MM-kisat 2011: Suomi

  • 448 508
  • 1 467
Tila
Viestiketju on suljettu.

ProCoach

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Oilers, Arsenal
Lassila toimi ihan oikein tuossa maalissa, yritti siivota maalin eteen tulevaa kiekkoa sivulle, nyt vaan sattui osumaan johonkin latvialaisen rintaan. Yritin vielä hidastuksista seurata Jaakolan suunliikkeitä, mutta mitään huutoa en havainnut että olisi ilmoittanut ottavansa kiekon.

Ykkösketjussa Koivun vääntövoima ja Aaltosen taito riittävät mielestäni kulmapyörimiseen ja kiekonhallintaan. Ruudun haluaisin parkkeeraavan enemmän maalin eteen, mutta eihän suomalaiseen pelifilosofiaan tämä yleensä kuulu.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Lepistön peliä kun katsoo, niin ei tosiaan tarvitse ihmetellä miksi Phoenix hankkiutui miehestä eroon. Ei mitään käyttöä koko kaverilla joukkueessa.
 

M10

Jäsen
Tuomo Ruutu on kyllä ollut pettymys, vaikka toki oli tiedossa ettei hän ole kiekollisena ykkösketjun kamaa. Kyllähän esimerkiksi joku Ville Peltonen olisi tuossa Ruudun tilalla ollut juuri se oikea tyyppi luomaan peliä ja viimeistelemään hyökkäyksiä. Tuomo on hieno pelaaja, mutta parhaimmillaan kakkos- tai kolmosketjun laidassa. YV:llä hänen roolin tulisi olla ainoastaan maskimiehenä eikä kiinni kiekossa. Ihan liian monta pyöritystä yv:llä ja tasakentällisin on kuivunut Ruudun vuoksi kokoon.

Aaltonen on ollut mielestäni aika pirteä näissä kahdessa ottelussa ja on hienoa, että Suomella on tuon tyylinen pelaaja jengissä. Jollain tapaa hänen epäortodoksisesta pelityylistä tulee Ville Leino mieleen. Silti, ajoittain on huomannut kuinka Mikko Koivun pedaalit menee hieman sekaisin Aaltosen kiekon rakastamisesta. Ei ole Mikko selvästi tottunut pelaamaan tuollaisen pelaajan kanssa. Juuselalta oli ihan hyvä veto kysyä Koivulta tuon ketjun kemioista erätaukohaastiksessa. Toki oli selvää, minkälainen vastaus sieltä automaatista saadaan.

Jarkko Immonen on ollut Suomen paras pelaaja näissä kisoissa - eikä ainoastaan tehojen vuoksi. Käsittämättömän hyvä all-round pelaaja. Jos liike olisi parempaa, pelaisi NHL:ssä.

Väitän, että jos Suomella olisi puolustuksessa näissä kisoissa edes yksi maailmanluokan kiekollinen puolustaja, olisi eilenkin voitettu jo varsinaisella peliajalla. On ankeaa katsoa tuon pakkikaluston suorittamista, joka on täynnä ennalta-arvattavia suoritteita eikä mitään selvästi peliä edistävää, oivaltavaa tekemistä. Janne Niskalan ja Anssi Salmelan (joita kai voidaan pitää parhaina kiekollisina pakkeina) kiekollinen taso ei häikäise. Kaverit on hyviä tekemään perus-juttuja, ja osaavat hyvin hakeutua vetopaikoille, mutta siihen se jääkin. Juuso Hietasen ja Mikko Mäenpään jättäminen rannalle oli silti ihan perusteltua, sillä heidän ajatuksen ja jalkojen nopeus ei ihan riitä näihin kinkereihin. Sami Vatasta on sen sijaan ikävä. Perkele veikö Masi Marjamäki Suomelta mitalin!

