Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

New Jersey Devils 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Toby Dammit, 04.05.2017 klo 00.36.

 1. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Väsynyt peli Devilsiltä Capitalsia vastaan, vähän samalla lailla kuin kauden ekassa Caps-ottelussakin. Kaikki kunnia vastustajalle, mutta ei saanut joukkue jalkoja missään vaiheessa kunnolla liikkumaan. Vaikka Devilsillä oli 2-1 ja 3-2-maalien jälkeen mahdollisuus tulla peliin mukaan, oli Capsilla niin valtavasti maalipaikkoja, että voittajasta ei ollut sen puolesta mitään epäselvyyttä. Ja tuossa kun aikaisemmassa viestissäni puolustelin Seversonia, niin Capitalsia vastaan hän oli taas heikko omassa päässä.

  Buffaloa vastaan olisi pitänyt ehdottomasti ottaa voitto kaikkien niiden paikkojen jälkeen, mutta ei mahda mitään. Hallilta vietiin maali paitsion perusteella, josta oli kyllä ihan mahdotonta sanoa, oliko kyseessä paitsiomaali vai ei. Ärsyttävä sääntö tällaisia tilanteita ajatellen. Ja sitten Caps teki puolestaan Devilsiä vastaan neljännen maalinsa kuudella kenttäpelaajalla ( https://twitter.com/tomhugaboom/status/947293242265165825 ). Mutta minkäs teet, pelit pitäisi pystyä voittamaan silti muutenkin.

  Lisätään nyt vielä tämäkin tänne:
  Devils toi näköjään kilpailua kakkosmaalivahdin paikasta Kinkaidille, joka ei ole vakuuttanut tällä kaudella kyllä ollenkaan. Toisaalta samaa voi sanoa Binghamptonin maalivahdeista Blackwoodista ja Applebysta, joten jos Läckistä ei ole ykkösjoukkueen kakkoseksi, niin eiköhän hän toimi ainakin kirittäjänä Binghamptonin maalivahdeille.
   
 2. FiFi93 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils, Česká republika
  Lainaus:
  Tarkoititko 4-2 maalia? Vähän ihmettelin, kun mielestäni lopetin katsomisen 4-1 maalin jälkeen... Mutta joo. Väsynyt peli Devilsiltä ja parempi joukkue voitti.

  Mielestäni huolestuttavimmat ilmiöt mitä olen viime peleissä huomannut olivat Chicago ja Detroit -peleissä tapahtuneet passivoitumiset johtoasemassa toisissa erissä. Yleensä en ole hirveästi johtoasemissa stressanut, mutta noissa peleissä Devils oli niin passiivinen, että näytti siltä, että vastustajahan tulee hetkenä minä hyvänsä rinnalle ja ohi. Onneksi näin ei kuitenkaan käynyt, ennen kuin Buffalo-pelissä. Siinä tosin mainittua passivoitumista ei ollut yhtä selkeästi havaittavissa.
   
 3. dali Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New jersey Devils, Lamoriellon Enkelit 1987-2015
  Lainaus:
  Capsia vastaan ei tosiaan jäänyt paljoakaan seliteltävää. Capsilla oli tekopaikkoja hukattavaksi asti ja esim. DSP paukutteli paristakin tekopaikasta kiekot päätylautoihin. Devilsin olisi pitänyt pystyä pitämään Caps nollilla huomattavasti pidempään, mutta homma lähti heti alusta väärään suuntaan, kun isännät saivat värkättyä helposti avausosuman reilun parin minuutin jälkeen.

  Butcherille ja Seversonille osui kyllä vaikea ja huonosti sujunut iltapuhde. Noista Capsin osumista ensimmäinen menee pitkälti Seversonin piikkiin. Hän hukkasi Wilsonin ja ukko sai pistää laatan verkkoon vapaasti. Minusta Capsin 2-0-osumaa ei oikeastaan laittaa Butcherin/Seversonin piikkiin, sillä ylivoimahyökkäys suoritettiin kliinisesti ja kovalla vauhdilla ja hyökkääjät tulivat Devils-pakkien syliin maantievauhdilla. Minusta tuossa oli ennen kaikkea kyse Capitalsin osaamisesta ja siitä, että hyökkääjät pääsivät keskialueen yli vauhdilla. Hieman epäilen myös sitä, että Ovie pääsi yllättämään Seversonin ja Butcherin syöttämällä takatolpalle laukauksen/maalille ajamisen sijaan. Jos tästä takaiskusta nyt jollekin pitää pyyhkeitä antaa, niin katseeni kääntyyy pintakaasulla omiin liukuneelle Johanssonille, joka ei edes yrittänyt antaa takakarvaa.

  Lainaus:
  Joo, Sabres-pelissä hukattiin voitto aivan turhaan omaan tehottomuuteen. Toki kaikki kunnia sitkeästi pelanneelle Sabresille, joka ei missään vaiheessa luovuttanut, vaikka oli varsinkin toisessa erässä melkoisessa linkouksessa. Devilsillä oli toisessä erässä aivan riittämiin paikkoja ratkaista ottelu edukseen. Aina voi tietysti jossitella, miten peli olisi kääntynyt, jos Devils olisi niitannut pelin 4-1:een, eikä Sabres olisi saanut värkättyä kipeää tehnyttä kavennusosumaa 3-2:een. Ja olihan se jatkoaikaosuma varsin hyvä työnäyte Rasmus Ristolaiselta, joka kyykytti kaksinkamppailussa John Moorea ja loi itse itselleen tekopaikan.

  Minusta Hallin hylätty maali oli ihan perusteltu. Tarkalla se oli, mutta hokkari oli irti jäästä, kun Hall oli ylittämässä sinistä. Inhottava juttu tietysti, kun Hallin värkkäämä maali oli pirun nätti, mutta minusta tuo ei ollut mitenkään tavaton hylky.

  Lainaus:
  Hfboardsilla sattui silmiin ihan mielenkiintoinen ajatus/havainto Kinkaidista. Tämä on pelannut parhaiten silloin, kun pelipaikka ei ole ollut itsestäänselvyys. Pari syksyä takaperin Kinkaid taisteli Scott Wedgewoodin kanssa kakkoskassarin paikasta ja voitti paikan erinomaisen harjoitusleirinsä ansiosta. Eihän Läck nyt mitään imperialistista uhkaa tarjoa, mutta onpahan taustalla joku, jolle pelipaikan voi ainakin teoriassa menettää.

  Proutin flippaamisesta Läckiin ei nyt irtoa mitään ihmeempiä tunteita. Proutilla ei ollut asiaa pelaavaan kokoonpanoon ja Müllerin tervehtyessä Devilsillä on kahdeksan pakkia NHL-ringissä. Nyt, kun kauden jatkuminen pudotuspeleissä on ihan realistista, on suorastaan järkevää, että organisaatiossa on varalla kolmas maalivahti, jolla on NHL-kokemusta.

  Lainaus:
  Hyvä pointti. Tässä on jopa rutkasti parantamisen varaa, vaikka täytyy sanoa, että marras-joulukuun taitteen puolivillaisista läpsyttelyistä on edistytty huomattavasti. Mä laajentaisin näkökulmaa vielä entisestään siihen, että hyvistä tuloksista huolimatta Devils on harvoin pystynyt pelaamaan täysipainoista 60-minuuttista. Paholaiset ovat noin keskimäärin tulleet hyvin peleihin, mutta terhakkaan aloituksen jälkeen ote on tahtonut herpaantua ja peleistä on tullut vaikeita. Vaikka John Hynes onkin saanut Devilsistä irti enemmän kuin kukaan osasi odottaa, toivoisin edelleen häneltä vahvempaa reagointia pelien sisällä ja aikalisien käyttämistä, kun joukkue alkaa passivoitua ja/tai hermoilla.

  Mutta tokihan pelien hallinta ja pelaaminen johtoasemassa ovat asioita, mitkä nuoren ja kokemattoman joukkueen pitää vain opetella, samoin kuin kotikatsomoissa pitää ikävä kykkä vain hyväksyä keskinkertaisen materiaalin ailahtelu. Kuitenkin joukkue on ylisuorittanut vahvasti läpi syksyn ja alkutalven ja näissäkin kommenteissa esille tulleet ongelmat ovat sikäli positiivisia, että ne kielivät hyvistä suorituksista ja niiden ansiosta kasvaneesta nälästä. Toivoin itse kauden alla, että Devils ei vallan jäisi kynnysmatoksi. Nyt sitten on voinut alkaa odottaa joukkueelta paljon enemmän kuin muiden vauhdissa pysymistä.

  Toivon todella, että viime peleissä koossa olleen kakkosketjun Johansson-Zajac-Palmieri yhteispeli loksahtaa kohdalleen, koska paperilla se on mainio yhdistelmä taitoa, voimaa ja peliälyä. Tätä vitjaa voisi roolittaa pelaamaan vaikeita minuutteja vastustajan parhaita vastaan, ja joka pystyy kontrolloimaan peliä ja pelaamaan pitkiä hyökkäyksiä. Ja samalla tietysti pitää vain toivoa, että ukot kestäisivät ehjinä ja nuoret jaksaisivat painaa, ettei ketjuja tarvitsisi jälleen säätää uusiksi.
   
 4. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Peli oli hyvin hallussa ja sitten alkoi Andy Greenen ja Sami Vatasen show. Ensin ekaksi mainittu syötti suoraan kiekon maalin eteen Radulovin lapaan ja sitten Vatanen otti kaksi peräkkäistä täysin tyhmää jäähyä (se ekan erän jäähy oli aika köykäinen vihellys). Molempien miesten mokista Dallasille maalit.

  Hall pelasi hyvin. Myös muuten joukkue oli ihan hyvin pelissä mukana - etenkin noihin virheisiin asti. Ärsyttävä, täysin turha tappio.
   
 5. Pavel Bure Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, JYP
  Lainaus:
  Tuossa tuumittiinkin kaverin kanssa ,että mitenkähän Vatasella siellä Devilssissä on mennyt. Onko Vatanen enemmänkin koomaillut vai mitenkä hän on pelinsä siellä hoitanut?
   
 6. ZayWest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
  Lainaus:
  Melkoisen ala-arvoisesti ja harvakseltaan väläytellen.

  Noin oma kaverini kiteytti ja vaikea olla toista mieltä. Vadun komeat leukahyytelöt kertovat oleellisen. Fyysisesti rapakunnossa, mutta talentilla voisi vielä selvittää tämän kauden. Sitten on aika miettiä että haluaako olla osana showssa vai jotain muuta.
   
 7. FinDevil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Ei oo kyllä minuakaan vakkuuttanut. Viime peli jäi katsomatta ja sekään ei mennyt Samilta ihan nappiin koosteen ja lukemani perusteella. Muuten olen nähnyt Samin jokaisen ottelun Devilsissä ja täytyy olla kanssasi samaa mieltä. Toivotaan vain, että kesällä treenaaminen maistuisi niin eiköhän sitten ensikaudella homma kulje jo paremmin. Toki nytkin pelaa ihan kohtuu hyvin, mutta virheitä tulee vähän liikaa.
   
 8. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Oma näkemykseni Vatasesta on se, että ennen Dallas-matsia hän veti monta matsia todella hyvin ja oli esimerkiksi hyökkäyspäässä aktiivinen, mistä eräs esimerkki on se, että Moore-Vatanen-pari oli monta peliä putkeen Devilsin paras pakkipari, jos asiaa mitataan sitä kautta, kuinka paljon heidän kentällä ollessaan joukkue loi laukauksia ja maalipaikkoja ja päinvastoin antoi niitä vastustajalle. Samalla hän sai tililleen muutaman pisteen, vaikka ne eivät ole mielestäni hänen tärkein antinsa joukkueelle. Toisaalta Vatasen ongelmat ovat vähän samoja kuin Seversonin kohdalla eli hänen otteensa heittelevät liikaa. Huonommin eli flegmaattisemmin pelatessaan hän ottaa liikaa jäähyjä (nämä Dallas-pelin kakkoserän jäähyt parhaina esimerkkeinä), jää luistelukilpailuissa välillä kakkoseksi ja katsoo oman maalin edessä kiekkoa eikä miestä.

  Perustasollaan tai parhaimmillaan pelatessaan Vatanen tekee joukkueesta aikaisempaa paremman, mutta huonoimmillaan hän maksaa maaleja joukkueelle, kuten kävi nyt Dallasia vastaan. Seuraava tavoite hänelle voisi olla jättää jäähyt pois ja tuoda tasaisuutta pelaamiseen. Sitten kauden päätyttyä Shero ja Hynes voisivat pitää Vatasen kanssa samanlaisen juttutuokion kuin mitä he tekivät viime kauden päätteeksi Hallin kanssa; sen seurauksena ainakin Hall otti harjoittelussa ja asennepuolessa ison hypyn eteenpäin, ja toivottavasti niin tulee käymään myös Vatasen kohdalla.
   
 9. koukku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Tänään on mahdollista seurata Samin otteita ihan prime time -aikaan, kun peli alkaa jo klo 20. Pari aiempaa peliä meni tosiaan ihan hyvin, mutta tuon viimeisen pelin koomailut laittoi taas miettimään, mitä ihmettä siellä on kesällä tehty. Luistelusta ja yleisesti nopeudesta kaikki lähtee, ne pitää saada ensi vuodeksi taas kuntoon, jos meinaa tällä tasolla vielä pelata muutenkin kuin vain selviytymällä, eli omien vahvuuksien kautta.
   
 10. dali Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New jersey Devils, Lamoriellon Enkelit 1987-2015
  Lainaus:
  Hyvä kiteytys @Toby Dammit. Aika samoilla linjoillaan ollaan. Itsekin odotan Vatasesta ns. yleispuolustajaa, joka tuo antinsa myös hyökkäyspeliin. Moore ja Vatanen ovat molemmat saaneet paljon vastuuta eritoten luisteluvoimansa takia. John Hynes ja Alain Nasreddine ovat halunneet koota kolme tasavahvaa (tai katsantokannasta riippuen tasapaksua) pakkiparia. Moore ja Vatanen ovat pelanneet paljon Hallin johtaman ykkösketjun takana ja tässä roolissa tarvitaan aktiivisia pakkeja. Andy Greenen kaltainen puolustuspään osaaja olisi ihanteellinen pari Vataselle hyökkäysvoiman/potentiaalin optimaaliseen hyödyntämiseen, mutta tätä nykyä Greenestä ei enää ole nielemään ykkösparin minuutteja. Samaan hengenvetoon on kyllä nostettava hattua John Moorelle, joka on petrannut pitkin syksyä ja näyttänyt viime viikot suorastaan top 4 -pakilta.

  Itse en ole ollut havaitsevinani Vatasen pelanneen mitenkään flegmaattisesti, pikemmin soisin pienen ripauksen lisää malttia pelaamiseen. Minusta on näyttänyt siltä, että Vatanen on yrittänyt vähän liikaakin tehdä vaikutusta (yli)aktiivisuudellaan, joka ilmenee väkinäisinä yrityksinä ajaa sisään alueelle ja yrityksiin laukoa kiekko raaalla voimalla puolustusmuurin läpi. Pelin edistämisen ja tilanteiden pakottamisen raja on tietenkin häilyvä, samoin kuin tehokkaiden ratkaisujen ja hosumisen. Muutama onnistuminen maalinteossa varmaan helpottaisi tätä tuskaa. Vatasella on ollut tukku läheltä piti -tilanteita ja hitusen paremmalla tuurilla osumia voisi olla 3-4 kappaletta lisää.

  Näihin leukahyytelöhommiin en sen kummemmin osaa ottaa kantaa, koska minulta puuttuu tarvittava perspektiivi Vatasen esityksiin. Sinänsä ymmärrän, miksi näkemys Vatasesta on osalla hyvinkin hapan. Ukko pursuaa talenttia, joka on vajaalla käytöllä. Nopeasti on käynyt selväksi, että Vatasen esityksiä katsellessa pitää kohottaa valmiutta laskea kymmeneen rauhallisesti. Silti, minusta Vatanen on kokonaisuudessaan tuonut enemmän hyvää kuin huonoa. Vatasen hankinnan jälkeen Devils on saanut tasapainotettua pakkiparit paremmin ja puolustuspeli on sen myötä kohentunut kautta linjan. Joulun jälkeen taso on notkahdellut ja varsinkin tuo Stars-ottelu oli ihan paskaa niin Vataselta kuin muiltakin.

  @ZayWest, ihan mielenkiinnosta kysyn, miten Vatasen pitäisi pelata, että olisit esityksiin tyytyväinen? Kysyn ihan mielenkiinnosta, että ymmärtäisin paremmin, mistä niin sanotusti tuulee.

  Lainaus:
  Tavallaan tätä "neuvonpitoa" käydään jo nyt kauden keskellä. Vataselle tarjotaan isoa roolia ja vastuuta kaikissa tilanteissa. Samalla, kun mitataan Vatasen kykyä vastata huutoon, Hynes lähettää viestiä Damon Seversonille, jolle kaavaillun/tarjotun roolin Vatanen on vienyt ainakin toistaiseksi. Toivottavasti seurauksena syntyy sekä Vatasesta että Seversonista parhaat puolet esiin ruoskivaa kilpailua pelipaikoista. Severson ainakin tuntuu tarvitsevan herättelyä (ja on hyvä, että Hynes on sitä hänelle tarjoillut kauden mittaan), että hänestä kuoriutuisi esiin johtava puolustaja. Hänellähän ei oikeastaan ole ollut viimeiseen pariin vuoteen minkäänlaista kilpailijaa kirittämässä ja taistelemassa samoista peliminuuteista.

  Paperilla Devilsin puolustuksen oikea laita Vatanen, Severson ja Santini on jo nyt ihan hyvä. Kun ja jos Severson ja Vatanen niin sanotusti hiffaavat roolinsa, niin hyvä tulee.

  ***
  Viimeisimmistä peleistä ei ole ihmeempää sanottavaa: Kipeitä, suorastaan turhia tappioita. Bluesia vastaan voitto oli todella pienestä kiinni. Valmentajan haasto näytti vittumaisimman puolensa, kun potentiaalinen voittomaali meni hylkyyn maalia noin 20 sekuntia edeltäneen paitsiotilanteen takia. Johanssonin hokkari oli Devilsin epäonneksi irti jäästä, mutta tällä ei ollut mitään vaikutusta maaliin, joka syntyi Upshallin kiekonmenetyksen seurauksena. Pointsit toki Bluesin Stasi-osastolle, joka haistoi mahdollisuuden haastaa maali. Vaan, eipä Devils tähänkään kaatunut, sillä paikkoja oli tämänkin jälkeen, mutta liekeissä ollut Hutton ja tolpat pelastivat isännät. Kipeä tappio, kun Devils pelasi huonon avauserän jälkeen suorastaan hyvin. Starsia vastaan peli oli myös ihan kohtuullista, mutta pitkälti henkilökohtaisten virheiden takia voitto karkasi käsistä.

  Tänään sitten uusi yritys Islandersia vastaan. Toivottavasti Devils on reagoinut hyvin viime pelien huonoihin suorituksiin, koska divisioonan sisäiset pelit on ovat tulevien viikkojen tärkeimpiä. Jos näistä viime pelien turhista pistemenetyksistä pitää löytää jotain hyvää, niin pisteet menivät naapurikonferenssiin ja Sabresille, jonka ei kaiken järjen mukaan pitäisi enää nousta uhkaksi pudotuspelitaisteluun. *Capitalsilta saatiin taas ansaitusti käkättimeen, eli sitä en laske turhien pistemenetysten sarakkeeseen.

  Schneider aloittaa tänään maalilla, mutta muuten mitään suurempia muutoksia ei liene luvassa. Mielenkiintoista nähdä, palaako Severson kokoonpanoon. Pianhan tuo selviää. Lauantain harjoituksissa hän oli ollut Vatasen kanssa rotaatiossa Mooren rinnalla.
   
  Viimeksi muokattu: 07.01.2018 klo 15.15
 11. ZayWest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
  Lainaus:
  Lyhyestä virsi kaunis, eli Vatasen tulisi pelata kuin 40 pisteen yleispätevän pakin. Samalla tavalla kuin ankoissa kausilla 14-15 ja 15-16. Samin tapauksessa tuon saavuttamiseen ei tarvita kuin kunnollisen kuntopohjan luominen sekä tehoja jalkoihin. Sama resepti mikä määrättiin kesäksi 2014. Liike, liike ja liike. Hyvään liikkumiseen yhdistetään sitten peliäly, pelirohkeus sekä järki. Tuolloin kentällä nähtäisiin hyväksi havaittu Vatanen. Kaikki lähtee kuitenkin halusta palata kovalle tasolle. Samin kohdalla ei muusta ole kyse.

  Devilsillä on tosiaan valttikortit kädessään. Vatanen saa paljon luottoa ja kauden jälkeen sitten rapala veteen "olisi ykköspakin rooli tarjolla" -saatesanoilla.
   
 12. dali Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New jersey Devils, Lamoriellon Enkelit 1987-2015
  Lainaus:
  Kuulostaa jokseenkin kohtuullisilta tavoitteilta - olkoonkin, että näkemäni perusteella arvioisin Vatasen perustasoksi ennemmin tuollaisena 30-35 pinnan jokapaikan höylänä. Toki, jos hänestä kuoriutuu kaikissa tilanteissa pelaava, luotettava 40 pinnan pakki, niin aina parempi. Itse pitäisin tuollaista tasonnostoa/paluuta tuolle tasolle jo varsin kovana suorituksena ja suorastaan onnistumisena.

  Sikäli on ollut rohkaisevaa nähdä Vatasen yrittävän tosissaan, eli uusi alku on ainakin väliaikaisesti toiminut ja piristänyt Vatasta. Muutama eka peli joulukuun alussa meni ihmetellessä, mutta sittemmin otteet ovat ainakin minusta hiljalleen kohentuneet, kun joukkueen ja eritoten oman pakkiparin aivoitukset ovat tulleet tutuiksi. Paljon on edelleen parantamisen varaa, mutta tuo odottamasi muutos on tehtävissä. Isoin työ tietysti pitää tehdä niin sanotusti korvien välissä, jos homma on kiikastanut motivaatiopuolella ja harjoittelutavoissa.

  Kuten sanoit, tilanne on hyvä Devilsin kannalta, mutta ei lainkaan hullumpi myöskään Vataselle itselleen. Devilsin käyrä on noususuunnassa ja puolustuksessa taas on isoja rooleja tarjolla, eikä ihan mahdottomasti kilpailua kuitenkaan. Uuden alun ja ison vastuun yhdostelmän luulisi puhuttelevan ketä tahansa. Andy Greenen väistyessä hiljalleen liiderin paikalta, Vatasella ja Seversonilla on etsikkoaikansa napata jopa ykköspakin paikka - Ellei Shero nyt sitten mene ja hommaa jotain erikkarlssonia johtamaan orkesteria.
   
 13. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Kylläpä syö taas pelin lopputulos. Kolmannessa erässä 4-2-johto ja siitä sulaminen ja rankkaritappio. Ekassa erässä taas yksi kyseenalainen maalin hylkäys Devilsille, Hallilla kaksi tolppaa ja jatkoilla Devilsille tarjottiin kahta pistettä yv:n muodossa, mutta ei vaan kelvannut, vaikka joukkue laukoi ottelussa noin 50 kertaa. Oli vähän erikoinen yv-koostumus, joka ei näyttänyt saavan mitään aikaan sitä Hallin ylärimaa lukuun ottamatta. En oikein tykkää siitä, että normaaleista koostumuksista lähdetään improvisoimaan tuolla tavalla. Yleensä siitä ei seuraa mitään hyvää.

  Hyvä että tähän väliin tulee tauko, niin saa vähän rauhoitella hermoja.
   
 14. Largo Jäsen

  Lainaus:
  Vatanen on tällä hetkellä juuri tuollainen 25-35 pisteen yleispuolustaja. Pelaa kaikissa tilanteissa on pelin jokaisella osa-alueella ihan hyvä. Tuo kuntopohja vain näkyi Ducksissa siten, ettei mies lähtenyt enää tukemaan hyökkäyksiä ja antoi vain tuollaisen peruspakille tyypillisen helpon, lyhyen ykkössyötön omista. Sitten se näkyi myös kiekollisissa ratkaisuissa, jotka alkoivat useammin johtaa suoriin syöttöihin vastustajan lapaan. Tätä kun tarpeeksi kauan katselee, niin miehestä alkaa menemään maku ja tarpeeksi kauan kuin odotat paluuta noille 14-15 sekä 15-16 kausille, niin jossain kohtaa loppu usko, eikä enää tahdo nähdä hyvää miehen pelissä. En ne taidot sieltä pitäisi mihinkään poistua, joten näkisin miehellä edelleen olevan mahdollisuudet 40-50 pisteen kakkospakiksi NHL:ssä, mutta se vaatii työtä, jota Sami on puheiden mukaan kova vieroksumaan. Parhaimmillaan hyvä all-round puolustaja, mutta pahimmillaan fanit menettävät hermonsa miehen tasaisesti tapahtuvaan koomailuun. Tyhmät jäähyt ja hasardit omissa on miehen tavaramerkkejä ollut jo jonkin aikaa ja miehen haluttomuuteen paloi hermo tällä kaudella aivan lopullisesti. Toivotaan miehen ottavan itseään niskasta kiinni ja palaavan entiselleen, mutta tuo soppari taskussa se ei varmaan vielä ensi kaudella tapahdu.
   
 15. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Kuuden ottelun tappioputki poikki ja Islandersista 4-1 voitto kotiin, vaikka Lee saikin tehtyä maalin heti ensimmäisestä hyökkäyksestä. Tästä sitten kuuden ottelun voittoputki käyntiin, kiitos.

  Hischierin ja Zachan kentät olivat erinomaisia, Zajacin kenttä oli välillä aika paljon vaikeuksissa Tavaresin ja Barzalin kenttiä vastaan. Boyle on tärkeä pelaaja yv:llä maalin edessä ja aloituksissa, mutta välillä hänen hitautensa syö laitureiden (nyt Noesen ja Gibbons) tehoja.

  Seversonille kaksi maalia, ja kolmannen erän lopussa hattutemppukin oli lähellä. Zachalla on kyllä uskomattoman huonoa tuuria maalintekemisen kanssa.

  Cordellin tweetistäkin näkee aika hyvin, että Zachan kenttä oli tosiaan erinomainen:
  https://twitter.com/ToddCordell/status/953461867871178753
   
 16. ZayWest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
  Lainaus:
  Tartun nyt tähän ja samalla yleiset kehut koko tiimille. Kova ottelu seuraavaksi ja nyt oli tärkeää saada posia pönttöön.

  Mutta mikä helvetti tuossa Seversonin pelissä mättää? Raamit kohdillaan ja offensiivisesti mielestäni hyvin lupaava, jopa rohkea. Silti mies sählää aivan ihmeellisesti kovin usein. En tiedä mikä Jekyllhydeily on meneillään, mutta kovin outoa ettei noinkin hyvässä pelisysteemissä löydä tasapainoa. Onko tuon jätkän itseluottamus tuhottu joskus? Kirjoitin jo Vadun siirron myötä että oletin Seversonia ykköspakiksi. Antakaa anteeksi, mutten vain tajua.

  Ensimmäisessä maalissa Severson reagoi huikeasti ja ei ollut eka kerta näkemissäni peleissä. Nyt tuli maali. Toisessa toki flaksia, mutta rohkeus laukoa.
   
  Viimeksi muokattu: 18.01.2018 klo 00.15
 17. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Hynes kuvaili Seversonia osuvasti Grossin jutussa:
  “Damon Severson can move the puck but then there are these defensive lapses that somehow always wind up in the back of the net. You’re looking for consistency defensively away from the puck.”

  Joo, minäkin haluaisin tietää, miksi Seversonin otteet heittelevät noin älyttömästi. Välillä tulee tällaisia Islanders-pelejä ja sitten vastapainoksi ihmeellisiä puolustuspään virheitä.

  Seversonia on toki istutettu Hynesin aikana jonkun verran penkillä virheiden tekemisen jälkeen, mutta ei mitenkään kohtuuttoman paljoa, ja hänellä olisi ollut vaikka kuinka monta tilaisuutta ottaa itselleen pysyvä pelipaikka kokoonpanosta. Seversonin debyyttikausi oli monessa mielessä vakuuttava ja silloin näytti, että siinä Devilsillä on hyvä hyökkäävä pakki Greenen vierelle. Sen jälkeen otteet ovat kuitenkin olleet tuollaista jatkuvaa aaltoliikettä. Kyseessä on kuitenkin nuori pelaaja, ja täytyy toivoa, että hän saa iän myötä lisää tasaisuutta otteisiinsa. Parhaimmillaan Severson on kuitenkin erinomainen pakki.
   
 18. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Uskomatonta jätettä Philadelphiaa vastaan. Ensimmäinen erä menee helposti koko kauden heikoimpiin esityksiin. Kakkos- ja kolmoserässä oli vähän sinne päin yritystä, mutta missään vaiheessa ottelua Devils ei saanut oikein konetta käyntiin. Ihan helvetin vaisua peliä, ja tässä sentään taistellaan toisen Metro-jengin kanssa pudotuspelipaikoista. Hävettävän huono esitys.

  Koko pelin ainoa positiivinen asia oli Ken Applebyn debyytti, jossa hän piti koko loppuottelun ajan nollan, vaikka Philadelphialla oli ihan riittävästi paikkoja ekstramaaleihin.
   
 19. ZayWest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
  Muusta en tiedä, mutta nyt ollut aika luokatonta menoa tovin. Sinällään ymmärrettävää ettei kaikki suju koko ajan taivaallisen hyvin, mutta nyt pitäisi kokemuksen sekä rentouden astua esiin. Tässä kohdin aina hyvällä tuulella oleva Vatanen voisi tuoda nuorille jätkille "just hockey" -ajattelua kehiin. Ja samalla parantaa omia otteitaan. Tärkeintä olisi nyt se ettei joukkue kriisiydy kun kokonaisuudessaan mahdollisesti mainio kausi on pilkahdellut esiin.

  Tuo Bostonin jäteläjä on kyllä yksi mysteeri. Viimeisen päälle pelimies, mutta sitten.. No antaa olla.
   
 20. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Joo, ei paljoa sanottavaa. Mutta oli kyllä ihan käsittämätöntä tuomarointia kakkoserässä Woodin kohdalla. 2+2. Siis mitä v....? Ja siihen päälle vielä Marchandin kyynärpäätaklaus, josta ei tainnut tulla edes jäähyä (pomppasin kolmannessa erässä suoraan pelin loppuun, kun jälkilähetyksestä pystyi päättelemään, ettei Devils siitä enää nouse tasoihin).

  Todd Cordell:
  "The Devils have had to deal with some questionable officiating over the last month or so but last night's display undoubtedly takes the cake.

  Error after error after error was made by the refs and, in part due to their calls, or non-calls, an otherwise excellent effort was completely wasted."
   
 21. ZayWest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
  Lainaus:
  Vaikeudet ja vääryydet voivat lopulta kasvattaa joukkuetta. Just sayin, vaikka romantisoinkin. Näkemäni perusteella joukkueessa on paljon potentiaalia ja riittäviä elementtejä voittavaan kiekkoon. Kausi kääntyy hiljalleen kriittiseen vaiheeseen ja toivottavasti vääryydet kääntyvät vahvaksi tahtotilaksi.

  Pahoittelut tästä sokerihunajayrjöstä. Tuntuu vain ettei kauden stooriksi jää hiljainen hyytyminen vaan posinoste tulevaisuuteen.
   
 22. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Joo, sillä tavalla samaa mieltä, että kävi miten kävi tällä kaudella, niin Devils on selvästi menossa koko ajan parempaan suuntaan ja on vain (kausissa laskettuna) lyhyen ajan kysymys, milloin joukkue selviää pudotuspeleihin. Uskon ja toivon, että joukkue kääntää vaikeudet voitoksi jo tällä kaudella, mutta mikäli niin ei käy, niin sitten viimeistään ensi kaudella.

  Mikäli joukkue pelaa niin kuin se pelasi Bruinsia vastaan Woodin ja Johanssonin jäähyihin asti, niin kyllä niitä voittojakin alkaa tulla.

  edit: Täytyy myös lisätä, että viime peleissä Zacha on näyttänyt paikoitellen joukkueen parhaimmalta sentteriltä, vaikka pisteitä ei ole tullut kuin viime yön pelissä (käsittämättömän huonoa tuuriakin mukana, kun maalivahdit torjuvat laukaukset mailannupilla jne.). Toivottavasti sama meno jatkuu koko loppukauden, ja toki sitten siitäkin eteenpäin. Hänen pelinsä on jotenkin paljon aktiivisempaa ja ärhäkämpää kuin aikaisemmin.
   
 23. FinDevil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Olin juuri tulossa kirjoittamaan, että onko muutkin huomanneet että Zacha ollut todella hyvä viime peleissä. Varsinkin Detroit ottelussa Zacha oli todella vaarallinen ja pelissä
  oli tietynlaista röyhkeyttä ja intohimoa. Toivotaan että nyt lähtisi Zachalla kulkemaan ja kiekottkin pomppisi maaliin asti!

  Onko kellään tietoa Schneiderin ja Kinkaidin loukkaantumisista, että onko miten vakavista kyse? Appleby kyllä vakuutti Flyers pelissä,(Boston ottelua en nähnyt, mutta ilmeisesti siinäkin viimeinen erä sujui ihan hyvin kun ei maalia päästänyt) mutta olisihan se melko ikävää, jos Schneider olisi pidempään sivussa.
   
 24. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Maalivahdeista ei ole ilmeisesti tietoa, mutta Johansson sai Marchandin kyynärpääiskusta aivotärähdyksen. Johan MoJo oli tuossa jo saman vaivan takia kuukauden poissa.

  Bob McKenzie‏Varmennettu tili@TSNBobMcKenzie
  Bob McKenzie uudelleentwiittasi Joe Haggerty

  Meanwhile, word out of NJ is that Marcus Johansson suffered a concussion from Marchand’s elbow. Johansson missed month of November with a concussion, too.

  Saa nähdä, mikä loukkaantumissuma tästä alkaa.
   
 25. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Viimeisen kuukauden ajan ollut kunnon syöksy käynnissä, ja Devils on varmaan ollut sinä aikana NHL:n huonoin joukkue tai ainakin lähellä sitä. Loukkaantumiset jne. ovat toki auttaneet asiassa, mutta kyllä joukkue saa syyttää nykyvireestä silti vain itseään.

  Enpä olisi uskonut tällaiseen romahdukseen sen viiden ottelun voittoputken jälkeen joulukuun lopussa. Tai ajattelin, että jos tällainen syöksy tapahtuu hyvän kauden alun jälkeen, se tapahtuisi jo marraskuussa, kuten viime kaudella.

  No, täytyy ajatella myönteisesti ja muistaa, että ennen kauden alkua olisin ollut oikein tyytyväinen Devilsin nykyisestä pistetilanteesta ja sarjataulukkosijoituksesta.

  Edit: Eka kerta tällä kaudella, kun en katsonut peliä ollenkaan. Hesarin otsikossa hehkutettiin Rinnettä, mistä saattoi päätellä turpaan tulleen. En sitten jaksanut katsoa kuin tuloksen.