Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Montréal Canadiens 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana nabaloo, 23.04.2017 klo 15.36.

 1. hestadius Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Habs
  Yllättävän hyvälle näytti viimeyön peli, vaikka tappio tulikin. 2 yv maalia omiin, joista toinen ottamaton, toinen suoranainen lahja av-viisikolta. Molemissa vielä yhtenevä, että tulivat alivoiman loppusekunneilla.

  Alussa Habseilla oli 5-3 yv, mutta kertonee itseluottamuksen puuttesta, että Rinteen Peksi ei joutunut kunnolla edes töihin.., jotenkin munaton oli kapteenimme yritys.
  Ylivoima 0/4 ja aloituksista turpaan, melkein joka kerta. Olihan Habseilla läpiajoja, kiekko pyöri maaliviivalla ym, mutta se lopullinen niitti, jolloin maalia yritetään, niin aika munatonta.
   
 2. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Habsit treidasi siis Mitchellin Kingseihin.

  Itseäni lainaten. Lainaus:
  Mitchellistä oli näemmä tullut turhake, joka ei saanut peliaikaa Julieniä alaisuudessa. Joko tällä tehdään tilaa rosteriin jotain tulevaa treidiä varten tai sitten tämä mahdollistaa esim. Carrin tai Terryn noston Lavalista.
   
 3. Siivu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, Ilves
  Lainaus:
  Ilmeisen hyvä tyyppi, joka todella nautti pelaamisesta kotikaupungissaan ja helvetin hyvä aloittaja (tältä kaudelta 63,4%), muttei vaan enää jostain syystä mahtunut kokoonpanoon kuin ajoittain, joten ihan hyvä poisto siinä mielessä. Tuo myös 1,2 miljoonan verran helpotusta vaikeaan cappitilanteeseen (eh) ja avaa toivottavasti ovia muille kokelaille.
   
 4. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Kait oli vahva epäily, että Mitchell ei mene läpi waivereistä. Nyt sai jotain ja Habsit tarvitsevat varausvuoroja, jos on tarkoitus tehdä jotain re-buildia. Prospectpool on aika ohut kuitenkin.
   
 5. Glory Hunter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Club de hockey Canadien
  Price palaa tolppien väliin la-su yön Sabres ottelussa. Lindgren lähetetty Lavaliin. Eli Price-Niemi tandemilla mennään ainakin siihen asti kun Montoya tervehtyy.
   
 6. Siivu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, Ilves
  Lainaus:
  Lisäksi David "The Saviour" Schlemko passitettiin taas kuntoutumisstintille Lavaliin. Jäämme odottamaan tämän seuraavaa loukkaantumista komennuksen aikana. Hieman yllättäen selvisi kuitenkin ilmeisen ehjänä ensimmäisestä ottelustaan rakettipaidassa.

  Muutama mielenkiintoinen tilasto reilulta ensimmäiseltä neljännekseltä:
  • Habs on laukonut eniten kohti vastustajan maalia, 36 kutia per matsi.
  • Näistä 6,4% on uponnut verkkoon.
  • Tällä laukausmäärällä Habs on tehnyt liigan vähiten maaleja ja päästänyt neljänneksi eniten
  • ...jota osin selittää liigan kolmanneksi huonoin YV, 14,4% ja viidenneksi huonoin AV 75,3%
  • Habs on kuitenkin sallinut vastustajan ampua kohti omaa maalia liigan 10. vähiten, 30,9 kertaa ottelussa
  • ...mutta kaksi kolmannesta pelanneiden maalivahtien torjuntaprosentit ovat väh. 4 ottelua pelanneiden veskojen listalla sijoilla 5. ja 7.
  • Habs on voittanut vain 33,3% otteluista, jossa se on tehnyt ensimmäisen maalin. Liigan toiseksi viimeinen.
  • Habs on tehnyt liigan vähiten maaleja kolmannessa erässä, 0,65 per peli
  • Habs on päästänyt liigan toiseksi eniten maaleja otteluiden ensimmäisessä erässä, 1,17 per peli
   
 7. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Weber ei pelaa, mutta Gallagher pelaa ja siis Price maalilla.
   
 8. Glory Hunter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Club de hockey Canadien
  Jeesus on noussut kuolleista. 36 torjuntaa ja nollapeli.
   
 9. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Kun Schlemko lopultakin vaikuttaa pelikuntoiselta ja Jerabek on pelannut hyvin, niin kuulemma vakavasti mietitään Meten palauttamista junnuihin. Meten roolihan on viime peleissä ollut vähäinen. Pelaajaa varmasti hyödyttäisi pitkässä juoksussa iso rooli junnuissa ja tietenkin junnujen MM-kisat. Davidson voi hoitaa seiskapakin roolin ja jos isompi loukkaantuminen tulee, niin AHL:stä voisi nostaa esim. Taorminan. Eiköhän MB myös tarkkaile siirtomarkkinoiden suuntaan, jos sieltä löytyisi perinteisesti joku kolmoskentän pakki.
   
 10. Ni$pekt15 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  BOSTON BRUINS
  Lainaus:
  Julienin alaisuudessa Boston johti myös molempia tilastoja, mutta peli näytti kaamealta eikä a-luokan tontteja maalin tekoon juurikaan ollut. Potkujen jälkeen aktivoitiin pakit tukemaan hyökkäystä ja koitettiin saada parempiin paikkoihin yritykset tilastojen kustannuksella, mikä toimi vallan mainiosti. Tiiä sitten onko samoja vinkeitä Montrealissa että hyökkäykset päätetään laidasta tulleisiin vetoihin joilla ei ole mitään saumaa mennä sisään taikka tuottaa kakkos kiekkoja omille ukkeleille...
   
 11. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Lainaus:
  Kyllähän siellä Habsit paljon laukovat huonoista paikoista. Katselin ekan erän Torontoa vastaan ja Habsit voittivat vedot 12-6. Ero oli siinä, että Torontolla oli ehkä kaksi vaarallista vetoa, Habseillä ei yhtään. Sinänsä vetomäärä oli pelitilanteisiin nähden yllätys.
   
 12. Grainger Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  la Duodécima
  Nyt, kun on nämä pari viime ottelua katsonut, niin voinee todeta, että Price pelasi loukkaantuneena jo pidemmän aikaa. Toki tilastollisesti ero alkukauteen on merkittävä, mutta kenties vielä suurempi se ero on pelillisesti. Se miehestä huokuva tyyneys oli alkukaudesta tiessään, mutta nyt Price on ollut jälleen oma itsevarma itsensä.

  Ja sen myötä joka jätkä on kasvanut kymmenen senttiä ja yhtä monta kiloa lihasmassaa.
   
 13. Glory Hunter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Club de hockey Canadien
  Lainaus:

  Sama oli mielessä täälläkin. Ihmettelen minkä takia Price itse ja seura vaarantavat jopa koko miehen uran yhden kauden alun takia? No toivotaan että Pricen loukkaantumiset ovat tältä erää ohi.
   
 14. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Miettinyt sitä, että olisikohan loukkaantuminen voinut olla henkistä laatua eli jos siellä olisikin ollut tulta takana näissä erohuhuissa Pricen kohdalla? Siihen päälle joku pieni loukkaantuminen tai sitten tekniikan kanssa hakemista ja sitä hiottu kuntoon. Ehkä joskus uran jälkeen elämänkerrassa nämä saa sitten tietää.

  Hieno voitto. Ihan hyvä taktiikanmuutos tuo, että annetaan vastustajan laukoa 35+ kertaa ja käydään itse tekemässä vaan ne maalit. Gallagher pelannut hyvin, samoin Petry. Metelle taas peliaikaa reilusti alle 10 min., tuo tuskin on mikään pysyvä tilanne, että pelataan käytännössä viidellä puolustajalla.
   
 15. Grainger Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  la Duodécima
  Lainaus:
  No kyllähän noiden huhujen ollessa kiihkeimmillään, Angela Price vakuutti, etteivät ole eroamassa. Eiköhän tuo ollut montrealilaismedian perinteinen tylsä jakso uutisrintamalla.

  Minun mielestäni Pricen liikkeestä näki, että jotain vaivaa on.
   
 16. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Lainaus:
  Todennäköisesti näin. Toivottavasti joukkue lähtee nyt lentoon, koska kyllähän sellainen niukasti pudotuspelien ulkopuolelle jääminen vituttaa kaikin puolin.

  Capin alla on tosiaan kivasti tilaa. Kun tuolta tiputtaa alas Meten, Scherbakin ja hankkiutuu jotenkin eroon Hemskystä, niin capiin tulee taas 1,6 milliä lisää tilaa. Mielenkiintoista nähdä mitä tapahtuu taistossa Montoya vs Niemi.
   
 17. Siivu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, Ilves
  On tämä hienoa vatkausta! Hetken kun näyttä siltä ja ehtii toivoa, että tulisi turpaan monta kertaa peräkkäin ja rajusti, niin laiva kääntyy ykskaks yllättäen. Toki tällä kertaa kunnia kuuluu elävien kirjoihin palanneelle Pricelle, jolla kolmesta paluunsa jälkeisestä ottelusta vaatimaton torjuntaprosentti 98,0%.

  Hirvittävän langanlaihoilla hyökkäystehoilla kuitenkin mennään edelleen. Hyökkääjistä ainoastaan Drouinilla (4) ja Galchenyukilla (3) viimeiseen viiteen otteluun yli kaksi pistettä mieheen.

  Ottawassa ollaan varmaan tyytyväisiä Duchenen hankintaan. 9. 1+0, -10 ja joukkueella seitsemän matsin tappioputki. Melkoisen hinnan maksoivat tästä autuudesta.
   
 18. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Ristiriitaiset fiilikset tällä hetkellä. Jossain määrin Canadiensia kannatan, mutta nyt vaan toivoisi sitä kunnon romahdusta loppukaudeksi eikä mitään taisteluvoittoja, joissa Price torjuu henkihieverissä kaiken. Kesän tapahtumat veti mielestäni viimeisetkin teoreettiset mahdollisuudet vetää pitkälle pleijareissa, joten nyt sitten pitäisi räjäyttää koko pakka uusiksi.
   
 19. habsniac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, TPS, Packers
  Bargainbin aktivoitui markkinoilla ja hankki AHL:ään hyökkääjän antaen vaihdossa AHL-hyökkääjän (Peter Holland Mtl <> Adam Cracknell Rgs)
   
 20. Noppa10 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Eikös tuo Cracknell toisaalta istu ihan hyvin viime aikojen trendiinkin, eli kädetön koohottaja alakenttiin... (?)

  Eipä tuossa kumpikaan varsinaisesti mitään voita, jos Habs tuosta itsensä kampeaa pleijareihin, niin uskoisin silloin Cracknellin olevan parempi syvyyspelaaja kuin Holland...
   
 21. habsniac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, TPS, Packers
  Lainaus:
  Treidihän on aivan yhdentekevä. Ihan sama kuin olisi jättänyt tekemättä. Toisaalta tämäkin on melko tuttua Bargainbiniä.
   
 22. PJPT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Habs, Avs, SaPKo, Internazionale & Latvija
  Tekeminen ei ole vieläkään kehittynyt tarpeeksi, vaikka kausi on jo aika pitkällä. Homma ailahtelee edelleen ja hyviä iltoja seuraa oudot tappiot. Turhia pisteitä on pudoteltu jo vino pino, ainakin MinnesotaX2, Arizona ja Dallas olisi pitänyt ehdottomasti voittaa! Vaikka playoffviiva on jälleen lähempänä, niin menestyminen on vaikeaa pitkässä juoksussa jos odotetut johtavat hyökkääjät ovat noin huonoja. Kun vielä ylivoimaisesti paras kenttäpelaaja S.Weber on saikulla, niin jokaisesta voitosta saa olla tyytyväinen!

  Kukaan ei varmaan odottanut, että Pacioretty tai Galchenyuk olisivat NHL:n mittapuulla mitään maagisia miehiä kun heidän heikkoutensa ovat niin räikeitä, mutta Habsin sisällä heidän pitäisi olla eturivissä. Nyt Pacioretty on perinteisen laiska oma itsensä joitakin välähdyksiä lukuun ottamatta, ja Galchenyukista on turha edes puhua mitään! Odotin että hyvä alkukausi voisi nostaa Alexanderin vaihtoarvoa, mutta hänen treidaaminen voidaan kyllä unohtaa. Viime kausien otteilla ei saa mitään takaisin, joten se olisi aivan turha kauppa. Jonathan Drouin voitaisiin myös listata tähän pettymysten listaan, mutta hänelle on annettava armoa koska joutuu pelaamaan keskellä. Drouin on selvästi parempi pelaaja kuin Galchenyuk, mutta hänkin olisi soveltuvampi laituriksi.

  Julien alkaa olla epätoivoinen, koska hän kasasi vähän aikaa sitten jo toista kertaa tällä kaudella ns itsemurhakentän, jossa nämä 3 herraa pelasivat yhdessä. Eihän se taaskaan toiminut alkuunkaan, mutta toisaalta omissakaan ei soinut ihan niin railakkaasti kuin ekalla kokeilulla. Tehoja kuitenkin vaadittaisiin, koska varsinkin Paciorettyn kenttä vuotaa viikosta toiseen sen verran pahasti, että he eivät pääse peleistään plussalle ilman maaleja. Veskari joutuu venymään liikaa tällä hetkellä. Jos ylivoima toimisi, niin se antaisi aika paljon anteeksi. Ikävä kyllä se on ollut heikkoa, vaikka Drouin onkin positiivinen näky viivamiehenä. Galchenyukin toilailut tuhosivat Pricen nollapelin viime yönä, mutta onneksi Senators ei saanut siitä momentumia täysin itselleen. Tuollaisista tapposyötöistä on ratkennut tällä kaudella monta peliä, kun peli on seonnut n 5 minuutiksi jonka jälkeen homma on ollut ohi!

  Tilanne ei ole optimaalinen jos Plekanec, Gallagher ja Lehkonen ovat parhaita hyökkääjiä kuukaudesta ja vuodenajasta toiseen. Unelmatilanteessa he olisivat hyviä tukipelaajia keskikentissä, mut nyt he joutuvat olemaan ykkösmiehiä illasta toiseen. Lehkosen poissaolo on vituttumoinen isku, koska hän sai hyvää kuria ykköskenttään, eikä se vuotanut enää niin pahasti. Heikkoja joukkueita vastaan tämä saattaa vielä riittää, mutta varsinkin kärkijengejä vastaan pitäisi saada apuja myös taiteilijoilta. Kovat jengit rankaisevat perseilyistä, joten he häviävät pelinsä raa’asti. Pitääkin muistaa, että Montreal on pelannut kauden parhaat pätkänsä kun nuo kolme herraa lyötiin kaikki eri ketjuihin, se ei olisi huono idea nytkään. Kun vielä muistetaan että Gallagherin alkukausi oli täysin hirveä, mutta homma napsahti paikalleen kun hän pääsi joukkueen parhaan sentterin vierelle, niin samaa voisi kokeilla myös Galchenyukin kohdalla. Menetettävää ei enää ole, ja Galchenyuk on pelannut ennenkin parhaat kuukautensa Tomasin suojassa. Hudonin kannalta muutos olisi epäreilu, mutta asiaa pitää ajatella joukkueen edun kannalta, eikä Galchenyuk vain yksinkertaisesti voi jatkaa ”kellumistaan” vuositolkulla!


  Jos katsotaan positiivista, niin Schlemkon ja Jerabekin tulon myötä pakisto alkaa näyttämään siedettävältä. Kun Weber saadaan vielä takaisin, niin se on jo uskottava. Weber ja Alzner ovat hyvät luudat kahteen ensimmäiseen pariin, Petry on ok kiekollinen pakki mutta hän on parantanut muutenkin heikohkon viime kauden jälkeen. Benn on joutunut pelaamaan liian suuressa roolissa, mut nyt hän taitaa päästä takaisin kolmosparin perusluudaksi. Montrealilla ei ole liikaa palasia joilla tehdä treidejä, joten jännä nähdä mitä osaa vahvistetaan. Ongelmia on niin sentterien määrässä, laiturien suorittamisessa kuin kiekollisen top4 pakin puutteessa.

  Toinen positiivinen juttu on nelosketju! En ole koskaan pitänyt Scherbakista tai McCarronista, jotka näyttävät erittäin paljon AHL-miehiltä. Deslauriers ja Froese ovat tuoneet sinne mukavasti särmää ja osaavat tehdä jotain myös kiekon kanssa. Nyt ylös on nostettu myös Carr, joten hän tuo kilpailua jahka sairastupa vähän tyhjenee ja pitää tehdä päätöksiä. Mitchell oli mielestäni hyvä kaveri nelosen keskelle, mutta muuhun hänestä ei tosin ollut. Jos Julien ei luottanut kaveriin, niin ymmärrän treidin kun vastine oli myös aika hyvä. De La Rose ei ole mielestäni riittävä sentteri neloseen, joten siihen voisi jotain katsella siirtorajalla, kun sellaisen saa sentään halvalla.

  Olen samaa mieltä siitä että Pricea peluutettiin alkukaudesta loukkaantuneena, eikä se kyllä ollut järkevää. Miehen liike ja reagointi oli niin surkeaa, että oli vaikea uskoa hänen olleen maalinsuulla. Tuli vähän mieleen Lehtoset, Koskiset, Bishopit ja vastaavat jättiläisveskat jotka peittävät kyllä paljon, mutta eivät ole maailman terävimmällä huipulla kun veskaripeli vaatii muutakin kuin kokoa. Paluun jälkeen Price on ollut onneksi vanha oma itsensä! Hänen tekemisen varaan on hyvä rakentaa, mutta ongelmakohtien pitää loksahtaa paikalleen edes jollain tasolla ennen kuin voidaan haaveilla edes esiintymisestä playoffeissa, kotietulaisten haastamisesta puhumattakaan!


  Homma jatkuu tänään vierailulla Detroitin uudella pizza-areenalla! Red Wings on aloittanut kauden pirteästi ja he ovatkin Canadiensin edellä tällä hetkellä. Tästä tuleekin hieman yllättäen tärkeä taistelu divisioonapisteistä, eikä torstain pakkopulla. Kotijoukkueella on lepoetu, joten Habsien ylivoiman olisi korkea aika onnistua. Nämä on niitä matseja joissa Kapteenin pitäisi nousta esiin ja iskeä pari maalia! Sitten voisi taas löysäillä hyvillä mielin seuraavan viikon..

  edit. toiselle erätauolle ainakin 2-4 johdossa, joten hyvältä näyttää! BacktoBackeissä ei jaeta tyylipisteitä (jos nyt muutenkaan).
   
 23. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Lainaus:
  Sääliksi Lavalia, josta samana päivänä nostettiin paras maalintekijä Carr ylös ja paras sentteri siirtyi muualle. Tilalle tulee siis Cracknell, jolla ei taida olla mitään annettavaa yläketjuihin edes AHL-tasolla. Se on totta, että Cracknell saattaa olla käyttökelpoinen alaketjuissa (lue : nelosessa) jopa Habseissä. En tiedä nähtiinkö sitten joku riski siinä, että jos Holland nostetaan ylös, niin hän ei mene enää waiverseistä läpi takaisin alas. Nyt Hollandista sai jotain, mutta Laval ainakin heikkeni.

  Shaw'n voisi laskea myös noihin viime aikaisiin onnistujiin. Gallagher on kyllä kovassa vireessä, hän tosin menee maalille missä niitä maaleja tehdään.
   
 24. lasaleiko Jäsen

  Peliä näkemättä ehdottoman positiivinen asia kuusi tehtyä maalia ja viisi eri maalintekijää. Kohta vois luulla että joukkueessa on viimeistelytaitoa vaikka muille jakaa. Ykköspuolustaja ja -sentteri vielä sivussa. Toki vastustajakin oli mitä oli. Mutta miksi Price pelasi kahtena iltana peräkkäin? Ei kai tuota nyt kannata heti kuluttaa loppuun kun on taas ehjä.
   
 25. Siivu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, Ilves
  Lainaus:
  Varsin merkityksetön kauppa kaikkiaan. Kenties Cracknellista voi kuvitella jotain hyötyä alaketjuissa olevan, kuten mainitsitkin. Holland taas oli yksi Habsin toivotaan-toivotaan hankinnoista, joka ei natsannut. Kaupan pihvi Habsin kannalta lienee, että Cracknellin sopimus katkeaa tämän kauden jälkeen, kun taas Hollandin sopimus kattaa vielä ensi kaudenkin.

  Tiettävästi myös Brandon Davidson on nyt jokseenkin julkisesti kaupan: Sportsnet. Marginaalipelaajien siirtely siis jatkuu ja tätä menoa Bergevin päässee aloittamaan ensi kauden ~15 miljoonaa cap-tilaa taskun pohjalla.
   
  Viimeksi muokattu: 01.12.2017 klo 15.29