Oli miten oli, Suomen peli-ilme on ollut varsin hyvä näissä kahdessa ekassa matsissa. Tsekki onkin sitten astetta kovempi testi. Uskon, että hyvällä maalivahtipelillä ja oman pään puolustamisella puolustava mestari pidetään 1-2 maalissa. Mutta miten käy oman maalinteon, kun vastassa on tuon tason jengi?
 

blue

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko ja Florida Panthers
Jos kenttäpelaaja pääsee kiekkoon niin helpompi hänen on siivota se pois sota-alueelta kuin molarin.
Eli kuten sanoin, Jaakola selin kenttään päin ja Kukkonen pyöri maalin edessä, kuin se kuuluisa puolukka elimessä, eikä ottanut Latvialaisen mailaa pois tilanteesta...
 

Patapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pori
Seuraaviin kisoihin pari vinkkiä:

-Pesonen kotiin
-Kukkonen kotiin
-Pyörälä kotiin
-Lassila korkeintaan 3. vahdiksi

Tosin, pakko myöntää että esim. Ruutukin oli eilen aika kuutamolla, mutta toivottavasti ratkaisee sitten isoja pelejä.

Pakisto kaipaisi varsinkin yv:llä yhtä "tykkiä" - Karalahti olisi riittänyt mulle.
 

tallaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Huonoa tuuria toki mutta jos tuosta joku syypää pitää etsiä, kuten lainaamani nimimerkki "blue" teki, niin kyllä se on Lassila eikä pakkipari Jaakola-Kukkonen. Olet toki oikeassa siinäkin että maalivahdin täytyy periaatteessa estää kiekon tuleminen maalin eteen, mutta pelinlukutaitoa voi veskarikin harrastaa. Jos kenttäpelaaja pääsee kiekkoon niin helpompi hänen on siivota se pois sota-alueelta kuin molarin.

Emmä nyt sanoisi näinkään. Ei sillä, ei minulla mitään Jaakola-Kukkostakaan vastaan ole, toki olisin toivonut, että olisi oma mies kiekossa ensin ollut, mutta aina ei voi olla. Mutta on aivan päivänselvää, että maalivahdin pitää mennä kiekkoon kiinni aina, mikäli kiekko on maalin eteen tulossa. Kannattaa muistaa, että Lassila seuraa nimenomaan kiekkoa, ei pelaajia, jotta ei kadottaisi sitä hetkeksikään silmistään. Toisin sanoen on aivan liikaa maalivahdin "pelinlukutaidolta" vaadittu, ettei hän reagoisi tuollaiseen nopeaan päätykiekkoon.
 

Powerplay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Jokerit, NHL
Lepistön peliä kun katsoo, niin ei tosiaan tarvitse ihmetellä miksi Phoenix hankkiutui miehestä eroon. Ei mitään käyttöä koko kaverilla joukkueessa.

Aika monesta pakista voi sanoa samaa. Kukkonen näytti kaikille junnuille Latvian toisessa maalissa miten EI PIDÄ pelata maalin edessä.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Vähän off-topicia, mutta tulevaisuuden kuva on aika karu suomalaisten pakkien osalta. Kun herrat Timonen, Salo ja Lydman jättäytyvät maajoukkueesta pois, niin olympialaisista ei tarvitse kauheasti menestystä odotella. Tämän jälkeen meillä on yksi kovi minuutteja NHL:ssä pelaava pakki, ja se on Joni Pitkänen. Jatkossa tähän kategoriaan voi nousta Sami Vatanen, jos pysyy terveenä. Nyt jo ensimmäinen paha vamma, ei tiedä hyvää jatkoa ajatellen.

Ja kirjoitin tästä jo tuonne Jalonen-ketjuun, mutta itselleni ei ole tullut yllätyksenä, että Kukkonen seilaa siellä täällä. Mies on kärsinyt uuden ajan jääkiekosta todella paljon, aiemmin kun sai miestä susikädellä ja maila haarojen välissä vielä ottaa, oli silloin ihan ok. Nyt kun pitäisi sijoittua oikein, puolustaa käytännössä pelkällä mailalla ja ajatellakin pelistä jotain, niin hasardeja tulee. Ja katsokaa miehen avauksia viivelähdöissä, ajoitus välillä aivan pielessä.

On kuitenkin pelannut niin paljon arvokisoissa, että valmennus ei uskalla miestä pois jättää. Vaikka kukaan ei huomaisi, jos tilalla pelaisi joku muu. Tason pitää nousta nyt ja reilusti!
 

blue

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko ja Florida Panthers
Lasse on Lasse! En kyllä ymmärrä, milä meriiteillä pääsee vuodesta toiseen kisoihin mukaan, ilmeisesti näitä Jalosen "lemmikkejä"...Onko kellään kuvallista antia hänen pelaamisestaan KHL:ssä? Onko yhtä riskialtis siellä, vai löytyykö pakkiparina sellainen kaveri joka paikkaa mokailut? Aina kun Lasse on kentällä, niin kylmä hiki nousee pintaan...
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Eli kuten sanoin, Jaakola selin kenttään päin ja Kukkonen pyöri maalin edessä, kuin se kuuluisa puolukka elimessä, eikä ottanut Latvialaisen mailaa pois tilanteesta...
Höpö höpö. Jaakola oli täysin hereillä rintamasuunta kiekkoon päin tuossa tilanteessa. Kukkonenkaan ei pyörinyt missään pillussa tuossa. Hän oli täysin oikein sijoittunut myöskin. Ainoa mitä Lasse olisi voinut tehdä toisin, olisi ollut osua ilmassa ollesseen kiekkoon. Nyt hän löi huti ja Vasiljevs osui josta maali.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Aika monesta pakista voi sanoa samaa. Kukkonen näytti kaikille junnuille Latvian toisessa maalissa miten EI PIDÄ pelata maalin edessä.
No sanoppa sinä miten Lassen OLISI pitänyt tuossa tilanteessa pelata. Lähdetään vaikka siitä tilanteesta liikkkeelle jossa kiekko on vielä latvialaispakilla siniviivalla?
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Muutama ajatus pelistä:

- MG on fantastinen. Jäätävä kaveri, joka samalla nostaa Jarkko Immosenkin aivan uudelle tasolle. Immonen pelaa toki itsekkin loistavaa kiekkoa, mutta saa Mikeltä apuja kiekon kuskaamiseen ja pelinrakenteluun muutenkin. En tajua miksi kaksikko erotettiin kolmannen erän lopussa varsinaisen peliajan loppuun asti.

- Lassila oli alussa hyvä, mutta lopussa alkoi pomppimaan. Mailan kanssa liian itsevarma.

- Lepistö oli tosiaan taas paska. Roolia pienemmäksi.

- Niskala on taas hyvä ja selkeä liideri peräpäässä.

Suomella oli äärettömästi hyviä paikkoja, mutta Latvialla kävi kyllä loistava munkkikin eilen.
 

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Kahden pelin jälkeen selkeitä onnistujia ja positiivisia yllätyksiä ovat olleet ainakin minulle:

Granlund
Aivan jäätävää peliä. Olin varma että rahkeet eivät riitä vielä näihin karkeloihin. Ilman Granlundia toinenkaan YV-ketju ei toimisi. Toivottavasti homma jatkuu myös kovempia maita vastaan.

Aaltonen
Uskomaton liuku ja peli on paljon suoraviivaisempaa kuin viime kisoissa. Jos Ruutu saisi silmänsä auki ja ryhtyisi pelaamaan olisi JMA:lla useampi piste enemmän.

Immonen
Todella vahvaa pelaamista ja niitä harvoja leijonia joka myös laukoo ja tekee maaleja.

Nokelainen
Täyttänyt roolinsa mielestäni loistavasti, luistin kulkee ja kädetkin käy. Hienoa pelaamista sekä tasakentällisin että alivoimalla

Väänänen
Se ehkä kädettömin pakki on ollut se ainoa joka on antanut sen helpon syötön ja ennenkaikkea lapaan ja tämän lisäksi tehnyt myös hienoja nousuja kiekon kanssa alueelle ja omista pois. Lähes virheetön myös omassa päässä.

Pihlström
Ihan eri näköistä menoa kuin pleijarisarjassa Bluesia vastaan. Vältellyt taklauksia mutta jalat käy todella hyvin ja maaleja tulee vielä lisää

Ja sitten nämä herrat jotka ovat mielestäni pettäneet pahimmin :

T.Ruutu
Kauheeta koohottamista, kiekko karkaa jatkuvasti lavasta, sijoittuminen päin persettä lähes kokoajan. Mikäs voimahyökkääjä se tällainen on ja vielä ykkösketjussa ? Noh, eiköhän se tahti tästä parane kun vastus kovenee

Lepistö
Avauspeli aivan katastrofaalista. Syötöt lähtevät jatkuvasti myöhässä ja ovat todella usein epätarkkoja. Ylivoimalla ei ole esittänyt vielä yhtään mitään. Toivottavasti tälläkin NHL-pelaajalla peli paranee ja yksinkertaistuu kun vastaan tulee vähän taitavampia joukkueita

Loput joukkueesta ovat olleet about niin hyviä/huonoja kuin odotinkin. Koivu on ollut herra ja hidalgo, Kukkonen sählännyt sen yhden pakollisen ja pakit on kusessa omassa päässä jne...
Silmiinpistävää oli kyllä Lassilan epävarma peli joka mielestäni tarttui oikein kunnolla koko joukkueeseen. Maaleille ei voinut eilen mitään mutta esitys oli kyllä kaikkea muuta kuin vakuuttava tai luottamusta herättävä. Rankkarit hoiteli tyylikkäästi, olisiko siinä Lassilan rooli jatkossa näissä kisoissa ?

Saa nähdä miten tässä käy, aineksia on kyllä periaatteessa vaikka mihin... onneksi ja ikävä kyllä :-D
 

Hellox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Sport, Zlatan Ibrahimovic, Jose Mourinho
Itse lähtisin muuttamaan ketjuja siten, että vaikka Immonen ja Granlund ovatkin pelanneet valtavan hienosti yhteen niin uskon, että tässä Tshekki-pelissä kanattaisi vielä koittaa jotain muuta:

1. ketju:
Ruutu - Koivu - Granlund
Salmela - Väänänen

Itse haluaisin vielä nähdä Koivun ja Ruudun pelaavan yhdessä, jos lisämausteena ketjuun lisätään kisat mahtavasti aloittaneen Granlundin

2. ketju:
Lahti - Kapanen - Aaltonen
Lepistö - Puistola

Ketjusta joko Lahti tai Pihlström toinen pois, ei mielestäni ole toiminut ollenkaan ja ollut heikoin Suomen kentistä. Aaltonen voisi tuoda tähän kenttään jotain lisää, kun ykkösenkin peli on hiukan hakusessa.

3. ketju:
Pesonen - Immonen - Pihlström
Niskala - Välivaara

4. ketju:
Komarov - Nokelainen - Pyörälä
Kukkonen - Jaakola

- Pakkipareja on ehdottomasti muutettava uusiin koostumuksiin ja mielestäni tässä olisivat hyvät.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Yksi vaihtoehto voisi olla myös sellainen että heitetään Komarovin Leksa Koivun ja Aaltosen rinnalle ykköseen ja Rudi neloseen. Ruutu on kuitenkin ollut se heikoin lenkki tuossa ykkösketjussa ja Komarov olisi hieman saman tyyppinen peluri. Omalla mukavuusalueellaan jopa parempi kuin Ruutu.
 

lätkämies

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Columbus Blue Jackets
Täytyy kyllä ihmetellä tota Granlundin peliä, kaveri on 19-vuotta ja silti joka vaihdossa pystyy heittään loistosyöttöjä ja ehkä parit kynätkin. On kyllä huikee nähdä kun poika ohjaa Pesostas vierellä puheellaan, Immonen kykenee johonkin itsekkin. Lätty Immoselle toi mieleen Leijonien ex-numeron 14... Jos pystyy vielä Tsekkiäkin vastaan tollaseen peliin olen lähes varma että ensi kaudella on änärissä ja tehot 20+30 luokkaa..

Puolustajista ihmetyttää toi Lepistö&Salmela touhu kuskataan lähes poikkeuksetta kiekko keskialueelle josta menetys tai roikku päätyyn, tulkaa perkele pois sieltä tai opetelkaa pelaan. Mitäköhän Lepistö on kerennyt vetään NHL:n runkosarjan loputtua kun siellä olki pelaaminen aivan eritasolla... Salmela taas on ykkösylivoiman tuho koska malttia ei ole paskankaan vertaa, aina valmiina laukomaan lämäriä suoraan syötöstä, muuten hyvä mutta noi on pirun helppo pelaa pois. Muista puolustajista parhaat onnistujat on ollut Väänänen, Puistola, oikeastaan ainoot jotka pelaavat hyvällä tasolla koko pelin, Väänänen jopa heittänyt hyviä avauksia. Välivaaran Jyrkin pelkään romahtavan kovissa peleissä koska eilen tiukassa paikassa Jyrki suli samalla tavalla kuin EHT:lla Tsekkiä vastaan taso romahti syötöt eivät löytäneet enää tietään lapaan van alkoi roiskiminen ja pari jäähyä. Puolustajien kommunikointi muiden kenttäpelaajien kanssa on ollut aika olematonta se näkyy.

Hyökkääjistä Aaltosella ja Koivulla tuntui eilen olevan kisa kumpi pitää pidempään kiekkoa itsellään, ei noin voi vittu pelata! Nopemmilla syötöillä peli liikkuu nopeammin ja vastustaja väsyy, ei niitten kaikkien syöttöjen tarvitsisi olla mitään MG lättyjä vaan sitä peliä voi pyörittää alkuun vaikka helpoilla syötöillä joka tuntuu olevan kaikille muille kuin Koivulle, Granlundille, Immoselle ja Kapasella mahdotonta. Näistäkään Koivu ei hyödyntänyt tät taitoaan eilen.

Hyökkäyksiin lähtö on perkeleen vaikeaa kun pakki ei voi avata helppoa, kiekko lyödään liian usein ränniin. Veikkailisin että sitä kiekkoa ei rännistä enää noin vain kaivetakkaan kun vastassa hyvät luistelijat Zidlicky, Michalek noi äijät ottaa kiekon ja pistää sen helposti omalle toisinkuin meiän pakit.

Tanska pelissä aistin positiivisia asioita, nyt vastus koveni ja oman pelin pelaaminen loppui ajoittain. Tärkeitä oli kuitenkin voitto.
 

Fordél

Jäsen
Itse uskon, että Ruutu nostaa vielä pelaamisensa tasoa kun vastus vaikenee. En siis lähtisi vielä muuttamaan muissa karkeloissa toiminutta kaksikkoa Ruutu-Koivu. Sen sijaan JMA tuntuu olevan tuossa kentässä hieman ulkopuolinen ja ehkä sekoittaa muiden pelaamista vaikka pelaa siis oikein hyvin. Samoin en lähtisi hajoittamaan myöskään Immonen-Granlund -kaksikkoa, koska pelaaminen toimii. Nelosessa taas Nokelainen pelaa hyvin ja vielä kun saadaan Komarov messiin, on kolmas erottamaton kaksikko valmis.

Näin ollen rakentaisin kentät jatkossakin näiden kaksikoiden varaan:

1. Ruutu - Koivu -
2. - Immonen - Granlund
4. Komarov - Nokelainen -

Noihin sijoittaisin muut pelaajat, jolloin lopputulos voisi olla esim.

1. Ruutu - Koivu - Lahti
2. Pesonen - Immonen - Granlund
3. Pihlström - Kapanen - Aaltonen
4. Komarov - Nokelainen - Pyörälä

Sitten kun saadaan taas leimata pelaajia niin ehkä Joensuuta voisi kokeilla Lahden tilalla ykkösessä, mikäli Lahti ei ala takomaan maaleja.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
- MG on fantastinen. Jäätävä kaveri, joka samalla nostaa Jarkko Immosenkin aivan uudelle tasolle. Immonen pelaa toki itsekkin loistavaa kiekkoa, mutta saa Mikeltä apuja kiekon kuskaamiseen ja pelinrakenteluun muutenkin. En tajua miksi kaksikko erotettiin kolmannen erän lopussa varsinaisen peliajan loppuun asti.

Olen samaa mieltä, no ei ehkä ihan fantastinen, mutta selvästi yllätyksellisin pelaaja, jonka kanssa vastustajan pitää olla koko ajan hereillä, kun kiekko miehen lapaan napsahtaa. Eilenkin muutam sellainen syöttö, jossa syötön vastaan ottajakaan ei uskonut, että kiekko voi sieltä tulla. Jos jotain, niin tätä miestä kannattaa junnujen seurata ja sitä, miksi mies teki mitäkin ja missä tilanteessa. Ilo silmälle, toivottavasti pystyy hieman nostamaan vielä tasoaan, jotta pärjää kovempiakin vastaan. Liikkeen riittävyys jatkossa on pieni arvoitus.
 

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
No ei ehkä ihan fantastinen, mutta selvästi yllätyksellisin pelaaja, jonka kanssa vastustajan pitää olla koko ajan hereillä, kun kiekko miehen lapaan napsahtaa. Eilenkin muutama sellainen syöttö, jossa syötön vastaan ottajakaan ei uskonut, että kiekko voi sieltä tulla. Jos jotain, niin tätä miestä kannattaa junnujen seurata ja sitä, miksi mies teki mitäkin ja missä tilanteessa. Ilo silmälle, toivottavasti pystyy hieman nostamaan vielä tasoaan, jotta pärjää kovempiakin vastaan. Liikkeen riittävyys jatkossa on pieni arvoitus.

Epäilemättä tulee nihkeämpää kun vauhti ja varsinkin rytinä lisääntyy, mutta koko 3. kenttä on tosiaan ilo silmälle. Luovaa, oivaltavaa, rohkeaa ja silti tasapainoista hyökkäyspelaamista, jossa voi ihan oikeasti nähdä, miten lamppu syttyy sekunnin murto-osan aikana jätkien päässä: "TONNE! jumalauta, se onnistui":) Jopa iki-inhokki J. Pesonen pelaa ei-niin-kiitollista ja näyttävää rooliaan ihan kelvollisesti, kiukuttelematta ja filmaamatta (ja ennen kuin aina valppaat oululaiset saavat paskahalvauksen: tämä on oikeasti kehu. Kovasti on näköjään miehistytty maailmalla).
Ja edelleen: kolmikko ei ole just nähnytkään toisiaan, saati valmennusta - siis leirityksessä - aiemmin. Tilanteen ironia on maksimaalinen.
 
Viimeksi muokattu:

Fiftie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku
Ei tarvitse olla huolissaan, kyllä Ruutu ja Koivu vielä palaa tasolleen. En tiedä varooko Ruutu vähän tuota taklaamista, voi pelätä loukkaantumista tai jotain. Eiköhän se kuitenkin näitä kovempia maita vastaan anna kunnon pommeja, ja aja sinne maalille, tai ainakin toivon näin.

Aaltonen on tosin pörränny näyttävästi ja kikkaillu, mutta kun pitäis laukoa enemmän. En tiedä, meinaako se kulettaa sen kiekon aina sinne maaliin, vai mitä?
Ehkä ei sovin tohon 1 ketjuun, koska rakastaa kans kiekkoa aika paljon. Tosin en tiedä kuka siihen voitaisiin edes sijottaa Ruudun ja Koivun viereen? Varmaan Lahti/Pesonen/Philström.
 
Suosikkijoukkue
Timo Rajalan Kultainen Takki
No sanoppa sinä miten Lassen OLISI pitänyt tuossa tilanteessa pelata. Lähdetään vaikka siitä tilanteesta liikkkeelle jossa kiekko on vielä latvialaispakilla siniviivalla?

Tuossa vaiheessa kun olisi vaikka lähtenyt vaihtoon niin olisi ollut vähemmän haitaksi. Ihan oikeasti, se mies pidetään siellä maalilla ja jos irroitetaan huomio miehestä ja lähdetään pelaamaan kiekkoa, niin siihen kiekkoon voisi koittaa osua edes jommalla kummalla niistä kahdesta kerrasta mitä Lasse yritti epätoivoisesti siinä tilanteessa kiekkoa huitoa.
 

Rubicon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tanska-peli oli mallikas esitys ja löi tänne kotikatsomoon jauhoja suuhun, kun kovasti epäilin tämän porukan mahdollisuuksia. Latvia-peli olikin sitten tuloksellisesti sellainen mitä odotin/pelkäsin. Se on myönnettävä, että peli kulki pitkät tovit monessa kohtaa yhtä hyvin kuin Tanskaa vastaan, mutta heilahtelua oli enemmän ja maalinteon tuska iski taas vähemmän yllättäen. Hirveästi hoettiin, että Latvia on paljon parempi kuin Tanska, en oikein usko tuohon. Tänä vuonna ehkä hieman laadukkaampi joukkue kuin Tanskalla, kun sieltä puuttuu ne suurimmat starat ja Dynamo Riika on päässyt pelaamaan KHL:ää, mutta merkittävään eroon en usko. No, joka tapauksessa nyt on mielenkiintoista nähdä kumpi peli oli lähempänä Leijonien perustekemistä, jos se oli tuo Latvia-ottelu niin puolivälierät jäävät hyvin suurella todennäköisyydellä haaveeksi.

Rankkareille on annettava erityisplussa, todella hienot suoritukset duolta Immonen&Koivu.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Rankkareille on annettava erityisplussa, todella hienot suoritukset duolta Immonen&Koivu.

Ihmeellistä, että Latvia ei ollut skoutannut noita ratkaisuja. Immosella on aina joko tuo ranne räpsän puolelle tai vienti rystylle. Mikko käyttää myös tuota rystyä melko usein, mutta aina tuntui Masalkis olevan täysin pihalla.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tuossa vaiheessa kun olisi vaikka lähtenyt vaihtoon niin olisi ollut vähemmän haitaksi. Ihan oikeasti, se mies pidetään siellä maalilla ja jos irroitetaan huomio miehestä ja lähdetään pelaamaan kiekkoa, niin siihen kiekkoon voisi koittaa osua edes jommalla kummalla niistä kahdesta kerrasta mitä Lasse yritti epätoivoisesti siinä tilanteessa kiekkoa huitoa.
No hohhoijaa. Edelleenkin, Lassen ainoa virhe oli tuossa tilanteessa se, ettei hän osunut siihen ilmassa olevaan kiekkoon. Lasse oli sijoittunut juuri oikein maalin eteen. Hän oli siinä sitä varten että jos pakin laukaus olisi tullut maalia kohti, hän olisi ollut valmiina siivoamaan riparia. Nyt laukaus meni ohi Jaakolan puolelta ja Jaakolan olisi kuulunut siivota se kiekko pois. Sitä hän ei kuitenkaan ehtinyt tekemään kun Lassila sohi sen takaisin Latvialaisille. Tuossa vaiheessa Lasse meni mukaan paikkaamaan ja hakkaamaan kiekkoa pois mutta ei epäonnekseen ja virheekseen osunut siihen kiekkoon ilmasta.

Sinä olet ilmeisesti sitä mieltä että Kukkosen olisi pitänyt lähteä heti seuraamaan noita Latvian hyökkääjiä ja jättää sota-alue tyhjäksi? No, varmaan arvaatkin mihin tuo Latvian numero 17 (joka maalin syntyessä luistelee takatolpalle riparia kärkkymään) olisi hiipinyt jo paljon aiemmin jos Kukkonen olisi sen tehnyt.
 

Fordél

Jäsen
Aaltonen on tosin pörränny näyttävästi ja kikkaillu, mutta kun pitäis laukoa enemmän. En tiedä, meinaako se kulettaa sen kiekon aina sinne maaliin, vai mitä?

En edes näe, että tarvitsisi välttämättä laukoa enempää vaan laukausten laadun olisi oltava parempi. Eilenkin pääsi hyvin tekopaikoille, mutta viimeistelyt kohdistuivat suomalaiseen tapaan esim. veskan rintapanssariin tai suoraan räpylään. Aaltonen kyllä hankkiutuu hyvin maalipaikoille ja nyt on mielestäni jopa ryhtynyt laukomaankin, mutta siihen se sitten jääkin. Jos viimeistely olisi venakkojen tai kanukkien luokkaa, Aaltonen saisi todella tuhoisaa jälkeä aikaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös