Kansalaisuuden poistaminen taitaa olla sen verran iso juttu että siihen ei varmaan kukaan ehdota muutoksia tässä vaiheessa (voin toki olla väärässäkin).
Nyt pitäisi kiristää maahantuloa eli rajalla kaikki hasardiotukset pois samantien. Sitten jo maassa olevien turvapaikanhakijoiden ja oleskeluluvan saaneiden pois potkimista pitäisi helpottaa huomattavasti.
Eihän Soini tuo mitään uutta tuossa esiin, samat teemat ovat olleet Soinilla(kin) jo aikaisemmin.
Ja rasismikorttia tarjoillaan jälleen. Tämä taikasana jolla keskustelu yritetään tukahduttaa samantien, tähän asti jopa hyvin siinä onnistuen.
Mutta ei enään, nyt jopa "suvaitsevat" RKP, Vasurit ja Vihreät joutuvat miettimään uudestaan maahanmuuttopolitiikkaansa.
En tiedä muista, mutta itselläni ei ole tarkoitus tukahduttaa keskustelua puhumalla avoimesti rasismista. Päinvastoin keskustelu on hedelmällisempää, kun on sovittu käsitteistä.
Mielestäni Soinin linja on avoimen rasistinen, koska ehtoeduksessa kohdeltaisiin henkilöä eri tavalla vain, koska hänelle
sattuu olemaan eri syntyperä.
Esimerkki:
Veikko on syntynyt Kiinassa ja muuttaa Suomeen. Asuessaan Suomessa hän suorittaa joukon rikoksia ja täten Soinin mukaan hänet pitäisi karkottaa. Matti on syntynyt Suomessa ja on täten Suomen kansalainen. Matti tekee samat rikokset kuin Veikko, mutta häntä ei pitäisi karkottaa, koska on syntynyt Suomessa. Toisin sanoen, Veikkoa ja Mattia kohdellaan eri tavalla vain ja ainoastaan, koska heillä on eri syntymämaa. Mikä tässä ei ole rasistista ja miten tämä tilanne eroaa Soinin ehdotuksesta? Ei mielestäni mitenkään.
Mitä muuta se voisi olla kuin rasismia? Siis ei siinä mitään paha ole ja henkilö saa olla rasisti, jos kokee tämän oikeaksi. Toivon vain, että ihmiset käyttäisivät oikeita termejä eikä yrittäisi kuvata omia ajatuksia joksikin muuksi kuin ne ovat. Toisin sanoen, Soinin tai kuka tahansa, joka yhtyy häneen, pitäisi sanoa, että "Hei, ajattelen näin, olen siis rasisti". (Huom. pelkistys!)
Mielestäni kun pohditaan suomalaista yhteiskunnassa, meillä pitäisi olla jotain muita ideologeja kuin puhdasoppinen nationalismi. Sen sijaan, että puhuttaisiin mitä hyödyttää suomalaisia, meidän pitäisi keskustella siitä, että millä periaatteille haluamme elää tällä alueella esim. haluammeko taata kaikille samanlaiset mahdollisuudet (ja mitä se ikinä tarkoittaa), haluammeko elää laillisuusperiaatteen mukaan. Päätökset sitten johdettaisiin näistä periaatteista sen mukaan mitä reaalipolitiikka antaa mahdollisuuden.
Ongelmana on vain, että reaalipoliittisilla päätöksillä voi olla (hirveitä) vaikutuksia muihin sosiaalisiin pyrkimyksiin esim. karkottamalla vain henkilöitä joilla ei ole Suomen kansalaisia efektiivisesti syö uskottavuutta pyrkimykselle taata kaikille samanlaiset lähtökohdat syntyperästä riippumatta). Tällöin pitää olla varovainen ja muistaa, että mitä oikeasti halutaan tehdä.
Maahanmuuttokeskustelussa selkein vaara on, että romahdutamme kaiken sen mikä tosiasiallisesti tekee meistä suomalaisia - miten siis järjestää asiat ilman, että muuttaisimme liikaa omaa identiteettiä.