3/4: Hyökkääjät
Taylor Hall 33 ott. 12+22=34, -3, 16 PIM
Joukkueen MVP ja herra talossa. Ei kahta sanaa. Hall on ollut kauden ensimmäisestä ottelusta lähtien pelannut täysillä ja ennen kaikkea tinkimättömällä asenteella. Jos Hallin työmoraalin ympärillä on joskus ollut kysymysmerkkejä, ne voidaan nakata romukoppaan. Hall nauttii silminnähden pelaamisesta ja vapautunut olemus huokuu hänestä niin kentällä kuin kaukalon ulkopuolella.
Kysymyksenä kauden toista puoliskoa ajatellen voi tietysti heittää, miten käy Hallin olemukselle, kun jossain vaiheessa väistämättä tulee vaikeaa. En jaksa uskoa, että Hall enää vetäytyy kuoreensa, koska alkukausi on niin vahva todiste joukkueen oikeasta suunnasta. Uskon, että Shero ja Hynes ovat saaneet solmut avattua ja Hallin sitoutumaan joukkueeseen täysillä. Viime kaudella nähty tuska ja turhautuminen olivat täysin ymmärrettäviä reaktioita kauppaamiseen ja joukkueen kehnoihin otteisiin jäällä.
Hallin suoritus alkukaudella on kaikenkaikkiaan erinomainen, kun ottaa huomioon Devilsin pelaajamateriaalin. Hischier ja Bratt ovat jo nyt mainioita pelimiehiä ja tulevina vuosina Hall saakin heistä arvoisensa ketjukaverit. Jos nyt jotain saisi toivoa, niin Hallkin saisi olla itsekkäämpi ja hakea vielä enemmän ratkaisuja itse.
9½
Jimmy Hayes 23 ott. 3+6=9, +1, 4 PIM
Periaatteessa Hayeskin on ihan mukiinmenevä pelimies ja ihan tormakka ukko vääntämään sota-alueilla. Mutta, hän on aivan liian hidas. Olen sangen tyytyväinen siihen, että Hynes on ymmärtänyt peluuttaa Noesenia, eikä Hayes ei pelaa vakiomiehistössä, vaan ainoastaan silloin, kun Zacha on koirankoppivuorossa tai ukkoja tippuu sairastuvalle.
6-
Brian Boyle 25 ott. 10+6=16, +3, 16 PIM
Brian Boyle on kuin ilmetty Daniel Day-Lewis jengipomona ja vähintään yhtä kova jätkä kuin Bill the Butcher. Marraskuussa kaukaloon palanneen Boylen kone käynnistyi hitaasti, mutta sittemmin isolohkoinen diesel on jyskyttänyt takuuvarmasti. Boyle on ollut Devilsin tehokkain hyökkääjä joulukuussa ja pitkälti juuri hänen maalinsa ovat pitäneet Devilsin Metropolitan-divisioonan kärkikahinoissa mukana. Puhumattakaan nyt siitä, mikä merkitys Boylella on joukkueen moraalin ja vireystilan kannalta.
Boyle edustaa pelaajatyypiltään kaikkea muuta kuin Fast, attacking and supportive -teemaa. Hän on kuitenkin painonsa arvoinen kultaa aloituspisteillä, laidoissa ja maalinedustalla. Sen, minkä Boyle häviää jalalla, hän kompensoi erinomaisella sijoittumisella ja tilanteiden ennakoinnilla. Kovavireinen Boyle on kevättä ajatellen erittäin tärkeä palanen. Kovia peliminuutteja on luvassa, sikäli kun junnut jossain vaiheessa väsähtävät ja heidän työtaakkaansa pitää keventää.
8½
Nico Hischier 35 ott. 5+16=21, -3, 10 PIM
Joo, liputin Nolan Patrickin puolesta draftin alla, mutta Hischier on kyllä pikatahtiin voittanut tällaisen vanhan jääränkin puolelleen. Hischier on parasta sitten Patrik Eliasin, mitä Devils-hyökkäyksessä on nähty. Huikea jätkä jo nyt kiekollisena ja näkee kentän todella poikkeuksellisen hyvin. Vielä, kun saa varteensa lisää lihasta ja kokemus karttuu, niin eihän Devils-ystävien tarvitse kuin myhäillä jalat sohvapöydällä. Erityiskiitos kuuluu Hischierin kahdensuunnan pelaamiselle ja kovalle työmoraalille laidoissa ja molempien maalien edustoilla.
Kauden jatkoa ajatellen nuorukaisen jaksaminen on kevyt huolenaihe. Hän on joutunut toistuvasti pelaamaan voimiensa ylärajoilla varsinkin kamppailutilanteissa ja jos sveitsiläinen ei ole aivan ihmemies, tämä vaatii veronsa ennemmin tai myöhemmin. Jos nyt jotain muuta nokankoputtamista pitäisi keksiä, niin tietysti Hischierin pitää petrata aloituksissa (syksyllä Hall ja Bratt ovat ottaneet aloituksia Hischierin sijaan). Samoin Hischierinkin pitää oppia tunnistamaan ne tilanteet, jolloin on syytä nöyrästi heittää kiekkoa päätyyn, eikä väkisin yrittää rakentaa hyökkäyksiä. Ei ole epäilystäkään, etteikö Nico tätä omaksuisi.
9+
Drew Stafford 30 ott. 5+3=8, -10, 2 PIM
Minulle Stafford on alkukauden pahin pettymys. Toki Staffordista odottelin vain täydennysmiestä kantamaan satunnaista vastuuta yv:llä ja ylemmissä ketjuissa paikkaamassa loukkaantumisia. Kausi alkoi suorastaan mainiosti, mutta sittemmin tahti on hyytynyt pahemman kerran. Staffordin maaliton kausi on kestänyt jo 18 ottelun verran ja näissä otteluissa hän on onnistunut keräämään vain yhden syöttöpisteen.
Nyt, kun joukkueen hyökkäyksessä on liuta illasta toiseen raatavia hyökkääjiä, on kovin vaikeaa nähdä, millainen rooli Staffordille voisi löytyä. Taitojensa puolesta Stafford menisi heittämällä kolmeen ensimmäiseen ketjuun, mutta otteet ovat aivan liian flegmaattisia, että vakiokokoonpanon paikka olisi mitenkään perusteltu.
6-
Travis Zajac 18 ott. 2+0=2, -1, 4 PIM
Zajacin arvioinnissa painaa hänen loukkaantumisensa, jonka takia hän joutui jättämään koko harjoituskauden väliin ja palasi lennosta peliin. Tämä on näkynyt konkarin otteissa ja varsinkin ensimmäiset viisi ottelua olivat nihkeitä. Toki Zajac on jälleen tehnyt paljon hyvää duunia kiekottomana ja kaapinut tuttuun tapaan aloituksia yli 50 prosentin tehoilla.
Viime viikkojen perusteella on pakko sanoa, että Zajacilla on pitkä matka top 6 -hyökkääjäksi. Kaikella kunnioituksella suuresti arvostamaani veteraania kohtaan, mutta nähdyt otteet eivät vain riitä. Vaikka rooli on ollut puolustavampi ja Zajacia on käytetty pimentämään vastustajan ykkösvitjaa, tehot 2+0 ovat aivan liian heiveröiset top 6 -hyökkääjälle. Kevätkaudella Zajac saatetaan silti jälleen nähdä nykyistä isommassa roolissa. Paljon riippuu Hischierin jaksamisesta ykkösketjun keskellä. Sitä toivoo, että Hischier jaksaa painaa läpi kevättalven raastavan peliohjelman, koska Zajac on ollut suorastaan mainio Colemanin ja Gibbonsin rinnalla pimentämässä vastustajan parhaita, kuten nähtiin Kingsiä vastaan. Arvosanaksi olosuhteet ymmärtävä
7-
Kyle Palmieri 16 ott. 5+7=12, -2, 14 PIM
Syksy on ollut loukkaantumisten sävyttämä. Palmierin armoton pelityyli vaatii veronsa, olkoonkin, että mukana on ollut myös huonoa tuuria. Pelikunnossa ollessaan Palmieri on aina vaarallinen ja Devils-hyökkäyksen ehdoton avainpelaaja. Rikkonaisen alkukauden perusteella on vaikeaa antaa kaikenkattavaa arvosanaa, mutta olosuhteisiin nähden hyvä alkukausi Palmierilta on nähty.
8+
Stefan Noesen 28 ott. 5+6=11, +9, 19 PIM
Noesenin suoritustaso on noussut pitkin syksyä ja hän on ollut yksi luotettavimmista Devils-hyökkääjistä viimeisten parin kolmen viikon aikana voitettuaan Jimmy Hayesin kisassa nelosketjun laiturin paikasta. Vaikka henkilökohtainen taito ja nopeus ovat olleet alkukauden avaintekijöitä, Noesenin edustaman haalariosaston panosta ei sovi unohtaa.
Noesenin ehdottomaksi kunniaksi on sanottava, että pidän häntä alkukauden työteliäimpänä pelaajana – ottaen huomioon, että joukkueessa pelaa Blake Colemanin ja Brian Gibbonsin kaltaisia leppymättömiä työmyyriä. Noesen on voittanut pelipaikan Jimmy Hayesilta pitkälti juuri armottomalla, tuloksekkaalla raatamisellaan.
@Toby Dammit nosti esille tärkeän pointin bottom 6:n kohentuneesta laadusta ja Stefan Noesen kuvastaa täydellisesti tätä muutosta. Kovan työmoraalin pelaajia Devilsissä on ollut aina, mutta Noesen kuuluu siihen arvostettavaan joukkoon, jolta löytyy myös kykyä luoda ja päättää tilanteita.
8+
Pavel Zacha 28. ott. 3+7=10, +4, 16 PIM
Voi sentään, Pavel. Taitoa on vaikka muille jakaa, mutta tulokset kaukalossa uupuvat. Niin kuin pari viikkoa sitten tuli kirjoitettua, Zacha on itsensä vaikein vastustaja kaukalossa. Kaikeksi onneksi hän on hakenut apua urheilijoiden henkiseen valmentamiseen erikoistuneelta psykologilta/henkiseltä valmentajalta. Uskon vakaasti, että Zachan läpimurto on kiinni siitä, saako hän tarvittavan rentouden otteisiinsa.
John Hynes on antanut Zachalle niin sanottua kovaa rakkautta pistämällä hänet välillä katsomoon. Minusta lähestymistapa on ollut ainoa oikea. Zacha on alkanut myös pelata toivotulla tavalla – olemalla aloitteellinen, menemällä laitavääntöihin ja hyödyntämään isoja raamejaan. Tehopisteet tulevat sitten, kun Zacha hyödyntää taitojaan täyspainoisesti.
6½
Brian Gibbons 35 ott. 12+8=20, +14, 10 PIM
Brian Gibbons lienee hankkinut jostain perhepakkauksen Billy Gibbonsin mojoa. Ei tätä läpimurtoa oikein muutenkaan osaa selittää. Oli tämän late bloom -homman selitys mikä tahansa, tuskin moni osasi kauden alla odottaa, että kaikista tyrkyllä olleista pelaajista juuri Gibbons valtaa pelipaikan ohi esimerkiksi John Quennevillen, tai sittemmin Anaheimiin treidatun Joe Blandisin. Iso kiitos Gibbonsin menestyksestä kuuluu Binghamptonin koutsille Rick Kowalskylle, joka peluutti Gibbonsia viime kaudella isossa roolissa ja kouli tästä esiin pelaajan nyky-Devilsin tarpeisiin.
Kuten hyvin muistetaan, Shero puhui pistävänsä joukkueesta pihalle työpaikalla näyttäytymiseen tyytyvät pelaajat. Gibbons on käyttänyt tilaisuutensa täydellisesti hyväkseen ja on kroppaa säästämättä pelannut tiensä Hynesin luottopelaajaksi. Hän pelaa Blake Colemanin rinnalla tärkeitä minuutteja alivoimalla ja ratkaisuhetkillä. Yksin vankka kahdensuunnan pelaaminen riittäisi vakuuttumaan Gibbonsin tulevaisuudesta NHL:ssä. Kun tuohon päälle tulee vielä pitkälti kovan työn tuloksena painetut 12 häkkiä, ei Gibbonsin alkukaudesta voi antaa kuin kiittävän arvosanan.
9½