Ilmoitukset

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki FASlapsi on saanut viikon verran kakkua kirjoitettuaan jalkapallon MM-liveseurantaan hyvän maun vastaisen viestin.

Sulje ilmoitus

New Jersey Devils 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Toby Dammit, 04.05.2017 klo 00.36.

 1. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Vaikka Greene ei ole enää sama pelaaja kuin pari vuotta sitten, niin sanoisin, että ensimmäistä. Perusvarma jokapaikan höylä, joka antaa pakkiparilleen tilaa hyökätä. Nykytasollaan kakkosparin pakki, joka joutuu ottamaan vähän liian isoa roolia Devilsin puolustuksessa. Mutta silti siis mielestäni oikein hyvä pari Vataselle, ja varmasti parannusta Bieksaan, jonka otteita en tosin ole paljoa nähnyt.

  Vataselta hyvä avausmatsi Coloradoa vastaan. Hoiti mielestäni tonttinsa kunnialla ja auttoi hyökkäyspäässäkin pitämään muutaman kerran kiekkopyörityksen Devilsillä.

  Muuten melko tasainen matsi Coloradoa vastaan. Eka erä oli Devilsiltä erittäin hyvä, mistä laukaukset 10-3 tms. kertovat hyvin. Toka erä huono, tosin Bratt sai Zadorovilta ilmaisen purkukiekon, jonka laittaa tyhjään häkkiin, ja erän lopussa Devilsin pelaajilla taisi olla tolppa tai pari. Kolmas erä oli pelillisesti Devilsiltä kohtuullisen hyvä, ja Boyle punnersi ylivoimalla voittomaalin väkisin. Vähän tuuriakin joukkueella oli, kun pari ohjausta lirui Schneiderin längistä maalin ohi.

  Johanssonilta vielä vähän tukkoinen peli, samoin Zacha oli vaisu vaikka olisi isoa roolia tarjolla. Gibbons ja Noesen tuttuun tyyliin energisiä. Ykköskentältä muutamaa tilannetta lukuun ottamatta sellaista perussuorittamista.
   
 2. ZayWest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
  Lainaus:
  Kiitoksia Greenen kuvailusta ja tuohan vaikutti hemmetin hyvältä kun väijyin peliä narulta. Toki peilasin asiaa Vatasen aiempiin pakkipareihin ja joiden kanssa pelannut nimenomaan pääasiallisesti. Huikea parannus. Yhden pelin otannalla ei viitsi liikaa hehkuttaa, mutta Devils vaikutti kokonaisuudessaan hyvältä. Bratt jäi erityisesti mieleen ja Schneiderin nyt tiesinkin päteväksi veskariksi.

  Vataselle voi nyt armoa antaa kun huomioi kaikki tekijät. Omiin silmiini Sami oli välillä aika unessa eikä aktiivisuus ylipäätään erityisesti häikäissyt. Ratkaisut olivat ajoittain turhan viipyileviä, mutta kyllä tuosta saattaa hyvä juttu muodostua kunhan pääsee pelisysteemiin kiinni. Ja saa muutamat yhteiset treenit sekä pelit alle.
   
  Viimeksi muokattu: 02.12.2017 klo 23.31
 3. FinDevil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Ei missään nimessä ollut tuo Colorado ottelu lähellekkään parasta Devilsiä. Joukkue ollut pelillisesti viime otteluissa ajoittain todella surkea, on kuitenkin saanut ihan hyvin pisteitä pelillisiin otteisiin nähden. Toki viime ottelussa Devils oli ajoittain ihan hyvä, mutta ajoittain oli hirveää katsottavaa Devilsin kannalta. Voin sanoa että kyllä Devils pystyy paljon parempaan mitä nähtiin Colorado ottelussa!
   
 4. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  ”Joukkue ollut pelillisesti viime otteluissa ajoittain todella surkea (...) mutta ajoittain oli hirveää katsottavaa Devilsin kannalta.”

  Nämä sanat summaavat hyvin Arizona-matsin. Käsittämätöntä, miten voi joukkue pelata noin lepsusti ja haluttomasti.
   
 5. FinDevil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Ihmettelen suuresti miten joukkueen tekeminen on tässä vaiheessa kautta noin haluttoman näköistä. Ollaan hyvin taistelussa playoff paikoista ja taistelu niistä vaan kovenee koko ajan. Uskois että joukkueella on halua playoffeihin, mutta jos sama jatkuu ne jäävät unelmaksi, jälleen. Alkaa pikku hiljaa joukkueen esitys muistittaa viime kautta, kun pelissä ei ole yhtään tunnetta ja tahtoa.

  On muuten aika jännä, että Devilsillä ollut ainoastaan 2 ottelua Metropolitan divisioonan joukkuetta vastaan. Kohta niitä alkaa tulemaan kunnolla, itse asiassa seuraavat 2 ottelua Columbusta vastaan, toivotaan että edes niihin peleihin joukkue syttyy.

  Miles Wood oli viimekaudella yksi suosikeistani kun veti aina täysillä ja painoi kovia taklauksia, tappeli ja tätä kautta yritti sytyttää joukkueen. Alkukaudesta Wood vielä taklasi välillä ja taisi tapellakkin kerran, mutta nyt Wood ei taklaa enää yhtään tai tee mitää muutakaan mikä sytyttäisi joukkueen. Aivan eri pelaaja kun viimekaudella. Joukkueesta puuttuu selvästi pelaaja, joka voisi sytyttää joukkueen juuri kovalla taklauksella tai muulla vastaavalla, kun joukkeella ei kulje ja peli on halutonta.

  En tiedä sitten, onko tuohon tunteettomaan peliin vaikuttanut se, että ollaan pelattu jatkuvasti muiden divisioonan joukkueita vastaan, eikä pelissä ole semmosta kunnon tunnetta joukkueiden väillä. Minnesotaa vastaa muistaakseni ollut ainoita pelejä viimeaikoina, missä ollut kunnolla tunteita mukana ja sitä kunnon taistelua pelaajien välillä. Muuten ollut aika tunteetona "pelailua" vaan.

  Itse haluaisin nähdä sellaisen Devilsin, jolla olisi sitä paloa pelissä ja jatkuvasti vedetään sata lasissa. Olen pistänyt merkille myös että Devils pelaa vastustajan tason mukaan, jos on vähän huonompi joukkue vastassa niin joukkue vajoaa vastustajan tasolle, kun taas kova joukkue vastassa niin tällöin nähdään laadukasta peliä joukkueelta.

  Noh, ei tässä mitään olla viel menetetty, nyt vaan joukkueen sytyttävä. Lets go Devils!
   
 6. ZayWest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
  Ensi yönä peli ja tuo edellinen matsi oli mielestäni inhimillinen ohipeli kun peräkkäisinä päivinä pelit. Ottelu myös alkoi päin haitaria ja olihan tuo kiekkojumalien armo Arizonalle vaikka voittonsa ansaitsivat. Nyt on kaiketi eri meininki kun joukkue vetänyt happea ja iso peli edessä.

  Vatasen olisin jättänyt sivuun viime matsista, mutta liki pakkohan tuota flegua oli peluuttaa. Varmasti valmennus kyseli fiiliksiä ja Vadu nyt haluaa aina pelata. Saisi kyllä nyt ruveta näyttämään että osaa oikeasti pelata myös.

  Mikä homma tuon Zachan kanssa on? Eikö nyt olisi juuri oikea hetki testata nuorta miestä maltilla ja kunnolla? Kun joukkue tärkeästä hyökkääjästä luopui.
   
 7. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Zachaan liittyvä argumentointi on jakautunut HFBoardsilla karkeasti ottaen kahteen osaan. Toisten mielestä Zacha hoitaa hyvin puolustuspään velvoitteensa ja on parempi pelaaja kuin Jimmy Hayes, mikä pitää varmasti paikkaansa eikä vaadi toisaalta kovin paljoa. Lisäksi 12 minuutin peliajoilla on vaikea näyttää kunnolla osaamistaan. Tämän koulukunnan kannattajien mielestä Zacha on turhaan Hynesin koirankopissa, ja hänet pitäisikin laittaa takaisin kokoonpanoon, sillä pelaajat eivät kehity poppareilla ollessaan ja he menettävät jatkuvilla penkityksillä vain itseluottamuksensa.

  Toisten mielestä Zacha ei ole ansainnut pelipaikkaa omilla otteillaan, mistä olen nähnyt eräänä perusteluna jonkun twiitin, jonka mukaan Zacha on Devilsin hyökkääjistä peliaikaan (?) suhteutettuna 12. paras laukoja, 12. paras tilanteiden luoja jne. Nekin, jotka pitävät Zachaa parempana kuin edellä mainitut tilastot kertovat, ovat olleet sitä mieltä, että penkitykset ovat olleet ansaittuja siksi, että Zacha on kentällä liian passiivinen eli hän odottaa, että peli tulee hänen luokseen eikä toisinpäin. Koska Zacha on nuori kehittyvä pelaaja, jolta odotetaan tulevaisuudessa suuria tai ainakin nykyistä parempaa tasoa, Hynes ja kumppanit haluavat karsia hänen pelistään heti alku-uran aikana ns. huonot tavat pois. Ja siksi häntä kohtaan ollaan ankarampia kuin vaikka Hayesiä tai Staffordia kohtaan.

  Molempien ryhmien mielipiteissä on varmasti omat pointtinsa. Voi olla, että Hynes ja kumppanit ovat turhan ankaria Zachaa kohtaan, mikä vaikuttaa hänen itseluottamukseensa, mutta toisaalta Zachan pitää käyttää jatkossa isoa kokoaan paljon paremmin hyväkseen. Lisäksi joku taisi kirjoittaa HFBoardsilla viime yön matsin jälkeen hyvin, että jos Zacha käyttäisi kroppaansa Noesenin tavoin, niin hän olisi varmasti kokoonpanossa, menestyvä pelaaja tms. Olen kirjoittanut itsekin samasta asiasta pari kertaa tähän ketjuun toteamalla, että Zachan pitäisi saada itseensä ripaus Woodia, Colemania tai Gibbonsia.

  No mutta, yhteenvetona siis, että Devilsin johdossa on varmasti laskettu jonkun verran myös Zachan varaan, kun Shero luopui Henriquesta vaihdossa Vataseen. Nyt on kuitenkin sitten Zachasta (ja Hynesista) kiinni, ottaako hän pelipaikan kokoonpanosta, vai purjehtiiko siellä kentällä hänen paikallaan Hayes tms.

  ---

  Ja sitten pari sanaa viime yön matsista, joka oli huomattava tason nosto Arizona-otteluun verrattuna. Ekan erän ajan Devils oli vielä altavastaajana, mutta toka ja kolmas erä olivat erinomaista Devils-kiekkoa. Silloin kun Devils-pelaajat jaksavat luistella ja tehdä töitä yhtä paljon kuin viimeisen 40 minuutin aikana, he on kova vastus mille tahansa joukkueelle.

  Zajac teki ekassa erässä tärkeän avausmaalin (ja samalla kauden avauspisteensä), joka avaa toivottavasti lisää hänen peliään. Hänen otteensa ovat alkaneet lähestyä vähitellen viime kauden tasoa, mikä on tärkeää, jotta hyökkäyksessä on tarpeeksi leveyttä. Myös Johansson pelasi hyvän ottelun, ja hän tarjosi mm. Noesenille avopaikan maalin eteen. Noesen oli pirteä ilmestys kakkoskentän laidalle, ja hänellä oli pari paikkaa vielä lisämaaleihinkin. Ketjun kemia näyttäisi toimivan hyvin, kun Zajac ja Noesen tekevät likaisen työn ja Johanssonille jää tilaa tarjoata kiekkoa heille.

  Ykköskenttä Hall-Hischier-Bratt heräsi parin matsin horroksestaan. Kehut nyt vielä erikseen Hischierille, joka antoi pari hienoa syöttöä, teki näyttävän blokin ekassa (?) erässä ja pelasi muutenkin pätevää oman pään peliä. Myös Colemanin ketju pelasi hyvän pelin, samoin Wood nelosessa.

  Puolustajilta tasaista tekemistä, joskin Moorelle tuli ekaan erään kolme todella heikkoa kiekonmenetystä. Greenelta ja Santinilta varmaa peruspelaamista, ja Butcherin hyökkäyspään avut tulivat taas ilmi Devilsin toisessa maalissa, jossa hän imi vastustajan pakin itseensä ja jätti Hallin maalin eteen vapaaksi. Severson paransi muun joukkueen tavoin kakkoserään ja sen jälkeen hän olikin taas tärkeä osa joukkueen pelinavaamista.

  Vataselle annan pelistä plussaa ja miinusta. Hänen pelinavaamisensa paineen alla on yleensä varsin asiallista, hän pelaa kokoaan isommin ja tykkään hänen tavastaan antaa hyökkäysalueella painetta vastustajan pelaajille, mikä on auttanut monta kertaa pitämään kiekonhallinnan Devilsillä. Toisaalta hän otti pelissä myös pari jäähyä, jotka olisivat olleet ehkä vältettävissä ennakoinnilla/vähän aktiivisemmilla otteilla, minkä lisäksi Panarin pääsi luiskahtamaan kertaalleen kiekon kanssa Vatasen ja laidan välistä pahantekoon. Vatasenkin suoritus jää silti selvästi plussan puolelle. Edit: Ai niin, piti lisätä, että Vatanen on merkittävä parannus Lovejoyhin verrattuna!

  Schneider otti 41 torjuntaa ja piti jengin ekassa erässä pelissä mukana. Sen jälkeen joukkue ryhdistäytyi ja hoiti matsin kotiin. Mukava nähdä, että Schneider on löytänyt taas toissa kaudella olleen tasonsa.
   
  Viimeksi muokattu: 06.12.2017 klo 20.11
 8. ZayWest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
  Lainaus:
  Nyt pudotti huolella! Kiitos. Jonkun täytyisi sanoa tuo Samille ja flegu pelaisi loppukauden ppg.

  Peli näytti hyvältä ja kyllähän tuo draftiykkönen löysi tiensä suosikkeihini Hallin ohella. Schneider oli vähemmän yllättäen hyvä taas. Pakistossa vähän ihmettelen Butcherin minuutteja. Nähdyn perusteella enemmän kuin vartin pakki. Seversonista kuvittelin ehkä liikoja kun olen kaverin mieltänyt lähes ykköspakiksi. Kyllähän tuosta potentiaalin edelleen näkee.

  Vatanen oli kammottava, mutta ehkä uuden kotiyleisön eteen astuminen herättää.

  Zachasta olen lukenut itsekin ristiriitaista viestiä, mutta ihmettelen jos herraa ei testata kunnolla.
   
 9. ZayWest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
  Heitetään tuolta ankkojen ketjusta tänne.

  Lainaus:
  Jos on seurannut Vatasta kausien 14-15 ja 15-16 ajan, saattaa tavoittaa syyn närästävään nykymenoon. Kyse on puhtaasti siitä että Sami kykenee pelaamaan aivan eri planeetalta olevaa kiekkoa kuin mitä nyt on nähty. Kyse on suosikkipelaajastani ja sen vuoksi on ollut varsin vehkeestä seurata herran menoa viimeisen reilu vuoden ajan. Toivottavasti se 40 pinnan yleispätevä pakki kaivautuisi esiin. En usko että Devils myöskään halusi pelkästään hyvän ykkössyötön antavaa ja nollanollaa pelaavaa pakkia. Elettävä toivossa että tuo uusi kotiyleisö nostaisi näyttöhaluja, koska pelisysteemiä sekä roolia myöten pöytä olisi katettuna. Sen voin tunnustaa että #45 on suurennuslasini alla.
   
 10. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Joo, voi olla, että tuo ero selittyy osittain sillä, minkälaisia odotuksia Vataseen liittää. Itse en ole koskaan kovin paljoa hänen otteitaan seurannut, niin lähden hänen kohdallaan vähän kuin puhtaalta pöydältä, vailla aikaisempiin otteisiin liittyviä rasitteita. Näin ollen Vatasen tekeminen on vaikuttanut omaan silmään ihan asialliselta sitä yhtä matsia lukuun ottamatta. Toisaalta jos hän on pelannut pari kautta sitten vielä paljon paremmin, niin toki nykyiset otteet eivät vaikuta välttämättä mitenkään ihmeellisiltä. Ehkä tässä näkyy vähän myös se, että itse vertaan Vatasta Lovejoyhin, jonka hän vähän kuin pudotti kokoonpanosta, ja sinä parin vuoden takaiseen 40 pisteen pelimieheen. Mutta totta kai toivon, että Vatanen nousisi tuolle 40 pinnan tasolle (tai ainakin lähelle sitä) eikä jäisi vain hyvää ykkössyöttöä antavaksi nollanollapakiksi.
   
 11. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Olen suunnitellut jo pitkään tilaavani The Athleticin itselleni, vaikka siellä ei olekaan Devilsiin keskittyvää toimittajaa. Mutta Craig Custancen Devils GM Ray Shero providing blueprint on using trades to speed up a rebuild -artikkeli ja pari päivää sitten Santinin käytöstä kirjoitettu artikkeli saivat viimein ryhtymään ns. tuumasta toimeen.

  Tuossa yksi kiinnostava sitaatti Vatasen kauppaan liittyen:

  ”At face value, Shero’s most recent trade — Adam Henrique for Sami Vatanen — looks like a pure hockey trade. One team desperately needed help down the middle, the other on defense and there you go. Bob’s your uncle. It was hard to find anyone who didn’t like this deal for both sides.

  But this was quietly a savvy trade by Shero. Henrique has one more year remaining on his very reasonable contract with a $4 million AAV. If the Devils do nothing, they go into next season with Henrique on the last year of his contract. At that point, the Devils are either paying a premium to keep him on a long-term deal that begins when he’s 29 years old or they’re trading him as a rental. Or they’re letting him walk for nothing.

  Shero did what more NHL general managers should do. He traded him in the season before the final year of his contract. It’s a mini-version of what Frank Provenzano suggested with exploring an Erik Karlsson trade.

  Meanwhile, Vatanen is signed at a really nice rate of $4.875 million through 2019-20. This was just about peak value for Henrique.”

  Ja ajatuksesta, että rebuild tapahtuisi vain omilla varausvuoroilla:

  “Fuck, that would take forever,” he said.”

  Perinteiseen lätkäjargoniin tottuneena virkistävää suorapuheisuutta.
   
  Viimeksi muokattu: 08.12.2017 klo 18.29
 12. ZayWest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
  Lainaus:
  Parempaa kannattaa ehdottomasti odottaa ja ensi yönä olisi hyvä tilaisuus lunastaa.

  Ihan mielenkiintoista nähdä millainen Columbus nyt puskee vastaan. Devilsin kokoonpanoon ei muutoksia nopealla silmäilyllä ole tullut ja ei sitä varmaan hirveästi kannatakaan hieroa kun voittopeli alla. Nyt ei myöskään isompaa ohipelin vaaraa liene olemassa kun iso ottelu osa 2 edessä. Bonuksena vielä pieni lepo ja kotiyleisö.
   
 13. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Todella hyvä ensimmäinen erä. Todella huono toisen erän alku. Sen jälkeen Panarin murskasi Devilsin, vaikka joukkue yrittikin pyristellä pelissä mukana Colemanin maalilla. Olihan siinä tokassa erässä vielä Hallin viheltämättä jäänyt rankkari ja kolmannessa erässä Severson pisti kiekon tyhjän maalin sijasta suoraan Bobrovskyn patjoihin, mutta ei tuollaisella tekemisellä, yksilövirheillä ja puolustuspelaamisella ansaitse voittoa. Tällä hetkellä näyttää olevan todella vaikeaa pelata ehjää 60-minuuttista.
   
 14. FinDevil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Siis miten vitussa Devils teki noin helvetin paljon helppoja virheitä Rangers ottelussa?Muutenkin peli jälleen täyttä paskaa! Kinkaid oli rennosti Devilsin paras pelaaja ja saa olla helvetin tyytyväinen että päästettiin alle 10 maalia :). Jos peli ei ala pikku hiljaa muutumaan niin playoffit jää unelmaksi vain. Columbus pelin eka erä tosiaa oli hyvää pelaamista ja jos sen tason pystyisi säilyttämään 60min niin ois hyvä. Tääkin ottelu oli aivan voitettavissa, jos oltas pelattu ees pikkase paremmi, paikkoja tuli aika paljon, muttei maistunu ja puolustuspäässä sitten tuli nii perkeleesti virheitä ettei mitää rajaa. Kyllähän tää vituttaa kattoo tällasta ripulikiekkoo ku tietää että Devils pystyisi niin paljon parempaan! Hävettää suorastaan toi tapa millä Devils hävisi. Ei varmasti vituttais näin paljoa jos joukkue ois antanu kaukalossa kaikkensa, mutta se vituttaa ku mennää vetää puolivaloilla ja tehää nii helvetin helppoja virheitä ja sit vaa levitellää käsii tilanteen jälkeen.
   
 15. koukku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Sami jatkanut näköjään uudessa seurassa samalla vaihteella, ei pisteen pistettä, vaikka nyt on ylivoimavastuutakin tarjottu, ja lisäksi miinuksia sen kuin ropisee. Alan oikeasti olla skeptinen Vatasen NHL-uran suhteen, vahvuudet piti kuitenkin olla ennen kaikkea hyökkäyspäässä. Jos vaikka ensi kesänä pystyttäisiin treenaamaan kunnolla, hävettävän huonon kuvan antaa nyt itsestään.
   
 16. suippotokko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  njd
  Pirteä kauden alku muuttui näköjään Vatas-diilin myötä kunnon syöksyksi. Perkele.
   
 17. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Devils pelasi ennen kauppaakin jo todella huonoja matseja, muun muassa se Henriquen toiseksi viimeinen peli Devilsissä Floridaa vastaan oli ihan samanlaista väsynyttä fleguilua, silloin vain vastus oli astetta kevyempää kuin Columbus tai Rangers. Ja on niitä monia muitakin saman tyylisiä pelejä ollut. Erona on vain se, että alkukaudesta Devils sai napattua pisteitä välillä myös huonoilla peleillä.

  Samat fiilikset @FinDevil in kanssa. Kyllähän se vaan ottaa päähän, kun tietää, että Devils pystyy paljon parempaankin. Ihmetyttää tämä pehmeästi pelaaminen, kun joukkueella olisi saumat taistella pudotuspelipaikasta. Mutta jos ei kelpaa, niin ei kelpaa. Hynes ja kumppanit ovat tehneet valmennuksessa paljon hyviä juttuja, mutta tämä asennepuolen kuntoonsaaminen on ollut iso miinus heidän toiminnassaan. Jos Hynes kerta soitteli viime kaudella Tortorellalta ohjeita mikä Devilsillä meni vikaan, niin ehkä hän olisi voinut kysyä samalla, miten pelaajia potkitaan perseelle niin että he heräävät unestaan.
   
 18. FinDevil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Hynes vetänyt tänää ymmärtääkseni jätkille aika kovat treenit, jotka sisältäny paljon kammppailutilanteita sun muuta sellasta missä otetaan miehestä mittaa. Ihan hyvä tapa varmasti saada joukkueeseen sitä halua, kovuutta ja taistelu tahtoa. Toivottavasti nyt jatkossa saataisiin katsoa intohimoista Devils joukkuetta. Pahoittelut myös tuosta edellisen kirjoitukseni rumasta kielenkäytöstä, silloin vain juuri pelin jälkeen sattui kiehumaan päässä aikalailla.

  Johansson ei ollut tänään treeneissä loukkaantumisen takia, mutta oneksi kyseessä ei sen vakavampaa ja miehen tilaa seurataan päivittäin. Kings peli saattaa mahdollisesti jäädä välistä, mutta se ei ole varmaa ja olisi kuitenkin sitten Kings pelin jälkesessä pelissä melko varmasti jo mukana. Palmieri palannut jäälle ja vetänyt omatoimisia luisteluharjoituksia eli hänkin palaamassa kaukaloon pikkuhiljaa.
   
 19. NJEspoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Ymmärrän FinDevil täysin sun turhautumisen Rangersia vastaan pelatun ottelun jälkeen, varsinkin, kun alla on muutama muukin heikko ottelu ihan tähän lähiaikaan. Ei kuitenkaan vielä vedetä hätäjarrusta. Uskon myös ite, että Hynesin viime treenien sanoma menee perille. Sen sanoman pitäisi tosin porautua pelaajien kalloon pidemmäksi kuin yhden ottelun ajaksi.

  Toivottavasti Johansson on pelikunnossa illan pelissä Kingsiä vastaan. Palmieria odotellessa myös...

  Saapui muuten eilen postissa Paholaisten uus koti- ja vieraspaita.

  Jatkakaa! :)
   
 20. dali Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New jersey Devils, Lamoriellon Enkelit 1987-2015
  Rangers-pelistä en jaksa hirveästi vääntää mitään analyysejä. Keith Kinkaid saa puhtaat paperit ja muu porukka olisi puolestani voinut kävellä MSG:ltä kamojensa kanssa takaisin Newarkiin. Neljä viidestä takaiskusta oli enemmän tai vähemmän suoraa seurausta paholaisten vääristä ratkaisuista ja henkilökohtaista virheistä. Eikä unohtaa sovi sitä kylmää faktaa, että Devils oli varsinkin ensimmäiset 30 minuuttia pulassa hyvin organisoidun ja aggressiivisen Rangersin kanssa ja Devils näytti lähinnä neuvottomalta. Isännät tulivat lujaa päälle ja voittivat about neljä viidestä kaksinkamppailusta.

  Tavoistani poiketen ristiinnaulitsen yhden pelaajan tappion syypääksi. Damon Seversonin koomailu jaksaa vituttaa vielä tänäänkin. Paikallispeli oli hävitty siinä silmänräpäyksessä, kun meidän tulevaisuuden ykköspakkioletettumme sai omalla sinisellä aatteen yrittää neppailla käytännössä seisovin jaloin Zuccarellosta ohi ja sen nyt tietää, miten siinä leikissä käy. Ja kaikki tämä vain minuutteja sen jälkeen, kun Severson oli unelmalämyllään tykittänyt Devilsin takaisin mukaan peliin ja se oli ensimmäistä kertaa koko ottelussa hyvin sisällä ja sai pakotettua Rangersin varpailleen - Hetkeä ennen Seversonin mustaa hetkeä Johansson kilautti tolppaa.

  Seversonin musta hetki on silmissäni, jos ei nyt anteeksiantamaton, niin vähintään hankalasti unohdettava virhe keskeiseltä vastuunkantajalta. Devils oli juuri edellisenä iltana hävinnyt Columbukselle pitkälti omien virheidensä takia ja lauantai-iltana menossa oli vaikea vieraspeli, jossa isännät olivat pitkälti niskan päällä ja Devilsillä oli vaikeuksia saada mitään aikaiseksi. Seversonin ajattelemattomuutta alleviivaa entisestään se, että viimeisten parin viikon aikana suoritustasosta ja terävyydestä on pidetty kaikenlaisia puheenvuoroja. Noin yleisesti ei muutenkaan pitäisi olla minkäänlaista epäselvyyttä, että ainoastaan kurinalainen ja terävä Devils voi pelata voitoista ja siitä pudotuspelipaikasta. Pettymystäni korostaa entisestään se, ettei tämä todellakaan ollut ensimmäinen kerta, kun Severson itse on pahin vihollisensa ja esteensä matkalla ykkösparin pakiksi.

  No, sentään jotain muutakin kuin Seversonin koomailut on jäänyt hampaankoloon näistä viime aikojen alavireisistä peleistä. En ymmärrä, miksi John Hynes tyytyy seuraamaan tonnin seteli -ilme kasvoillaan joukkojensa koomailuja. Hynes panttaa aikalisiä kuin parempia porsliiniastioita mummolan piironginkaapissa. Onhan se ihan kivahan se on lukea lehdistötilaisuuksissa kommentteja, miten pitäisi pelata, mutta ei valmentaja voi pelien aikana seistä suolapatsaana ja katsella joukkojensa epäonnistumista. Jälkiviisaana voi sanoa, että aikalisä olisi ollut syytä käyttää heti Rangersin ekan maalin jälkeen, kun oli selvää, ettei peli lähde lainkaan kulkemaan suunnitellusti.

  Tästä Vatanen-Henrique-kaupasta on jo pitkälti sanottu kaikki oleellinen. Shero teki eittämättä tarpeellisen kaupan hankkimalla puolustukseen kolmannen pakin, jota voi peluuttaa kaikissa tilanteissa. Vatasen ensimmäiset pelit eivät nyt mitenkään kaksisia ole olleet, mutta aika näyttää, miten vaakakupit kaupassa kallistuvat. Henrique oli tietysti iso menetys ja häntä tulee ikävä. Tom Gulittin twiitti tiivistää oleellisen Henriquesta: He's good people. Henrique on ollut viime vuosina Devilsin kasvot niin hyväntekeväisyydessä kuin somen puolella. Nopeaan tahtiin tuo core muuttuu, kun reilun vuoden sisään liideriryhmästä ovat poistuneet Elias, Cammalleri ja nyt viimeisimpänä Henrique.

  Samalla on myös todettava, että tietyllä tapaa Henrique pelasi itsensä kauppatavaraksi. Liian monta kautta liian epätasaista pelaamista - yhtään väheksymättä hänen panostaan ja merkitystään joukkueelle. Kaudella 2015-2016 vaikutti jo siltä, että Henrique pystyisi vakiinnuttamaan tasonsa 30 maalin miehenä ja ylipäänsä johtavana pelaajana. Henrique ei sittenkään pystynyt pitämään tätä tasoa yllä, vaan palasi vanhaan tuttuun turhauttavaan ailahteluun.

  @ZayWest kyseli/kommentoi edellä Pavel Zachasta. Minusta Hynesin valmennustiimi on ollut hänen suhteensa hyvinkin johdonmukainen, vaikka hän onkin joutunut istumaan pitkiäkin pätkiä katsomossa. Zachasta halutaan koulia pois menestyksen tiellä oleva passiivisuus ja peli on raakuudessaan hyvin selvä. Zacha pelaa niin kauan kuin hän pelaa röyhkeästi ja aloitteellisesti - Tokihan Zacha voisi aivan hyvin vetää jossain nelosketjussa, jos haluttaisiin vain pistää kentälle 12 parasta hyökkääjää.

  Zachasta voi sanoa Damon Seversonin tavoin, että vaikein vastustaja löytyy korvien välistä - olkoonkin, että viholliskuva on erilainen. Zachan kohdalla esteenä on ylivarmistelu ja virheiden välttely, jotka johtavat kipsaamiseen, kun taas Seversonin kohdalla menestyksen esteenä ovat nuo ajatustoiminnan täyskatkokset. Zacha onkin hakenut henkistä apua auttamaan rentoutumisessa ja vastoinkäymisten nollaamisessa. Jos vain nuo umpisolmut korvien välissä helpottavat, Zachan menestymisen tiellä ei pitäisi olla esteitä.

  Koska alan olla tällainen menneen maailman fossiili, en voi välttyä muistelemasta menneitä. Zachan tilanne muistuttaa jollain tapaa Travis Zajacin NHL-uran alkutaivalta. Zajac väläytteli tulokaskaudellaan 2006-2007, kunnes niin sanotusti katkesi tammi-helmikuussa. Myös toinen NHL-kausi oli vaikeuksien sävyttämä ja Zajac pelasi jämäminuutteja nelosketjussa. Zajac kamppaili, aivan kuin Zacha kamppailee nyt, heikon itseluottamuksen tavoin, kunnes sitten kolmannella NHL-kaudella 2008-2009 Parisen ja Langenbrunnerin rinnalla...

  Kiitoksia @Toby Dammit, @FinDevil @NJEspoo ja muut ketjun punamustaa väriä tunnustavat! Setä ei tätä nykyä jaksa ja ehdi kirjoitella entiseen tahtiin - Ja totta puhuen on ollut ilo olla katsomon puolella ja enimmäkseen lukea toisten näkemyksiä punamustista oman paasauksen sijaan. Semmoista mietin tässä - jos kukaan ei vastusta - että pykäisin wanhoja perinteitä kunnioittaen jonkinlaiset pelaaja-arvostelut joulun pyhien iloksi makusteltaviksi.
   
 21. ZayWest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
  Lainaus:
  Zacha väläytti osaamistaan heti kun sai roolia. En tunne NJD-meininkiä, mutta AH:n treidin jälkeen PZ:n tulisi saada roolia enemmän. Tämä on vain minun näkemykseni.

  Vatasta en jaksa suuremmin dissata. Toivon vain että miehen lusmuilu avautui muillekin edellisessä matsissa. Toivottavasti kovat treenit ovat herätelleet.
   
 22. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Kiva lukea pitkästä aikaan sinunkin kommenttejasi, joten ei ole todellakaan mitään sitä vastaan, että kirjoitat wanhoja perinteitä kunnioittaen pelaaja-arvostelut meidän makusteltavaksemme. Voidaan sitten muiden Devils-kirjoittajien kanssa heittää niistä omat näkemykset.

  Muutenkin viestissäsi oli paljon asiaa, josta on helppo olla samaa mieltä. Severson ja Zacha tuli käsiteltyä siinä perusteellisesti, mutta kommentoin nyt vielä Zajacia sen verran, että toivottavasti hän palautuu lähitulevaisuudessa viime kauden moodiinsa, eikä hänelle käy samanlaista loukkaantumisen jälkeistä tason romahdusta kuin mitä Cammallerille kävi. Tuskin tässä nyt oikeasti tarvitsee pelätä tuollaisia kauhukuvia, mutta tällä hetkellä Zajacin meno vain näyttää todella hitaalta ja kankealta, minkä lisäksi se yksi iso puolustuspään virhe alivoimalla Columbusta oli niin epätyypillistä Zajacia kuin olla ja voi. Viime kaudella Zajac oli helposti parempi ja tärkeämpi pelaaja kuin Henrique, mutta tällä hetkellä hän on kaukana Henriquen tämän kauden tasosta (en tosin tiedä, miksi vertaan heitä tässä kohtaa, mutta menköön nyt).

  Ja kuten @FinDevil , @NJEspoo ja @ZayWest tuossa kirjoittivatkin, niin toivotaan, että kovat treenit ovat herätelleet joukkuetta – ja vieläpä pidemmäksikin kuin yhden erän tai matsin ajaksi. Menköön nyt loppuun vielä myönnytys ZayWestille, että Vatanen oli viime pelissä kieltämättä huono, vaikka Severson siellä ratkaisevat virheet tekikin.
   
 23. ZayWest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
  Lainaus:
  Harva ilman pidemmän otannan perusteita suosikkiaan kritisoi. Olen sen sijaan hemmetin tyytyväinen jos valmennus on hintalapuista riippumatta vetänyt ns. "vittuperkele" -treenit joukkueelle.

  Ja Zachalle vastuuta, kiitos.
   
 24. dali Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New jersey Devils, Lamoriellon Enkelit 1987-2015
  Lainaus:
  Enpä tiedä, onko tässä sen ihmeemmin mistään Devils-meiningistä kyse. Zachan ulkoruokinnan tarkoituksena ei ole pelaajan kyykyttäminen per se, vaan hän on saanut pelata aina, kun ns. työkalupakki on ollut täysipainoisessa käytössä. Rangers-peli oli ihan hyvä esitys Zachalta, joten uusi näyttöpaikka pitäisi kyllä tulla, varsinkin, kun Marcus Johansson on sivussa jalkavamman takia.


  Lainaus:
  No, jos minulta kysytään, Vatanen ei ole erottunut mitenkään suuntaan tai toiseen muista Devils-pakeista. Joo, lauantaina Rangersin viides häkki syntyi Vatasen lepsuiltua maalin takana, mutta se oli silkkaa kosmetiikkaa, koska peli oli hävitty jo aikaa sitten. Tietysti Vatasen voi halutessaan lynkata, mutta se olisi sama kuin tuomitsisi lyhimmän seitsemästä kääpiöstä. Katsotaan nyt vielä jokunen viikko ja kuukausi eteenpäin, ennen kuin pudotellaan giljotiinia.
   
 25. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  No niin, sieltä tuli kovien treenien jälkeen sitten Devilsin kauden vahvin esitys etenkin puolustussuuntaan. Kings sai aikaiseksi vain 17 laukausta, mikä on ollut tällä kaudella Devilseille erittäin poikkeuksellista. Kolikon toinen puoli oli tietenkin se, että Kings pelasi epäilemättä huonon matsin, mutta se ei vähennä silti suorituksen arvoa.

  Hall oli taas erinomainen; säikäytti kun hän sai polveensa osuman. Näillä näkymin hän jättää Montreal-matsin väliin, mutta mistään vakavammasta vammasta ei pitäisi olla kyse. Onneksi! Myös Vatanen pelasi vahvan matsin, vaikka ei merkannutkaan yhtään tehopistettä. Toivotaan että joukkueen tekeminen säilyy samalla tasolla seuraavissakin otteluissa.

  Johansson on siirretty jälkikäteen IR:lle, Lappin liittyy joukkueen mukaan Montrealissa. Huonoa tuuria ensiksi mainitulla Devils-uran alkuvaiheessa, kun Amanda Stein kirjoitteli, että viimeisen neljän kauden aikana Capsissa Johansson missasi vain 10 peliä. Palmierin, Johanssonin ja Hallin pitäisi kuitenkin olla kaikkien ensi viikolla jossain vaiheessa vahvuudessa, mikäli ymmärsin oikein, eikä Johanssonin vammassa ole tapahtunut takapakkia tuosta IR-statuksesta huolimatta.