Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Montréal Canadiens 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana nabaloo, 23.04.2017 klo 15.36.

 1. nabaloo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Montréal Canadiens
  Jälleen kerran Montréalin kausi päättyi pettymykseen, ja on aika miettiä uusia kujeita. Rangersilta tuli tukkaan 4-2, ja syy tähän löytyy lähes yksinomaan onnettomasta maalintekokyvykkyydestä. Siten pohjustankin tulevaa kautta tässä viestissä erityisesti siitä näkökulmasta, että miten tuota maalinteon tuskaa voitaisiin helpottaa. Tämän lisäksi pohdiskelen myös sopimustilannetta ja sanon muutaman sanan varaustilaisuudesta. Laajennusdraftia en osaa kovin syvällisesti pohtia, kun en ole aivan täysin perillä kaikista siihen liittyvistä säännöistä, mutta totean siitäkin jonkun oman näkökannan. Sanottakoon myös, että pohdiskelen tulevaa kautta siitä näkökulmasta, että jatketaan meneillään oleva projektia, enkä spekuloi esimerkiksi totaalisella paketin räjäyttämisellä. Mielestäni sen aika on, mikäli joukkue junnaa vielä kahden tai kolmen kauden päästä tässä samassa keskinkertaisuuden tilassa. Näkisin, että Julienin tulon myötä kannattaa vielä yrittää nykyisellä rungolla. Ensi kausi on myös viimeinen vuosi Pricen ”halpaa” sopimusta, joten mielestäni kannattaisi melkeinpä lyödä kaikki peliin, koska ensi kauden jälkeen Pricekin kuluttanee suuremman osan palkkakatosta. Toki Emelin ja Plekanec saadaan pois kirjoista.

  Tuleva kesä on poikkeuksellisen mielenkiintoinen edellisiä vuosia heikompitasoisesta varausikäluokasta huolimatta, sillä päästään jännittämään kenet Las Vegasin ritarijoukkio miltäkin joukkueelta riveihinsä laajennusdraftissa nappaa. Canadiensilla on laajennusdraftia silmällä pitäen melko hyvin pullat uunissa, eikä joukkue ole vaarassa menettää mitään korvaamattoman arvokasta. Oikeastaan ainoaa pelaajat, joiden menettäminen kirpaisisi edes vähän, ovat Nathan Beaulieau ja Jordie Benn. Kaikki kovat pelimiehet saadaan ongelmitta suojattua, joten eipä tuossa draftissa pääse Canadiensin kannalta mitään katastrofia tapahtumaan. Vaikka joukkueella onkin CapFriendlyn mukaan (https://www.capfriendly.com/teams/canadiens) 21 miljoonaa cap-tilaa, niin en silti harmistuisi jos Vegas veisi Plekanecin, jolloin jäisi enemmän varaa toimia vapailla markkinoilla. Toki keskikaista on jo valmiiksi melko heikko, joten Plekanecille täytyisi saada korvaaja.

  Tavallinenkaan varaustilaisuus ei ole Canadiensin kannalta mitenkään kovin mielenkiintoinen, sillä ikäluokkaa pidetään heikkotasoisena, ja Canadiens varaa kaiken lisäksi vielä puolenvälin heikommalta puolelta, jolloin hyvien pelaajien löytäminen on melkoista arpapeliä. Mielestäni joukkue kaipaisi ensimmäiseltä kierrokselta eniten hyökkääjää, mutta noilta sijoilta mitään mahdottoman laadukasta tuskin on tarjolla. En myöskään jaksa spekuloida nimillä, kun tuonne 20. sijan tienoille on niin paljon tarjokkaita. En myöskään vastusta varausvuorojen kauppaamista oikean palasen sattuessa kohdalle. Toisaalta tämän vuoden varaukset eivät luultavastikaan ole kovin suuressa huudossa, joten niiden arvo jäänee vähäiseksi. Myös 4., 6. ja 7.:n kierroksen varaukset on jo kaupattu, joten ehkä ei kaikista kannata kuitenkaan luopua, vaan täydentää junnuosastoa edes jollain tavoin.

  Kuten tuli jo aiemmin mainittua, niin CapFriendlyn mukaan joukkueella on noin 21 miljoonaa tilaa capissa tehdä uusia sopimuksia. Sivuhuomautuksena sanottakoon, että tuon ylempänä olevan linkin takaa voi jokainen itse tutkailla sopimustilannetta, kun en nyt niitä tähän ala listaamaan. Mikäli palkkakatto nousee, niin tilaa on luonnollisesti enemmän. Mielestäni Canadiensin pitää ehdottomasti tehdä jatkot kaikille isomman profiilin pelaajille, joilla ei ole sopimusta. 21 miljoonaa pitäisi riittää vallan mainiosti Radulovin, Markovin ja Galchenyukin pitämiseksi. Kaksi jälkimmäistä tuskin tuottavat suuria ongelmia, mutta Radulovilla saattaa olla kysyntää muuallakin. Mielestäni hänelle voisi kuitenkin tarjota ihan reilua sopimusta, koska hän toi ihan uuden elementin Canadiensin hyökkäykseen, eikä tätä asetta ole varaa menettää. Galchenyukin vaisussa kaudessa on tietysti se hyvä puoli, että sillä voinee hieman kiristää sopimusneuvotteluissa. Markov puolestaan on Canadien for life, joten eiköhän hän ymmärrä tilanteen ja anna hieman alennusta. Hänelle ei kuitenkaan missään nimessä pidä antaa yli kahden vuoden pahvia. Myös Beaulieaulle ja Kingille tarjoaisin kohtuuhintaista jatkoa. Muut sopimuksettomat kuten Ott, Martinsen, Flynn ja Nesterov ovat olleet ainakin omasta mielestäni sen verran keskinkertaisia, etten pahastu jos joku tulee jollain 700k lapulla takaisia, muttei mielestäni ole myöskään mitään pakottavaa tarvetta. Ensi kaudella esimerkiksi Scherbakin, Hudonin, Sergachevin tai McCarronin pitäisi pystyä ottamaan paikka kokoonpanosta, jolloin siellä olisi halpoja omia junnuja eikä tarvitsisi noita mitäänsanomattomia lainapelaajia deadlinella.

  Mikäli oletetaan, että nuo kaikki edellä mainitut pelaajat saadaan pidettyä, niin tuosta 21 miljoonasta ei tietenkään ole välttämättä kovinkaan paljon jäljellä, joten UFA-markkinoilta ei välttämättä ihan mitään ihmeitä pysty hankkimaan. Siellä olisi kuitenkin ihan laatupelaajia kuten Oshie, Vrbata, Vanek, Williams, Hanzal ja Eaves tarjolla, mutta nuo lienevät kaikki liian hintavia tapauksia. Näiden lisäksi nostetaan esiin Venäjältä NHL:ään huhutut Kovalchuk ja Shipatsev, molemmilla lienee potentiaalia pisteiden tekoon myös NHL:ssä, mutta tuskin hekään ihan ilmaiseksi tulevat pelaamaan. Puhuisipa Radulov Pepsi-Iljan Canadiensiin. Toisaalta riskinä on myös ”clarksonit”, joten voi olla myös ihan hyvä jos cap-tila on kortilla, ettei tarjoa jollekin Eavesille mitään 5x5 paperia. Käytännössä jonkun ison kalan saaminen edellyttäisi joko Emelinin tai Plekanecin poistumista, mutta kyseisiä herroja voi olla aika hankalaa ulostaa. Toisaalta sopimuksia on vain vuosi jäljellä, joten ehkä joku voisi olla kiinnostunut. Plekanecin poistuminen aiheuttaisi myös yhden aukon lisää ennestään heikkoon keskikaistaan, joten hänelle tarvittaisiin korvaaja. Toisaalta hänen panoksensa on ollut melko vaatimaton etenkin hyökkäyspäähän, joten korvaajaa ei liene ihan mahdotonta löytää.

  Mikäli käy niin, että UFA-pelaajien osalta jää musta pekka käteen, niin ainoa vaihtoehto saada lisää hyökkäysvoimaa on vaihtokaupat. En millään usko, että Canadiensin omat junnut kuten Scherbak tai Hudon olisivat mikään ratkaisu tähän ongelmaan. Eipä nyt äkkiseltään tulee mieleen montakaan sellaista ykköskorin äijää, joka voisi vaihtokaupalla irrota, mutta Matt Duchene voisi olla yksi sellainen. Olen ymmärtänyt, että on jo lähes varmaa, ettei hän Coloradossa enää jatka. Puolustajiahan he kaipaavat, joten itse olisin valmis jonkun Plekanec-Sergachev-varausvuoro-tyyppisen paketin heille lähettämään vastineeksi. Mikäli näin tapahtuisi, niin sentterinelikko Galchenyuk-Duchene-Danault-Mitchell olisi ainakin paperilla omiin päin aika hasardin oloinen. Se nyt vaan on kuitenkin fakta, ettei mitään Bergeronia ole mahdollista vaihtokaupalla hankkia.
   
 2. nabaloo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Montréal Canadiens
  Summa summarum, en usko, että mitään kovin radikaalia kyetään tekemään, vaan näkisin, että ensi kauden avauksen kokoonpano näyttää hyvin paljon tämän kauden viimeisen pelin kokoonpanolta. Toivottavasti olen väärässä, mutta lähinnä uskon, että McCarron ja ehkä Sergachev nousevat kokoonpanoon, mutta muuten ei juuri muutoksia tapahdu. Ettei mene ihan täysin negailuksi, niin mainittakoon, että Lehkoselta erittäin hieno sisääntulo NHL:ään ja myös Jordie Benn oli ihan positiivinen yllätys. Gallagher sen sijaan saisi kesällä herätä horroksesta. Hahmotellaan vielä tähän loppuun sellainen kokoonpani mitä luulen sen olevan (1.) ja sellainen mitä toivoisin sen olevan (2.).

  1.

  Lehkonen - Galchenyuk - Radulov

  Pacioretty - Plekanec - Gallagher

  Byron - Danault - Shaw

  King - Mitchell - McCarron


  Markov - Weber

  Sergachev - Petry

  Benn - Emelin


  Price

  Montoya

  2.

  Lehkonen - Galchenyuk - Radulov

  Pacioretty - Duchene - Gallagher

  Byron - Danault - Shaw

  King - Mitchell - McCarron


  Beaulieau - Weber

  Markov - Petry

  Benn - Emelin


  Price

  Montoya
   
 3. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Habseillä on 22,48 milliä tilaa katon alla kaudelle 17-18, jos katto on tuon 73 milliä. Sopimukset pitäisi tehdä Raduloville, Markoville, Galchenyukille ja Beaulieulle sekä parille neloskentän pelaajalle. Noihin neljään ensinmainittuun menee arviolta 18-20 milliä, joten esim. Kingin pitää selvästi laskea hintalappua tuosta 1,95 miljoonasta, jos samalla hinnalla saadaan Ott, Martinsen ja jää ylikin. Käytännössä ei siis ole mahdollisuuksia kovin isoihin muutoksiin, jollei satuta pääsemään eroon Emelinistä tai Plekanecistä. Tietenkin tuolloin tarvitaan laadukas sentteri, joka maksaa saman verran kuin Pleka. Kolmosparin puolustaja pitäisi tosin saada huomattavasti halvemmalla kuin 4 miljoonalla.
   
 4. Eekenator Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  LA Kings
  Kingistä puheen ollen, miten mies pelasi Montrealissa loppukauden? Tilastoscouttauksella täysin tyhjältä arvalta näyttää, minkä verran sai peliaikaa? Pelasiko alivoimaa? Sopimus tosiaan loppuu tähän kauteen ja pisteiden valossa pelannut nyt kaksi heikkoa kautta peräkkäin. Toisaalta kerran uralla 15 maalia ei takaa että se enää koskaan toistuisi, Kingin ansiot eivät ole varsinaisesti tulosyksikössä. Jostain tuo nyt pahvin saa varmasti kun halvalla jatkaa.
   
 5. nabaloo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Montréal Canadiens
  Lainaus:
  Lainaus:
  Eihän tuo King tosiaan häävisti pelannut, mutta mielestäni olisi kuitenkin ihan mukava ainakin yksi noista "möröistä" eli kolmikosta King, Ott tai Martinsen saada pidettyä. Kukaan noista ei varmaan juurikaan tuota pisteitä, mutta kaikki varmaan aika halpoja. Eiköhän Kingkin aika halvalla pelaisi kun viime aikojen otteet eivät kuitenkaan ole olleet niin loistavia. Toisaalta voisihan joku farmistakin nousta neloseen, mutta sen verran noita pikkumiehiä on jo Habsin hyökkäyksessä, ettei joku tuollainen isompi mörssäri tekisi pahaa.
   
 6. habsniac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, TPS, Packers
  Mitä oikeasti pitäisi tapahtua Montrealissa olisi ihan oikea rebuild alkaen 2018 vuoden draftistä.

  Mitä sitten oikeasti tapahtuu on se, että Montrealista tulee uusi Detroit tai Canucks, jonka AHL on täysin tyhjä todellisista prospekteista/tähdistä, koska aina varataan 20+ ja tämä nykyinen core mädäntyy käsiin, koska omistajat eivät oikeasti halua lähteä rämpimään läpi rebuildia. Monttu jatkaa siis niin pitkälle kuin mahdollista "pretenderinä", kuten viimeiset 20 vuotta.
   
 7. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  King oli monen muun pelaajan ohella pettymys pudotuspeleissä. Odotin, että varsinkin pudotuspeleissä hän syttyisi, mutta ei syttynyt. En jaksa uskoa, että MB maksaa kahta milliä neloskentän laiturille, kun alle miljoonalla saa samaa tasoa.
   
 8. habsniac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, TPS, Packers
 9. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Lainaus:
  Ei välttämättä ihan turha kaveri, varsinkin kun AHL:n puolella ei ole kovin ihmeellisiä pakkeja, ennen kuin Sergachev ja mahdollisesti Mete kehittyvät NHL-tasolle. Jos Beaulieu menetetään Las Vegasiin, niin ei liikkuvia pakkeja ole juurikaan.
   
 10. habsniac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, TPS, Packers
  Lainaus:
  Silti haluaisin nähdä näitä "villejä kortteja" myös tuonne hyökkäyksen puolelle, jonka prospektipooli on tällä hetkellä melkoisesti heikompi kuin puolustajien.
   
 11. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Lainaus:
  Kävihän siellä Sekac yrittämässä. Hudonilla voisi olla potentiaalia, mutta hän ei saa mahdollisuutta ja jos saa niin näyttää loukkaantuvan.

  Se on ihan totta, että KHL:n puolelta voisi "ilmaiseksi" saada jonkun pelimiehen. Toivottavasti siellä on scoutit hereillä, ainakin rooli pitäisi löytyä, jos taso riittää, kuten tulokas Lehkonen osoitti ykköskentän roolillaan.
   
 12. Glory Hunter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Club de hockey Canadien
  Habs "vahvistaa" materiaaliaan QMJHL-jyrä Antoine Wakedilla. Jep mietit juuri samaa kuin minäkin. Kuka helkkarin Antoine Waked.
  Eliteprospects.com - Antoine Waked

  E: kyseessä 3v tulokasdiili
   
 13. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Lainaus:
  Puhunee ainakin ranskaa, joka lienee tärkein ominaisuus.
   
 14. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Lainaus:
  Mietin, että jos Pricelle ei saada ensi kauden jälkeen loppuvaan sopimukseen jatkoa, niin siinä olisi se paikka aloittaa uudelleenrakentaminen, koska Pricen lähtö vie kuitenkin suurimman osan pohjaa pois tältä joukkueelta. Ensi kauden jälkeen loppuu myös Emelinin, Mitchellin ja Plekan sopimukset sekä Weberin todellinen vuosipalkka tippuu 12 miljoonasta 6 miljoonaan. Paciorettyllä on vuosi sopimusta ja varmaan jostain toisestakin pelaajasta voisi saada korkean varausvuoron ja/tai lupauksen.

  Eri asia sitten on, että löytyykö tarpeeksi pätevää valmentajaa, GM:ia ja pääscouttia, jotka pystyvät tuon uudelleenrakentamisen tekemään. Koska tuo vaatii erittäin kovaa selkänahkaa, sillä lehdistö ei pelkästään syö elävältä, vaan syö uudestaan ja uudestaan kaiken sen paskankin mikä jää ensimmäisiltä syöntikerroilta.
   
 15. Mängimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Goalvanen
 16. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Lainaus:
  Virallista tuo tuskin on, koska pelaaja ei ole vielä vapaa agentti. Ensi viikolla mahdollisesti vahvistuu, jos siis on edes tulossa.
   
 17. Mängimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Goalvanen
  Lainaus:
  Oliko tuossa toukokuun 1. päivä jokin aikaraja? Siis sen jälkeen tehdä sopimuksia Euroopasta varaamattomien pelaajien kanssa vai miten se meni?

  Vai miksei vielä voida julkaista? Rangers kuitenkin jo julkaisi Bereglazovin sopimuksen, jonka status on käsittääkseni ihan vastaavanlainen.
   
  Viimeksi muokattu: 29.04.2017 klo 21.28
 18. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  KHL:ssä sopimukset päättyvät huhtikuun viimeisenä päivänä ja siten siellä pelaavista pelaajista tulee vapaita agentteja toukokuun ensimmäisestä päivästä lukien (jos sopimus on siis katkolla). Koska NHL kunnioittaa noita KHL-sopimuksia sen yhteisen MOU:n johdosta, niin joukkueet eivät voi ilman KHL-joukkueelta saatua lupaa tehdä sopimuksia ennen toukokuun alkua. Eli tuo on ihan KHL:ää koskeva päivämäärä (tai no kai se voi koskea myös esimerkiksi Sveitsin liigaa jonka kanssa ei taida olla mitään siirtosopimusta, mutta en tiedä miten siellä nuo sopimusten päättymisajat menevät).

  Rangers julkaisi että he ovat "agreed to terms" eli tuo on sitten se porsaanreikä. Sopimusta ei ole allekirjoitettu vaan ehdoista ainoastaan sovittu. Voisihan Habskin tehdä samoin mutta taas ehkä mieluummin odottavat että sopimuksessa on nimet papereissa, muste kuivunutta ja sopimus rekisteröity NHL:n keskusrekisteriin ennen kuin julkaisevat sen, toisin kuin Rangers teki. Tai ainakin noin näen sen asianlaidan olevan. Tai sitten KHL-joukkue on vapauttanut tuon Rangersin signaaman pelaajan tekemään jo hieman aikaisemmin sopimuksen ensi kaudesta NHL-joukkueen kanssa.
   
  Viimeksi muokattu: 30.04.2017 klo 13.44
 19. Glory Hunter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Club de hockey Canadien
  Nyt on Habs virallisesti vahvistanut Jerabekin yhden vuoden sopparin. Aiheesta mm. Canadiensin nettisivuilla.
   
 20. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Pierre LeBrunin mukaan Las Vegas saa kosiskella myös RFA-pelaajia, joten Habsien pitää saada ainakin Galchenyukille sopimus ennen 21.6. Jos Vegas nappaa 21.6. UFA- tai RFA-pelaajan, niin se lasketaan laajennusdraftivalinnaksi. Habsejä se tuskin paljoa lohduttaa, jos Galchenyuk menetetään ilmaiseksi. Kovasti huhutaankin, että Bergevin kaupittelisi Galchenyukia. Mielestäni Galchenyukissa on potentiaalia, mutta ei hän vielä ole ykköskentän sentteri. Pitäisin siis mielelläni Galchenyukin, varsinkin kun Julien yrittää pelata muutakin kuin Therrienin suosimaa havumetsien kiekkoa.
   
 21. habsniac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, TPS, Packers
  Lainaus:
  Itselle tässä kohtaa oikeastaan aivan sama. Siinä vaiheessa, kun Bergevinin suusta pääsi presserissä, että "80-pistettä tekevä sentteri ei aina ole joukkueen ykkössentteri" rapisi viimeisetkin maalinjämät seinistä. Julien on parempi vaihtoehto kuin Therrien, mutta edes hän ei voi pelastaa tätä seuraa idiooteilta Bergevin ja Molson.

  Edit: Sen verran tuohon treidaamiseen, että jos joku pitäisi nyt treidata, jotta saadaan palasia oikeille paikoille on se kapteenimme "playoff chocker" Pacioretty. Omistamallaan halvalla hintalapulla voisi naarata kelpo palasia joukkueeseen.
   
 22. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  UJ, rullat & NHL-doping
  ^ Älä nyt! Ei siitä ole kuin kymmenisen vuotta, kun Datsyuk - Zetterberg ja Crosby - Malkin ovat pelanneet kausia, jolloin 80 pistettä tehnyt sentteri ei ollut joukkueen ykkössentteri. Pensin kohdalla tuo on teoriassa mahdollista tänäkin päivänä. Ehkä myös Oilersin.
   
 23. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Niin siis Vegas saa neuvotella suojaamatta jäävien RFA-pelaajien kanssa sopimuksesta. Ei tule 100% varmuudella koskemaan Galchenyukia jonka Habs tulee suojaamaan laajennusdraftissa, eli ei tuon vuoksi kannata olla huolissaan.
   
 24. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Lainaus:
  Aivan, kiitos tarkennuksesta. Lähinnä tuossa jutussa taisi olla spekulointia, että Galchenyuk pitäisi treidata. Perus-Montreal meininkiä, jossa vähintään puoli joukkuetta pitää treidata ja loput ostaa ulos sopimuksistaan.

  Mikäli Habsit päätyvät tuohon seitsemän hyökkääjän suojaamiseen, niin tekee tiukkaa edes löytää nuo seitsemän hyökkääjää. Pacioretty, Byron, Gallagher, Galchenyuk, Danault, Shaw. Seitsemänneksi voi sitten valita jonkun Plekanecin tai Mitchellin. Ei tuota Shaw'kaan ole ihan pakko suojata, vaikka olikin harvoja jollain tavoin onnistujia pudotuspeleissä.
   
 25. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Habsit varaa vuorolla 25. tulevassa draftissa.