Jälkipuinti Naisleijonien Pasi Mustosen aikakaudesta

  • 37 874
  • 205

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Mustosta puolustavasta kirjelmästä en ole vielä kommentoinutkaan mitään. Olen samaa mieltä, että on ikävää, kun nokittelu jatkuu edelleen median kautta. Siinä ei voita kukaan. Tavallaan kuitenkin ymmärrän reaktion, kun syytökset ovat olleet julkisuudessa aika yksipuolisia jo vuoden ajan. Varsinkin nyt kun asia on laajentunut Rädyn lisäksi koskemaan 15 muutakin pelaajaa, tuo reaktio on aika odotettava niiltä pelaajilta, jotka eivät tunnista syytöksiä maajoukkueen toiminnaksi. Mustosen avunpyyntöviesteistä tulee kyllä hieman "Mirjam Penttinen" -fiilikset, mutta todennäköisesti jonkinlaisia ulostuloja olisi nähty ilman Mustosenkin aloitteellisuutta uusimman kirjelmän laatimiseen ja siihen osallistumiseen.

Julkisesti nimellään viestin allekirjoittaneet ovat jo lopettaneet maajoukkueuransa, kuten näissä tilanteissa yleensäkin tapahtuu. Symbolista on, että tammikuussa anonyymin kirjelmän tehneitä pelaajia oli 16 ja tähänkin ulostuloon on saatu 16 maajoukkuepelaajaa, jotka haluavat pysyä nimettöminä ainakin tässä vaiheessa.

Nimellään allekirjoittaneista pelaajista on mielenkiintoista huomata, että he ovat kaikki keskushyökkääjiä ja pelaajaprofiililtaan vielä myös tunnollisesti puolustusveloitteensa hoitavia senttereitä. Niin sanotusti joukkuepelaajia. Sallinen otti elokuussa äänekkäästi kantaa Tapanin hääreissuun ja iltapäivälehden asiantuntijakommentaattorina toiminut Leppänen totesi Rädyn valintakohusta niin, että olisi itse valinnut Rädyn mukaan, mutta hän ymmärtää valmentajankin näkökulman, miksi maalivahtivalinnat menivät näin.

Sari Kärnä on mielestäni mielenkiintoinen ja hieman yllättäväkin nimi allekirjoittaneiden joukossa. Vasta 27-vuotiaana ensimmäiset arvokisat pelannut hyökkääjä nousi maajoukkueen runkopelaajaksi vasta varsin myöhäisellä iällä ja juurikin Mustosen aikakaudella. Toki yksittäisiä maajoukkuepelejä oli vyöllä jo aiemmiltakin kausilta. Ura maajoukkueessa päättyi kuitenkin talvella 2018, kun seurajoukkueessa pisteitä rohmuava hyökkääjä ei samalla tavalla onnistunut maalinteossa maajoukkueessa, vaan roolista muodostui enemmän alaketjujen puolustava ja alivoimaa pelannut hyökkääjä. Kärnä jäi niukasti olympiajoukkueen ulkopuolelle. Myös seurajoukkueessa ura päättyi samana keväänä SM-hopeaan. Sen jälkeen poliisiuraansa keskittyneen hyökkääjän olemus näytti olympiavalintojen jälkeen ainakin katsomoon, että valtavan pettymyksen mukana lajista oli kadonnut suurin hohto. Tällaisen pettymyksen jälkeen voisi kuvitella, että pelaajan nimi saattaisi löytyä myös valmentajaa kampittavasta kirjelmästä. Ainakin jos motiivina olisi pelkkä kosto.

Tanja Niskanen on nimetyistä pelaajista pelannut viimeksi Naisleijonissa. Sentterin maajoukkueura päättyi vasta hiljattain kevään olympialaisiin. Myös seurajoukkueura päättyi keväällä. Tässäkin tapauksessa syynä oli haasteet työelämän ja huippu-urheilun yhdistämisessä.

Viime talvena Rädyn valintakohua julkisesti arvostelleista ja jopa Mustosen potkuja vaatineista entisistä maajoukkuepelaajista moni kuluu Rädyn kirjankin perusteella maalivahdin läheiseen ystäväpiiriin sekä opiskelu-, kämppä- tai seurajoukkuekavereihin. En olisi yllättynyt, jos tammikuun kirjelmän allekirjoittaneista anonyymeistä pelaajista löytyy samoja nimiä.

Täällä keskustelupalstalla on useaan otteeseen esitetty kysymys, että pystyisikö Räty masinoimaan 16 pelaajaa Mustosta vastaan. Mielestäni näyttää ihan mahdolliselta, että hän pystyisi, mutta yhtä todennäkoistä on, että Mustosen heikkoudet ihmisjohtajana ovat jo itsessään ruokkineet tuollaisen opposition syntymistä. Maaperä on saattanut olla siis hedelmällinen mahdolliselle kapinalle.

Surullistahan tuollaisten jakolinjojen syntymisessä on, että ne saattavat pilata vuosia kestäneitä ystävyyssuhteita pysyvästi. Yksilöt joutuvat ristiriitaiseen asemaan, kun eivät voi olla yhtä aikaa lojaaleja riitaantuneille osapuolille, vaan joutuvat valitsemaan jonkin puolen. Tässä vaiheessa ei voine sulkea pois sitäkään mahdollisuutta, että Tanskan MM-kisojen fiasko liittyisi jollain tavalla tuollaisiin jakolinjoihin joukkueen sisällä, vaikka päävalmentaja Toivolan suulla vakuuteltiinkin joukkueen sisällä olevaa hyvää ilmapiiriä. Siinäkin mielessä on mielenkiintoista nähdä marraskuun maaotteluiden pelaajavalinnat ja peliesitykset.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Heh heh, kumpikin osapuoli teroittaa veitsiään, jälki tulee olemaan kuin American Psycho elokuvasta:

Vastailen tänne aiheen omaan ketjuun.

Mietinkin jokin aika sitten, että missähän vaiheessa tämä tutkinta mahtaa olla. Julkaistaanko helmikuun maaottelutauolla vai valmistuuko sopivasti huhtikuun MM-kisoihin, että saadaan vielä kolmannet naisten arvokisat putkeen, jossa keskitytään kaikkeen muuhun kuin jääkiekkoon.

No, ilmeisesti selvitys on valmistumassa piakkoin. Toivottavasti hommat saadaan selvitettyä sillä lopullisesti ja maajoukkue saa jatkaa eteenpäin niin puhtaalta pöydältä kuin se on mahdollista. Toki toimintakulttuuria pitää muuttaa, jos raportin perusteella siihen on tarvetta ja jos kyse on laajemmastakin ongelmasta kuin vain Pasi Mustosesta. Hänhän ei ole enää mukana Naisleijonien toiminnassa.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Millonka se SUEKin raportti valmistuu?
SUEK tiedotti saaneensa raportin valmiiksi ja se on luovutettu Jääkiekkoliitolle. Ilmeisesti raportti ei ole ainakaan tässä vaiheessa julkinen.

Suomen urheilun eettinen keskus SUEK on tehnyt tutkinnan mahdollisesta epäasiallisesta käyttäytymisestä naisten jääkiekkomaajoukkueessa Suomen Jääkiekkoliiton pyynnöstä. Valmis tutkintaraportti on luovutettu Jääkiekkoliitolle sekä osapuolten avustajille. Jääkiekkoliitto päättää mahdollisista jatkotoimista.

– Tutkinnat ovat hyvin raskaita prosesseja kaikille asianosaisille. Eettisten rikkomusten käsittelyssä pohdimme tapauskohtaisesti myös eri prosessien ja käytänteiden soveltuvuutta. Ilmoitustietojen perusteella SUEK suositteli asiassa sovittelua. Tutkintaan päädyttiin, koska osapuolet eivät päässeet sovittelusta yksimielisyyteen, SUEKin tutkintapäällikkö Jouko Ikonen sanoo.

Vuoden 2022 alusta tuli voimaan urheilun yhteinen kurinpito vakavissa eettisissä rikkomuksissa, joka käsittelee siihen sitoutuneiden liittojen rikkomukset. Koska Jääkiekkoliitto ei ole vielä sitoutunut yhteiseen kurinpitoon, tapaus käsitellään liiton omassa kurinpidossa.


Jääkiekkoliitto on saanut Suomen urheilun eettinen keskuksen SUEKilta tilaamansa luottamuksellisen tutkimuksen, joka kohdistui mahdolliseen epäasialliseen käyttäytymiseen naisten maajoukkueessa.

Jääkiekkoliitto luovuttaa seuraavaksi SUEKilta saamansa aineiston kurinpitovaliokunnalle. Hyvän hallinnon periaatteiden mukaisesti jääkiekon kurinpito on eriytetty erillisille, ulkopuolisille kurinpitoelimille eli Jääkiekkoliiton kurinpito- ja valituslautakunnille. Jääkiekkoliiton operatiiviset toimihenkilöt eivät toimi päätöksentekijöinä näissä elimissä tai niiden prosesseissa.

Ilmeisesti ensi kesän liittokokouksen jälkeen myös Jääkiekkoliitto saattaa liittyä eri lajien yhteiseen kurinpitojärjestelmään, jonka jälkeen tällaisten raporttien kurinpidolliset ratkaisut eivät siirry enää lajin omalle kurinpitoelimelle, kuten nyt tapahtuu.
Jatkoa varten Jääkiekkoliiton liittohallitus on käynnistänyt viime kaudella toimet Olympiakomitean eettisten rikkomusten kurinpitojärjestelmään liittymisestä. Asiasta päättää Jääkiekkoliiton sääntöjen mukaan ensi kesän liittokokous. Samalla Jääkiekkoliitto tarkastelee ja päivittää omat käytänteensä eettisten asioiden säätelyyn, käsittelyyn ja koulutukseen.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Pasi Mustonen antoi eilen lausunnon, että antaa asiasta lausuntonsa myöhemmin, kun Jääkiekkoliitto on saanut tutustua raporttiin rauhassa.

– Haluan antaa raportin alkuperäisen tilaajan eli Jääkiekkoliiton tutustua raporttiin ja antaa siitä ja mahdollisista jatkotoimista ensin oman lausuntonsa. Toivon luonnollisesti ripeyttä asiassa.
– Omalta osaltani raportin kommentoinnin aika tulee, jos on tullakseen, myöhemmin. Olen kuitenkin tyytyväinen asiassa esille tulleisiin lausumiin, ja toivon raportin omalta osaltaan selkeyttävän ja parantavan niin pelaajien kuin valmentajien oikeusturvaa ja johtavan siihen, että joukkueurheilua seuraavat tahot paremmin ymmärtävät ne paineet ja mekanismit, joita huippu-urheiluun liittyy.
– Olen omalta osaltani pyytänyt Suekia tutkimaan myös sitä, onko näiden pelaajien taholta minuun kohdistunut julkinen halventaminen ollut pelaajien puolelta epäeettistä.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
MTV Urheilu on ilmeisesti saanut käsiinsä Suekin raportin.


Riidan laantumisen ja sotkun päättymisen kannalta ei kuulosta hyvältä, että raportissa on myös fyysiseen koskemattomuuteen liittyviä kolmannen osapuolen syytöksiä, jotka tosin väitetysti kohteeksi joutuneet pelaajatkin ilmeisesti kiistävät. Luonnollisesti myös Mustonen on nuo kiistänyt.

MTV Urheilun tietojen mukaan Noora Rädyn lisäksi Mustosen toiminnasta ovat valittaneet Matilda Nilsson, Minnamari Tuominen, Eveliina Mäkinen, Mira Jalosuo ja Saila Saari.
Jutussa on lueteltu myös pelaajia, jotka olisivat valituksen takana. Mitään suuria yllätyksiä tuossa ei ole, koska suurin osa heistä on ollut esimerkiksi somessakin aktiivisia asian suhteen.

Tuntuu pahalta kirjoittaa näin ja heittää epäilyksen varjo, mutta valitettavasti ei voi sulkea täysin pois sitäkään mahdollisuutta, että kyseessä on jonkinlaisesta kollektiivisesta kostosta Mustosta kohtaan. Jokaisella nimetyllä pelaajalla on enemmän tai vähemmän motiiveja kostaa Mustoselle. Räty, Nilsson, Saari ja Mäkinen on jätetty valitsematta heille tärkeisiin arvokisoihin. Jalosuo on Rädyn pitkäaikainen ystävä ja pelikaveri. Jalosuon merkitys Rädylle käy ilmi etenkin maalivahdin elämäkerrasta. Tuominen on Rädyn kanssa samaa Espoon porukkaa ja ymmärtääkseni myös ystävä.

Mäkinen ja Tuominen ovat myös pelaajayhdistyksen hallituksen jäseniä, joten heillä lienee myös "virkansa puolesta" jonkinlainen velvollisuus olla mukana tällaisessa.

Tämä ei ole kuitenkaan mikään Mustosen puolustuspuheenvuoro ja on ihan mahdollista, että Mustonen on syyllistynyt johonkin epäasialliseen, mistä pelaajat ovat tehneet valituksen ihan oikeutetusti. Sana sanaa vastaan -tilanteissa totuuden selviäminen on vaikeaa.

Nuo tiedot halusin kuitenkin nostaa esille siksi, että pelaajillakin voi olla omia vaikutteita, miksi olla mukana valituksessa. Ilmeisesti tuon raportin mukaan pelaajia oli painostettu olympialaisten aikana asettumaan Mustosta vastaan ja tuo oli myös jakanut pukukoppia. Valituksessa voi olla kyse jonkinlaisesta kostosta tai pahimmillaan jopa tekaistuista syytteistä. Osa nimetyistä pelaajista on kohun aikana ollut myös esillä jopa jonkinlaisessa neutraalin kommentoijan asemassa, kuten Ylen naiskiekkoasiantuntijana toiminut Saila Saari.

Samaan aikaan olen myös sitä mieltä, että tottakai valmennuskulttuurista pitää kitkeä pois asiattomuudet. Mikäli sellaista on Mustosen valmennuksessa ollut, niin asia on syytä selvittää edes näin jälkikäteen, jotta vastaavalta voidaan välttyä tulevaisuudessa muiden valmentajien kohdalla. Mustosen kohdalla tuskin mitään enää mitään kovin suurta merkitystä on toimitsijakielloilla yms. Hänen valmennusuransa taitaa olla jo ohi muutenkin. Viimeistään tämä kohu ja siihen liittyvä epävarmuus on sulkenut häneltä ovet valmennuspesteihin. Toki mahdolliset rikokset ja tuomiot niistä olisivat asia erikseen, mutta ymmärtääkseni mistään rikoksesta Mustosta ei ole kuitenkaan syytetty.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Surullisemmaksi vain menee. Ilta-Sanomien uutisen perusteella Mustonen väittää pelaajayhdistyksen hallituksen jäsenten tulleen Pekingiin vain tuhoamaan joukkueen. Tällä viitataan siis Eveliina Mäkiseen ja Minnamari Tuomiseen. Vaikka tuo pitäisikin paikkansa, niin Mustosen olisi ehkä kannattanut jättää tämäkin kommentti sanomatta mediaan.

Jutun kirjoittajana jälleen muuten Sasha Huttunen, joka on lietsonut kohua jo syksystä 2021 muun muassa uutisoimalla ennen maajoukkuevalintojen julkaisemista, että Rätyä ei valittu maajoukkueeseen.

 

Simolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsirannikko
Osoittakaa mulle valmentaja, joka ei jonkun mielestä, jossain vaihees uraansa ole laukonut yksittäiselle pelaajalle nuorten aikuisten tai aikuisten jengissä jotain ala-arvoista kaikkien kuullen, niin minä osoitan kaikille elävän Jeesuksen. Sitten nää ”salassapidot”, vaikka joukkueen vasikoistahan tässä puhutaan. Sellaisista, jotka pahoittavat mielensä muiden puolesta, jos pahasti sanotaan.
 

Joope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
En ole tämän saagan kaikkia käänteitä jaksanut seurata, mutta Räty siis jätettiin kotiin kisoista, koska Mustosen mielestä hän ei olisi ollut sopiva varamaalivahti. Mustonen valitsee kisoihin sen sijaan Eveliina Mäkisen, joka taas saapui Mustosen mukaan vain tuhoamaan joukkueen. Hyvin meni valinnat kohdilleen.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Osoittakaa mulle valmentaja, joka ei jonkun mielestä, jossain vaihees uraansa ole laukonut yksittäiselle pelaajalle nuorten aikuisten tai aikuisten jengissä jotain ala-arvoista kaikkien kuullen, niin minä osoitan kaikille elävän Jeesuksen.
Toistaiseksi on epäselvää, onko tilanteessa ollut jostain muustakin kyse. Prosessista päätellen pelaajien näkökulmasta on ollut. Oma kysymyksensä on sekin, että missä menee laadullinen ja määrällinen raja, minkä jälkeen ala-arvoisten asioiden laukominen ei ole enää OK. Ehkä tuo saattaa selvitä tämän prosessin jälkeen. Tosin välttämättä ei selviä ja kaikki tämä sotku on ollut turhaa ja pahimmillaan jättää niin pelaajien kuin valmentajankin maajoukkueuran ylle ikävän leiman.

En ole tämän saagan kaikkia käänteitä jaksanut seurata, mutta Räty siis jätettiin kotiin kisoista, koska Mustosen mielestä hän ei olisi ollut sopiva varamaalivahti. Mustonen valitsee kisoihin sen sijaan Eveliina Mäkisen, joka taas saapui Mustosen mukaan vain tuhoamaan joukkueen. Hyvin meni valinnat kohdilleen.
Mäkinen oli Pekingissä katsomossa istuva kolmosvahti, kuten joitain kertoja aiemminkin kun on joukkueeseen edes valittu. Kolmet olympialaiset, nolla peliä. Kolmet MM-kisat, kolme peliä. Joillain kerroilla on siis ollut myös pelaava kakkosvahti. Mäkisen valintaa on mahdollista perustella myös joukkueen ikärakenteella ja jatkuvuudella. Itse näen edelleen niin, että valinta käytiin enemmän Räisäsen ja Rädyn välillä. Molempien maajoukkueura alkoi olla joka tapauksessa auringonlaskun puolella jo ihan iänkin vuoksi, joten oli perusteltua varata kaksi kolmesta maalivahdin paikasta tulevaisuuden arvokisapelaajille.

Eihän tuo tietysti ole joukkueelle hyvä asia, jos henkisesti haastavassa katsomoroolissa on pelaaja, joka nakertaa jotenkin joukkuehenkeä tai on luomassa jakolinjaa kopin sisälle. Toistaiseksi tästä on kuitenkin vain selvästi loukkaantuneen Mustosen kommentti, joten ainakin itse suhtaudun siihen varauksella.

Tämä sirkus jatkunee edelleen, mutta toivon ihan nykyisen maajoukkueen pelaajien ja valmentajien puolesta, että osapuolet malttavat pitää huhtikuun MM-kisojen ajan jonkinlaisen tulitauon lööppilehtien kautta taistelemisessa. Jos vaikka tällä kertaa joukkue saisi keskittyä ihan pelaamiseenkin, eikä nähtäisi kolmansia arvokisoja putkeen, kun huomio ja keskittyminen on ihan muualla kuin jääkiekossa.
 
Viimeksi muokattu:

Animal

Jäsen
Nyt kun lukee viimeisimmät naisten maajoukkuetta koskevat ulostulot, mm. Petra Nieminen, niin helppo todeta, että Noora Räty on ehkä itsekkäin, mutta myös tyhmin Suomen maajoukkuepaidan koskaan päälle pukenut yksilö. Jälki on juuri tällaista, kun yhdistetään äärimmäinen narsismi ja itsekkyys sekä luontaisesti matala älykkyysosamäärä. Kukaan vastuuntuntoinen vanhempi ei vie lapsiaan yhteenkään jääkiekkokouluun tai kurssille, missä Räty on jakamassa viisauksiaan miten ollaan hyvä jääkiekkoilija.

Kaiken muun voisi vielä periaatteessa jotenkin ymmärtää, mutta tätä ei pysty millään järjellä selittämään, että miksi tämä sirkus ja menestyneen valmentajan ajojahti on aloitettu juuri ennen kisoja ja sitä on jatkettu kisojen aikana, vaikka tämän olisi voinut odottaa siihen saakka kunnes Pekingissä pelit on pelattu. Syyhän on selvä, haluttu kostaa niin Mustoselle kuin myös niille pelaajille,
jotka eivät ole halunneet lähteä tämän yhden "loukatun" sekopään kostoretkeen mukaan.

Jokainen näkee omin silmin mitä Räty ja hänen hovinsa ovat naiskiekkoilulle saaneet aikaiseksi.
 
Viimeksi muokattu:

juhana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1975-2013, 2023-, Roihuttaret, K-Vantaa
Jokainen näkee omin silmin mitä Räty ja hänen hovinsa ovat naiskiekkoilulle saaneet aikaiseksi.
Noora Rädyn kirjan luettuani tuli ja tulee ainakin minulle kuva narsistisesta ja vaikeasta persoonasta, tosin myös erittäin hyvästä kiekkoilijasta. En minäkään väitä että valmentaja Mustonen olisi pelkästään oikeassa ja kaikki Rädyn ja hänen hovinsa argumentit olisivat välttämättä vääriä. Mutta kyllä tässä nyt suoraan sanottuna liikaa "haisee" tietyn klikin hyökkäys, kun huomioidaan ajankohta ja henkilöt. Mira Jalosuo mainitaan Rädyn kirjassa tärkeänä ystävänä - joka varmasti siis on aidosti - mutta yllätys yllätys niinpä hänkin vaan on nyt tällä listalla joka on lähtenyt silloista päävalmentajaa vastaan.
 

Animal

Jäsen
En minäkään väitä että valmentaja Mustonen olisi pelkästään oikeassa ja kaikki Rädyn ja hänen hovinsa argumentit olisivat välttämättä vääriä.
En minäkään tosiaan väitä, että Mustonen on kaikessa oikeassa. Myöskin julkisissa ulostuloissa ja ulosannissa olisi edelleen paljon parantamisen varaa, mutta uskon myös sen, että mies on vilpittömästi yrittänyt parhaansa naisjoukkueen valmentamisessa ja johtamisessa, mikä tietyssä herkkyydessään on ihan eri maailma kuin miesjoukkueen johtaminen. Julkisuuskuvastaan ja lajin maineesta erittäin tarkka jääkiekkoliitto olisi varmasti laittanut päävalmentajan vaihtoon, jos vuosien saatossa olisi tapahtunut jotain kyseenalaista ja tähän ei olisi tarvittu edes kovinkaan paljon, ehkä pelkkä huhuihin perustuva julkisuusmylly, että Mustonen olisi lentänyt luiskaan päävalmentajan paikalta ns. pesuveden mukana.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Nyt kun lukee viimeisimmät naisten maajoukkuetta koskevat ulostulot, mm. Petra Nieminen, niin helppo todeta, että Noora Räty on ehkä itsekkäin, mutta myös tyhmin Suomen maajoukkuepaidan koskaan päälle pukenut yksilö. Jälki on juuri tällaista, kun yhdistetään äärimmäinen narsismi ja itsekkyys sekä luontaisesti matala älykkyysosamäärä. Kukaan vastuuntuntoinen vanhempi ei vie lapsiaan yhteenkään jääkiekkokouluun tai kurssille, missä Räty on jakamassa viisauksiaan miten ollaan hyvä jääkiekkoilija.

Kaiken muun voisi vielä periaatteessa jotenkin ymmärtää, mutta tätä ei pysty millään järjellä selittämään, että miksi tämä sirkus ja menestyneen valmentajan ajojahti on aloitettu juuri ennen kisoja ja sitä on jatkettu kisojen aikana, vaikka tämän olisi voinut odottaa siihen saakka kunnes Pekingissä pelit on pelattu. Syyhän on selvä, haluttu kostaa niin Mustoselle kuin myös niille pelaajille,
jotka eivät ole halunneet lähteä tämän yhden "loukatun" sekopään kostoretkeen mukaan.

Jokainen näkee omin silmin mitä Räty ja hänen hovinsa ovat naiskiekkoilulle saaneet aikaiseksi.

Tässä on hyvät ja huonot puolensa. Noora Räty on panostanut urheilussa menestymiseen paljon ja sitten kun vastaan tulee sosiaalisilta taidoiltaan vajavainen Mustonen niin mitä voi odottaa.

Maalivahti kuitenkin pitkässä juoksussa naisten peleissä on se kaikkein tärkein palanen, Räty tämän tietää ja Mustonen ei.

Surkuhupaisaa sinänsä koko touhu.
 

Vinyl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aravirran kovuus
Tässä on hyvät ja huonot puolensa. Noora Räty on panostanut urheilussa menestymiseen paljon ja sitten kun vastaan tulee sosiaalisilta taidoiltaan vajavainen Mustonen niin mitä voi odottaa.

Maalivahti kuitenkin pitkässä juoksussa naisten peleissä on se kaikkein tärkein palanen, Räty tämän tietää ja Mustonen ei.

Surkuhupaisaa sinänsä koko touhu.
No ei se Rätykään taida mikään kummoinen sosiaalinen perhonen olla ja siitäkin voidaan keskustella, kuinka paljon Pasi Mustonen on elämästään laittanut huippujääkiekkoon.

Räty voi olla vaikka kuinka hyvä maalivahti, mutta on silti vaan yksi maalivahti.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
No ei se Rätykään taida mikään kummoinen sosiaalinen perhonen olla ja siitäkin voidaan keskustella, kuinka paljon Pasi Mustonen on elämästään laittanut huippujääkiekkoon.

Räty voi olla vaikka kuinka hyvä maalivahti, mutta on silti vaan yksi maalivahti.

Tämä juuri. Mutta tässä kun tullaan siihen dilemmaan että kun pelaaja on tarpeeksi hyvä niin valmentajana pitää olla sellainen henkilö joka on tarpeeksi hyvä hoitamaan sellainen case.

Mitä Pasi Mustosen ulosantia katsoin Mertarannan showssa niin aika selittelyksi meni.

Tässä nyt vaan on käynyt väistämätön mikä sinänsä on surullista.
 

Old referee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, tuomarit
Mitään mistään tietävälle syntyy kyllä kiistatta kuva, että Tuominen et al. ovat lähteneet savustamaan Mustosta ulos valmentajan paikalta, että Räty valittaisiin joukkueeseen. Fyysisestä kajoamisesta ei ole kuin toisen käden tietoa, ja huippu-urheilussa pelaajan tulee osata käsitellä myös kovaakin kritiikkiä valmentajan puolelta. Rätykään ei olisi todennäköisesti olympialaisissa saanut joukkuetta hilattua pronssja parempaa sijoitukseen.
Eihän Mustonenkaan puhdas pulmunen ole. Joukkueen valintaprosessin olisi voinut hoitaa paljon tyylikkäämmin ilmoittaen, että valmennusjohdon kanssa valitsimme mielestämme parhaan mahdollisen JOUKKUEEN. Yksittäisten pelaajien valitsemista tai valitsematta jättämistä ei tarvitse julkisuuteen kummemmin kommentoida.

Jalosuo ja Tuominen eivät muuten olleet enää syksyllä MM-joukkueessa…..Sattumaako? Tuskin.
 

Animal

Jäsen
Noora Räty on panostanut urheilussa menestymiseen paljon ja sitten kun vastaan tulee sosiaalisilta taidoiltaan vajavainen Mustonen niin mitä voi odottaa.

Maalivahti kuitenkin pitkässä juoksussa naisten peleissä on se kaikkein tärkein palanen, Räty tämän tietää ja Mustonen ei.
Mustosen ulosanti on ollut heikkoa, mutta "sosiaalisista taidoiltaan vajavainen" ei pärjää noin kauaa naisjoukkueen kanssa ja saavuta heistä suurimman osan luottamusta.

Heikko ulosanti on eri asia, kuin sosiaaliset taidot. Vai väittääkö joku, että esim. sanavalmis Hannu Jortikka olisi sosiaalisena nerona hoitanut naisjoukkueen asiat vuosien saatossa paremmin?
 

Animal

Jäsen
Tämä juuri. Mutta tässä kun tullaan siihen dilemmaan että kun pelaaja on tarpeeksi hyvä niin valmentajana pitää olla sellainen henkilö joka on tarpeeksi hyvä hoitamaan sellainen case.
Niin. Miesjoukkueissa homma hoidetaan yleisesti niin, että egoistinen joukkuetta sisältä myrkyttävä syöpäläinen laitetaan ennemmin tai myöhemmin ulos, oli tämä kuinka hyvä tahansa. Rädylle olisi kaapin paikka pitänyt näyttää jo paljon aiemmin, mutta aitoon Suomen Jääkiekkoliitto -tyyliin hoidettiin tapaus samalla tavalla kuten Patrik Laineen ja Jesse Puljujärven kaltaisten kultamunien päänsilittelyt ja tientasoittelut junnumaajoukkueissa.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Mustosen ulosanti on ollut heikkoa, mutta "sosiaalisista taidoiltaan vajavainen" ei pärjää noin kauaa naisjoukkueen kanssa ja saavuta heistä suurimman osan luottamusta.

Heikko ulosanti on eri asia, kuin sosiaaliset taidot. Vai väittääkö joku, että esim. sanavalmis Hannu Jortikka olisi sosiaalisena nerona hoitanut naisjoukkueen asiat vuosien saatossa paremmin?

@Old referee kirjoitti mun mielestä edellisessä viestissä hyvin.

Tässä vähän haiskahtaa se että 'tytöt' tekee mitä käsketään valmennusmetodi ja sitten kun joku on eri mieltä niin lähtee tämäntyylinen kierre.
 

Animal

Jäsen
@Old referee kirjoitti mun mielestä edellisessä viestissä hyvin.

Tässä vähän haiskahtaa se että 'tytöt' tekee mitä käsketään valmennusmetodi ja sitten kun joku on eri mieltä niin lähtee tämäntyylinen kierre.
Tämä on toki myös täysin mahdollista, mutta edelleenkään en usko, että Mustonen olisi sellaisella 90-lukuisella valmennusmetodilla pärjännyt naisjoukkueen kanssa näin kauaa ja pärjännyt vielä resursseihin nähden vähintään kelvollisesti
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Niin. Miesjoukkueissa homma hoidetaan yleisesti niin, että egoistinen joukkuetta sisältä myrkyttävä syöpäläinen laitetaan ennemmin tai myöhemmin ulos, oli tämä kuinka hyvä tahansa. Rädylle olisi kaapin paikka pitänyt näyttää jo paljon aiemmin, mutta aitoon Suomen Jääkiekkoliitto -tyyliin hoidettiin tapaus samalla tavalla kuten Patrik Laineen ja Jesse Puljujärven kaltaisten kultamunien päänsilittelyt ja tientasoittelut junnumaajoukkueissa.

Tässä on se että miehissä taso on laajempi ja syöpäläinen on helpompi poistaa. Naisissa et löydä samantasoista ykköskorin pelaajaa....
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös