Monikulttuurisuus – rikkaus vai vitsaus?

  • 3 103 757
  • 24 186

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
En tiedä paljonko tuolla jonossa enää on tulijoita, eivätköhän halukkaimmat ole jo tulleet.

On siellä vielä "muutama":

Yle uutiset kirjoitti:
paluumuuttojonossa oli elokuun tilastojen mukaan noin 22 000 ihmistä.

...on arvioitu, että jonossa olevista noin 7 000 olisi oikeasti aikeissa muuttaa Suomeen.
 

Laakamato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers (Jokerit)
Olipas oikein stimuloiva uutinen tuo ruumiinryöstö. Mitään uskontoa tunnustamatonta Laakamatoa kyrpii tuollainen. Suomessa on uskonvapaus ja jo hyvien tapojen mukaankin sitä pitää kunnioittaa. Kukaan täysjärkinen ei voi olla tuomitsematta tuollaista toimintaa.

Heräsi pienissä viskillä marinoiduissa aivoissani ajatus. Jos henkilöt eivät saa jostain täysin käsittämättömästä syystä rangaistusta oikeusjärjestelmältä vaan pelkkää paheksuntaa niin sehän tarkoittaa seuraavaa:Seisomalla uloskannettavan arkun edessä syyllistyt rikokseen. Jos kerran toiminta ei täytä rikoksen tunnusmerkkejä, se on laillista ja silloin sen estäminen on laitonta. Eikö?

Eli jos joku Jeesus-noidan nimeen järjestettävissä monttubileissä kantaa päätähteä puupalttoossa pihalle, et saa estää sitä.

Uskon kyllä että rangaistus tulee joten tämä mietintä on turhaa mutta jollain omituisella tasolla mielenkiintoista. Lainopilliset seuraamukset olisivat ainakin hyvin mielenkiintoisia.

Onko missään ismlamin virallisen edustajan kommentteja tästä asiasta? Helvetti, ensimmäistä kertaa elämässäni haluan kuulla Abdullal Tammea!
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Onko missään ismlamin virallisen edustajan kommentteja tästä asiasta? Helvetti, ensimmäistä kertaa elämässäni haluan kuulla Abdullal Tammea!

Abdullah Tammi on eronnut Suomen islamilaisen puolueen virasta nyt joulukuussa suksien mentyä ristiin puolueen kanssa Abdullah Tammen tuomitessa terrorismin Tsehtsheniassa mutta ei Venäjän valtion harjoittamaa terrorismia - puolueen hallituksen mielestä myös Venäjän harjoittama terrorismi olisi tullut tuomita. Nyt Abdullah Tammi on perustamassa uutta puoluessa, nimeltään Sosialistisen Rauhan Puolueen. (lähde: osin wikipedia).

vlad.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Kun bussissa tuli taas asioitua maahanmuuttajabussikuskin kanssa, niin mieleen tuli taas asia mikä täälläkin on aika tehokkaasti vaiettu, eli maahanmuuton (kun nyt puhutaan siis JIIS-maitten maahanmuuttajista, ne vuoden professori-maahanmuuttajat sitten erikseen) nettotuotto. Okei, bussikuskeista on pulaa ja osa maahanmuuttajista tosiaan työllistyy näihin tehtäviin, kun suomalaiset työttömät eivät jaksa sellaisia tehdä. Samahan pätee myös siivoojiin, mutta yhdistävä tekijähän näissä on kaikissa se matalapalkka-ala.

Ongelma lähinnä taitaa olla siinä, että hyvinvointiyhteiskunta ei pyöri matalapalkkaisten yhden elättäjän perheitten voimalla, eli tämä nykyinen optimitilanne missä ehkä jopa se yksi perheenjäsen (JIIS-maitten naisten työllisyysprosentit eivät liene asia mistä pidetään meteliä, liekö kyse edes prosenteista...) tekee matalapalkkaista työtä ei varmastikaan riitä kompensoimaan tällaisesta perheestä aiheutuvia kuluja. Mielenkiintoista olisikin nähdä tilastoja maahanmuuton verokertymävaikutuksista, esim. mikä on valtaväestön edustajan keskimääräinen verokertymä vs. maahanmuuttajaryhmien vertailuluvut.

No, perinteinen veto on ottaa tällöin käsiin "aika"-tekijä, mutta kuten mm. Ruotsissa on tutkittu (tässäkin ketjussa linkitetty tutkimus), edes kolmannessa sukupolvessa mm. suomalaistaustaiset maahanmuuttajat eivät ole päässeet valtaväestön tasolle sosioekonomisesti, kuka tahtoo arvata mikä on tilanne JIIS-maitten osalta?
Ja kysyn yhä mm. mjr:ltä, että miten hän näkee monisatavuotisen romanivähemmistön integraation onnistuneen taloudellisessa mielessä.
Ja tätä integraatiota ei varmastikaan edistä patriarkaalinen kulttuuri, missä naisten työllistyminen on erittäin hidasta, vaikka muutos varmaankin tapahtuu joskus niin on oletettavaa että valtaväestön kaltaiseen lähes tasatyöllisyyteen menee pii...lisää tähän monta iitä...tkä aika ja koko ajan nettotuottolaskuri raksuttaa negatiivisen puolella eli takaisinmaksuajan "break-even" venyy sitten jonnekin sinne, milloin aletaan jo miettiä auringon sammumisen vaikutuksia asumisviihtyvyyteen.

Eli jos meillä nyt on sinänsä itseaiheutettu työllisyyspula matalapalkka-aloilla, mutta samaan aikaan iso joukko syrjäytymisvaarassa olevia kantaväestön ihmisiä vailla työtä/työhaluja siellä missä töitä ei ole, eikä todennäköisesti enää ikinä tule (esim. vanhat teollisuuspaikkakunnat), onko loppujen lopuksi sittenkin kannattavampaa yrittää jopa tuntuvien taloudellisten porkkanoitten avulla työllistää nämä yksilöt kuin hoitaa työllisyyspulaa maahanmuuttajilla, jos edellytykset nettotuotolle edes kaukaisessa tulevaisuudessa ovat heikot.

Ja yhä huomiona siis, että mikään lakihan ei Suomea pakota ottamaan maahan yhtään humanitääristä maahanmuuttajaa pl. Geneven pakolaisstatuksen omaavat, joita kohtaan on jonkinlaisia kv. velvoitteita. Eli sinänsä on täysin mahdollista hillitä nykyistä todennäköisesti negatiivisen nettotuoton omaavan vähemmistön kasvua.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Ja kysyn yhä mm. mjr:ltä, että miten hän näkee monisatavuotisen romanivähemmistön integraation onnistuneen taloudellisessa mielessä.

Jaa, en ole mitään tutkimusta aiheesta nähnyt (ja edelleenkin pitäisin tutkimusta anekdotaalista ja roskalehti-lähtöistä dataa parempana), mutta olettaisin, että assimilaatio romaanien tapauksessa on lähinnä tapahtunut vuosisatojen aikana seka-avioliittojen kautta, eli huomattavia osia populaatiosta on sulautunut valtaväestöön - kysymyksessähän ei ole pelkästään etninen vähemmistö vaan myös (ja ehkä ensisijaisesti) kulttuurin ja elämäntavan perusteella määritelty ryhmä. Järki ja maltillisuus ovat ylipäänsä hyviä ohjenuoria näissä keskusteluissa - on aika hämmästyttävää, mihin sävyyn nykyään puhutaan esimerkiksi somaleista, tuntuu siltä, että todellakin leimataan koko populaatio ongelmayksilöiden kautta, mikä minusta ei enää ole kauhean kaukana tästä usein väärin käytetystä käsitteestä "rasismi". Vai olenko ymmärtänyt väärin, ettei olisi rasistista määritellä henkilö etukäteen ongelmayksilöksi vain etnisen taustansa perusteella? Tällä en tarkoita sinua erityisesti, vaikka aika iloisesti välillä sinäkin mutkia oiot.
 

Sonny Burnett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Suomessa on uskonvapaus ja jo hyvien tapojen mukaankin sitä pitää kunnioittaa. Kukaan täysjärkinen ei voi olla tuomitsematta tuollaista toimintaa.

Tuli tästä mieleeni aasinsilta eiliseen Pietarsaaren lestadiolaishyväksikäyttökohuun. Koska pyrin olemaan avoin kaikenlaisia ihmisiä kohtaan, niin seuraan silloin tällöin myös suomenruotsalaista mediaa. Tällä kertaa radiota. Asiaa käsiteltiin laajasti, asiallisesti ja syyllisiä etsimättä. No mikäs siinä. Antaa kaikkien kukkien kukkia sitten kai.

Mutta kun toimituksessa alettiin puida perussuomalaisen puolueen alenevia kannatuslukuja niin shamppanjat poksauteltiin (kuvainnollisesti) suurella ilolla. Puolueen edustajaakin haastateltiin ivalliseen sävyyn. Ja kun oikein mutkat vedetään suoriksi, niin tulee väistämättä mieleen että pitääkö sitä oman takapihan julkikuvaa yrittää pitää noin läpinäkyvästi puhtoisena. Ed. mainitut asiat eivät tietenkään ole sinänsä yhteydessa toisiinsa, mutta sitä samaa suvaitsevaisuutta ja ymmärtäväistä sävyä jäin kaipaamaan persujakin kohtaan.
 

HemmoP

Jäsen
Muslimit eivät tulleetkaan puskista hautajaisiin

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/810...vat-tulleetkaan-”pusikosta”-–-vaan-”puskista”

"US
Ilta-Sanomien haastattelemat muslimiomaiset puolestaan vaativat Simoilalta julkista anteeksipyyntöä, sillä heidän mukaansa tilaisuus sujui sopuisasti ja myös kristityt omaiset olivat iloisia imaamin puheesta.

-Kummankin perheen sekä muslimit että suomalaiset jäsenet ovat järkyttyneitä papin väitteistä, kertoi vainajan veli Ilta-Sanomille.

Hiekkaristin kohtalosta veli ei osannut lehdelle kommentoida mitään.
"

Eli totuus löytyikin muslimien suusta, kristittyjä omaisia ei ole tarvinnut haastatella koska kyllähän muslimi osaa toisenkin puolesta totta puhua.
Poliisitutkinnan valmistumista odotellessa...
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Muslimimaissahan kääntyminen islamista kristinuskoon tarkoittaa lähes aina kuolemantuomiota, poikkeuksina taitaa olla nämä rauhallisemmat yhteiskunnat tyyliin Turkki.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Jaa, en ole mitään tutkimusta aiheesta nähnyt (ja edelleenkin pitäisin tutkimusta anekdotaalista ja roskalehti-lähtöistä dataa parempana), mutta olettaisin, että assimilaatio romaanien tapauksessa on lähinnä tapahtunut vuosisatojen aikana seka-avioliittojen kautta, eli huomattavia osia populaatiosta on sulautunut valtaväestöön - kysymyksessähän ei ole pelkästään etninen vähemmistö vaan myös (ja ehkä ensisijaisesti) kulttuurin ja elämäntavan perusteella määritelty ryhmä.

Et ole nähnyt mitään tutkimusta asiasta, mutta silti olet tässäkin ketjussa monesti todennut, toki myöhemmin vähän lieventäen, että integraatio on lähes varma asia. Mutta vaikka et itse tiedä, älä luule että muut eivät tietäisi.
http://www.tem.fi/files/20018/TEMJul_22_2008_tyo_ja_yrittajyys.pdf

Sitten toki mainittakoon, että en kysynyt sinulta miten integraatiota on kenties tapahtunut, vaan miten se on onnistunut taloudellisessa mielessä.
Tämä siis lähinnä siltä kannalta, että romanivähemmistö on ollut Suomessa jo pitkään ja huolimatta toki entisaikojen syrjinnästä (no, syytä vai seurausta, sitä voi aina kysyä) käytännössä romaneilla on ollut viimeisen 50 vuoden ajan aivan identtiset mahdollisuudet mm. koulutukseen kuin kantaväestöllä.

Eli jos nyt vaikka katsot ko. tutkimuksen kuvaa 2. havaitset itsekin, ettei romanien työllisyyden taso nyt ihan vertaudu kantaväestöön. Tai ylipäätänsä se, että ko. tutkimus on nähty tarpeelliseksi tehdä kertoo jo jotain.
Kuvasta 4. voit taas tutkia koulutustasoa ja taas kerran, pohtia miten hyvin se integraatio onkaan edistynyt.

Ja olennaistahan tässä on se, ettei heikon koulutustason syynä ole niinkään se ettei romaneja esim. päästetä opiskelemaan yliopistoihin vaan lähinnä kulttuurisidonnaiset syyt ja juuri vastaavanlaisten kulttuurisidonnaisten syitten takia katson ettei myöskään JIIS-maitten maahanmuuttajien integraatio nettoveronmaksajiksi ole mikään selviö, nykytiedon valossa päinvastoin.

Järki ja maltillisuus ovat ylipäänsä hyviä ohjenuoria näissä keskusteluissa - on aika hämmästyttävää, mihin sävyyn nykyään puhutaan esimerkiksi somaleista, tuntuu siltä, että todellakin leimataan koko populaatio ongelmayksilöiden kautta, mikä minusta ei enää ole kauhean kaukana tästä usein väärin käytetystä käsitteestä "rasismi". Vai olenko ymmärtänyt väärin, ettei olisi rasistista määritellä henkilö etukäteen ongelmayksilöksi vain etnisen taustansa perusteella? Tällä en tarkoita sinua erityisesti, vaikka aika iloisesti välillä sinäkin mutkia oiot.


No toisaalta jos nyt vaikka somalien työllisyysprosentti lienee siellä 10-20% tienoilla, niin tällöinhän on ihan validia (tai ainakaan ei kovinkaan perustelematonta) kutsua myös väestöryhmää yleisesti "yhteiskunnan loisiksi", koska ylivoimaisesti suurin osa somaleista _on_ sellaisia. Ja sitten jos tosiaan pohditaan asiaa verokertymän kautta lienee selvää, ettei sekään tilasto näytä mitenkään järin kauniilta.

Mielestäni on jo aika rankkaa rasismin käsitteen venyttämistä, jos tosiasioitten valossa tapahtuvaa profilointia pidetään rasismina. Onko sitten työttömyys somalien geneettinen ominaispiirre* vaiko yhteiskunnan syytä, on sinänsä irrelevanttia jos työttömyys kuitenkin on somaleilla yleisesti havaittava olotila samalla lailla kuin suomenruotsalaisuus NJK:n jäsenillä vaikkei suomenruotsalaisuus varsinaisesti olekaan edellytys ja vaatimus NJK:n jäsenyydelle.

*Herkkähipiäisille mainittakoon, että kyse on lähinnä kirjallisesta anekdootista, ei väitteestä että työttömyys olisi geneettistä.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
aihe ei oikein ole ”mun tonttia” (koska en osaa erotella ihmisiä syntyperän mukaan)

mutta periaatelisella tasolla tähän pitää ottaa kantaa.

No toisaalta jos nyt vaikka somalien työllisyysprosentti lienee siellä 10-20% tienoilla, niin tällöinhän on ihan validia (tai ainakaan ei kovinkaan perustelematonta) kutsua myös väestöryhmää yleisesti "yhteiskunnan loisiksi", koska ylivoimaisesti suurin osa somaleista _on_ sellaisia.

Niin, mutta miksi ryhmä "somalit" on se josta puhutaan? Esimerkiksi ryhmä "alkoholistit" ovat vielä isommalla osuudella työttöminä. Entäpä ryhmä "kouluttamattomat", hekin ovat suuri joukko työttömyystilastoissa.

Miksi se ryhmä on keskusteluissa aina "somalit" tai ”mustalaiset”. Siksikö, että ne on helpompi erottaa katukuvassa? Vai siksikö että tässä ryhmässä on ilmeisen vähän suomalaisia? Vai esitetäänkö tässä todella sitä, että kyse on siitä geneettisestä ”somaliudesta”, joka aiheuttaa työttömyyttä? Vaikka kuinka kyseessä on kirjallinen anekdootti, pitää ajatus somalien esiintymisestä voimakkaasti työttömyystilastossa takanaan ajatuksen, että se johtuu ”somaliudesta”, eli geneeistä tai vähintäänkin ”kansanluonteesta” tai ”kulttuurista”.

Kahden jälkimmäisen syyn voikin katsoa olevan osasyitä, mutta tällöinhän pitäisi etsiä ratkaisua näiden syiden muuttamiseksi. Eli yhteyskunnassa tulisi etsiä syitä, miksi jotkut asia ovat kuten ne ovat, eikä vain todeta "näin on". Ratkaisumallina "estetään somalien pääsy maahan" on yhtä hyvä kuin "pakkohoidetaan alkoholistit" tai ”koulutetaan kouluttamattomat”. Eikö kuitenkin pitäsi hakea ratkaisuja ”miten somalit kotoutetaan suomalaiseen yhteiskuntaan”, ”miten estetään ihmistä luisumasta alkoholismiin” ja ”miten saada nuoret kiinnostumaan koulutuksesta” ja näidenkin jälkeen ”miten resursoida yhteiskunnan voimavaroja tavoitteiden toteuttamiseksi”

Ratkaisumallina "estetään somalien pääsy maahan" aiheuttaisi vain sen, että jokin toinen ryhmä ottaisi somalien paikan päiviteltävinä laskureina. Ehkä tämä status palautuisi sitten ”mustalaisille”. Varsinaista ongelmaahan se ei kuitenkaan poista.

Mielestäni on täysin hedelmätöntä lukaista tilastosta jonkin ryhmän osuus jossakin ei toivotussa toiminnassa ilman, että tämän taustoja mitenkään vaivautuu pohtimaan, ellei halua vain etsiä asioita, joilla tukea etukäteisasennettaan. Tai sitten myöntää itselleen ajattelevansa sen olevan geneettistä.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Mielestäni on täysin hedelmätöntä lukaista tilastosta jonkin ryhmän osuus jossakin ei toivotussa toiminnassa ilman, että tämän taustoja mitenkään vaivautuu pohtimaan, ellei halua vain etsiä asioita, joilla tukea etukäteisasennettaan. Tai sitten myöntää itselleen ajattelevansa sen olevan geneettistä.

Onhan tuossa somalien työttömyydessä sellainen pointti, että somaleista(kin) n. 50% on naisia, joilla ei muutamaa erikoistapausta(ulkona oman kulttuurin pakotteista) lukuunottamatta ole mitään asiaa työelämään.

Olen nähnyt useitakin hiuksensa huivilla peittäneitä naisia työssä monissakin paikoissa, mutta muuten työasusteet ovat olleet normaalit. Tosin eivät ole olleet somaleja.

Eli ei tuo "laiskottelu" ole geneettistä, vaan kulttuurisidonnaista.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Niin, mutta miksi ryhmä "somalit" on se josta puhutaan? Esimerkiksi ryhmä "alkoholistit" ovat vielä isommalla osuudella työttöminä. Entäpä ryhmä "kouluttamattomat", hekin ovat suuri joukko työttömyystilastoissa.

Koska alkoholisteja, kouluttamattomia tai ylipäätänsä tyhmiä ihmisiä tulee aina olemaaan noin periaatteessa saman verran populaatiossa ja etukäteen tälle asialle voidaan tehdä vain jonkin verran, valistustyötä yms. Sen sijaan etnisesti somalien määrää (noin vain yhtenä esimerkkinä huonosti integroituneista väestönryhmistä) _on mahdollista_ rajoittaa, jos niin halutaan.
Juuri tässä kohtaa on huomattavaa, että sen sijaan maahanmuuttoa sinänsä ei ole tarpeen rajoittaa, esim. niitä amerikkalaistohtoreita voisi tulla Suomeen enemmänkin (tosin johtuen taas sitten erinäisistä muita syistä en näe yliopistomaailman liiallista kansainvälistymistä hyvänä asiana lyhyellä tähtäimellä, koska suomenkielinen perusopetus kärsii Suomeksi opettamaan kyvyttömien tutkijoitten suuresta määrästä jo nyt)

Koska yksinkertaisesti hyvinvointiyhteiskunta ei toimi "loisten" varassa (nyt termi ei ole suunnattu mihinkään etniseen ryhmään), vaan nitten toimesta, jotka ovat valmiit maksamaan siitä että osallistuvat järjestelmän tukemiseen, ei ole perusteltua ottaa tietoista riskiä loisten osuuden kasvattamisesta jos statistiikka ei tiettyjen väestönryhmien osalta ennusta suurta integraatiota ja taloudellista nettotuottoa.

Riippumatta siitä miten humanisteja tahdotaan olla, maailman ongelmat eivät ratkea ottamalla jokaista afrikkalaista Suomeen ja toisaalta on hieman kyseenalaista auttaako edes n kappaleen afrikkalaisen Suomeen ottaminen yhtään mitään.

Vaikka kuinka kyseessä on kirjallinen anekdootti, pitää ajatus somalien esiintymisestä voimakkaasti työttömyystilastossa takanaan ajatuksen, että se johtuu ”somaliudesta”, eli geneeistä tai vähintäänkin ”kansanluonteesta” tai ”kulttuurista”.

No, tässä kohtaahan voi vain todeta että somaleilla tai romaneilla on kaikki mahdollisuudet osoittaa kaikki tällaiset mahdolliset spekulaatiot virheellisiksi teoillaan. Mutta toisaalta jos sama meininki mahdollisti jatkuu vuosikymmeniä, niin vaikea sitä syytä loputtomasti on löytää valtaväestöstäkään, joka tunnollisesti kouluttautuu ja tekee töitä.
Kulttuurin vaikutusta tällaisiin asioihin ei kylläkään kannata hirveästi vähätellä vain siksi että on jotenkin epäkorrektia erotella ympäristötekijöitten vaikutusta ihmisen toimintaan.

Ratkaisumallina "estetään somalien pääsy maahan" on yhtä hyvä kuin "pakkohoidetaan alkoholistit" tai ”koulutetaan kouluttamattomat”. Eikö kuitenkin pitäsi hakea ratkaisuja ”miten somalit kotoutetaan suomalaiseen yhteiskuntaan”, ”miten estetään ihmistä luisumasta alkoholismiin” ja ”miten saada nuoret kiinnostumaan koulutuksesta” ja näidenkin jälkeen ”miten resursoida yhteiskunnan voimavaroja tavoitteiden toteuttamiseksi”

Nyt toki unohdat, että somalipopulaatio nyt on eri asia kuin somalipopulaatio vaikkapa 5 vuoden päästä. Eli somalien kotouttaminen ei mitenkään ole ristiriidassa sen kanssa, että somalipopulaation kasvua pyritään hillitsemään.

Kuten edellä, somaleilla on kaikki mahdollisuudet osoittaa nykyiset tilastot virheellisiksi tulevaisuudessa, mutta kuten romanivähemmistön tilastot osoittavat, ei se integraatio edes vuosienkaan saatossa ole mikään selviö.

Ratkaisumallina "estetään somalien pääsy maahan" aiheuttaisi vain sen, että jokin toinen ryhmä ottaisi somalien paikan päiviteltävinä laskureina. Ehkä tämä status palautuisi sitten ”mustalaisille”. Varsinaista ongelmaahan se ei kuitenkaan poista.

Väärin. Tuollainen ratkaisu myös säästäisi konkreettisesti yhteiskunnan rahaa useita miljoonia vuositasolla. Mutta mitäpä tällaisesta säästämisestä, koska rahaahan saa aina pankista. Ongelmien käsittelyssä voi nähdä kolme vaihtoehtoa; kieltämisen, ratkaisemisen ja vaikutusten lieventämisen. Toki populistisena heittona voisi todeta, että säästyneitä rahoja voisi sitten käyttää kaikkien syrjäytyneitten tukemiseen, etnisestä taustasta välittämättä, jos nyt nekin rahat olisi pakko johonkin käyttää.
 
Viimeksi muokattu:

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Ratkaisumallina "estetään somalien pääsy maahan" aiheuttaisi vain sen, että jokin toinen ryhmä ottaisi somalien paikan päiviteltävinä laskureina. Ehkä tämä status palautuisi sitten ”mustalaisille”. Varsinaista ongelmaahan se ei kuitenkaan poista..

Kysymys kuulukin, mitä sitten? Jos päivittely jatkuu mutta loisten määrä yhteiskunnassa vähenee tuhansilla niin eikö lopputulos ole kuitenkin selvästi positiivinen?
 

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
Eli ei tuo "laiskottelu" ole geneettistä, vaan kulttuurisidonnaista.

Jotenkin tästä tulee mieleen nämä nykyajan kiinassa tehdyt digivastaanottimet. Niissäkään ei ole vikaa, vaan ominaisuuksia.

Eli tuo lainattu on siis maahantuojan tekosyy, ettei vikaa tarvi korjata.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Jotenkin tästä tulee mieleen nämä nykyajan kiinassa tehdyt digivastaanottimet. Niissäkään ei ole vikaa, vaan ominaisuuksia.

Eli tuo lainattu on siis maahantuojan tekosyy, ettei vikaa tarvi korjata.
Vaikka tämä nyt ei sinällään liittynyt tuohon expertin kirjoitukseen, niin tämä tietoisku oli tarkoitettu niille, jotka kuitenkin ymmärtävät tuon kirjoituksen väärin:

Tuskin se on sen kiinalaisen lapsi/aikuisen työläisen syy, jos digiboksi valmistetaan paskoista komponenteista ja vielä laitetaan sisään testaamaton ja buginen firmis. En oikein usko, että noissa kiinalaisissa tehtaissa laiskotellaan. Päinvastoin siellä painetaan nälkäpalkalla niska limassa duunia ilman mitään työsuojeluvaltuutettuja/pääluottamusmiehiä.

Mitä olen omassa duunissani kiinalaisiin tutustunut, ovat kyllä olleet kovia painamaan duunia, kuten muutkin tuolta Aasian suunnalta tulleet. Jostain syystä digiboksien valmistusta ei ole siirretty tuonne Afrikan sarven tienoille, vaan Aasiaan, jossa naisetkin ovat "oikeutettuja" tekemään palkkatyötä.

Avainsana tässä on tuo kotouttaminen/suomalaiseen kulttuuriin integroituminen. Astrid Thorsin johdolla homma ei onnistu, sen sijaan Saudi-Arabian maahanmuuttoministeri onnistuu asiassa kunnioitettavalla prosentilla...
 

TF-79

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO. Pekka Virran nakkipiirakat.
Mikä helkutin tarve tänne on ottaa ulkomailta väkeä, elätettäväksi lähinnä valtion varoin? Meillä on pirusti työttömiä, meillä on asunnottomia. Miksi helvetissä ei hoideta oman maan asioita ensin kuntoon ja auteta muita sitten, jos jää varaa. Järjestetään ensin oman maan kansalaisille hyvä ja turvattu elämä ja toimeentuolo, asunnottomille asuntoja, työttömille työtä ja koulutusta. Perus eläkkeellä eläville korotuksia, lisää rahaa nuorten mielenterveyshoitoon. Vai eivätkö nämä tosiaan ole suomalaisille tärkeämpiä asioita, kuin jonkun hottentotin elättäminen?
 

Karl Benz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Tottenham, vuorikauriit ja kiritykit
Miksi helvetissä ei hoideta oman maan asioita ensin kuntoon ja auteta muita sitten, jos jää varaa.

Millä mittarilla ajettelit mitata maan olevan kunnossa, jolloin voi siirtyä muihin inhimillisiin auttamistoimiin? Kun viimeinenkin koditon alkoholisti on saatettu omaan asuntoon?
 

TF-79

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO. Pekka Virran nakkipiirakat.
Millä mittarilla ajettelit mitata maan olevan kunnossa, jolloin voi siirtyä muihin inhimillisiin auttamistoimiin? Kun viimeinenkin koditon alkoholisti on saatettu omaan asuntoon?

Esimerkiksi.
Vai onko ulkomaalaisten auttaminen sinusta tärkeämpää, kuin oman maan kansalaisten? Autettaisiin edes sitten paikan päällä, sen sijaan että sieltä rahdataan tänne porukkaa elämään ja asumaan meidän verovaroillamme.
Muutetaan järjestely niin, että yksityiset kansalaiset, joilla on pohjaton auttamishalu, maksavat näiden elämisen ja majoituksen, tai ottavat luokseen asumaan.
 

Karl Benz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Tottenham, vuorikauriit ja kiritykit
Esimerkiksi.
Vai onko ulkomaalaisten auttaminen sinusta tärkeämpää, kuin oman maan kansalaisten?

En pysty vastaamaan kysymykseesi, koska en kykene tuon tason yleistämiseen. En kykene ajattelemaan kaikkia hädänalaisia maailman ihmisiä pelkästään ulkomaalaisina.

Oletko itse valmis ojentamaan kaikille kotimaisille hädänalaisille auttavan kätesi? Esimerkiksi kodittomalle alkoholistille, jolla tilillä tappo rattijuopumuksen seurauksena? Tämä siis tärkeysjärjestyksessä ennen talebaanien poliittisen vainon alla elävää afgaaniperhettä.
 

TF-79

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO. Pekka Virran nakkipiirakat.
En pysty vastaamaan kysymykseesi, koska en kykene tuon tason yleistämiseen. En kykene ajattelemaan kaikkia hädänalaisia maailman ihmisiä pelkästään ulkomaalaisina.

Oletko itse valmis ojentamaan kaikille kotimaisille hädänalaisille auttavan kätesi? Esimerkiksi kodittomalle alkoholistille, jolla tilillä tappo rattijuopumuksen seurauksena? Tämä siis tärkeysjärjestyksessä ennen talebaanien poliittisen vainon alla elävää afgaaniperhettä.

Mieluummin mä maksan tuon juopon asumista verovaroillani, kuin hommaan Suomeen perheen lisää työttömiä...
Jokainenhan saa hyysätä ketä haluaa, mutta ei mun tarvitse hyväksyä hiljaa sitä, että minunkin verorahojani käytetään hankkimaan Suomeen lisää pummeja notkumaan. Niitä riittää omiksi tarpeiksi jo ihan oman maan kansalaisissakin.
Edit: Tarkennuksena, valitsin vaihtoehdoistasi pienemmän pahan. Mun puolestani tuon rattijuopon voisi siis karkoittaa Siperiaan. Uutta Vihtori Kosolaa ja LapuanLiikettä tämä maa on kaivannut jo vuosia.
 

Hockey Story

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
rotunäkemys

Pitää palata asioitten alkulähteille,

Jokainen natsi, joka paljastuu itse juutalaiseksi ja senjälkeen itse ilmoittaa heti menevänsä teloitettavaksi, on uskottava elämänkatsomuksensa puolustaja.
Sellaisen heebon jo passaakin elämänsä viime sekunneilla paasata monikulttuurista ja sen kehnoimmista puolista.

Tämä oli vähän huono vertauskuva kylläkin.Mutta kunnon aivopieru.Das broot.
Muuten kannatan ihmiskunnan lähentymistä, koska maailman ensimmäinen ihminenkin oli tutkimusten mukaan musta, siis se joka ilmestyi n. 6000 vuotta sitten maapallolle ykskaks ja jota naapurini Darwin ei vieläkään pysty geneettisesti liittämään naapurin apinaan, tosin itselläni olo on vähän väliä kuin apinalla.ja mikä ihme?
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Muuten kannatan ihmiskunnan lähentymistä, koska maailman ensimmäinen ihminenkin oli tutkimusten mukaan musta, siis se joka ilmestyi n. 6000 vuotta sitten maapallolle ykskaks ja jota naapurini Darwin ei vieläkään pysty geneettisesti liittämään naapurin apinaan, tosin itselläni olo on vähän väliä kuin apinalla.ja mikä ihme?

Taasko sinä tulet "höpöttelemään" tästä ihmisen historiasta, ja varmaan tähän liittyen tarkoittanet myös sitä, että itse Maapallo on nuori - jota se ei ole. Ihmiskunnan historiakin ylettyy, kuten tiedettyä, paljon kauemmas kuin tuo mainitsemasi n. 6000 vuotta:

"Maailman vanhimpiin kuuluva kaupunki on Turkissa sijaitseva Catalhöyuk, joka on yli 8000 vuotta vanha. Vanhin asutus Catalhöyukissä ajoittuu 6500- luvulle eKr. Jerikon kaupunki Israelissa on myös erittäin vanha ja kilpailee maailman vanhimman kaupungin asemasta. Jeriko kukoisti kaupunkina/kylänä jo n. 8000 eKr ja Jerikon ympärillä oli muuri jo 6000 vuotta sitten. Keramiikkaa alettiin Jerikossa valmistaa jo 5. vuosituhannella eKr. Kaupunkeja ei varmastikaan voi pitää "maapalloa vanhempia" eikä ole mitään merkkiä siitä että vedenpaisumus olisi vyörynyt koskaan niiden ylitse. Kummankin kaupungin historia ulottuu siis varhaisimpine vaiheineen 10 000 - 11 000 vuoden taakse nykyajasta! Damaskos on vanhin edelleen asuttu kaupunki (senkään historiasta ei löydy mitään todisteita mistään vedenpaisumuksesta, joka olisi sen tuhonnut ja tehnyt aukon kaupungin asutushistoriaan)." (lähde: http://www.evoluutio-kreationismi.argumentti.fi/nuoren_maan_kreationismi.php?id=15)

Catal Höyk.

Jeriko.

Ihminen (lyhyesti).

Maapallon ja aurinkokunnan ja maailmankaikkeuden historiasta saat kaivella perustietoja esille aivan itse.

No, väsynyttähän tämä on... Mitä tekemistä tällä on sitten itse ketjun aiheen kanssa? En tiedä.

vlad.
 

Teho Ton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Esimerkiksi.
Vai onko ulkomaalaisten auttaminen sinusta tärkeämpää, kuin oman maan kansalaisten?

Mielestäni on. Mitä helvetin merkitystä sillä on, missä ihminen on syntynyt? Sotaa pakeneva lääkäri Nigeriasta vai suomalainen pulsu joka viettää päivänsä penkeillä. Valitsen ensimmäisen.

Lapuan liike-jutuille naurua. Ehdotan mitä kohteliaimmin että tartut tuumasta toimeen, tervetuloa vaikka täältä hakemaan heti. Osoitteen saat yksityisviestillä. En toki lupaa niin kohteliasta vastaanottoa.
 

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
Mielestäni on. Mitä helvetin merkitystä sillä on, missä ihminen on syntynyt? Sotaa pakeneva lääkäri Nigeriasta vai suomalainen pulsu joka viettää päivänsä penkeillä. Valitsen ensimmäisen.

Lapuan liike-jutuille naurua. Ehdotan mitä kohteliaimmin että tartut tuumasta toimeen, tervetuloa vaikka täältä hakemaan heti. Osoitteen saat yksityisviestillä. En toki lupaa niin kohteliasta vastaanottoa.

Jos saisi valita, meneekö verorahasi esim vastaanottokeskusten pyörittämiseen vai esim oman lapsesi päivähoitoon,ruokailuun ja terveydenhoitoon, valitsisitko edelleen ensimmäisen?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös