MM-kisat 2011: Suomi

  • 448 895
  • 1 467
Tila
Viestiketju on suljettu.

Stealth

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pataan tuli eilen. Sisältö hyvää, mutta ulkokuori paskaa. En tiedä huomasiko kukaan muu, mutta mikähän ajatuskatko Komaroville tuli, kun Tsekin 2-0 maalissa meni ohjaamaan mailalla omalle maalivahdille tullutta vetoa! Vehanen olisi vuorenvarmasti liimannu tuon vedon ilman ohjausta ja riparistahan se maali sitten tuli, Leksa pelasi muutenkin jäätävän hölmösti tuon riparin jälkeisen tilanteen liukumalla mahallaan kulmaan. Miettikääpä jos Lasse Kukkonen olisi pelannut samalla tavalla. Mikä itku ja parku siitä olisi syntynytkään=)
 

Delter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Harkimoista vapaa Jokerit
Ketjua en ole käynyt läpi, mutta mielestäni eilinen niukka tappio turnauksen todennäköiselle finaalijoukkueelle ei tässä vaiheessa ole maailmanloppu. Suomi oli pelillisesti ajoittain Tshekkiä monta pykälää edellä ja oikeastaan vain veskarin huippupeli piti pelin sellaisena kuin se oli. Tshekki on minun papereissani turnauksen yksi vahvin voittajasuosikki, joten jos pelaamisen taso säilyy jatkossa samanlaisena - hieman pakkien ruuveja kiristäen - tästä voi tulla vielä jotakin.

Jokaista nyanssia en nyt jaksa ruveta tässä ruotimaan, mutta laitetaan tähän nyt se iänikuinen jargoni pelin sangen olennaisesta osatekijästä:

Vetojen laatu. Tuurillaan yksi veto viidestä osuu tällä hetkellä karmien sisään. Tässä kun muistetaan, että että tätä tavoiteltavaa osumakohtaa vartioi keskimäärin 185-senttinen joka suuntaan venyvä kumiukko, tuo viidennes ei riitä. Pelkkä todennäköisyys puhuu jo sitä vastaan. Kohdistuksen lisäksi olisi suotavaa, että viivalta lähtevät kudit nyt ensisijaisesti jaksaisivat edes sinne maalille asti eivätkä pysähtyisi ensimmäisen pelaajan säärisuojiin. Tässä suhteessa todennäköisyys on puolellamme, joten etenkin pakit herätys.
 

dabs

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ei tässä mitään itkua tarvitse vääntää, mutta oliko peli tosiaan sillä maksimaalisella tasolla, jossa onni ratkaisee loput (Dufvaa lainatakseni)? Jos oli, niin ihan turha miettiä menestystä. Nythän nuo maalintekopaikat tuhrittiin oman kädettömyyden takia. Mitään suvereenista hallintaa ei edes ollut missään vaiheessa, Tsekki ei ollut missään vaiheessa edes pahasti sillassa omalla alueella. Kulmissa pyörittiin ja jos se on hallintaa, niin mikäs siinä.

Tsekin ei tarvinnut esittää mitään maagista voiton eteen. Kyllä se pomppii vielä meillekin, mikä pomppii? Tsekille ei pomppinut eilen mikään, joten pitääkö Suomen luottaa jatkossa tuuriin, jiihaa!! Maailmanmestaruus ei ole enää kuin pompuista kiinni, kuulitko Jalonen?!

Yksi alkusarjatappio ja heti ollaan tyyliin maata myymässä. Varmasti oli kädettömyyttä, kun ei saatu paikoista sisään, mutta sitä oli nyt koko joukkueella poislukien Salmela. Silti Suomella oli selkeästi enemmän hyviä maalintekopaikkoja ja hallintaa vs. Tsekki. Totta on, että näillä hallinoilla tai hyvillä paikoilla ei voittoja tuoda, vaan jatkossa niistä paikoista on tehtävä myös maalit. Niin hassua kuin se onkin, joskus siihen maalintekoon tarvitaan myös ripaus tuuria, eilen sitä ei ainakaan Suomella ollut.

Silti tämä oli vielä alkusarjan ottelu, joten mitään ei olla vielä hävitty ja todelliset koetinkivet ja kuolemanpelit ovat vielä edessä!
 

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Eihän tuo eilinen esitys mikään katastrofi ollut, paikkoja luotiin tarpeeksi mutta tällä kertaa ei saatu edes niitä kiintiö kahta maalia tehtyä.
Suomi on tällä hetkellä suora kopio Bluesista, nyt kun vaan vielä saataisiin kammettua niitä voittoja "parempia" vastaan...

Mun mielestä on aivan turhaa ruveta hajottamaan ykkösketjua, ei tuu mieleen yhtään kombinaatiota jolla ykkösketjusta tulisi tehokkaampi ilman että toimiva Immonen-Granlund kaksikko hajoitettaisiin.

Pesosen tilalle sen sijaan voisi kokeilla jotain muuta pelaajaa, kolmosketju on niin HMV että se on ihan se ja sama ketkä siellä pyörivät Kapasen laidoilla. Lahti kokeilemaan Pesosen tilalle Saksa matsiin ja jos ei sielläkään rupea tulosta syntymään niin sitten suoraan pois pelaavasta kokoonpanosta.

Puolustus toimi eilen mielestäni hyvin ja ainoa asia mikä eilisen jälkeen on päivänselvää on että Vehanen on näissä kisoissa suomen ykkösveskari ! Lassila pelaa varmaan aikaisintaan pronssiottelussa.

Mielenkiintoista nähdä leimataanko tänään Lajusen ja sen toisen turhakkeen passit vai onko siellä sittenkin tulossa vielä Filppulaa tai Leinoa.

Lauantaina ratkaisupeli Slovakiaa vastaan, aika hyvä trackrecord sloboja vastaan on ja kun niillä vielä on perjantaina iltapeli tsekkejä vastaan niin kovasti kuormitettu pappaosasto ei varmaan ole aivan terävimmillään.

Veikkaan että Suomi hoitaa sekä Saksan että Slovakian, niukasti mutta kuitenkin ja ottaa sitten sen kiintiöselkäsaunan Venäjältä ja saa vastaansa puolivälierissä Kanadan.

Pelaajilla tuskin on paineita mutta Jalosella kylläkin...
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Niin hassua kuin se onkin, joskus siihen maalintekoon tarvitaan myös ripaus tuuria, eilen sitä ei ainakaan Suomella ollut.

Niin hassua kuin se onkin, niin tällä hetkellä Suomi näyttäisi tarvitsevan jokaikisessä maalipaikassa/maalissa tuuria, aika hubaa. Oli tilanne mikä tahansa, niin katsojana ei voi olla varma, että nyt tulee maali, sellainen ei päde Suomen matseja katsoessa. Helvetti, ei isot kiekkomaat tuurilla mitään otteluja ratkaise, ne ratkaistaan 95%:sesti taidolla ja kun kaikki natsaa, niin sen jälkeen tuuri tulee mukaan jeesaamaan (tämä ei päde Suomi-Ruotsi matseihin). Mua lähinnä harmittaa se, että veikkaukseni puolivälieristä ulos, ei välttämättä toteudu näillä otteilla. Suomi ei pääse edes jatkoon välisarjasta.

Aika usein Suomen kohdalla viime vuosina, kuolema on korjannut satoa.
 

Theone

Jäsen
Suomi ei pääse edes jatkoon välisarjasta.
Tuosta tuli lyötyä vetoa ennen kisoja ja pahasti pelkään, että tulen tuon vedon voittamaan. Toisaalta itselleni on aivan sama onko Suomi kuudes vai kymmenes. Ehkä Suomi kerrankin yllättää ja parin viikon kuluttua torilla juhlitaan (taas)...

Leino ei varmasti tule kisoihin (sopimus loppuu) ja tuskin Timosta tai Filppulaa edes kiinnostaa saapua Bratislavaan. Kaivaisivat I. Filppulan ja Hartikaisen vielä jostain tuonne mukaan, eivät voisi olla ainakaan J. Pesosta ja T. Ruutua huonompia vaikka olisivat loukkaantuneita.
 

dabs

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Näissä tuuriasioissa mennään helposti sinne ns. henkimaailman hommiin, eli tolppa sisään, tolppa ulos. Piruko niistä tietää, mutta monesti hyvällä itseluottamuksella pelaavalla joukkueella ne tolpatkin menee usein sisälle. Joskus kun kuuntelee pelaajien kommentteja maaleista, tulee sieltä, että vedin vaan silmät kiinni täydet ja sisään meni!

Oma veikkaus on sama kuin tuossa ylempänä, että Saksa ja Slovakia taipuu, mutta Venäjältä otetaan näköön. Sitten tuleekin se kuolemanpeli, muttei siitä sen enempää tässä vaiheessa..
 

Maastomasto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Paskaa

Samaa jalosenajan paskaa tää tulee olemaan. Puolivälieräpaikka on maksimi ja siellä tulee turpaan ellei käy älytön tuuri ottelukaavion takia. Jonkun keskikastin maan Suomi saattais voittaakkin, mutta näitä kovempia vastaan ei jakoja.

Jalosen valmennuskausi on kauhee pettymys. Ja se ei ole kiinni pelkästään Nuori Suomesta. Vancouverissa joukkue pelasi alle kaikkien odotusten, mutta hirvee munkki erinäisissä asioissa toi sitten pronssia. Tuloksellisesti ok, pelillisesti aivan paskaa.

Suomen jääkiekkohistorian superhetkeksi jää Torinon O-kisat, joissa ei sielläkään kyetty pelaamaan sitä parasta peliä tärkeimpään aikaan. Vaan huonoin peli.
 

-Niks-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Samaa jalosenajan paskaa tää tulee olemaan. Puolivälieräpaikka on maksimi ja siellä tulee turpaan ellei käy älytön tuuri ottelukaavion takia. Jonkun keskikastin maan Suomi saattais voittaakkin, mutta näitä kovempia vastaan ei jakoja.

Jalosen valmennuskausi on kauhee pettymys. Ja se ei ole kiinni pelkästään Nuori Suomesta. Vancouverissa joukkue pelasi alle kaikkien odotusten, mutta hirvee munkki erinäisissä asioissa toi sitten pronssia. Tuloksellisesti ok, pelillisesti aivan paskaa.

Suomen jääkiekkohistorian superhetkeksi jää Torinon O-kisat, joissa ei sielläkään kyetty pelaamaan sitä parasta peliä tärkeimpään aikaan. Vaan huonoin peli.

Kyllä ne sunkin kivekset vielä laskeutuu!

No ei vaa, onhan tuossa paljon hyviä pointtejä mutta itse arvioin Jalosen tekemisen radikaalisti vasta näiden kisojen jälkeen. Edelleen jaksan uskoa joukkueen potentiaaliin niin paljon etten halua pilata omaa kisafiilistä turhalla haukkumisella etukäteen.

Saksa peli on aivan helvetin tärkeä, siinä pataan niin ehkäpä jaksan jo silloin hieman RILLATA
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Suomi pelasi eilen ihan perun-nykyajan lätkämatsin, 2 saa päästää, kun itse tekee 3, silloin voittaa pelin. Nyt tehtiin itse vain 1 maali ja turpaan tuli. Uutta matoa koukkuun vaan. Ei peli ollut niin kehnoa kuin tulos väittää, joten nokka kohti Saksa-matsia ja voittoa. Pelataan maalinedustat paremmin ja yv-peli, ei istuta yhtä paljon jäähyboksissa. Voitetaan.
 

M10

Jäsen
Oli miten oli, Suomen peli-ilme on ollut varsin hyvä näissä kahdessa ekassa matsissa. Tsekki onkin sitten astetta kovempi testi. Uskon, että hyvällä maalivahtipelillä ja oman pään puolustamisella puolustava mestari pidetään 1-2 maalissa. Mutta miten käy oman maalinteon, kun vastassa on tuon tason jengi?

Suomen maalivahtipeli oli hyvää ja puolustuskin selviytyi urakastaan lähes kiitettävästi, mutta tuohon pelättyyn tehottomuuteen myö sitten aika odotetusti kaaduttiin. Ja pelasihan Pavelec ihan uskomattoman pelin. Aliarvostettu maalivahti.

Theone kirjoitti:
Kaivaisivat I. Filppulan ja Hartikaisen vielä jostain tuonne mukaan, eivät voisi olla ainakaan J. Pesosta ja T. Ruutua huonompia vaikka olisivat loukkaantuneita.

I. Filppula voisi olla jopa vahvistus tuohon jengiin. Hartikainenkin ehkä.

Oli miten oli, Suomella edelleen kaikki saumat mitaleille. Peli-ilme on edelleen hiton hyvä ja eilen laitettiin kovaa kampoihin kisojen ehkä parhaalle joukkueelle.

Ketjuja en lähtisi muokkaamaan tuosta mitenkään. Maalipaikkoja kuitenkin järjestivät ihan mukavalla tahdilla. Ja kyllä se ykkösen peli kohta klikkaa kohdalleen maalien muodossa, uskokaa pois.

Janne Pesonen taisi pelata kisojen tähän asti parhaimman pelinsä. Toivottavasti vielä parempaa on luvassa.
 

Maastomasto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kyllä ne sunkin kivekset vielä laskeutuu!

No ei vaa, onhan tuossa paljon hyviä pointtejä mutta itse arvioin Jalosen tekemisen radikaalisti vasta näiden kisojen jälkeen. Edelleen jaksan uskoa joukkueen potentiaaliin niin paljon etten halua pilata omaa kisafiilistä turhalla haukkumisella etukäteen.

Saksa peli on aivan helvetin tärkeä, siinä pataan niin ehkäpä jaksan jo silloin hieman RILLATA

Ittellä mm-kisat kärsineet sen verran inflaatiota, että ei enää erityisesti välitä miten Suomelle käy. Tottakai sitä silti toivoo menestystä, vaikka esim. mestaruuden tullessa olis aika kaksijakoinen fiilis kun juntit juhlis torilla. Toki sitä ittekkin ollaan juntteja. Jos mestaruus tulis, niin vetäisin kalsarikännit kotona. Tosin vedän varmaan muuteskin.

Jos joku Saksa esim. tiputtas Suomen jossain vaiheessa, niin olisin toisaalta iloinen sen puolesta, että tekis hyvää kansainväliselle kiekkoperheelle. Kai mä sitten oon isänmaanpetturi, mutta ei se haittaa, nää kansallisvaltiot on kumminkin aika nuori ja keinotekoinen juttu.

Olipas off-topiccia
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Ketjua en ole käynyt läpi, mutta mielestäni eilinen niukka tappio turnauksen todennäköiselle finaalijoukkueelle ei tässä vaiheessa ole maailmanloppu. Suomi oli pelillisesti ajoittain Tshekkiä monta pykälää edellä ja oikeastaan vain veskarin huippupeli piti pelin sellaisena kuin se oli. Tshekki on minun papereissani turnauksen yksi vahvin voittajasuosikki, joten jos pelaamisen taso säilyy jatkossa samanlaisena - hieman pakkien ruuveja kiristäen - tästä voi tulla vielä jotakin.

Jokaista nyanssia en nyt jaksa ruveta tässä ruotimaan, mutta laitetaan tähän nyt se iänikuinen jargoni pelin sangen olennaisesta osatekijästä:

Vetojen laatu. Tuurillaan yksi veto viidestä osuu tällä hetkellä karmien sisään. Tässä kun muistetaan, että että tätä tavoiteltavaa osumakohtaa vartioi keskimäärin 185-senttinen joka suuntaan venyvä kumiukko, tuo viidennes ei riitä. Pelkkä todennäköisyys puhuu jo sitä vastaan. Kohdistuksen lisäksi olisi suotavaa, että viivalta lähtevät kudit nyt ensisijaisesti jaksaisivat edes sinne maalille asti eivätkä pysähtyisi ensimmäisen pelaajan säärisuojiin. Tässä suhteessa todennäköisyys on puolellamme, joten etenkin pakit herätys.
Tämä oli kokonaisuudessaan niin pitkälti meikäläisen tekstiä, että en lyhennä mistään. Kuten kirjoitin aiemmin, on Tshekki todella vahvalla joukkueella mukana turnauksessa, ja kun vielä veska pelasi unelmapelin, tulos oli mikä oli. Pavelecin hyvyys ei ole vain suomalaisten tehottomuutta, vaan kyllä noista paikoista olisi mennyt yksi tai kaksi normivireiselle veskalle. Olen todella luottavainen jatkon suhteen, koska peliä pystyttiin selkeästi tekemään, eikä tasakentällisin ollut kummempia ongelmia tuollaista jengiä vastaan.
---

Koivu teki sen minkä odotinkin, eli kun vastus koveni, nousi hänen tasonsa välittömästi. Jotkut vinkuvat ykkössentterin pisteistä, mutta enpä tiedä, pitäisikö Koivun olla jatkamassa omat syöttönsä vielä maaliin ennen kuin häneen oltaisiin tyytyväisiä. Hänen pelityylinsä sopii näihin matseihin paremmin kuin pikkukivaan kikkailuun jotain namibioita vastaan.

Myös Ruutu oli parempi kuin aikaisemmin, mutta ei riittävän hyvä kuitenkaan siihen nähden, mitä toivoisi. Taklaukset ovat silti plussaa, ja onkin hienoa, että Ruutu, Koivu, Komarov, Pihlström ja kumppanit pystyvät ajelemaan vastustajia reilusti.

Granlund ei kadonnut kuvasta ainakaan vielä, mikä on aivan loistavaa. Toivottavasti saa liikkeeseensä vielä hiukan ruutia tulevia vuosia ajatellen, mutta muuten kyllä ei ole paljon toivottavaa.

Vehanen herätti luottamusta ja Immonen jatkoi hyviä otteitaan. Oikeastaan koko jengi pelasi muutamia yksittäisiä nukahduksia lukuunottamatta hyvin, enkä ollenkaan jaksa panikoida tulevasta. Tämä jengi voi ottaa mestaruuden, vaikkei täydellinen olekaan.

Onko muuten Komarovin koomailua eilen 2-0 -maalissa tuomittu täällä yhtä kiihkeästi kuin Kukkosen touhuilua Latvia-pelissä? Ei varmaankaan, koska Komarov on äijä ja Kukkonen taas ikiaikainen syntipukki, vaikka ratkaisisi mestaruuden Suomelle tekemällä finaalissa 6+3 ja koko turnauksessa 11+199.

Edit: Kummaa itkemistä kyllä tämä touhu muutamilla, mutta onneksi moni näköjään jaksaa seurata kisoja näkemällä tulosten taaksekin.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Suhtaudun Suomen menestykseen samalla tyylillä kuin omaan koulumenestykseeni peruskoulun puolella. Selvitin tieni lukioon koulun alhaisimmalla keskiarvolla - optimointia! Lukiossa tahti parani, oli jopa motivaatiota ja hieman kypsymistäkin...mutta siis: oma peruskouluaikani, erityisesti äärimmäisen tärkeänä mainostettu 9-luokka meni niin, että jossain vaiheessa luin kokeisiin ja sain paskoja arvosanoja. Totesin, että tästä on kaksi tietä: lue enemmän tai säästä kallista vapaa-aikaasi ja luota silkkaan tuuriin. Valitsin sovelletun 2-vaihtoehdon, luotin pääasiassa tuuriin, mutta aivan randomina valitsin joskus kokeen, johon luin aivan simona. Lähdin siitä, että seiskaa tulee lukuaineista. Joskus napsahtaa kasi, joskus taas vitonen. Hyvänä päivänä (niitä oli 1 kpl) sain matikan kokeesta 9+. Oletus ei ollut kovin suuri, mutta mielläni otin vastaan, jos joskus sattui osumaan paremmin. Näin katson Suomenkin pelejä. Ja toki Suomi on tehnyt oman perusduuninsa meikäläistä paremmin, mutta kun en suuri maajoukkuekiekon fani ole, keskityn katsomaan pääasiassa itse peliä. HIFK-matseissa tunteet heittelevät laidasta toiseen, mutta Suomen maajoukkueen peliä pystyn katsomaan kliinisesti. Ja tokihan maajoukkueelle toivon aina parasta, mutta ei mun maailma siitä heilahda, päästäänkö torille laulamaan Den glider in ja Sankarit.

Ennen kisoja pidin aika selviönä, että Suomi toistaa Jalosen ajan peruskaavan; ulos puolivälieristä. Mulla ei ole vielä syytä muuttaa tätä näkemystä, mutta mielelläni näen jengin menevän pidemmällekin. On se silti niin, että kun panokset kovenevat, Suomi elää ja hengittää oman pään ja maalivahdin kautta. Jos Vehanen pystyy tarjoamaan huippupelin oikeaan paikkaan, Suomi voi hyvällä päivän kunnolla aivan mainiosti voittaa kenet vaan. Selvillä luvuilla tämä ei tule koskaan tapahtumaan. Kiekkoilumme tärkeät voittonumerot ovat aina vaan muotoa 2-1, 3-2, 2-0. Näihin tarvitaan huikea mv-peli ja kykyä luoda noin 6-8 paikkaa. Suomen käsillä niistä tehdään 2 maalia. Yksi keino lähestyä asiaa olisi optimointi: ei enää yritetä tehdä raivoisasti lisää paikkoja, vaan pyritään hyödyntämään ne vähemmätkin. Tämä vaatii paljon pelaajapoliitikalta ja pelin lukemiselta. Lyhyesti sanottuna Suomen pitäisi pelata harvat paikkansa niille pelaajille, jotka osaavat tehdä edes jollain tasolla maaleja. Ei ole mitään syytä hihkua nelosen hyvistä paikoista, jos ne tulevat Komaroville. Ei millään pahalla. Suomen joukkueessa on muutama pelaaja, joka osaa tehdä maalin: Koivu, Granlund, Lahti, Immonen. Peli on nöyrästi pelattava heidän kauttaan, jos halutaan optimoida. Unohdetaan Nuori suomi -löpinät ja pelikirjan yliarvostaminen. Yritetään mieluummin pelata tällä kädellä kohti isoa voittoa kuin puolivälieräpaikan varmistamista. Puolivälieräpaikka on niin perustulos, että valmentaja saa sillä jatkoaikaa maailman tappiin. Tappion jälkeen voidaan aina selittää, että se oli kuulkaa se yksi ottelu ja siinä jos ois se tolppa mennyt maaliin ja blaa blaa blaa...
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Yksi alkusarjatappio ja heti ollaan tyyliin maata myymässä. Varmasti oli kädettömyyttä, kun ei saatu paikoista sisään, mutta sitä oli nyt koko joukkueella poislukien Salmela. Silti Suomella oli selkeästi enemmän hyviä maalintekopaikkoja ja hallintaa vs. Tsekki. Totta on, että näillä hallinoilla tai hyvillä paikoilla ei voittoja tuoda, vaan jatkossa niistä paikoista on tehtävä myös maalit. Niin hassua kuin se onkin, joskus siihen maalintekoon tarvitaan myös ripaus tuuria, eilen sitä ei ainakaan Suomella ollut.

Silti tämä oli vielä alkusarjan ottelu, joten mitään ei olla vielä hävitty ja todelliset koetinkivet ja kuolemanpelit ovat vielä edessä!

Tämä on tietenkin totta. Jatkoajan kirjoittajat kuitenkin katsonevat jo seitsemänteen peliin ja siinä valossa näyttää aika vaikealta. Kaiken lisäksi on niin, että Suomi saattaa puhaltaa itse melkoisesti lisää ilmaa kuplaan. On täysin mahdollista, että Suomi tekee seuraavissa kolmessa pelissä paljon maaleja ja niin ongelma unohtuu kokonaan. Slovakian ja Venäjän peli ei ole kovin organisoitua ja Saksa nyt vaan on Suomea heikompi materiaaliltaan. Näin ollen, saamme ehkä juhlia uusia maalitykkejä jatkosarjassa. Perusongelma, jonka Tshekkimatsi kirkkaasti näytti, ei silti ole poistunut. Lisääntynyt itseluottamus voi vaikuttaa suorituksiin positiivisesti, mutta itse näen niin, ettei näistä palikoista voi taikoa huippuviimeistelijöitä.

Seitsemäs peli on aina vaikea ja jos saamme hyvin organisoitua peliä pelaavan vastustajan, jolla on maalivahtipeli kunnossa, silloin olemme vaikeuksissa. Tosin tällä hetkellä on vaikea pitää Ruotsia, USA:ta tai Sveitsiä ihan mahdottomina esteinä mitalipeleihin.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Pesosta on dissattu, mutta kun kaveri pääsi eilenkin vetämään ensimmäiseen 30 minuuttiin 4 vaihtoa niin paha siinä on pisteitä tehdä. En ymmärrä miksi Jalonen peluuttaa Pesosta duunarimeiningillä, Pessi on tämän porukan ainoa puhdas snaipperi ja jos roolina on jotain muuta niin sitten siihen rooliin olisi löytänyt parempiakin. Vaikka Pessi ei mikään rymistelijä olekaan ja jopa hame-Pesoseksi sitä on haukuttu, niin kyllä se rannari on kuitenkin ihan omaa luokkaansa verrattuna vaikka Aaltoseen, ja suuntana on aina vastustajan maali eikä kärrynpyörien tekeminen.

Kakkosylivoimasta heittäisin Kapasen pois ja ykkösestä Aaltonen. Tilalle Pesonen/Lahti. Kakkosessa on nyt kolme melko puhdasta sentteriä. Kyllä se Granlund/Immonen osaa sen kiekonjakelun ihan tarpeeksi hyvin, enemmänkin siellä tarvitaan luontaisia maalintekijöitä.

Täyttä asiaa. Pesosta on mollattu, kun kaikilla on touhutippa Granlundista, mutta ei noilla peliajoilla paljon tehdä. Eilenkin Pesonen mm. veti komeat kynät ja aiheutti jäähyn, kun Aaltonen enemmän pörrästi tapansa mukaan siellä täällä eikä saanut mitään aikaiseksi. Kyllä nuo kiemurat komealta näyttää latvioita ja tanskoja vastaan, mutta isoja maita vastaan JMA on aivan liian köykäinen kiekonkuskaaja, joka helposti pusketaan pois maalipaikoilta. Ei noilla otteilla voi saada noin kovia minuutteja. Peluutus on Jalosen heikkous nyt ja aina. Tulee vittu jotain Sheddeniä ikävä. Keitäs oli muuten jäällä eilen Suomen ainoassa maalissa.. Granlund, Lahti, Pesonen...

Onko muuten Komarovin koomailua eilen 2-0 -maalissa tuomittu täällä yhtä kiihkeästi kuin Kukkosen touhuilua Latvia-pelissä? Ei varmaankaan, koska Komarov on äijä ja Kukkonen taas ikiaikainen syntipukki, vaikka ratkaisisi mestaruuden Suomelle tekemällä finaalissa 6+3 ja koko turnauksessa 11+199.

Niinpä. Kukkonen-Jaakola pelasi paria vaihtoa lukuunottamatta mahtavan pelin eilen. Silti Komaroviakin enemmän syytän tuosta tshekkien maalista Lepistöä ja Salmelaa. Ihan luokatonta oman maalin varjelemista.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kokonaisuutena hyvä peli Suomelta ennalta vahvempaa ja kutakuinkin kotiyleisön edessä hurmoksessa vääntävää Tsekkiä vastaan. Kutakuinkin kaikki täällä on jo hommasta sanottu, mutta lisätäänpä vielä pari pointtia kehiin.

Ruutu ja varsinkin Koivu pelasivat hyvän matsin. Koivu on kyllä kiekkovarmuudeltaan aivan ällistyttävän huikea kaveri. Ruudun peliin selvästi vaikuttaa kaukalon koko, jolloin rymistelijöillä on vaikeampaa. Kuitenkin monta kertaa kaivoi kiekon omille nurkista ja muutenkin loistavaa tsemppiä. Molemmat voisivat kyllä kaatuilla hiukan enemmän vastustajan roikkuessa selässä, koska maajoukkuepeleissä niistä tulee helposti rangaistuksia vastustajalle.

Aaltonen ei sovi ykkösen sapluunaan ja olisi PALJON parempi jos mies iskettäisiin kenttään, jossa Aaltosen vahvuudet eivät sekoittaisi koko ykkösen peliä. Nythän on se tilanne että Koivu rakentaa peliä, Ruutu raataa ja raastaa nurkissa ja Aaltonen odottaa maalin edessä hakattavana...eiku!!! Ykkönen tarvitsee toimiakseen Koivun ja Ruudun rinnalle koodinimellä "Pulkkinen" tai "Selänne" pelaavan kaverin, joka ei pidä kiekkoa kuin sen sekunnin murto-osan, joka menee kun onetimeri lähtee. Nyt Ruutu koittaa tehdä tätä YV neliön keskeltä, mutta ei joko osu kiekkoon tai sitten ampuu ohi. Ei näin.

Kapasen kenttä on täysin yössä ja sen roolitukset ovat täysin päin persettä. Kenttä ei saa peliä aikaan ja eilen pahimmat Tsekki pyöritykset puolustuspäässä tulivat tämän kentän ollessa jäällä. Ykkönen, Immonen-Granlund ja nelonen sentään saavat pidettyä kiekkoa ja aiheutettua hämminkiä, mutta Kapasen ketju on suoraan sanottuna paska. Tuo kenttä tarvitsisi yhden kiekonpitäjän, koska Kapanen vaikka hyvä syöttäjä onkin Kapanen ei ole kiekollinen sentteri. Aaltonen sopisi tähän ketjuun täydellisesti. Lahti taas omaa sellaisen maalivainun, että jos vain pääsee pelaamaan kavereiden kanssa jotka pystyvät pitämään kiekon vihollisen päässä, Lahti kyllä saa laukauksen aikaan. Nyt Lahti joutuu pelaamaan puolustuspeliä, jossa ei todellakaan ole parhaimmillaan vaikka sen jotenkuten osaakin.

YVssä pakit tekevät aivan järkyttävän eron ykkösen ja kakkosen välille. Siinä missä kakkosYVn Niskala-Välivaara ovat tottuneet YV aikaan ja pyöritykseen, ovat Lepistö ja Salmela aivan turisteja kun kiekkoa pitäisi jakaa nopeasti ja luovasti. Vielä kun Salmela ampuu aivan urpoista paikoista, ei ykkösYV pyöri ollenkaan. Sen verran täytyy kyllä sanoa, että Tsekki oli selvästi scoutannut Koivun pelaamisen, eikä Mikolle annettu aikaa eikä tilaa kiekon kanssa ollenkaan.

Xituttaa jo nyt kun Jalonen voivotteli maalinteon nihkeyttä, mutta ei takuuvarmasti tee minkäänlaisia muutoksia ketjuihin. Jukka hei, siellä on MM kisat menossa, reagoi tai tuu kotiin jooko!
 

Hellox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Sport, Zlatan Ibrahimovic, Jose Mourinho
Alkulohkon pelit ovat ohi ja ne tarkasti seuranneena ajattelin itsekkin lisätä oman lusikkani soppaan ja hiukan spekuloida Leijona-joukkueemme esityksiä ja muita asioita:

Suomen peli-ilme -ja tapa näyttää alkulohkon kolmen ensimmäisen pelin (vs. "Zimbabwea", "Tansaniaa" & Tshekkiä) jälkeen mielestäni suht' hyvältä, paljon paremmalta kuin pariin aiempaan Jalosen aikana pelattuun turnaukseen ja siinä on menty onneksi eteenpäin. Maalinteko on jälleen ollut se suurin murheenkryyni joukkueessa ja tuntuu ettei kiekkoa saada mistään sisälle, saatika edes maalia päin. Maalinteko kun olisi onnistunut ja pari tolppaa mennyt sisään, tilanne olisi aivan toisennäköinen tällä hetkellä, mutta jossittelu ei auta ja se tulos joka jää pelin päätteeksi tulostaululle merkitsee. Toki Tshekki onkin koko turnauksen yksi potentiaalisimmista voittajasuosikeista pelaajamateriaalinsakkin ansiosta, mutta joka tapauksessa maalinteko näyttää huolestuttavan paskalta suoraan sanoen.
Suomi hallitsee pelitilanteitakin hyvin, mutta sekin on tosin aikalailla näennäistä, koska esim. ykköskenttä ((Ruutu ja Koivu) paransi peliään tosin näitä "kovempia maita vastaan")) ajautuu aivan liikaa kulmiin ja kiekonkuskaaminen päättyy siihen eikä todellisia huippupaikkoja saada. Siinä olisikin yksi syy miksi itse lähtisin muokkaamaan hiukan ketjuja vielä tässä vaiheessa. Asiassa myös on se että onko järkevää vaihtaa kenttiä vai näyttää luottamus joukkueeseen, jos se maalinteko sittenkin alkaisi luonnistua, kun joukkueen peli kuitenkin kulkee paremmin kuin ennen? Ainoa todella näkymätön ketju on ollut kakkosketjua, joka on ollut todella näkymätön. Joka tapauksessa Leijonien pitäisi nyt saada enemmän rohkeutta ja suoraviivaisuutta maalintekoon ja saada laukaukset kohti maalia, eikä yrittää rikkoa pleksejä paskaksi tai yrittää Aaltosmaisesti kuljettaa kiekkoa suoraan maaliin.
Täytyy kuitenkin muistaa, että Suomi aloitti kisat kuitenkin perus 5-1 voitolla Tanskasta ja jatkoaikavoitto Latviasta, eikä ongelmia näissä sinällään ollut toisin kun muilla mailla (Ruotsi, Venäjä, Slovakia ja varauksella myös Sveitsi + Saksan peli Sloveniaa vastaan) on ollut tiukkaa näitä paljon huonompia vastaan (itse pidän Latviaa jopa paljonkin parempana kuin esim. Norja, Slovenia ja Ranska). Silti tähän suomalaiseen jääkiekkoa seuraavaan kuvaan kuuluu se, että jos joka peli ei ole helppo, vähintään kolmen maalin voitto kaikkia vastaan, niin koko kansa joutuu ihmeelliseen paniikkiin.
Maalivahtipeli on omasta ja monien muidenkin ennakkoluuloista huolimatta hyvässä kunnossa. Huonosti pelattujen EHT-pelien jälkeen Vehanen näyttää taas ihana rauhalliselta ja luotettavalta, siltä maalivahdilta joka on parina kautena ollut KHL:n parhaita maalivahteja. Lassila ensimmäisen MM-kisapelin aikana hiukan pomputti, mutta rauhallinen ja varma rangaistuslaukauskilpailun kopit tekivät varmasti hänen itseluottamukselleen ja koko joukkueelle hyvää, että kaikki tietävät ettei hänen pitäisi tarvittaessa täysi floppi ollakkaan maalissa.
Puolustuspeli on sujunut jopa yllättävänkin hyvin, ja varsinkin Väänänen on yllättänyt minut todella positiivisesti pelillään kisoissa. Myös Puistola hänen vierellään on pelannut hyvin ja ansaitsee kehut. Salmela näyttää saanen hiukan ajatuksesta kiinni pelattuaan nyt muutaman pelin isossa kaukalossa, kun aluksi näytti niin prkln vaikealta tuo peli yhdessä Lepistön kanssa. Avauspeliä pitäisi parantaa rutkasti vielä kuitenkin. Kukkonen ja Jaakola hoitaneet paikkansa pienellä peliajalla tyydyttävästi. Niskala saisi käyttää pyssyään enemmän koska potentiaalia löytyy. Yksi ainoa ei-erikoistilanne maali vain takana kolmesta pelistä. Sekin kertoo hyvästä peruspelitavasta joka joukkueeseen on ajettu hyvin sisään, mutta erikoistilannepelaaminen on ollut tavallaan huonoa ja sitä olisi syytä parantaa.
Ykkösylivoima ei saa käytännössä mitään aikaan. Itse olen sitä porukkaa joka ihmettelee Lahden paikkaa kisamiehistössä. Itse olisin mielummin ottanut todellakin sen Pulkkisen josta moni on täälä jo kauan kovaan ääneen huudellut ja tulevaisuutta ajatellen olisi ollut hyvä olla jo nyt mukana, mukaanlukien järjettömän mahtavan ja tarkan laukauksensa ansiosta, mutta kuten joku jo aiemmin sanoi, olisihan se jopa tavallaan ollut silkkaa hulluutta jättää tämä SM-Liigan maalipörssin hyvällä maalimäärällä voittaneen pelaajan pois. Mutta sitten tuleekin toinen kysymys; miksei Jalonen yritä käyttää tätä valttia, jonka Lahden mukaan tulossa sai ? Uskon itse, että Lahti olisi parempi pelaaja ylivoimaan kun Aaltonen ja hän osaisi laittaa sitä kiekkoa reppuunkin, eikä lähteä tukka hulmuten maalintekopaikalta maalin edestä suoraan maalin taakse. Lisäpeliaika voisi avatakkin Lahden maalihanat, ei hän liikaa ole tosiaan saanut pelata. Vielä kuitenkin on hiukan varaa tälläisiä asiota testata, jos jo hyvän aikaa testattu ykkösylivoima ei täysin toimi. Kakkosylivoiman peli näyttää hyvältä yksinkertaisesti Immosen ja varsinkin Granlundin kohdalla.
Lisäksi turhat jäähyt on todellakin otettava pois (Välivaaraan jäähyt Latviaa vastaan ja eilen esim. Komarovin aivan turha jäähy kun meni hakkaamaan Tshekki-maalille), näillä oltaisiin säästytty jo HELPOSTI parilta takaistumaalilta. Kupolin pitää kyllä kestää.
Kuten jo aiemmin mainitsin ketjujen muutoksista, Saksa-pelissä voisi kyllä vielä yrittää muokata kenttiä hiukan. Ykkösketju pörrää nätisti kulmiin > ei tulosta. Koivu ja Ruutu tosiaan parantaneet ja uskon siihen, että peli lähtee sujumaan paremmin ja paremmin, mutta onko se sitten Aaltonen joka ei sovi heidän yhteispeliinsä? Jotkut asiantuntijat pistävät tehottumuuden täysin hänen syykseen, jotkut hehkuttavat hänet maasta taivaisiin. Mielestäni vika on hänessä. Kakkosketju on todella näkymätön, mauton ja hajuton, vaikka Pihlström kaikkensa sielä yrittää pörrätä joka paikassa. Hiukan pettynyt olen siihen, että Kapanen on ikäänkuin hautautunut piiloon, vaikka ei huonosti sinällään pelaakkaan. Ennaakkoon ajattelin, että saisi Lahden kanssa paremmin(=tehokkaammin) pelin kulkemaan. Kolmosketju pelannut hienosti yhteen. Granlund ja Immonen mahtavia, tässäkin kokeilisin Lahtea tai Aaltosta heidän kanssaan, mutta vaikka Pesonenkin hiukan pimennossa ei näillä vaihdoilla varmaankaan saisi mitään sykähdyttävää aikaan ja viime pelissä Pesonen kuitenkin jo paransi hiukan.
Neloskenttä pelaa sitä peliään mitä pitääkin. Sen verran neloskentästä, että vaikka itse näkisin Joensuun ennemmin Pyörälän tilalla, niin voiko joku oikeasti väittää, että Pyörälä olisi pelannut ketjussaan pelit päin v*tt** ? Ei lässytys "köyhänmiehenJereLehtisestä" ole mielestäni lainkaan turhaa, pelaa hienosti ja tunnollisesti molempiin suuntiin, ja jos joku pelaaja saa olla ja on hyvällä tapaa "JukkaJalosmainenJaHänenTyyliinsäSopivaPelaaja" niin se on Pyörälä ja hän hoitaa hommansa hyvin.
Omasta mielestäni paras ratkaisu parin pelaajan ja kentän kohdalla olisi 2 pelaajaa, jotka saadaan jatkossa nimetä joukkueeseen. Nimet Filppula ja Leino olisivat todellinen lottovoitto Suomen hyökkäykseen. Näiden herrojen mukana tulisi rutkasti taitoja, pelivarmuutta, maalintekovoimaa ja kokemusta, mikä täydentäisi joukkueessa pari tärkeää kohtaa, varsinkin ylivoimapelissä. Leinoa tuskin nähdään mukana, koska sopimus on katkolla ja ei varmastikkaan riskeeraa tulevaa muhkeaa sopimustaan milläänlailla.
Miltä kuulostaisi ketjut tähän tyyliin, jos nämä herrat saapuisivat mukaan?:
1. Ruutu - Koivu - Filppula(Leino)

2. Leino(Lahti) - Kapanen - Aaltonen

3. Pesonen - Immonen - Granlund

4. Komarov - Nokelainen - Pihlström

Olisi myös todella mielenkiintoinen nähdä, kuinka Granlund pelaisi Koivun ja Ruudun kanssa.
 

Largostos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Anaheim/Teukka
Kiteytän eilisen pelin ja tän päivän keskustelut. Suomi tulee kaatumaan siihen totuttuun kaavaan, ongelmana maalinteko. Suomella on taipumus tehdä vastustajan maalivahdista suvereenin laaduttomilla laukauksilla. Monissa tilanteissa häkki ois heilunu jos kaverit osais nostaa sitä kiekkoa maalinedestä, tai onetimerista. Suomalaiset asiantuntijat puhuu siitä kuinka kiekkoa pitää laukoa maalille ja ribarit/kakkoslaukaukset sisään. Totta tuokin, mutta se kun onkin Lähes ainoa tapa millä suomi voi maaleja tehdä tällä taitotasolla. Se ei valitettavasti riitä kun tarvitaan hitusen yksilötaitoa enemmän joka tarkottaa enemmän ranteita. Oli suorastaan tuskaa seurata siniviivalta laukovia pakkeja ku lähes poikkeuksetta mentiin hehtaarilla ohi, tai suoraan päin vastustajan pelaajia lukuunottamatta Salmelan kutia. Sama oli Latviaa vastaan missä tuhlattiin avoimet maalintekopaikat ja jopa tyhjät maalit, kun osotetta ei löytyny. Niin kuin Jalonenkin sanoi "maalintekoa ei voi ostaa kaupasta". Se on varovainen kommentti siitä että maalintekoTAITOA ei voi ostaa. Suomen joukkueesta ei valitettavasti löydy puhtaita maalintekijöitä. Sm-liigan yksi puhdas maalintekijä taas pelaa roolia "rikkova" ja alivoimaa (puhun lahdesta). Jotain ylemmän tason matematiikkaa jota en ymmärrä? En väitä että Lahti ois välttämättä sateentekijä/ratkaisu ongelmiin, mutta ei se paljoa joukkuetta auta nykyisessä roolissa.
yhtä kaikki, eilinen peli tasonmittarina osoitti sen karvaan faktan missä mennään ja mikä SAATTAA koitua kohtaloksi tässäkin turnauksessa. Suomen peliin tietenkin vaikutti vahvasti jäähyminuutit joita tuli aivan kohtuuttomasti ja huonommalla alivoimalla kyyti olisi ollu kylmää. Toivotaa että jatkossa Vehanen pelaa ykkösenä, suomi pitää päänkylmänä ja pysyy poissa jäähyboxista ja saa ne tarvittavat maalit vaikka haarojen kautta sisään. Toivossa on hyvä elää...
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Onko muuten Komarovin koomailua eilen 2-0 -maalissa tuomittu täällä yhtä kiihkeästi kuin Kukkosen touhuilua Latvia-pelissä? Ei varmaankaan, koska Komarov on äijä ja Kukkonen taas ikiaikainen syntipukki, vaikka ratkaisisi mestaruuden Suomelle tekemällä finaalissa 6+3 ja koko turnauksessa 11+199.

Mielestäni jutun ydin on siinä, mitä pelaajalta odotetaan ja mikä pelaajan rooli on joukkueessa. Ei 110 prosenttia lasissa kentän molemmissa päissä painavaa "voimahyökkääjää" voi arvostella samalla tavalla kuin peruspuolustajaa, jonka ainoa tehtävä on oman maalinedustan putsaaminen ja nopea pelinavaaminen. Ei Kukkostakaan tulla koskaan haukkumaan siitä, että se ei saa laitettua kiekkoa tyhjään häkkiin, mutta Ruutu sen sijaan haukutaan, koska Ruudun tehtävä on pistää se kiekko tyhjään maaliin.
 

maukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kontulan Jokerit
Filppula ja Leino ainakin vapautuvat kohta, mutta jaksavatko tulla kisoihin? Ottaisivat mallia näistä Venäjän tähdistä, eikä sopimuksen loppuminen ole hyväksyttävä syy jäädä pois, jos tähän vetoavat niin se kertoo paljon pelaajan halusta edustaa maataan.
 

-Niks-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Filppula ja Leino ainakin vapautuvat kohta, mutta jaksavatko tulla kisoihin? Ottaisivat mallia näistä Venäjän tähdistä, eikä sopimuksen loppuminen ole hyväksyttävä syy jäädä pois, jos tähän vetoavat niin se kertoo paljon pelaajan halusta edustaa maataan.

Moni meijänkin joukkueen jätkistä on sellaisia "semi staroja" joille tuo sopimuksen loppuminen on todella iso juttu, ei voi lähteä pelleilemään koska siinä voi käydä huonosti uran kannalta. Isolla staralla on taas helpompi myös lähteä kisoihin koska ottajia varmasti on vaikka soppari olisi lopuillaan.
 

LaRock

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Maalintekijä jumalan armosta, patjan yli ei saa kohoamaan, mut hei ei se mitään e-junnaritkaan pysty kohottaan, sehän olis epistä, täähän oli vasta toinen pelöi ja yhteensä mitä.. 5 vai 6 identtistä paikkaa ja yks maali. Ei muuta sanottavaa, kuin et saisko tonne jonkun joka vittu osaa myös tehdä maaleja ja laittaa ne sinne YV:lle ja ykkös- kakkos kenttään?

Ei muuten yllättänyt, että olet heti pelin jälkeen pitämässä mekkalaa täällä. Edelleenkin pysyn kannassani, Immonen osaa myös niitä maaleja tehdä ja siitä on myös näyttöjä. En tosin kiellä, etteikö hän tuhrinut eilen muutamaan otteeseen loisto paikkoja, se on fakta että niistä olisi pitänyt iskeä limppu verkkoon. Osa Jarkon huonon viimeistelyn piikkiin, mutta osa myös loistavan pelin pelanneen Tsekki molarin. Olihan tuo patjatorjunta nyt aivan käsittämättömän upea!

Oikeassa olet siinä, että pitäisi saada joku joka osaisi tehdä maaleja. Mutta mistä? Janne Lahti ja Antti Pihlström ovat maalipyssyjä SM-liigassa, mutta mm-tasolla he eivät samaan kykene. Pihlströmistä on sentään muutakin hyötyä, Lahdesta ei juurikaan.

Lyhyet otteet:

- Vehanen pelasi eilen varsin hyvän pelin, kumpikaan maaleista ei mennyt hänen piikkiinsä.
- Suomalaiset tuhrivat aivan uskomattoman määrän hyviä maalintekopaikkoja.
- Tsekki molari oli liekeissä!
- Granlund katosi kuvasta, osittain syynä toki huono pelirytmi lukuisten jäähyjen takia, mutta pääosin siksi, että vastus koveni huomattavasti. Seurasin yhdessä vaiheessa Mikkea hetken aikaa. 5 perättäistä tilannetta, kaksi kertaa Mikke oli jäänpinnassa ja kolme kertaa menetti kiekon. Ajoittain esitti kyllä niitä totuttuja otteitakin, luotto on yhä kova!
- Tuomarit, vaikka en niistä tykkääkkään valittaa, mutta tällä kerralla säännöt olivat selkeästi epätasapainossa Tsekin eduksi. Komarovin huitomisjäähyyn johtanut tilanne oli kyllä mahtava osoitus siitä!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös