Ilmoitukset

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Montréal Canadiens 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana nabaloo, 23.04.2017 klo 15.36.

 1. SVSV Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Sharks
  Lainaus:
  Onko Montrealissa ikinä revitty kirjainta rinnasta niin että pelaaja jatkaa vielä seurassa? Todella harvinaistahan se on liigassa ja voisi kuvitella että noin perinteikkäässä organisaatiossa niin ei vain tehdä. Tokihan ei ole kovin tarkoituksenmukaista pitää väkisin kapteenina kaveria, joka ei ilmeisesti kirjaimen arvoisesti kaukalossa esiinny..
   
 2. Siivu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, Ilves
  Jos pari vuotta sitten oltiin kauden tässä vaiheessa siinä pisteessä, että playoffien missaamisen piti olla käytännössä mahdotonta, nyt arvio on, että kuudesta matsista kymmenestä pitäisi napata pisteet kotiin.

  Ei kuulosta helpolta, mutta tyydyttävä aloitus hankkeelle Rangersia vastaan. Danaultin vitja näytti highlightien valossa toimivan hienosti ja sentterille uran parhaat pisteet 2+2. Onnistumiset myös Byronille, Galchenyukille ja Paciorettylle, joka oli vissiin jopa pelipäällä. Tosin aika tyly kyyti 3-0 tilanteesta aina 4-4:n asti, kunnes Danault runttasi illan toisensa. Plekanecia pöllytettiin aika ikävästi kahden vastaiskun aloituksissa, mutta osuipa tämäkin viimein... Teknisesti ottaen.
   
 3. habsniac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, TPS, Packers
  Voitettiin idän jumbofinaali! Jos idässä on joku joukkue vielä huonommassa jamassa kuin Habs on se Rangers. Jännästi molemmilla on sama ongelma. Surkeat pakit, kallis maalivahti ja ei kunnon senttereitä.

  Laitetaan lotto sisään 4-6 seuraavalle kymmenelle (Rags peli mukaan lukien). Todellisuudessa pelkään 3-7 mutta toivon, että vaikka kuinka tankattaisiin, että silti voitettaisiin Ottawa joka kerta.
   
 4. Glory Hunter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Club de hockey Canadien
  Martin Rewayn sopimus on purettu ja mies jatkaa uraansa Euroopassa.

  Eiköhän kohta Bergevin tee jonkun "kaappauksen" ja treidaa lisää 3-4ketjun miehiä Lavaliin.
   
 5. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Toivottavasti Bergevin istuu edelleen vain käsiensä päällä ja toivoo parasta. Ei ainakaan tekisi mitään tyhmää. Joukkue huutaa sentteriä, kuten kaikki tietävät. Myös kiekollista osaamista puuttuu paistosta. Ei sillä sentterillä paljoa tee, jos kiekot eivät löydä hänelle asti.
   
 6. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Oho, sieltä napsahti kauden ensimmäinen voittoputki eli kaksi voittoa putkeen ja oikein kunnon ilotulituksella. En tiedä oliko Price vetänyt Ottawan peliasun päälle vai mitä, mutta Anderson oli huono ja se selittää osin tuon kahdeksan maalia. Tosin siellä nyt lopultakin sai myös, toivottavasti, ketsuppipurkkia Hudon ja Lehkonen auki. Molemmille kauden ensimmäiset ja toiset maalit. Pleka teki myös keräilyharvinaisuuden, eikä tällä kertaa edes omiin. Yksikään Habs-pakki ei tehnyt maalia, mutta Weber keräsi 0+3 ja +4. Ottawan ykköspakki Karlsson keräsi 0+1, -6 ja 0 laukausta kohti maalia.

  Toivottavasti tästä joukkue saisi hieman itseluottamusta tuohon maalintekoon. Raporttien mukaan puolustuksessa ainakin Petry on pikkuhiljaa alkanut odotuksia. Tuossa puolustuksessa Petryn kuuluisi olla kakkospuolustaja, vaikka ei Weberin kanssa pelaakaan. Galchenyuk jatkaa neloskentässä tehoilua.

  Shipatsevia ei näköjään hankittu, jos pelaaja on kerran lähdössä takaisin KHL:ään. Olisiko mielenkiintoista tietää, että oliko pyyntö liian paljon vai pelaaja liian riskaabeli hankinnaksi?
   
 7. Siivu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, Ilves
  HImmel! Mein Gott! Odotin jokseenkin päinvastaista tulosta, onhan Sens ollut alkukaudesta jokseenkin vakuuttava, mutta kyllä tämä kelpaa!

  Hyytävä aloitus matsille, 21 sekuntia kellossa ja Pyatt pääsi tälläämään Davidsonin karmeasta purkuyrityksestä. Hudonille viimein tosiaan paitsi kauden, mutta myös uran ensimmäinen osuma, joka näytti tuuletuksen perusteella todella maistuvan. Habsin toisessa on ilo seurata Karlssonin "controller disconnected" -moodia Paciorettyn riistäessä kiekon. Mies ei tee elettäkään yrittääkseen estää osuman.

  Sensin toiseen ei Montoyalle jäänyt mitään saumaa. Habsin kolmannessa ja Artturin kauden ensimmäisessä hieno, nopea hyökkäys ja jäätävä maltti sekä Lehkoselta että Drouinilta Karlssonin jäädessä tuijottamaan luistimiaan. Näyttävä osuma! Hudonin illan toisessa herralta ensin helvetin hieno haasto hybridipitkään, jonka jälkimainingeissa kliininen rysty takakulmaan. Tästä olisi pitänyt antaa Hudonille 1+1.

  Senatorsin kolmas taas perinteisen kaavan mukaan jostain Habs-perseestä sisään. Näitä tuntuu tällä kaudella riittävän. Sitten, Jamie Bennin katalogista jotain täysin ennennäkemätöntä. Kerrassaan loistava syöttö omalta B-pisteeltä keskelle kenttää Galchenyukin lapaan, jolta täydellinen viimeistely putken alle. Ohhoh! Seuraavaksi Danaultin nokkelan siirron jälkeen pienisuurimies Gallagherilta taas osoitus tämän parhaista avuista. Hyvä rynniminen maalille isompien poikien estelyistä huolimatta ja helpohko luikautus Andersonin taakse.

  Ottelun kolmas pitkän nollan maalin putkensa katkaisija oli Plekanec, joka onnistui ohittamaan Andersonin Gallagherin hyvästä oman pään viivakarvasta ja syötöstä. Maalin myötä Plekanecille tuli täyteen 584 pistettä, jolla tämä nousi kaikkien aikojen Canadiens-pörssissä Mario Tremblayn rinnalle sijalle 15. Kova suoritus! Lopuksi vielä Lehkosen illan toinen Weberin hyvästä syötöstä Byronille, joka ajoi salamana maalille ja Artturi sai tintata riparin riparin miinuskulmasta sisään.

  En tahdo sortua mihinään turhaan optimistisuuteen, siihen ei ole tällä(kään) palstalla taipumusta ollut, mutta onhan viimeisessä kahdessa pelissä tapahtunut etenkin hyökkäyspelin osalta tuntuvaa parannusta ja ketjut vaikuttavat paljon paremmilta kuin alkukaudesta. Hieno homma myös, että alkukauden pahasti maalinteossa takkuilleet kaverit ovat viimein saaneet onnistumisia.

  Edit. noteerasin vasta nyt, että Karlsson ansaitsi ottelusta vähemmän mairittelevan lukeman -6.

  E2: Jotain huonoakin sentään, Lavalissa alkukauden vakuuttaneen Scherbakin kauden toinen ottelu Canadiensissa johti leikkauspöydälle ja tämä on polvileikkauksen myötä sivussa kuutisen viikkoa.
   
  Viimeksi muokattu: 31.10.2017 klo 10.04
 8. Glory Hunter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Club de hockey Canadien
  Tuttua kaavaa jatkettiin Minnesotassa. Vastustajalle ensimmäiseen erään kolme eteen ja vasta sitten "aletaan pelaamaan" kun kaveri jo vähän himmailee ja varmistelee voittoa.

  Nyt pitäisi Bergevinin ottaa pää pois perseestä ja tehdä joku ulostus. Varausvuoroja sekä junnuja sisään. Ei tällä kaudella taistella edes kunniasta...
   
 9. Siivu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, Ilves
  Yhdeksän edellisen pelin saldo on 3,22 tehtyä ja 4,22 päästettyä per peli. Ei ole ainakaan maalien valossa tylsää, mutta päästettyjen maalien keskiarvo on todella karu ja kertoo aika karua kieltä siitä, missä mennään. Ainoastaan Arizona ja Florida ovat onnistuneet päästämään enemmän maaleja per peli kuin Habs, mutta myös tehneet enemmän.

  Pricen torjuntaprosentti ja GAA ovat todella tylyt 87,7% ja 3,77, eikä tämä ole vaikuttanut omalta itseltään kuin parissa hassussa ottelussa. Paciorettysta en jaksaisi edes jauhaa, mielestäni tämä kapteeninkuvatus pitää saada ovesta ulos ja vähän helvetin äkkiä. Ällöttävä pelaaja. Wild-ottelussakin kentän komeimmat miinukset ja hauskana nyanssina ainoat positiiviset tilastomerkinnät taklaus, kiekonriisto ja syöttöpiste yhdestä ainoasta tilanteesta, kun peli sattui maistumaan.
   
 10. Siivu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, Ilves
  Tadaa, sieltä se vuoden odotetuin uutinen tuli! Ei, Paciorettya ei kaupattu päittäin RNH:n. Sen sijaan Pricellä on "lievä" alaraajavamma. Olisikohan lievyydeltään samaa luokkaa kuin pari kautta sitten ja kausi on paketissa?

  Ketjulottokonekin on taas pyörähtänyt. Galchenyuk siirtyy ykkösketjun oikealle laidalle ja Byron Plekanecin rinnalle. Näistä siirroista pidän, Galchenyuk saa ainakin mahdollisuuden näyttää myös tasaviisikoin ja Byron - Plekanec tandemilla on ollut ainakin alivoimalla kemiat kohdillaan.

  Kuten arvata saattaa, pidän vähemmän siitä, että Pacioretty saa jatkaa vastikkeetonta vireensä etsimistä loputtomiin yläketjuissa Hudonin joutuessa neloseen.

  Lehkonen-Drouin-Galchenyuk
  Pacioretty-Danault-Shaw
  Byron-Plekanec-Gallagher
  Hudon-McCarron-Mitchell
   
 11. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Lindgren on tosiaan nostettu ylös, joten näinköhän hänkin saisi näytönpaikan. Viime pelit ovat tosin häneltä olleet Lavalissa hyvin ailahtelevia.

  Onkohon Galchenyuk nostettu näyteikkunaan?
   
 12. habsniac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, TPS, Packers
  Price loukkaantuminen ei taida olla muuta kuin syy ottaa Price vähäksi aikaa pois kaukalosta. Kaveri on ollut sen verran paska viime aikoina, että pieni mentaalinen restart on varmaan ihan ok tähän kohtaan.
   
 13. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Lainaus:
  Saattaa hyvinkin olla näin. Julienin tai Bergevinin on vaikea sanoa, että parempi veskari eli Montoya pelaa, kunnes alkaa koppi tarttua.

  Saattaahan siellä olla tietenkin jotain vammaakin takana. Pari kautta sitten alkoi myös "pikku"vammalla ja kesti lähes loppukauden.
   
 14. Zohan Jäsen

  Onkohan todennäköistä, että Lindgren saattaisi aloittaa tänään? Mun mielestä ainaki katsomisen arvoinen kortti. Ei se huonommi voi mennä mitä nyt menee.
   
 15. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Lainaus:
  Valistunut arvaus on, että Lindgren avaa.
   
 16. Glory Hunter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Club de hockey Canadien
  Lainaus:
  Täältä vahva peukku Lindgrenille. Ei ole vielä koskaan hävinnyt NHL-ottelua. Rekordi 3-0-0.

  Yön Jets matsissa allekirjoittanut heitti pyyhkeen kehään 4-2 tilanteessa ja painelin nukkumaan. Hieno nousu tämän jälkeen ja jatkoajalla Pacioretty ratkaisi. Vaikka edelleen olen tankkauksen ja rebuildin kannalla niin playoffviiva ei ole karannut kuitenkaan mahdottoman kauas. Muutama voitto nyt ja yhtäkkiä ollaan oman divisioonan kärkikamppailussa mukana. Tampa on jo karannut muilta ja tasaisen loppukauden pelatessaan on selkeä Atlantin ykkönen.
   
 17. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Habseiltä ihan hyvää ylivoimaa 3/6, mutta Jetsin ylivoima oli vielä parempaa 3/3. Tuolle alivoimalle pitäisi tehdä jotain.
   
 18. Zohan Jäsen

  Toivottavasti Lindgren saa vielä enemmän pelejä alleen. Miksipä ei saisi?
   
 19. Siivu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, Ilves
  On kyllä kylmänviileä kaveri tämä Charlie! Lasi puolityhjänä tulee väkisinkin mieleen Mike Condon, joka tuurasi Pricea kaudella 2015-16 alkuun aivan helvetin hyvin, mutta hyytyi sitten jokseenkin pahasti. Toivottavasti Lindgrenistä löytyisi pitkään hiihtoon enemmän ja Montoya voitaisiin kenties korvata tällä jo ensi kaudeksi. Price ei näytä kokonaista kautta kasassa pysyvän ja tämän pelimäärää olisi kenties syytä rajoittaa, joten tässä voisi olla Lindgrenille hyvä paikka ottaa 60/40 -vastuu Pricen aisaparina.

  Pacioretty näyttäisi viimein päässeen aallonpituuskuviossaan pohjalta kohti harjanhuippua ja seuraankin suurella mielenkiinnolla, milloin huippu saavutetaan ja matka kohti pohjaa taas alkaa.

  Shaw, Gallagher ja Danault. Siinä alkukauden kolme positiivisinta yllättäjää, joista kaksi ensimainittua painavat kyllä hyvällä tahdolla pelistä toiseen.
   
 20. PJPT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Habs, Avs, SaPKo, Internazionale & Latvija
  Viimeiseen kahteen viikkoon on pelattu paljon lätkää ja olo on varovaisen toiveikas, vaikka mitään syytä hatun heittelyyn ei vielä olekaan. Omiin menee edelleen liikaa kiekkoja, joka ei voi toimia pitkässä juoksussa. Pari viikkoa sitten tehdyt kenttämuutokset toivat kuitenkin tehoja lisää ja samalla joukkueen itseluottamus nousi edes vähän pohjalukemista. Tämä luo vähintään tekohengitystä joukkueen tilanteeseen.

  Selvästi parhaana hommana on mainittava se että Max Pacioretty on nähty kaukalossa toistuvina iltoina! Kapteeni pelasi kauden ensimmäisen hyvän matsinsa kotona Kingsiä vastaan vaikka siitä tulikin turpiin nollilla. Tämän jälkeen otteet ovat olleet pääosin aivan hyviä, joka on luonnollisesti heijastunut koko ketjuun, ja Habsillä onkin ollut jopa kaksi toimivaa yhdistelmää! Danaultin kentällä on edelleen vaikeuksia kiekottomana, joten heitä pitäisi suojella, etteivät joudu vastustajan parhaita vastaan. Muutamat vastustajat ovat käyttäneet tätä hyväkseen ja ratkaisseet pelit murhaavan tehokkaasti.

  Drouin’n kenttä etsii vielä vähän itseään, mutta Lehkosen tulon myötä he eivät ole ainakaan haitaksi joukkueelle. Hyviä jaksoja nähdään ajoittain ja täysin mätiä eriä ei ole tainnut olla yhtään! Drouin ja Galchenyuk ovat myös joukkueen parhaita ylivoimalla, ja sieltä tulevat onnistumiset ruokkivat varmasti muutakin tekemistä jatkossa. Nelosketju on yllättävän kusessa pieneen rooliinsa nähden. Pahimmillaan omissa olisi voinut soida runsaasti useammin. De La Rosen ja McCarronin tilalle voisi kokeilla muitakin AHL-miehiä. Hudon palaa toki jossain vaiheessa.

  Pakkipuolella Petry on näyttänyt hyviä väläyksiä viime aikoina. Kiekollisena hän on ollut aina ihan ok, mutta nyt on näkynyt miehekkäitä otteita myös omassa päässä! Kaikkea ei voi vierittää Weberin ja Alznerin niskaan, joten nämä ovat hyviä merkkejä. Negatiivisella puolella Victor Meten vihreys on tullut esiin lähiviikkoina. Weber on kantanut häntä hyvin alkukaudesta, mutta vastustajat ovat käyttäneet hyväksi Meten puolustusvirheitä aika raa’asti. Tämän lisäksi on tullut kiekollisia virheitä. Julien onkin laskenut junnun peliaikaa ainakin viimeisissä matseissa ja Weber on pelannut vähän kaikkien kanssa.  Matseista nopeat:

  Los Angelesin isännöinti oli aika hyvä esitys. Hieman kuin vierasmatsi Kingsiä vastaan. Habsin hyvä alku tuhoutui jälleen tyhmiin omiin virheisiin. Vieraat pääsi ilmaiseen johtoon kun ensin Byron ja sitten Mete eivät kunnioittaneet siniviivaa, vaan heittivät löysät aasinkullit suoraan vastustajan lapaan. Näistä molemmista syntyi maali ja ottelu oli ohi muutamassa sekunnissa. Nuo pitäisi laittaa aina keskialueelle tällä tasolla! Quick oli odotetun hyvä vieraiden maalilla.

  Rangers kaatui ansaitusti vaikka meinasi mennä taas vaikeaksi! 3-0 ja 5-4 tilanteissa oli runsaasti paikkoja tappaa peli, mutta kun niistä ei saatu revittyä selän katkaisevaa eroa, niin Rangers oli lähellä päästä jatkoajalle. Pavelec sylki myös kiekkoja vähän minne sattuu. Shattenkirk ja kumppanit olivat toki myös huonoja vieraiden pakistossa, mutta tästäkin olisi tullut tappio jos vastassa olisi ollut esim. Crawfordin tai Quickin tapainen muuri.

  Senatorsia vastaan Montreal pelasi kauden ensimmäisen hyvän vieraspelinsä ja Sens kaatuikin tyylikkäästi! Ottelu oli hyvin samanlainen kun kautta edeltänyt harkkapeli Montrealissa. Habs tuhosi Ottawan nopeudellaan, ja molemmat pelit olisivat voineet päättyä helposti luokkaa 14-5. Senatorsin tiiviistä ja tylsästä lätkästä ei ollut tietoakaan. Karlsson ei pelannut harkkamatsissa, mutta hänen peluutus ei tuonut muutosta mihinkään. Tämä maailman ylivoimaisesti paras show-puolustaja taisi olla kentällä 7 Habs-maalin aikana, ja aineksia oli moneen muuhunkin. Hän voi toki pelata loukkaantuneena, koska kärkipelaajat ovat harvoin noin huonoja.

  Minnesotasta ei jäänyt paljon lapsille kerrottavaa. Kauden teemaa mukaillen vastustaja päästettiin ilmaiseen johtoon ja loppumatsilla ei sitten ollut paljoa merkitystä. Wild on erittäin voitettavissa oleva joukkue, joten tämä tappio oli täysin turha varsinkin munattomalla alulla. Pricen epävarmat otteet jatkuivat, eikä ollut suuri yllätys kun loukkaantuminen ilmoitettiin. Huono itseluottamus selittäisi varmasti jotain, mutta Pricen liikkuminen ja tilanteisiin reagointi on ollut usein sen verran heikkoa, ettei tuo voi olla vain korvien välissä. Maailman paras ei sula tuolla tavalla muutaman vaikean lokakuisen ottelun jälkeen.

  Winnipegissä tyylikäs vierasmatsi vaikka taas meni vaikeaksi! Montreal oli selvästi parempi joukkue, mutta 0% alivoima oli lähellä tuhota ottelun. Onneksi joukkueen selkäranka kesti kerrankin ansaitsemattoman tappioaseman, ja saivat kaivettua lopulta täydet pisteet. Toiseen alivoimaan pitäisi löytää parempia miehiä. Ykkösnelikko Plekanec-Byron/Lehkonen Alzner-Weber hoitaa hommansa hyvin, mutta taso laskee paljon kun he menevät vaihtoon. Pakit ovat mitä ovat ja Danaultiakaan parempia ei oikein ole, ehkä Mitchell kokeilisi edes joskus? Paciorettyn pelaaminen alivoimalla selittyy sillä, että hän pystyy tekemään joitakin av-maaleja kaudessa. Toisaalta hänen puolustaminen mm Laineen maalissa oli hyvin näennäistä..

  Chicagolta hienot pisteet viime yönä! Samalla kyseessä oli kauden ensimmäinen voitto laadukkaasta joukkueesta. Tähänastiset voitot oli otettu alakastia tai heikosti pelanneita keskinkertaisuuksia vastaan. Isännät olivat hienoisesti niskanpäällä, mutta silti ihan eri luokan vieraspeli kuin alkukauden räpellykset monessa hallissa. Montreal onnistui jäädyttämään pelin yllättävän hyvin eikä paraatipaikkoja nähty kummassakaan päässä liikaa. Karvaus on myös alkanut tehoamaan viime matseissa selvästi paremmin kuin alkuviikoilla. Ajoitukset ja viisikkojen yhteispeli on löytymässä hiljalleen!
  Weber ja Plekanec pelasivat kunnon sotahevosten lailla näissä backtoback-matseissa! Weber puolusti tilanteita pois omista vaihdosta toiseen rauhalliseen tyyliinsä ja Plekanec katkaisi parhaassa vaihdossaan Chicagoa vastaan hyökkäyksen 3 kertaa nappaamalla kiekon Montrealille. Tuollaista työskentelyä on parhaimmillaan kaunista katsella! Samalla Scheifelen ja Kanen kentät saatiin näyttämään aika avuttomilta. Muutamat muut vastustajan ykköset olivatkin päässeet riehumaan aivan liian vapaasti edellisissä matseissa. Monet nuoret voisivat ottaa mallia noista suorituksista. Esimerkiksi Edmonton hävisi eilen Detroitille niin, että heidän nuoret supertähdet puolustivat lukuisia tilanteita aivan päin helvettiä. Noita ei kestä laadukkaassa sarjassa illasta toiseen.

  Plekanec nousi myös viime viikon pisteillään Canadiensin kaikkien aikojen pistepörssissä sijalle 15! Kova suoritus mieheltä joka on ensisijaisesti auttanut hyvin monenlaiset Habsit 100 pisteen runkosarjoihin laadukkaalla 2suunnan pelillä, ja omat pisteet ovat sitten tulleet siinä sivussa. Plekanecin ylivoima-aika on myös pienentynyt jo pitkään koska hän on joutunut ottamaan suurta vastuuta tasavoimin ja alivoimalla. Joukkueessa ei ole ollut viime aikoina liikaa oikeasti hyviä puolustavia pelaajia.

  Vieraspainotteinen ja muutenkin vaikea alkukausi on nyt ohi! Eihän se hyvin mennyt, mutta nyt päästään pelaamaan paljon kotona. Otteet ovat olleet muutenkin hyviä kotona, ja kun onnistumisia on tullut, niin toivo paremmasta huomisesta elää! Pricen tilanne on tietysti huolestuttava. Lindgren on ollut hyvä jokaisessa pelaamassaan pelissä, mutta hänelle ei voi antaa liikaa vastuuta vielä tällä kaudella. On kuitenkin hyvä että hän pääsee nyt näyttämään kykyjään. Vaikea uskoa että mies jaksaa pelata AHLää enää ensi kaudella, joten tänä keväänä pitäisi päättää onko tuleva kakkonen Montoya vai Charlie.

  Viisikkopuolustusta pitäisi saada parempaan kuntoon seuraavina viikkoina. Omiin syntyy edelleen liikaa pahoja tilanteita, eikä se riitä varsinkaan kärkijoukkueita vastaan pelattaessa. Myös hyökkäyspelaaminen helpottuu ja rentoutuu, kun tiedät ettei joka ilta tarvitse hakata 4-6 maalia + olet välillä myös johdossa. Schlemkon paluu auttanee jossain vaiheessa, mutta treidiäkin voisi katsella talven mittaan. Kun katossa on tilaa, niin saapuvan pelaajan sopimuksen pituus on tietty tärkeämpi kuin palkkakuitti.

  Seuraavana vuorossa historian ensimmäinen koitos Vegasia vastaan. Toronto väsyttää huomista vastustajaa juuri tällä hetkellä. Katsellaan miten tämä vaikuttaa itse ottelussa. Joutuuko esim. 4.veskari Legace pelaamaan peräkkäisinä iltoina?
   
 21. Siivu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, Ilves
  Palataan vielä täälläkin Duchene-kaupan savuaville raunioille ihan vaan siksi, että spekulointi on hauskaa ja Habsin kerrottiin olleen Duchenen perässä jokseenkin tosissaan. Ottawan Duchenesta maksama hinta oli kaikkien käänteiden ja väänteidenkin jälkeen niin kova, etten olisi vastaavaa pottia halunnut puolentoista vuoden kuluttua mahdollisesti UFAksi päätyvästä taiturista menettää.

  Sen sijaan Nashvillen Turrisista maksama hinta oli sellainen, että siinä olisi saattanut Canadiensillakin olla sopivalla paketilla saumaa. 2nd, 2018 + De La Rose / McCarron + Mete / Juulsen, tai jotain vastaavaa. Sopimuksen tekeminen Turrisin kanssa ei myöskään olisi ollut ongelma, onhan Bergevinilla hyödyllistä cap-spacea hallussaan enemmän kuin riittävästi.

  Mutta hei, "trading for centers is hard", vai miten MB menikään lausumaan ja onhan Canadiensilla ollut Drouin - Turris parin veroinen kärkisentterikaksikko kymmenen kautta sitten.
   
 22. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Spekulointi on tosiaan hauskaa. Nostettiinko Galchenyuk koirankopista ulos, koska häntä ei tarvinnut enää suojella loukkaantumisilta kauppaa varten, näyteikkunaan vai ihan muuten vaan? Nythän tuo ykkösketju Galchenyuk-Drouin-Lehkonen on toiminut ihan kivasti. Onkohan kukaan vielä Suomessa huomannut, että legendaarisen Montreal Canadiensin ykkösketjussa viilettää suomalaispelaaja?

  Onko niin, että Mete pitää palauttaa junioreihin, jos olisi tarve, mutta nyt on syöty ensimmäinen kausi ammattilaissopimuksesta? Eikö häntä voi laittaa kasvamaan AHL:n puolelle. Metehän on aloittanut ihan hyvin, mutta jos nuoren pelaajan taso tuosta laskee ja esim. Morrow pystyy nostamaan tasoaan, niin tuskin istuminen poppareilla puolta kautta kehittää kovin paljoa, vaikka treenaisikin NHL-joukkueen kanssa.

  Caphitiä on nyt käytettävissä lähes 8 milliä, joten kyllähän tuolla saa vaikka mitä. Vähän aikaa kun odottelee, niin saa vielä paljon enemmän. Deadlinellä tuo tarkoittaa lähes 29 milliä.
   
 23. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Las Vegasin topicissa hyvä raportti viime yön pelistä. Lindgren otti uransa viidennen voiton viidennessä NHL-pelissä. Legendaarinen Ken Dryden otti myös viisi voittoa ensimmäisestä viidestä pelistä. Toivottavasti Lindgrenin ura Habseissä on yhtä hyvä kuin Drydenilla.

  Drouin joutui jättämään pelin kesken. Toivottavasti kyseessä ei ole mitään pahempaa. Schlemkon pitäisi olla lähiaikoina pelikunnossa. Meten vastuu ja esitykset ovat viime peleissä laskussa. Olen yllättynyt, jos se ei ole juuri Mete, jonka Schlemko syrjäyttää. Froese nostettiin Lavalissa ylös ja McCarron lähti takaisin Lavaliin. Lavalin kapteeni Froese on tehnyt 13 pelissä tehot 3+8. Viimeisessä Lavalin pelissä Peter Holland teki muuten tehot 3+1. Hän lienee seuraava pelaaja, joka saanee yrittää ylhäällä, jos tulee tarvetta.

  Pe-aamuna vastaan tulee Minnesota, jolle tuo on jälkimmäinen back-to-back -peleistä, aivan kuten oli viime yönä Vegasilla. Tuskin tuosta on ainakaan haittaa Habseille.
   
 24. Glory Hunter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Club de hockey Canadien
  Voiko sanoa että "rutiini" voitto Vegasista.? Pacioretty on ollut uudestisyntynyt ainakin pisteiden valossa. Samalla koko muukin joukkue on nostanut tasoaan vaikka ei taso vieläkään päätä huimaa.

  Julien on tänään vahvistanut että Lindgren aloittaa Wildia vastaan.

  Price on tänään ollut ensimmäistä kertaa jäällä itsekseen ja ottanut tuntumaa. Turha mielestäni kiirehtiä kun Lindgrenillä koppi tarttuu. Jahka Price tositoimiin palaa niin toivoa sopii että mies saa uuden alun koko kauteen.

  Drouinin sairausloman pituudesta ei vielä tiedetä. Ensi veikkailut somessa ovat olleet päivistä pariin kolmeen viikkoon.
   
 25. Siivu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, Ilves
  Eipä ole pelejä nyt ehtinyt normaalielämältä seuraamaan, enkä taida uskaltaa enää aloittaakaan, kun nähtyjen matsien rekordi on kohdallani tyly 0-7. Purjeet on ilmeisesti viimein reivattu, kun edellisestä kahdeksasta pelistä on tippunut kuusi voittoa ja yht'äkkiä Habs on jo kahden pisteen päässä playoff-paikasta, joka hetki sitten vaikutti jo lähes mahdottomalta. Divarissa Tampalle ei kenelläkään liene mitään saumaa, mutta jos trendi jatkuu riittävän pitkään laadukkaana, Habsilla voisi olla kaikki mahdollisuudet sijoille 2-3. Suunta saattaa toki muuttua nopeastikin, mutta tulevista neljästä pelistä voisi olla jopa puolirealistista odottaa 5-6 pistettä.

  Lainaus:
  Drouinille oli merkitty eilisten harjoitusten kohdalle "therapy day", joka viittaisi siihen, että kovin vakavasta vammasta ei kyse ole. Vastoin kaikkia puheita ja vahvistuksia, Galchenyuk oli kuin olikin pelannut Vegasia vastaan kolmannen erän sentterinä ja keräsi suorituksestaan joiltakin jopa kehuja. Niinköhän tätä vielä uskallettaisiin tosissaan yrittää...