Naisten maajoukkue

  • 191 486
  • 789

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
  • ja viimeisenä kohtana, että pääsääntöisesti naiset ovat miehiä suurempia mitä tulee kilpailemiseen selkeää vastustajaa vastaan, mutta - yllä olevista asioista johtuen - heillä ei ole mitään kykyä kilpailla sisäisesti esim omasta pelipaikastaan. Tämä taas kääntyy hyvin usein siihen, että joukkueen sisältä löydetään uusi "ulkoinen vastustaja" ketä vastaan taistella ja tämä on yleensä oma valmentaja ("hän vastaan me"). Samaan aikaan ympäristön pitäisi olla vaativa ja luoda kilpailutilanne kunnon vaatimustasolla ja samalla kaikilla "pitäisi olla kivaa". Tämä näkyy ihan jokaisessa lajissa. Naispelaajilla on aivan eri auktoriteetti (jopa valta-asema) valmentajiinsa suhteen versus miespelaajiin.

Salibandyn puolelta tämä: Expressen: Suomen maajoukkuevahti jättää ruotsalaisjoukkueen vain seitsemän kierroksen jälkeen
 

Matbus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Ikävä juttu tuo säbä Niemisen. Sanoisin, että jos joukkue ottaa 7 peliin n.50 maalia omaan pesään, on jossakin muuallakin petrattaavaa kuin tolppien välissä. Kilpailla peliajasta varmaan pitäisi, mutta tuossa säbä porukassa tuntuu, ettei valmennuskaan ihan kartalla ole, ei se 17-vuotias kassari ole paljoa sen kummemmin pelannut kuin Nieminen.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Ymmärsinkö oikein, että tällä yksittäisellä salibandyesimerkillä yritetään nyt todistaa, että naisten kyky kilpailla pelipaikoista ja -ajasta joukkueen sisällä on jotenkin miehiä heikompi? Väittäisin aika karkeaksi yleistykseksi. Lisäksi aika kauas mennään ainakin omasta mielestäni naisten jääkiekkomaajoukkueesta, joka on tämän ketjun aihe.

En tunne tätä salibandyyn liittyvää tapausta, mutta ihan lajista riippumatta maajoukkuepelaajiakin kehittää laadukkaasta harjoitusarjesta huolimatta varmasti eniten peleissä saatu vastuu. Ei ole kenenkään etu, jos maajoukkuemaalivahti joutuu istumaan paljon penkillä.

Tietenkin peliaika ansaitaan esitysten perusteella ja siksi tuollaisessa tilanteessa alkaa hyvin usein uuden seuran etsiminen ihan lajista tai sukupuolesta riippumatta. Ihan vastaavia huippujoukkueiden penkillä istumisia on harmiteltu vaikka Huuhkajien pelaajien kohdalla ja monesti on nähty pelaajan kannaltakin paremmaksi siirtyä vaikka sarjatasoa alemmas, jos siellä saa vastuuta ja itseluottamus kasvaa maaliverkkojen pullistellessa.

Maalivahdin kohdalla peliajan saaminen on vielä kenttäpelaajaa raaempaa, kun tolppien välissä on kerrallaan vain yksi pelaaja. Vastuuta joko saa tai sitten sitä ei saa juuri ollenkaan.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Ymmärsinkö oikein, että tällä yksittäisellä salibandyesimerkillä yritetään nyt todistaa, että naisten kyky kilpailla pelipaikoista ja -ajasta joukkueen sisällä on jotenkin miehiä heikompi?

Lähinnä vaan pumppasin omia renkaitani sillä. Mutta tosiaan kuten jo aiemmin totesin, niin omat kokemukseni nk. naisten huipputasolta on se, että naiset ovat keskimäärin kovempia versus miehiä, kun taistellaan ulkoista vastustajaa vastaan, mutta eivät kykene sitten käsittelemään sisäistä kilpailua (esim peliajasta) olosuhteiden (pelaajapolku, biologia...) vuoksi mihin viittasin aiemmin täällä.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Naisleijonien joukkue marraskuun otteluihin Ruotsia, Sveitsiä ja Tshekkiä vastaan on valittu.

Maalivahdit​

Anni Keisala, HV71
Emilia Kyrkkö, Team Kuortane
Tiia Pajarinen, Kiekko-Espoo

Puolustajat​

Ada Eronen, Kiekko-Espoo
Jenni Hiirikoski, Luleå
Oona Koukkula, HPK
Rosa Lindstedt, Brynäs
Adalmiina Makkonen, KalPa
Sanni Rantala, KalPa
Ronja Savolainen, Luleå
Ella Viitasuo, HV71
Siiri Yrjölä, HIFK

Hyökkääjät​

Anna-Kaisa Antti-Roiko, Kärpät
Oona Havana, Kärpät
Elisa Holopainen, KalPa
Julia Liikala, HIFK
Anni Montonen, Kiekko-Espoo
Petra Nieminen, Luleå
Jenna Pirttijärvi, Luleå
Emmi Rakkolainen, Kiekko-Espoo
Sara Säkkinen, AIK
Noora Tulus, Luleå
Viivi Vainikka, Luleå
Emilia Vesa, HIFK
Kiira Yrjänen, HV71
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Naisleijonien kokoonpanoon muutoksia Sveitsi-ottelun alla. Kiira Yrjänen on jättänyt joukkueen ja tilalle on nimetty Jenna Kaila.

 
Viimeksi muokattu:

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Sveitsi kaatui 4-0 turnauksen ensimmäisessä pelissä. Viivi Vainikalle kaksi maalia ja Petra Nieminen sekä Elisa Holopainen osuivat kumpikin kerran. Seuraava peli on torstaina Ruotsia vastaan Turussa.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Ihan vasiten istuin katsomaan ja siirsin hommia tänäistä peliä varten, olihan kysymyksessä Suomi - Ruotsi. Joillekin tietenkin on kynnys tuo mystinen taso, mutta kiinnostavan väännön naiset tarjosi. Pelin perusteella vaikutti, että Ruotsi oli parempi viisikkopelissä ja ehkä, kun heidän sarjassa taklaus on sallittu, siksi olivat parempia kulmakamppailuissa. Nämä kuitenkin antoivat hurrineideille aseet haastaa ihan hyvin Suomea ja ehkä ratkaisu tällä kertaa piili paremmassa henkilötaidossa ja paremmassa maalivahdissa.

Jatkossa pitää katsoa, mikä on Suomen valmennuksen ajatus taktisesta pelitavasta ja toimiiko se, siinä jotenkin tuntui homma sakkaavan, eli laitan tarkkailuun mitä valmennus osaa tuoda pöytään joukkueen eduksi, Tsekkiä vastaan, luulen, ei tänäinen riitä. Mukava oli kuitenkin katsoa, kuinka kohuista ollaan päästy eteen päin ja sorvin ääreen.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Lyhyesti täältä Turkuhallista. Sama olo jäi itsellekin, että Ruotsia vastaan nähty peli ei tule riittämään Tšekkiä vastaan. Hyökkäyspeli oli samaa tuhnuilua oli kuin Tanskassakin. Yhden pelin perusteella ei auta tehdä kovin radikaaleja tulkintoja, mutta paljon pitää pelin kyllä parantua kevääseen mennessä, jos Naisleijonat aikoo oikeasti palata mitalipeleihin ja ylempään A-alkulohkoon.

Nyt on tietysti jonkin verran kokeiluluontoinen kokoonpano, jossa on tavallista enemmän pelaajia Naisten Liigasta. Yliopistopelaajien, muiden Amerikassa pelaavien ja yksittäisten Euroopassa pelaavien Naisleijonien poissaolo näkyy väistämättä. Toisaalta uusillekin pelaajille pitää muutenkin uskaltaa antaa vastuuta kasvukipujenkin hinnalla.
 

Glove

Jäsen
Jaa naisillakin oli peli. No en minä kyllä tiennyt sitäkään, että U20, U18 ja U17 pelaa/pelasi myös tänään. Pitäisi vissiin olla jossain somessa, että tietäisi milloin pelataan. Nyt asia selvisi kun aloin katsomaan tulospalvelusta viikonlopun pelejä.
 

Old referee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, tuomarit
Täytyy ihmetellä peruutusta Tsekki-pelissä. Eikö harjoitusturnauksessaolisi järkeä pyrkiä tasaiseen neljän kentän peluutukseen? Nyt pelataan käytännössä kärkipelureilla tasakentällisin, ylivoimalla ja alivoimalla.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Kiinnostava turnaus, jossa lienee voi esittää syyt neljään voittoon parempaan mv peliin perustuvaksi.

Kolikolla on sitten toinenkin puoli, sillä näyttää siltä, että Euroopan panostus naisten kiekkoon näkyy kokonaistason nousemisena ja tämä tietää tasaisia matseja ja sitä myötä kiinnostavaa kiekkoa. Tasoa tietysti monet valittaa ja sillä inhoaan perustelee, mutta kyllä nämä tasaiset matsit on minusta kiinnostavia, eikä mitään syytä vertailuun miesten peleihin ole. Myös se, että tason nousun ansiosta alkaa hahmottua millaisin eri tyylein maat pelitavallisesti eteen päin ponnistaa.

Suomella tietysti oli varsin kokematontakin pelaajaa maajoukkuetasolle rosterissa, eli voi kaiketi puhua myös kokeilujoukkueesta. Kokeneissa tietenkin runko ja esitykset oli pääosin, mutta tykkäsin monesta uudesta kasvosta ja mitä kykenivät joukkueelle tuomaan. Kuin rahaa pankkiin tulevaisuutta ajatellen. Yrityskään haastaa pa :n joukkueita edellyttää neljää riittävän hyvää kenttää ja toimivaa viisikkopelaamista. Vaan ei sekään mikään mahdottomuus ole, jos kehitykseen panostetaan.

Voi kai sanoa, että on palattu normaaliin arkeen notkahduksesta naisten maajoukkueen osalta. Pelin rakentelu, lähdöt keskialueen voitto edelleen liikaa takkuilee tuottaakseen sitä mikä on potentiaali, mutta tänäänkin kun harvoina kertoina onnistui kiekollinen huolellisuus, varsin nautittavasti Suomi murtautui alueelle.

Kun katsoo kiekon karttaa Euroopan tasolta, tilanne on ihan mainio, siellä on Suomen lisäksi Tsekki, Sveitsi, Ruotsi ja bubling under ainakin Unkari ja Saksa, joilla on mahdollisuus murtautua tuohon tasaväkisten ryhmään. Muista en tiedä, mutta minusta on hieno katsoa tasaväkisiä matseja, joissa ennalta pelattuja pelejä ei enää tule, minulle se on jopa kriteeri seurata, sillä kukapa jaksaisi katsella mitään 10 - 1matseja pelistä toiseen.

Euroopalla on siis tällä hetkellä mainio paikka kehittyä tasossaan naisten kiekossa ja tämä on lajin kannalta tosi hyvä asia.
 

laalki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Flyers

Simolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsirannikko
Täytyy ihmetellä peruutusta Tsekki-pelissä. Eikö harjoitusturnauksessaolisi järkeä pyrkiä tasaiseen neljän kentän peluutukseen? Nyt pelataan käytännössä kärkipelureilla tasakentällisin, ylivoimalla ja alivoimalla.
Saiko se Toivola muka jatkaa siellä valmentajana? Meinaan vaan, et kuinka vihkoon sitä pitää vetää kaikki hommat, että koutsi vaihtuu? Hyväksyvätkö naiset tällaisen ajatusmallin?
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Naisleijonien joukkue joulukuun EHT-turnaukseen on valittu:

Maalivahdit​

Sanni Ahola, St. Cloudin yliopisto

Anni Keisala, HV71

Puolustajat​

Jenni Hiirikoski, Luleå IF

Sini Karjalainen, Vermontin yliopisto

Rosa Lindstedt, Brynäs IF

Krista Parkkonen, Vermontin yliopisto

Sanni Rantala, KalPa

Ronja Savolainen, Luleå IF

Ella Viitasuo, HV71

Siiri Yrjölä, HIFK

Hyökkääjät​

Anna-Kaisa Antti-Roiko, Kärpät

Oona Havana, Kärpät

Elisa Holopainen, KalPa

Julia Liikala, HIFK

Anni Montonen, Kiekko-Espoo

Petra Nieminen, Luleå IF

Jenniina Nylund, St. Cloudin yliopisto

Jenna Pirttijärvi, Luulaja

Emmi Rakkolainen, Kiekko-Espoo

Sara Säkkinen, AIK

Noora Tulus, Luleå IF

Viivi Vainikka, Luleå IF

Emilia Vesa HIFK
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös