässä matsissa Rangers teki saman tempun joten saapa nähdä kumpi vie tämä minisarjan nimiinsä viikonloppuna. Hyvää pöhinää ja tunnettahan näissä on ollut, ja ovat kuin valmistelua pudotuspelejä varten. Kunhan ei nyt vaan läiky yli.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Kaksi viimeistä väijytty vain koosteista, mutta jo niiden perusteella uskaltaa sanoa, että pahin alho tosiaan ohitettu, kun ei koko ajan pukkaa maalipaikkaa Rangersin päässä. Tärkeitä pisteitä nämä Pens-peleistä saadut. Jos viimeinen vielä pelataan vähintään pisteellä,niin alkaa olla kolmossija taskussa, mutta ei se ihan pelaamatta tule kuitenkaan. Sitten vaan odotellaan vastustajaa, kun Canesin divarivoitto ei ihan kirkossa kuulutettu ole sekään.
 

Sandersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Porin Ässät
Siitä poikkeuksellinen kiekkoilta, että 6-0 -voiton jälkeen päällimmäisenä jäi mieleen Igorin erinomaisuus. Goodrow teki kyllä kaikkensa että sille ei nollapeliä rekisteröitäisi, mutta mukava kruunu vielä siitä kuusikymppisen päätteeksi. Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki.

Näyttäviä maaleja ja melko tyly esitys. Alussa olisi voinut tulostaulu lähteä vähän ikävään suuntaan, mutta ei saanut vastustaja paikoista sisään. Sen jälkeen se oli menoa. Kyllä sitä peliä katsoessa halusi vielä 6-0 tilanteessakin vain painaa lisää pullaa uuniin tuota rasittavaa pingviinilaumaa vastaan, mutta fiksua peluutusta kolmannessa kun vilkaisee tulevaa otteluohjelmaa. Kolmannessa erässä ylivoimat aloitti Kid Line, ja siitä jatkoi nelosketju.

Muutama viime peli mennyt itseltä vähän kevyemmällä liekillä kun kotimaassa pelataan tällä hetkellä jo oikeita pelejä, mutta kuten aiemmin tuli jo mietittyä, niin yllättäen Panarin ja Kane toimivat erillään paremmin kuin yhdessä. Kanella on työteliäitä ja suoraviivaisia (mutta silti kykeneviä) pelaajia vieressä, ja Tarasenko tuntuu olevan liima joka saa superkaksosetkin sopimaan samaan ketjuun tasakentällisin. Jos nyt mentäisiin näillä eteenpäin hetki, vaikka tulisi pari vähän vaikeampaakin peliä.

Muksuketjun voisi joku ravistella hereille. Kolmikko takaisin maailmankartalle ja Lindgren sisään, niin alkaa näyttää jopa ihan hyvältä.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Oli kyllä väkevä esitys ja näitä matseja jossa kaikki tuntuu vain klikkaavan. Tulosta syntyy tasakentällisin ja erikoistilanteista, maalivahti on elävä muuri, puolustusalueella ei isompia uinahduksia ja hyvä flow käytännössä koko kuuskymppisen ajan. Se täytyy tosin sanoa että ei ehkä kuitenkaan ihan niin dominoiva esitys mitä numerot antavat ymmärtää, ja ilman Igorin isoja torjuntoja alkupuolella tämä olisi voinut olla hyvinkin erilainen peli. Pensin renkaat tuntuivat tyhjenevän yllättävän helposti jo muutaman maalin jälkeen, ja sen jälkeenhän tämä oli aikamoista rallattelua.

Kid Line on kyllä tosiaan edelleen melko tukossa, liekkö nuoret jätkät edelleen niin starstruck tuosta Kanen saapumisesta koppiin että fokus on kertakaikkiaan kateissa? Eihän joukkueen tulosvastuu ole onneksi yksinään näiden kolmen harteilla, mutta kyllä soisi jätkille nyt muutaman osuman jotta puristus mailasta helpottaisi edes vähän ja rentouden myötä sitä tulostakin alkaisi varmasti tulemaan entiseen tapaan. Edes nuo Gallantin tarjoamat ylivoimat eivät saaneet tulppaa auki, vaan aika väkinäiseltä ja pakottamiselta peli näytti ylivoimallakin. Uskon kuitenkin että ketsuppipullo avautuu yllättävän nopeasti jahka saisivat maalin-pari värkättyä, eli hirveän huolissani en kolmikosta jaksa vielä olla. Jos tästä nyt jotain positiivista haluaa hakea väkisillä, niin ehkä tämä pieni tukkoisuus runkosarjan loppuun helpottaa kesän sopimusneuvotteluja ja palkkakattotilannetta Druryn vinkkelistä? Nojoo.

Eihän tällaisia pelejä hirveään monta per kausi tule, joten niin mukava kuin tätä namuttelua ja maali-iloittelua olikin seurata, turha sitä on fiilistellä sen enempää ja nauttia hyvänolontunteesta kun uusi peli odottaa jo ensi yönä Predatorsia vastaan. Ei muuta kuin uutta latausta hakemaan ja samalla tarmolla ekaan erään kuin parissa viime pelissäkin niin hyvä tulee.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Eihän tällaisia pelejä hirveään monta per kausi tule
Mutta näköjään sitten kun tulee niin tulee samantien pari putkeen.

Muutenkin aika identtinen startti tuon edellisen Pens-pelin kanssa, vastustaja tuli matsiin aika hyvällä jalalla ja tällä kertaa Halak sai ottaa heti alkuun useamman ison torjunnan, mutta kun näistä selvittiin ja Rangers sai tuikattua avausmaalin, pato aukesi samantien ja se oli sitten menoa. Olihan tuo ekan erä eka vähän päälle kymppi suht absurdia seurattavaa, ja tässä ilmeisesti saatiin sitten kerralla takaisin kiekkojumalilta ne kaikki aiempien pelien tolppakudit ja avopaikkojen tuhlailut. Lankisen taakse upposi esimerkiksi neljä viidestä kudista, eli tehokkuus oli aika luonnottomalla tasolla. Myös kakaraketju sai pitkästä aikaa onnistumisia myös tasakentällisin, ja etenkin Chytilille tuo maali tuli enemmän kuin tarpeeseen. Väliin taisi mahtua lähes parikymmentä peliä ilman osumaa, joka tuntuu kyllä aika absurdilta ottaenhuomioon minkälaista lentoa tältä nähtiin ennen tuota. Jospa kolmosen peli lähtisi tämän myötä soljumaan taas vähän rennommin.

Sen isompia hurraa-huutoja tästä ei nyt jaksa repiä, Predators oli liikenteessä todella vajavaisella miehistöllä ja kun joukkueesta myydään pois useita runkopelaajia ja ne pari terävintä kulmahammasta eli Josi ja Forsberg olivat loukkien takia poissa, ei voi ihmeitä odottaakaan. Mitään sääliä kotijoukkue ei kuitenkaan antanut, ja homma pidettiin näpeissä koko kuuskymppisen ajan. Siitä plussaa.

Tällä viikolla onkin sitten luvassa vähän kovempaa tasonmittausta kun vastaan asettuu kahdesti peräkkäin divarin kärkijengi Hurricanes, ja vielä viikonloppuna kovasti petrannut ja pudotuspelipaikasta kynsin hampain taisteleva Panthers. Nuo kaksi ekaa peliä ovat pudotuspelejäkin ajatellen aika isoja kohtaamisia, sillä Devils on hiipinyt aivan Canesin kannoille Metron kärjessä, ja jos Rangers onnistuisi kampeamaan Carolinan näissä ja Devils hoitaa omansa, kärkikaksikon asetelma saattaakin mennä ylösalaisin ja yhtäkkiä Rangersin ekan kierroksen vastustaja olisikin Canes, melkeinpä kuukausia varmalta näyttäneen Devilsin sijaan. Sinänsä sama kumpi sieltä tulee kun vastus on joka tapauksessa kova, mutta onpahan jotain seurattavaa Rangersinkin vinkkelistä loppukautta ajatellen.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs


Lindgren ensi yönä jälleen askissa Oshien urpotaklauksen ja vajaan kuukauden tauon jälkeen. Hyppää tuttuun tapaan Foxin rinnalle, ja Mikkola korvaa Harpurin kolmosparissa, eli hänkin pääsee takaisin sille tontille mihin alunperin hankittiin. Näiden myötä Rangersilla nyt ensimmäistä kertaa siis jalkeilla täysi kokoonpano deadline-hankintoja myöten, eli ei muuta kuin täysillä divisioonakärki Canesin kimppuun. Toivottavasti loukkaantumiset olisivat nyt tässä ja päästäisiin tällä porukalla sinne pudotuspeleihinkin asti, sillä aika tasavahvaltahan tuo ainakin paperilla näyttää.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Kirvelevä tappio viime minuuteilla, mutta isossa kuvassa ihan oikeutettu lopputulos. Noin ensimmäiset 30 min mentiin hyvin rinta rinnan Canesin kanssa, molemmilta erittäin tarkkaa ja tiukkaa puolustamista ja todelliset maalipaikat saattoi laskea lähes yhden käden sormin, mutta tokassa erässä Rangersin umpisurkean ylivoiman jälkeen hallinta siirtyi paradoksaalisesti vastustajalle, ja kolmannessa erässä paketti rupesi vähän leviämään kummallakin josta seurasi mm. kolme maalia yhden minuutin sisään.

Teräväisen voittomaalia edelsi tuomareilta ohi mennyt tilanne jossa Kotkaniemi veti Lindgrenin kenttään jalkapyyhkäisyllä, mutta vielä enemmän jäi kyrsimään nuo totaaliset aivopierut omassa päässä joiden myötä Canes sai nuo tasoitusmaalinsa värkättyä. Ekassa Vesey ja Miller jäävät arpomaan kumpi ottaa laidasta nousevan Chatfieldin kiinni ja lopulta kumpikaan ei tee mitään, ja tuo Noesenin maali oli vielä hirveämpää seurattavaa kun Miller ja Trouba lähtevät molemmat kirmailemaan suuntiinsa ja jättävät maalinedustan täysin tyhjäksi. Kyllähän tällaisia tulee väistämättä pitkän kauden aikana, mutta tässä tapauksessa ne kyrsivät vielä normaalia enemmän koska kyseessä oli muuten erittäin tiukasti ja tarkasti pelattu matsi molemminpuolin. Omien maalien hinta oli kova ja niiden eteen jouduttiin paiskimaan hommia aika pirusti, ja sitten annetaan vastustajalle siimaa tällaisilla kömmähdyksillä ja perusasioiden unohtamisella. Ei perkele näin pojat.

Lindgren otti vähän osumaa kamppaillessaan Fastin kanssa sääntöjenvastaisesti ja suuntasikin tuosta jäähyboksin sijaan pukukoppiin roikottaen vähän kättään, mutta ilmeisesti kyseessä oli vain rutiininomainen tarkastus joukkueen toimesta. Kyllähän tuossa jo vähän hikipisarat kelmeilivät ohimolle että näinköhän tuo viimeisin vamma uusiutui samantien, mutta säikähdyksellä taidettiin selvitä. Toivottavasti kaveri on oikeasti kunnossa eikä paluun suhteen hätiköity.

No joka tapauksessa kaikki kunnia vastustajalle voitosta, olivat lopulta aktiivisempi ja työteliäämpi porukka ja siitä sopiikin ottaa mallia tuohon seuraavaan kohtaamiseen parin päivän päästä. Toiveissa kliseenomaisesti ehjä kuuskymppinen, ja myös se että meidän top kutonen unohtaa ne viikonlopun rallattelumatsit ja pistää oikeasti luistimet liikkumaan. Nyt kollektiiviseksi saldoksi jäi 0+0 ja -6.
 
Viimeksi muokattu:

JoukaHainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers ja Jaromir Jagr
Riippuu paljon ketä vastaan on pelattu myös. Jotain lännen porukoita vastaan tunnelma on todella uninen. Oma ensimmäinen kerta oli Dallasia vastaan ja täytyy todeta ihan sama. Sitten seuraavaksi New Jersey vastassa ja tunnelma aivan eri ja nämä vielä keskellä pitkää kautta.

Pitäisi jokaiselle nhl:ää seuraavalle olla selvä, että Kanadassa on tunnelmaa enemmän kuin jenkkien puolella. Aika vaikea verrata suomen ja nhl:n tunnelmia, mutta sen voi varmasti jokainen matseja telkkaristakin katsonut todeta, että pudotuspelien alkaessa tunnelma välittää kotisohvalle asti nhl:n puolelta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös