Naisten maajoukkue

  • 247 972
  • 1 016

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Naisleijonien joukkue Kanadassa pelattaviin MM-kisoihin on julkistettu:

Maalivahdit:

1 Ahola Sanni, St. Cloud State Univ. USA
30 Kyrkkö Emilia, Team Kuortane
36 Keisala Anni, HV71 Jönköping SWE

Puolustajat:

2 Karjalainen Sini, Univ. of Vermont USA
4 Lindstedt Rosa, Brynäs IF SWE
5 Yrjölä Siiri, HIFK Helsinki
6 Hiirikoski Jenni, Luleå HF SWE
7 Rantala Sanni, KalPa Kuopio
9 Laitinen Nelli, Univ. Of Minnesota USA
14 Parkkonen Krista, Univ. of Vermont USA
88 Savolainen Ronja, Luleå HF SWE

Hyökkääjät:

12 Vanhanen Sanni, HIFK Helsinki
15 Havana Oona, Kärpät Oulu
16 Nieminen Petra, Luleå HF SWE
19 Rakkolainen Emmi, Kiekko-Espoo
20 Antti-Roiko Anna-Kaisa, Kärpät Oulu
24 Vainikka Viivi, Luleå HF SWE
25 Yrjänen Kiira, HV71 Jönköping SWE
27 Montonen Anni, Kiekko-Espoo
28 Nylund Jenniina, St. Cloud State Univ. USA
32 Vesa Emilia, HIFK Helsinki
34 Sundelin Sofianna, Team Kuortane
40 Tulus Noora, Luleå HF SWE
91 Liikala Julia, HIFK Helsinki
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
Joo se on jännä, että jotain pitää tapahtua ennen kuin suojia aletaan käyttämään. Jos aletaan.
Ymmärsin Hiirikosken haastattelusta, että kaulasuoja on ollut, mutta se ei suojaa ko. kohtaa. Mun mielestäni kaulasuojat ovat muutenkin ihmeellisiä rättejä, eivätkä tule tarpeeksi ylös suojaamaan viilloilta.
 

Glove

Jäsen
Ymmärsin Hiirikosken haastattelusta, että kaulasuoja on ollut, mutta se ei suojaa ko. kohtaa. Mun mielestäni kaulasuojat ovat muutenkin ihmeellisiä rättejä, eivätkä tule tarpeeksi ylös suojaamaan viilloilta.
Voi olla, että on ollutkin. En tiedä. Jos laittaa nimen Googlen kuvahakuun niin en ainakaan itse löytänyt yhtään kuvaa, jossa kaulasuojaa olisi.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
En tiedä Tapanista. Mahtaako itsekään tietää? On mennyt niin omia polkujaan koko uransa, että seuraavaa askelta on vaikea arvata.
Tällä kaudella Tapani ei ole pelannut jääkiekkoa ollenkaan, koska halusi keskittyä ringetten MM-kisoihin. Ilmeisesti jääkiekkoura ei kuitenkaan ole ohi, sillä Apu-lehden haastattelussa väläytteli ulkomailla pelaamista ensi kaudella.

 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Suomi hävisi viimeisen harjoituspelinsä ennen MM-kisoja Kanadalle 1-3. Kaikesta päätellen varsin tasaväkinen peli, minkä myös loppuluvut kertovat. Naisleijonien ainoan maalin teki Emilia Vesa, joka toi kolmannessa erässä Suomen maalin päähän.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Tänään alkaville MM-kisoille on nyt myös oma ketjunsa. Lienee viisasta tehdä myös otteluseurannalle oma ketjunsa. Lisään senkin linkin tähän viestiin, kun seurantaketju on olemassa.

 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Opetus- ja kulttuuriministeriö on aloittanut selvityksen Susanna Tapanin urheilija-apurahasta. Tämä siis siksi, koska Tapani ei tällä kaudella ole pelannut jääkiekkoa vaan on keskittynyt ainoastaan ringetteen. Opetus-ja kulttuuriministeriö tutkii onko sillä perusteita keskeyttää Tapanin viime kesänä saama urheilija-apuraha, koska se myönnettiin jääkiekon pelaamista varten. Apuraha voidaan myös periä takaisin. Avainkysymys on siinä, onko Tapani kieltäytynyt MM-kisoista vai onko hänet vain jätetty valitsematta joukkueeseen.

OKM:n ylitarkastaja Kari Niemi-Nikkola kertoo olleensa yhteydessä maajoukkueen johtoon asian tiimoilta, mutta alustava vastaus oli ollut sen verran ympäripyöreä että Niemi-Nikkola oli pyytänyt lisäselvitystä.

Maikkarin haastattelussa nimettömänä pysynyt Naisleijonien entinen pelaaja ihmetteli miksi Tapani on saanut apurahaa vaikka ei ole tällä kaudella pelannut jääkiekkoa. Ja muutenkin latasi aika suoraa kritiikkiä Tapanin toiminnasta.

– Muut pelaajat ovat jo vuosia ennen valmentajanvaihdosta (päävalmentajaksi tuli viime vuonna Pasi Mustosen tilalle Juuso Toivola) ihmetelleet, miksi Suskille on eri säännöt kuin muille.

 
Viimeksi muokattu:

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Opetus- ja kulttuuriministeriö on aloittanut selvityksen Susanna Tapanin urheilija-apurahasta. Tämä siis siksi, koska Tapani ei tällä kaudella ole pelannut jääkiekkoa vaan on keskittynyt ainoastaan ringetteen.
Jälleen ollaan yhdessä tämän ketjun vakioaiheista eli Susanna Tapanista. Kai tämä oli väistämätöntä, että tämäkin aihe nousee esiin jossain vaiheessa. Toivottavasti tästä ei kuitenkaan tule näiden kisojen "Räty-kohu". Ainakin Tapani on osannut olla kommentoimatta asiaa mediaan, mutta kuinka kauan se mahtaa kestää, jossa median piirtämä kuva näyttää hänet ikävässä valossa.

Itselleni on kyllä yllätys, että Tapani on jatkanut apurahan nostamista senkin jälkeen, kun on ilmeisesti ilmoittanut keskittyvänsä ringetteen tällä kaudella. Tosin itse ainakin oletin tuon koskevan lähinnä syksyä, jolloin oli ringeten MM-kisat. Sen jälkeen odotin hänen palaavan jossain muodossa myös jääkiekkokentille ja Naisleijonien toimintaan. Näin ei ole kuitenkaan tapahtunut ja siten ei ole yllätys, että hän ei ole MM-kisoissakaan. Voihan tosin olla, että jääkiekkomaajoukkueen ovet on suljettu häneltä viime MM-kisojen toiminnan vuoksi joka tapauksessa.

Jos Tapanin tarina Naisleijonissa on ohi, niin onhan se harmillinen asia menettää niin taitava pelaaja. Toisaalta Maikarin jutussa haastateltu ex-pelaaja on siinä kyllä oikeassa, että tuollainen omien poikkeussääntöjen mukaan tuleminen ja meneminen rikkoo helposti joukkuelajissa joukkueen henkeä sisältä päin ja se on ristiriidassa suomalaisen joukkuelajikulttuurin kanssa.

Maikkarin jutussa vihjaillaan ex-pelaajan kommentin välityksellä rivien välissä, että Tapani oli omien sääntöjensä kanssa jollain tavalla Mustosen suosikki. Tietämättä joukkueen sisältä mitään tuo vaikuttaa kyllä ihan uskottavalta väitteeltä. Muistissa on edelleen ne Mustosen yliampuvat kommentit, jossa Tapanilla olisi potentiaalia olla maailman TOP3-pelaaja. Ehkä se potentiaali oli jossain, mutta sen realisoitumisen kanssa ei olla oltu lopulta lähelläkään. Joukkueen rivipelaajana tuollainen Tapanin sooloilu voisi ehkä jotenkin olla voi kestettävissä, mutta kun hänestä tehtiin Sallisen lopettamisen jälkeen ykkössentteri, niin tuollainen edestä johtaminen johtaa suurella todennäköisyydellä katastrofiin. Sellainenhan sitten nähtiinkin viime elokuussa.
 

Glove

Jäsen
Mitäs tässä nyt sitten pitäisi tehdä? Naiset ei pärjää, se on fakta. Tyttöjunnut pelaa monessa seurassa poikien mukana jonnekin 14-15 vuoteen asti, mutta pojat pärjää myöhemmässä vaiheessa, mutta tytöt ei. Mistä tämä johtuu? Siirretäänkö Jukka Jalonen naisten valmentajaksi? Auttaisiko se asiaa? Mikä menee vikaan tyttöjen valmennuksessa tuosta noin14 ikävuodesta eteenpäin? Täältä kun lukee pelejä enemmän seuranneiden kommentteja niin naiset häviää oikeastaan kaikissa ominaisuuksissa, luistelussa, syöttämisessä ja laukaukssa.

Eli, tarttis viissinn tehdä jotain?
 

Thoma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Leijonat
Mustoselle elinikäinen soppari.
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Eli, tarttis viissinn tehdä jotain?
Jääkiekon perusteissa ollaan jäljessä. Muutamalla pelaajalla riittää luistelutaito, pelinopeus ja -kovuus, syöttöjen laatu niin antaessa kuin vastaanottaessa sekä laukaisutaidossa. Jos asiaa puran sitä kautta, että itse saan joukkueesta neljä nimeä, ketkä mahtuisi Pohjois amerikoiden joukkueisiin sekä kaksi nimeä siinä rajoilla eli Hiirikoski, Nieminen, Tulus ja Vainikka sekä Vanhanen ja Laitinen.

Rehellisesti myönnän, että b lohkossa uskoin ylläolevien asioiden menneen eteenpäin, mutta viimeistään Tsekki peli palautti maanpinnalle. Ei olla menty eteen päin vaan ennemminkin päinvastoin. Vaikka poissaolot kuuluvat lajiin niin ei yksikään joukkue kestä Kanadaa ja USAa lukuunottamatta kolmen kärkihyökkääjän poissaoloa. Holopaisen loukki on suuri sääli, kun nyt olisi ollut mahdollisuus ottaa se viimeinen askel maajoukkueessa, kun pari pelaaja jätti kisat väliin.

Valmennus on jo täällä käsitelty ja siihen on turha palata. Varmasti on mukava kaveri, mutta onko liian mukava?

Jos näiden kisojen jälkeen ei muutoksia tapahdu minkään suhteen niin seuraaviin olympialaisiin saa karsia ja yhden pronssipelin ja mitalimahdollisuuden niistä kisoista haudata.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Lainaus Jatkoajan tuoreesta (16.4.23) kolumnista:
"Toivola ei ole osannut vaatia pelaajilta tarpeeksi – hän on ollut liian kiltti. Kommunikointi ja kannustaminen eivät poissulje virheiden esille tuomista. Jos pelaaja suorittaa alle oman tasonsa, siihen täytyy rohkeasti puuttua ja tehdä tarvittavia ratkaisuja."
Miten sitten sovittaa yhteen kiltteys, kannustavuus, kritiikki, kritiikinsietokyky (pelaajien erilaiset luonteet), jne.
Onko päävalmentajan tärkein ominaisuus olla taitava psykologi?
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Miten sitten sovittaa yhteen kiltteys, kannustavuus, kritiikki, kritiikinsietokyky (pelaajien erilaiset luonteet), jne.
Onko päävalmentajan tärkein ominaisuus olla taitava psykologi?

Eikös tää ihan perinteisesti kuulu valmennustiimin vastuualueisiin, ei kyse ole ehkä niinkään mistään psykologin hommista, vaan pelaajiensa tuntemisesta, muutenhan niiden käsittely on pelkkää hakuammuntaa.

Valmennuksen taitohan nimenomaan on asettaa kepit, porkkanat, kehut ja kannustus oikeina annoksina kullekin. Persooniahan ihmiset on, mikä sytyttää yhtä, lannistaa toista jne. Samoin kyky luoda toimiva ryhmädynamiikka, jota jotkut kutsuu joukkuehengeksi, lähtee siitä, että valmennus ymmärtää pelaajiaan, eikä luule heitä stiga ukoiksi.

Ihmisten kanssa puuhatessa on hyvä osata käsitellä ihmisiä, pelkällä teorialla ja vaatimuksilla tappaa vaan liekin, mitä menestykseen tarvitaan.
 

Tukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Maajoukkue
Turnauksen paras peli Suomelta. Ylivoimainen jopa. Tärkeää on, että uusia pelaajia ajetaan sisään. Siksi todella tyytyväinen, että Karvinen tai Tapani eivät olleet mukana. Kertoo pelaajista, että ei nappaa. Joukkuehengelle eivät varmaan niitä parhaimpia tyyppejä. Nämä turnauksen pelit kasvattaa näitä uusia pelaajia luultavasti enemmän, kuin perinteinen häviö semeissä tai finaaliissa. Tulus, Nieminen, Nylund, Vainikka ja Savolainen ehdottomia onnistujia tässä turnauksessa. Tästä on hyvä jatkaa. Kunhan saadaan valmentaja, joka osaa taktiikoita ja sitä miten pelata toisen vastaavaa vastaan.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Turnauksen paras peli Suomelta. Ylivoimainen jopa. Tärkeää on, että uusia pelaajia ajetaan sisään. Siksi todella tyytyväinen, että Karvinen tai Tapani eivät olleet mukana. Kertoo pelaajista, että ei nappaa. Joukkuehengelle eivät varmaan niitä parhaimpia tyyppejä. Nämä turnauksen pelit kasvattaa näitä uusia pelaajia luultavasti enemmän, kuin perinteinen häviö semeissä tai finaaliissa. Tulus, Nieminen, Nylund, Vainikka ja Savolainen ehdottomia onnistujia tässä turnauksessa. Tästä on hyvä jatkaa. Kunhan saadaan valmentaja, joka osaa taktiikoita ja sitä miten pelata toisen vastaavaa vastaan.

Muuten jaan ajatuksiasi, mutta en minä nyt noiden kahden mj uraa vielä päättyneeksi toivo. Lopulta mistään ei tällä ajalla Suomi tuota heidän talenttiaan ja osaamistaan. Sen sijaan, kuten nimiä luettelit, se antaa pikku edgen rakentaa viisikoita tasaisemmin, eikä enää mennä ihan yhden "super" viisikon voimin ja muut vaan selviytyy. Tämä on positiivinen asia, kääntelipä miten tahansa.

Mitä tulee noihin kuvitteellisiin ei nappaa, ei pelaa joukkueelle jne., sanoisin, että jargoni on jargonia ja todellisuus ihan muuta yleensä. Meillähän ei ole tietoa oikeasti mitkä syyt on takana sille, ettei tähän turnaukseen kuuluneet valintoihin, ihan samoinhan edellisistä puuttui normi rosteriin kuuluvia pelaajia. Siellä taustalla kummitteli varmaan koronankin häntä ja tosiaan, kannattaa muistaa, ettei nuo pelaajat välttämättä tienaa pelaamalla sekä harrastamistaan ja normielämää, vaan pakko on asioita jaksottaa duuni, peli, duuni, jos siihen vaan mahdollisuus olemassa. Olympiakomitean apurahalla ei maksella vuokria ja laskuja, ei edes ruokia, vaan ne menee leireihin muuhun lajin oheiskuluun, jota sitäkään tuskin ihan kattavat.

Minä en siis lähtökohtaisesti usko kummankaan mainitun olevan kopin "syöpä", siihen vastaa jo ihan empiriakin mikäli naisten kiekkoa on yhtään seurannut.

Sitä toivon kuitenkin, että valmennus tajuaa sen, että noiden nimien yhdistelmässä on ainakin kisat parit riittävän kovan tason materiaalia jos nyt ei pa:aata haastamaan, niin mitskuista tosissaan kamppailemaan, samaan hengenvetoon toki viisikkopeliä pitäisi päästä hiomaan paremmaksi. Nyt lähes puolet hyvän rakenteen lähdöistä tuhrittiin käsittelyvirheisiin, luokattomiin syöttöihin ja yhtä luokattomiin vastaan ottoihin. Oikein kasattuna tuosta saa tasapainoiset viisikot, jossa on riittävä pelitaito ja jokaiseen kenttään myös ratkaisu uhkaa.
 

Parthicus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Vaikken naisten jääkiekkoa juuri tuloksia enempää seuraakaan, vituttaa aivan tajuttomasti se tapa millä naiskiekon profiilin nosto onnistuttiin sössimään.

Juuri kukaan ei enää muista sitä, että naisleijonat neljä vuotta sitten tiputtivat lajin supervallan ja emämaan Kanadan välierissä kotiyleisön edessä ja olivat rankkarikisan päässä maailmanmestaruudesta. Silloin hype oli kova ja naiskiekolla aito mahdollisuus nousta merkkittävästi isommaksi tekijäksi.

Nyt ensimmäiset mielikuvat naisleijonista eivät kuitenkaan ole lajin supervaltojen haastaminen maailmanmestaruudesta vaan historiallinen pelillinen alakulo, kentän ulkopuoliset sekoilut ja joukkueen sisällä tapahtuva tappeleminen. Ainutkertainen ja hieno mahdollisuus heitettiin menemään ja samalla tuhottiin naiskiekon kasvun mahdollisuudet vuosiksi eteenpäin. Kuka tietää milloin seuraavaksi tulee vastaava mahdollisuus vai tuleeko sitä koskaan.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Nyt ensimmäiset mielikuvat naisleijonista eivät kuitenkaan ole lajin supervaltojen haastaminen maailmanmestaruudesta vaan historiallinen pelillinen alakulo, kentän ulkopuoliset sekoilut ja joukkueen sisällä tapahtuva tappeleminen. Ainutkertainen ja hieno mahdollisuus heitettiin menemään ja samalla tuhottiin naiskiekon kasvun mahdollisuudet vuosiksi eteenpäin. Kuka tietää milloin seuraavaksi tulee vastaava mahdollisuus vai tuleeko sitä koskaan.

Huolta tässä on kantanut itsekin, eli ymmärrän kirjoittamaasi, mutta ihan noin synkäksi en maisemaa saa, vaan ihan oikeasti, paluu a - sarjaan näin pian oli todella tärkeä askel matkalla ja siitä propsit. Jos meinaa kehityskulkua, että siitä mestaruudestakin joku päivä haastetaan, tuo on se edellytys, jotta voi kasvaa siihen.

Sitten on se toinen puoli asiaa. Jos Suomi heittikin iskun paikan kaivoon tuolloin, se ei heittänyt sitä sisäisten riitojen vuoksi, vaan syyt ovat muualla. Niistä on täällä monissa kirjoituksissa laitettu ajatelmia, harmi vaan, kun ajatelmat ei mitään muuta, ehkä saa kipinää aikaan mielen muutoksille, kun esillä pidetään.

Jos ajattelee mihin on rakenteissa yllettävä, niin lyhyellä tähtäimellä pitää päästä siihen valtakunnallisesti, ettei pääsarjatasolla ainakaan enää tarvitse pelaajan omasta pussistaan pelaamista kustantaa. Se on syypää isosti Suomen pääsarjan pysähtyneisyyteen. Liitto on tämän mahdollistamisessa isoin tekijä, se jalkauttaa agendat seuratoimintaan ja toinen on sitten seurojen osaamisen taso toteuttaa asioita tuloksekkaasti. Siihenhän pitää kaikessa pyrkiä, että naisten liiga olisi haluttu sarja, jonne tullaan muualta rostereihin, ei niin, että täältä on lähdettävä muualle, jos pelaamalla haluaa pärjätä myös siviilielämässä. Naisten sarjakiekko tarvitsee siis valtakunnallisen potkun perseelle, jotta se voi aidosti kyetä kehittymään itsenään, tyhjästä ei synny mitään.

Pitkällä tähtäimellä on sitten rakennettava pelaaja polkuja ihan muidenkin junioreiden malliin ja taas kerran luotava matalan kynnyksen portit lajin pariin harrastaja massan kasvattamiseksi. Pienemmillä paikkakunnilla liitto voisi myös koordinoida seurayhteistyötä alue joukkueiden luomiseen, kun aina kaikkialla ei ole riittävää potenttia kasata kilpajoukkuetta. Ehkäpä tuossa olisi monelle alasarja joukkueelle liiton myös mahdollista luoda siirtymä olla nimenomaan naisten joukkue ykköstuotteenaan, on ihan eri asia olla pääsarjatason paikkakunta naisjoukkueella, kun kolmosdivarin harrastelija ryhmän kasvattaja lahjakkuuksille. Toisaalta, nämä eivät myöskään millään tavoin pois sulje toisiaan.

Tuon ylläolevan puitteissa, kun aina tietyt "tietäjät" kitisee, ettei kiinnosta, eikä kukaan tule katsomaan, veikkaan, että paikkakunnilla, missä ei näe pääsarjatason joukkueita löytyy niissä se yleisöpohjakin lajiin. Naisten kiekon osalta on vielä turha hamuilla mitään areena tason yleisö massoja, mutta pienempien paikkojen onnistuminen luomaan sen 1000 - 3000 katsojaa ei pitäisi oikein luotuna olla mikään ihmetemppu. Tästä on jo malliesimerkkejä muissa lajeissa. Toki on jo onneksi muutamia perinteisiä seuroja, kuten Hifk, Kärpät, TPS, Ilves ja Lukko, joissa homma on jo tulilla, näihin ei ikävä kyllä kuulu minun kannattamani joukkue JYP, on vaan kunniakas historia.

Homma on siis lopulta ihan samassa pisteessä, vaikka aikaa on hukattu käsien päällä istumiseen mitään tekemättä, kuin silloin finaali hypessä. Ihan samoin tekemällä ja asioita hyödyntämällä kehitys on mahdollista, pitää vaan olla liitto tasolla hyvä analyysi ja sen pohjalla toiminta strategia, niin hyviä asioita tapahtuu, kun menee maalille.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Ilta-Sanomat uutisoi tänään, että Naisleijonien GM Tuula Puputti on seurannut MM-kisat kotoa käsin koska hän hoitaa samanaikaisesti miesten MM-kisojen järjestelyitä ja valmistelee Naisten liigan kehitystoimenpiteitä. Vähän erikoinen kuvio. Puputin määräaikainen sopimus päättyy tänä keväänä ja jatko Naisleijonien GM:n paikalla on auki.

Jutusta käy ilmi myös hyvä uutinen, eli Jääkiekkoliitto on päättänyt panostaa naiskiekon kehittämiseen 350 000 eurolla vuodessa seuraavien kolmen kauden aikana. Lisäksi Naisten liigaan palkataan uusi johtaja ja liitto myös rekrytoi henkilön vahvistamaan pelaajakehitystä.

 
Viimeksi muokattu:

Glove

Jäsen
Ilta-Sanomat uutisoi tänään, että Naisleijonien GM Tuula Puputti on seurannut MM-kisat kotoa käsin koska hän hoitaa samanaikaisesti miesten MM-kisojen järjestelyitä ja valmistelee Naisten liigan kehitystoimenpiteitä. Vähän erikoinen kuvio. Puputin määräaikainen sopimus päättyy tänä keväänä ja jatko Naisleijonien GM:n paikalla on auki.

Jutusta käy ilmi myös hyvä uutinen, eli Jääkiekkoliitto on päättänyt panostaa naiskiekon kehittämiseen 350 000 eurolla vuodessa seuraavien kolmen kauden aikana. Lisäksi Naisten liigaan palkataan uusi johtaja ja liitto myös rekrytoi henkilön vahvistamaan pelaajakehitystä.

Eli meneekö tuosta summasta nyt joku kolmasosa noiden henkilöiden palkkaamiseen vai tuleeko tuo 350000 palkkojen lisäksi? Mielenkiintoista nähdä, mitä niillä rahoilla saadaan aikaiseksi.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Eli meneekö tuosta summasta nyt joku kolmasosa noiden henkilöiden palkkaamiseen vai tuleeko tuo 350000 palkkojen lisäksi? Mielenkiintoista nähdä, mitä niillä rahoilla saadaan aikaiseksi.
IS:n haastattelussa Harri Nummela sanoi että henkilöiden palkat tulee vielä lisäkustannuksina tuohon summaan, eli niitä ei vielä tuohon ole laskettu.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Naisleijonien joukkue Vierumäellä pidettävään kauden ensimmäiseen EHT-turnaukseen on valittu.

Maalivahdit:
Keisala Anni, HV71 Jönköping SWE
Kyrkkö Emilia, Team Kuortane
Pajarinen Tiia, Kiekko-Espoo

Puolustajat:
Berg Nella, TPS Turku
Hiirikoski Jenni, Luleå HF SWE
Karjalainen Sini, Brynäs IF SWE
Koukkula Oona, HPK Hämeenlinna
Laitinen Nelli, Univ. Of Minnesota USA
Parkkonen Krista, Univ. of Vermont USA
Rantala Sanni, KalPa Kuopio
Savolainen Ronja, Luleå HF SWE

Hyökkääjät:
Liikala Julia, HIFK Helsinki
Nieminen Petra, Luleå HF SWE
Nylund Jenniina, Brynäs IF SWE
Pirttijärvi Jenna, Luleå HF SWE
Rakkolainen Emmi, HV71 Jönköping SWE
Salonen Pauliina, HIFK Helsinki
Schalin Julia, Kiekko-Espoo
Seikkula Kiti, HPK Hämeenlinna
Täks Lisette, Kiekko-Espoo
Vainikka Viivi, Luleå HF SWE
Vanhanen Sanni, HIFK Helsinki
Vesa Emilia, Frölunda HC SWE
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Tässä vielä Suomen EHT-turnauksen otteluohjelma. Naisleijonien lisäksi kaukalossa nähdään myös Ruotsi ja Tšekki. Kaikki joukkueet pelaavat kahdesti toisiaan vastaan.

Otteluohjelma
ti 22.08. klo 17.00 Tšekki–Suomi
ke 23.08. klo 17.00 Ruotsi–Suomi
to 24.08. klo 17.00 Ruotsi–Tšekki
pe 25.08. klo 17.00 Suomi–Tšekki (Isku Areena, Lahti)
la 26.08. klo 14.30 Suomi–Ruotsi
su 27.08. klo 13.00 Tšekki–Ruotsi

Jääkiekkoliitto vastaa kritiikkiin Vierumäellä pelaamisesta järjestämällä perjantain ottelun Lahdessa – Vierumäkeä lähimmässä mahdollisessa liigahallissa. Tuo on toki parempi kuin ei mitään, mutta aika minimipanostukselta tuntuu, että voidaan sanoa Naisleijonien pelaavan muuallakin kuin vain Vierumäellä. Otteluun on reilu kaksi viikkoa aikaa ja ainakaan itselle ei ole tätä ennen osunut siitä silmään mainoksia, joten kuinkahan paljon tuonne mahtaa ilmestyä yleisöä? Liiton tiedotekaan ei kerro, onko otteluun vapaa pääsy vai myydäänkö sinne lippuja jossain ja mitä ne mahtaa maksaa.

Jos en ole ymmärtänyt ihan väärin, niin nämä ottelut lähetetään ylivertaisen mahtavan Leijonat-tv:n välityksellä.

Joka tapauksessa nämä ottelut ovat mahdollisesti Naisleijonien ainoat ottelut Suomessa koko kaudella, joten kannattaa yrittää päästä paikan päälle, jos Naisleijonien otteet kiinnostavat. Muista otteluista ei ole ainakaan ilmoitettu tähän mennessä. Kahdella edellisellä kaudella Naisleijonat ovat pelanneet Karjala-turnauksen aikaan Suomessa. Nyt joukkue on silloin Saksan EHT-turnauksessa.

Tässä vielä liiton sivuilta tällä hetkellä tiedossa olevat Naisleijonien kauden ottelut:

Euro Hockey Tour
21.–27.08.2023, Vierumäki

Euro Hockey Tour
06.–12.11.2023, Landshut, Saksa

Otteluleiri
Joulukuu 2023, Kanada

EHT Finals
05.–11.02.2024, Praha, Tšekki

MM-leiri
Huhtikuu 2024, Kanada/USA

MM-kisat
04.–14.04.2024, Utica, NY, USA

Toki tuolla sivustolla on vastuuvapauslausekkeen tavoin teksti, että Ohjelmaa täydennetään ja tarkennetaan mm. päivämäärien osalta kauden edetessä. Tuota aikataulua kun kuitenkin katsoo, niin eipä maajoukkuetaukojen puitteissa ohjelmaan mahdu kovin montaa hetkeä, jolloin Naisleijonat voisivat pelata maaotteluita Suomessa.

Siksi on todella surkeaa, että todennäköisesti koko kauden ainoat Suomen ottelut pelataan kehnosti markkinoituna elokuussa, Vierumäellä (paitsi yksi ottelu) ja Leijonat.tv:n välityksellä. Kovin kaukaa ei tarvitse hakea verrokkia kun katsoo vaikka, miten paljon paremmin Palloliitto kohtelee Helmareita. Heinäkuussakin joukkue pelasi ei-kilpailullista harjoitusmaaottelua Tampereen Ratinassa 4800 katsojan edessä ja ottelu näytettiin vielä Ylen TV-kanavallakin. Naisleijonat on pelannut Suomessa viimeksi tuollaisen yleisön edessä Espoon 2019 MM-loppuottelussa, joka oli enemmän tai vähemmän kerran elämässä -kokemus niin pelaajille kuin valitettavasti ilmeisesti myös meille katsojille.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Tässäpä JA:n juttu Naisleijonien EHT’sta, jotenkin ei vaan tämä Juuso kyllä sellaista seinävarmaa kuvaa itsestään koutsina anna:
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös