New York Rangers 2022–2023 – nousu huipulle?

  • 48 441
  • 172

Sandersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Porin Ässät
Pahoittelut etten osaa tiivistää. Mutta tämän avauksen jälkeen on tarkoitus ottaa irtiottoa ainakin kirjoittamisesta, joten käytetään viimeiset innostuksen rippeet vielä tähän avaukseen. Teksti raaputeltu osittain sarjan ollessa vielä kesken, Rangersin yllättäessä olisi täytynyt pari riviä kirjoittaa uudestaan, mutta nyt voidaan oksentaa ulos tässä muodossa ja sen jälkeen ruveta keskittymään kesän viettoon.

Yhteenveto kaudesta 2021–2022

Tappio konferenssifinaaleissa on vielä hyvinkin tuoreessa muistissa, mutta ei auta kuin ravistella ne traumat pois ja jatkaa eteenpäin. Kokonaisuutena on kuitenkin helppo todeta, että kausi 2021–2022 oli Rangersille erittäin onnistunut. Joukkue saavutti menestystä yli odotusten – lopulta joukkuetta vaivanneet ongelmat kuitenkin realisoituivat, ja kahden edellisen kauden tuplamestari pudotti metsänvartijat kesälomille. Ennen kautta tavoite oli pudotuspelit, ja tämä tavoite täyttyi ns. heittämällä. Nuori joukkue sai paljon arvokasta kokemusta menestymisestä, toivottavasti tästä tarttuu jotain oppia kannettavaksi tuleville vuosille.

Tyylilleen uskollisesti draamaa ei tästäkään kaudesta puuttunut Rangersin toimesta. Kausi sai oikein sykäyttävän lähdön, kun Tom Wilsonin alistamisesta käynnistyi tapahtumaketju, jossa meni organisaation johtohahmot uusiksi. Puikkoihin hyppäsi Chris Drury, joka käärikin välittömästi hihansa kesällä. Tavoite hankinnoissa oli melko selkeä: joukkue oli Druryn mielestä liian kokematon ja pehmeä menestymään. Omistajan suunnalta tuli myös hieman "vihjettä", että rebuildin aika on nyt ohi. Liikkeet näyttäytyivät hieman kyseenalaisina, ja kauden alussa tapahtunut välirikko Kravtsoviin herätti lisää kysymysmerkkejä toimiston pätevyydestä. Mutta vastavuoroisesti treiditakaraja oli erinomainen onnistuminen, ja Zibanejadin sekä Foxin jatkosopimukset hoidettiin asiallisesti maaliin. Onko se nyt hyvä GM vai ei? Tähän ei voi oikeastaan muuta sanoa, kuin että tämän kesän jälkeen ollaan taas hieman viisaampia.

Kaukalon puolella meno oli kaukana kauniista, mutta Igor Shesterkinin historiallisen kova kausi ja NHL:n parhaimmistoa oleva ylivoima kantoi joukkuetta läpi vaikeiden jaksojen. Uuden valmentajan alaisuudessa oli tietenkin syytä odottaa hieman hidasta starttia pelillisesti. Treiditakarajan jälkeen joukkue alkoi näyttää jo vakavasti otettavalta huippuseuralta, mutta tällä kertaa ei ihan vielä riittänyt NHL:n parhaita joukkueita vastaan panostuksista huolimatta. Kauden tilastollisena valopilkkuna toimi ehdottomasti Chris Kreiderin 52 maalin kausi, jolla jahdattiin ihan tosissaan organisaation ennätystä.

Millä odotuksilla lähdetään kauteen 2022–2023?

Enää ei riitä pelkkä pudotuspelipaikan saavuttaminen, vaan nyt lähdetään ensimmäistä kertaa tulevaan kauteen rebuildin jälkeen ihan vakavien tulostavoitteiden kanssa. Voi olla, että vieläkään ei riitä päätyyn asti, mutta trendin pitää pysyä samana: Rangers on nyt divisioonansa huippujoukkue ja vakiomenestyjä.

Ja jos nyt kavereiden organisaatioiden tilannetta katsoo, niin Hurricanesin ja Rangersin pitäisi olla selkeitä pudotuspelijoukkueita. Soppaan mahtuu jälleenrakentavia joukkueita (Devils, Blue Jackets), menestyskaarensa loppupäässä olevia joukkueita (Penguins, Capitals) ja lopuista (Flyers, Islanders) en oikein ota selkoa, että mitä ne ovat – ehkä vähän tuollaisia tweenereitä, jotka voivat menestyä hyvällä valmentajalla ja pelitavalla. Voimasuhteet voivat toki muuttua nopeasti, mutta tämä katsaus 12.6.2022.

Ja muuten: Rangers alkaa olla palkkakatossa kiinni, joten mitään galacticoseja ei voida enää joukkueeseen hankkia. Paperilla joukkue tulee hieman heikentymään, joten kasvua pitää tapahtua joukkueessa orgaanisesti sisältä päin. Katsomme teitä, The Kid Line. Vaikea asettaa mitään tulostavoitetta, mutta varmaan olisi kiva uudestaan päästä maistamaan konferenssifinaalien tunnelmaa? Playoffien ulkopuolelle jääminen olisi kuitenkin selkeää takapakkia. On kuitenkin hyvä pitää realismi mukana: Penguins olisi täysin oikeudenmukaisesti voinut voittaa ensimmäisen sarjan 4-1, mutta nyt erilaisten sattumusten kautta saatiin tuohon 15 lisäpeliä.

Tärkeät päivämäärät offseasonille

7.–8.7: NHL Entry Draft 2022

Tällä hetkellä joukkueen hallussa on varausvuorot kierroksille 2, 4 (WPG:n alkuperää), 5 sekä 6. Mikäli Winnipeg päättää haluta sittenkin vuoden 2023 kakkoskierroksen varausvuoron Rangersilta, niin St. Louisin alkuperää oleva vuoro #55 palautuu New York Rangersin haltuun. Katso Andrew Coppin treidin ehdot, jos jäi epäselväksi.

@Pedretti tuota Mock Draftia varten: jos kukaan kanssakirjoittaja ei tuota varausta hoida ajallaan, niin sanoisin että Rangers haluaa jonkun "tough to play against" –mantraan istuvan pelaajan. Johtajaominaisuksista plussaa. Mutta trendinä on ollut varata taidonkin kustannuksella pelaaja, jota vastaan on oletettavasti vaikea pelata. Pelipaikkaprioriteettina sanoisin että sentteriä tarvitaan, mutta jos varauksen hetkellä on selkeästi laadukkaampi RW (rightin kätisyydellä toivottavasti) tarjolla niin mennään sillä. Ja oikeastihan varataan ihan BPA-periaatteella, mutta se ajatus ei nyt hupimieliseen Mock Draftin tietenkään päde.

13.7.: NHL Free Agent Frenzy 2022

Suuria liikkeitä ei ole syytä odottaa ainakaan isoimpien kalojen osalta, treideihin en ota kantaa. Isoin tarve on middle 6-sentterille. Suurimmat katseet kohdistuvat siihen, että tarjotaanko omille UFA-pelaajille jatkosopimuksia. Muuten kokoonpano kaipaa kokonaisuudessaan halpoja syvyyspelaajia. Tähän otan henkilökohtaisesti kantaa kolmannessa viestissä enemmän.

Sopimustilanne kaudelle 2022–2023


Kaikkia farmihyökkääjiä en nyt jaksa nimetä, mutta linkin takaa nekin löytyvät.

Hyökkääjät
Artemi Panarin 11.642.857 | 25/26 NMC
Mika Zibanejad 8.500.000 | 29/30 NMC
Chris Kreider 6.500.000 | 26/27 NMC
Barclay Goodrow 3.641.667 | 26/27 M-NTC
Filip Chytil 2.300.000 | 22/23
Ryan Reaves 1.750.000 | 22/23 35+
Alexis Lafreniére 925.000 | 22/23 ELC
Dryden Hunt 762.500 | 22/23
Jonny Brodzinski 762.500 | 23/24
Gustav Rydahl 750.000 | 22/23
+ Kasa farmisopimuksia

RFA: Julien Gauthier, Kaapo Kakko, Vitali Kravtsov, Samuel Blais
UFA: Andrew Copp, Greg McKegg, Tyler Motte, Kevin Rooney, Ryan Strome, Frank Vatrano

Puolustajat
Adam Fox 9.500.000 | 28/29
Jacob Trouba 8.000.000 | 25/26 NMC
Ryan Lindgren 3.000.000 | 23/24
Patrik Nemeth 2.500.000 | 23/24 M-NTC
K'Andre Miller 925.000 | 22/23 ELC
Braden Schneider 925.000 | 23/24 ETC
Nils Lundkvist 925.000 | 23/24 ETC
Zachary Jones 925.000 | 22/23 ELC

RFA: Libor Hajek
UFA: Justin Braun

Maalivahdit
Igor Shesterkin 5.666.667 | 24/25

RFA: Alexander Georgiev

Laitetaan perään vielä pari viestiä, joissa hieman yksinkertaistetut pelaaja-arviot, ja sen lisäksi omaa spekulointia tulevan kauden joukkueesta.
 

Sandersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Porin Ässät
Seuraavaksi jotain erittäin yksinkertaistettuja kommenttirivejä viime kauden pelaajista. Tehopisteet linkin takaa.


Artemi Panarin
Ei mitään erityistä kommentoitavaa, hyvin latoi jälleen pisteitä. Pudotuspeleissä ei saatu rahoille vastinetta, vahvat spekulaatiot loukkaantuneena pelaamisesta. Erittäin iso cap hit, mutta niin on toki myös arvo kaukalossa. Yleensä vain finaaleihin pääsevissä joukkueissa ei ole yli kymmenen miljoonaa keskiansioina tienaavia pelaajia.

Mika Zibanejad
Jos oli kauden alla jotain epäilyksiä että onko se Kainuulaisen Ritvan poika ihan vakavasti otettava ykkössentteri tähän liigaan, niin kyllä se taitaa olla ja epäilykset hiljenivät. Ei kuitenkaan niin eliittiä, että pystyisi ihan ketä tahansa vastaan kaukalossa tulosta tekemään. Olisiko jotain top 10-20 –tasoa? Kuitenkin ihan hyvä lohdutuspalkinto, kun Buffalo ei suostunut Eicheliä tänne kauppaamaan.

Chris Kreider
Pelasi tilastollisesti sellaisen kauden, josta ei tule enää ikinä pistämään paremmaksi. Huikea maalinedustapelaaja, ja tärkeä johtaja joukkueessa. Kärkiketjun hyökkääjä. Realismia taitaa olla enemmän odottaa sitä 30 maalin suoritusta ensi kaudella. Lyödäänkö sitä C:tä vieläkään rintaan? Eikö se oikeasti nyt ole sitten kapteeniainesta? Tällä hetkellä hänen sopimuksensa ei ole ylihintainen, vaikka sitä tekohetkellä ehkä oli ja tulevaisuudessa tulee olemaan.

Adam Fox
Uskomaton pelaaja, mitä siihen sen enempää lisäämään. Ylivertainen peliäly Panarinin tapaan. Tulee olemaan maailman kärkipakkeja vielä pitkän aikaa, ja jahtaa New Yorkissa samanlaista perintöä mitä Brian Leetch jälkeensä jätti. Kiekollisena melko ylivertainen, mutta yllättävän hyvät edistyneet myös omassa päässä.

Ryan Strome
Onko jopa liigan aliarvostetuin n. 60 pisteen pelaaja? Paljon ei saa krediittiä muuna kuin Panarinin kengänkiillottajana, mutta jotenkin hänen poissaolonsa vain näkyi heti joukkueen tekemisen tasossa. Kiitos vuosista ja hyvää matkaa. Hyvä pelintekijä ja kykenee varmasti johtamaan omaa ketjuaan. On tainnut olla tuollainen 0,5-6 PPG ilman Panarinia?

Jacob Trouba
Valtava tasonnosto edellisistä kausista, ja tuntui löytävän roolinsa kakkosparin puolustavana pelaajana. Julkisessa mielipiteessä tällä hetkellä toki sika teloittaja, joka asuu hyökkääjien ja vastapuolen fanien pään sisällä. Sopimuksensa arvoinen ei tule olemaan ikinä, sanoisin ehkä kuuden miljoonan arvoiseksi palaseksi. Tuskin pelaa täällä sopimustaan loppuun, mutta tällä hetkellä ei ole varaa luopua.

Barclay Goodrow
Seuraava ylihintainen pelaaja käsittelyyn. Mihinkään pukukopin voittamisen kulttuuriin on vaikea ottaa näin nojatuolifanina kantaa, mutta pientä ilmaa maksetaan kyllä tuossa sopimuksessa parista sormuksesta. Ei nyt katastrofi silti, mutta näitä ei voi liikaa joukkueessa olla. Hyvä ellei jopa erinomainen bottom 6-pelaaja, mutta ei sen tason sveitsiläisen armeijan veitsi että kovin laadukkaasti ylempänä pelaisi.

Alexis Lafreniére
Paljon on puhetta riittänyt, ja paljon riittää puhetta jatkossakin. Tilastot näyttävät huonoilta nopealla silmäyksellä, mutta niistä puuttuu aika pitkälti YV-tehot. Tasakentällisin joukkueen toiseksi paras maalintekijä, ja tasakenttäpisteissä ei jää kauaksi tähdistä (Laf 27, Kreider 32, Strome 34, Ziba 39). Tuohon kun palikkamatikalla ynnätään Stromen YV-pisteet hänelle, niin puhutaan lähes 50 pisteen pelaajasta. Haisee isolta läpimurrolta. Ei mikään kovin näyttävä pelaaja askissa, mutta fiksu ja omaa myös grittiä. Hienot pudotuspelit olemattomalla peliajalla.

Filip Chytil
Kausi oli pettymys, mutta loppua kohden alkoi tulosta tulemaan enemmän ja näytti kaukalossakin paljon eloisammalta pelaajalta. Kid Linen tähti. Kunhan lopettaa tuon kumartelun, niin koko/nopeus/taito –kombo ei voi olla tuottamatta tulosta jatkossa, kunhan saisi vähän tasaisuutta otteisiin. Lattia on kolmosketjussa, katto kakkosketjussa? Voisi myös toimia laiturina.

K'Andre Miller
Häntä tuli pudotuspelien aikana analysoitua edellisessä kausiketjussa. Lainataan: Onhan tuo fyysinen paketti ihan ylivertainen moderniin NHL:ään ja kun tuntuu komppaavan tätä kokonaisuutta vielä kiitettävillä lajitaidoilla, niin onhan tuossa parhaimmillaan 15 vuodeksi top 4-puolustaja. Kehitysvauhti ihan valtava, vaikka kokemusta pakin pelipaikalta on se vajaa 5 vuotta?

Andrew Copp
Hyvä hankinta siirtotakarajalla. Hinta muodostui kovaksi menestyksen takia, mutta pudotuspelit saattoivat pitkällä tähtäimellä antaa joukkueelle enemmän aineetonta pääomaa ja hyötyä kuin 32 pykälää parempi varausnumero. Playoffeissa loppujen lopuksi alkoi bensa loppumaan, mutta Panarinin tapaan oli jo alusta asti spekulointia loukkaantuneena pelaamisesta. Tekee kiekon kanssa prosentilleen oikeita ratkaisuja jatkuvasti. Ei oikein olisi varaa maksaa eläkesopimusta, mutta luulen että Drury ainakin yrittää tosissaan.

Kaapo Kakko
Paljon odotettiin, aika vähän saatiin. Kaikki näytti hyvältä jossain kohtaa kautta, mutta loukkaantumiset pilasivat tältä erää kautta ja tehottomuus jatkuu. Hänelle on Jatkoaikaan omistettu oma ketju, josta voi lukea tarkemmin. Parantunutta fysiikkaa ja tuloksentekokykyä odotellessa, erinomainen aihio edelleen kyseessä. En haluaisi vetää liian isoja johtopäätöksiä tuosta penkittämisestä ratkaisevassa pelissä, mutta paljon se herättää kysymyksiä. HFBoardsilla on kiertänyt jo pidemmän aikaa väitteitä siitä, että Kakko olisi jäänyt todella ulkopuoliseksi pukukopissa ja veteraanit eivät hänen kanssaan halua pelata. Uskoo ken tahtoo.

Dryden Hunt
Pelasi pitkiä pätkiä kaudesta jopa kärkiketjussa Artemi Panarinin kanssa, mutta ei siitäkään sitten hirveästi jälkipolville jäänyt kerrottavaa. Ei lopulta mahtunut keväällä edes kokoonpanoon. Hyvä syvyyshankinta toki minimihintaisella lapulla.

Ryan Lindgren
Tämän joukkueen sydän. Alkaa olla jo aika surkuhupaisaa, että kuinka paljon Lindgren ottaa kaukalossa kolhua joukkueen puolesta. Tuollainen Girardimainen soturi, josta on helppo tykätä. Omilla otteillaan edesauttaa myös Foxin loistamista vierellä.

Frank Vatrano
Hintaansa nähden hyvä syvyysosto. Aloitti aika säkenöiden, mutta kyllä se tahti sitten hyytyi loppua kohti. Koko uransa ollut tuollainen alle 40 pisteen kylmä/kuuma –pelaaja, eikä se siitä taida miksikään muuttua. Omisti joukkueen parhaan laukauksen. Ei kärkiketjujen pelaaja.

Ryan Reaves
Joo'o. Kuten jo Goodrowin kohdalla sanoin, niin vaikea kommentoida pukukopin asioita. Karmea pelaaja näin jääkiekkoilun näkökulmasta kun on menettänyt nopeutensa, pelitaidot aina olleet rajalliset. Runkosarjassa väisti hyvin tyhmiä jäähyjä, mutta loppua kohden alkoi lipsumaan. Onko mitään annettavaa muuta kuin maskottina?

Kevin Rooney
Ei NHL-tasoa, heikko näytös. NHL:n ehkä jopa huonoimmat corsit? Keskushyökkääjä, joka ei osaa sitten kuitenkaan keskushyökkääjän tehtäviä kovin hyvin.

Braden Schneider
Nuori pelaaja, joka murtautui kesken kauden kokoonpanoon. Ei säkenöinyt ja teki junnumokia, mutta ne hänellä suotakoon. Oppirahoja, mutta tärkeä palanen tulevaisuuteen. Seksikäs pelaajaprofiili paperilla.

Julien Gauthier
"All the tools, but no toolbox". Siinäpä se. Fysiikka ylivertainen, mutta ei sitä osaa hyödyntää tai tehdä pelillisesti mitään muutakaan kovin järkevää. Tai no, annetaan sen verran krediittiä että kykenee hankkimaan hyvin jäähyjä. RFA tämän kauden jälkeen, aika 50/50 että jatkaako organisaatiossa. Luulen, että saa vielä mahdollisuuden murtautua NHL:ään ihan vaan tuon pelaajakorttinsa takia.

Patrik Nemeth
Voi jumalauta. Olisi pitänyt uskoa niitä Coloradon kannattajia, jotka hänestä varoittelivat. Iso huti ja ihan puhdas nettonegatiivinen suoritustaso jäällä. Hus pois.

Greg McKegg
Pelaajana aika meemi. Synonyymi paskalle pelaajalle, joka loukkaantumisten runtelemassa joukkueessa on pakko lyödä askiin pelaamaan nollanollaa. Varmaan hyvät vitsit saunailloissa ja tsemppaa treeneissä?

Nils Lundkvist
Hänelle oli pedattu kolmosparin oikean puolustajan paikka, mutta menetti sen Schneiderille. Rapakon taakse siirtyminen ei tapahtunut ihan ongelmitta, vaikka CV todella hyvä Euroopasta. Organisaation ehkä tärkein treidipalanen, ja vieläkin potentiaalinen top 4-puolustaja tähän liigaan. Mutta tuskin Rangerina ura aukenee kovinkaan paljon?

Samuel Blais
14 peliä kerkesi pelaamaan, ennen kuin P.K. Slewban hänet eliminoi kaukalosta ulos loppukaudeksi. Aika kysymysmerkiksi siis jäi, ja ensi kausi tulee ihan puhtaalta pöydältä resettinä. Onko kolmosketjun tasoinen pelaaja? Treidistä on varmaan jo avauduttu ihan tarpeeksi.

Justin Braun
Hyvä syvyyshankinta, voi vaikka jatkaa minun puolestani. Perusvarma pakki, ja peliä seuratessa näkee, että on joskus ollut NHL:ssä eliittiä omassa roolissaan. Kroppa ei vain pysy enää yhtä hyvin perässä.

Jonny Brodzinski
22 peliin kerkesi kaksi tehopistettä iskemään, mutta säväytti nopeudellaan. Saa varmasti mahdollisuuden ensi kaudella kilpailla pelipaikasta. Ei kuitenkaan mikään nuori mies, joten aika +/- 0 pelaaja. AHL:ssä sitten yli PPG -pelaaja, joten jos ei riitä ylhäällä niin Hartfordiin arvokas nappula.

Zac Jones
Tällä kaudella vähän aikaa kerkesi pelata myös ylhäällä, mutta uroteot enemmän farmin puolella. Ensi kaudeksi olisi tilauksessa läpimurto ylhäällä.

Jarred Tinordi
Kovuutta haluttiin ja kovuutta saatiin. Mitään muuta sitten oikeastaan ei, ellei tämä ollut jotain Allairen 4D-shakkia maalivahtien kehittämiseen. Aikamoinen keila omissa.

Morgan Barron
Siirtyikin jo pois. Heippa.

Libor Hajek
Ei pärjännyt edes Tsekin liigassa, mitä tekee NHL-organisaatiossa? Älkää nyt hyvänen aika enää jatkako sitä sopimusta.

Anthony Greco, Tim Gettinger
Farmivahvistuksia vailla tehopisteitä, ja ottelumäärä yhteensä 9. En osaa sanoa mitään. Gettinger on aika isokokoinen.

Tyler Motte
Silmätestilläkin paransi nelosketjun suoritustasoa välittömästi. Melkoinen terrieri tuolla nopeudella ja karvauskyvyllä. En usko että halut palkan suhteen kohtaavat, mutta hieno nelosketjun mies ja suosittelen ehdottomasti muille jengeille hankkimista.

Igor Shesterkin
Vuohi.

Alexander Georgiev
Ei vain riitä. Kärsii toki siitä, että vertailukohtana noinkin kelvollinen kassari. Hoiti roolinsa hyvin silloin kun Igor oli loukkaantunut, joten potentiaalia lienee kaivettavissa.

Keith Kinkaid & Adam Huska
Pelasivat yhdet pelit mieheen, ei jäänyt paljon kerrottavaa. Kinkaid oli ihan kiva tuollainen feel good –tarina kun meni vielä voittamaan ainoan ottelunsa.
 

Sandersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Porin Ässät
Palkkakatossa on tilaa tarkalleen ottaen 13.458.531 dollaria ja liikaa ei ole ukkoa sopimuksen alla, joten jokainen penni tulee käyttää fiksusti. Omat näkemykset:

Maalivahdit:

Shesterkin
xxx (1 milj)

Aloitetaan helpolla osiolla. Igor Shesterkin on kauden alkaessa erittäin todennäköisesti Vezina -voittaja sekä Hart -finalisti, johon joukkue voi jatkossakin luottaa kuin vuoreen. Sopimus on erinomainen ja kattaa vielä kolme kautta, joten tehtäväksi jää lähinnä hankkia halvalla pätevä kakkosmaalivahti. Sanoisin, että miljoonaa dollaria enempää tähän ei kannata budjetoida. Nopeasti sen verran vilkaisin markkinaa, että esim. Jaroslav Halak voisi mielestäni olla hyvä hankinta. Ei ollut mikään ihan nappisuoritus häneltä Vancouverissa, mutta siellä on moni MV käynyt floppaamassa lähiaikoina. On todistanut tasonsa hyvin organisoidun puolustuksen takana (Boston), ja kykenee kantamaan kuormaa sen 20-30 peliä. Ja vaikkei nyt juuri Halakia hankittaisi, niin tuohon pitäisi pystyä.

Organisaation muilla maalivahdeilla ei riitä, ja se on ollut jo hetken aikaa kirjoitettuna seinälle, että Georgiev jatkaa matkaa. Hänelle ei ole varaa antaa yli kahden miljoonan qualifying offeria, joten jatkaa matkaansa vapaille markkinoille ja lähtee johonkin muualle jahtaamaan ykkösmaalivahdin paikkaa. Täällä sitä ei ole, ja sen Georgiev haluaa. Sanotaanko näin, että ikävä ei jää, mutta kaikkea hyvää jatkoon.

Puolustus:

Miller – Fox
Jones – Trouba
Lindgren – Schneider
xxx/Braun (1 milj)
+ Tinordi, Lundkvist jne.

Nemeth -> ulostus. Lundkvist -> tärkein treidinappula, pysyy kuitenkin AHL:ssä odottamassa mahdollisuuttaan nousta ylös siihen asti.

Kärkinelikko jatkaa sopimusten alaisina, joten siinä on hyvä ja laadukas tukiranka joukkueelle. Foxin sopimuksen kohdalla lisätään valitettavasti pari nollaa perään, sillä tulokassopimus on nyt taputeltu. Jacob Trouba ei tuosta enää muuksi muutu, mutta muut kärkipakit Fox/Miller/Lindgren ovat kaikki alle 25-vuotiaita, joten vaikea uskoa että parasta olisi vielä kenenkään osalta nähty. Erityisesti K'Andre Miller on mennyt niin lujaa eteenpäin, että jopa Jutilalle iskisi vauhtisokeus kun katsoisi tuota kehittymistä vierestä.

Braden Schneider voi olla myös varma kokoonpanopaikastaan. Hieno murtautuminen viime kaudella sisään, ja vaikka ei nyt erityisemmin häikäissyt, niin ennakkoluulottomasti valtasi itselleen paikan kun tilaisuus tuli. Hän on vähän tuollainen "Trouba Lite", ja jatkaa kehittymistään vailla mitään suuria tulospaineita. Kutospakin paikkaa on mielestäni rakennettu jo jonkin aikaa Zac Jonesille, joka pelasi hienon kauden Hartfordin takalinjoilla. Hän on päässyt haistelemaan myös NHL:n tunnelmaa noin 20 ottelun verran, ja toisi kuin tilauksesta kaivattuja ominaisuuksia pakistoon. Hänen vahvuutensa on kiekollinen peli ja transitio, ja se osasto kieltämättä vähän sakkaa Foxin jälkeen. Hän voisi tuoda myös tuohon kakkosylivoimaan viivalle jotain järkeä, sillä siihen ei ole oikein kykeneviä pelaajia rosterissa.

Kokoonpanot tietenkin elävät jatkuvasti, mutta itse en ehkä lähtisi kolmosparilla Jones – Schneider kauteen, vaan sekoittelisin molemmille kokeneemmat pakkiparit. Trouba voi ottaa itselleen Jonesista uuden lapsiprojektin, ja Lindgren – Schneider omaa potentiaalia laadukkaaksi oman pään pariksi (ja tarjoaa Schneiderille mahdollisuuden kehittyä kiekollisesti). Miller – Fox haisee niin järkyttävän upealta pakkiparilta, että lähtisin heitä myös ihan mielelläni naittamaan yhteen.

Murheenkryyniksi nousee sitten tuo seitsemännen puolustajan paikka. Nemeth oli niin järkyttävän suuri katastrofi, että en uskoisi hänelle enää minuuttiakaan mitään velvoitteita Rangers-nutussa. Kysymys taitaa olla, että kuinka paljon maksaa dumpata viisi miljoonaa (6 miljoonaa todellista rahaa) jaettuna kahdelle vuodelle. Auttaisi myös akuuttiin palkkakattotilan puutteeseen, kun korvattaisiin tuo miljoonan lapulla ja saataisiin 1.5 miljoonaa dollaria lisää pelimerkkejä. Ulosostoon en usko, sillä Gorton kuulemma suututti vähän omistajaa tekemällä sitä liian matalalla kynnyksellä.

Braun voisi omasta puolestani jatkaa syvyyspakkina, mutta optimaalisempaa voisi tietenkin olla hankkia vasen käsi alhaalla pelaava puolustaja, sillä lähtökohtaisesti se on nimenomaan Jones jolle sitä kilpailua kokoonpanopaikasta hankittaisin. Lisäksi syvyyskartassa on rightin Lundkvist. Sen verran alkaa kuitenkin olemaan traumoja näistä hankituista syvyyspakeista (Tinordi, Johnson, Nemeth), että Braunin kaltainen varmempi kortti alkaa houkuttaa. Voisi jatkaa halvalla, sillä kannuton veteraanipelaaja. Mutta kyky pelata molemmilla puolilla jäätä olisi tärkeää.

Lundkvistin tilanne on vaikea. Oikealla puolella ei ole hirveästi tilaa, ja Jones voittaa leftinä toisen puolen pelipaikan. Seiskapakkina on tuskin järkeä istuttaa, joten sanoisin että Lundkvistin rooliksi jää odottaa loukkaantumisista avautuvia mahdollisuuksia. Yleisesti ottaen hän on kuitenkin Rangersin paras treidinappula, ja olen itse sitä mieltä, että tämä asset varmaan lopulta murtautuu NHL:ään jossain muussa organisaatiossa. Huikea lupaus, mutta ei ole tilaa. Kiireellä ei kuitenkaan toki kannata kaupata, tuskin ura piloille menee jos aloittaa toisen kautensa Pohjois-Amerikassa AHL:ssä ykköspakkina.

Hyökkäys:

Panarin – Zibanejad – Kreider
Lafreniére – Chytil – "Kakko"
Goodrow – "Stastny" – "Kravtsov"
Hunt – Brodzinski – "Blais"
Reaves, Rydahl
+ Gauthier, Cuylle, UFA-syvyyshankinnat jne.

Osasto, jossa tullaan näkemään isoin vaihtuvuus. Jos nyt aloitetaan purkamaan RFA-pelaajista, niin Kakko jatkaa (2 x 2.75), Blais jatkaa qualifying offerilla (1 x 1.6) ja Vitali Kravtsovin kanssa löydetään vielä kerran yhteisymmärrys. Hänelle laitan merkintöihini identtisen sopimuksen mitä Puljujärvi teki palatessaan Edmontoniin. Kaikesta kiukuttelustaan huolimatta kyseessä on kuitenkin top 6 -potentiaalin omaava huippulupaus, joka kaupan tapahtuessa myytäisiin eteenpäin pilkkahintaan. Rangers on siinä tilanteessa, että kun kattoa vastaan rakennetaan, niin kaikki kivet on käännettävä, ja tässä on iso potentiaali "voittaa sopimus", eli saada arvoaan enemmän vastinetta. Viimeisimmät raportit ilmeisesti kertovat, että neuvotteluyhteys olisi olemassa ja Kravtsov on kieltäytynyt jatkamasta KHL:ssä. Mutta jos siltoja ei enää kuntoon saada, niin joku NHL-pelaaja tai sen kynnyksellä oleva pelaaja pitäisi saada hänestä vastineena kokoonpanoon. Esimerkiksi Kingsistä Gabriel Vilardi, siellä voisi olla lunastamatonta potentiaalia. Vai riittäisikö arvo Kirby Dachin naaraamiseen Chicagosta? Vaihtoehtoja riittää. Julien Gauthier voi jatkaa syvyyspelaajana minimihintaisella mikäli niin haluaa, tai jos hänestä jonkun jämäkierroksen voi kaupassa saada niin menkööt. Oikeastaan ihan se ja sama.

UFA-pelaajat. McKegg, Rooney, kiitos ja näkemiin. Vatranon kohdalla ei ole oikeastaan ollut edes potentiaalista keskustelua jatkosopimuksia, ja mielestäni hänet voidaan tältä erää unohtaa. Motte voisi minun puolestani jatkaa nelosketjussa, mutta mahtaako hinnoitella itsensä ulos kuten kävi jo Vancouverille? Alla rikkinäisiä kausia, ja ensimmäistä kertaa UFA. Haisee rahastukselta. Ei kuitenkaan niin tärkeä palanen, että kannattaisi yli kahta miljoonaa ruveta investoimaan.

Stromesta olen oikeastaan rekisteröitynyt itse jo kauan sitten ulos, enkä usko minkään muuttuneen. Hänen sopimukselleen ei ole tilaa, ja on aika vaihtaa katseet keskushyökkääjäosastolla hieman puolustavampaan vaihtoehtoon, sillä Zibanejadin ja Chytilin pitäisi olla jatkossa niitä vetureita hyökkäyssuuntaan. Ei muuta kuin Seattleen tms. vuolemaan dollareita.

Andrew Copp jäisi palkkakatottomassa maailmassa omaan joukkueeseeni, mutta en yksinkertaisesti näe järkeä iskeä hänelle isoa jatkosopimusta. Tykkään pelaajasta, fiksu kiekon kanssa ja omaa kykyä sopeutua pelaamaan kenen tahansa kanssa. Mutta onko kakkossentteri? Rooli ei ainakaan ole tuttu, ja nyt pitäisi lyödä lapaan yli 30 miljoonaa siitä vastuusta. Dollarit on valitettavasti sidottu muihin pelaajiin, ja ne vähät joita on tarjolla niin tulee olla mahdollista siirtää nuoriso-osaston jatkosopimuksiin. 2022–2023 jälkeen siellä on ilman sopimusta Chytil, Lafreniére, Miller ja tässä kohtaa Trouban ja Kreiderin sopimuksissa on vielä täysi NMC. Ainoa vapautuva raha on projektoitu miljoonalla nouseva palkkakatto, sekä kolmen ja puolen miljoonan dead capin poistuminen. Tässä kohtaa pitäisi sitten luottaa, että Goodrow hävitetään johonkin, ja sen treidin hinta haisee raskaalta.

Mitä siis itse tekisin? Mielestäni Chytilille tulisi vihdoin antaa mahdollisuus varastaa se kakkossentterin paikka. Voihan se olla että pudotuspelit oli suonenveto, mutta ei tätä korttia ole mielestäni vieläkään katsottu loppuun asti, vaan tähän mennessä hän on painanut McKeggien kanssa menemään pienellä vastuulla. Sokea Reettakin näkee kuitenkin koko nuorisoketjun raa'an potentiaalin. Kolmossentteriksi hakisinkin kokeneempaa sentteriä, joka kykenee pelaavaan luotettavasti puolustussuuntaan ja jonka saisi lyhyellä sopimuksella ns. stop gapiksi siltä varalta, että Chytil pettää. Markkinoilta scouttasin tähän rooliin kokeneen Paul Stastnyn, joka voisi tulla 06-joukkueeseen jahtaamaan kannua vaikka yhden vuoden ja 3-4 miljoonan lapulla? Gallantille myös tuttu mies Vegasin vuosilta/vuodelta, jolloin pelasi erittäin tehokkaan kauden. Pelaa alivoimaa ja on hyvä aloittaja, istuisi mielestäni hyvin joukkueeseen. Näin ei myöskään haaskattaisi assetteja ja pidettäisiin bändi koossa jatkossakin.

Ja jos tämä koodinimi paulstastny ei ole kiinnostunut Isosta Omenasta, niin villinä heittona ehdotan, että soitetaan Chicagoon ja kysellään että kiinnostaako Jonathan Toewsia vielä pelata uransa aikana pudotuspelijääkiekkoa? Matchupit, aloitukset, kokemus ja johtajuus (josta taitaa olla vajetta) kaikki samassa paketissa. Jos ei olisi nyt ihan Messierin veroinen hankinta, niin haisiko tässä vähän sama ajatus? Lyödään saman tien C rintaan, ja kannu ilmaan jonkun medialle lauotun "lupauksen" jälkeen? Ei ole enää NHL:n top 5-sentteri, mutta varmasti menisi motivoituneena pelaajana kakkosviulua soittaessa enemmän kuin hyvin. Tämä fantasiointi vaatii kuitenkin niin paljon toteutuakseen lähtien aina 1-2 joukkueen palkanpidätyksistä, että en uhraa tälle sen enempää tekstiä. Mutta houkutteleva ajatus.

Siinä varmaan ne kiinnostavimmat tekstinpätkät hyökkäyksestä. Noin muuten syvyyspelaajia pitäisi joukkueeseen halvalla saada, nyt ei oikein oman hahmotelmani syvyys vakuuta. Gustav Rydahl on puhdas jokerikortti, voi olla erinomainen nelossentteri tai pakata kamansa syyskuussa ja lähteä takaisin Ruotsiin. Mutta ei alaketjujen miehistä sen enempää. Tärkeimpänä: Lafreniérelle ja Kakolle top 6-minuutit. Ei joskus tulevaisuudessa, vaan nyt. Eivätköhän he ole hintansa alaketjuissa ja puolustamaan opettelusta maksaneet. Kid Linen haluaisin pitää yhdessä, sillä pelasivat tosipeleissä hienoa kiekkoa ja uskaltavat pelata luovasti keskenään. En haluaisi heidän kumartelevan veteraaneja ja lähtisin takaamaan top 6 -minuutteja, niin hyökkäyksessä lyödään tästä syystä kaikki munat samaan koriin. Kreider saa koko kesän aikaa opetella pelaamaan oikeana laitahyökkääjänä.

Kattoon asti ei kuitenkaan kannata tuhlata. Treiditakarajalle on hyvä säästää liikkumavaraa, ja lisäksi on syytä ottaa huomioon noita ELC-bonareita, joita on vajaa neljä miljoonaa. Jos Lafreniérelle odottaa perustellusti läpimurtoa, niin se tulee niitä kilauttelemaan, ja niitä ei olisi hirveästi varaa siirtää 2023–2024 kattoon.

Yhteenveto:

Yllä olevan vuodatuksen kun ynnäilin CapFriendlyn työkalujen läpi, niin sain aikaan seuraavan kokoonpanon, jossa palkkakattoon tilaa jää 5.071.031 dollaria. Sisältää siis ulostetun Nemethin (+1.5 miljoonaa, kun ottaa huomioon korvaavan pelaajan), hänen kanssaan olisi vieläkin tukalampaa. Tämä siis 22 joukkueen rosterilla niin, että kolmossentterin kohdalla on rasti. Tuossa on siis ne käytettävissä olevat pelimerkit sentteriin.

Yllä kuitenkin oma mielipiteeni siitä, että miksi ihan kattoon asti ei kannattaisi vetää. Muuten ei tilaa hirveästi ole tehtävissä: syvyyspelaajille budjetoidut miljoonat voidaan laskea vaikka 850 tuhanteen per pala ja Reaves vaihtaa minimilappuiseen pelaajaan. Sillä voi saada ekstraa sen 1–1.5 miljoonaa dollaria. En usko Goodrowin ulostukseen, ja muilla isopalkkaisilla on NMC tai niitä ei ulosteta.

Artemi Panarin 11.642.857 – Mika Zibanejad 8.500.000 – Chris Kreider 6.500.000
Alexis Lafreniére 925.000 – Filip Chytil 2.300.000 – Kaapo Kakko 2.750.000
Barclay Goodrow 3.641.667 – xxx – Vitali Kravtsov 1.175.000
Dryden Hunt 762.500 – Jonny Brodzinski 762.500 – Samuel Blais 1.600.000
Ryan Reaves 1.750.000, Gustav Rydahl 750.000

K'Andre Miller 925.000 – Adam Fox 9.500.000
Zac Jones 925.000 – Jacob Trouba 8.000.000
Ryan Lindgren 3.000.000 – Braden Schneider 925.000
7. pakki 1.000.000

Igor Shesterkin 5.666.667
2. maalivahti 1.000.000


Paras trade asset: Nils Lundkvist. Kakkosvaihtoehtona ehkä vasemman laidan Brett Berard? Cuyllen ja Othmannin myyntiin en tässä kohtaa usko, mutta eivät toki mitään koskemattomia ole oikean kaupan osuessa eteen. Ja sitten on tietenkin varausvuorot. Jos Kravtsoviin paloivat sillat lopullisesti, niin myös hän (jolloin IMO hänet voidaan korvata kokoonpanossa sillä pelaajalla johon hänet treidataan).

YV1: Panarin – Zibanejad – Kreider – Fox – Lafreniére
YV2: Kakko – Chytil – Kravtsov – xxx/Blais – Jones
AV1: Zibanejad – Kreider – Miller – Trouba
AV2: Goodrow – Kakko/xxx – Lindgren – Schneider

Mutta kyllähän tuo ihan hyvältä näyttää! Puolustus on laadukas ja hyvin roolitettu. Trouba olisi tuossa hahmotelmassa (pl. seiskapakki) ainoa yli 25-vuotias pelaaja. Puolustuksen alla sitten lukkona Igor, joka on.. noh, Igor. Hyökkäys nojaa paljon siihen, että nuoret pelaajat ottavat vihdoin sen tuloksentekoroolin joukkueessa. Nuoruutta ja potentiaalia uhkuu tuokin nimilista. Syvyyttä voi parantaa hankkimalla parempia pelaajia neloseen tai rotaatioon, mutta aika samanhintaisia lappuja pitäisi olla kuin noilla nykyisillä lämpimillä ruumiilla, joita kokoonpanoon tungin. Mutta onneksi aina voi siirtotakarajalla hankkia uusia tylermotteja joukkueeseen jollain keskikierrosten pickeillä.

Kiitos ja anteeksi. Ja hyvää kesää! Katsotaan sitten vähän ajan päästä, kun Panarin on koko kauden LTIR:ssä ja Kakolle on lyöty offer sheet käteen (jonka tietenkin allekirjoittaa penkityksestä suuttuneena), että menipäs analyysit nyt vähän pieleen. Ja mikäs sen parempaa kuin että tulevan kauden analysointi herättäisi täällä keskustelua ja kenties eriäviäkin mielipiteitä. Ei tuossa yllä mikään totuus ole, ainoastaan näkemys.
 
Viimeksi muokattu:

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Erinomainen startti Sanderssonilta ja vielä hyvä ajoitus, ei suotta jäädä tuleen makaamaan! Pitää lukea myöhemmin ajatuksen kanssa kunnolla, nyt on ehkä tosiaan pikkuriikkisen irtioton paikka ja katsotaan loppukaneettia kaudesta vähän myöhemmin.

Mutta uutta kohti mennään joka tapauksessa, ja ihan konkreettisesti: Rangers ja Vitali Kravtsov ovat tehneet uuden sopimuksen:


Ehkä kyse on treidiasetelmien parantamisesta, tai ehkä Kravtsov ja Rangers ovat löytäneet jälleen yhteyden. Yksisuuntainen sopimus joka tapauksessa kyseessä.
 

Bob Sacamano

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Hyvää työtä @Sandersson ! Heittelen tähän vähän omia jäsentelemättömiä ajatuksiani kuluneesta kaudesta ja tulevasta.

-Onko Chris Drury oikeasti se katastrofi viime kesältä, siirtotakarajan suuri onnistuja (joskin luuli, että Nemeth hoitaa hommansa ja Schneider tarvii varmistuksen, onneksi Braun taipui pelaamaan vasemmalla) vai jotain siltä väliltä?

-Gallant (jonka palkkaaminen on Chris Druryn toistaiseksi paras ratkaisu) on ilmeisen hyvä motivoimaan joukkuetaan eikä ole epäilystäkään siitä, etteikö Rangers olisi ollut henkisesti vahva porukka. Samanaikaisesti Gallantilla on selkeät heikkoutensa taktisessa reagoinnissa (sekä Sullivan, että Cooper veivät pudotuspelisarjoissa voiton valmentajien taistossa) ja tietysti kirsikkana kakun päällä täysin älyvapaat ratkaisut kauden tärkeimpään peliin. Harvoin näkee tällä tasolla noin huonoja päätöksiä, joiden järjettömyyden jokainen pahimipia fanipoikia lukuunottamatta tajuaa sillä hetkellä kun päätös julkaistaan.

-Rangers oli 5 vs 5 pelissä heikko koko kauden lukuunottamatta siirtorajan jälkeistä pätkää. Oliko 5 vs 5 heikkous kuinka paljon Gallantin vikaa ja kuinka paljon käytettävissä olevan pelaajamateriaalin? Joka tapauksessa 5 vs 5 pelaamisen tulee parantua huomattavasti tulevaisuudessa, jotta mestaruushaaveita voidaan tosissaan elätellä. Rangers oli tänä vuonna neljän parhaan joukossa koska Igor on maailman paras maalivahti, Rangersin kausi olisi päättynyt paljon paljon aikaisemmin jos Igor olisi vain toiseksi paras.

-Saadaanko ensi vuonna kasaan neloskenttä, josta on jotain käytännön hyötyä? Nyt nelonen sai pudotuspeleissä tehtyä yhden maalin tyhjään maaliin, ei voinut pelata vastustajan kärkipelaajia vastaan ja kaikenlisäksi nelosen vaihtoihin tuhlattiin jatkuvasti hyökkäyspään aloituksia. Kuinka hienoa olikaan mennä vitospelissä mainoskatkolle neljä minuuttia ennen päätössummeria vain huomatakseen, että katkolta palatessa nelonen oli ottamassa siellä hyökkäyspään aloitusta. Ei tarvitse paljoa miettiä missä ottelun seuraava aloitus oli…

-Zibanejad ja Kreider pidettiin vastustajan toimesta käytännössä kaikissa vieraspeleissä pois tilanteista. Kuinka paljon tuo menee em-kaksikon nimiin ja kuinka paljon sen, että kolmantena lenkkinä pyöri Vatrano, joka sitä kautta oli aivan liian suuressa roolissa? (Vatranolla on kyllä erinomainen laukaus ja peleissä, jossa Gallant pystyi vaihtamaan ykköstä kentälle vähän heikompia ketjuja vastaan Vatrano oli vaarallinen).

Zibanejad on hyvin mielenkiintoinen kun silmällä sen 5 vs 5 peli näyttää paljon paremmalta kuin tilastoista (joskin näissä pudotuspeleissä oli helppo nähdä sitä, että jatkuvasti vietti koko vaihdon omalla alueellaan). Onhan tuosta tietysti ollut aiemminkin puhetta, että Zibanejad ja Kreider tarvitsisivat ketjuunsa jonkun hyvän transitio-/kiekonhallintapelaajan, jotta Frank the Tank ei valitettavasti ole. Mielenkiintoinen nähdä kuka tuon tontin täyttää jatkossa, kenties sitten Lafreniere? Chytil olisi tuohon vähän kuin spesialisti, mutta sillä toivottavasti on sentterin roolia tiedossa. Joskus oli joku loistava venäläinen, joka hoiti tuon homman Rangersin ykkösessä, muistaako kukaan missä se on ny?

-Panarinilta oli jo toinen kausi putkeen kun oli heikompi kuin edellisenä vuonna. Silti toki joukkueen paras hyökkääjä, mutta on otettava huomioon se mahdollisuus, että alamäki on alkanut. Voi toki johtua myös loukkaantumisista, mutta saattavathan nuokin tulla iän myötä. Panarinin kohdalla uskoisin alamäen olevan melko loiva ja ainakin pari vuotta saadaan vielä nauttia varsinkin kiekollisena todellisista eliittiotteista. Tarvinnee kuitenkin myös ketjuunsa lisää kiekonhallintakykyä (ehkä jonkun joka voi taata sen, että kiekko saadaan takaisin, jos se ensimmäinen rystylätty ei menekään perille?).

-Ikänsä puolestahan myös Zibanejad alkaa hiljalleen lähestyä sitä pistettä, jossa ura kääntyy perinteisesti laskusuuntaan. Kreider on sen jo ylittänyt ja siitä huolimatta takoi 60 maalia. Kreiderin kohdalla elättelen hieman toiveita, että kyseessä voisi olla Robert Lewandowskin kaltainen tapaus, jossa äärimmilleen viety kehonhuolto (niin ravinnon kuin treeninkin puolesta) kantaa pitkälle yli 35 ikävuoden. Joka tapauksessa Rangersin on toivottava, että kärkinimet ikääntyvät hitaammin kuin junnut kehittyvät. Muutoin jäädään paikalleen kultaisesta tulevaisuudesta huolimatta.

-Rangersille paras tapa tehdä lisää tilaa palkkakattoon olisi Trouban myyminen, mutta Staple kirjoitti juuri eilen, että Trouban valinta kapteeniksi oli todellä lähennä jo viime kesänä. Voidaan siis todeta, että Trouban markkina-arvo on tällä hetkellä korkeimmillaan todelliseen tasoon nähden, mutta harmillisesti Rangers on yksi niistä pahiten sokaistuneista. Toivottavasti kuitenkin Jones ottaa tuon paikan kakkosylivoimassa, ettei tarvitse katsella niitä joutavia viivavetoja enää ensi vuonna (ajatella, että Trouba hankittiin alun perin pyörittämään sitä ykkös yv:tä…). Alivoimalla Trouba vaikuttaisi olevan mies paikallaan.

-Kaapo Kakko on suosikkipelaajani (tulee varmasti yllätyksenä kaikille), joten suhtautuminen nykytilanteeseen on hyvin hankala. Rangersin takia toivoisin, että Kakko jatkaa joukkueessa (edelleenkään minulla ei ole pienintäkään epäilystä siitä etteikö Kaaposta olisi laadukkaaksi kärkikenttäpelaajaksi), mutta Kaapon itsensä takia siirto johonkin muualle voisi olla parempi. Luottoa ei ole oikein missään vaiheessa herunut riittävästi ja ratkaisupelin tarpeeton ratkaisu tökeröine kohteluineen tuskin unohtuu hetkessä. Kaapo oli muuten noin kolme vuotias kun edellinen vastaavalla tavalla suosikikseni noussut pelaaja pelasi viimeisen ottelunsa Rangersissa.

-Tulevaan kesään lähdettäessä Druryn pitäisi kuunnella tarjouksia käytännössä jokaisesta pelaajastaan (oikeastaan ainoastaan Shestystä ja Foxista ei voi päästä paremmaksi), vaikka toki kaikki tiedämme, että oikeastaan ketään pitkillä sopimuksilla kiinnitetyistä pelaajista ei tulla myymään. Enkä siis todellakaan sano, että Panarinia, Lafrenierea tai Milleriä pitäisi lähteä kauppaamaan vaan sanon, että mistään ei pidä palkkakattoliigassa kategorisesti kieltäytyä ennen kuin näkee vastatarjouksen. Tietysti aivan lähivuosille nuorista on liki mahdoton saada niin paljoa kuin joukkueelle tarjoavat kiitos tulokassopimustensa.

-Ja koska olen esittänyt kritiikkiä useammasta Rangers sopimuksesta (Trouba, Goodrow, Zibanejad, Reaves jne.) on kehuttava, että Shersterkinin (kiitos Drury!) ja Lindgrenin (kiitos Drury x 2!) nykyiset sopimukset ovat suorastaan erinomaisia.

-Siirtorajahankinnoista en tekisi yhdellekään jatkosopimusta, elleivät sitten suostu kahden vuoden sopimuksiin siedettävällä hinnalla. Copp oli selkeästi hyvä, mutta halutaanko se oikeasti tuonne pitkien sopimusten jatkoksi? Kovasti haluaa olla sentteri, mutta hyvin vähäiset minuutit sentterinä Rangersissa olivat kyllä melko mitäänsanomattomia. Motte sopii alakenttiin, kunhan olisi riittävän halpa riittävän lyhyen aikaa. Kravtsovin toiveikkaan sopimuksen jälkeen viimeistään jättäisin Vatranon jatkosopimusneuvottelut sikseen (ja muutenkin olisi ihan hyvä, jos sitä ei ajateltaisi enää kärkikenttäpelaajana).

-Strome ylitti kaikki odotukset Rangersissa ollessaan, mutta jos ei suostu kahden vuoden sopimukseen maksimissaan viiden miljoonan palkalla niin uutta työpaikkaa etsimään. Ja tuossakin tapauksessa miettisin, että jos mieluummin vaan nostaisi sen chytilin ja kaivaisi jostain vähän halvemman kolmossentterin. Vuoden päästä tuota palkkakattotilaa kun on vielä niukemmin tarjolla.

Yhteenvetona sanoisin, että Rangersin tulevaisuus voi olla niin kultainen kun sitä nyt tällä hetkellä joka puolella maalaillaan, mutta se vaatii vähintään sen, että Drury vetää oikeat johtopäätökset tästä kaudesta. Monet joukkueet ei koskaan pääse tuonne neljän sakkiin ja iso osa ei pääse yhden kerran jälkeen koskaan uudestaan, sen takia ei kannata hirveästi taipua ajatukseen siitä, että näitä tulee varmasti jatkossa paljon lisää. Siellä on liuta tulevaisuudestaan toiveikkaita joukkueita odottamassa omaa vuoroaan ja toinen vastaava valmiiksi hyviä, jotka syystä tai toisesta eivät tänä vuonna päässeet noin pitkälle.

Ja lopuksi korostaisin sitä, että tämä oli hienoin Rangers-kausi seurata ties kuinka moneen vuoteen. Seuraava konferenssifinaalipaikka ei tunnu enää samalta (muistellaan vaikkapa edellistä kertaa kun siellä olivat), joten toivotaan, että tulevaisuudessa tehdään oikeat ratkaisut kauan jahdatun saavuttamiseksi. En tiedä kuinka moni muu palstalainen ehti hypätä kelkkaan jo ennen edellistä mestaruutta, mutta toivottavasti saadaan yhdessä seurailla se seuraava.
 

Sandersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Porin Ässät
Ihan mukavaa luettavaa kokonaisuudessaan, mutta näinkö nopeasti King Henrik syrjäytettiin?
Tuollainen vuosikymmen pitäisi vielä pelata huipputasolla ilman ohikausia, niin katsotaan sitten. En tiedä vetikö Lundqvist ikinä yhtä kovaa piikkikautta kuin Igorin viime kausi, mutta tuo tason säilyttäminen oli se Lunkan poikkeuksellinen ominaisuus.

Eli ei nyt ihan kirjaimellisesti ole Igor "GOAT" jos tässä vakavaksi mennään. Hienosti on kyllä Rangersin kannattajat saatu hemmoteltua piloille, siirtymä Kuninkaasta Prinssiin/Tsaariin oli aika nopea.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs

Blaisin kanssa jatketaan odotetusti, sopimuksen saldona yksi vuosi ja 1,525 miljoonaa eli aika maltilla edetään sekä pelaajan että seuran toimesta. Otanta kaverin suhteen jäi loukkaantumisen takia viime kaudella vain 14 matsin mittaiseksi, eikä noiden aikana vielä ottanut oikein selvää että onko kyseessä lintu vai kala. Ihan täysiä Blais ei tainnut tuossa ajassa paikkaansa vielä löytää, mutta liike ja fyysisyys oli sitä luokkaa että vaikea nähdä muuna kuin vahvistuksena tuonne alaketjuihin. Samat sanat pätevät oikeastaan Kravtsoviin, molemmilla näytönpaikka ja mukavan maltillisilla sopimuksilla. Ainakin tulevan kauden osalta.
 

Bob Sacamano

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers

Blaisin kanssa jatketaan odotetusti, sopimuksen saldona yksi vuosi ja 1,525 miljoonaa eli aika maltilla edetään sekä pelaajan että seuran toimesta. Otanta kaverin suhteen jäi loukkaantumisen takia viime kaudella vain 14 matsin mittaiseksi, eikä noiden aikana vielä ottanut oikein selvää että onko kyseessä lintu vai kala. Ihan täysiä Blais ei tainnut tuossa ajassa paikkaansa vielä löytää, mutta liike ja fyysisyys oli sitä luokkaa että vaikea nähdä muuna kuin vahvistuksena tuonne alaketjuihin. Samat sanat pätevät oikeastaan Kravtsoviin, molemmilla näytönpaikka ja mukavan maltillisilla sopimuksilla. Ainakin tulevan kauden osalta.
Joo, Blais pelasi joitain pelejä Zibanejadin kentässä ja ainakin niissä näytti olevan täysin väärässä paikassa. Alemmissa kentissä pelatessaan sen sijaan vaikutti olevan vahvistus Goodrowta lukuunottamatta kaikkiin muihin Rangersin nelosessa pyörineisiin pelaajiin nähden. Varmaan siis ihan hyvä sopimus, kunhan pelaa taidoillensa sopivassa kentässä. Olisko 2/3 (Rydahlin ollessa toinen) ensi vuoden lähtökohtaisesta nelosesta jo kasassa?
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Onko tuosta Kravtsovista oikeaa tietoa, että pelaako muka edes Rangersin organisaatiossa, vai sainattiinko treidattavaksi? Ainakin itse näkemissäni spekulaatioissa jälkimmäinen on valtavirtaa.
 

Bob Sacamano

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Onko tuosta Kravtsovista oikeaa tietoa, että pelaako muka edes Rangersin organisaatiossa, vai sainattiinko treidattavaksi? Ainakin itse näkemissäni spekulaatioissa jälkimmäinen on valtavirtaa.
Tuntuu joukkuetta läheltä seuraavien mielipide vaihtuneen siitä, ettei Kravtsov pelaa enää ikinä Rangersissa siihen, että ehkä se sittenkin on mahdollista. Kravtsovin sopimus on palkkakaton kannalta optimaalinen ja samaan aikaan vaihtoarvo on pohjissaan, ehkäpä se siis on kuitenkin vielä kerran kokeilemisen arvoista.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Ei nyt voida puhua mistään yllätyksestä, mutta Igor palkittiin viime yönä Vezina-palkinnolla ja vieläpä aikamoisen murhaavalla ylivoimalla kun peräti 29/32 GM-äänestäjistä pisti Shestyn kisan ykköshepaksi. On se vaan käsittämätön juttu kuinka hyvin Rangersilla on olleet pullat uunissa maalivahtien suhteen Richterin ajoista saakka, ottaenhuomioon kuinka vaikeaa osalle joukkueista tuntuu olevan löytää selkeää ja luotettavaa ykkösvahtien vuosienkin jahtaamisen jälkeen. Ja mikä parasta, Shestyn prime-vuosista saadaan nauttia vielä pitkään, ja tokkopa kovinkaan moni pitää tuota 5,6 miljoonan vuosiliksaa enää minään ylimaksuna. Ryöstöhän se on. Alle vielä pakolliset linkit sun muut puheet ja mukava nähdä että juttua tulee vihdoin myös ilman tulkin apua.

I-GOR!

 

Sandersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Porin Ässät
Jos nyt summataan pari kesän liikettä joita ylhäällä ei ole mainittu, niin Julien Gauthier jatkaa yksivuotisella $800.000 paperilla, ja tämän lisäksi Alexander Georgievin RFA-oikeudet kaupattiin draftin alla Colorado Avalancheen. Gauthier on fyysisesti lahjakas mutta todella turhauttava syvyyspelaaja. Tuolla sopimuksella ei keikuta venettä suuntaan tai toiseen. Hänkin oli kuitenkin ainakin jossain kohtaa pyytänyt treidiä muualle, joten katsotaan miten käy. Paperilla toivottavasti osa sitä vitosketjua, mikäli hän vielä organisaation suunnitelmiin kuuluu.

Georgievin odotin kävelevän ilmaiseksi ulos juuri tuon liian korkean qualifying offerin takia, mutta mitä vielä: Drury kaivoi kanin hatusta ja otti hänestä oikein mallikkaan vastineen. Ikävä ei jää, vaikka tekisi mitä taikatemppuja Coloradossa ensi kaudella. Kaikkea hyvää tulevaisuuteen, mutta täällä oli tie kävelty loppuun. Ei olisi voinut kyllä parempaan joukkueeseen päästä.

Draftin saldo lyhyesti summattuna alla:

#63 Adam Sykora
- "Turvallinen" varaus alaketjuihin, mutta taito on kysymysmerkki. Maininnut omaksi lempipelaajakseen Brad Marchandin, ja voidaan kuulemma häneltäkin nähdä tulevaisuudessa samaa rottailuhenkeä kaukalossa. Profiililtaan juuri tuollainen pikkuterrieri, joka ei luovuta ikinä.

#97 Bryce McConnell-Barker
- Bobin listoilla #58. Kahden suunnan shutdown-sentteri, joten osuu tarpeeseen. Suurin kehityskohde taitaa olla luistelussa, joten tässä varattiin hieman trendiä vastaan. Ei kannata odottaa yläketjuihin.

#111 Noah Laba
- Yli-ikäinen ja ei ollut edes rankattu, mitähän tästä sitten taas sanoisi. Kuulemma "heart and soul" -pelaaja. Ei toki yllätä, näitä Rangers rakastaa.

#159 Victor Mancini
- Yli-ikäinen ja isokokoinen yliopistopakki, jolla taustaa myös Ruotsin junioreista. Ei rankattu missään häntäkään, joten olisiko näitä vuoroja mahdollisesti voinut jopa treidata alaspäin?

#161 Maxim Barbashev
- Ivan Barbashevin veli, ja ilmeisesti vähän pudonnut listoilla huonon kauden takia. Tulisieluinen pelaaja tämäkin. Hyökkäystaidot rajalliset.

#191 Zakary Karpa
Rangers-ikoni Dave Karpan poika. HFBoardsin tiivistetty mielipide, että Rangersin pakollinen nepotismivalinta.

Eli jokainen pelaaja profiloituu alempiin ketjuihin. Henkilökohtaisesti pyrkisin kyllä varaamaan ennemmin taitoa ja hyökkäyspään ominaisuuksia, mutta Drury ja kumppanit ovat rakastuneet näihin duunareihin. Katsellaan sitten joskus vuosikymmenen puolivälissä, että olisiko arpoja osumassa. Kaksi ekaa pickiä vaikuttaisi yleisen mielipiteen mukaan olevan oikein hyviä valintoja. Corey Pronman antoi arvosanan B-:

“The Rangers didn’t have many high picks but the few they had I liked what they did. I think both Adam Sykora and Bryce McConell-Barker have legit chances to become NHL players, even if likely at the bottom of a lineup”

Loppuun vielä ranskalaisilla huhut jengin ympäriltä, isoimpana lähteenä Athletic:

- Copp/Strome -keskustelut hiljenneet, kumpaankaan ei ole varaa. Coppin pyyntö olisi Athleticin mukaan 7 vuotta ja 5.5 miljoonaa per kausi, ja Detroit voisi olla hänelle otollinen kohde (sieltä päin kotoisin). Strome hakee aikalailla samanhintaista lappua. Mutta jo nyt pitää ajatella vuoden 2023 tilannetta, jolloin Lafreniere ja K'Andre tarvitsevat uudet sopimukset.
- Duboisista ja Milleristä on käyty keskusteluja, mutta mitään liian yli-innokkaita tarjouksia ei ole Rangersin päästä tehty. Kakkoa ei voida uhrata minkään yhden vuoden lainapelaajan takia.
- Kakon kanssa keskustelu 1-2 vuoden siltasopimuksesta edenneet hyvin. Kaksi vuotta kiitos!
 

Bob Sacamano

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Haista Drury paska.

E. Sitä yritti olla varovaisen toiveikas erinomaisen siirtorajan jälkeen, mutta eihän tällaista voi mitenkään puolustella. Varsinkin kun se on suoraa jatkoa edellisen kesän onnettomille sopimuksille.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Onhan Trochek periaatteessa juuri sitä mitä tarvittiin ja liksakin on siedettävä, mutta jotenkin hämmentää että Coppin kanssa ei uskallettu sitoutua pidemmäksi aikaa ja sitten tehdäänkin Trochekin kanssa 7v-lappu samalla liksalla millä Copp meni Detroitiin viideksi vuodeksi. Ihan kiva olisi nähdä jotain behind the scenes-matskua tästä touhusta. Ehkä Copp sitten vain halusi vaihtaa mielummin maisemaa.

E: Siellä Copp juuri totesi TSN:n haastattelussa että mahdollisuus pelata kotona ratkaisi tämän.
 
Viimeksi muokattu:

Sandersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Porin Ässät
Joopa joo, siitä nätisti molemmat numerot pieleen. Tässä ratkaisussa haisee kaikin puolin paniikki. Chytil ei siis tule ikinä saamaan aitoa mahdollisuutta kakkossentterinä, joten ei muuta kuin lihoiksi.

E: Ollaan joku toinen päivä viileitä analyytikkoja tämän suhteen.
 
Viimeksi muokattu:

Bob Sacamano

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Onhan toi ihan absurdi määrä rahaa mikä on kiinni sopimuksissa, joissa maksetaan muista kuin parhaista vuosista* (Panarin, Zibanejad, Kreider, Trouba, Goodrow, Trocheck). Ei noista tulla pääsemään ikinä riittämissä määrin eroon, jotta nuorten mahdollinen nousu voitaisiin hyödyntää.

*Sopimukset saattavat sisältää osan viimeisistä parhaista vuosista.

Toisaalta näillä sopimuksilla saadaan vähän tukittua nuorten mahdollisuuksia ja sabotoitua kehitystä, joten jollainhan se on ratkaistava kun niistä ei tullutkaan niin hyviä.
 
Viimeksi muokattu:

Sandersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Porin Ässät
Onhan toi ihan absurdi määrä rahaa mikä on kiinni sopimuksissa, joissa maksetaan muista kuin parhaista vuosista* (Panarin, Zibanejad, Kreider, Trouba, Goodrow, Trocheck). Ei noista tulla pääsemään ikinä riittämissä määrin eroon, jotta nuorten mahdollinen nousu voitaisiin hyödyntää.

*Sopimukset saattavat sisältää osan viimeisistä parhaista vuosista.

Toisaalta näillä sopimuksilla saadaan vähän tukittua nuorten mahdollisuuksia ja sabotoitua kehitystä, joten jollainhan se on ratkaistava kun niistä ei tullutkaan niin hyviä.
Druryn näkökulmasta toki varmaan se ja sama jos ovat viiden vuoden päästä ongelmasopimuksia, perseen pyyhiminen on hyvä jättää perintönä seuraavalle GM:lle.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Nemethin ulostuksen myötä saadaan tilaa Kakon diilillekin, joten eiköhän se ilmoiteta lähiaikoina.

Kauteen voitaisiin lähtä siis kutakuin esimerkiksi näin, ellei mitään yllättävää nyt tapahdu, itse haaveilen että Motte saataisiin vielä jotenkin tuonne mahdutettua:

Kreider-Zibanejad-Lafreniere/Kakko
Panarin-Trocheck-Kakko/Lafreniere
Blais-Chytil-Kravtsov
Hunt-Goodrow-Reaves

Lindgren-Fox
Miller-Trouba
Jones/Lundkvist-Schneider

Shestyorkin-Halak

Kyllähän siinä on nuoriso-osastollekin tonttia tarjolla, jos Kid Line-kolmikko ottaa vihdoin sen seuraavan stepin alkavalla kaudella, näkisin että tässä on potentiaalia olla edelliskauttakin kovempi nippu.
 

Sandersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Porin Ässät
@NakkiFakiiri Kyllähän tuo laadukkaalta nipulta näyttää näin yhden kauden otannalla. Trocheck vaikuttaa ihan ideologiaan sopivalta upgradelta Stromeen: suoraviivaisempi, nopeampi ja parempi puolustamaan. Saattaa jopa aktivoida jälleen Panarinia ulos tuosta laiskasta puolilautaneppailusta. Trocheck on myös Gallantille tuttu pelaaja Floridan vuosiltaan. Lienee ennakkosuosikki valtaamaan paikan ykkösylivoimasta, joten erikoistilannevastuun kasvattaminen nuorille pelaajille voidaan varmaan tältä erää taas unohtaa.

Pelaaja on ihan hyvä, mutta en tykkää sopimuksesta yhtään. Olisin suosinut lyhyen tähtäimen ratkaisua, jolla ostetaan aikaa päättää että onko Chytilistä mihinkään. No, nyt se päätös on näköjään tehty ennen koeajoa. "Kahden ikkunan" visiosta lienee nyt sitten luovuttu, ja merkit on laitettu keskelle. Ei auta kuin toivoa, että oma nuoriso-osasto saadaan halvoilla silloilla kitkutettua mukana siihen asti, että palkkakatto lähtee isompaan kasvuun ja/tai joku veteraani laitetaan eteenpäin. Nemethin kohdalla nähtiin, että kuolleen painon siirtäminen ei ole halpaa.

Halakia tuli vähän arvailtua jo joukkueeseen, eipä kai mitään moitittavaa. Odotin hänen palvelujaan olevan saatavilla pari satkua halvemmalla.

Tuo ylläoleva nippu jättää palkkakattoon tilaa 2,8 miljoonaa dollaria. Siitä puuttuu ylimääräiset hyökkääjät. Jos lasketaan jalkeille 23 miehen rosteri, niin Kakkoon on tilaa kaksi miljoonaa. Liikkumavaraa treiditakarajalle ei pahemmin ole, ja ELC-bonareita on sellainen neljä ja puoli miljoonaa. Niiden riskinä on sitten liukua 23/24 kattoon. Motte ei mahdu millään, ellei Reavesia pistetä ulos (ja jos silloinkaan).

Ensi kaudesta todella kovat odotukset, mutta tunnelista näkyvä valo näyttää uhkaavasti ylinopeutta ajavalta junalta.
 

JoukaHainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers ja Jaromir Jagr
Halak tuntuu ihan hyvältä haulta. Pystyy tarjoamaan mahdollisuuden voittoon ja pelaamaan sen 20-30 matsia ilman, että mumisee peliaikaa. Varmasti mukavanpaa seuraa kuin kiukutteleva luukkumies.

Rangers selvästi näki Coppin laiturina ja täten ei lähdetty tarjoamaan jatkoja. Oli vähän sellainen luksusmies stunttaamassa loppukauden, mutta eihän me millään pystytä laiturille tuollaisia maksamaan.

Strome vaikuttaa todella mukavalta kaverilta ja kaikkea hyvää lämpöön. Joku tilasto oli, että viime kauden jostain 54 pojosta oli 40 yv/panarin. Olihan Stromelle vähän matkustajan rooli tuossa yyveessä. Toisaalta yv toimi koko kauden mallikkaasti ja Strome osasi pelata omaa roolia siinä. Uskon, että yv toimii ilman Stromea jatkossa ja nyt Laf tai Vinny pääsee kokeilemaa ykköseen. Vinny on todella vaarallinen maalin edessä, mutta meiltä löytyy jo Kreider siihen tonttiin. Näkisin parhaana laittaa kakkosyyveellä maalin eteen.

Ei jaksa liikaa murehtia vuosien päähän, mutta kyllähän tässä mielenkiintoiset tulevat vuodet tulee olemaan. Nyt vielä Kakolle 2 vuotinen jatko ja Motte maltillisella jatkolla niin kaikki näyttää valmiilta.
 

Sandersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Porin Ässät
Nyt vielä Kakolle 2 vuotinen jatko ja Motte maltillisella jatkolla niin kaikki näyttää valmiilta.
Tästä puhelimella on nyt vaikea kaivaa, mutta eilen tuli Twitterissä vastaan Druryn kommentti, että Motte ei mahdu kattoon. Ei ihan noilla sanoilla, mutta melkein suoraan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös