Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Montréal Canadiens 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana nabaloo, 23.04.2017 klo 15.36.

 1. Siivu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, Ilves
  Kuinkahan pitkään tämä tasaviisikkoykkösketjuksi muuntuneen nelosvitjan honeymoon mahtaa kantaa? Nobodyjen joulukuun saldot ovat melko vakuuttavat peliaikaan nähden.

  Carr 8. 3+6
  Deslauriers 8. 4+3
  Froese 8. 1+6

  Lienee täysin selvää, ettei suonenveto loputtomiin voi jatkua ja viimeistään sitten olisikin pää perseessä yli kuukauden pelanneen "oikean" ykkösen alkaa toimittaa kiekkoja myös vastustajan reppuun.

  Harvinainen vierasvoitto kuitenkin länsinurkasta ja taas kiikutaan muutaman pisteen päässä playoff-viivasta.
   
 2. Siivu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, Ilves
  Lueskelin joulutauon loppumisen kunniaksi juttuja viimeisimmän matsin jälkilöylyistä, joiden perusteella edelleen alleviivaan ajatustani, että joukkue on valinnut kapteeniksekseen täysin väärän kaverin. Lainaukset Gazettesta:

  When Pacioretty was asked whether the top line should eel extra responsibility to provide some offence, he replied with a curt: “No.”

  When asked if the line was generating enough offence, he pointed to Friday night’s win over Calgary when he scored, only to have the goal wiped out on a challenge because Byron was offside.

  “If Paulie’s skate stays on the ice for a millimetre (longer), I don’t get asked that question,” Pacioretty said. “It’s a frustrating part of this business, but I have to rise above it.

  Tällaisia vastauksiako kapteenin kuuluu medialle antaa, etenkin kun oma suoritustaso on ollut reilun kuukauden kiistatta paska? Luulenpa, että Paciorettylle itselleenkin olisi helpotus, jos C-kirjain olisi jonkun muun rinnassa. En pääse ajatuksesta eroon, että tämä Mr. NIceguy oli muulta pelaajistolta helppo valinta verrattuna vaikkapa Weberiin tai Gallagheriin, jotka kykenisivät esimerkillään edellyttämään muilta pelaajilta automaattisesti enemmän.
   
 3. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Habseillä alkaa olla se tilanne, että seuraavista 46 ottelusta pitää voittaa 30 ottelua eli vain 16 peliä on varaa hävitä. Nyt vielä vaikuttaa siltä, että Boston on löytänyt vireen, joten se Rangers ja Islanders joita tässä jahdataan. Tuossakin on se ongelma, että siellä on Carolina (ensiyön vastus), Pittsburgh ja Philly ovat Montrealin edellä pisteissä. Näistä ainakin Pittsburgh tuskin ainakaan tankkaa ihan heti.
   
 4. Siivu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, Ilves
  Aiemmin mainostamani nelosketjun honeymoon näyttää olevan ohi ja muiden järkyttävä perseily jatkuu jokseenkin odotetusti. Olisi kiva tietää, kuka joukkuetta oikeasti johtaa ja antaa tuolle saatanan säälittävälle ykkösketjulle loputtomasti aikaa olla onnistumatta samalla kun ainoat positiivisia merkintöjä aikaan saavat kaverit saavat riutua ~12-13 minuutin peliajalla. Paitsi jos tankkaussuunnitelma on sittenkin otettu jo käyttöön.

  Lienee enemmän kuin turvallista todeta, että tämä kausi on menetetty ja toivon todella, että joukkueesta saadaan kaupattua kapteeninsa johdolla kasa paskaa ulos. Mieluiten jonkun muun kuin Bergevinin toimesta, mutten pidätä hengitystä selänpesukaverin potkujen puolesta.
   
 5. hestadius Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Habs
  Niin. Kyllähän Habsin puolustuspeli on jotain, mitä ei voi edes sanoin kuvailla. Vääriä ratkaisuja kiekollisesti ja varsinkin nämä tuloshyökkääjät varastavat omassa päässä todella paljon. Niin peli näyttää todella siltä tällä hetkellä. Ajoitukset ihan pielessä, peli menee kuskaamiseksi.
   
 6. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Eiköhän Habsien pudotuspelihaaveet ala olla nyt tässä. Loppukausi pitäisi vetää käytännössä yhtä hyvin kuin Tampa on vetänyt alkukauden. Tämä on luonnollisesti mahdotonta nykyiselle porukalle. Ei mopolla moottoritielle. Kun ei taso riitä, niin ei riitä. Nyt pitää vain toivoa, että Bergevin ei lähde tekemään mitään epätoivoisen tyhmää siirtoa. Sopivalla tankkaamisella loppusijoitus on helposti bottom5 ja pienellä tsempillä ja tuurilla jopa alempi.
   
 7. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Habsien ketjut treeneissä:
  Pacioretty-Danault-Hudon; Galchenyuk-Drouin-Lehkonen; Byron-Plekanec/de la Rose-Gallagher; Deslauriers-Shaw/Froese-Carr.
  Käsittämätöntä, että ihan hyvin pelannut Shaw heitetään neloskenttään (joka on tosin ollut ihan hyvä kenttä) ja Pacioretty saa jatkaa ykkösessä, vaikka hänen paikkansa olisi jopa katsomossa. Kait se on pakko pitää Pacioretty näyteikkunassa ja toivoa jonkun kiinnostuvan? Huomionarvoista myös, että DLR vaihtelee Plekan kanssa kolmosen keskellä. Tuo vaikuttaa siltä, että Pleka olisi mahdollisesti, vähemmän yllättäen, lähdössä. Hienoa on toisaalta, että Hudon pääsee yrittämään ykkösen laidalla.
   
 8. lasaleiko Jäsen

  Pakko se on vain minunkin myöntää että eihän tämä rosteri riitä mihinkään. Hyvissä ajoin ennen kauden alkua koitin nähdä asiat optimistina ja uskoa että joukkueen rakentamisessa ollaan onnistuttu. Pitkään elättelin toiveita paremmasta ja kauteen on mahtunut jokunen hyväkin hetki. On kuitenkin nostettava käsi ylös virheen merkiksi, ei onnistuttu.

  Paciorettyn kauppaamista toivon minäkin. Ei oikein koskaan tuntunut sopivalta ajatus MaxPacista kapteenina. En enää jaksa muistaa / tarkistaa Habsin rosteria sillä hetkellä, kun Pacioretty nimettiin kapteeniksi, mutta muistelen siellä olleen silti selvästä parempia vaihtoehtoja tähän pestiin. Sympaattisen oloinen kaverti ja varmasti jossain contender porukassakin menisi kakkosketjun laidalla loistavana secondary scoring osaston nimenä muiden hoitaessa kapteenien velvollisuudet. Hänelle itselleen tuon kapteenin rooli on kuitenkin täysin väärä, No nämä asiat on täällä muiden toimesta jo moneen kertaan todettu.

  En tiedä sitten paljonko Paciorettystä on realistisesti mahdollista saada takaisinpäin näillä otteilla. Sen kaupan perusteella voi olla siis vaikea kenkiä Bergeviniä, jos siihen ei ole vielä tähänastiset näyttönsä riittäneet.

  Mitäs mieltä muut ovat Claude Julienin tulevaisuudesta Habsissa? Toinen vuosi menossa viiden vuoden sopimuksesta, mutta pitäisikö hänetkin vaihtaa viimeistään kauden päätteeksi? Onko Habsin surkeat otteet enemmän pelaajamateriaalin köyhyyttä vai onko siellä niin pahoja pelitavallisia ongelmia, että valmennukseen pitäisi saada uutta ilmettä?
   
 9. habsniac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, TPS, Packers
  Se on oikeastaan aivan sama, kuka penkin takana häärii, jos Bergevin heiluu GM:n paikalla. Harmi, että Molsonilla ei ole munaa potkia Bergeviniä ulos, koska koko organisaatio vaatisi AHL:stä NHL:ään ja Molsoniin asti täysremontin. Molson voi pitää omistajan statuksensa, mutta hänen vierelleen tarvittaisiin President of Hockey operations (vai mikä titteli mahtaa ollakaan) tekemään sitä työtä mitä Molson ei osaa. Lisäksi koko muu toimisto pitäisi tuulettaa. Kaikki Bergevinin hyvävelipestit ulos ja osaavat kaverit tilalle. Tätä ei tulla näkemään, mutta se on mitä tämä organisaatio vaatii.
   
 10. lasaleiko Jäsen

  Jäi siis edelliseen viestiin mainitsematta, että jos sellainen skenaario toteutuisi missä Bergevin häipyy toimistolta kauden aikana tai sen päätteeksi, niin mitenkäs valmennus sitten? Mennäänkö Julienilla vai onko sielläkin tarvetta muutoksille? Kokenut valmentaja ja Stanley Cup muutaman vuoden takaa joukkueella, mikä ei nyt varsinainen tähtisikermä ollut..
   
 11. Siivu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, Ilves
  Lainaus:
  Habsin vallanjaostahan on ollut kiivasta spekulointia aina niin kiihkottoman montrealilaisyleisön ja -median toimesta. Pahat kielet huhuavat, että Julien olisi puhtaasti Bergevinin marionetti, ja kaikki päätökset tai päättämättä jättämiset perustuisivat siihen, ettei Bergevin suostu tai kykene tunnustamaan tekemiään virheitä. Tiedä sitten mikä totuus on, mutta tätä toki tukisivat kummallisuudet, että Julien ei ole kohta vuoden aikana tuonut porukkaan yhtään "omaa" apuvalmentajaansa, ja että Drouinia roikutetaan illasta toiseen väkisin sentterinä, vaikka on käynyt jo kiistatta selväksi, ettei tämä paikkaa ainakaan yhtään Galchenyukia paremmin osaa täyttää.

  Voi toki olla, että myös Julien on vaan täysi kaavoihinsa kangistunut pökö, jolla ei ole nykykiekolle paskan vertaa annettavana. Olen kyllä vaihteeksi toveri @habsniac :n kanssa täysin samaa mieltä, että koko paska pitäisi pöyhiä ylhäältä alas asti laastaripaikkailun sijaan.

  Edit: suunnitellusta poiketen, katsoin sittenkin ottelun highlightit ja haluaisin lähettää kovasti tsemppihaleja melkein viiden miljoonan Alznerille. Erittäin hienosti läsnä kolmessa Sharks-maalissa. Jumalauta, että voi olla paska hankinta ja millä hinnalla!

  Edit 2: "I mean... We gotta compete harder and win more battles... Tonight it wasn't the case.". Arvaa kuka?
   
  Viimeksi muokattu: 03.01.2018 klo 08.58
 12. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Lainaus:
  Olisiko kapteeni esimerkki?

  Olisin ollut yllättynyt, jos Habsit olisivat voittaneet. Joukkue tietää, että playoffhaaveet ovat menneet ja motivaatio varmasti hakusessa. Seuraavat pari peliä menevät vielä jäitä poltellessa ja sitten kun joku on treidattu pois ja mahdollisesti uusia tulee sisään, niin pelit alkavat pikkuhiljaa maistumaan.

  En potkisi/syyttäisi Julieniä. Hän on joutunut operoimaan aika laaduttomalla miehistöllä, varsinkin tämän kauden.
   
 13. Siivu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, Ilves
  HTT:n tietojen mukaan Nashville olisi soitellut Paciorettyn perään nyt, kun Forsberg on pitkähkösti telakalla. Olisihan Predatorsilla kokenutta sentterikalustoa kenties jaettavaksi asti, muttei varmastikaan top-2 takuulla ja melko timanttisesta top-4 puolustuksestakaan tuskin olisivat valmiita luopumaan. Järnkrok, Bonino?

  Myös Chicagon huhutaan olevan Paciorettysta kiinnostunut, mahdollisena vaihtotavarana Brandon Saad, johon en usko paskan vertaa. Juuri kuitenkin vaihtoivat Panarinin jokseenkin päittäin Saadiin.

  Olen joka tapauksessa lähes varma, että Pacioretty lähtee lähiaikoina. Tämän palkkakuitti non-UFA statuksella suhteessa viime kausien maalisaldoihin on siksi kova, ja toisaalta nykyinen luottamus Habsin kipparina sillä tasolla, että olisi jopa Bergevinin skaalalla vitun tyhmää olla kauppaamatta tätä.
   
 14. Siivu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, Ilves
  Expect the unexpected... Pacioretty ei tullut kaupatuksi, vaan teki perkele maalin ja Habs voitti. Sen sijaan kauppatavaraksi päätyi Montoya, joka lähti Edmontoniin vaihdossa tulevan draftin ehdolliseen 4. kierroksen varaukseen, joka muuttuu 5. kierroksen pickiksi, jos tämä pelaa loppukauden aikana alle seitsemän matsia Öljyn paidassa.

  Mielestäni ihan kelvollinen vastine varsin kehnosti harvat tämän kauden ottelunsa pelanneesta veskarista, jonka sopimus kattaa myös tulevan kauden. Tarkoittanee Habsin osalta myös sitä, että kakkosveskarin vastuu lasketaan ensi kaudesta alkaen Lindgrenin varaan. Ai niin, lisäksi tuli reilun miljoonan verran paljon kaivattua cappitilaa...

  Yllättävä voitto Boltsista juuri silloin kun sitä ei varsinaisesti olisi tarvittu. Matsin henki taisi olla pitkälti Price vs. Vasiljeskiy, ja tällä kertaa kaikkiaan 44 torjunnan myötä päänahka Pricelle. Joukkoon mahtui muutama huikea koppi, joista jatkoajan tuplapelastus on mainittava erikseen.
   
 15. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Ihan hyvä treidata Montoya pois, koska ensi kaudella Lindgren voi olla kakkonen tai sitten esim. Niemi suostuu jatkoon jollakin halvalla pahvilla.
   
 16. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Habsit ovat nyt jaetulla neljänneksi viimeisellä sijalla, joka on ihan hyvä sija. Vielä kun Ottawakin on vähän osoittanut heräämisen merkkejä, niin hekin saattavat mennä ohitse. Arizona ja Buffalo jäävät Habsien taakse, mutta tosiaan jopa bottom3-sijoitus olisi tarjolla. Nyt Bergevinin kannattaisi ehdottomasti treidata ainakin Plekanec pois, jotta joukkue ei vahingossakaan olisi liian hyvä. Plekanecin arvoksi on yleisesti arvailtu kakkoskerroksen varausta tai prospectia. Jotkut ovat väläyttäneet jopa ykköskierroksen varausta, jos Habsit pitävät palkkoja itsellään. Joku väläytti jopa vaihtoa Dallasissa pahasti flopanneeseen Hanzaliin, josta Habsien huhuttiin olleen viime kesänä kiinnostunut.
   
 17. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Ai jai! Jumbotaistelussa kirvelevä voitto Vancouverista. Pacioretty osui jo toisessa pelissä putkeen. On se kova! Joko nyt joku maksaisi hänestä maat ja mannut?
   
 18. habsniac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, TPS, Packers
  Lainaus:
  Pacioretty osui taas......tyhjään maaliin.
   
 19. Siivu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, Ilves
  On tämä rasittava joukkue seurata. Osaavat voittaa ja hävitä vain silloin kun ei pitäisi. Pitää kai keksiä muita kiinnostuksen aiheita kuin tyrmistellä viikosta ja kaudesta toiseen keskinkertaistakin keskinkertaisempaa keskinkertaisuutta. Hyviä ideoita vaihtoehdoiksi eivät ole odottaa milloin yli 400 aloitusta ottaneista senttereistä huonoin aloittaja siirretään laidalle, jossa saattaisi jopa saada aikaan jotain muuta kuin kiekon luovutuksia, eikä sen paremmin yrittää löytää Bergevinin lehdistötilaisuuden sisällöstä mitään merkityksellistä. Olipa taas melkoinen spektaakkeli. Lowlightit vaikka Gazettesta tai Sportsnetiltä, kummankaan artikkelin rivien välistä on hankala löytää mitään positiivista lankaa.
   
 20. Siivu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, Ilves
  Niin, Danault blokkasi Charan lyöntilaukauksen takaraivollaan ja Andrew Shaw on ainakin viiko sivussa alaraajavamman vuoksi. Bergevin oli onneksi heti hereillä ja paikkasi haavat toisella Shaw:lla, Logan etunimeltään, josta ei minkään valtakunnan mielikuvaa, mutta Ducks-fanien mielestä kaikkea muuta kuin käypänen sentteri. Tutulta kuulostaa siis.

  Näin ollen Canadiensin vahva sentterinelikko haiskahtaa seuraavalta:

  1. Drouin - sentteri, jonka pitäisi olla ihan jotain muuta kuin sentteri
  2. Plekanec - kuuden miljoonan kolmossentteri
  3. Froese - who the fuck is Froese?
  4. L. Shaw - The latest character guy

  Vielä on toivoa, siis. Luojan kiitos yksikään kahdesta mahdollisesti lupaavasta AHL-kaverista ei saanut kutsua ylös, vaan saavat rauhassa "kehittyä" Lefebvren alaisuudessa.
   
 21. habsniac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, TPS, Packers
  Jaaha, jos MB ei nyt viimeistään ymmärrä, että on aika laittaa veteraanit lihoiksi deadlinella, peluuttaa Niemeä ja antaa nuorille kokemusta (samalla varmistaen, että saadaan mahdollisimman alhainen varaus) niin hohoijaa. Asetelmat kauteen oli aivan kamalat ja tulos kyllä tähän asti on juuri sellainen mitä oli odotettavissa.
   
 22. Glory Hunter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Club de hockey Canadien
  Lainaus:
  Tuo olisi se ihanteellinen vaihtoehto. Bergevin ei vain sitä aio tehdä. Pelejä takana 44 ja villikortti paikkaan matkaa 8 pistettä. Voin lukea MB:n ajatukset. ”Hei ei meillä ole mitään hätää! Deadlinella hommataan joku rental vaihdossa pariin pickiin. Sitten päästään playoffeihin ja sielä kaikki on mahdollista.”

  Toivottavasti olen väärässä mutta MB ei tule tekemään yhtään järkevää kauppaa tällä kaudella. Ennen kuin Bergevin saa kenkää niin meno on tätä tuttua puurtamista ja ”character” pelaajien haalimista.
   
 23. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Mielestäni se, että Danaultin (mahdollisesti pitkänkin) ja Shaw'n lyhyehkön sairasloman takia hankittiin toinen Shaw ei ole ihan tyhmää. Pelaajan tasosta en osaa sanoa mitään, mutta tuo tällä kaudella kuitenkin pelannut Anaheimisissa. Muuten tietenkin pitäisi tankata ihan rehellisesti, kun siellä on kuitenkin saumat jopa top5-varaukseen.

  Bergevin yrittää tietenkin tosissaan, koska hän on jengin koonnut ja bottom5-sijoitus saattaa hyvinkin tietää hänelle potkuja. Kannukkitoimittajat puhuvat, että GM pystyy väistämään luodin kolmesti. Laskee miten haluaa, niin kyllä tämä kausi alkaa olla jo neljäs luoti, jolla Bergevin tippuu. Tietenkin jos Molson olisi fiksu, niin hän antaisi Bergevinille heti potkut, jotta uudelleenrakennus ei lähde heti väärään suuntaan.
   
 24. Siivu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, Ilves
  Lainaus:
  Onhan tuossa totta toinen puoli ja puoli-ilmainen "vahvistushan" tämä Beta-Shaw on. Itseäni lähinnä huvittaa se sataan kertaan vatvottu asia, että kohta kymmenen vuotta lähes täysin retuperällä ollutta sentteriongelmaa ei olla kyetty korjaamaan mitenkään ja sitten kun iso kasa sontaa kosahtaa tuulettimeen, jäljet joudutaan siivoamaan vanulapulla.

  Mistä juontuikin mieleeni, että jos eilisten harjoitusten ketjut pysyvät, Drouin ei enää ole sentteri. Ykkös- / kakkossentterin viittaa Galchenyukin ja Drouinin keskellä kantaa sen sijaan Jacob De La Rose. Toisen kärkiketjun tuuraajana taas jo Islesiä vastaan Hudonin kanssa sentterin tonttia vaihdellut Byron. Tulevan sentterinelikon yhteispisteet riittävät juuri mairittelevaan 1.00 PPG tasoon. On siinä muilla ihmettelemistä!
   
 25. Siivu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, Ilves
  Yksinkertainen hurraa-huuto Jerabekin uran avausosumalle: Hurraa! Siinä ne pelilliset ilonaiheet Bruins-ottelusta sitten olivatkin.

  Drouin on nyt laahannut ykkössentterinä 40 matsia, joissa on syntynyt 0,53 pistettä ja 0,5 miinusta per ottelu aloitusprosentin ollessa kutkuttava 39,9%. Maininnan arvoisesti viime yönä onnistui häviämään 89% ottamistaan aloituksista.

  Toisaalta luin Galchenyukin saaneen aikanaan vetää sentterin tontilla 27 ottelun ajan, joissa syntyi 25 tehopistettä tämän ollen toistakymmentä laakia plussalla. Alex ei varmasti ole täydellinen sentteri, mutta on tämä käsittely jossain kaukana järjen toisella puolen. Varmasti missään muussa joukkueessa ykkössentterin ensisijainen tehtävä ei ole tuottaa maaleja ja toisaalta Drouin on vähintään yhtä huono puolustussuuntaan.

  Mutta vittuakos näistä, sanoi huorat häistä. Molemmat pelaajat ovat varmasti tilanteeseen erittäin tyytyväisiä, eikä nykypeluuttamisella ole negatiivista vaikutusta asennoitumiseen tai jatkointresseihin joukkueessa.

  Sivuhuomiona vielä, että kautensa varsin erinomaisesti aloittanut Gallagher on onnistuttu hyvin sammuttamaan Plekanecin rinnalla.