Monikulttuurisuus – rikkaus vai vitsaus?

  • 3 149 304
  • 24 186

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Juuri näin. Nyt sitä ollaan tiukennettu, mutta miksei tässä ketjussa ole yhtään viittausta edes siihen? Vai onko se nyt "muotia" dissata Thorsia ja kumppaneita? Luulisi nyt maahanmuuttokriitikoiden Halla-Ahojen johdolla taputtavan päättäjien päälakea. Eikä puhuta mistään pienistä muutoksista. Veikkaisin, että tulevina kuukausina nähdään uutisissa turvapaikanhakijoiden reaktiota näihin muutoksiin.

Tuo tiukentaminenkin on aika tyypillistä Suomen maahanmuuttopolitiikkaa - reagoidaan asioihin nopeasti ja lyhytjänteisesti, josta sitten on loppujen lopuksi suuremmat kustannukset kuin säästöt (esim. vastaanottokeskusten avaamis- ja sulkemisruletit). Osa muutoksista toki perusteltuja ja varmasti järkeviä.

Varmasti dissaaminen on helpompaa kuin rakentava keskustelu asiantiimoilta. Ovatko muutokset riittävän hyvin tiedossa koska niitä ei ole nostettu keskustelussa esille, vai onko kenties syynä se ettei osata reagoida niihin, ei osata kommentoida koska niiden toimivuudesta ei ole laisinkaan näyttöä.

Tuleva näyttää kuinka tässä tulee käymään. Järkevintä olisi tietty tehdä pitkän kantaman suunnitelmia sekä panostaa järkiperäiseen toimintaan mutta ehkäpä tähän "kaarnalaiva purossa" tyyliseen menoon osa syynä on se ette alkujaan ole tehty riittävän perusteellista työtä asian tiimoilla. Nyt sitten homma muistuttaa välillä hölmöläisten puuhastelua, leikataan peittoa sen toisesta päästä. Itse en ota kiristämiseen suoranaista kantaa, koska haluan nähdä muutokset toiminnassa. Ainoa johon henk.koht. kaipaan aktiivisempaa puuttumista on juuri (useisiin) rikoksiin syyllistyneiden pakolaisten tms. karkottamiset.

vlad.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Juuri näin. Nyt sitä ollaan tiukennettu, mutta miksei tässä ketjussa ole yhtään viittausta edes siihen? Vai onko se nyt "muotia" dissata Thorsia ja kumppaneita? Luulisi nyt maahanmuuttokriitikoiden Halla-Ahojen johdolla taputtavan päättäjien päälakea. Eikä puhuta mistään pienistä muutoksista. Veikkaisin, että tulevina kuukausina nähdään uutisissa turvapaikanhakijoiden reaktiota näihin muutoksiin.

Politiikkaa on tiukennettu kyllä mutta monen mielestä ei tarpeeksi. Tämä on sama kuin peruspäivärahaa nostettiin 2€/kk, voidaan sanoa että sitä on nostettu mutta monen mielestä ei tarpeeksi.

Suurempana ongelmana monella lienee maahanmuuttajien karkoitukset, esim. tämä Ibrahim joka oli tuomittu kaksi kertaa ampuma-aserikoksesta ja useamman kerrain pahoinpitelystä mutta silti oleskelulupaa jatkettiin. Minun mielestä tämä on väärin.
 

Nailhead

Jäsen
Muutama fakta muistutukseksi tähän ketjuun:
3) Turvapaikanhakijoiden ja kiintiöpakolaisten määrä on Euroopan ja pohjoismaiden mittakaavassa todella pientä.

Fakta kuitenkin on, että kiintiöpakolaisten määrä on Euroopan ja jopa maailman mittakaavassa todella suurta. Turvapaikanhakijoiden ja muiden pakolaisten suhteen asia voi olla toinen.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Fakta kuitenkin on, että kiintiöpakolaisten määrä on Euroopan ja jopa maailman mittakaavassa todella suurta. Turvapaikanhakijoiden ja muiden pakolaisten suhteen asia voi olla toinen.

Pientä värikynää, tässä "todella suurta":

Kiintiöpakolaisten vastaanottomääriä eri maissa:
Yhdysvallat hieman alle 80 000
Australia 13 500
Kanada 12 000
Ruotsi 1 900
Norja 1 200
Suomi 750
Britannia 750
Uusi-Seelanti 750
Hollanti 500
Irlanti 200
Chile 150
Islanti 50

Lähde: aamulehti

Toki suhteuttuna maan kokoon niin kiintiömäärää voidaaan pitää suurena, mutta kun ottaa muut vastaanotettavat pakolaiset niin pienistä määristä puhutaan. Tuossa listassa etenkin Iso-Britannia, Hollanti ja Irlanti ovat hyviä esimerkkejä tästä. Näissä maissa onkin integraatiosta vuosi satojen kokemus, jolloin kiintiöpakolaisten vastaanotto ei ole koettu merkitykselliseksi. Kuntapaikat ovat automaatioita eikä yhteiskuntaan liittymistä tarvitse odottaa vuosikaupalla vastaanottokeskuksissa.

Monessa maassa ei tunneta myöskään käsitettä kiintiöpakolainen, vaan kaikki pakolaiset tulevat ns. hallitsemattoman maahanmuuton kautta.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
etnisessä mielessä en osaa sillä lailla arvottaa suomalaisia jotenkin paremmaksi kuin jotain toisia, samahan se on mitkä geenit siellä taustalla ovat.

En minäkään asiaa näin näe, koska tämähän tarkoittaisi sitä, että yksilötasolla suomalaiset olisivat jotenkin geneettisesti parempia, mikä lienee aika perusteeton väite. Minulle olisi aika se ja sama, jos Kerho hommaisi nyt oikeaan laitaan geneettisesti jääkiekkoon todella surkeasti soveltuvan violetin pygmin, jos tämä vain hakkaisi 5 maaila/peli. Sama pätee ihan yhteiskunnan kontekstissa.

Toki Suomen tasavalta on nimenomaan Suomen kansakunnan historiallinen saavutus, mikä käytännön tasolla on oleellinen kriteeri meille näillä seuduilla asustaville. En suhtautuisi myönteisesti sellaiseen kehitykseen, mikä johtaisi etniset suomalaiset vähemmistöön tällä alueella, vaikka - mitä epätodennäköisemmin - liberaalidemokratia ei samalla joutuisikaan uhatuksi.

No itse ihan periaatteellisella tasolla pidän maailman ja ihmiskunnan etnistä ja kulttuurista diversiteettiä ihan itseisarvonakin. Toisaalta täytyy myöntää, että en ihan täysin johdonmukainen tässä ajattelussa ole, koska en voi sanoa olevani kovin surullinen sen takia, koska gallit, frankit, hunnit tai gootit (ei siis sofioksaset) väestönä enään rikastuta diversiteettiämme. Samaa voidaan sanoa jostain alkuasukasheimojen naksukielestä. Taas suomalaisen väestön, kulttuurin ja kielen taas arvotan korkeammalle. Eikä tähän taida edes löytyä mitään absoluuttisesti kestäviä perusteluita.

Jos taas kansakuntamme olisi totalitaarisen diktatuurin hallitsema emmekä siitä itse pystyisi vapautumaan niin maksaisin ilomielin liberaalidemokratiasta vähemmistöön joutumisen hinnan. Nämä toki ovat hyvin hypoteettisia tilanteita.

No tuo tosiaankin lienee aika hypoteettinen tilanne. Oikeastaan tuossa tilanteessa "muutos" on ollut liian kiivasta, koska kyllähän vuosisatojen ajan Suomessa on asustellut eri väestöjä, ihan pakanaryhmittymistä lähtien linnavuorista yms. Hankala sanoa, mitkä näistä nyt sitten olisivat olleet vähemmistöjä, ja mitkä eivät jne. Tämän takia mielestäni tämän "monikulttuurisuuden" parhaat vaikutukset saadaan esiin väestöjen assimiloitumisella. Tämä ei automaattisesti ja ehdottomasti tarkoita "maassa maan tavalla", vaan jo ihan luonnostaan sellaiset vaikutukset toisista kulttuureista tulevat osaksi "valtakulttuuria", jotka siihen "sopivat". Tällöin väestö/yksilöt ei edes koe joutuvansa "muuttamaan" tapojaan vaan omaksuvat niitä jopa omasta tahdostaan. Tämä ehdottomasti asettaa vähemmistöillä suuremman sopeutumisvastuun, mutta niin se mielestäni täytyykin olla. Nykyinen ajattelutapa vain tuntuu tukevan ellei jopa ajavan väestön segregetaatiota, mikä johtaa lähes väistämättä ongelmiin yhteisössä.

Hypoteettisesti ajatellen 300 vuoden päästä keskiverto suomalainen saattaa olla geneettisesti hyvin erilainen kuin nykyään, vaikka tuossa välissä mahdollisesti ei voida edes mitään näkyvää muutosta sanoa juuri tapahtuneen.

Minusta talouskasvu voi olla vaikka negatiivinen, mikäli yhteiskuntamme hoitaa hommansa. Mikäli ennustukset pitävät paikkansa, olemme noin kymmenen vuoden päästä sellaisen tilanteen edessä, jolloin joudumme todella pohtimaan omaa elintasoamme.

Niin. Mitkä nyt sitten ovat nämä yhteiskunnan "hommat"? Jos pystyt antamaan tähän perustellun ja tyhjentävän vastauksen, päässet jopa yhteiskuntafilosofian maailmanklassikoiden joukkoon. Odotan innolla, joskaan en henkeäni pidätellen!

Elintasoa itsessään tuskin on tarvetta mietiskellä, sen muutoksia tosin on syytä aina analysoida mennesseen perustuen. "Elintason" käsitteen sisältö lienee aika laaja, eikä valtion budjettikaan siitä kerro juuri yhtään mitään.

Humanitäärinen maahanmuutto ei ole sama asia, kuin työvoiman siirtolaisuus

Tämän asian ymmärtäminen tosiaan taitaa olla todella vaikeata niille, jotka perustelevat humanitaarista maahanmuuttoa juurikin työvoimapoliittisilla syillä. Ja näitä riittää.

Humanitäärinen maahanmuutto elää suhdanteiden mukaan. Otetaan välillä vastaan enemmän, välillä vähemmän.
Ja useinhan riittää, että maassa vaihtuu hallitus ja lukemat vaihtelevat taas.

Mitä suhdanteita tarkoitat? Kai nyt ymmärrät, että humanitaarisen maahanmuuton osalta Suomi ei varsinaisesti ole millään muotoa aktiivinen. Eikä hakijoita varsinaisesti "oteta". Lähtökohtaisesti kaikki, jotka täyttävät kriteerit, saavat turvapaikan. Kriteerit taas määräytyvät lainsäädännön ja viranomaisten säännösten soveltamisohjeiden/-käytännön perusteella. Se, että tätä "humanitaarista maahanmuuttoa" ennen viime vuoden alkua toteutettiin jopa ilman lakiin perustuvaa valtuutusta, ja tämä käytäntö kodifioitiin lainsäädäntöön vasta tuolloin, kertoo, että nämä kriteerit "humanitaariselle perusteelle" eivät sisälly mihinkään kv-sopimukseen. Sanomattakin on selvää, että nämä kriteerit eivät vastaa Geneven-sopimuksen mukaisia kriteereitä. Tämän takia tämä koko peruste tulisi asettaa uudellenarvioinnin piiriin, koska se käytännössä tarkoittaa väestön siirtämistä paremman elintasonpiiriin ilman mitään yksilökohtaista perustetta. Puhumattakaan perheenyhdistämisten mukana tulevista henkilöistä, joilta ei vaadita mitään perusteita sukulaisuussuhteen lisäksi (paremmin tietävät voivat toki korjata).

Kiintiöpakolaisten osalta luonnollisesti tilanne on toinen, ja tähän vaikuttaa varmasti myös hallituskokoonpano, koska velvoitteista huolimatta Suomi ei ole joka vuosi täyttänyt velvoitteitaan (Mikä on varsin ironista huomioiden humanitaarisen maahanmuuton määrä).

Jos Ahmed ja Saida tekevät 7 lasta, joista 3 tekee töitä ja kahdella on yritys, joka myös työllistää ihmisiä, niin eikö sieltä silloin tule myös verotuloja vanhusten elättämiseen?

Kysymys kuuluukin, kuinka todennäköinen tällainen skenaario on, kun puhutaan humanitaarisilla perusteilla tulevasta väestöstä? Ei tuo lienee mahdoton tilanne ole, mutta tuo "jos" sana tuolla kertoo esimerkkisi vaativat hiukan lisäperusteluita.

Jos heidät taas sijoitetaan lähiöön ja näytetään kylmää kättä kaikkeen, vetoamalla tilastoihin, niin miten hyvin ollaan onnistuttu?

Niin. Minä en oikein tiedä minne heidät sitten pitäisi sijoittaa? Presidentin kesä-asunnolle Naantaliin? Helsingin keskustaan 10 huoneen asuntoihin? Kyllähän näitäkin ehdotuksia kuulee, mutta en tiedä miksi he olisivat sellaisiin enemmän oikeutettuja kuin esimerkiksi minä.

Nythän on niin että syntyvyys on suurempi kuin moniin vuosiin, ja kun itse aika tavalla jatkuvasti ajattelen lähivuosina tapahtuvaa huoltosuhteen romahtamista niin minusta tämä on äärimmäisen hyvä uutinen. Kasvu kuitenkin perustuu pääosin, tai ehkä jopa kokonaan, maahanmuuttajien syntyvyydelle. Nyt ilmeisesti maahanmuuttokriitikkojen mielestä olen tässä(kin) perusteeton optimisti eli nämä syntyneet maahanmuuttajien lapset tulevat kalliimmaksi kuin mitä veroja mahdollisesti maksavat, eivätkä tule auttamaan eläköityvässä ja väestöltään pienentyvässä Suomessa vaan päinvastoin pahentavat entisestään vaikeata tilannetta.

Varmaan vaatisi hieman tarkempaa selvitystä, että mitkä maahanmuuttajaryhmittymät tuosta syntyvyyden kasvusta vastaavat. Jos se on pääosin esim. saksalaisista tai yhdysvaltalaisista tohtoreista ja toimitusjohtajista koostuvista ryhmittymistä, jälkeläiset todennäköisesti tulevat olemaan huoltosuhteelle edullisia. Jos taas syntyvyys perustuu syrjäytymiskierteeseen ajautuneisiin ryhmiin, voi asia olla hyvin toisenlainen. Esim. Saksassa jopa 3 sukupolven turkklaisväestön peruskoulusta selviytyminen on huomattavan surkeampaa kuin kantaväestön (asiasta oli jossain Ylen-jutussa).

Onko tosiaan näin ja mitä perusteltua syytä on ajatella tällä tavoin? Missä länsimaassa on jo tapahtunut radikaali huoltosuhteen romahtaminen, jota runsas maahanmuuttajien syntyvyys on pahentunut?

Tiedät kyllä varmasti hyvin itsekkin, että Suomi on Japanin ohella eturintamassa. Ainakaan toistaiseksi Japani ei ole ruvennut varustautumaan tilanteeseen ryhtymällä harrastamaan laajamittaista humanitaarista maahanmuuttoa. Tuskin maahanmuuttajien syntyvyys kategorisesti vaikuttaa huoltosuhteeseen positiivisesti tai negatiivisesti. On kuitenkin mielestäni perusteltua olettaa, että eri maahanmuuttajien kontribuutiossa huoltosuhteeseen on eroja, tätä tuskin itsekkään kiellät?

Ja varmasti, jos voisimme, ja käytännössähän voimme, antaa jonkinlaisen huoltosuhdekertoimen vastasyntyneille, niin etnisen ja kulttuurisen taustan mukaan voisi epäilemättä melko selkeästi pystyä arvioimaan, ketkä ovat todennäköisesti hyödyllisempiä tuotantotekijöitä ja ketkä vähemmän hyödyllisiä. Tämä ajattelu on oikeasti raadollista, mutta maailma on, eikä Suomi voi olla radikaalisti parempi kuin maailma yleensä. Jonkin verran kuitenkin, vaikka ero lieneekin kapenemaan päin - yritetään pitää se mahdollisimman isona.

Ei tämä todellakaan mikään maailmaa syleilevä humaani tarkastelutapa ole. Mutta jos tarkastelemme humanitaarista maahanmuuttoa Suomen edun kannalta, on kyseinen tarkastelutapa täysin perusteltu.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Tämän asian ymmärtäminen tosiaan taitaa olla todella vaikeata niille, jotka perustelevat humanitaarista maahanmuuttoa juurikin työvoimapoliittisilla syillä. Ja näitä riittää.

Ei näitä voi kuitenkaan täysin erottaakaan, sehän olisi erittäin epäviisasta. Periaattelisella tasolla kuitenkin on hyvä pitää nämä kaksi asiaa erillään, mutta käytännössä kannattaa tehdä systeemi sellaiseksi, että se edesauttaisi humanitaarisen maahanmuuton kautta tulevien kouluttautumista ja työllistymistä. Etenkin olemassaolevien vahvuuksien hyödyntämistä. Työvoimapoliittisin keinoin.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Perunan kanssa taidettiin tästä asiasta jo aikaisemminkin keskustella, mutta ei näköjään edes silloin tainnut asia mennä perille.

Olette oikeassa, määritelmäni rasismista on ehkä turhan laaja.

No et ole ainoa.

Tarkempaa olisi puhua syrjinnästä ja Soinin kohdalla syrjinnän syy on, että henkilö on (tai ei ole) maan kansalainen. Itse pitäisin tätä rasismina, koska syrjintä liittyy etnisyyteen, mutta voi olla, että joku muu ei pidä asiaa rasismina.

(Boldaukset minun)

Need I say more? Ensiksi toteat, että syy liittyy kansalaisuuteen, sitten toteat, että se liittyy etnisyyteen? Missä oikein luuraa ajattelusi? Kai nyt jo ymmärrtä, ettei kansalaisuus ja etnisyys ole sama asia.

Toivon kuitenkin, että voidaan olla samaa mieltä siitä, että Soinin ehdotus täyttää syrjinnän kriteerit? (Huom. en ota kantaa onko syrjintä oikein vai ei.) Jos joku on eri mieltä, niin tahtoisin luonnollisesti kuulla perustelut...

Minäkin toivoisin, että kaikki olisivat sitä mieltä, että minulle kirjattaisiin rajattomat oikeudet ja vapaudet perustuslakiin. Tuolla logiikalla myös Suomen perustuslaki täyttää syrjinnän kriteerit.

Lisätään vielä, että seuraava askel on tietenkin argumentoida onko oikein syrjiä kansallisuuden perusteella vai ei. Haluan tehdä tämän kunnolla, joten joudutte odottamaan hetken kirjoitustani. :)

Tätä asiaa voidaan lähteä tarkastelemaan jo ihan perustuslain tasolta. Jo siitä ilmenee, että valtiolla on vastuu omista kansalaisistaan. mm. karkoituskielto, perusoikeuksien turvaaminen jne. Valtiolla siis on jakamaton vastuu kansalaisistaan. Tästä voidaan analogisesti johtaa, että myös muilla valtiolla on jakamaton vastuu kansalaisistaan. Täten Suomella ei ole vastuuta huolehtia ulkomaalaisista rikollisista, eikä muilla valtioilla ole vastuuta huolehtia suomalaisista rikollisista.

Toki voit kyseenalaistaa, että minkä takia Suomen valtiolla on vastuu vain omista kansalaisistaan. Sen tekemällä astut kuitenkin aikamoiseen suohon, koska sen jälkeen ei olisi yhtään mitään perustetta, minkä takia Suomen ylipäänsä tulisi käyttää budjettiansa suomalaisten hyväksi. Luulen kuitenkin, että jokainen täysjärkinen ymmärtää, että on perusteltua käyttää Suomen valtion budjettia suomalaisen yhteiskunnan hyväksi. Et myöskään tuskin kyseenalaista lainsäädöstä vanhempien elatusvelvollisuudesta lastaan kohtaan. Vaikka sinun harjoittamallasi ajattelutavalla (ollessa siis edes hitusen johdonmukainen) tuo velvollisuus on syrjivä.

Kyllä varmaan itsekin ymmärrät tuon jankkaamisesi perustuvan kestämättömällä ajattelutavalle, minkä takia en oikein ymmärrä minkä takia asiasta täytyy vängätä vänkäämisen takia. On ihan johdonmukaista, että kansallisvaltiossa nähdään sen jäsenten solidaarisuusvelvollisuus toisiaan kohtaan suuremmaksi. Aivan kuten yhteiskunnan sisällä nähdään perheenjäsenten solidaarisuusvelvollisuuden olevan suurempi toisiaan kohtaan. On siis ihan perusteltua, että tämä näkyy myös lainsäädännössä.

1) Oleskeluvan saaneella on täysivaltainen yhteiskunnan jäsen kaikkine oikeuksineen ja velvollisuuksineen.

Siis väitätkö nyt ihan tosissaan, että oleskeluluvan saannella on samat oikeudet ja velvollisuudet kuin Suomen kansalaisella? Jopa EU-maan kansalaisen oikeudet Suomessa eroavat kolmannen maan kansalaisen oikeuksista ja asemasta.

2) Suomen maahanmuuttopolitiikka on edelleen tiukkaa ja tämän vuoden uusilla säädöksillä tiukkenee suuresti koskien esim. turvapaikanhakijoita

Tiukkuus lienee suhteellista. Jos vertaammen Japaniin tai Ruotsiin, voi hieman muuttaa "tiukkuutta". Sen takia olisikin ihan hyvä, jos tuota tiukkuutta perustelisi hiukan tarkemmin. Mitä nämä muutokset konkreettisesti tulevat olemaan?

3) Turvapaikanhakijoiden ja kiintiöpakolaisten määrä on Euroopan ja pohjoismaiden mittakaavassa todella pientä.

Tämä lienee ihan totta. En vain oikein ymmärrä, mitä merkitystä sillä on Suomen osalta.

4) Kusipää/rikollistutkaa ei ole keksitty ja Schengen-sopimuksen mukaan Eurooppaan päästyä rajoja on kovin vaikea valvoa. Turvapaikanhakijoiden ilmoitukset tapahtuvat melkein poikkeuksetta Etelä-Suomessa poliisilaitoksilla.

Tähän varmasti ainoana keinona on tehostaa hakemusten käsittelyä sekä pikakäännyttämisiä.

5) Turvapaikanhakijoilla/pakolaisilla on suurella osalla ammatti kotimaasta, mutta suomalainen koulutusjärjestelmä ei hyödynnä sitä minkä vuoksi esim. ammatteihin valmistuminen on lapsen kengissä verrattuna moneen muuhun maahan.

Varmasti löytyy ammatteja kamelikuskeista lähtien. Se nyt on sinäänsä aivan toissijaista, jos edes luku-/kirjoitustaitoo ei ole edes omaan kieleen. Ei varmasti tarvitse olla ruudinkeksijä ymmärtääkseen, että tulijoiden lähtömaiden yhteiskunta- ja ammattirakenne eroaa Suomesta hiukan. Kehittämistä varmasti olisi suomalaisessakin järjestelmässä, mutta nuo tulijoiden lähtövalmiudet ovat varmasti aivan järjettömän haastavat.

6) Vakaviin rikoksiin syyllistyneitä maahanmuuttajia on käännytetty ja käännytetään kotimaihinsa edelleen mikäli se on vain mahdollista.

Mutta mikä on todellinen viranomaisten lainsoveltamistaso? Ainakaan tämän Sellon kaverin osalta ei viranomainen ollut käyttänyt valtuuksiaan.

Ulkomaalaislain 149 §:n mukaan "maasta voidaan karkottaa oleskeluluvalla oleskellut ulkomaalainen, jonka on todettu syyllistyneen rikokseen, josta on säädetty enimmäisrangaistuksena vähintään yksi vuosi vankeutta, taikka jonka on todettu syyllistyneen toistuvasti rikoksiin taikka joka on käyttäytymisellään osoittanut olevansa vaaraksi muiden turvallisuudelle."

Väitätkö nyt siis, että Shkupolli oli poikkeustapaus vai noudattiko tämä viranomaisten normaalilainsoveltamiskäytäntöä?

Pointti nyt on tuossa se, että kyse ei liene siitä noudatetaanko kyseistä ulkomaalaislain pykälää lainkaan, vaan että mikä on se viranomaisen soveltamis- ja tulkintakäytäntö.

7) Suomi on sitoutunut humanitääriseen maahanmuuttoon kansainvälisin sopimuksin ja kunnioittaa ihmisoikeuksia.

Ihan mielenkiinnosta vain. Mitkä ovat ne kv-sopimukset, jotka tähän Suomea sitouttavat? Ainakaan lainsäädännön venkslaaminen ei anna viitettä, että kyseessä olisi kv-sopimussidonnainen asia, koska Suomi ei käytännössä saisi rikkoa velvoitteitaan, muuttamalla lainsäädäntöä niiden velvoitteiden vastaisiksi.

Ja eiköhän Suomi kunnioita ihmisoikeuksia edelleen, vaikka lopettaisi humanitaarisen maahanmuuton kokonaan. Se velvoite kun on lähinnä negatiivisluontoinen ja velvoittaa Suomea vain tietyissä ulkomaalaisen karkoitustilanteissa (koskien nyt tätä maahanmuuttopolitiikkaa).

Tuo tiukentaminenkin on aika tyypillistä Suomen maahanmuuttopolitiikkaa - reagoidaan asioihin nopeasti ja lyhytjänteisesti, josta sitten on loppujen lopuksi suuremmat kustannukset kuin säästöt (esim. vastaanottokeskusten avaamis- ja sulkemisruletit). Osa muutoksista toki perusteltuja ja varmasti järkeviä.

Olen kyllä samaa mieltä tuon poukkoilun kestämättömyydestä. Kyseessä kun vain on niin kuuma peruna, ja tuo politiikka on ylipäänsäkkin vain reaktiivista, mitä tulee sopeuttamisiin yms. Tämä sen takia kun tulijamäärät vaihtelevat koko aika. Ne pitäisi saada sellaisella, mahdollisimman vakiintuneelle tasolle, jolloin Suomen resurssit riittävät hakemusten käsittelyyn kuin myös sopeuttamistoimiin. Tällä hetkellä asiaintila vain ei ole moinen.
 
Viimeksi muokattu:

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Ei näitä voi kuitenkaan täysin erottaakaan, sehän olisi erittäin epäviisasta. Periaattelisella tasolla kuitenkin on hyvä pitää nämä kaksi asiaa erillään, mutta käytännössä kannattaa tehdä systeemi sellaiseksi, että se edesauttaisi humanitaarisen maahanmuuton kautta tulevien kouluttautumista ja työllistymistä. Etenkin olemassaolevien vahvuuksien hyödyntämistä. Työvoimapoliittisin keinoin.

Ei tietenkään voi, tai kannata. Mutta perusteina ne on syytä erottaa. Nyt tilanne tuntuu olevan se, että ihan työvoimapoliittisista syistä porukkaa halutaan äkkiä "reserviin", vaikka jo entisissä tulijoissa ja omassa väestössä riittää aivan tarpeeksi koulutettavaa ja työllistettävää.

Niinkuin olen sanonut, niin tämä "kaksi kärpästä yhdellä iskulla"-tyylinen ajattelu ei edes auta kumpaakaan; tehokkaaseen sopeuttamiseen tai lisäämään osaavaa työvoimaa.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Niin. Mitkä nyt sitten ovat nämä yhteiskunnan "hommat"? Jos pystyt antamaan tähän perustellun ja tyhjentävän vastauksen, päässet jopa yhteiskuntafilosofian maailmanklassikoiden joukkoon. Odotan innolla, joskaan en henkeäni pidätellen!

Elintasoa itsessään tuskin on tarvetta mietiskellä, sen muutoksia tosin on syytä aina analysoida mennesseen perustuen. "Elintason" käsitteen sisältö lienee aika laaja, eikä valtion budjettikaan siitä kerro juuri yhtään mitään...

Niin, voi olla, että seuraavan kymmenen vuoden aikana joudumme todella pohtimaan mitä ne yhteiskunnan "hommat" ovat. Nykyinen elintapamme tulee tienpäähänsä, kun huoltosuhde heikkenee radikaalisti, rahaa systeemiin tuovat työpaikat vaihtuvat palvelu- ja sosiaalialan työpaikkoihin ja kaikki pitävät eduistaan kiinni. Tällöin joudutaan todella miettimään, mistä ne rahat otetaan.

PS. Tänään oli lehdessä juttu, jossa väittivät, että eläkeiän kahden vuoden nosto olisi 21 miljardin arvoinen...
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Siis väitätkö nyt ihan tosissaan, että oleskeluluvan saannella on samat oikeudet ja velvollisuudet kuin Suomen kansalaisella? Jopa EU-maan kansalaisen oikeudet Suomessa eroavat kolmannen maan kansalaisen oikeuksista ja asemasta.

Miltei. Tämä siis oli tarkoitettu lähinnä Daespoon kirjoitukseen, jossa erheellisesti viitattiin että vasta kansalaisuuden saaneella olisi oikeus täyteen terveydenhuoltoon jne. Kansalaisuuden saatua muuttuu lähinnä ulkomaalaispassin vaihtuminen Suomen passiin ja äänioikeus.

Vai mitä kaikkia oikeuksia ja velvollisuuksia kansalaisella on verrattuna pysyvän oleskeluvan saaneeseen?

Tiukkuus lienee suhteellista. Jos vertaammen Japaniin tai Ruotsiin, voi hieman muuttaa "tiukkuutta". Sen takia olisikin ihan hyvä, jos tuota tiukkuutta perustelisi hiukan tarkemmin. Mitä nämä muutokset konkreettisesti tulevat olemaan?

Onhan Suomessa kautta historian ollut oleskeluvat kiven alla. Suomi on ollut linjassaan aika konservatiivinen minkä vuoksi nopeat muutokset (esim. Ruotsissa kurdien negatiiviset päätökset) ovat hetkittäin näyttäneet, että Suomen maahanmuuttopolitiikka olisi kovin liberaalia.

Turvapaikanhakijoita koskevat muutokset tulevat olemaan isoja. Toimeentulotuen leikkaaminen kolmanneksella, perheenyhdistämisen tiukentuminen, ruokahuolto-keskukset, iän määritykset jne. Järkeviäkin uudistuksia ehdottomasti.


Tämä lienee ihan totta. En vain oikein ymmärrä, mitä merkitystä sillä on Suomen osalta.

Saivartelua. Tuosta lauseesta oli näköjään unohtunut kohta "määrä Suomessa". Tottakai se on hyvä ottaa näissä keskusteluissa esiin. Tässäkin ketjussa kaikki mittakaavat tuntuvat usein olevan täysin hukassa. Eikä ihmekään jos ei olla asiaan perehdytty sen tarkemmin.

Tähän varmasti ainoana keinona on tehostaa hakemusten käsittelyä sekä pikakäännyttämisiä.

Jep. Se on kaikkien etu. Nythän on vuoden vaihteessa lisätty sekä käsittelijöiden määrää että poliisien resursseja. Käytännössä (mikäli määrät pysyvät suht samoina) päätöksiä tulee entistä enemmän ja käännytykset tulevat nopeammin. Kuntapaikkoja ei kuitenkaan edelleenkään ole likimainkaan riittävästi, jolloin ihmisten oleskeluaika vastaanottokeskuksissa pitenee.

Varmasti löytyy ammatteja kamelikuskeista lähtien. Se nyt on sinäänsä aivan toissijaista, jos edes luku-/kirjoitustaitoo ei ole edes omaan kieleen. Ei varmasti tarvitse olla ruudinkeksijä ymmärtääkseen, että tulijoiden lähtömaiden yhteiskunta- ja ammattirakenne eroaa Suomesta hiukan. Kehittämistä varmasti olisi suomalaisessakin järjestelmässä, mutta nuo tulijoiden lähtövalmiudet ovat varmasti aivan järjettömän haastavat.

Osittain on, osittain ei ole. Ei tarvitse olla ruudinkeksijä ymmärtääkseen, että kaikkein heikoimmassa asemassa olevat eivät pääse edes kotimaasta lähtemään ja olemassaolevien koulutusten hyödyntämättäjättäminen ei ole kenenkään etu. Koulutusjärjestelmää uudistamalla pystyttäisiin panostamaan tähän.

Väitätkö nyt siis, että Shkupolli oli poikkeustapaus vai noudattiko tämä viranomaisten normaalilainsoveltamiskäytäntöä?

En ole väittänyt Shkupollin tapauksesta mitään. En tunne riittävän hyvin tapauksen yksityiskohtia. Sen tiedän, että vakaviin rikoksiin syyllistyneitä on käännytetty ja tullaan käännyttämään. En tiedä onko Shkupollin tapauksessa viranomaisyhteistyö epäonnistunut vai mikä siellä on ollut taustalla.

Pointti nyt on tuossa se, että kyse ei liene siitä noudatetaanko kyseistä ulkomaalaislain pykälää lainkaan, vaan että mikä on se viranomaisen soveltamis- ja tulkintakäytäntö.

Päätöksen tekee aina käsittelijä, joka on ihminen vaikka pykäliä pitäisikin tarkasti noudattaa. Joskus voi tietysti olla että kun vaakakupissa ovat inhmilliset tekijät (perhesiteet jne) ja rikos (pahoinpitelykö se oli?) , joka ei ole kuitenkaan rangaistusasteikon kärkipäätä niin päätös voi kallistua suuntaan tai toiseen. Maahanmuuttoviraston edustajat muistaakseni kommentoivat ettei Shkupollin tapauksessa kriteerit maasta poistamiseen täyttyneet.



Ihan mielenkiinnosta vain. Mitkä ovat ne kv-sopimukset, jotka tähän Suomea sitouttavat? Ainakaan lainsäädännön venkslaaminen ei anna viitettä, että kyseessä olisi kv-sopimussidonnainen asia, koska Suomi ei käytännössä saisi rikkoa velvoitteitaan, muuttamalla lainsäädäntöä niiden velvoitteiden vastaisiksi.

YK:n pakolaissopimus. Suomi allekirjoitti sopimuksen 1968 ja yksi sopimuksen keskeisistä asioista on pakolaisten palauttaminen. "Suomi allekirjoitti Geneven pakolaissopimuksen 1968, ja muiden sopijavaltioiden tavoin sillä on velvollisuus suojella pakolaisia ja alueeltaan turvaa hakevia ihmisiä. Sopimus kieltää näiden ihmisten karkotuksen ja palauttamisen alueelle, jossa heidän henkeään ja vapauttaan uhataan. Geneven pakolaissopimuksessa määritellään myös se, kuinka pakolaisia on kohdeltava. "

Olen kyllä samaa mieltä tuon poukkoilun kestämättömyydestä. Kyseessä kun vain on niin kuuma peruna, ja tuo politiikka on ylipäänsäkkin vain reaktiivista, mitä tulee sopeuttamisiin yms. Tämä sen takia kun tulijamäärät vaihtelevat koko aika. Ne pitäisi saada sellaisella, mahdollisimman vakiintuneelle tasolle, jolloin Suomen resurssit riittävät hakemusten käsittelyyn kuin myös sopeuttamistoimiin. Tällä hetkellä asiaintila vain ei ole moinen.

Hakijamäärää ei voi koskaan ennustaa ja siihen vaikuttavat meistä riippumattomat asiat. Toki esim. tämän vuoden kaltaisilla muutoksilla vastaanottolakiin voidaan yrittää vaikuttaa, mutta nähtäväksi jää miten paljon muutokset tulevat vaikuttamaan. Määrähän on ollut aika vakiintuneen pieni koko ajan ja ilman valtiovallan lyhytjänteistä toimintaa väitän, että kustannukset olisivat olleet paljon pienemmän. Lyhytjänteisyys johtuu pitkälle asenneilmastosta.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Takaisin tuohon rikastaako kysymykseen.

Kulttuurin näkökulmasta rikastaa, mutta Suomessa tämä ei niin hyvin näy vielä. Toisin on Ruotsissa. Ole hyvä, tässä pieni kavalkaadi maahanmuuttajista, jotka ovat rikastuttaneet kovasti ruotsalaista kulttuuria musiikillaan:

Oikeastaan ensimmäinen, joka tulee mieleen on Leila K. Muistatko? Leila asui tuossa vähän matkan päässä ja vietti tosi kovaa elämää – ja lauloi vielä lujempaa: http://www.youtube.com/watch?v=mmuCLF3msj8

Ja naisiahan sieltä tuli yhdessä välissä ihan ihan solkenaan. Itse tykkäsin kovasti esim. Jennifer Brownista: http://www.youtube.com/watch?v=iNPA4KFEJHQ

Joku muistaa varmasti myös Afroditen, kolme tummaa tyttöä, tähtäimessä myös Euroviisut. Näistä jokaisella on oma uransa artistina: http://www.youtube.com/watch?v=OiMr8z5syD8
Esim. Kayo Shemani pulpahti pinnalle joskus aikoinaan tällä biisillä: http://www.youtube.com/watch?v=RJE5n4Dykxk
Gladys del Pilar on tuttu esiintyjä, varsinkin kesän festareilla: http://www.youtube.com/watch?v=g8--e22iA5w
Ja sitten se kolmas, Blossom Tainton, tässä yhdessä Shirley Clampin kanssa: http://www.youtube.com/watch?v=iaZZ1n69Z3o

Dilba on syntynyt Turkissa: http://www.youtube.com/watch?v=PJTOurCTd9U

Samoihin aikoihin pillahti pinnalle myös Neneh Cherry, Tää kyllä svengaa ihan kivasti minun mielestäni: http://www.youtube.com/watch?v=BCSml-3e9RQ Niin, ja proidi kans, Eagle Eye Cherry! Muistathan tämän biisin, jota soitetaan radiossa vieläkin usein: http://www.youtube.com/watch?v=FwiuXevi9FE

Helena Paparizou voitti Euroviisut tällä, Kreikan nimiin: http://www.youtube.com/watch?v=icP8PqdW59k Mutta hänhän on syntynyt ja kasvanut Ruotsissa, Göteborgissa. Ja yhdessä välillä kaikki rallattelivat tätä: http://www.youtube.com/watch?v=Dqzrofdwi-g

Oma suosikkini on Viktoria Tolstoy (kyllä, Leo oli hänen isoisänsä): http://www.youtube.com/watch?v=rWyx0OcaQoc

Titiyo - olet varmasti kuullut radiossa: http://www.youtube.com/watch?v=yPG2iiaVdD4

Uudemmasta aallosta vastaavat sitten sellaiset artistit, kuin esim. Laleh! Minäkin tykkäsin tästä kovasti yhdessä välissä (uskallan myöntää): http://www.youtube.com/watch?v=vvMhMgwSKQ4

Niin ja tietenkin Darin, teinityttöjen märkä uni: http://www.youtube.com/watch?v=kNya0JllMnY

Idol on suosittu jippo Ruotsissa. Ja maahanmuuttajat tykkäävät myös siitä. Reza meni pitkälle, oliko viiden vai neljän joukossa, ennen kuin putosi jatkosta: http://www.youtube.com/watch?v=y6yqqblYPiE

Samoin Eddie Razaz: http://www.youtube.com/watch?v=4AaP5BrTULg
Ja toi vaaleetukkanen kaveri vasemmalla on toisenpolven puolalainen: http://www.youtube.com/watch?v=ZMCfaTB7ln4

Tässä muuten meidän kaikkien oma Marko Lehtosalo, joka on viihdyttänyt varsinkin Ruotsin lapsia: http://www.youtube.com/watch?v=H10Ep0F8Z7A

Mitä enemmän kaivelen aivolokeroita, sitä enemmän löydän kulttuuria rikastavia maahanmuuttajia, tai heidän jälkeläisiään. Joten päätän tämän sillä kaikkein suurimmalla: Yli puolet jäsenistä oli yhdessä vaiheessa toisen polven suomalaisia!! http://www.youtube.com/watch?v=R1ZPEqoznvw

Mukavia kuunteluhetkiä!
 
Viimeksi muokattu:

HemmoP

Jäsen
Niin. Minä en oikein tiedä minne heidät sitten pitäisi sijoittaa? Presidentin kesä-asunnolle Naantaliin? Helsingin keskustaan 10 huoneen asuntoihin? Kyllähän näitäkin ehdotuksia kuulee, mutta en tiedä miksi he olisivat sellaisiin enemmän oikeutettuja kuin esimerkiksi minä.


Sisäasiainministeri Holmlundin veljellä lienee hyviä ideoita sijoituspaikoista:

http://www.satakunnankansa.fi/cs/Sa...artikkeli/pakolaiskeskus+on+nyt+bisnesta.html

ei ole ainoa ja velkarahalla on helppoa rällästää.. ei kun toteuttaa humanitaarista logistiikkaa. Kovasti tuntuu velkaa irtoavan tälle perheelle businesstoimintaan. Itse ministerilläkin on 631000 euroa velkaa sijoituskiinteistöjen hankintaa varten. Lieneekö mitään tekemistä veljensä businesten kanssa ?

http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/166377.shtml

Mitään jääviysongelmaahan tässä ei ole ja jos olisikin, niin kyllähän media sen esille nostaisi ? Vai ?
 
Viimeksi muokattu:

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Thai-hieronnalle on ollut aina kysyntää, mutta nyt näyttää siltä, että Suomi-poika saa unohtaa lisäpalvelut Iltasanomien jutun mukaan.

Homma vaan tiukkenee ja taitaa mennä käsipeliksi. Toivon mukaan Ibrahimin tapaus ei saanut poliisia tiukemmalle linjalle tässä! Tämän toiminnan heikentyminen ei kyllä ainakaan rikasta €:-)
 

Laakamato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers (Jokerit)
Tapio Tuurilta taas hyvä blogi-kirjoitus Sarkasmin kuolema. Linkki:http://tuuritapio.blogspot.com/
Tapio kirjoittelee varsin ahkerasti. Osa on melko turhaa mutta hyviäkin juttuja löytyy.

Ko. tekstin lopussa 2 linkkiä, molemmat enemmän kuin lukemisen arvoisia. Vaikka olisikin erimieltä. Kannattaa tanskalais-psykologin jutun lopusta lukea myös lukijoiden kommentteja. Hyvin mielenkiintoisia.

Linkitän vielä molemmat tähän eli ensin haastattelu:http://jameshirvisaari.blogit.uusisuomi.fi/2010/01/06/tanskalainen-asiantuntija-muslimien-integroituminen-lanteen-mahdotonta/

Ja tässä linkki Takkirauta-blogiin:http://takkirauta.blogspot.com/2010/01/gjakmarrja-albanialaiseen-tapaan.html
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Feikkiheikit
En tiedä, että onko tämä ollut jo täällä, mutta mielenkiinnolla katson huomisen Pressiklubin: http://atuubi.yle.fi/ohjelmat/pressiklubi

Tarttuuko suomalaisten naisviha maahanmuuttajiin? Vieraana tasa-arvoministeri Stefan Wallin (r), kommentaattoreina MTV3:n Timo Haapala sekä Ilta-Sanomien Reijo Ruokanen.

Siis tarttuuko suomalaisten naisviha maahanmuuttajiin?! Huhhuh. Saisikohan "puolueeton" YLE ikinä näyttää ohjelmaa, jossa käsiteltäisiin, että tarttuuko maahanmuuttajien raiskauskulttuuri (ainakin yhtä perusteltua kuin suomalaisten naisviha) suomalaisiin? Tai edes kääntäen alkuperäisen kuvauksen toisinpäin (monessa vieraassa kulttuurissahan naisen asema on tunnetusti heikko), joka sinällään olisi jo paremmin perusteltavissa faktoin kuin suomalaisten naisviha? Melkoista asennekasvatusta ja itsensäruoskimista taas YLEn toimesta.
 

Viljuri

Jäsen
Ruben ei ole Cristopher Hitchensin tasolla, ilmeisestä yrityksestään huolimatta, ja vaikka sinällään ilmeisesti onnistuu ärsyttämään mediamaailman syvätiedostavia piirejä siihen saakka että nämä ehtivät toisinaan polttamaan Stillerin siltoja ennen kuin Ruben ehtii itse niitä tuhoamaan omalla toiminnallaan.

Yleltä voi odottaa mitä tahansa, tänään taisi tulla hyväkin ohjelma kun antoivat järjestöpuolella uraa tehneen Seppo Riskin kertoa ihan ominkin sanoin muutamia asioita. Toimittajan näkemys ja persoona on Ylen ohjelmissa se kaikkein tärkein asia, ja haastateltavilla on korkeintaan välillinen rooli, siis jos nämä eivät ole toisia toimittajia. (Ja on huomattava, että toimittaja on useimmiten niin tyhmä, keskittymiskyvytön tai päihderiippuvainen, ettei ole saanut elämässään mitään aikaan, mikä tietysti vain lisää puhetulvaa muiden esittämien näkemysten päälle.)
 
Viimeksi muokattu:

HemmoP

Jäsen
Pieni offtopic, sorry

Vedän nyt täysin ulkomuistista kun tilastoa löytänyt, mutta 24:stä parisuhteessa kuolleesta naisesta seitsemän oli muun kuin suomalaisen tappamia, kolme mielenterveysongelmista kärsivän ja kaksi toisen naisen tappamia. Jäljelle jäävästä 12:sta kolme oli kuollut "laajennettuun itsemurhaan" eli perheenpää tappoi itsensä ja aviopuolison.

Että jos sitä naisvihaa pikkaisen erotellaan... Jos joku tuon tilaston löytää, niin olisi kiva vilkaista. En muista oliko poliisin oma tilasto.

Naisväkivallasta puhuttaessa voisi tuoda esiin tilaston alle 15-vuotiaiden tyttöjen kuolemista. Tapetuista kolmestatoista ( 2003-07 ) oli 70% omien äitensä tappamia.

endoffofftopic
 

Raatelurakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Liverpool, Jokerit.
Yle tuo "suvaitsevaisuuden mekka" ylittää jällen kerran itsensä. Mitäköhän vielä voisi perkele valkoisen suomalaisen heteromiehen niskaan laittaa? Sellon ampumatapaus=suomalaisten rasismi syynä, maahanmuuttajien huono integroituminen=suomalaisten rasismi syynä, maailmanlaajuinen taloustaantuma=suomalaisten rasismi syynä, ilmastonmuutos=suomalaisten rasismi syynä. Vittu voisi jo toimittajakunta oli media mikä tahansa keksimään jotain muuta kuin suomalaisten miesten syyllistämisen. Alkaa jo oikeasti pikkuhiljalleen nyppimään ja vähän vitusti alkaakin.
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
No, en osaa sanoa mistä tämä suht. huomattava pakkomielle ja salaliitto-ajattelu syntyy.

Ei kyseessä ole salaliitto vaan rationaalisuuden puute. Pidän tätä kulttia vain vinksahtaneena, aivan kuin muitakin poliittisia ideologioita ja järjestelmiä.
Ensiksi en usko talousteoriaan että jokainen maahanmuuttaja tuo talouskasvua. Nämä taloustieteen mittarit on laadittu protestanttisen työetiikan aikana, jolloin työskenneltiin tehokkaasti hyödyllisten innovaatioiden parissa ja mantereiden välistä kilpailua ei ollut. Jos nämä oletukset eivät toteudu nykyisin, niin reaalitalous romahtaa väestönkasvusta huolimatta. Hyvinvointiyhteiskunta saatiin aikaan 1900-luvun kapitalistisella tuotantoprosessiajattelulla, joka perustui rationaalisuuteen.

Nykyinen 1960-luvun sukupolvikapinasta pohjautuva irrationaalista diversiteettitotalitarismia edustava mytologia nostettiin aikaisemman pragmaattis-rationaalisenlinjan tilalle ilmeisesti hyvinvoinnin kovempina vuosikymmeninä EY:ssä. Tämä diversiteettipalikka ilmenee nykyisin lähes kaikilla yhteiskunnansektoreilla (mm. maahanmuuttajien suosiminen julkisella sektorilla, 1960-lukulainen oikeuskäsitys tuomioistuimissa, monikulttuurinen kasvatus, lehdistösensuuri, toisinajattelijoiden vainoaminen yms.) Ensinnäkin onko mitään takeita siitä että irrationaalisuuteen pohjautuva järjestelmä pystyy samaan kokonaistuotannonmäärään kuin sitä edeltänyt rationaalinen järjestelmä, koska irrationaalisuus itsessään ei perustu empiiriseen todellisuuteen? Tieteeseen ja kausaliteettiin pohjautuva yhteiskunta kohtaa kokonaistuotannonlaskun, jos eliitin päätökset pohjautuvat mytologioihin.

Ja vaikka tuotantoprosessin ympärille perustuvasta järjestelmästä luopuminen ei aiheuttaisi todellista uhkaa, niin huolestuttavinta on se että tässä nykyjärjestelmässä kukaan alkuperäisväestöstä ei halua enää tuotantoyhteiskunnan töihin (autonkuljettajat, siivoojat yms.) vaan tilalle pyritään tuomaan maahanmuuttajia. Järjestelmän tuotantoprosessia vieroksuva koululaitos altistaa maahanmuuttajien lapset kuitenkin kantaväestön tyyppiseen uusavuttomuuteen, joka näkyy toisen ja kolmannen polven maahanmuuttajien rappiona. Mytologiapohjainen irrationaalisuus näkyy myös siinä että valtaeliitti ei harjoita tämän suhteen itsekritiikkiä vaan tuo tilalle uusia lasteja ihmisiä uusavuttomuudelta välttyneiltä mantereilta. Tämä on järjestelmän yksi suurimmista bugeista, sillä se altistaa kyvyttömyydelle manuaalisiin töihin.

Länsi-Euroopan kokemuksista tiedämme, että ongelmia seuraa, jos maahanmuuttajat saavat säilyttää oman kulttuurinsa, mutta toisaalta maahanmuuttajien integroituminenkaan ei paljoa auta, jos siitä seuraa automaattisesti uusavuttomuus. Eli onnistuipa integroituminen tai ei, niin kummassakin tapauksessa perusongelma on siinä, että yhteiskuntamallista puuttuu tehokkaan toiminnan edellyttämä rationaalis-pragmaattisuus, jolloin länsimaalainen hyvinvointielämäntapa 1900-luvun mittakaavassa on joka tapauksessa mahdoton.

Tuohan tarkoittaisi siis sitä että jaettavaa olisi vuosi vuodelta vähemmän samalla kun rationaalisemmin käyttäytyvät mantereet vievät yhä suuremman osan maailmantalouden tuotosta. Nykyisenkaltaisen ja kiihtyvämmän massamaahanmuuton myötä ruokittavia suita on entistä enemmän kilpailemassa kokonaistuotannon resursseista.

EU-eliitin pitäisi myöntää ajoissa virhe, kun se korvasi palveluyhteiskuntaan siirryttäessä rationaalis-pragmaattisen tuotantoajattelun uudella vihervasemmistoisella ajattelutavalla. Jos tätä ei tehdä se johtaa vain tavallisten kansalaisten vastarintaan, joka tuskin aiheuttaa uusavuttomassa Euroopassa todennäköisesti vain synkkää sähellystä rationaalisuuden puuttuessa.

Eurooppalaisen "puhtauden" ajattelu siellä näyttäisi kuitenkin olevan kai taustalla, ja ellet ole rotu-puhtauden vaalija niin minkä puhtauden sitten?

Mitä ankarammaksi homogenisointimenetelmät liikkuvat sitä enemmän kasvavat myös yhteisen maailmankuvan sisäiset ristiriidat ja riskit varsinkin kun tämän olkiladon koko siirtyy yhä suuremmalla maantieteelliselle alueelle, ja koska tähän tarvitaan yhä suurempia yksilönvapautta kaventavia toimia. Ja nyt tarkkana - kaikki yhteiskuntaideologiat sisältävät homogenisointimenetelmiä (Kristillis-isänmaallinen oli varsin ankara, kapitalismi ja neuvostokommunismi byrokratian huippuja), mutta järjestelmän tehokkuudelle on edellytyksenä että valvonnasta aiheutuva ajanhukka ja huomion suuntaaminen epäolennaisuuksiin eivät kasva suuremmiksi kuin homogenisoimisesta saatava hyöty (Neuvostoliiton hyydytti byrokratia). Vihervasemmistolaisuudessa tuottavuuden lasku on saanut jo nyt (ideologian nuoruudesta huolimatta) niin suuret mittasuhteet että se ei tunnu lähtevän kunnolla edes käyntiin. EU-suurkaupunkien gettoutuminen (joka tuntuu tänä päivänä aivan käsittämättömältä) lienee esimakua tästä ongelmasta, joka ei ole mikään ihme koska niistä homogenisointi lähti liikkeelle.

Erota kaksi eri asiaa. On olemassa toisilleen maantieteellisesti kaukaisten ihmisten kohtaamisia, joita voidaan kutsua kansainvälisyydeksi, ja toisaalta on olemassa myös tietty selkeästi tunnistettava 1960-lukulainen mytologia, jota myös usein kutsutaan kansainvälisyydeksi ja joka alkaa olla länsimaissa puolivirallisen uskonnon asemassa. Genetiikalla ja kansakunnan rappiolla ei ole mielestäni mitään tekemistä. Näissä piireissä rasismia on mytologiaan pohjautuva egoistinen halu tuntea ylemmyyttä alkuperäisväestöä kohtaan. Tähän ryhmään kohdistetut natsikortit perustuvat siis luokitteluun omista valinnoista riippumatta, koska näin on vain joskus päätetty.


Miksi nämä asiat valvottavat sinua ja saavat uskomaan Paavo Lipposen salaisiin EU-jäsenyyslupauksiin?

Keskustelupalstalla on mukava nillittää. Tämä ketju on yksi puljun suosituimpia, joka kertoo siitä että ihmisiä kiinnostavat nämä asiat. Valitettavasti täällä puhutaan paljon seurauksista, eikä syistä tai rakenteista, jotka itseäni kiinnostavat enemmän. Täällä on kuitenkin paljon fiksuja kirjoittajia ja siksi olen yrittänyt tehdä keskustelunavauksia rakenteiden suuntaan, jotta saisin itse lisätietoa ja kuulisin muiden mielipiteitä.

Lipposen juttuhan on totta, mutta ei niin olennaista.

Mikä on se valtava uhka, joka meitä tällä hetkellä vaarantaa vasemmistohumanistien vaikutusvaltaisen monikulttuurisuus-salaliiton toimesta?

Kysehän ei ole mistään salaliitosta vaan poliittisesta järjestelmästämme, jonka 1960-liike sai myytyä koko Euroopan eliitille.

Tällä hetkellä mikään ei viittaa muuhun kuin Euroopan alkuperäiskansojen vetämiseen vessasta alas. Thomas Hylland Eriksenin mukaan tätä ei tarvitse pitkään odotella (http://web.abo.fi/meddelanden/internationellt/2007_15_etmu.sht). Toki seuraavan 10-30 vuoden ajanjaksolla tämä aiheuttaa vastarintaa ja muutamat rationaalisimmista EU-valtioista pelastavat oman maansa ainakin joksikin aikaa.

Miksi EU-eliitti sitten antaa tämän tapahtua? Työvoimapula on heikko selitys, sillä eliitti ei tunnu tekevän yhtään mitään järkevää talouden kohentamiseksi. Eurabiakin tuntuu mahdottomalta ajatukselta, sillä sehän tarkoittaisi geopoliittisesti rationaalista visiointia. EU lienee irrationaalinen, puhtaasti poliittinen projekti.


Ei kai tätä missään Siionin vanhinten pöytäkirjassa tai Illuminaatissa ole suunniteltu?

Ehkä 1980-luvulla (?) tapahtui jonkinlainen murros Euroopan maiden eliittipiirien suunnitelmissa. Varmaankin joko EY:n luontainen kehitys kohti liittovaltiota tai Neuvostoliiton hajoaminen aktivoivat EY-maiden vaikutusvaltaisimpia eliittipiirejä laatimaan eräänlaisen kirjoittamattoman yhteisymmärryksen siitä, että irrationaalinen diversiteetin palvonta tulisi EU-liittovaltioksi tähtäävän EY:n jopa korkeimmaksi arvoksi. Miten muuten voitaisiin selittää esimerkiksi monikulttuurisuus-aihepiiristä ilmestyneen kirjallisuuden räjähtäminen moninkertaiseksi tässä vaiheessa? Tämä diversiteetin palvonta tietenkin automaattisesti sisältää jo perusasenteessaan joko laajamittaisen ohjatun maahanmuuton kehitysmaista EU-maihin tai jopa rajojen poistamisen kokonaan, sillä ei voi olla riittävää diversiteettiä ilman riittävää Toiseuden prosentuaalista osuutta.

EU-maiden suurten oikeistopuolueiden Internet-sivuiltahan olettaisi löytyvän valtavia määriä vasemmiston diversiteettimuotin vastaista taustamateriaalia, jos esimerkiksi oikeistoliberaalit olisivat toimineet 1980-luvun lopun jälkeen edelleen alkuperäisten valistusarvojensa pohjalta, jotka eivät luonteeltaan individualistisina hyväksy diversiteetin palvontaa ainakaan kollektiivisena ihmisryhmän ominaisuutena.

Tämä selittäisi, miksi maahanmuutto Suomeen on räjähtänyt nimen omaan EU-jäsenyyden jälkeen sekä miksi valtaeliitti tuottaa maahan nimen omaan tietyn tyyppisiä maahanmuuttajia, jotka eivät palvele mitään rationaalista tavoitetta eivätkä varsinkaan valtaeliitin mainittuja tavoitteita kuten työvoimapulan lievittämistä tai kehitysmaiden auttamista, jotka toteutettaisiin tehokkaammin aivan muunlaisilla ratkaisuilla.
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Ja jos on suunniteltu niin mitä, Euroopan islamilaistamistako?

Islamisoituminen siinä sivussa on vain seurausta eikä epärationaalisen EU:n tavoite. Toki rauhan aikana meitä naurattaa muslimien kummalliset tavat, mutta kriisikausien kohdatessa muut kysymykset nousevat enemmän esiin. Enemmin kannattaisi olla huolissaan missä määrin yhteiskunta romahtaa, jolloin asukkaat saattaisivat joutua muiden maiden orjuuteen pitemmäksi aikaa. Muistetaan vain miten kävi viime vuosisadalla naapurivaltioillemme. Muslimeihin liittyvät ongelmathan ovat vain seurausta politiikastamme. Ja mitä sitten vaikka länsimaihin saapuvat muslimit vannoisivat polvillaan modernismin arvoille, jos se jakkupukuinen anti- modernistisen-kultti-ideologiakoulutuksen saanut maisteri tekee huonoja päätöksiä? Toki joku Geert Wilders tekee hienoa työtä ehkäistäkseen anti-modernismia ja Gates of Viennan kaltaiset sivustot varoittavat ääri-islamin vaaroista valistusarvoihin perustuvalle sivistykselle.
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Yle tuo "suvaitsevaisuuden mekka" ylittää jällen kerran itsensä. Mitäköhän vielä voisi perkele valkoisen suomalaisen heteromiehen niskaan laittaa? Sellon ampumatapaus=suomalaisten rasismi syynä, maahanmuuttajien huono integroituminen=suomalaisten rasismi syynä, maailmanlaajuinen taloustaantuma=suomalaisten rasismi syynä, ilmastonmuutos=suomalaisten rasismi syynä. Vittu voisi jo toimittajakunta oli media mikä tahansa keksimään jotain muuta kuin suomalaisten miesten syyllistämisen. Alkaa jo oikeasti pikkuhiljalleen nyppimään ja vähän vitusti alkaakin.

Tämä on länsimainen ilmiö, jota ei tavata missään muualla päin maailmaa. Kysymys on lähinnä monikulttuurisuuden ja toiseuden ihannoinnilla itsensä korottamista massan yläpuolelle, joka johtaa siihen että henkilö kokee olevansa moraalisesti korkeammalla kuin massa. Kyseinen ilmiö lienee lähtöisin marxilaisesta opiskelijaradikalismista, joka ilmeni Suomessa erityisesti taistolaisuuden kaltaisena kollektiivisena mielenhäiriönä. Näitä vuodesta toiseen samoja fraaseja toistelevat henkilöt antavat lähinnä älyllisesti vajavaisen kuvan itsestään.

individual kirjoitti:
Voiko joku tarkentaa tuota termiä "vihervasemmistolainen palveluyhteiskunta", kun itselläni sanasta "palveluyhteiskunta" tulee lähinnä mieleen jokin sellainen mitä kohti ollaan menossa, kun raskas, sekä teknologiateollisuus siirtyy halvan työvoiman maihin.

Korvaa kapitalistinen yhteiskuntamalli diversiteetin fanitukseen perustuvalla palveluyhteiskunnalla ja porvariston arvomaailma ns. luovalla luokalla. Tuoreempia ilmiöitä ei pystytä rahoittamaan kuin velkarahalla ja kiristyvällä verotuksella, joka aiheuttaa jäljelle jääneen kapitalistisen mallin jämien kriisiytymisen entisestään.

finnishninja kirjoitti:
Voiko muuten tässä asiassa luokitella ihmiset monikultturisteiksi, tai monikulttuurin vastustajiksi? Mitä muita luokituksia tähän voisi tehdä?
Henkilökohtaisesti en nimittäin tunne itseäni monikultturistiksi. Mutta en tunne itseäni miksikään vastustajaksikaan.

Monikultturismi on mielestäni järjestelmä, joka on tällä hetkellä EU-eliitin yksi suurimmista arvoista. Kyseessä on siis diversiteetin toteuttamista itseisarvoisesti ilman rationaalisia perusteita. Toki järjestelmän sisällä jokaisella yksilöllä on omia enemmän tai vähemmän rationaalisia tai irrationaalisia mielipiteitä.

Kapitalismin aikana syntynyt massaviestintä ja –koulutus pyrki levittämään kapitalistista maailmankuvaa joka mahdollisti sen suosion. Näitä samoja sektoreita käytetään nykyisin diversiteetin palvonnan levittämiseen. Toisin sanoen diversiteettifanatismi saattaa tulla nykyisin jo suoraan selkäytimestä ilman että siihen pyrittäisiin tietoisesti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös